- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pethYeti #4099 üzenetére
Hali!
Játsz el még1x, aztán D+/szg. biztonsági házirend/megbízható szoftverkiadóim majd a hozzáadás gomb segítségével add hozzá ezt az exe-t és okézd le. Ha legközelebb indítod, akkor még mindig lehet hogy fel fog dobni egy ablakot(nem ezt), ott majd válaszd a MELLŐZ lehetőséget.(meg be lehet jelölni, hogy mindig mellőzve legyen)
Remélem segít...
Fire.
-
pethYeti
addikt
Van egy kis problémám.
Ezt az ablakot mindig feldobja a CIS, hiába nyomom hogy megbízok benne hiába adom hozzá Defense+-nál hogy megbízható a fájl
-
-
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4095 üzenetére
semmi
4 ről tudsz 5 re update-lni
A miért van hogy b*sznak válaszolni
a beküldött mintára, és hogy a defense + nál mikor elemzés alá veted a fájl-t azt dobja vissza hogy tiszta pedig 100% malware
-
-
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4091 üzenetére
Köszi! Elképesztő! Eddig abba tévhitben éltem, hogy a saját fórumnál
semmi sem lehet gyorsabb.Update: Mondjuk igen, blattida jól mondja, ez a 1135-ös újdonság
listája. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4089 üzenetére
Lehet, hogy lesz ez a build, de még valóban nincs szó róla és a belső programfrissítőn keresztül sem jön le semmi.
A változások listája az első hivatalos 5-ös build-jére vonatkozik.
-
Hali!
Király oldalról...
Itt van amikor hamarabb jelennek meg a változatok, mint a gyári oldalon, de amint látod a Comodo server-ről jön le a cucc, úgy hogy megbízható.
(Fájlmegosztós linkeket nem tennék be...)
SoftpediaFire.
UI: Az a jó a Softpedia-ban, hogy nagyon sok cucc van fent és egy helyen: Antivirus
-
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4089 üzenetére
A Comodo fórumon ezt nem is látom sehol, milyen oldalról van ez a link?
-
Hali!
COMODO Internet Security Premium 5.0.163652.1142
What's New in This Release:
· THANKS! Comodo thanks its beta testers whose feedback made this release possible
· NEW! Spyware Scanner detects and cleans malware infections in PC registry and disks
· NEW! Cloud based Antivirus detects malicious file even if virus defintions not up-to-date
· NEW! Cloud based Behavior Analysis system can detect zero-day malware INSTANTLY
· NEW! Cloud based Whitelisting of trusted publisher easily identifies a safe file and vendor
· NEW! Game Mode to suppress alerts, updates and scans from interfering with gaming
· NEW! Heuristic detection identifies real file behind requests of “interpreter” applications
· NEW! Application Control for users to restrict execution to known good applications only
· IMPROVED! Windows Compatibility from new Sandbox default application isolation level
· IMPROVED! Application Compatibility with easily identified safe files and trusted vendors
· IMPROVED! User Interface with new status allows instant user action to reported eventsNem lehet, hogy ez az a változat, amiről blattida tett említést régebben?
Csak mert elég sok újdonság van benne, ami tényleg nagy mértékben megnövelheti az AV rész hatékonyságát...Fire.
-
ThaBoss
senior tag
Üdv!
Hosszú lenne elmesélni, de a lényeg, hogy néhány nyelvi fájlom eltűnt a CIS mappájából. Nem akarom újratelepíteni az egészet, ezért kérek szépen valakit, aki feltölti nekem a ".../Comodo Internet Security/translations" mappa teljes tartalmát valahová, vagy arhívumba helyezve az adatlapomon szereplő e-mail címre!
Ezer hála előre is!szerk: CIS 5-öt használok
-
RBJ
addikt
Lehet elkéstem a kérdéssel mi a véleményetek az AVG 2011 es termékeiről?
Nekem személy szerint eddig nem jött be az avg. -
blattida
nagyúr
-
askja
csendes tag
válasz
blattida #4041 üzenetére
az lehetséges, hogy az ARP védelem blokkolja a netet?
úgy tűnik, ha ez aktív akkor van gond.
a CIS3-al nem volt ilyen, így ott engedélyeztem. és ezért az 5ben is, de itt ez van.amúgy az nagy probléma ha inaktív? egyáltalán mire jó az ARP védelem?
köszi blattida, az eddigi segítségeket!
-
Rider74
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4077 üzenetére
Még egyszer köszi mindkettőtök segítségét az ügyben végül a MagicISO -t tettem fel a DT helyett probléma mentesen feltelepült és működik.
Nem akad össze senkivel, és nem pakolja tele a registry-t sem.Üdv: Rider74
-
Rider74
tag
-
-
Rider74
tag
válasz
blattida #4074 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Úgy csináltam, ahogy javasoltad és megvolt az uninstall.
Viszont szöget ütött a fejemben, hogy miért ír be a registry-be a DT minden egyes indításkor, ha a felállt Xp-ben a CCleaner felesleges bejegyzésnek találja és ha kitörlöm ha nem, használható a progi(DT).
Ahogy megfigyeltem ezzel a bejegyzéssel nincs kibékülve a Comodo, shellcode injekció-ként kezeli a bejegyzést.
A DT lite-ot a DT sitejáról töltöttem le, nem igazán értem miért nem jó...
A telepítésekor direkt kivettem a pipát a search bar mellől és fel sem települt.
A régebbi verzióju 4.10 -el nincs probléma, csak az újabb 4.35-el. Sajnos azonban az újabb játékok zömében az újabb verziójú DT-vel működnek.Tudsz esetleg javasolni a DT lite helyett más egyenértékű, ingyenes emulátort?
-
Rider74
tag
Üdv!
A Comodo frissítette magát, ezután azonban összeakadt a daemin tools lite-val. A DT a win indításkor valamit regisztrál a windows-ban ami a Comodo szerint veszélyes.
Az XP indításakor feldob egy ablakot a Comodo, de csak olyan lehetőségem van, hogy kihagyom( vagy mit csinálok), mert a másik lehetőségre nem indul el a rendszer.
Gondoltam, hogy leszedem a Daemon tools-t de nem tudom, mert a comodo nem engedi betölteni a DT-t ,így viszont nem megy az uninstall...Remélem érthető a problémám.
Van lehetőség a comodo-ban, hogy az újraindítás után ne kapcsoljon be a tűzfal?
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok.
Comodo IS 4-et használok jelenleg. Olyasmi lesz-e valamikor hogy ez felfrissül 5ösre és megtartja a beállításokat? -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Hol és hogyan tudom törölni egy program internethez való hozzáférhetőségének tiltását?
-
F34R
nagyúr
Reggel bekapcsololom a gépet és ez fogad
Előtte való este game mode-n volt és azon hagytam véletelenül , lefuttatam a diagnosztikát semmit nem talált , a defense + is maradt jól beállítva!
Pls Help
F34R
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Szellem. #4059 üzenetére
Hát az valóban jó lenne.
Más: úgy néz ki, hogy a következő vb teszten szerepelni fog a cis, de ez még nem biztos, valamint az av-comparatives-el is folynak a tárgyalások, hogy bekerüljenek a tesztelendő alkalmazások közé, amit már annyiszor ígérgettek, hogy majd a következőben már benne lesz...
Meglátjuk.
-
-
-
blattida
nagyúr
válasz
simon7012 #4054 üzenetére
AV: valósidejű, FW: egyedi házirend, D+: paranoid, SB: aktív, ASB: korlátozott, az automatikus szabályalkotás és megbízás a megbízható fájlokban inaktív, a telepítők/frissítők is a sandboxban kerülnek futtatásra, ARP védelem és protokollanalízis aktív, nincs hálózati megosztás, heurisztika magas, a felhő alapú keresés engedélyezve, röviden ennyi.
-
blattida
nagyúr
válasz
BlackSeven #4052 üzenetére
Vannak már témák, de a telepítőbe még nem kerültek bele!
Letöltés innen.
Letöltöd és kicsomagolod őket a cis mappájában található themes mappába, majd a cis felületén átállítod a témát:
-
blattida
nagyúr
válasz
BlackSeven #4050 üzenetére
Elég és benne van a magyar is, nincs egyéb teendő a beállításon kívül.
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
blattida #4049 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, és Neked is F34R.
A két éves licences NOD32 mellé kell majd egy jó tűzfal, és mindenképpen magyar nyelven tudó kellett, mert nem nekem lesz felpakolva. Holnap délelőtt teszem majd fel és azért kérdezgettem előre ennyit, mert nem akartam (esetlegesen sem) bénázni ott a helyszínen. (szomszédom sógora a leendő Comodo user, de most ez mindegy)
Akkor elég > innen < letöltenem és telepítenem.
Még egy láma kérdés. Ebben benne van ugye a magyar nyelvi telepítő is? Nem kell azt még külön letöltenem.Köszike.
(Valahol nincs feltöltve egy beállítási segédlet ebből a tűzfalból? Hogy nem kelljen mindig kérdezgetni meg visszaolvasni, hogy akkor most mit is és milyen szintre állítsunk. Ötletként: nem megoldható, hogy az első hsz.be betenni - mint ahogyan több link is ott van - egy ilyen beállítási segédletet, letölthető fájl formátumban vagy valahogy? Lehet, hogy sokaknak segítség lenne. Történetesen per-pillanat nekem is jól jönne egy ilyen.)
-
blattida
nagyúr
válasz
BlackSeven #4047 üzenetére
Az av részt.
A defense+ valóban a tűzfal része, jól írta F34R, kikapcsolhatod, de akkor a cloud vizsgálatot is elveszíted, ami a D+ része!
Ráadásul a felhő alapú keresés majdnem teljesen kiváltja az av-t is, mert valós időben vizsgálja az eseményeket a számítógépen és törölni is képes!
Plusz, a sandbox is a Defense+-ban található, így ha azt is használnád, hagyd bekapcsolva a D+-t!Minden más mehet fölfele.
Természetesen lassulni fog egy kicsit a géped, de nem vészesen.
-
F34R
nagyúr
válasz
BlackSeven #4047 üzenetére
Van külön tűzfal nem kell letöltened az egész csomagot!
Azt tudnod kell hogy a tűzfal is tartalmazza a Defense+-t ( ha kikapcsolod akkor nem kérdezget és egyzserű tűzfal marad , uyganis a defense+ lenne a proactive része a Comodonak , de úgyis jó hogy defense + ki és nod32 4.2 mellé mert abba benne van a proactive is ha ehhez ragaszkodsz mindenképp
F34R
-
BlackSeven
aktív tag
Úgy látom, hogy CIS-ben blattida fórumtárs a legjobb, így hozzá lenne egy kérdésem.
Adott egy NOD32 és mellé feltenném a CIS-t, de természetesen az AV része nélkül. Én Comodo-ból még a 2.4-es verziót amit használtam annó ezért kissé le vagyok maradva.
Kérdésem, hogy a NOD32 mellé a CIS 5-ből melyiket ne telepítsem. ( a Defense+-az ami gondolkodóba ejtett, így inkább megvárom a válaszodat, biztos ami ziher)Köszi előre is.
-
pethYeti
addikt
Azt nem lehet megoldani hogy az adobe reader mindig homokozóban fusson?
szerk.: Megtaláltam
-
lck
senior tag
Igaz hogy kiírja, de lehet engedélyezni a telepítést. És fel is megy.
Egyébként a DaemonTools mindig is a "gyanús" kategóriába tartozott, de elvileg nem veszélyes, csak ugye a warez társadalom elengedhetetlen eszköze, mivel hivatalos védelmekbe matat bele.
Egyébként én újabban vitrtuális meghajtónak az Elaborate Bytes: VirtualCloneDrive - ját használom helyette, az számomra megnyugtatóbb. -
blattida
nagyúr
A modem eszközkezelője szerepel a hálózati biztonsági házirendeknél, az alkalmazások között?
Ha nem, hozzá kéne adni!SLYM
A riasztásokat mellőzd és telepítsd föl a DT-t, majd add hozzá a teljes DT mappát a megbízható fájlok közé, valamint a végrehajtás vezérlésnél a shellcode résznél tedd a mellőzöttek közé, úgy jó lesz! -
SLYM
veterán
már nem azért de milyen idiótaságot ír ki erre a comodo? [link] ez egy full biztosságos program. valami shell code támadás, meg memória-túlcsordulást ír ki vagy miafasz. fel se tudom tenni. mit csináljak? ez egy biztonságos program nem?
-
askja
csendes tag
válasz
blattida #4033 üzenetére
hát nem tudom mi van.
installáltam a cis5-öt de a helyzet ugyanaz.
a tűzfal nem enged ki a netre. ha kikapcsolom, de a többi modul aktív, úgy viszont minden oké.ha valakinek van elképzelése miért lehet ez, illetve hogyan lehetne megoldani, kérem írja meg.
leszedtem pár napja a 3.14-et, és mind a 4, mind az 5 blokkolja a nethozzáférést. a házirendekben megbízhatónak adtam az egész modemet (mobilinternetem van).
a cis nem ismer fel hálózatot viszont. és a tűzfal ha tanul, ha bekapcsolt, nem szól semmiért, csak blokklja a netet, mintha be lenne állítva a tiltás, és automatikusan tenné. de a tűzfal eseményeknél nincs semmi.mi a bánatért van ez? a 3as verzió nagyon kafán müködött.
akinek szintén mobilnetje van, ott mi a helyzet?
nagyon megköszönöm a tippeket! -
blattida
nagyúr
Igen, minden ismeretlen alkalmazást ott futtat.
Szerintem az lenne az üdvözítő, hogy ha számára ismeretlen alkalmazással találkozik a cis, akkor egy felugró ablakban értesítsen erről és kérdezze meg, hogy akarom e sandboxban futtatni!
Az auto sandbox csak azért borzadály, mert egy csomó legitim alkalmazást bevág oda, amik így nem működnek megfelelően.A fájlrendszer virtualizáció vissza fog térni az auto sandboxba, remélem, hogy minél hamarabb!
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #4035 üzenetére
Ez világos, hiszen te több, mint haladó felhasználó vagy, de az alap júzer
az csak feltelepíti, aztán nézelődik miért fertőződött meg, kábé így:
Akkor legalább proactive-ban nem kéne, hogy ott legyen a pipa.
Amúgy azok a kis fájlok nem voltak digitálisan aláírva, direkt megnéztem.Ha nálad nincsen ott a 2 pipa, telepítőtől kezdve mindent a homokozóban
futtat? -
vv5204
senior tag
blattida, F34R köszi a progit, sikerült használni.
Meg is mutatom azt a sandbox bugot amiről nemrég beszéltem.
A videóban károkozókat töltöttem le az asztalra, ezért is bosszantó,
hogy a CIS magától megbízik bennük az alapértelmezett beállításokkal,
még proactive módban is!
720-ban lehet csak látni, hogy mi történik. -
askja
csendes tag
válasz
blattida #4003 üzenetére
csináltam, de nem a d+ -al van gond.
a tűzfal blokkol, még tanuló módban is. ha kikapcsolom a tűzfalat, de a többi modul megy, úgy működik a net.
ez összefüghet azzal, hogy nem ismer fel új hálózatot, egyáltalán? (mobilnetem van)
mit lehet tenni?globálisban ezek vannak. ez oké?
az cis5 letöltés honnan? lehet megpróbálom azzal.
bocs, de a 3.14-el semmi gond nem volt, amióta letöltöttem a 4-est, meg ez van. -
blattida
nagyúr
A cloud kereső tökéletesen működik, akkor is vizsgál, ha az av ki van kapcsolva!
Ez van, amikor kicsit fárasztó tud lenni, főleg teszteléskor.vv5204
A Camstudio tényleg jó. -
vv5204
senior tag
Van valami jó ingyenes progi amivel lehet videó szerűen rögzíteni a
képernyőn történő eseményeket? Comodo fórumon szeretnék bemutatni valamit
ilyen módon. -
-
szmi
tag
Halihó!A hétévégén érdeklödtem a reklámok blokkolásárol,és többen segítettek
nekem.Köszi!ma viszont találtam 1 programot ami megoldja ezt a dolgot:Ad Muncher.Jelenleg a 30napos triált probálgatom és elég jól teljesit opera és ie9béta alatt is.ha valaki virusirtoval akarja ezt megoldani akkor KIS és a Vipre kiszedi a reklámokat.Comodo sajnos nem de ezzel a progival nekem tökéletes! -
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #4015 üzenetére
Az attól függ, mit futtatnál benne: alkalmazásokat nem érdemes Korlátozottnál nagyobbra venni a korlátozást, mert nem fog normálisan futni a sandboxban.
Ismeretlen fájloknál limitált vagy nem megbízható is lehet, de ki kell próbálni...Mivel az auto sandboxon a mostani hibajelentéstől függetlenül is változtatni fognak, ezért nem tudom, hogy a későbbiekben mennyire lesz szükség a kézi korlátozási beállításra...
Plag
Az azért nem fog ennyire gyorsan megtörténni.
Jelenleg az auto sandbox csak a kritikus és fontos rendszerösszetevőket védi, például ezért jelenhetett meg a veximm.exe-nek hála két parancsikon az asztalon.
A sok felhasználói visszajelzés miatt mindenképp változtatni fognak az auto sandboxon is. -
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3995 üzenetére
Berakták:
-
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3998 üzenetére
Feltöltöttem a veximm.exe-et webes felületen Malware/Suspicious-nak,
tán megsasolják majd ott is.
Azon viszont meglepődtem, hogy a webes CIMA nem találta veszélyesnek,
egyszerűen undetected lett a végeredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged