- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
Elvileg visszatér a threatcast, a virtuális asztalon elérhető virtuális dragon sandboxa megváltozik és más lesz a neve is (securebox), kiterjesztett képességű viruscope és url szűrő használata, változik a licenckezelés (ez a fizetős változatokat érinti), csomó hibajavítás, ilyesmik, de semmi sincs kőbe vésve, ismeritek őket annyira...
-
tomy86
addikt
-
micafighter
nagyúr
Nem kötelező, de mostmár ez a tendencia sok programnál, hogy a nagy verzióváltás évente van, av programoknál meg főleg. Az meg nem igaz h 2000-ben kellett volna elkezdeni, mert verziószámnak azt irnak, amit akarnak. Comodo is simán mondhatná, hogy mostantól így lesz a verzió számozás.
De én amúgy annyival is boldog lennék, ha a verziószám mellett ott lenne az év. Pl comodo így nézne ki : 6.x v2013. Vagy még jobb, ha a konkrét dátumot odaírnák a programba, hogy az adott verzió mikor jött. -
-
blattida
nagyúr
Arról van szó, hogy az auto sandbox részben limitált és a teljesen virtualizált beállítása mellett az elszigetelt alkalmazás tud pillanatfelvételt (screenshot) készíteni, ami nem minden esetben lehet hasznos a felhasználó szempontjából, ezért írtam, hogy nem kellene több jogosultságot adni a teljes virtualizálás mellett és hogy ezen majd változtatni fognak.
Ez valóban nem a legjobb megoldás a részükről, de azért nincs hatalmas biztonsági kockázat, főleg, hogy több olyan beállítási lehetőség is van, melyekkel ez kiküszöbölhető. -
Badman 4ever
őstag
Ez mind volt már, viszont sikerült életre keltenem a rendszert egy javító telepítéssel, amit az SP2-es eredeti CD-vel csináltam. Így működött is a rendszer, de amint felraktam a Service Pack 3-at, azonnal visszatért az eredeti probléma. Pedig a Comodo már rég nincs is a rendszerben, minden hozzá kapcsolható mappát, fájlt, rendszerleíró bejegyzést, amit találtam, azt töröltem.
A lényeg, hogy végre be tudom indítani az XP-t és most már azért is kiderítem, hogy mit is művelt ez a gyönyörűséges Comodo frissítés.
< CyberBob >: Azért nem opció egyáltalán a teljes újratelepítés és azért nem volt az az utóbbi 3 évben, mert mire mindent visszatelepítek, beállítok és a rendszert kipofozom olyanra, amilyenre szeretném, az úgy legalább egy hónap és még úgy is biztos kifelejtek valamit, ami később fog csak eszembe jutni.
-
Badman 4ever
őstag
Köszönöm, de a probléma ott kezdődik, hogy nem tudok bejelentkezni az XP-be, ha be tudnék, onnantól manuálisan is tudom irtani a Comodot az egészet a rendszerből.
Jelenleg addig jutottam, hogy Lubuntu alól a Comodo mappa törölve, a rendszerleíró adatbázisból pedig a folyamatait töröltem a Services részből. Majd ha megint a gépem elé kerülök még a maradék bejegyzéseit és fájljait is eltüntetem és megnézem indul-e úgy a rendszer.
-
-
Vigneau
félisten
Pedig még gonoszkodó (
) szmájlit sem tettem hozzá. No, ezért rossz néha az írott szöveg, nem úgy adja vissza a dolgokat, ahogy azt az ember szeretné.
Természetesen az újra bekapcsolási folyamat utáni állapotra gondoltam a 2-3 nap szünetet követően. Most vasárnap megint meglesem, hogy ismét narancssárgában úszik-e majd a CIS üzenő. Viszont az Ő esete érdekesebb, lehet egy un- és egy reinstall megoldaná a problémáját - közbeiktatva egy regedit takarítással.
-
Vigneau
félisten
A második valóban komolytalan, de 36 évesen már ennyi csak engedtessék meg nekem, amikor végre épp nem a munkahely szigora fog vissza.
Viszont az első post valóban komoly. Ha pénteken kikapcsolva magára hagyom a gépem és vasárnap újra bekapcsolom, akkor a fixáló helyzetjelző fogad a CIS-ben. Rákattintva minden oké (frissül, majd automatikus) napokon keresztül, azonban egy újabb hétvége után ismét eljátssza ezt velem...
-
blattida
nagyúr
-
bozont
veterán
Igen, rossz helyen néztem.
Viszont most még felejtős nekem a CIS, újraindítás után fekete képernyő fogadott, ráadásul csökkentett módban sem lehet alkalmazást törölni. Visszaállítási pont meg pont azelőtt volt, mielőtt a programokat feltelepítettem és beállítottam.Majd talán a következő frissítésnél.
-
Rusher
őstag
-
vv5204
senior tag
Fasza!
Malwarebytes-al kiegészítve jó. Önmagában inkább azoknak, akiknek
folyamatos net kapcsolta van, illetve nem használja a gépét veszélyes
környezetben. (például 8.ker éjszaka) Felhő AV csak futtatáskor lép
akcióba, nem tudom heurisztika van-e benne, a gépen tárolt vírusadatbázis
pedig több, mint hasznos.
(Btw, nekem is most csak a tűzfala van laptopon egyéb AV nélkül.)
-
blattida
nagyúr
-
Nem leharcolt gépekről volt/van szó, friss telepítésekről. Azt sajnos nem tudom mi zavarja a CAV-ot, különféle konfigon előjön, de nem igazán találok valami közöst bennük.
Volt olyan is, hogy WU előtt felpakoltam, frissítettem stb, ment minden rendesen, majd lefrissítettem a W7-et és azt követően már nem indult el a Windows-al, kézzel kellett indítgatni... -
blattida
nagyúr
CCE 2.3.219500.176-os build!
Változások és javítások:
NEW Checking for program updates
FIXED Terminated process is shown in process view of KillSwitch as light-red in some cases
FIXED 8G memory is not shown correctly in system information page of KillSwitch
FIXED Memory leaks in LoadedModules view of KillSwitch
FIXED Paths of some kernel modules are not parsed correctly in KillSwitch
FIXED Rundll32 arguments are not parsed correctly in Autorun Analyzer -
blattida
nagyúr
Ez így konkrétan sehol nem szerepel, csak az információmorzsákból lehet olyan képet összerakni, ami valami ilyesmit ábrázol.
Nagyon megduzzadt az adatbázisuk, infrastrukturális problémákkal küzdenek már egy ideje, újabb adatbázis méretcsökkentésre készülnek, bekapcsolódik a valkűr, változások a cima rendszerében, nagyobb fokú automatizálásra törekszenek, bővülő felhasználói kör...a kiszolgáló rendszerük így, ebben a formában elérni látszik a határait, plusz az, amit riki is pedzegetett, hogy a globális dns szervereket érő támadások érzékenyen érinthetik őket.Van egy bő hat órás időeltolódás a tengeren túlhoz képest, nagyon remélem, hogy maximum pár órán belül lejön a mega csomag és megy tovább minden a rendes kerékvágásban, mert bár jó a d+ és jó a proaktív képesség, viszont adatbázisra is szükség van, nem kell feltétlenül a futtatásig várni.
-
lambomax
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam át Nodról( bekapott egy csúnya trójait... újra kellett telepítenem gépet.)
És eddig remekül megvagyok elégedve vele. Csak pár apróság van, ami érdekelne.
Ez normális, hogy úgy besárgul?
Valamint, van az a láthatatlan portok varázsló. Azt érdemes beállítanom?
És még egy apróság lenne, CIS-ről azt hallottam, h elvileg sokat kérdez... ehhez képest tőlem még semmit se kérdezett, (egyszer ugrott fel eddig a sandbox-a videó megnyitásnál. Pedig Defense+ is megy, és egy két állításon szigorítottam. Felhőalapú cuccot beállítottam, heurisztika szintet magasra állítottam be.) Valamint egyáltalán nem fogja a gépemet. Netet se lassítja.
Ez normális? Mert nem egészen ezt hallottam CIS-ről, de mondom adok neki egy esélyt, ha már mindenhol 1. helyen szerepel, +van 1 éves legális ingyenes licenc hozzá.
Mindenesetre örülök, h minden rendben van vele. És remélem nem is lesz gondom vele.
Válaszokat előre is köszönöm, bár tudom, nem olyan "fontosak" a kérdéseim, mégis kíváncsi lennék a véleményetekre.
Üdv.
-
blattida
nagyúr
Igen, cis is bugos még, de szerencsére messze nem annyira, ráadásul azért nem lehet azt mondani, hogy súlyos hibákat tartalmazna.
A GUI változóban van, a hatos felülete teljesen más lesz, illeszkedni fog az újabb comodo stílbe.
Én azonban azt nem gondolom, hogy képzettnek kell lenni a kezeléséhez, sajnos azzal, hogy nem különösebben automatizált és sok beállítási lehetősége van, ez jár. Átláthatóbb és trendibb lesz az új gui, viszont nem lesz sokkal könnyebben kezelhető, legalább is szerintem. -
törölt tag
-
Poplacsek
senior tag
Urak!
Nem tudok sehogyan se nyomtatni nyomtatni ha a CIS Tűzfal be van kapcsolva. Variálhatom akárhogy a D+ és az SB biztonsági szinteket, csak akkor indul a nyomtatás amikor a "Tűzfal biztonsági szint"-et kikapcsoltra teszem. Nem lehet valahol megbízhatóvá tenni a nyomtatót? -
blattida
nagyúr
Válaszaim:
1. Nem tudom.
2. Nem tudom.
3. Önmagában nincs, de ezek szerint úgy írták meg, hogy az ottani fájlok kihagyásra kerülnek a helyi av által is...
4. Nem, mert attól még a tevékenységek ugyanúgy monitorozva vannak és ha olyan esemény szeretne történni, ami a konfiguráció szabályainak nem megfelelő vagy ott nem szerepel, akkor arról kapsz értesítést és dönthetsz.
Egyetértek. Bár a megelőző rész ettől még funkcionál és teszi a dolgát.
-
vv5204
senior tag
Igazad van!
Sőt nálam teljesen meghülyült tőle a CIS.
Miután riasztott, majd hozzáadtam a kivételek közé és küldje hamis pozitívnek,
nem rakta be a D+ megbízhatók közé, illetve ha manuális keresést akartam
rajta végezni lefagyott a CIS. Létrehoztam egy mappát, hogy beledobom, a
Win 7 intézője is lefagyott. Ez egy bug lesz. -
Jogos, a fájlnév végén nullának néztem, nem O betűnek.
(Amúgy KIS nem fogta és ártalmatlan is egyben)wilburwalsh
Ebben az esetben nem az a lényeg, hogy miben milyen védelem van vagy nincs (de ha már itt tartunk, akkor anno a KIS-ben is használhatta volna a sandbox-ot), hanem az, hogy míg más kergetőket valóban rendesen "megkínoz" (több/létező/valós, 0 days kártevők linkjeivel), addig a CIS-t ilyen röhejes linkekkel teszteli és ezzel beeteti a jónépet...Mint írtam, a CIS mellett is be lehetett fertőzni úgy a gépet ahogy kell, igaz ehhez az kellett, hogy azokkal a linkekkel teszteljem a CIS-t, amivel Ő annak idején a KIS-t...
-
blattida
nagyúr
Érni ér valamit, hiszen a legtöbb ilyen aláírással rendelkező alkalmazás tiszta és legitim, csak föl lehet használni ezeket másra is, ez nem most derült, éppen ezért nem ad 100-os biztonságot, én nem is használom, értsd, mindig inaktiválom a szabályalkotást és a megbízást a digitális aláírással rendelkező alkalmazásokra, fájlokra vonatkozólag...
-
vv5204
senior tag
Nincs 100%-os védelem. Ha megnézed languy99 tesztjeit, mindegyik védelmi program beszop valami valami szemetet, ez alól a CIS sem kivétel, viszont a sandbox és a D+ megfelelő beállítás mellett eléggé lecsökkenti a rizikó faktort. Még mindig ez az egyik legjobb ilyen progi és ne felejtsük el, hogy ingyenes.
-
-
F34R
nagyúr
mire gondolsz a a 99,9 % ra ? ha tesztmetódus alatt tudják produkálni mondjuk a teljes adatbázisukon akkor hihető
ilyenkor még csak találgatózások mennek.
Megérdemelne gy külön topikot a comodo forum-n mert előbb lessz mint a CIS-ben
és legalább tudnánk hogy úton van , így pedig semmit majd egyszercsak az arcunkba tolják mi is van -
blattida
nagyúr
A betűszó jelentését még nem osztották meg a nagyérdeművel, viszont funkcióját tekintve egy kártevő felismerést drasztikusan fokozó alkalmazásról van szó.
Állítólag gyökeresen új technológia, nem rég jegyeztette be és védette le a comodo, ezért sem beszélhettek róla részletesen.
Mostanság jön ki belőle az első publikus béta változat, de még csak a CCE (Comodo Cleaning Essential) részeként, mely a comodo kártevő eltávolító alkalmazása.A későbbiekben a CIS részeként is elérhető lesz a DACS, a CCE viszont csak önállóan, legalább is a tervek szerint.
-
blattida
nagyúr
Ha kismillió fájlt akarsz onnan törölni, akkor jelöld ki a többi fájlt, amit nem akarsz törölni, majd felül a mindet négyzetben megadhatod, hogy a kijelölteken kívül a többit jelölje ki, fordított kijelölés, ha úgy teszik.
Gondolom névre kereshetsz vele, ha akarsz, főleg akkor hasznos, ha sok bejegyzés van.
Nem, kipróbáltam, bármelyik billentyűt leütöd, akkor elkezdi írni felül, de nem lehet csinálni vele semmit, csak törölni meg másolni és kivágni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest