- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen be van a Comodo DNS. Ha emiatt van, akkor inkább átállítom a DNS -t egy másikra például Norton DNS vagy Open DNS.
Volt régebben egy közösségi funkció a CIS -ben, ahol egy diagram jelent meg a párbeszédpanelen, hogy a felhasználók milyen arnyban engedték a netre vagy blokkoltál. Illetve engedték futni nem engedték. Ezt miért vették ki, vagy van e mód bekapcsolni?
-
blattida
nagyúr
Ha cce-t akartál írni, akkor meg nem stimmel a dolog, mert az eltávolítani, törölni is tud.
A CCE sem lesz a cis része, miven nem normál felhasználóknak való.
A valkűrt nem régóta akarják összehozni a cis-szel, viszont csak szerveroldalon, felhőben szállna be a vizsgálati eredmények gyártásba. Jelenleg már a hardveres előkészítés zajlik, plusz közben fejlesztik is, most már a találati aránya a kezdeti 60%-ról eljutott közel 90%-ig, és még nincs vége. -
blattida
nagyúr
-
n00n
őstag
Nem találom soknak, felőlem mehetne két órán át is, de ne fogja ennyire meg a gépet. AVG és a most tesztelés alatt álló Microsoft Security Essentials keresése mellett vígan tudok dolgozni. Lehetséges implementálni kellene egy olyan kapcsolót a Comodoba, hogy maximum hány %-át használhatja a CPU-nak. Szerintetek ez megoldaná a bajom, érdemes felvennem a kapcsolatot a fejlesztőkkel?
-
1. 1 héttel simán kibékülnék
2. Igen, XP Home SP3 (naprakész update) jogtiszta/eredeti OS, semmi extra szoftver nincs telepítve. (Az egyik riasztás chkflash progira ment, ami egy döglött pendrive-okat helyrehozó app, régóta használom, csak a CIS riaszt rá)
3. Én sem tudom miféle lehet, ezt az ablakot még sosem láttam a CIS-ben.
-
-
Ge_Og
csendes tag
Szia!
Köszi a gyors választ.
A kevesebb gépigény számomra már nagyon jó esély, hogy felkerül a gépre. A tűzfaláról próbáltam vissza olvasni, hogy mit és hol kell állítani de nem igazán tiszta és ahhoz látnom is kellene a programot. Úgy gondolom, hogy a telepítés után hagyom azokon a beállításokon amiken feltelepül és majd meglátom. Annyira vészes nem lehet, hogy ne találjam ki mit kell döntenem, ha majd kérdez.
Azt nem tudod esetleg, hogy ez a DACS mit jelent és mikor kerül bele a CIS-be?
-
-
Na az remek, 6 valós találat, az biztató.
Nálam azért kizárt, hogy bármit is találjon, mert azon a gépen próbáltam ki direkt, ahol kőkeményen van beállítva az összes védelem, még a Returnil-t is vissza kellett vennem, mert különben fel sem lehetne telepíteni pl a CCE-t. Registry/Cache/Flash stb mind felügyelet alatt, korlátozott engedélyekkel stb stb. Szóval ezért nem találhat ezen a gépen semmi, semmit vagy ha igen, akkor az fals... -
vv5204
senior tag
Úgy tűnik egy felhő alapú szkennerrel van dolgunk, ahol a Comodo oldalon
jelenleg 13, későbbiekben 40 körüli AV ellenőrzi a fájlokat.
Hasonlóan, mint a Virus Total, csak külön programként és bizonyára nem
kell annyi ideig várni az eredményre. Emellett közösség alapú lesz a DACS. -
L7wy
őstag
Nem a 99, hanem a Distributed And Collaborative Scanning.
Yaroslav Pogrebnyak’s Experience
*
Software Developer
Ciklum(Privately Held; Computer Software industry)
October 2010 — Present (3 months)
ASmallWorld.net project
Server-side design & development with Ruby on Rails & Java
*
Software Developer
Comodo(Privately Held; Information Technology and Services industry)
August 2008 — October 2010 (2 years 3 months)
Projects
- HopSurf Social Authentication (Java/Spring/Postgres). Server part, algorithms, database design and development; build, deployment, support.
- Secure Email server part (Java/PHP/C).
- Distributed And Collaborative Scanning system server part (Java/Openfire).
- Other server-side Java projects.Satellite projects – independent contribution
- Apache2 modules – third-party library wrappers (С/C++)
- Web Crawler with Web-interface (Python/Pylons)
- Website Snapshots Service (Java/Spring/Postgres) -
-
vv5204
senior tag
Biztos? Amit a súgóban találtam nem teljesen egyértelmű. Cima vagy Camas
szavak egyáltalán nem szerepelnek, csak, hogy "...szakembereink
megállapítják, hogy veszélyes-e vagy sem..."http://help.comodo.com/topic-72-1-155-1119-My-Pending-Files.html
http://help.comodo.com/topic-72-1-155-1087-Submit-Files-to-Comodo-for-Analysis.html
-
Ó, ez legyen a legnagyobb gond, délután egy olyan géphez hívtak, ahol (elmondásuk szerint(már itt is majdnem lefordultam a székről a röhögéstől)), ilyen kis ördög szerű lények tornáznak az asztali ikonokon, meg néha tengóznak az ikonokkal. Eddig azt hitték, hogy képernyővédő, de mivel nem tudnak kattintani az ikonokon, ezért "gyanús" lett, hogy talán mégsem képernyővédő.
Viszek magammal liberót, mert szerintem be fogok pisilni a röhögéstől... -
-
-
vv5204
senior tag
Tévedtem. Nem vártam meg az 5.1-et. 2 Nap után legyalultam a gépről.
Hihetetlenül le van korlátozva a fizetőshöz képest, alig lehetett állítgatni bármit is.
A tűzfala is pont emiatt katasztrófa. Nem tudtam úgy beállítani, hogy a böngésző,
messenger, normálisan fusson. Minden engedély mellett is részben blokkolta
őket. Azért egy próbát megért. Újfent csak megerősített benne, hogy free
I.S.-ek között a CIS viszi a pálmát. Hát mégha kijön az 5.1.R.Danel
Alapból nagyjából jó. Ha használsz bármilyen fájlcserélőt akkor a Láthatatlan
port varázsló középső opciója ajánlott.
Ha a Hálózati biztonsági házirendnél szeretnéd látni az összes progit ami a
netre kapcsolódik, akkor a Tűzfal viselkedés beállításánál a Szabályok létrehozása
biztonságos alkalmazások bepipál. -
-
BigManus
addikt
Igen, ezért is írtam lentebb.
Tuti valamelyik gázos, de melyik? Mert csökkentett módban nem találom a fertőzést, csak egy svchost van. Arra gondolok, nem ez az egyetlen ami lefuthatott a sandboxon kívül, mert sokat elindítottam.
Lehet valamelyik megfertőzte az svchost.exe-t. -
Hali!
Ez egy jó kis intelligens kártevő lehet, mert más és más módszerekkel dolgozik, nálam egész más dolgok törpéntek, arról nem is beszélve, hogy 20 percig mintha kussolt volna, utána a semmiből jött az uncomm.exe...
Valami tényleg szivárog és nem a PB gázpalackom...
Fire.
-
-
blattida
nagyúr
Már most sincs messze tőle.
askja
Ez így nem fog menni.
Először a 4.1-esre kellene frissíteni, de úgy, hogy elmented a jelenlegi konfigod, majd uninstallálod a 3.14-est.
Ezek után fölteheted a 4.1-est és beimportálhatod a régi konfigodat.
Majd, körülbelül két hét múlva, elérhető lesz egy frissítés a 4.1-eshez, ami után majd frissíteni tudod az 5-ösre úgy, hogy a beállításaid nem vesznek el. -
BigManus
addikt
Nálam is volt ilyen... Kiírom ide, lehet másnak is jól jön.
A tűzfal beállítások hálózati biztonsági házirendeknél töröld a szabályok közül a system dolgokat.
A láthatatlan portok varázslónál állítsd értesítés bejövő kapcsolódáskor-ra.
Indítsd újra a gépet.
Elvileg rá fog kérdezni a bejövő kapcsolatokra.
Én ott szoktam tiltani a 445, 443, 135, 137, 139 portokat. -
blattida
nagyúr
Lesz, de azt ne kérdezd, hogy mennyi, mert ezt csak ők tudhatják...
A dns szervernek nincs köze a boot-oláshoz vagy a cmdagent.exe-hez.
Csinálj egy takarítást a comodo után és telepítsd újra.Rengeteg ingyenes portál üzemel sokkal használhatóbb portálmotorral, köztük magyarok is...
-
vv5204
senior tag
Ollózok fentebbi hszek-ből:
vv5204
- "Ha jól sejtem a V4-es hasonlóan adják a V5-öt, vagyis a mostani kijön
5.0-nak az újabb funkciók meg az 5.1-ben.
Van erről valami infód esetleg?"blattida
- "Egyelőre nincs bővebb infóm, de biztosan így lesz, mivel több funkció jelenleg inaktív illetve még nem került bele csomagba."W666W
55 mega memória fogyasztás szkennelés alatt nem túl shock, a böngészők több
száz megát is ehetnek.
Teljes rendszervizsgálat alatt azért eszik szépen a Comodo AV.
Hasonlítsd össze más AV-k fogyasztásával és lesz/van összehasonlítási
alapod. Egy magos proci esetén valóban kicsinálhatja a gépet... -
W666W
tag
Az normális dolog, hogy ha futtatom a teljes rendszervizsgálatot azt a Cmdagent.exe 92% os processzorhasználaton fut ????
gyakorlatilag kicsinálja a gépet....Viszont Cloud scanner bekapcsolásával is csak 35 perc volt a teljes gépvizsgálat 179.000 fájlt vizsgált át...A Vizsgálat alatt a cmdagent.exe 55 mbyte memót fogyasztott átlagosan..
-
blattida
nagyúr
Ez a spyware keresés nagyon félrevezető, ahogy látom, mert természetesen a 4-es is keres spyware-eket és az adatbázisába is belekerülnek, nincs szűrés, csak az 5-ösbe direkt beleraktak egy csak spyware-eket kereső keresőprofilt, aminek túl sok értelme nincs, csak olyan jól hangzik.
Természetesen a motor is tartalmazza, azóta, mióta a bocleant beleintegrálták a cis-be, azaz több éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Tőzsde és gazdaság
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Magisk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest