- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #11044 üzenetére
Nem probléma!
Köszönöm! Erre gondolsz vagy van más is? Nekem az üres.
"Bár a comodo szerint is csak gyanús..."
Ez igaz, de ha csak vaklárma, hogy lehet az, hogy Nektek nem jelez rá? (W10 Pro, x64) Azt sem tudom, hol találom ezt a tanúsítványt és mi a neve, hogy elküldhetném, akár valamelyik weboldalon is megvizsgáltathatnám (Virustotal, Jotti).
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #11040 üzenetére
Köszönöm!
Hogyan lehet jelenteni téves riasztásként? A fájlokhoz már megtaláltam, de ehhez nem. Szerinted mennyi idő múlva lehet arra gondolni, ha nem változtatnak rajta, hogy nem téves, hanem valós jelzés?Köszönöm. Ha a téves riasztás bejelentése után sem tűnik el, akkor törölném. Ha mégis a rendszerhez tartozik, és nem csak annak próbálja álcázni magát, és törlöm, akkor mi lesz? Nem szeretném emiatt újratelepíteni a rendszert.
-
Cs1csó
titán
válasz
blattida #10861 üzenetére
Nem csak hibát ír a tálca ikon hanem a defender központ megnyitásánál látszik, hogy a VÍRUSOK ÉS VESZÉLYFORRÁSOK ELLENI VÉDELEMNÉL és a TŰZFAL HÁLÓZATVÉDELEMNÉL malmozott a gép gondolom visszajelzésre várt a comodo vírusírtó és a comodo tűzfaltól. Tehát nem csak esztétikáról van szó. Amúgy hosszabb tesztbe nem mentem bele annyi érdekes volt hogy tiszta telepítéssel próbáltam és amikor fent volt a CIS telepítési hibával futott le a LibreOffice telepítője.
Emlékszem a Kasperskynél fakadtak ki hogy nem lehet rendes védelmet írni a windows 10-re ahogy látom ezzel más is szenved akár az Avast is.
Nem tudom véletlenül mikor lesz következő "stabil" build a CIS-ből? A legutóbbi is egy HOTFIX volt 4 hónapja.
-
válasz
blattida #10821 üzenetére
Azért akad probléma rendesen, alapvetően a Comodo túlbuzgóságából és cezaromániájából.
Egyrészt régi, garantáltan biztonságos fájlokra riasztás, amiket ráadásul hosszú évekig nem szúrt ki magának, aztán egyszer csak karanténba dobálja őket. Ez mondjuk rohadtul idegesítő, de menedzselhető.
De van rosszabb is:
Meglehetősen sok oldalt blokkol teljesen indokolatlanul. Most pl. a geoportal.budapest.hu oldalra nem enged belépni. Sehogyan sem, mert miután közli, hogy a unsafe website blocked, nem is ajánlja fel, hogy felülbíráljam.
Maga a tiltás persze a DNS szerverüktől jön, úgyhogy szépen ki is irtottam a beállítások közül, mert annyi, a munkámhoz szükséges oldalra adott teljesen indokolatlanul tiltást, hogy az már ellehetetlenítette a munkámat.
MaCS
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10816 üzenetére
Meg fogom próbálni így, de csak a hét második felében lesz rá lehetőségem. Majd megírom az eredményt. Köszi szépen!
A modemes témában azt kérdezik, kipróbáltam-e kikapcsolt CIS-sel. Ehhez nem vagyok eléggé bátor!
Ha csak a tűzfalát kapcsolom ki, a Windows-é még megmarad, ugye? Illetve a kettő gyakorlatilag ugyanaz, a CIS csak a felületet adja, ha jól tudom. Ha az általad javasolt módszer nem hoz kedvező eredményt, érdemes megpróbálni kikapcsolni a CIS tűzfalát? (Nem az egész védelmet!) Hol tudom ellenőrizni, hogy biztosan megy-e a Win tűzfala?
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10814 üzenetére
Azon a gépen is otthoni. Akkor ezek szerint mennie kellene. Az számít, hogy amikor a hálózat engedélyezve lett, még nem üzemelt a lejátszó? Bár ezt nem tartom valószínűnek, a CIS csak a PC és a modem közötti kapcsolatra figyel. Akkor a modemen kell állítani, nem? Fogalmam sincs, merre induljak, ez tűnik pillanatnyilag a legesélyesebbnek. PC-modem rendben, modem-lejátszó rendben, de a PC-lejátszó nincs rendben.
Csak a modem áll köztük. Benézek a modem témájába is. Köszönöm szépen a segítséget!
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #10794 üzenetére
Üdv!
Az új verzió (10.2.0.6514) mikor válik elérhetővé a programfrissítés gombra tenyerelve? Vagy kapjam le az install fájlt és telepítsem a mostani (10.1.0.6476) nyakába? Csak a tűzfal fut a gépemen.
Emlékszem, egy időben nem volt az igazi a frissítés, helyette a teljes uninstall, aztán újratelepítés volt a bevált módszer, ez így van még, vagy már megbízhatóbb a dolog? Emlékeim szerint a 10-es sorozat óta nem volt ilyen gondom, de érdekel, hogy mások tapasztalatai alapján most mi a helyzet.
Beren
-
-
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10769 üzenetére
1. "Elsiklottál a fölött is, hogy már írtam, hogy a neked nem kellő részek nem különálló modulok"
Nem siklottam el, csak próbáltam rávilágítani arra, hogy felesleges a marketinges mellébeszélés. Például az olyan, hogy én a homokozóról, meg a viruscope-ról írok, te meg a hips-ről. ( Amúgy a hips sem monitorozott. )
2. "Így meg semmi értelme annak, hogy a comodo tűzfalának összetételén rágódj,"
Hogy mit rak fel a COMODO, és hogy az mennyire monitoroz, azt a 3.9.76xxx óta figyelem, és most jutottak el oda, hogy olyat akarnak letolni a torkomon, amiből nem kérek.
3. "ok, ez csak arra vonatkozik, hogy nem kell letöltenie a telemetria konfigot, mert az helyben már megtalálható a gépen."
Nem hiszem, hogy ennyire amatőr programozók lennének a COMODO-nál... Ha a gépen megvan, akkor a már a letöltési kísérlet előtt "not needed"-del kerül bejegyzés a saját naplóba, és nem a hibaként, "Fail"-lel írják a windows naplójába ( is )."Mint most írtam, hagyd a comodot és válassz mást"
Valószínűleg ez lesz. Csak szóltam, hogy aki nem szereti, ha suttyomban monitorozzák a felhasználói szokásait és olvassa ezt a fórumot, az is választhasson mást. -
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10767 üzenetére
1"az online telepítőnek több értelme van, mivel a felhasználó állíthatja be, hogy mire van szüksége, mit húzzon le a telepítő."
Oké - tekintsünk el attól, hogy már baromi régóta nem célszerű a netre engedni a gépet tűzfal nélkül, még online tűzfal telepítőért sem, - bizonyára elsiklottam afelett, hogy hogyan lehet kiválasztani, hogy nem kérem a homokozót meg a viruscope-t meg a cse-t. Megmutatnád pár képpel?"a hetes windows óta meg az összes tűzfal csak a win api-n keresztül fér hozzá a hálózathoz, így, gyakorlatilag, csak egy felületet adnak a windows tűzfalához."
Szerintem meg az összes tűzfal, - beleértve a windowsét is - csak felület a win hálózatot kezelő részének api-jához, különben a windows nem írná ki, hogy a windows tűzfal kikapcsolva/nem aktív.3"Ezt annyira nem értem."
A Windows logban ott a bejegyzés, hogy:- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="cmdagent" />
<EventID Qualifiers="49152">1</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>10</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2018-01-03T15:29:46.603322100Z" />
<EventRecordID>183</EventRecordID>
<Channel>COMODO Internet Security Trace</Channel>
<Computer>esattila-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>Fail download telemetry config (hr=0x80070002)</Data>
</EventData>
</Event>Nekem a tűzfal kell - de lehet, hogy ilyen pupokkal már nem sokáig -. Nem kell sem a viruscope, sem a homokozó sem a cse, sem az internet security. És nem is akarom, hogy ezek bármekkora helyet foglaljanak a gépemen.
-
Bondi
tag
válasz
blattida #10699 üzenetére
Köszi, köszi, köszi!
Hozzám hasonló vén lámáknak:
jobb klikk a start gombra -> Network Connections -> Wi-Fi (balra) -> és itt jobbra a "Related settings" listában nekem kidobta, hogy "Change adapter options", és ott a régi szép windows felületén az adott wi-fi hálózatra jobb katt / Properties -> a listában az Internet Protocol v4 tulajdonságaiban ott az Obtain DNS server address automatically.
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10756 üzenetére
Azt szeretném elérni, hogy ne virtuálisan fusson egyetlen program sem, amit a Sandboxie-ban használok. Rengeteg (közel 400) homokozóm van, ezért kilátástalan egyenként a problémás programokkal vacakolni, magát a homokozókat tartalmazó könyvtárat szeretném engedélyezni, hiszen bármi is van bennük, már eleve virtuálisan fut, nem kell, hogy a CIS is "besegítsen".
Erre gondolok.
Mi a különbség a mellőz és tilt között? -
C. s.
addikt
válasz
blattida #10732 üzenetére
Köszi, meg fogom próbálni.
Arra az esetre, ha úgy járnék, mint John_Doe: Mivel nem szeretném naponta újratelepíteni, mennyire gáz a korábbit visszarakni? Javítottak ezzel vagy az előzővel bármi életbevágót, ami komoly biztonsági kockázatot jelent? Mert ha nem, lehet, hogy érdemes volna kivárni, amíg ezt a hibát kijavítják.Remélem, nem járok a CIS-sel is úgy, mint az Avasttal.
John_Doe:
"a hiba náluk van"
Sovány vigasz, de legalább tudják és dolgoznak rajta. Reménykedhetünk.
-
toto0569
addikt
válasz
blattida #10732 üzenetére
Elindításkor semmi a blokkoláson kívűl,a médiajátszómban (Egreat R6S) nehezen jelenik meg a műsortár,hogy kibírjam választani a nézendő filmet.
Sokáig nem volt ilyen gondom vele.Mostanában jött elő.
Hiába cseréltem más-más firmware verziót a lejátszón.Mindig ugyan az a hiba. -
C. s.
addikt
válasz
blattida #10726 üzenetére
Köszönöm a segítséget, már teljesen föltompultam. Jártam is ott hajnalban, csak nem görgettem le a lista aljára. Az utolsó sor volt.
Tetete1:
A Chip telepítője az Avastnak is gyanús volt, amikor még azt használtam. Arra tippelek, hogy nem tetszik az egyetlen normális biztonsági programnak sem.
Csak az Avastot meg tudtam nyugtatni, a CIS meg mintha egy kicsit hiperaktív volna néha. Na, inkább buzgómócsing legyen, mint mafla!
-
válasz
blattida #10699 üzenetére
Hát, sajnos pont ez az...
Én most azt játszom, hogy a hálózati beállításokban írogatom oda-vissza a DNS-értékeket -- hiszen a SecDNS azért baromi hasznos szolgáltatás, annak ellenére, hogy nem keresem a bajt, nem egyszer adott már értékes riasztást. Kár, hogy nem lehet a többihez hasonlóan felfüggeszteni vagy fehérlistázni.
MaCS
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10692 üzenetére
Nem, ez már régóta a gépen lapít, ezért is volt furcsa, hogy csak most jelzett rá a CIS, pedig a közelében sem jártam régóta. Sandboxie-ba telepítettem, tehát nincs (nem volt) teljesen eleresztve, azóta pedig a karanténban pihen. Ezek szerint ez gyárilag ilyen kis sunyi, nem nálam fertőzte meg valami, ami mást is összerondíthat. Ez legalább jó hír. Köszönöm a segítséget.
Köszi a hivatalos eltávolítójuk linkjét, reméljük nem lesz rá szükség.
-
István Bp
újonc
válasz
blattida #10642 üzenetére
Köszönöm a javaslatot C.s.(őstag)-nak, valóban megtaláltam a C:\VTRoot\HarddiskVolume könyvtárakban az "eltűnt" fájlokat. (TotalCom-ban bekapcsolva a rejtett fájlok láthatóságát...) Előtte a C:\-t nem söpörtem át a kereséssel - mivel kizárólag egy másik partíción tartok és mentek minden munkafájlt, és az eltűnt fájl általam elszigetelőn belül látható útvonala is D:\-n volt..
Egyéb kapcsolódó érdekességek, amit még a megoldás keresés közben tapasztaltam:
(1) Próbáltam az elszigetelőből (ahol láttam a fájlokat) külső FTP szerverre fellépni, sikerült. Elkezdtem felmásolni oda a fájlokat. Van ahol sikerült, végbement a másolás, de azonnal el is tűnt a fájl (amennyire ellenőrizni tudtam ezek Windows-os FTP szerverek voltak). Találtam olyan FTP szervert is, ahova felmásoltam és meg is maradt a fájl - Linuxos rendszer volt mögötte.(2) Az elszigetelőből egyetlen "kijáratot" találtam. Ha az elszigetelőben futtatott programmal postscript fájlt írtam, akkor AZ látható volt az elszigetelőn kívül is (az a fájl amiből előállítottam, az nem...). Ebből a postcript fájlból aztán Distillerrel tudtam PDF fájlt stb. csinálni. (Gondolom ebből kiderült, hogy nyomdai előkészítéssel foglalkozom.)
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10646 üzenetére
Köszönöm szépen!
Promós programokat szoktam a Sandboxie-ba telepíteni és ott használni. Már a telepítés is akadályba szokott ütközni ilyenkor, ha nem kapcsolom ki a CIS "reflexeit". Te mit javasolsz: A komplett Sandboxie-t az összes exe fájljával ijektáljam és kész vagy minden egyes benne futó telepítővel és futtatható állományával is tegyem meg pluszban? Örülnék, ha elég volna csak a Sandboxie-t.
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10642 üzenetére
Első körben föl is dobja, de hiába választom ki, hogy ne szigetelje el, és nincs is látható jele a programablakban (szakértő nézet, elszigetelt appok: 0), plusz kínomban a kivételek közé is beraktam már, mégis kizárólag akkor fut pár dolog normálisan, ha átmenetileg kikapcsolom. Nem tudom, minden esetben így volna-e, mert amit csak lehet, a Sandboxie-ba telepítek, ami szintén a kivételek között van, ahogy kell. (A SB honlapján írtak erről, meg is csináltam.) Lehet, hogy az kavar be ilyen módon.
A múltkor Krystal_s ajánlotta nekem, hogy a Shellcode injektálás mellőzöttek részben kell hozzáadni. Ezt nem mertem kipróbálni, mert nem tudom, hogy akkor teljesen kikerül a védelem alól vagy azért fél szemmel figyeli a CIS, ha valamit rendetlenkedik. Nem tudom, mi az a Shellcode.
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10619 üzenetére
Köszi szépen!
Nem frissült a CCleaner (ingyenes verzió), nem tudom, miért akarja azt a fájlt létrehozni. Nem csinálja minden tisztításkor, de gyakran. Ez normális dolog? Azért furcsa, mert másnak nem jelez be rá a CIS.Semplar:
Neked is köszi szépen!
Szívesen a linket!Rájöttem, hogy ha "en" helyett "hu"-t írsz, akkor még magyar is ráadásul. Csak a kezdőlapot tolták el egyelőre. Engem leginkább az zavar benne, hogy így egyértelműen használhatatlan sajnos. Csak annyi jön be, ami a képen is van. Zéró. Csak az a 3 kék csík ficánkol, mintha be akarna töltődni valami, de nem történik semmi, pedig a világon mindent engedélyeztem, még a sütiket is, de semmi.
-
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10581 üzenetére
Köszönöm. ( A gyors választ is. )
Pedig jó lenne... ( Mondjuk érdekes, hogy ahhoz hogy legyen tűzfalam, a netre kell mennem tűzfal nélkül ... )
A 8.2-nél még volt, az megvan. Majd kipróbálom azt feltelepíteni és frissíteni az aktuális verzióra, és meglátom mi lesz, és esetleg beszámolok. -
C. s.
addikt
válasz
blattida #10544 üzenetére
Köszi szépen!
Épp egy pillanattal azelőtt, hogy írtál, rákattintottam a Nyilvánosra, erreföl rögtön előjött egy másik egy újabb IP-vel (nem is hasonlított az előzőre), azzal is ezt tettem, aztán mindkettőt töröltem a beállításoknál. A VPN már rég ki van kapcsolva. Mi lehetett ez a másik IP? A Feladatkezelőben a 2. helyi kapcsolat a VPN, ott az elsőhöz hasonló IP-t ír az IPv4-nél, csak az utolsó szakasza más, míg a második kérdésnél a teljes IP más volt az első számjegytől fogva. (Az én IP-mre sem hasonlított.) Ez nem gyanús?Szóval legközelebb nyugodtan válasszam az otthonit? Miben különböznek a gyakorlatban ezek a lehetőségek?
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #10516 üzenetére
Igen, én is nagyon sokáig használtam, de már voltak vele gondok asszony gépén. Valamiért akárhogy is állítgattam, mókoltam, haldoklott vele a VPN - sikeresen bejelentkezett, aztán nem látta a hálózaton lévő adatokat, sőt, kb. egy perc múlva lehalt a wifi. Ilyenkor VPN kilő, wifi kijelentkezés, újra bejelentkezés, majd VPN bejelentkezés, megint nem látta az adatokat, wifi lehal, ésígytovább, ésígytovább, asszony meg kitépte a haját (én kopasz vagyok, az enyémet nem, de a szakállam veszélyben volt
). Az új verzióval viszont nincs ilyen gond (kopp-kopp).
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10492 üzenetére
Szia!
Nekem is a CIS 10.0.1.6223-as verziója van telepítve, de amikor frissebbet kerestetek vele, azt írja, hogy ez a legújabb. Akkor ez most hogy van? Miért nem látja azt a 2 frissebbet?
Meg azt is írja, hogy a szabadalom függőben, utána áll egy link: "VirusScope részletek". Ha rákattintok, ez jelenik meg:Látsz valami gubancot?
Szerk.:
Ez hogyan kerülhetett a kihagyott alkalmazások közé? (Mi ez?) Mi a franc folyik a gépemen?
-
-
Semplar
őstag
válasz
blattida #10465 üzenetére
Nálam szépen dolgozik.
Leteszteltem a Creative PAX drivert és kiderült, hogy az is hibátlan. Fura módon a Creative Software AutoUpdate által "ki tudja honnan" letöltött "legfrissebb" 230 -as driver okozta a hangkésési hibát.
Ilenkor a Dxdiag WHQL -ellezörzés után jelezte is, hogy a ctaud2k.sys nincs digitálisan aláírva.
Úgyhogy nem használom azóta a frissítőjüket. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10448 üzenetére
Tudom sokakat ez sem zavar
,de szerencsére azért vannak, akiket igen és a Comodo fórumon panaszkodnak, hogy ez így nem ok. Ne telepítsen kérdés nélkül külön semmi pluszt. Talán majd ezt is javítják.
Addig külön kell letörölni.
Most kicsit tesztelem újra a 10-et, mert a 8 miatt az egész rendszert telepíthetem újra és még nem tudom melyiket, vagy mit tegyek fel. :\ -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10436 üzenetére
Win 7 rendszerem van és a CIS 10-ben sem javították egy ideig.... Amint lesz időm linkelem a Comodo fórumain leírt ezzel kapcsolatos írásokat. Ott még panaszkodtak a CIS10-re is.
Nem Win 8 óta van gond és nem csak CIS 8-x-en."fölösleges farkast kiáltani"
De mit kezdjek a rendszeremmel és a fájlokkal, amiket már átírt? Azzal, hogy törlöm a CIS-t, vagy kikapcsolom ezt a fájlkövetést, attól még minden fájlon rajta maradnak ezek az alternate data stream-ek. Örökké minden eszközre és gépemre viszi át ezeket a plusz adatokat és FAT32 eszközre másolásnál örökké figyelmeztetni fog.Közben megtaláltam, hogy elvileg a 10.0.0.5144-ben javították. És? Aki nem most kezdett CIS-t használni azokkal mi lesz? Lehet, hogy már nem fog újra fájlokat jelölgetni, de mi lesz a korábban átírt fájlokkal?
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10355 üzenetére
Szia, a 10-est hogy érdemes szerinted törölni? Revo-val próbáltam, de 3 részből állt. Különálló programként CIS, Comodo Essential és Shoping. Egyesével kellett. Mi történt ezzel a programmal?
Most a friss rendszer miatt inkább az egészet újraraktam, majd vissza a CIS 8.4-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest