- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
vv5204 #10209 üzenetére
Az csak a mostani, átmeneti időszakban lesz így, utána, ha beindul a végleges és stabil valkűr meg a ccav, teljes erőbedobással fog üzemelni, minden funkciója korlátozások nélkül elérhető és használható lesz.
Nem lennék meglepve, ha ez még két hét múlva nem történne meg. -
Johnyy
tag
válasz
vv5204 #10198 üzenetére
Köszönöm az infókat. Egyre tisztul a kép.
Próbáltam nézegetni videókat, de nem derült ki sajnos, hogy mi történne. (Habár szerintem ha úgy van beállítva, hogy ne virtualizálja a hozzáférést azokhoz a mappákhoz (alapértelmezetten így van beállítva), akkor a valós rendszerben is letitkosítaná, egy titkosítós vírus.)
-
Johnyy
tag
válasz
vv5204 #10196 üzenetére
Rendeben a globális szabályokat nem piszkálom.
Az alkalmazás szabályoknál viszont lenne néhány kérdésem.
Ha felugrik egy kérdés ott lehet választani, hogy mehet, tilt, vagy kezelés mint (és akkor itt van olyan, hogy engedélyezett alkalmazások).Mit érdemes választani? Mehet, vagy kezelés mint engedélyezett alkalmazások?
A firefoxnál nem érdemesebb a kezelés mint webböngészőt választani?
Mindig sandboxban szeretném futtatni a firefoxot.
A sandbox beállításoknál van egy olyan hogy ne virtualizálja a hozzáférést a meghatározott fájlokhoz/mappákhoz. Ez jó, mert így a könyvjelzők, meg a beállítások megmaradnak. De ha bekapnék egy zsarolóvírust, akkor ezeket is titkosítaná vajon? -
pzol
csendes tag
válasz
vv5204 #10070 üzenetére
Kétszer húztam újra, közben volt egy windows regyalu is. Ezt hívjuk tiszta telepítésnek?
A dolog úgy áll, hogy a szűz windowsra felmegy a Comodo. Szépen megy a dolog, minden rendben, majd pár óra múlva (vagy néhány shut down után) egyszer csak jön az üzenet, hogy új frissítések érhetőek el. És innentől folyamatosan világít a piros Veszélyben felirat a widgeten.
Először helyrerántja magának a tűzfalat. Restart. Még mindig piros, diagnosztika. Defense+, megpróbálja javítani magát. Kész, restart. Még mindig piros.
Az agyam eldobom.
Ha a tiszta telepítés az, hogy keresek egy másik tűzfalat, vírusirtót stb. akkor értem -
Fandango
veterán
válasz
vv5204 #10047 üzenetére
Amikor valaki "lehallgatja" a te geped es egy masik gep kozott zajlo informaciot folyamot, tehat hozzafer az altalad kuldott adatokhoz.
Vagy rajta keresztul folyik a kommunikacio, mert elhiteti veled, hogy o az akivel te kommunikalni akarsz, o latja te mit kuldesz, es o tovabbitja a valos cel fele.
Remelem ertheto amit irtam, ha valaki jobban el tudja magyarazni, szakszerubben, akkor varjuk. -
Cs1csó
titán
Pont hogy az alapbeállításoknál sántít az egész védelem ugyanis ahogy írták alapban kikapcsolt a HIPS persze így is vállalható de akkor kb. fel lehet tenni egy Panda free-t is.
Az utolsó bekezdésben írtam a paranoiás hozzáértő felhasználóról akinél az idomításba az is beletartozik hogy utánajár a különböző ismeretlen komponenseknek - vírus totál stb. - de egy átlagos felhasználó csak állna az ERŐS védelem folyamatos zaklatása előtt. HOOk meg dll injection meg hasonló izgalmasan hangzó dolgok.
Sajnos az irány - a híres átlag user számára az egyfajta - pl. bitdefender autopilot - módban látom azaz hiába akarja mondjuk a levélmellékletet megnyitni és lekódolni az adatait megnyitás közben - feltéve ha ismeri a kergetője egyből törli és kész a user meg csak néz és kész persze nem árt ekkor sem ha van egy telefonon elérhető vagy távsegítő barát aki akár tud segíteni és a karatantént átnézve tud később visszaállítani dolgokat.
Például nem vagyok informatikus, programozó stb. de elég régóta elég sokat kockulok. Nem is találkoztam már jóideje kártevővel - hangsúlyozom nem találtam pedig lefuttatok ezt azt fáljlaim megvannak még stb.
Tehát aki ért a géphez annak kb. bármi jó lehet mert magának megoldja a dolgokat de ha nem ért a géphez a programokhoz, a biztonsághoz akkor valami automatizált cucc kell különben előbb utóbb elvérezhet a dolog.
-
blattida
nagyúr
A helyi fekete lista alapú, az frissül viszonylag gyakran visszajelzések és saját cima/valkyrie/web inspector rendszereik találatai alapján. Még messze nem tökéletes, ezért a link scanner fölénye teljesen érthető, már csak azért is, mert az alapvetően nem feketelista alapú.
-
daimonion
senior tag
-
blattida
nagyúr
Ha kikapcsolod a hips-et, akkor teljesen természetes, hogy a viruscope nem funkcionál, mivel az a hips szerves része és ha a hetes hips-ét kikapcsolod, az sem ad riasztást, maximum a tűzfal vagy az av rész.
Az auto sandbox a hips-től függetlenül működik a nyolcas esetében is, az viszont igaz, hogy a szabályai nagymértékben megváltoztak és testre szabhatóak. -
blattida
nagyúr
Haribol!
Sokkal kevesebbet kérdez a nyolcas, mint a hetes, az általad felvázolt esetben is.
Igen, sandbox nélkül is működik a viruscope, de az alapbeállítás szerint csak az auto sandboxban futó alkalmazásokat figyeli, mást nem.
Sokat javult második béta, de mondjuk a gui még mindig lassú kicsit és még nem jött meg az új av motor, pedig arra sokan kiváncsiak, bár, ami késik, az nem múlik... -
blattida
nagyúr
Ha az auto-sandboxot kikapcsolod, akkor is kapsz kérdést arra vonatkozólag, hogy az ismeretlen alkalmazás vagy fájl hogyan kerüljön kezelésre (mehet, tilt, sandbox), így szerintem nyugodtan kikapcsolhatod, a viruscope pedig egy új megoldás, így még koránt sem tökéletes, de tesztelni kell és jelenteni nekik a bugokat és gondokat, erre való a béta.
Nálam sebesség terén nagy a visszalépés a hatoshoz képest.
-
blattida
nagyúr
Összességében, szerintem, nincs olyan.
A kínaiak nem tudom hogy milyenné teszik a 360-at, abban azért még van potenciál, ráadásul valóban ráálltak a fejlesztésére..AmigaFan
Egyáltalán nem rossz, de eléggé bugos, az av része pedig még mindig gyengus, hiába fejlesztgetik az oroszok. A hips-e erős és jól konfigurálható, ugyanez igaz a tűzfalára is, nekem az antivírus rész egy kicsit kilóg a csomagból, mint teljesítményben, mind hatékonyságban, mind konfigurálhatóságban. -
blattida
nagyúr
Nem és igen.
Hét éve van MBAM Pro licencem, most csak az van a gépen, mivel már ki akartam próbálni hosszabban magában, hogy jelenleg hogy teljesít, a cis-t pedig egy kicsit meguntam, alapvetően azért, mert nagyrészt valóban a felhasználón múlik a biztonság és egy kicsit már fáraszt a klikkelgetés.
Amúgy meg tesztelgettem más védelmeket is, bár nem sokat (outpost, qihu, dr web).
Ahogy kijön a hetes első publikus bétája, jön is vissza a gépre. -
-
knor82
csendes tag
én feltettem és alkalmaztam ezt a fixet, így működik rendben:
To restore the TVL until a fix is implemented:
1. Download the TVL from v6.0.258294.2626 Beta below.
2. "Permanently" disable AV, FW, BB and HIPS.
3. Kill cmdagent.exe through the Task Manager.
4. Copy both vendor.h and vendor.n files to the "database" folder in the CIS program directory.
5. Reboot your system.
6. Re-enable AV, FW, BB and HIPS. -
sss
őstag
Nincs minden tiltva.
Megpróbáltam újratelepíteni, uninstall után regeditből is töröltem minden comodoval kapcsolatos dolgot (már amit lehetett). Aztán újratelepítettem, de ez sem oldotta meg.Viszont azt figyeltem meg, hogy bekapcsolás után ugye nem tudom pingelni a routert, de ha várok pár percet, utána már jó.
-
blattida
nagyúr
Egy olyan mappa, melybe letölthetsz bármit, futtathatsz is onnan bármit, a virtuális és a valós rendszer is látja, de ez a mappa egyiknek sem a része.
Ha például a Kioskból innen futtatnál valamit, akkor az nem virtualizálva kerül futtatásra.
Azonban, bármilyen mappát megosztottnak jelölhetsz, illetve bármilyen mappát kizárhatsz a virtualizációból.
Tehát ez a mappa az alapértelmezett megosztott mappa a Gép és a Kiosk között. -
-
blattida
nagyúr
A probléma csak az avast 7 + comodo fal + Win 7 konstelláció együttes jelenlétekor áll fent, amennyiben az avast web shieldje be van kacsolva, mert akkor a tűzfal nem tudja kontrollálni a webes forgalmat az avast proxy szervere miatt.
Az av-s topikban kiveséztük a kérdést, a lényeg: a win 8-nál már nem jelentkezik ez a probléma, a hetesen marad, a vista és korábbi ms op rendszerek esetében pedig eleve nem bukkan föl. -
Sturlung
csendes tag
Szia. Félreértés ne essék. Eszem ágában nincs a Comodo-t fikázni. A Comodo FW vagy CIS remek szoftverek. Csak jelezni akartam egy problémát. Majdnem egy hete keresem a megoldást, és a téma körül, kialakuló hosszabb fórumok mind azzal zárulnak, hogy nincs megoldás. Rengeteg tűzfal-szabályt kipróbáltam, hogy valahogy szűrjem a böngésző és a WebShield közötti forgalmat. Nem lehet. A rendszerem: Windows 7 Pro SP1 64 bit eredeti, jogtiszta + Comodo FW 5.9 + Avast AV 7(!). S minthogy az érintett programok fejlesztői is elismerik a probléma meglétét, látván, hogy nagy divat az Avast+Comodo társítás, megírtam ide. Ennyi. Egyébként részletes bugreportokat is írtam a Comodo-nak egy-két kérdés kapcsán. Tehát igazán nem valamiféle negatív elfogultság beszél belőlem.
-
blattida
nagyúr
Már tesztelgetem/használom pár hete, semmim különös, a fala átlagos, a felülete egyszerű, jól konfigurálható, az av része nem rossz, ami nem meglepő, mivel az egyik motor a bitdefenderé, a rendszerterhelése átlagos, frissítésekkor ugrik meg egy kicsit.
Proaktív szempontból nem egy világbajnok, de használható. -
vante
aktív tag
-
blattida
nagyúr
Még jó. Azt szeretnéd, hogy semmi kérdés nélkül azt tegyen a cce, amit akar? Szerintem jól van ez így.
A cce-nek nincs telepítője, csak futtatni kell, ezért kérdezget ilyenkor is a d+.< CyberBob >
Adatbázis alapján biztos, hogy már jobb a comodo, viszont az eset heurisztikája hatékonyabb, abban ő a nyerő.
A többi összetevő már nem a szorosan vett av-hoz tartozik, a teljes csomagot figyelembe véve azt mondanám, hogy egy hozzá nem értő gépére jobb választás a nod, ám szakértő kezekben a comodo agyonveri a szlovák védelmet (is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest