- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem kell aggódni az adatgyűjtések miatt.
Már, az internet szolgáltatók elkezdték ezt 15-20 éve...
Ugye rajtuk keresztül netezel.Most elkezdeni ezen parázni, eső után köpönyeg.
-
blattida
nagyúr
válasz
márNemKereső #6097 üzenetére
Az ingyenes verziók reklámok kis egyben, nincs ez másként a comodo esetében sem. Ha tetszik, megveheted a fizetős változatok valamelyikét, főleg most, hogy elég sok verzióban létezik av-uk és IS-ük is (Pro, Complete, Advanced, Plus).
Nem gyűjtögetnek, minek? Rengeteg információcsatorna áramlik a neten, ilyen-olyan formában mindenképp tárolni kell böngészési adatokat, amiket törölnek is, mivel véges az infrastruktúra.Ha a comodo esetében fölveted ezt, akkor a többi, ingyenes termék esetében miért nem teszed? Számtalan van, mindenféle területről...
-
márNemKereső
tag
Köszi!
Azért engem érdekelne, hogy mi az ára... Ha már pénzben kifejezhető nincs, akkor vajon mivel fizetek?
A secure DNS az egy - ő megmondja, hogy szerinte OK-e az oldal, amit meg akarok látogatni, cserébe gyűjtögetheti, hogy merre járok a neten.
De ez kikapcsolható. A többi funkcióját nem ismerem, így csak remélni tudom, hogy nem derül ki semmi csúfság róluk. -
lck
senior tag
válasz
márNemKereső #6095 üzenetére
Az az ingyenes, csak Premiumnak hívják. Korlátlan ideig használható, korlátozás nélkül. Gondolom azért van, hogy azt hidd értékesebb dolgot használsz ingyen. Másrészt tényleg felér más - fizetős - védelmekkel.
-
márNemKereső
tag
Mondjátok! Ha letöltök egy olyat, hogy Comodo Internet Security (szóval azt a csomagot, ami egyben tűzfal+víruskereső) a "free" gombra/linkre kattintva (mellette valami reklám egy fizetős változatról) és telepítés közben azt látom, hogy "premium" verzió, az még mindig ingyenes? Vagy valahogy mégis sikerült egy fizetős változat x napos demoját leszednem?
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Comodo Firewall 5-öt használok.
Segítséget szeretnék kérni, hogy az 5-ös verzióban hogyan kell az utorrent beállításokat elvégezni? -
blattida
nagyúr
Azok a digitális aláírással rendelkező fájlok, melyek a comodo fehér-listáján is szerepelnek, automatikus engedélyező szabályt kapnak, ha azt bejelölöd.
Kevesebb értesítést kapsz és gyorsabb is a rendszer így, viszont némi biztonsági kockázatot jelent, hiszen a digitális aláírás nem életbiztosítás, nem garancia egy adott fájl tisztaságára vonatkozólag.
Fire
Nem tudok arról, hogy bármilyen mennyiségi korlátozás lenne. -
lck
senior tag
Helló !
Olyan kérdésem lenne hogy a Defense+ - Beállítások - Általános beállítások "Szabályok létrehozása biztonságos alkalmazásokhoz" - bekapcsolása, tulajdonképpen mit okoz ?
Gondolok működési, biztonsági és kényelmi szempontokra.
Tehát mondjuk kevesebbet kérdez, ez által csökken-e a biztonság, illetve az automatikusan létrehozott szabályok esetleg nem lassítják-e a védelmet. -
A Comodo üzleti célra is ingyenes, ez eddig oké, viszont van valami korlátozás, a telepíthető gépek számában? (Arra gondolok, mint pl MSE-nél, hogy csak max 10 gépig ingyenes)
-
blattida
nagyúr
Nos, bekövetkezett az a pillanat, amikor vissza kell vonnom valamit a Comodoval kapcsolatban, amire korábban azt írtam, hogy nem lesz: hamarosan érkezik a CAV Linux verziója!
-
Sharkweb
aktív tag
Segítsetek légyszives! Hol tudom azt jelezni a Comodonak, hogy az ebnevelde.hu-t ne blokkolja a Comodo Secure DNS?
-
blattida
nagyúr
Az ingyenes mbam jól elvan vele, viszont a fizetősnél állítgatni kell, mert együtt lassítanak, bár még használható marad a rendszer.
Krystal_s
Jól értelmezed, a harmadik opciónál minden bejövő kérés tiltásra kerül.A naplózást ki lehet kapcsolni, akár csak a windows explorerre vonatkozólag is.
-
Krystal_s
addikt
Tűzfal - Láthatatlan portok varázslónál nem biztos ,hogy jól értelmezem a leírást
utolsó beállításban
Minden bejövő kapcsolat tiltása - ...minden hálózaton és a tűzfal minden bejövő kapcsolódást tiltani fog.
ha erre állítom, akkor nem kérdez olyankor, ha egy program kapcsolódni szeretne ? tehát mindent magától tilt ?láttam van új CIS, ismerős telepítette és ilyen a naplója...
ez most mitől lehet ? nekem is volt ilyen korábban és most végre megoldottam, de nem szeretném h megint ez legyen...
-
dnsi
aktív tag
COMODO Internet Security és a Malwarebytes' Anti-Malware egy időben futása okozhat problémát
-
És csak hogy teljes legyen a kép:
CIS Premium 5.8.211697.2124 - Universal Installer (x86 és x64 egyben) -
blattida
nagyúr
válasz
.morrowind. #6071 üzenetére
Biztos, hogy lesz belőle és alapvetően a chromiumtól függ, ami viszont nem hozzájuk tartozik...
-
blattida
nagyúr
Ha már, akkor rendesen:
Változások és javítások:
NEW! Simplified installation experience
NEW! Seamless integration with COMODO ESM 2.0 Business Edition
NEW! Enhanced protection mode: Defense+ is now stronger in 64 bit operating systems
NEW! New options for popup alerts and antivirus alerts
IMPROVED! Look and feel
IMPROVED! Resource consumption and performance
FIXED! Firewall does not work properly on Bluetooth PAN adapters
FIXED! Antivirus crashes on files that reside on bad sectors
FIXED! Various race conditions exploited by malware to evade Defense+Az 5.5-öst használók részére még a héten várható a belső programfrissítőn keresztül egy frissítés, melynek segítségével gond nélkül átvált a program az 5.8-as verzióra.
Ha valaki nem akarja megvárni, akkor vagy letölti és elindítja az 5.8-as telepítőjét, majd a frissítés lehetőséget választja, így megmaradnak a beállítások, vagy pedig lementi a konfigját és eltávolítja az 5.5-ös verziót, majd friss telepítést eszközöl.
Az utóbbi megoldás a jobb, de mindkettő működik. -
Nhorbee
aktív tag
Köszi szépen!
Nem lesz rossz...
-
lck
senior tag
Premium 5.8.211697.2124 - x86 final [link]
Premium 5.8.211697.2124 - x64 final [link]
Firewall Only 5.8.211697.2124 - x86 final
Firewall Only 5.8.211697.2124 - x64 final [link]Version 5.8.211697.212411 October / 2011:
Simplified installation experience
Seamless integration with COMODO ESM 2.0 Business Edition
Enhanced protection mode: Defense+ is now stronger in 64 bit operating systems
New options for popup alerts and antivirus alerts
Look and feel
Resource consumption and performance
Firewall does not work properly on Bluetooth PAN adapters
Antivirus crashes on files that reside on bad sectors
Various race conditions exploited by malware to evade Defense+ -
-
blattida
nagyúr
válasz
.morrowind. #6063 üzenetére
Ha probléma nem lesz vele, akkor hamarosan önállóan is megjelenik az 5.8 végleges, valamikor a héten, elvileg ez a build már az...
L7wy
A DACS még él, de jelenleg nem élvez prioritást. Melih azt mondja, hogy a Valkűr és a Site Inspector többet hoz a biztonság terén a végfelhasználóknak.
Majd meglátjuk, mi lesz vele, de gyanítom, hogy hamarosan ő is a halottak mezejére lép. -
.morrowind.
csendes tag
Szia.Hát nálam a tűzfal viselkedés beállításnál, a speciális fülön az első 4 ben pipa van,de van aki mind az 5-be rak.A defense + beállításnál,a sandbox beállításnál,az automatikus telepítő/frissítő nél és az automatikus megbízásnál ki lett véve a pipa.A láthatatlan portoknál nálam a 3. van kipipálva a minden bejövő kapcsolat tiltása,amúgy minden más úgy van nálam is ahogy írtad.Unatkozok is 2 éve sehol egy aprócska vírus,semmi borzongás semmi izgalom,csak a tiszta rendszer.Nálam tegnap este lefrissült a cis 5.8.211697.2124 re és már nem írja hogy béta.N
álad is?
-
SLYM
veterán
mégegy kérdés. lehetséges játékoknak, vagy esetleg a böngészőnek egy olyan környezetet létrehozni ami nem férhet hozzá más programokhoz? tulajdonképpen egy sandboxot ahova az olyan cuccokat tenném amik veszélyesek lehetnek. pl beteszek ide egy játékot, amihez "csatoltak" egy keyloggert, a játék fut, de a keylogger a billentyűzethez már nem férhet hozzá. ilyen lehetséges?
-
SLYM
veterán
sziasztok, újratettem a wint és most szeretném beállítani úgy a comodo IS-t ahogy régen volt. csak a legnagyobb biztonság számít. régen csomó mindent ehez be kellett pipálni, de már elfelejtettem mik voltak ezek. a proaktív-ra állításra emlékszem, aztán a tűzfalnál egyedi házirendet állítottam be, az AV-t valósidejűre állítottam. mik is voltak még amiket külön be kellett pipálni?
-
blattida
nagyúr
válasz
Nhorbee #6057 üzenetére
Ami már most is tudható:
- Új, a mostani Comodo stílusba illeszkedő, teljesen átalakított GUI
- Valódi automatikus sandbox (teljes virtualizáció)
- Valkyrie és Site Inspector integrálás
- Továbbfejlesztett HIPS és AV
- HibajavításokÁm ezek sincsenek kőbe vésve, majd idővel kiderül, mi lesz még, esetleg mi marad ki...
-
Nhorbee
aktív tag
Comodo 6-ról mit tudni? Azon kívül, hogy év végén jön?
-
HZoli87
veterán
CIS 5.8: 1 nap a megjelenésig.
-
Pittu1986
tag
Ha jól emlékszem ha újra indítod a gépet amit jelez is a Comodo akkor már eltünik de, a frissítést kézileg kell indítani.
-
Pittu1986
tag
Egy videó a végleges 5.8-as CIS-hez.
http://www.youtube.com/user/languy99#p/u/0/8oGJ0UrwkP8Ha minden igaz jövőhéten érkezik a végleges 5.8-as CIS
-
blattida
nagyúr
Igen, cis is bugos még, de szerencsére messze nem annyira, ráadásul azért nem lehet azt mondani, hogy súlyos hibákat tartalmazna.
A GUI változóban van, a hatos felülete teljesen más lesz, illeszkedni fog az újabb comodo stílbe.
Én azonban azt nem gondolom, hogy képzettnek kell lenni a kezeléséhez, sajnos azzal, hogy nem különösebben automatizált és sok beállítási lehetősége van, ez jár. Átláthatóbb és trendibb lesz az új gui, viszont nem lesz sokkal könnyebben kezelhető, legalább is szerintem. -
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #6041 üzenetére
hát mit csinálnak ezek a Comodo Developerek?
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6037 üzenetére
Oké, ezt is ellenőriztem és nálam is kitörli a hiberfil.sys-t a kiadott parancs, el is tűnt a hibernálás lehetősége...
-
Pittu1986
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6037 üzenetére
Szia. Nekem törli is a hiberfil.sys-t. Nálad nem tudom mi lehet a probléma. Op.r. Win 7 x64.
-
válasz
blattida #6033 üzenetére
"Nálam nincs gond a hibernálással az új cis béta mellett."
Ööö, lehet nem egyértelműen fogalmaztam. Szóval indítsd a parancssort adminként (futtatás rendszergazdaként), majd add ki a powercfg -H OFF parancsot és be is zárhatod a parancssort. Ekkor a C gyökérből el kell hogy tűnjön a hiberfil.sys.
(Ettől még alvásba(sleep) lemegy a gép, a hibernálás meg az alvás az 2 különböző üzemmód) -
Razim K.
tag
Köszönöm a válaszokat!
-már várom
-
blattida
nagyúr
Egy komolyabb, d+-t érintő hiba miatt megjelent egy gyors javítás, frissíteni kell a CIS-t, illetve hagyni magát frissülni, az új verziószám: 5.8.210479.2111, ez már RC2!
-
blattida
nagyúr
-
Pittu1986
tag
Kedves blattida nem tudod, hogy a CIS 6-ba javítják majd a Registryben való keresést? Mert az MBAM 3 bejegyzést törölt a reggeli virnyák után.
Válaszodat előre is köszönöm.
-
vv5204
senior tag
Bakker, tényleg! Akkor ez lesz a megoldás.
Jó tudni, hol és hány helyen van, törlöm is kifelé gyorsan.
Így már érthető, hogy miért találta vírusnak.
Köszönöm a segítségeteket! -
Pittu1986
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6018 üzenetére
Köszi szépen.
-
-
Pittu1986
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6016 üzenetére
Nekem elküldenéd azt az svchost.exe-t ha meg van?
-
Ahogy blattida is írta, ott nem lehet a svchost.exe
-
Pittu1986
tag
Tegnap este feltettem az AVG Internet Security 2012-t próbálgattam de a Comodot letöröltem az AVG fogott néhány dolgott az MDL-ről de volt 1 amit nem gondoltam futtatom hátha, a fájl eltünt azt hittem minden oké esetleg az AVG nem figyelmeztetett. Úgy döntöttem vissza rakom a Comodot. Jól is tettem. Az AVG uninstall után vissza fel Comodo már a bejelntkezésnél a D+ kiabált na mondom tilt. Szerencse a felhő is riasztott, adatbázis frissítés után az állandó védelem fogta is. Ma reggel lefuttatam a keresést és még egyet fogott. Most már marad a Comodo végleg nincs más virnyák kergető tesztelgetés.
-
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6008 üzenetére
Ha a "Beazonosíthatatlan fájlok kezelése, mint"-nél "Nem megbízható"-ra
teszed, kevesebbet kérdez bekapcsolt homokozó mellett. -
vv5204
senior tag
Fire és blattida
Köszi az ötleteket!
KillSwitch-el néztem meg először miután kiírta az AV, hogy fertőzött, de
nem talált semmit. Camas eredmény is undected lett, VT pedig 1/43.
Úgytűnik fp, csak az zavar, hogy eddig sose riasztott rá.
Még arra gondoltam rootkit, hisz nem egy önálló fájl, hanem egy rendszer
folyamat. Hogy melyik folyamathoz kapcsolódik azt nem tudom, mert az
AV naplóból nem derül ki, csak a helye. Amúgy érdekes mert fizikailag
1 darab van belőle, de az intézőbe 11-et látni.
Ha valaki tudna küldeni/feltölteni azt megköszönném! (Win7, 64 bit)
C:\Windows\svchost.exe (15,5 KB) -
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6008 üzenetére
Az a teszt még vistahoz készült, már elavult, de ezt Te is tudod.
Van még min javítani, semmi sem tökéletes. -
válasz
blattida #6003 üzenetére
Jó tudni, hogy még fejlesztenek rajta, bár ezen (CIS_RC W7 x64 HP) nem tudom még mit lehet. Annyira unalmas, hogy "Kérés tiltása -> OK, Kérés tiltása -> OK ..."
1x már lehetne 330/340 (és nem azért, mert valamit engedélyezek) -
-
vv5204
senior tag
Az RC1-el csináltam egy teljes ellenőrzést és az svchost.exe-t,
Heur.Gen.Lama-nak azonosította. Honnan tudnám 64 bites Win 7-hez
letölteni ezt a fájlt, hogy össze vessem a sajátommal?Szerk:
blattida
Értem. Akkor érdemes bejelölni. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6001 üzenetére
Ott is az megy, mint az állami helyeken általában, mutyizás, zsebbe fizetés, szarért sokat fizetés, stb, vagy pedig nem kompetens emberek kezében van a döntés, de ez ismét az előbbi kategória...
Az a baj, hogy ez szinte általános probléma. -
A hibernálást mintha nem lehetne ki- és bekapcsolni, hiába lövöm ki, a hiberfil.sys nem törlődik a C gyökérből...
Másnál mi a szitu?
blattida
Elsősorban általános- és középiskolások jönnek korrepetálásra néha, de a suliban letöltött házi feladatokat tartalmazó pendrive-juk 10-ből 8 esetben fertőzött... Teljesen letakarítom a PD-t (újraparticionálom), legközelebb amikor hozzák vissza, megint fertőzött...
Elgondolkodtató, hogy a sok esetben külsős informatikai szakembert alkalmazó iskolák mire is fizetik ki a nem csekély összeget...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest