- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Ronin_
tag
válasz
Lalaboy #2651 üzenetére
Látom még kell költeni erre a gépre.
Na szóval a jelenlegi állás, hogy már erről a gépről írok és sikerült beizzítani, de nem tudtam húzni rajta. 320Mhz az FSB, 800Hhz a Ram, de megy legalább. Most terhelem majd kicsit, meglesem stabil-e és hogy a VGA műkszik-e, vagy ott is gáz lesz a táp miatt.
Amúgy RAM is furán viselkedett. Hiába áramtalanítottam az egészet, kiszedtem az elemet, nem volt képem. Majd kiszedtem az egyik memóriát ezek után, ahogy itt javasoltátok és úgy már elindult. Valószínűleg múltkor sem a VGA tápja volt a gond, csak épp akkor kötöttem át és pont akkor indult be, de szerintem nem ott lesz a gond.
Holnap Biost cserélem, meg a feszeket fixre állítom. Jövő hét meg valszleg új táp. (hány wattosat érdemes ide venni?)
Amúgy a Ram sem egy nagy durranás, lehet hogy azzal sem jön jól össze az alaplap. TwinMOS 2x1Gb CL5-ös kit. -
Ronin_
tag
No megvan a hiba. A VGA nem kapott elég áramot. Átkötöttem egy másik tápcsatira és megy.
-
Ronin_
tag
Az meg a másik, hogy most már a memória sebessége jó, szóval ott nem lehet gond. A CPUnak is elméletileg kéne futnia akkora frekin. A lapnak is bírnia kéne, de akkor most ez miért?
Mennyi is amúgy a gyári szorzó? mert ha 9, akkor a proci ott már csak fesz emeléssel kéne hogy menjen esetleg, bár én 8-ra emlékszem és ara is lőttem be a 400 Mhz-et, viszont ha valóban 8, akkor ott még elméletileg működnie kéne mindennek, -
Ronin_
tag
Ugy sem megy sajna (mindkét memóval megnéztem).
Na még valami, hátha segít:
A lap pár napja lett meg. Akkor még a memó és a VGA más volt, de tuti nem ez a hiba frrása. Akkor is megnéztem talán 420-as FSBvel. Ott is minden autó, de a ram csak 533Mhz-es volt, azért is cseréltem le. Ott egyértelmű volt, hogy nem fog menni, de abba csak utólag gondoltam bele. A lényeg, hogy a gép ugyan azt csinálta mint most. Akkor az elemet kiszedtem, 5sec után visszaraktam és már ment is. Akkor most mi lehet? -
Ronin_
tag
Kéne nekem egy nagy help!
A lapomhoz megvettem egy X1950XT karit, ami ment is. Vetem ma továbbá 2 Gb 800Mhz-es ramot. Na mondom meglesem mit tudok rajta húni. Szorzó alap beállitason, FSB 400mhz, RAM 800mhz-re állitva és minden más auto. A gép elindul, de semmi nem történik. Nincs képem. Elem kiszed, dugó kihúz, jumper átrak, 30sec után vissza, gép bekapcs és ugyan az a helyzet. Ezt megismtlem vagy 5x, de semmi. Na most mivan? Feszt nem emeltem, csak nem égettem le 1 sec alatt egy szimpla túlhúzással. Vagy ha auton van a fesz, és a többit felveszem, akkor odapörköl a procinak, vagy most mivan? -
Ronin_
tag
Hali
En is vettem ma egy P5B-s lapot es egy 6400-as CPUt. A gondom, hogy a regi gepembol maradt memoriam van benne, ami csak 533mhz. Huzni szeretnem, de mondjuk 400-as FSBn a memoria olyan 840mhz lenne min. Azt mar nem birja a modul. Nem lehet valahol olyan aranyt allitani, hogy a CPU 3-3,4ghz korul fusson, de a ram csak 533 korul?
Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iKing.Hu - Nothing Phone (2a) Black Fiatalos Glyph stílus, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Gari
- Lenovo Thinkpad 13 Core i3-7100 / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest