- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vv5204
senior tag
válasz
regisztracio #5496 üzenetére
Ha zavar rakd be a Tűzfal / Hálózati biztonsági házirendek közé. Ha meg
mán ott van, változtasd megfele a házirendjét. -
Pá
addikt
Tegnap kijött a 11-es chrome, azóta folyton sandboxba teszi valamiért a comodo...
A chrome.exe-t az online vizsgálaton biztonságosnak találja, de biztonság kedvéért kézileg is betettem a megbízható fileok közé, a google bent van a trusted vendorok között és mégis, folyton sandboxba teszi a comodo valamiért. Amikor feljön a kis ablak, hogy a sandboxba tette bepipálom, hogy ne izolálja többet, erre 1 percre rá újra sandboxolja.
Tegnap hosszú szenvedés után valahogy megértettem vele, hogy nem harap a chrome és onnantól békén hagyta, de ma kijött hozzá egy frissítés, azt feltettem és újra sandboxolja és nem tudom rávenni, hogy hagyja abba.
Ezelőtt sosem volt semmi gáz a chrommal, mindig simán ment, frissítések után is, szóval nem tudom mitől kattant be.
szerk: nah, most újra sikerült megértetnem vele, hogy ne fogja le a böngészőmet, de félek, hogy egy újabb frissítésnél megint be fog halni, szóval jó lenne rájönni mi a baja, mert a chromeot sajnos/szerencsére elég gyakran frissítik.
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #5493 üzenetére
Jópofa a feltöltő program. Tényleg nem kötekedésből mondom, de
jelenlegi állapotában a Valkűr semmit nem ér.A 15 detektor teljesen
egymásnak ellentétes eredményeket mutatnak. Ennyi erővel a kalapból
is kiönthetnénk, mi az ítélet. Még rosszabb a helyzet ha a víruskergetők
eredményeivel hasonlítjuk össze, amire a Comodo fórumán shock példa van.
Nagy fába vágták a fejszéjüket sárkányék. Csak nehogy új járjanak
vele, mint Amerika a háborúival. -
bivalyolo
őstag
erre vmi ötlet?
-
Arki
tag
De, novemberig viszont valószínűleg nem fogok sokat foglalkozni a dologgal - suli+esküvő
.
Más: fentebb volt kérdezve az AV része. Nos, az AV kapott már VB100-at: http://www.virusbtn.com/vb100/archive/vendor?id=93.
-
blattida
nagyúr
A Valkűr szolgáltatáshoz már elérhető egy önálló feltöltő programocska, melynek segítségével egyszerre 20 fájl is feltolható analízisre, és futó folyamatokat is ki lehet választani vele elemzésre.
Letöltés: telepítők -
Gaberking
senior tag
Köszönöm a segítségeteket!
-
vv5204
senior tag
válasz
Gaberking #5474 üzenetére
Régebben én is avast-ot használtam Comodo FW mellet, aztán
globalizálás eredményeként fel ment a CIS. Nincsen benne annyi modul,
mint az avast-ba a más filozófia miatt. A Comodo hozzáféréskor blokkol,
vagy engedélyez. Legjobb ha magad teszteled. Szerintem nyugodtan
fel rakható. Az AV-je legalább olyan jó. -
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5481 üzenetére
Csak a másik két gép védve legyen attól az ,,atombunkertől"...
-
válasz
wilburwalsh #5480 üzenetére
"Az XP Home nem éppen ilyen környezetbe való..."
Persze, ez egyértelmű, de hány, pár száz fős település mondhatja el, hogy 3 gépen 3 jogtiszta OS fut (2 XP Home, 1 W7 Home Premium), örülök, hogy nem warez OS-ekkel kell dolgoznom.Igaz, az egyik gépen van egy kis "illegal" anyag, ami annyit tesz, hogy egy Returnil Free van rajta (otthoni célra ingyenes csak), ami még meg van támogatva Time Machine-el, szóval az atombunker, bevehetetlen, azon bárki, bármit csinálhat, havonta egyszer visszaállítom a CTM-el, frissítek mindent, aztán mehet ismét...
-
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5478 üzenetére
A sima fiók (limited account) alatt én a nem admin jogosultságú fiókot értem.
Az XP Home nem éppen ilyen környezetbe való...
-
bivalyolo
őstag
ha már sandbox meg ie..
az miért van h ha sandboxba rakom az ie-t akkor a flash-t nem jeleníti meg?szerk: a képen az active-x szűrés vmiért be van kapcsolva de már próbáltam úgy is h nem volt és akkor sem jelent meg rendesen.
ugyanez firefoxnál teljesen normális.vhogy nem lehetne megoldani h ne tiltsa le a flash-t amikor az ie-t rakom sb-ba?
-
válasz
wilburwalsh #5477 üzenetére
Milyen sima fiókot? Korlátozott fiókokat osztottam ki(de írtam is)... Az OS meg XP Home (jogtiszta, naprakész update), nyilván se UAC, se IE9, azt meg nem korlátozhatom, hogy ki-milyen oldalakon közlekedik, ehhez meg ideális az SB...(azaz csak lenne)
Ezenkívül tessék már elvonatkoztatni a home user kategóriától. Azon a gépen olyan iratok, levelezés stb található, amihez az admin sem férhet hozzá(nem nézhetek bele pl a polgármester levelezésébe/dokumentumaiba stb), léteznek ám szabályok/törvények is erre vonatkozóan, amit be kell tartani, felelősséggel tartozol(büntetőjogi felelősséggel is) pl az adatok tárolásáért, azok biztonságáért és sok másért is.
Szóval ez nem arról szól, hogy létrehozok pár user accountot, aztán ott meg mindenki azt csinál amit akar, így is elég nehéz megoldani pár dolgot, mivel a Home-ban nincs csoportházirend... -
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5475 üzenetére
Az önkormányzatnál gondolom sima fiókot használnak, bekapcsolt UAC-cal, IE8 (esetleg 9) böngészővel - védett móddal. Ha pedig még megy a Defense+ is, akkor minek a sandbox?
Én a Comodo sandboxát a 4-es verziónál leginkább a bugok miatt nem használtam, de az 5-ösben sincs rá szükségem, mert szerintem több hátrányom, bajom lenne belőle, mint előnyöm - de ez csak saját vélemény.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #5475 üzenetére
én böngészéshez külön a Sandboxie-t használom. nem is tudtam h a CIS sandbox is alkalmas erre
letöltéseknél hogy viselkedik ? mert Sandboxie-ban külön be lehet állítani h rákérdezzen...
-
válasz
blattida #5473 üzenetére
"Csak annyi, hogy ha sandboxban futtatsz egy alkalmazást, akkor ne akarj a sandboxon kívülre kommunikációt, információt áramoltatni."
Persze, akkor ennyi erővel ne is lehessen böngészőket futtatni az sb-ben, mert még a végén kimegy a netre, aztán véletlenül be is jönnek az oldalak...Na de viccen kívül, ez egy nem átgondolt feature. Csak az esetemben egy példa: Önkormányzatnak a gépén Én vagyok az admin, külön van a falugazdásznak, családsegítőnek, polgármesternek külön user account. Ezek az emberkék szinte mindig a netről töltenek és nyomtatnának ki formanyomtatványt vagy bármi egyebet, ami a munkájukhoz kötődik/szükséges. Kézenfekvő(legalábbis Nálam), hogy használom az SB-t, mert egy jó/hasznos dolog, de így (a most felvázolt gépen/esetemben) értelmét veszti, mert egy szolgáltatás tiltása miatt fel kell adni a nagyobb biztonságot.
Én úgy érzem, hogy a nyomtatás engedélyezése lényegesen kisebb veszélyt rejt magában, mint SB nélkül netezni... -
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek, a CIS van olyan jó védelem, mint az Avast 6 free + Comodo FW? -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5467 üzenetére
Csak annyi, hogy ha sandboxban futtatsz egy alkalmazást, akkor ne akarj a sandboxon kívülre kommunikációt, információt áramoltatni.
Ha pedig nyomtatni akarsz, akkor ne használd a sandboxot.
Részben egyetértek veled, de amíg nem lesz rá igény a felhasználók részéről, addig, szerintem, nem lesz benne ilyen fícsör, bár az igaz, hogy változni fog a sandbox és annak kezelése is, de elvileg nem ebben az irányban. -
wilburwalsh
tag
Ha bekapcsolod a Win tűzfalát, a Comodót pedig ki, akkor bejönnek az oldalak?
-
-
aclandiae
senior tag
válasz
wilburwalsh #5468 üzenetére
Nincs bent semmi uw.hu, és nem használom a a Secure DNS-t sem.
-
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5467 üzenetére
Azért, hogy egy kártékony program ne tudja a böngésződön keresztül elnyomtatni az egész tintapatronod...
-
válasz
blattida #5464 üzenetére
És mi benne az ésszerűség? Ezt kifejtenéd?
Bevallom Én nem igazán értem, hogy a nyomtató spooler-t minek kell tiltani, hogy milyen veszélyeket rejthet az magában (szvsz semmit)
Ez csak egy rossz feature szerintem, amit vagy meg kellene szüntetni, vagy külön konfigolhatóvá kellene tenni., mint ahogy a (csak megfelelő Win változatokban lévő) csoportházirend(group policy) teszi. Alapban engedi a korlátozott fiókban a nyomtatást, de ha szükséges letiltható vele, akár userenként is. -
aclandiae
senior tag
Hol tudom megadni a CIS-nek, hogy az uw.hu oldalakat ne tiltsa le?
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5463 üzenetére
Nincs, de ettől még van benne ráció.
Nem ezért van benne a sandbox, bár, ettől még tudhatná is akár... -
válasz
blattida #5462 üzenetére
Először is kösz a választ, bár ez nem túl jó hír.
A böngészők pont az a kategória, amihez melegen ajánlott az SB...Ezzel azért kellene kezdeni valamit a Comodo-nak szvsz, vagy van esetleg tudomásod más termékről is, amiben a homokozóban futtatás miatt nem lehet nyomtatni?
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5461 üzenetére
Nincs, ha sb-ben fut az alkalmazás, akkor a nyomtatás nem működik.
Sajnos nem lehet ilyen részletesen konfigurálni a manuális sandboxot. Az a megoldás, ha nem odabent kerül futtatásra. -
Probléma
Probléma részletesebben
Probléma megoldásaTermészetesen az Én "figyelmetlenségem" okozta a gondot, de arról érdeklődnék, hogy van-e valamilyen kompromisszum, azaz tudom-e úgy futtatni a böngészőket SB-ben, hogy ne álljon elő a probléma? Csak csúszkával lehet állítani az SB szintjét, részletesebb konfigolási lehetőség nincs?
-
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Ez a szabály mire való pontosan?
Rule 4
Action = Ask (enable Log as a firewall event if this rule is fired)
Protocol = TCP
Direction = Out
Description = Rule for HTTP requests
Source Address = Any
Destination Address = Any
Source port = A port range = (start port = 1025 / end port = 65535)
Destination port = 80Az itt található utorrent-hez való szabály egyik része. Plusz van egy ilyen megjegyzés: Because of a bug you must change the rule 4 (for HTTP requests) to allow. I hope this will be resolved with the next updates.
Ha Ask-on hagyom az Action opciót, akkor folyamatosan dobálja fel a figyelmeztetéseket, de nem tudom, hogy mi alapján kellene engedni vagy blokkolni.
-
helax
csendes tag
Ez már a
CSC_BETA_3.1.182531.14_xp_vista_server2003_server2008_win7.exe
+13 sorral (pár új dolog) -
blattida
nagyúr
CSC esetében nem használunk külső eszközt, a nyers nyelvi fájlokat fordítjuk, amiket a comodosok raknak bele a telepítőbe.
Éppen ezért nem tudom, hogy működne az én fordításom szerint.
Majd, ha végre bekerül a fordítás a telepítőbe, valamint megkapjuk az 3.1-es nyelvi fájlját, akkor tovább lehet lépni, ez a hivatalos út, én nem vagyok hajlandó ennyit szórakozni vele, már csak azért sem, mert egyrészt nincs annyi időm,másrészt, mást is fordítok, harmadrészt pedig, nem fizetnek érte.Ha nekik ennyire nem fontos, akkor nekem sem az...
-
helax
csendes tag
válasz
blattida #5445 üzenetére
Szia!
Én nem tudom, hogy a CIS fordítása mennyiben más, mert azzal nem foglalkoztam,
pillanatnyilag nem is érdekel, mert azt úgy tűnik rendben találtam – hála akkor neked.
Azt mondod, hogy a nyelvi fájlok nem frissek és nem mindig a megfelelő helyre mutatnak
a jelzések, nincsen rendesen szinkronizálva? Csak az említett három dolog nem stimmel,
ezek a képen is láthatók. Nincs megoldás?
A te 3-as bétádnál is ez a helyzet, esetleg elküldöd, ha az jól működik? -
blattida
nagyúr
Szia!
Én csinálom a CSC fordítását is, de az teljesen másképp megy, mint a CIS esetében, mivel máshogy kezeli a két program a nyelvi fájlokat, más csapat intézi ezeket a cégen belül, a telepítőben lévő magyar nyelvi fájlokat (amik még a kettes verzióhoz készültek) több, mint egy éve nem frissítették, én ugyan a hármas valamelyik béta verziójának megcsináltam a fordítását, de azzal sem történt semmi.
Jelenleg mi, a fordítók arra várunk, hogy elérhetővé tegyék a friss angol nyelvi fájlokat, de ez még nem történt meg.
A magam részéről már annyira nem is erőltetem ezt, mivel ők maguk sem törekednek a fájlok frissítésére, aktualizálására... -
helax
csendes tag
Szevasztok.
4526-nál járok. Ui. szisztematikusan az elejétől rágom át magam a hozzászólásokon.
És minden – még érintőlegesen is felmerült dolgot kipróbálok és ellenőrzök.
Most a CSC-nél horgonyoztam le. A magyar fordítás nem teljes és ami megvan, az sem teljesen korrekt. Nem tudom ki foglalkozik ezzel.
Nekiálltam. PE Explorerből nincs még 64 bites, majd a 2.0-ás lesz az.
Resource Hacker-el az volt a gond, hogy mihelyt módosította a nyelvi dll-t, a CSC már
nem fogadta el. Ám ha ResEditx64-el csináltam egy mentést, utána már ment Hackerrel is.
Na mindegy, így megoldódott, megcsináltam a fordítást.
Maradt egy probléma, amiben a segítségeteket kérem – főleg blattidáét, aki sokat fordít (is).
332 és 333 string On és Off valamint 666-os (ördögi nem?) Feedback hiába fordítottam le
a program nem veszi be, továbbra is, sőt ON és OFF jelenik meg a kapcsolónál és az angol
Feedback, pedig az angol nyelvi fájl le van cserélve. Nyilván ezeket máshonnan veszi, de honnan. CSC.exe-ben nem találom.
Köszönöm -
blattida
nagyúr
A Valkyrie szerveroldali integrálásán már dolgoznak, hamarosan a CIS-t használók is élvezhetik az előnyeit.
Ezen kívül további módosítások is lesznek benne, erősebbé és megbízhatóbbá is teszik a mesterséges intelligenciáit. -
blattida
nagyúr
válasz
bivalyolo #5437 üzenetére
Az első opció esetében minden telepítőt sandboxon kívül futtat, míg a második lehetőség a digitális aláírásra vonatkozik, tehát, a példád esetében, mivel aláírt fájlról van szó, sandboxon kívül kerülne futtatásra, valamint, ha biztonságos módban futtatod a d+-t, akkor a kérdéses fájl tevékenysége is engedélyezve lesz.
Szerintem ez aggályos, ezért veszem ki mindig ezt a két pipát is a beállításoknál... -
bivalyolo
őstag
blattida!
a súgóban már utánanéztem ennek a két beállításnak de nem igazán értem a különbséget a kettő között.
szóval ha egyiknél sincs pipa akkor minden sandboxban fut. ez eddig oké.
nade ha az elsőnél nincs pipa de a másodiknál van, akkor mi történik?tehát ha én futtatok egy digitálisan aláírt fájlt, mondjuk egy program telepítőjét ami igazából malware, akkor azzal a 2. esetben leírtak alapján mi fog történni?
-
blattida
nagyúr
-
F34R
nagyúr
fuckin' great news
-
blattida
nagyúr
Lehet, hogy csak április elsejei tréfa, de ez jelent meg a comodo fórumán:
Hey Guys
CIS 6.0 is coming with dramatic improvements just around the corner (April 2nd). You can expect next generation sandbox, much improved usability and much much more.
Look forward to it!
Josh
Úgy legyen.
-
-
Krystal_s
addikt
szia blattida, talán még emlékszel a kis CIS-es bajomra ,amikor a cmdagent.exe CPU használata 99%-os lesz kb 1 percig, miután ráhúzom az egeret egy videó fájlra, vagy ha thumbnail nézetre van állítva a megjelenítés ,akkor már simán a mappa megnyitása után is fagyi van.
képzeld tegnap csak úgy beugrott vmi h mi okozhatja. telepítve van egy apró kis progi Avi Info Tooltip /régi már ,de az xp-s rendszeren nagyon hasznos számomra...amikor ráviszem az egeret egy videó fájlra, akkor megmutatja a legfontosabb tulajdonságait...
kipróbáltam mi történik ha uninstallálom. utána nem ragadt be a cmdagent.exe. majd visszaraktam, és most ismét csinálja...Hozzáadtam a kis progit a Defense+-ban a megbízható fájlokhoz, de sztem az nem oldja megha esetleg lenne ötleted vagy megnéznéd a kis programot, ami egy dll fájl nagyon megköszönném. :*
-
W666W
tag
Na mindegy akit érdekel a dolog nagy nehezen megtaláltam
A Comodo nevű nemzetközi hitelesítés szolgáltatót a közelmúltban (2011. március 15-én) támadás érte. A Comodo jelentése szerint a támadó az egyik regisztrációs egység jelszavát szerezte meg, amivel kibocsátott magának 9 db hamis webszerver tanúsítványt. (A regisztrációs egység győződik meg a tanúsítvány-igénylő kilétéről, és bírálja el, hogy jogosult fél igényelte-e a tanúsítványt, a hitelesítés szolgáltató hitelesítő egysége általában a regisztrációs egység jóváhagyása alapján adja ki a tanúsítványt. A regisztrációs egység lehet a hitelesítés szolgáltató része, de külön szervezet is lehet.) A 9 hamis tanúsítvány segítségével a támadó néhány ismert nemzetközi weboldalt (pl. google, yahoo, skype stb.) személyesíthet meg.
A Comodo visszavonta a tanúsítványokat, de - érdekes módon - értesítette az összes nagy böngészőt az incidensről, akik a visszavonás mellett biztonsági frissítéseket bocsátotta ki, miszerint az adott sorozatszámú tanúsítványokat el kell utasítani. Ez különös, mert ha valaki gondosan ellenőriz egy tanúsítványt, akkor azt is megvizsgálja, hogy nem vonták-e vissza. Sajnos sok böngésző nem, vagy nem elég alaposan vizsgálja a visszavonási állapotot, illetve léteznek bizonyos ismert támadások, amelyekkel ki lehet cselezni sok böngésző gyenge visszavonás-ellenőrzését. Számomra az, hogy a böngészők egy-egy tanúsítvány miatt biztonsági frissítéseket jelentettek meg, azt jelenti, hogy szerintük sem ér sokat az, amit visszavonás-ellenőrzés címen végeznek.
A böngészők egy része nyílt forráskódú, és ott (a Firefox és a Chromium esetén) kutatók (Jacob Appelbaum) kiszúrták ezt a kód módosítást, és kinyomozták, hogy mi történt. Az EFF SSL Observatory projekt a közelmúltban feltérképezte a világban működő hitelesítés szolgáltatókat, az ő eredményeik alapján keresték meg, hogy kinek a visszavonási listáján vannak az adott sorozatszámú tanúsítványok. Felvették a kapcsolatot a Mozillával és a megegyezésük értelmében tegnapelőtt hozták nyilvánosságra az esetet.
A közelmúltban már volt egy botárny a Comodo-val kapcsolatban, akkor az derült ki, hogy egy regisztrációs egysége (egy külső szervezet) nem végzi el a szükséges ellenőrzéseket. A Comodo a Verisign után második a webszerver-tanúsítvány piacon, botárny a Comodo-val kapcsolatban folytat, de láthatóan néha követ el szakmai hibákat. A napokban ettől volt hangos a PKI-közvélemény.
-
W666W
tag
válasz
.morrowind. #5419 üzenetére
Próbálok finom és nöies lenni.Tehát fogalmad sincs Róla..De akkor miért is válaszoltál ??? -
W666W
tag
Itt is feltenném a kérdést amit a dragon fórumban, hogy tud valaki valamit a Comdod féle incidensröl, hogy feltörték a dragont ismeretlenek hamis tanusítvánnyal ????
-
knor82
csendes tag
Comodo inspirálta javítás http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/2524375.mspx
-
qvamatel
csendes tag
Sziasztok!
Az exe fájlok ellenőrzésének sebességére várhatóak AV fejlesztések?
Mert azt vettem észre, hogy bár a legtöbb kiterjesztésű fájl esetében a Comodo AV nagyon gyors, de az exe fájlokkal valamiért "sokáig" bajlódik. Kicsit gyatra a gépem, ezért érezhetően lassabban indulnak a programok, ha az AV aktív. Tettem fel Avira-t a comodo AV-ja helyett, jóval gyorsabban indulnak a programjaim, de ha a Comodonál fejlesztenek a sebességen, akkor szivesebben visszaraknám az AV-t. -
FNZ
őstag
hali!
régebben (pár hónapja) az xp-n használtam a tűzfalat. váltottam win7-re és arra is fel akarom rakni a tűzfalat (64 bit).
kérdésem, hogy érdemes e az internet security-t is felrakni vagy elég a tűzfal?
router mögül netezek.most avastot használok. jobb a comodo vírusírója? érdemes esetleg lecserélni?
-
McKane
senior tag
-
vv5204
senior tag
A fórumon is belinkeltek egy érdekeset. Egyik azt mondja Malware a másik,
hogy Safe. Na döntsd el, hogy mi a stájsz.
Még lehet ezt fejlesztgetni. Részemről a VT-nek -egyenlőre- nincs párja. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #5405 üzenetére
Én a VT eredményeivel vetettem össze e párat, szintén amit a CIS AV
meghagyott a kártevő mintákból. Úgy már jobban látszik, hogy a
hagyományos módszerrel ez a heurisztikus okosság sem tudja felvenni
a versenyt. Míg a Valkűr több esetben 80% feletti arányban safe-nek jelöli,
addig a VT-n látni bizony, hogy az csúnyán kártevőnek mondja több AV
motor az adott fájlt. No nem mindig, de ilyen eset is előfordul jó pár. -
blattida
nagyúr
Azt, hogy a mesterséges intelligencia milyen elven dolgozik, nem tudom, de valószínűleg köze van a heurisztikához valamilyen formában, de majd megtudjuk a részleteket...
Most tesztelem, a cis av-ja által meghagyott fájlokon, melyek futtatására még a cima sem válaszolt, szinte mindegyikre malware a valkűr válasza, természetesen nem az összes ai által...jellemzően a 12-es elég aktív...
Például: Malware, Safe, 50% -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #5403 üzenetére
Igen, nem rég rakták ki a Comodo fórumra, sokan (köztük én is) csak néztek
mi a szösz ez tulajdonképpen. Nekem se világos. Hogy lehet futtatás nélkül
elemezni egy fájlt? Gondolom nem szignatúra adatbázis alapján dolgozik...
magyarul egy heurisztikus keresővel van dolgunk? -
blattida
nagyúr
Csak hogy érdekes este legyen, elindult a Comodo újabb szolgáltatása, Valkűr néven. Ebben mesterséges intelligenciák elemzik a beküldött fájlokat, és meghatározzák, hogy a kérdéses fájl káros vagy sem.
Ez is felhő alapú szolgáltatás, de a CIMA-val ellentétben ez statikus elemzésen alapul, tehát a fájlok nem kerülnek futtatásra és szinte azonnali választ ad.Bővebben: Valkyrie
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest