- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
A változások:
IMPROVED! CIS status messages - CIS now reports if some of the subsystems are disabled or if its in game mode
IMPROVED! CIS now scans running applications in the computer during the installation in the cloud before the reboot
IMPROVED! More protected registry keys are added
FIXED! CIS does not work properly with some windows 7 mobile broadband cards
FIXED! CIS does not properly check unrecognized files/vendors in the cloud
FIXED! CTM snapshotting does not work with CIS
FIXED! Sandboxed applications are not shown properly in the active process list
FIXED! Many crashes related to CIS UIA frissített magyar nyelvi fájlokat tartalmazza a telepítő!
-
blattida
nagyúr
A belső frissítőn keresztül már elérhető az RC 2!
Build szám: 1120 -
blattida
nagyúr
-
L7wy
őstag
-
Addel
senior tag
Szisztok
Ideírom háta valaki belefut ugyanebbe a problémába.
Comodo tűzfal+NFS (Network File System) az istennek se akart menni, akármit állítgattam, de végül csak rájöttem.
A tűzfal beállításoknál Advanced fülön "Block Fragmented IP datagrams" (Töredezett IP adatfolyam tiltása) kikapcsolása megoldotta a problémám. Igy már nem blokkolja a tűzfal az NFS forgalmat. -
blattida
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3685 üzenetére
Ha így gondolkodsz, akkor semmi gond.
A későbbiekre egy jó tanács: érdemes az ismert alkalmazások mappáját hozzáadni a megbízható fájlokhoz(ha a cis nem ismeri őket vagy úgy kezeli), mert így elkerülhető az általad is felvázolt eset, a többszöri újraindítással és sok klikkeléssel... -
Shrike7973
senior tag
válasz
blattida #3684 üzenetére
Igen észrevettem, hogy a CIS több mindent kérdez, de ezzel nekem nincs bajom. Félre ne értsetek, nem vagyok lusta. Csak fél évente, vagy évente tartok egy ilyen pucolást, amikor átellenőrzöm, hogy amilyen programokatg használok, milyen konkurencia van, miből lehet esetleg jobb. Így most rengeteg új program fut a gépen, pl. Perfect Disk 11, vagy PowerDVD10, stb. Eddig Avira antivir volt a gépemen, és úgy gondoltam elég. De most úgy éreztem ezt ki kell bőviteni, zone alarm mellérakása lassította a rendszert, ezért gondoltam IS rendszer beszerzését. Szerintem meg fogom akkor tanulni kezelni ezt a CIS rendszert, mint említettétek több hozzáértés szükséges, hát vágok elébe. Programtervező informatikus egyetemi szakomra tekintettel remélem nem fog gondot okozni. Bár szerintem nálam jól működött a rendszer, előző kommentekben olvastam hogy valakinél a sandbox nem engedte működni a logitech setpoint-ot, hát nálam működik. Tetszik még az is, hogy bármikor egyszerűen kikapcsolhatom, gyorsan kilép. Így ha játszani akarok, wifit lenyomom meg az IS-t is, és akkor nem kell aggódjak lassulás meg sandbox miatt. Egyszer próbáltam indítani CIS mellett GTA4-et, kellett pár ujraindítás, hogy minden exe-t engedélyezhessek, és ne legyen sandboxban, mert egyszer úgy indult a játék, hogy az emberek arc textúrái nem töltődtek ne, csak egy fogsor, nyelv és szemgolyó lebegett a levegőben mindenkinél, hát nem egy szép látvány.. De végülis működött.. remélem elégedett leszek ezzel az IS-el.
-
F34R
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3681 üzenetére
csaktlakozok blattida-hoz dönts saját magad , viszont tudnod kell x64 téren vannak gondok kaspersky-nál pl safe run eggyes funkciói ,proaktív védelem elég jó, erős a tűzfala is 2011 es termék tőlük a legjobb, support-juk igencsak kimagasló
-
blattida
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3681 üzenetére
A KIS az egyik legjobb IS a piacon, de nagyon sok buggal rendelkezik, kinél több, kinél kevesebb problémát okoz.
A CIS is az egyik legjobb IS a piacon, de messze nem annyira automatikus, mint a KIS, a használata nagyobb hozzáértést kíván...ha tudod, hogy mit, miért csinálsz vele, szerintem nincs nála jobb, védelmi szempontból.
Az eredeti licences KIS biztosan jobb, mint a trial reset-es...az, hogy a CIS-nél jobb e, döntsd el Te...
-
Shrike7973
senior tag
Köszönöm, meggyőztetek.
U.i.: érdemes összekaparni a 60 dolcsit évente a kaspersky-ra? Eredeti licenszel jobb lenne mint a comodo? -
F34R
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3677 üzenetére
hát a te dolgod te trial reset az amúgyis kampec-t mond majd a védelemnek mert töltsd fel pl Virustotal-ra nem hiába jelez rá a KIS is azért kell kikapcsolt védelem mellet csinálni
Pro: Comodo meg ingyenes , igen a sandbox nekem is furcsa volt de érthető hogy az ismeretlen és digitálisan alá nem írt fájlokat , foylamatokat egyből bevágja oda
én a comodo-t választanám ráadásul nem is terheli le a rendszert ( a KIS röpke fél percel tovább tölt )
üdv F34R
(#3678) blattida
az már hab a tortán , menten lepetézek
-
blattida
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3677 üzenetére
Ha mindkettő volt fent, akkor neked kéne döntened.
Elvileg frissíteni fogja magát 5-ösre a 4.1-es, de érdemes lesz tiszta telepítést eszközölni, mert sok a változás és a létező szabályok kezelése sem teljesen ugyanaz a két verzióban.
F34R
Természetesen, lesz viselkedés alapú blokkoló, valamint helyi cloud vizsgálati lehetőség is. -
Shrike7973
senior tag
Hali!
Egy all-in-one internet védelmi megoldást keresek.
Számomra a legfontosabb a rendszer gyorsasága (játékok, alkalmazások miatt).
Kérdezném, hogy Comodo Internet Security Premium-ot telepítsek az épp most windows install alatt álló gépemre, vagy inkább Kaspersky Internet Security 2011 C1-et, amit trial resetterrel lehet használni huzamosabb ideig kipróbálható verzióként. A kaspersky nekem nagyon bejött, csak idegesített, hogy képernyő kímélő mód után kiírta, hogy próbaverzió. A comodo is volt fenn előzőleg, ott néha a sandboxot furcsálltam. Ha most felteszem a 4.x elérhető verziót, fel tudja magát update-elni majd szept. 15.-én 5.x-re esetleg? -
blattida
nagyúr
Egemen írta a fórumban, hogy még dolgoznak a véglegesen, a módosítások miatt lesz újabb RC, az ma jelenik meg elvileg, a végleges hivatalos megjelenési ideje szeptember 15-e.
F34R
Cloud vizsgálat valós időben és kézi kereséskor is, módosított gui, új av motor, javított sandbox és defense+ és természetesen hibajavítások. -
vv5204
senior tag
Dikk! Lehet nem lesz RC2. A Comodo fórumon azt rebesgetik Szeptember 1-én
kitolják a véglegest. Mondjuk ismerve a mentalitást el is tudom képzelni
róluk, hogy megteszik. Már az is gyanús volt milyen sokáig él az RC, a
betákkal ellentétben.
Ejj, hova ez a kapkodás? Remélem majdnem minden hibát kijavítanak! -
blattida
nagyúr
Az a sor már régen módosítva lett. Egy régebbi nyelvi csomagot használsz.
Tessék, a legfrissebb nyelvi fájlok.
Ebben már benne van néhány módosítás, melyek majd a következő build-ben lesznek aktívak, például jelzi a program, ha valamelyik modul ki van kapcsolva vagy ha a játék mód aktív... -
L7wy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3666 üzenetére
Minefield futtatásakor vagy frissítésekor.
-
-
L7wy
őstag
-
F34R
nagyúr
De akkor végülis Chrome motor duruzsol benne, de gondolom a Development project-el előrébb van a Google. A pipát én kiszoktam venni amely elméletileg a jelent nekik van benne opció a régieknél nem volt , és gondolom ugyanúgy többszálú nehogy megkönyítse a folyamat kilövését persze
-
blattida
nagyúr
Az első említett bepipálása esetén bizonyos oldalak nem fognak rendesen megjelenni, a másodikat bepipálhatod, a jelszavaid megmaradnak.
Az ssl 2 titkosítás is jó dolog, de nem fog minden oldalon működni, mivel nem támogatja az összes oldal és portál.
De bepipálhatod, aztán eldöntheted, hogy maradjon e. -
SLYM
veterán
válasz
blattida #3661 üzenetére
van 2 érdekes beállítás amit találtam a programon belül. a beállítások-a morotháztető alatt-cookie-k résznél:
az összes 3. féltől származó cookie letiltása, kivétel nélkül
cookie-k és egyéb webhelyadatok törlése a böngésző bezárásakor
ez a 2 rész jelenleg nincs kipipálva, pedig úgy gondolom simá bepipálható nem? ettől még a jelszavaimm eg fognak maradni, szóval "kár" nem ér ha ezeket bekapcsolom. jól gondolom?
aztán a motorháztető rész alatt a biztonságnál is van egy olyan, hogy:
SSL 2.0 használata. ez nincs kipipálva, pedig ez is elég jól hangzik
. nem kellene ezt bepipálnom? mégiscsak a biztonság rész alá tartozik. vagy ez nem olyan jó nekem mégse?
kösz a választ
-
blattida
nagyúr
Beállítások fülre kattintva feljön a verzióablak és ha nem a legfrissebb a program, kiírja az elérhető verzió számát és a letöltés lehetőségét, úgy, mint a chrome esetében.
De az automatikus frissítője is működik, tehát ha talál újabbat, letölti és telepíti, ha engedélyezed.
-
SLYM
veterán
válasz
blattida #3657 üzenetére
oké. engem mondjuk nem érdekel, hogy mit hogy lehetít meg, csak az, hogy a legbiztonságosabb legyen. ha ebből a szempontból a legjobb a dragon akkor lecserélem az explorert. esetleg kell valamit álíltgatni ha a nagy biztosnág a célom, vagy jó úgy ahogy az alapból be van állítva?
-
-
blattida
nagyúr
A Dragont érdemes használni, csak azért nem ajánlottam, mert a böngészők eszembe sem jutottak.
Mondjuk a dragon a privát adatok védelmének szempontjából áll nagyon jól, mert a comodosok kiszedték belőle azokat az összetevőket, melyek a google számára szolgáltattak információkat és bele került egy oldalhitelesítő modul, melynek képességei még bővülni fognak. -
SLYM
veterán
válasz
blattida #3647 üzenetére
a Comodo Dragon Internet Browser-t sem érdemes akkor? pedig már aszittem végre találok valami biztonságos böngészőt az exploler 8 helyett. nem is tudom mondjuk melyik a legbiztonságosabb. vagyis eddig úgy hallottam ez a legjobb ilyen szempontból, hogy ha rendesen beállítom. viszont a Comodo mégiscsak egy biztonság technikai cég. meg itt azt állítják ez a böngésző a legbiztonságosabb. vagy ez azért így nem teljesen igaz?
-
blattida
nagyúr
válasz
FREE TIBET #3650 üzenetére
Ha a varázslóban látod mindig az elsőt bejelölve, az természetes és nem azt jelenti, hogy arra állt vissza.
-
FREE TIBET
csendes tag
Sziasztok.A láthatatlan portoknál,ha kijelölöm a 2.-vagy 3. lehetőséget,és később vissza nézek mindig az első van bejelölve.Ez így normális,attól még az megy amit kijelöltem?Válaszotokat előre is köszönöm.csaba.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3648 üzenetére
Én is azt akartam írni, csak tévedésből írtam az elsőt...
-
-
SLYM
veterán
válasz
blattida #3645 üzenetére
köszi a választ
Mióta megvan a második gépem, azóta a kisebbiken használom a Comodo Firewall-t Defense+-al a Time Machine-t, a Program Managert, a Comodo Backup-ot, és telepítve van a System Clenaner és a Dragon Browser is. Ezek közül kettő került bemutatásra általam, most van soron éppen a harmadik, de terveim között szerepel a későbbiekben valamennyi termék kivesézése.
ezt GoodSpeed írta a comodo-val kapcsolatos írásai egyikében. melyiket célszerű ezek közül a comodo termékek közül használnom, ha a rendszerem legnagyobb biztonsága a célom? (ezt az uccsó mondatot szerintem már 10x leírtam az utóbbi 2 hónapban a topicban
) jelenleg a COMODO IS-t és a COMODO System Clenaner-t használom, a Comodo Time Machine-ről pedig éppen olvason a cikket. szóval azokról megvan minden infóm
-
SLYM
veterán
a "láthatatlan portok varázslója"-ban el lehet rejteni a portjaimat. van ennek valami értelme? érdemes ha a legnagyobb biztonság a cél itt állítgatni valamit? köszi
-
moonguru
őstag
válasz
moonguru #3609 üzenetére
És már újra is kellett telepítenem mert behalt a tűzfal része!
És miért?
Létrehoztam egy új felhasználói fiókot...
Pedig mikor újra telepítettem, nem kérdezett olyat hogy kinek telepítem!
Akkor meg mit szerencsétlenkedik...
Erre szokták mondani hogy "Ajándék lónak ne nézd a fogát"?
-
blattida
nagyúr
Lesz, de azt ne kérdezd, hogy mennyi, mert ezt csak ők tudhatják...
A dns szervernek nincs köze a boot-oláshoz vagy a cmdagent.exe-hez.
Csinálj egy takarítást a comodo után és telepítsd újra.Rengeteg ingyenes portál üzemel sokkal használhatóbb portálmotorral, köztük magyarok is...
-
F34R
nagyúr
Lessz több RC is várhatóan ?? mint pl Opera böngésző vagy ezutánmár a végleges jön?
* CIS 4.1 Comodo DNS-t telepítva boot idő leál a cmdagent és eltünik a tácáról is régebben működött (x64 Sp2 XP)
*Sajnos nem valami jó a portálmotor ha Vbulletin vagy IPB lenne akkor lehetne időkorlát nélkül szerkeszteni sajnos nem ingyenesek , de találhatóak elég normális funkciógazdag ingyenes megoldások is
-
blattida
nagyúr
CIS 5 frissített nyelvi csomag.
-
Addel
senior tag
Sziasztok.
A Comodo Internet Security antivírus része mennyire számít megbízhatónak, nem találtam egyetlen tesztet se amiben szerepelne ?
Menyire fogja jobban vagy kevésbé a gépet mondjuk egy avirához vagy nod32-hőz képest ? -
vv5204
senior tag
Ollózok fentebbi hszek-ből:
vv5204
- "Ha jól sejtem a V4-es hasonlóan adják a V5-öt, vagyis a mostani kijön
5.0-nak az újabb funkciók meg az 5.1-ben.
Van erről valami infód esetleg?"blattida
- "Egyelőre nincs bővebb infóm, de biztosan így lesz, mivel több funkció jelenleg inaktív illetve még nem került bele csomagba."W666W
55 mega memória fogyasztás szkennelés alatt nem túl shock, a böngészők több
száz megát is ehetnek.
Teljes rendszervizsgálat alatt azért eszik szépen a Comodo AV.
Hasonlítsd össze más AV-k fogyasztásával és lesz/van összehasonlítási
alapod. Egy magos proci esetén valóban kicsinálhatja a gépet... -
F34R
nagyúr
nemértem mért pont tőlem kérdezed
szerintem normális adatmenyiségtől függ a vizsgálati szám régebbi gépeknél felmehet akár 95%ig is és Mivel RC szakaszban van akár lehet bug is
-
W666W
tag
Az normális dolog, hogy ha futtatom a teljes rendszervizsgálatot azt a Cmdagent.exe 92% os processzorhasználaton fut ????
gyakorlatilag kicsinálja a gépet....Viszont Cloud scanner bekapcsolásával is csak 35 perc volt a teljes gépvizsgálat 179.000 fájlt vizsgált át...A Vizsgálat alatt a cmdagent.exe 55 mbyte memót fogyasztott átlagosan..
-
F34R
nagyúr
Ilyen ütemben mikor számíthatunk véglegesre ?? illetve mik azok az új funkcók amik még belekreülhetnek vagy nemsok változás lessz??
-
vv5204
senior tag
Próbáld meg kikapcsolni arra az időre a felhő keresést, és lejjebb veheted
az ellenőrizendő legnagyobb fájl méretet is.Más.
V5-höz vannak már témák is.http://forums.comodo.com/beta-corner-cis/themes-t60739.0.html
-
L7wy
őstag
Itt mi az h mutassa felül?
És a scan ikonja is csúúúnya a tálcán Win7en...
-
-
törölt tag
-
blattida
nagyúr
Igen,szerencsére sok mindent orvosoltak és valóban hasznos dolog a részletes hibajelentés.
Egyelőre nincs bővebb infóm, de biztosan így lesz, mivel több funkció jelenleg inaktív illetve még nem került bele csomagba.
Sokkal jobb ez a build, mint a korábbiak, de még nem RC szint, szerintem...
Remélem, hogy ennek a nagy rohanásnak jó vége lesz és nem egy használhatatlan bughalmaz... -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3623 üzenetére
Értem, köszi.
Azért a sok hiba ellenére adok a Comodo-nak egy piros pontot!
Nagy ötlet volt ez a 8 pontos bug report bevezetése. Lényegesen
áttekinthetőbbé vált a topik és amiket jeleztem hibák, (persze biztos más is
észrevételezte) java részük már nincs a 1091-es build-be.
Szóval lehetséges, hogy frissen regisztrált mezei, kevésbé szakértő júzerek
írásait is figyelembe veszik.
A felsorolt bug fixeken kívül, futotta némi GUI foltozgatásra is.Ha jól sejtem a V4-es hasonlóan adják a V5-öt, vagyis a mostani kijön 5.0-nak
az újabb funkciók meg az 5.1-ben.
Van erről valami infód esetleg? -
blattida
nagyúr
Szerintem igen.
Ha az adott alkalmazás nem rendelkezik digitális aláírással és nem is szerepel a kiadója a megbízható kiadók között, akkor a cis sandboxban futtatja addig, míg megbízhatónak nem minősíti a comodo vagy a felhasználó.A 4-es még valóban nem így kezelte, de szigorítottak, ami végül is nem baj.
-
vv5204
senior tag
-
blattida
nagyúr
CIS 5 , 1091-es build, RC!!(minek...)
A belső programfrissítőn keresztül is lehúzható!
Hibajavítások:
FIXED! Antivirus scanning freezes in some computers during full scan
FIXED! cmdagent.exe crashes in some systems
FIXED! cmdagent.exe consumes too much CPU while application launching
FIXED! Sandbox shows alerts for non-existing applications
FIXED! D+ does not show execution alerts for commandline arguments
FIXED! Some applications do NOT work even if they are added to Exclusions list of Shellcode Injections e.g. Daemon Tools or licensing software. Ennek sokan örülnek...pl. Fire
FIXED! CIS consumes 100% CPU when the computer first starts and a new zone is detected
FIXED! CIS Firewall alerts unnecessarily for manually sandboxed safe processes
FIXED! IE8 can execute processes outside the sandbox when UAC is disabled
FIXED! CIS causes Pinnacle Studio 14 to crash
FIXED! CIS does not protect ProxyServer registry key
FIXED! CIS crashes during drag&drop of firewall rules
FIXED! CIS shows incorrect icons in firewall rules -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3619 üzenetére
Nincs, hozzáféréskor fog riasztani, ha olyan.
-
Hali!
CAV-ban van olyan védelem, hogy amint egy USB-s eszközt(pl pendrive-ot) rádugnak, azt egyből fogja ha valami csúnyaság van rajta?
Fire.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3617 üzenetére
Átfogalmazom: Mondjuk jelszóval védett Office dokumentumot feltörni más mint egy WPA2-es titkosítást
-
válasz
g.gergo #3616 üzenetére
Hali!
Az Összegzés menü/Megelőzés csoport/Biztonságos "linken" katt(ezen van alapban), majd ezután kikapcsolod a csúszkával.
Mondjuk nekem ez újdonság, hogy ha csak az AV részét telepíted, akkor is felkerül a D+, bevallom erről eddig nem tudtam...vante
Igen, azt a logikát én sem szoktam érteni, hogy néhol miért korlátozzák a jelszó méretét ennyire alul, amior az lenne a normális, ha mindenféle karaktert lehetne használni és legalább 8 karakter hosszú lenne.ZCoyote
"...egy megszerzett jelszót sima brute force-al megtörni..."
Azt már minek, ha megszerezted...Tényleg csak érdekességnek szántam ezt a táblázatot, a vége is érdekes, én nagyon gyakran tapasztalom, hogy milyen nevetséges jelszavakat adnak a user-ek, és csodálkoznak ha feltörik, vagy kapásból mindenki tudja.
(Volt egy srác, aki EMO, na milyen jelszót adott meg mindenhova?)
Fire.
-
g.gergo
senior tag
Azt meglehet oldani, h csak a Comodo antivirus modulja menjen fel? Mert letöltöm a cav-ot, és ott figyel a defense+ is telepítés után. Tudom, h kellene a d+, de gyenguska gépre menne, ráadásul ha befigyelne egy riasztási ablak, már bambulnának ki a fejükből. Szóval nem kellene a d+. Megoldható?
-
ZCoyote
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3613 üzenetére
-
vante
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3613 üzenetére
Ez ok, a kódolástól is függ, 50-50%. Mert pl. egy md5-öt, régebben nehéz lett volna visszafejteni, most meg már 2-3 perc sincs.
Plusz a másik meg az, hogy sok helyen maximalizálják a jelszavak hosszát (6-10 között legyen - vicc), illetve kriksz-krakszokat el se fogadja, vagy ha igen, loginnál nem tudja értelmezni, és csak egy új jelszó (elfelejtett jelszó) generálás segíthet.
-
válasz
ZCoyote #3611 üzenetére
Hali!
A biztonságos jelszavakról
Az A osztályú gép az egy P100-as (közel 20 éves CPU) az F osztályú meg egy szuperszámítógép...Fire.
-
ZCoyote
őstag
Szerintem a 8 karakter az elég. De meg is változtathatod mondjuk 2 hónaponként. Bár nem gondolom, hogy valami profi cracker pont rád vadászna
Nemrég volt valami téma arról, hogy a dns szerverek sebezhetők és ezt ki is használták-használják a csúnya bácsik.
Szerintem nem vesztesz semmit ha a Comodo secure dns szervereit használod. Ha nem lassul tőle a böngészésed vagy nem tapasztalsz más gondot netezés közben akkor használd nyugodtan. -
SLYM
veterán
válasz
ZCoyote #3606 üzenetére
8 karakteres. kis-nagybetű meg szám. ehez azárt nem kell 1 millió év szerintem
aztán a COMODO telepítésénél beállítottam, hogy a COMODO DNS szerverét használjam. lövésem sincs mi ez, de azóta megváltozott az IP-m. de ugye jó ez nekem, hogy ezt beállítottam?
erre is válaszoljatok majd. köszi
-
moonguru
őstag
Tegnap délutántól én is (újra) Comodos lettem!
-
SLYM
veterán
a fizetős COMODO változatot úgy reklámozzák, hogy a biztonság 4 alapja a tűzfal, a vírusírtó, a defense+ és a wifi védelme. eddig a wifi-s router (az ugyanaz mint amiről itt is beszélnek?) védelmével semmit sem foglalkoztam. se jelszó, se titkosítás. 1-2 hete viszont beállítottam, hogy legyen jelszó, meg ezt a WPA2/PSK, AES titkosítást, vagy micsodát. ez nem elég? úgyértem ettől még nem lesz biztonságos a wifim, jobb lenne ha a COMODO-nak ezt a wifis védelmét használnám?
aztán a COMODO telepítésénél beállítottam, hogy a COMODO DNS szerverét használjam. lövésem sincs mi ez, de azóta megváltozott az IP-m. de ugye jó ez nekem, hogy ezt beállítottam?
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3601 üzenetére
Válasz.
1. Szerintem mindegy, hogy ott van a "varázsló" szó vagy nincs, az tűnt fel,
hogy tűzfal menüben ott van, a port varázsló fejlécébe már nincs. Kép.3. A nem látszódással nem lenne baj ha a CIS GUI megjegyezné az ablaka
méretét. Majd megírom nekik ezt is... hátha.Múltkor már beszéltünk róla, nem is akarok beleszólni, hogy egyeztek
meg a nyelvi fájlokkal. Viszont így kívülállóként nem látni benne a logikát.
Mert így 2 fordító embernek szinte felesleges a munkája, vagy leginkább
magának dolgozik. A 4-es betában a te verziód ki lett szépen javítgatva, aztán
jött a végleges 4-es, ahol Arki verziója is ki lett pofozva. Viszont a mai napig nem
kerültek bele a legutóbbi javítások, pedig azóta több 4-es frissítés is volt...
Vagyis ha azt akarjuk, hogy szépen nézzen ki magyarul is a CIS akkor, a
beállításoknál frissítés kikapcs, innen fórumról nyelvi fájl letölt, régebbi felülír.
Nekem ez plö nem jelent kicsit se problémát, de sokan mások is használják
a programot... -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3602 üzenetére
Nagyjából...
-
Hali!
Az ilyen hibajelentést meghagyom másoknak Comodo esetén...
(Más általam használt védelmi progi esetén, van olyan is, ahol az egyik vezető programozóval leveleztem, igaz, az hasznosabb volt mint beírni a fórumba a hibát)
Én csak jelzem, aztán innen biztos vagytok páran, akik toljátok fel a CIS fórumba.A DT hibát meg már jelentették ki tudja hányan, előbb utóbb csak javítják...
blattida
Akkor ez megint úgy fog kinézni, hogy többen csináljátok a magyarítást aztán eldöntik, hogy kié lesz ami a telepítőbe kerül?Fire.
-
blattida
nagyúr
Akkor gyorsan válaszolok:
1: megváltoztatták a neveket, láthatatlan portok lettek belőlük, lehet, hogy mégis visszaírom...
A túlnyúlással jelenleg nem tudok mit kezdeni...ez comodo-s feladat.2: már javítva
3: a nem látszódás megint csak az ő saruk.
a nagybetűs részt módosítottam, így már szebb és értelmesebb is.4: Le van fordítva, de már korábban is írtam, hogy bizonyos sorok fordítása nem jelenik meg, ez is közéjük tartozik.
5: a Kiválasztott elemek a lista neve, ezért nagybetű.
Egyébként köszönöm és csak szólj, ha találsz még!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Gyúrósok ide!
- Bluetooth hangszórók
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest