Aktív témák

• gcsaszar

csendes tag

Sziasztok!

Segítség kéne, elkezdtem olvasni a topikot az elejétől, de annyi hsz van, h idén már nem végeznék, sz'al inkább kérdezek:
    Van egy e6600-am egy asus p5wdg2 ws pro lapban, geil ddr2-800 memóriával (2x1GB). Nem szoktam húzni a gépeimet, de látva az eredményeket, most próbálkozni kezdtem. Feszültséget nem szivesen emelnék sehol, amit alapfeszen megy a gép, azon szeretném használni, gyári hűtéssel. Ennek megfelelően a BIOS-ban átállítottam az Overclocking-ot Manual-ra, majd FSB-t (ill. a lap szerint: ''CPU Frequency''-t) vittem csak feljebb és az FSB:RAM (a lap szerint: ''DRAM Frequency'') arányt piszkáltam, a többit hagytam Auto-n, ahogy volt. A legjobb eredmény csak ezeket a kapcsolókat állítgatva (cpu-z):
    Bus Speed: 350MHz, Rated FSB: 1400MHz, CPU Speed: 3155MHz, FSB:RAM: 4:3, Memory Speed: 262MHz (stabil, core temp.: ~ 40-50C dolgoztatás közben)
    Ha tovább emelem az FSB-t, hibajelzés nincs (pittyegés vagy ilyesmi), monitor sleep, restart után reklamál az overclocking miatt (load defaults/enter setup). Ennél azért többet kéne bírnia nem?
    Amúgy elég furák az alaplap beállításai, az FSB:RAM arányt is egy olyan listából tudom csak kiválasztani, ahol DDR2-xxxMHz értékek vannak felsorolva, ahol az xxx számok az FSB többszörösei (ill. ''többfélszeresei''), ebből kell kitalálnom, hogy melyik jelenti majd az 1:1, 4:3, stb arányokat. Jót piszkálok egyáltalán?
    Ami még a nemindulást befolyásolhatja (nem szedtem ki a kártyákat húzás előtt):
    - ATI x1900 gt PCI-Express-ben
    - Adaptec RAID-5 kártya PCI-Express-ben
    Szóval tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőbbektől, elsősorban olyanoktól, akiknek ilyen lapjuk van, vagy volt (láttam a listában, vannak páran), mit állítsak (feszültségen kívül).
    [ Esetleges flame-et külön post-ba légyszi, tudom, noob vagyok) ]
    Köszi!

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés