- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ledi
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11382 üzenetére
Köszi!
-
vibra
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11343 üzenetére
Nagyon köszönöm,hogy tettél egy próbát 8.1-en!
"Próbáld meg eltávolítani, még1x felpakolni, kikapcsolt W8 fal mellett,"-tegnap este megvolt,de nem változott semmi.Az egyik hozzászólásod (ahol képek vannak linkelve) elgondolkodtatott,majd beugrott,hogy most külső féltől származó víruskeresőt nem telepítettem.
Tehát csak a win defender fut.
És elkövettem a következőt:
Nem szeretném elkiabálni,de rendbe jött.Több újra indítást követően most már bekapcsolt tűzfalként jelenik meg a cfw.
-
vibra
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11340 üzenetére
A win falát tudom ki és bekapcsolni.
A comodo-t le tudom állítani ill. tudom indítani is.Próbáltam visszaemlékezni,hogy előző telepítésekhez (ez idáig mindig rendben működött) képest most mi változott.
Egy dolog van amiben eltértem,WI-FI-ről ment a CFW telepítése.
Nekem úgy rémlik mintha azelőtt a cfw telepítést követően rákérdezett a hálózatra/kapcsolatra pl. "Otthon vagyok",de ez most nem volt.Ha win tűzfala aktív a cfw-t tálcaikonból leállítom majd újra indítom nincs változás,továbbra is a win tűzfalát írja aktívnak a műveletközpont,de a win feladatkezelőben látom,hogy fut cfw.
-
vibra
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11337 üzenetére
-
Fuel
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11332 üzenetére
Köszönök szépen mindent, minden jót!
Üdv.
-
Fuel
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11330 üzenetére
Jaja, azt szoktam amúgy figyelni, először teszem fel a Kaspersky free-t, utána a Comodo free firewall-t, kér újraindítást, újraindítom, azután beállítom a Comodo firewall-t, szoktam várni utána pár órát és azután futtatok egy keresést Comodo firewall-al, ott van egy nem megbízható mindig, nem tudom pontosan, annyira emlékszek hogy Kaspersky-hez kapcsolódik és azt is írja, azt a megbízhatók közé adom, és nagyjából annyi. Meg még azt szoktam, hogy a válasz megjegyzését kiveszem és beállítom részletesebb-re, mikor felugrik valami a Comodo firewall-tól. Régebben amúgy használtam Comodo free firewall-t, de most azt vettem észre mint ha picit stabilabb lenne, régebben több mindenre rákérdezett telepített alkalmazások során, pedig úgy van beállítva most is ahogyan régebben.
ui.: Amúgy szerintem ez a két kombináció verhetetlen, ha valaki ingyenes védelmet keres és nem bízik az alapban.
-
Fuel
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11328 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget, kifogom próbálni a "HIPS tanuló mód" beállítást következőnek Win10 frissítéshez, hátha engedi majd utána.Amit állítottam: Adatbázis frissítések 3óra, Töredezett IP forgalom tiltása, ARP becsapás elleni védelem engedélyezése és még lekódoltam, a többit alapon hagytam.
További szép napot kívánok és köszönöm szépen!
Üdv.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11319 üzenetére
-
Alveus
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11322 üzenetére
Ok.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11319 üzenetére
Igen,fut a program.A kis bitang.
Ettől nagyobb baja sose legyen senkinek.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #10924 üzenetére
Szia, nem lehet bemásolni útvonalat, csak tallózással.
Nekem alapból engedélyezve vannak a védett fájlok, de valami furcsaság tűnt fel most.
Egy másik gépet néztem szintén ua az Oprendszer, CIS és Firefox.
Azon a gépen az Oprendszer védett fájljainak elrejtésre van beállítva és a Rejtett fájlok, mappák elrejtésre van állítva mégis simán látható és tallózható a C:\Users\Felhasználónév\AppData mappa. Tehát az Adddata alapból nem rejtett, hanem sima könyvtár. o.O
Nálam viszont rejtettként van az AppData mappa. -
alratar
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #10916 üzenetére
Működik, köszi!
De ha jól sejtem, nem ajánlatos az a auto-elszigetelő kikapcsolása.
-
Fandango
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #10829 üzenetére
Érdekes, hogy csak alap nézetben van programrissítés.
Gyanítom, hogy ez csak hiba, és szakértő nézetben is keres, csak nem írja ki. -
Fandango
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #10827 üzenetére
Nálam csak CFW van fent, de annál nincs különbség a kettő között.
Website database, recognizer, program updates, ezeket ellenőrzi frissítéskor. -
Narxis
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9881 üzenetére
Igen, tudom de az a tesztelő hibája? Default tesztel minden vírusirtót, majd ha a CIS jobb eredményeket akar akkor default be lesz kapcsolva.
-
Cs1csó
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #9881 üzenetére
+1 + erről már volt szó hogy ezek szignatúra tesztek, és a CIS pont a futtatás közben - ami esetleg virtuálisan történik füleli le a dolgokat.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9774 üzenetére
Igen, a zöld keret ott van alapból, csak sajnos vannak olyan jól megírt programok, mint ez a NAV-os, hogy teljes képernyőn pont az a zöld rész nem látszik, ezért fogalmam sem volt, hogy Sandboxban fut. Elsőre pedig nem is gondoltam, hogy egy ilyen hivatalos program nem megbízható. (persze számomra eleve a Java miatt soha nem is lesz az és rendes gépemre nem is telepíteném
de ez én vagyok)
Ezért jobb lenne, egy figyelmeztető ablak, ahol jelezné, hogy szerinte nem biztonságos a program és Sandboxban akarja futtatni, de lehetőségem lenne ezt felülbírálni.A megosztott mappa sajnos szintén nem működik ilyen egyszerűen. Ugyanis oda csak akkor lehet menteni, ha valaki konkrétan ennek a mappának a helyét adja meg mentési helynek. Vannak programok, pl ez a kis NAV-os, ahol alapból a számára kijelölt mappába menti a dokumentumot, így hiába volt már kitöltve, utólag nem volt lehetőségem Sandboxon kívülre helyezni.
blattida: Igen, arról a programról van szó.
Én sem szeretem, ha ennyire automatizálja magát valami, ezért szoktam kikapcsolni, csak azt vettem észre, hogy a HIPS nem jelez ezekre az általa nem biztonságosnak tekintett programokra, hanem simán elindítja és csak utána kérdez rá egyes folyamatokra. Szerintem jobb lenne, ha már a programra is jelezne induláskor (ő már akkor úgyis tudja, hogy az szerinte nem megbízható). Bízom benne, hogy az is elég, ha csak a folyamatra kérdez.Kipróbáltam az előbb több ilyen mentést is és ott maradt a fájl a megosztott mappában, de csak akkor, ha konkrétan már oda mentek. Ez is jó sok esetben, csak ügye ilyen NAV féle programoknál a saját mappájába menti a dolgokat és nem jelezte, hogy valójában mégsem mentett oda semmit. Ilyenkor is jó lenne egy figyelmeztetés. Persze most már tudom, hogy majd ilyenre is figyelnem kell.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9444 üzenetére
Ezt örömmel hallom.
Linuxon milyen?
Aztán nehogy Zrínyi végű legyen a történet.
olivera88
Igen, takarítani kell utána, például elvileg a nem hivatalos eltávolítóval is működnie kell, de az említett revo is megteszi.
A márciusi nagyobb változásokat hozó kiadás többek között majd javít keményebb bugokat is, remélhetőleg majd nálad is megszűnik a mostani anomália. -
Dévacsen
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9388 üzenetére
Szia,érdemes CIS telepítés után egy fájl besorolási vizsgálatot csinálni,így minden telepített programmal megismerkedik,és nem fogja sandboxba tenni a későbbiekben,ugyanakkor ha később kikapcsolja az ember a megbízás a biztonságos telepítőkben, meg van ott még pár hasonló lehetőség(nem emlékszem pontosan,nincs fent a program) akkor sajnos megint be fog dobálni oda dolgokat,összetevőket, emlékeim szerint.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9388 üzenetére
Oké, csak, mint ahogy írtam, AZ auto sandbox viselkedése gyökeresen megváltozott és nem vág be oda mindent, amit nem ismer, konkrétan én még nem találkoztam ilyennel, a korábbiakat én is utáltam és kikapcsoltam.
Ha a hips tanuló módja sem oldja meg AZ office problémád, akkor találtál még egy bogarat. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9384 üzenetére
1. Miért akarod kikapcsolni az auto sandboxot? Azért kérdezem, mert a nyolcas óta nem sokat zavar egyébként, nem kúr be minden számára ismeretlen alkalmazást oda a comodo, régebben én is mindig kikapcsoltam, de már nem teszem, mert nincs rá szükség, ráadásul sokkal jobban konfigurálható az auto sandbox viselkedése, mint korábban.
Alapbeállítások mellett a hips ki van kapcsolva, csak az auto sandbox fut belőle, ezért, ha kikapcsolja az ember az auto sandboxot is, akkor jogosan szól a win, hogy a defense + kivan kapcsolva, ám, ha proaktív módról van szó és olyan beállítások mellett, mint a linkelt képen, akkor ez egy bug.2. Azt próbáltad, hogy a defense +-t tanuló módra állítod? Elvileg akkor egyik office összetevőt sem blokkolhatja a hips.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9384 üzenetére
Annyi + infó, hogy IS profilban, a 2 .pontban leírt hiba nem jelentkezik, de az 1. pontban leírtak továbbra is...
-
micafighter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8337 üzenetére
a BD trafficlight másra van, mint a privdog. Privdog tartalmakat blokkol, pl hirdetéseket, így mellesleg gyorsítva a böngészést is. BDTL pedig előrejelzést ad a linkekre, hogy azok mennyire biztonságosak. Mehet a kettö együtt, én is használom a bdtlt disconnect mellett
(disconnect olyasmi mint a privdog, vagy a ghostery)
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8337 üzenetére
Nem, egyáltalán nincs ratyi állapotban, a fenti állításommal csak arra utaltam, hogy szolgáltatások és képességek terén lesz még sok változás, egyébként stabil és jól teszi a dolgát. Amúgy a bdtf nem egészen ugyanaz, hiszen az kártevő szűrést is végez, a pd viszont csak adatvédelemmel foglalkozik.
micafighter
Amit már írtam is, hogy mostantól önálló pluginként is funkcionál, nem kötődik a dragonhoz, más böngészővel is használható.persnongrat
Sok esetben nem kapcsolja ki a tűzfalat, de ennek nem biztonsági okai vannak, mivel már fut és működik a comodo, kapcsolja csak ki a win saját falát, mert attól nem lesz nagyobb biztonságban, csak lassabb lesz a rendszer tőle.
Nem arról volt szó, hogy nem fut a külsős fal és ennek ellenére kapcsolja ki a beépítettet. -
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8094 üzenetére
Mint ahogy írtam, nálam a hiba a CFW v5.12+ Avast free AV v8-nál jelentkezett, ezért a 3-as pont és részben az 1-es és 2-es is (mert nem a CIS-t használom) kiesik.
Marad az avast free AV v8, amire első pillanattól kezdve gyanakodtam ....Azért köszi az infót.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8088 üzenetére
Elgondolkodtató amit az Ui.-ban írsz ..., mert CFW (v5.12) mellett sokáig a v7-es avast free AV-t használtam és ez a páros hónapokig hiba nélkül tette a dolgát, de amikor az avast frissítve lett v8.xxxx-ra időközönként nem bootot be a gép, a hibaoldal jelent meg, de ha mindenfajta javítás nélkül a "normál módú indítást" választottam akár napokig/hetekig is "jól működött" a gép.
Viszont később már, amikor nem bootolt be a gép, akkor már nem az előző javítási oldal jelent meg hanem ez ....
Meguntam az egészet (és mivel sajna nem tudok angolul) töröltem az avast, felraktam az AVG-t és ezzel azóta is hibátlanul működik a gép.Eddig azt hittem, hogy az avast v8 a hibás, de a hozzászólásod elbizonytalanított ...
Szerinted mi/melyik okozhatja a hibát?Bocs az off-ért
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #7939 üzenetére
Az biztos, hogy a nyomnélküliség szempontjából a biztonsági mentés a legjobb megoldás.
A ctm fejlesztése ugyan áll, de nem halott, csak más, fontosabb programon dolgoznak a ctm-et is fejlesztő emberek, ne kérdezd, hogy min, mert nem tudom.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #7928 üzenetére
Elhiheted hogy jómagam is, hogy meglepődtem, amikor ezt a leírást követve nagyban ellenőrizgetem a rendszerfájlokat és a rendszerleíró kulcsokat, majd a "Therefore, during kernel initialization, Ntldr and Ntoskrnl.exe use the information stored in the HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\servicename registry subkeys to determine both the drivers and services to load." részhez érve a terminálba pötyögve a "chntpw -e system", majd a "cd CurrentControlSet" parancsokat, azt mondja a program, hogy "
Hehehe, vesztettél öregem!Key CurrentControlSet not found!".blattida: Annyira van, hogy fel is van másolva a gépemre, ugyanis ezt az XP-t az utóbbi 3 év során a pokolból is vissza kellett hoznom, újratelepítés nélkül, úgyhogy megtanultam, hogy egy i386 mappa jó ha mindig kéznél van.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #7922 üzenetére
Köszönöm.
-
L7wy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #7919 üzenetére
Nézted a bugokat?
https://forums.comodo.com/bug-reports-cis/exploit-uses-trusted-browser-to-leak-data-to-net-when-fv-m59-m-v6-t94013.0.html
https://forums.comodo.com/bug-reports-cis/keylogger-run-in-fv-sandbox-can-log-keystrokes-from-real-computer-t94017.0.htmlEsetleg a HIPS bekapcsolásával és a sandbox használatának mellőzésével talán jó lehet.
-
Tetete1
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7759 üzenetére
Nekem először furcsa volt a CIS6, de ma már megszoktam és marad a CIS6.Semmi gond vele, vírust nem hagy maga után...
-
Vigneau
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #7730 üzenetére
Szerintem az idegen gépen maradj még az 5.x-nél. Frissítéssel lehetnek gondok, valamint amit korábban felvázoltak a Kollégák.
-
Villanyász
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7628 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Akkor lehet valami bug. Remélem a következő frissítés orvosolja. -
int
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7372 üzenetére
Az 5.12-es verzió már nem játszik?
-
blattida
nagyúr
válasz
Igen, de ez nem törlés, hanem a viselkedés blokkoló hülyesége, ez egy nyomorult bug. Nálam is csinálja jó pár programnál és ha kikapcsolom a viselkedés blokkolót (hips), akkor utána már nincs gond, van pár, aminél ismét csinálja, majd megint nem, ezek miatt kúrtam le többször a gépről.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
CIS eltávolítva,kliens működő képessé vált.
-
RpPRO
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #7368 üzenetére
Default blokkolás van szerintem minden tűzfalban, ha nem választasz.
-
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7362 üzenetére
AV, HIPS, FW. Mindegyikél be lehet állítani, hogy mennyi ideig legyen fent
az ablak. Én 999 másodpercre állítottam, vagyis több, mint negyed órát virít
a pop-up. Asszem csak a sandbox-ét nem lehet szabályozni. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #7359 üzenetére
Többek kötött az ilyen hibák miatt írtam korábban, hogy kissé korai volt kiadni a hatost, illetve azt is, hogy bugos meg döcögős.
Ezeket már sokan jelentették, remélhetőleg hamarosan orvosolják is, ez az új hips koránt sem hibátlan, az egyéb bosszantó vagy idegesítő bogarakról nem i beszélve...már én is lekúrtam a gépről, nem is egyszer...
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Lényegében nem nagy probléma ,de kellemetlen ,idővel csak megoldódik.
Vannak hibák de ez érthető ugye a widget-en lévő fel és le töltések pontatlan jelzése.Időnként,felugró ablak ,melyet el se tudok olvasni mit akar ,mert addigra eltűnik. -
hamyka
senior tag
válasz
Váu
Értesz ám hozzá
-
Fandango
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7304 üzenetére
Automatikus frissitest nem all szandekomban letiltani, miert is tennem? Mind1 lehet majd ezen is javitanak, addig elvagyok igy vele.
-
Fandango
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7302 üzenetére
A 2. kerdes engem is erdekelt, nalam a user interface reszen semmi nincs bepipalva, neha megis felugrik a frissites ablak.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #7019 üzenetére
Sajnos nem mondhatom, nem foglalkoznak az autorun funkcióval.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #7019 üzenetére
-
Lacpac
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6624 üzenetére
Nálam ez az első konfig, amin simán megy gond nélkül. Volt nekem is olyan, hogy egyszer csak nem indult. Egy hónapnál többet még sosem volt fent. Most már harmadik hónapja ok az IS pro. Remélem ez így igy is fog maradni. Rendszerterhelése alig van.
-
L7wy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6615 üzenetére
Nekem is x64 és ilyen gondjaim sose voltak CIS-el, nem lehet, hogy a szoftverkörnyezet zavarja? Friss Win esetén is előfordult?
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6620 üzenetére
Mindig az internet security volt az alapértelmezett konfiguráció, ebben nem történt változás.
Egyelőre m,ás ötletem nincs.
Misi 007
A matousec-en azért szerepel rosszul a gdata, az avira vagy az f-seure, mert a proaktív képességeik nem a legjobbak míg a vb-n vagy az avc-n fontosabb az adatbázis, amiben az említettek erősek. -
blattida
nagyúr
válasz
Igen, tudom, hogy voltak/vannak gondjaid a cis frissítésével, alapvetően az 5.9-es megjelenése óta, bár azt már írtam korábban, hogy jelentős változások történtek/történnek náluk szerveroldalon, megint átalakul az adatbázis és annak kezelése, bekapcsolódnak egyéb szolgáltatások is a felhőn keresztül, stb, viszont ezek nem a 64 bites rendszerhez köthető változások, így furcsállom, már csak azért is, mert a fórumukon sem panaszkodnak ilyesmire.
Az nem lehet a kiváltó ok, hogy esetleg a fokozott védelmi mód engedélyezve van/volt a problémás rendszereken?
-
Fandango
veterán
válasz
Erdekes amit irsz, mert ilyen problemaval sosem talalkoztam, pedig mar eleg regota hasznalok win7 64bit alatt CISt.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #6545 üzenetére
Új hálózat érzékelése letudva, ez bug lesz a CIS-ben. Hiába van bepipálva, nem dobta fel azt az ablakot, ahol tartózkodási hely szerinti profilt lehet választani(otthon, munkahely, nyilvános). Fogtam kipipálta, aztán újra be és most jó...
A frissítések ellenőrzése egyik gépen oké, másikon nem...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6542 üzenetére
Az egyedi módot csak azért írtam, mert biztonságos módban, alapesetben nem látszódik egyéb szabály az alapértelmezetteken kívül, csak félreértettem, amit írtál.
Valami gebasz van nálad.
F_Zolee
Ha a végrehajtás vezérlést kikapcsolod, azzal gyakorlatilag kikapcsolod az autosandboxot, az lehet biztonsági kockázat. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6539 üzenetére
Nálam ugyan most nincs fent a cis, viszont arra emlékszem, hogy én is kikapcsoltam a tc riasztásait, viszont ez semmilyen problémát nem okozott, volt rá példa, hogy kitöröltem egy hálózatot és gond nélkül érzékelte ismét.
Azt hogy érted, hogy üres a házirendek lista?
Biztonságos módban (tűzfal) csak az előre definiált szabályok vannak ott, ahhoz hogy láthatóak legyenek a többiek is, át kell állítanod egyedi házirendre. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6438 üzenetére
Én nem, de volt akinél jelentkezett a dragonos probléma.
Jelenleg nem a legfrissebb verziót tartalmazza (15-ös a 16-os helyett) a sárkányból a telepítő.Mondjuk én most szándékosan az online telepítőt használtam, abban nem volt semmilyen probléma, az 5.8-as már egy ideje lekerült a gépemről, ezért nálam most nem frissítés történt.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6430 üzenetére
Bocs Fire.
Jogosan nem ajánlja föl, én emlékeztem rosszul és hülyeséget írtam.
A kézi ellenőrzés időpontja mindig is frissült, függetlenül attól, hogy a z adatbázis frissült e vagy sem.olivera88
Ha zavaros vizeken is evezel vagy kétes dolgokat művelsz a gépeden, akkor ajánlott bekapcsolva hagyni, ha nem, akkor nyugodtan kikapcsolhatod. -
M3oH
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #6433 üzenetére
Nalam az 5,8 frissites utan veszett meg a CIS. Allandoan frissiteni akart, le is toltott vmit, ujrainditas es kezdte elorol. Diagnosztika nem segitett. Uninstall/reg,pucolas/install oldotta csak meg a problemat. 5,9 frissitessel nem volt most gond.
-
Razim K.
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6431 üzenetére
@ Fire/SOUL/CD:
A hiba az ön készülékében van
-
válasz
Fire/SOUL/CD #6430 üzenetére
"Most kussol, akkor mit is töltött le?"
Meglett, újra lehúzta az adatbázis frissítést...Egyből ki is lőttem az automatikus frissítést, nehogy nekiálljon 3x is...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6426 üzenetére
Tiszta telepítésnél választható, mely összetevőket szeretnéd, így a tc is ilyen, egyébként kikapcsolható az értesítése és figyelmeztetései is.
-
Matthewus
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6423 üzenetére
10 GB/hó adatforgalomig ingyenes, de ahhoz is kell accountot csinálni.
-
Norbi46
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6398 üzenetére
Oksa köszi akkor még egy pár napot így kihúzok aztán full system reload lesz mert már több mint 1,5 éve nem volt.
-
Norbi46
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6396 üzenetére
Szia!
Nem reagál rá csak annyit hogy egy kicsit besötéül a képernyő de látni mindent!
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6318 üzenetére
Valóban van valami gond, kipróbáltam az EICAR tesztcsomagokat és közülük egyet se ismert fel, se letöltéskor, se manuális vizsgálatkor, állapottartó és valósidejű módban se.
Viszont a Defense+ és a tűzfal is rendesen teszi a dolgát. -
Badman 4ever
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6314 üzenetére
Nem kell még kilőni se, működő CIS alól simán ki tudom törölni, másolni, átnevezni, felülírni az adatbázist, a programhoz hozzá se kell nyúlni.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6311 üzenetére
Így gondoltam én is, nem pont a beépítés ideje a hosszú, hanem maga az egész procedúra.
Remélhetőleg a 6-os változatban ezen javítanak.Nálam meg lehet most is csinálni, hogy manuális felülírom a bases.cav-ot, az előbb kipróbáltam ellenőrzésképpen, átnevezni is gond nélkül lehet, pedig az 5.8-as változat van fent.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6304 üzenetére
Amíg lejön, az kevés idő, de utána a te gépeden lévő adatbázisba (alias [ahová telepítetted a programot]/COMODO Internet Security/scanners/bases.cav nevű fájl, ami nálam most épp 217 MB) beleépíti ezt a pár KB-os letöltött fájlt. Ezt onnan tudom, hogy Total Commander-el egyszer végignéztem a frissítést, először a program készít egy másolatot az eredeti bases.cav-ról és a másolás közben hozzáépíti a letöltött fájlt ehhez, majd a végén ha elkészült, törli az eredeti adatbázisfájlt és az újonnan elkészültet átnevezi bases.cav-ra. Na ez az utóbbi műveletsor fut Comodo-éknál "véglegesítés" néven. Itt van a probléma, hogy nagy adatbázis -> hosszú beépítési idő -> a végeredmény még nagyobb adatbázis -> még hosszabb beépítési idő -> ... és így tovább. Nem a letöltési idő a sok.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6298 üzenetére
Átalakítják az adatbázist is, valamint új av motort is kap a hatos, így azért nagyobb változások várhatóak.
Badman 4ever
Kap egy valódi felhő alapú av-t is a CAV/CIS, valamint felhőben is tárolásra kerül a teljes adatbázis, így remélhetőleg kellemesebb perceket fog okozni az adatbázis frissítés... -
Badman 4ever
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6298 üzenetére
A véglegesítésnél azért szöszöl, mert a program a 200 MB-nál is nagyobb adatbázisába beleintegrálja az új frissítéseket, ezen akkor lehet gyorsítani, ha a vírusadatbázis kisebb lesz. Viszont jelenleg minden frissítésnél több száz KB-al nő a mérete.
Erre is remélhetőleg kitalálnak valamit, mert így az egyre nagyobb adatbázis frissítése egyre lassabb lesz.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6251 üzenetére
Véletlenül nem telepítettél 5.5-öst, majd arra akartál 5.8-as konfigot húzni?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #6251 üzenetére
Újrahúztam a CIS-t, most normálisan lezajlott a frissítés és működik kifogástalanul...
Azért érdekelne, hogy mitől dobott hátast előzőekben a CIS...Vagy pont akkor frissítettem, amikor valamiért hibásan jöttek le frissítések? (De akkor csak jelezte volna...) Na mindegy... -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6037 üzenetére
Oké, ezt is ellenőriztem és nálam is kitörli a hiberfil.sys-t a kiadott parancs, el is tűnt a hibernálás lehetősége...
-
Pittu1986
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6037 üzenetére
Szia. Nekem törli is a hiberfil.sys-t. Nálad nem tudom mi lehet a probléma. Op.r. Win 7 x64.
-
Pittu1986
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6018 üzenetére
Köszi szépen.
-
Pittu1986
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6016 üzenetére
Nekem elküldenéd azt az svchost.exe-t ha meg van?
-
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6008 üzenetére
Ha a "Beazonosíthatatlan fájlok kezelése, mint"-nél "Nem megbízható"-ra
teszed, kevesebbet kérdez bekapcsolt homokozó mellett. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6008 üzenetére
Az a teszt még vistahoz készült, már elavult, de ezt Te is tudod.
Van még min javítani, semmi sem tökéletes. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6001 üzenetére
Ott is az megy, mint az állami helyeken általában, mutyizás, zsebbe fizetés, szarért sokat fizetés, stb, vagy pedig nem kompetens emberek kezében van a döntés, de ez ismét az előbbi kategória...
Az a baj, hogy ez szinte általános probléma. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5999 üzenetére
Nekem ezen a usb-s eszköz vonalon csak egy tapasztalatom van vele: évekkel ezelőtt fogott meg egy conficker variánst az idegen pen drive felhelyezésekor, semmi gondom nem volt.
Ha a d+ paranoid módban fut, akkor minden autorun tevékenységnél kérdez.
Abban egyetértek, hogy nem lenne haszontalan szolgáltatás, jó módszer az emberi hülyeség ellen. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5994 üzenetére
Rá, minden probléma nélkül, de önállóan is letölthető: Telepítő.
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5986 üzenetére
Köszönöm!
-
márNemKereső
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5979 üzenetére
OK. Én még úgy nőttem fel, hogy a windows-os tűzfal előbb kérdez, csak utána enged bármit kifelé. (lásd réges-régi ZoneAlarm, meg volt valami Tinyxxxx, meg a bánat tudja még mi minden)
-
márNemKereső
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5977 üzenetére
Valahogy az élt bennem a 3rd party tűzfalak kapcsán, hogy nem csak a bejövő, hanem a kimenő forgalmat is felügyelik és nem engednek akárkit pofázni a net felé.
És mondjuk az, hogy egy virtuális gép csak úgy elindul a nagyvilágba, szerintem nem annyira triviális, hogy egy ilyen tűzfalnak szó nélkül kellene hagynia. -
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5970 üzenetére
Akkor nem csoda hogy nem találtam.
Végül is nem para, szól ha valamit betesz a homokozóba és azt utólag át lehet rakni a biztonságosak közé.
Köszönöm a segítséget! -
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5968 üzenetére
Bingó; hogy ez nem jutott eszembe...
Hiába keresem nem találok ilyet: az auto sandboxot át lehet állítani pl. kérdezőre?
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5964 üzenetére
Igen, a telepített verzió nekem is megy (nem beta CIS), nem tudom a korábbival mi volt a gond.
Mi lehet az a c:\Users\...\AppData\Local\Temp\hds_control.vbs - Sandboxba helyezve, mint Részben korlátozott?
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5960 üzenetére
NetMeter, nem NetLimiter.
Leszedtem egy telepítést nem igénylő friss verziót az sem működött, de a legújabb telepítős végül megy. -
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5960 üzenetére
Köszi!
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5952 üzenetére
Eddig is w7 volt, csak másik antivírus és "gyári" tűzfal így semmi gond nem volt vele, a probléma a CIS telepítésével jött.
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5949 üzenetére
Csak egyszer kérdezett. Végül is megint a törlést alkalmaztam amit korábban is javasoltál, a hálózat ismételt felismerésénél pedig bejelöltem hogy a gép ne legyen rejtett a hálózaton így megszűnt a hálózati meghajtós probléma. Nem értem az okát, hiszen hogy ő rejtett attól még egy másik nem rejtett géphez elvileg kéne tudjon csatlakozni, de a lényeg hogy működik.
A NetMeter viszont továbbra sem látja a háló(kártyá)t.
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5947 üzenetére
Az a helyzet főnök úr hogy anno nem erre a gépre telepítettem és akkor egyrészt az nem tudott kommunikálni kifelé, másrészt kívülről sem lehetett csatlakozni hozzá. Most egy másik gépre telepítettem, az akkoriakból tanulva nem ugrottam át azt a bizonyos kérdést így azzal nincs is gond hogy tudjak netezni, csak épp az imént vázolt probléma állott elő. Ami ha nem tévedek más jellegű mint az akkori.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5914 üzenetére
Tudom, hogy elfogytak
Na közben rájöttem, hogy ezzel az egyedi házirend , meg sűrű - közepes riasztásokkal többet szívok mint kéne ...
Szóval alkalmazás szabályokat töröltem, visszaállítottam Biztonságos szintre, az alatta látható két rubrika bejelölve maradt , az alapértelmezés szerinti eseti -re állítottam a riasztást is. Amúgy az alkalmazás szabályok törlése egyszerűbb mint Agnitumban, CTRL+A és eltávolítás.
Szerk: Csupán annyit kell csinálnom, mivel ugye így is egyedi-ként kezeli egyik másik böngészőt, hogy azt predefiniált webböngészőnek módosítom .
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5801 üzenetére
Ez bejött, köszönöm!
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5799 üzenetére
"Ezt kifejtenéd?"
Se megosztott mappához hozzáférés, se távoli elérés (többet még nem próbáltam)."Amikor a CIS új hálózatot érzékel..."
Én nem leokéztam, hanem haggyá mán a hülyeségekkel! felkiáltással bezártam az ablakot, merthogy ne akarjon nekem itt semmit állítgatni, be van már állítva a hálózat.Nem tudtam hogy akkor elrejti a gépet...
Hogy lehet ezt a bakit kiküszöbölni?
-
bagyesz70
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5628 üzenetére
Szia,
Windows 7-et használok, a defender és az OS tűzfal is ki van kapcsolva.
-
bivalyolo
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #5617 üzenetére
megnéztem ki van kapcsolva mind2(win fal és a defender is) amúgy nálam a cis kikapcsolja a win falát, a defendert meg manuálisan kikapcsoltam.
másik gépen is ugyanígy van ott nem még nem láttam h csinálná
-
Arki
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5570 üzenetére
Hm, figy., próbáltad már a Windows meg a Program Files/Common Files mappát benyomni megbízhatók közé manuálisan?
-
Arki
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5567 üzenetére
Régi teljes pucolás módszer és új telepítés?
-
Arki
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5501 üzenetére
Nem néztem a fordítási lehetőségét, de ha külső fájllal ez megoldható, szerintem hátrány nem lesz belőle :].
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5516 üzenetére
A CAV verziószáma is ennyi. a változatok között nincs különbség, maximum, ha régebbi számot adott volna meg, de a build a lényeg.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5501 üzenetére
Én jeleztem már a Comodonak ezen igényemet, de nem foglalkoztak, foglalkoznak vele, mivel a program jövője meglehetősen kétséges.
Magamnak nem teszem meg, ha Te szeretnéd, akkor rajta. Azt, hogy lenne e rá vagy mekkora az igény, nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Villanyszerelés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Linux Mint
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged