- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
blattida #5097 üzenetére
Köszi az infot, de ha az IE8 Internetbeállítások--nál a "Böngészési előzmények törlése kikapcsoláskor" jelölőnégyzetet bejelölném, akkor a böngésző címsorából minden webcím törlődne ...., az meg kissé gáz lenne.
Erre nincs valami más megoldás?@Ge-Og
Az FSIS alatt a F-Secure-t érted? -
Ge_Og
csendes tag
Szia!
Nálam is ilyen eredmény jött ki még anno, amikor régebben időnként megnéztem ESS alatt.
Azóta nem nagyon foglalkoztam vele, de most eszembe juttattad és FSIS mellett újra megnéztem. Ez lett az eredmény. Kép. Nem állítottam be semmit sem pluszban a FSIS tűfalában, minden beállítása úgy van ahogyan feltelepült. -
vv5204
senior tag
Languy99 tesztje a CIS 5.3-ról.
-
sz.j
nagyúr
Segítséget szeretnék kérni a Comodo tűzfalának helyes beállításához.
Mindezt azért kérem, mert a www.pcflank.com-on futtattam egy tesztet és a "Böngésző adatvédelmi ellenőrzése" rosszra sikerült.
Mit és hogy kellene beállítanom ahhoz, hogy a gépem ezen a téren is védve legyen?Az 5.3 versio-t használom, és telepítés után a sandbox kivételével semmi sem lett állítva.
Jelenlegi állapot:
Minden rendszer aktív és fút
Tűzfal: Biztonságos mód
Defense+: Biztonságos mód
Sandbox: BekapcsolvaKöszi a segítséget.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5094 üzenetére
Átalakul és más program része lesz...
egyelőre ez a hír járja...
-
Kösz, akkor csak rosszul emlékeztem. Amúgy kifogástalanul, észrevétlenül végzi a dolgát, nem kérdez(pedig FW és D+ is biztonságos szinten van, igaz nem is telepítek gyakran, de akkor meg tanulóra teszem), CLT 340/340, teljesen mindegy, hogy ki avagy bekapcsolva van az SB, szóval pöpec.
Nem teljesen idevaló, de talán lesz valakinek infója. CTM házatáján mi a szitu? Várható a közeljövőben új build, ami már valóban W7 x64 kompatibilis?
-
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5092 üzenetére
Az AV kivételével elég a CIS-t újraindítani és a számlálók nullázódnak.
Ez már a korábbi változatokban is így volt. -
Na nagy nehezen eljutottam addig, hogy végre felpakoljam az új buildet pár kérdés
1. Miért találja inkompatibilisnek az új telepítő a régi 5.x-es CIS-t és miért nem tudja akkor eltávolítani?
2. SB kikapcsolva, emellett az FF-et futtattam csak SB-ben, és csak a "kíváncsiság kedvéért", nem megbízhatónak állítottam be, érdekelt miket fog blokkolni. Ezzel nem is lenne gond, mert pár perc alatt már az Összegző képernyőn, 100 felett volt a blokkolt behatolási kísérletek száma, DE miért nem tudom azt lenullázni simán, hogy törlöm a naplókat? Miért kell ehhez újraindítani a gépet?
(Nem biztos, hogy jól emlékszem, de a korábbi változatban mintha ehhez nem kellett volna restart) -
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #5089 üzenetére
nem telepítettem a win frissítéseket, mert olvastam a fórumban h gondok voltak vele. ezt csak úgy megemlítettem h mennyi gond van 64bit-es win7-el.
ez a Wininit hiba csak az új CIS telepítés óta van jelen. kicsit azért megnyugodtam h nem vagyok egyedül.
leállítani úgy szoktam a gépet h mindent bezárok, amit én indítottam el és még a ccleaner-t is futtatom.vmi bent ragad, de még nem sikerült rájönnöm melyik alkalmazás. -
válasz
Krystal_s #5088 üzenetére
Lehet, hogy csak véletlen egybeesés a W7 frissítéssel(sőt szerintem az is), mivel jó eséllyel korábban még a régebbi verziójú CIS-t használtad, most meg az újabbat telepítetted fel(szerintem) és az abban javított hibák egyike lehet felelős a jelenségért. Amúgy KIS-nél az MS PatchGuard adja a figyelmeztetést(az a 2 KIS modul, ami a linkelt képemen látszik a sandbox-al kapcsolatos), mivel olyan műveletet próbál eszközölni a kergető, amit nem lehet a patchguard miatt. (Ebből is jól látszik, miért korlátozott funkcionalitással fut a KIS sandbox-a x64 alatt)
Szerintem ez a CIS modul is, valami olyan új műveletet szeretne elvégezni, amit nem lehet a patchgurad miatt(persze ez csak feltételezés részemről CIS esetén).
Az új CIS buildben van olyan változás, ami a tanúsítványok visszavonásával kapcsolatos, az tipikusan olyan művelet lehet, ami nem teljesen/korlátozottan engedélyezett csak x64 alatt.
Szóval ne aggódj, nem vagy egyedül...A linkelt képedről meg annyit: Nálam is néha előfordul, hogy leállításkor várakozni kell egy folyamat befejezésére, vagy csak kézzel lehet leállítani. Általában akkor van ez, amikor 8-10 alkalmazás fut egy időben, megy minden, böngészőben 10 fül van megnyitva stb stb...
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #5087 üzenetére
köszi a választ. eddig annyit találtam h a Comodo tűzfal része ez a guard64.dll.
de nem tudom mi lehet vele a gond, mert nálam csak a tegnapi frissítés óta írja.
most újratelepítettem a CIS-t ,de sajnos még mindig van figyelmeztetés.
ez is kiakaszt már[link]
-
válasz
Krystal_s #5086 üzenetére
Ez nem kizárólag CIS-hez kötődik, más kergetőknél is előfordul, pl Nálam is KIS2011 esetén is sokszor szerepel az eseménynaplóban, függetlenül a mostani frissítéstől, mert több hétre visszamenőleg szerepel a listában. [link]
Azt, hogy KIS esetén miért van ez, az most nem lényeg, ellenben ki kell deríteni, hogy az a CIS modul miért felelős, mi a funkciója, milyen műveleteket végez, pl minden rendszerindításkor... -
Krystal_s
addikt
tegnap óta mióta frissült a cis win7 64bit-es rendszeren, azóta minden indításnál az eseménynaplóban megjelenik a wininit figyelmeztetés : ID:11
A rendszer minden alkalmazáshoz betölti az egyéni dinamikus kötésű kódtárakat. A rendszergazdának ajánlott áttekinteni a kódtárak listáját, hogy meggyőződjön arról, mind megbízható alkalmazáshoz tartozik.
<Data Name="String">C:\Windows\system32\guard64.dll</Data>
a guard64.dll-el van gondja, ami a CIS része.
másnál is előjött pl: event id 11 wininit
egyre jobban utálom a 64bites Win7-et .a tegnapi win updetekkel is alkotott gratula. -
blattida
nagyúr
válasz
FREE TIBET #5084 üzenetére
Szevasz!
Ha aktiválod, akkor az IPv6-os adatforgalom is szűrésre kerül.
Ha nem használsz ilyet, akkor ne kapcsold be, mert fölösleges.
Mivel már használnak ilyet, de nincs elterjedve, ezért nem aktív alapértelmezés szerint. -
FREE TIBET
csendes tag
Blattida,szia,hagy kérdezzem már meg,az ipv6 szűréssel mit kell csinálni?Maradjon alapálláson,vagy be kell kapcsolni?köszi.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
blattida #5080 üzenetére
Köszi, hogy figyelmeztettél a figyelmetlenségemért de másik fórumban néztem a dolgokat és annyi privit kaptam, hogy azt sem tudtam a végén, hogy hol tartok a fórumokban.
Egyébként 20 óra előtt néztem jóval és akkor már nekem régen frissített a CFW és akkor még te sem írtál be a topikba és az oldal frissítésekor(kb.3 órával később) meg azonnal a legalsó bejegyzésre ugrik, ezért nem tűnt fel, hogy már régen leírtad.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5077 üzenetére
Változott a verziószáma.
5.3.175888.1227Vajon mi lett benne változtatva?
Elfelejtettem rákattintani amikor kérdezte a frissítést.Közben a Comodo legújabbról megtaláltam a leírást:
FIXED! CIS causes unnecessary DNS queries and update checks
FIXED! AV does not properly validate the revocation status of the SOME certificates
FIXED! AV scanning freezes if rootkit scanning is enabled
FIXED! FW shows too many listening connections. -
válasz
sznorbi2 #5076 üzenetére
Feltételezem igen, mivel blattida egy pár hsz-al feljebb tett be róla képet is, és azt is írta, hogy lejön a cucc a frissítéssel.
Most nem tudom megsasolni, mert meg van osztva a netem, 2 lapos meg egy asztali tolja le és telepíti a frissítéseket a W7-hez, addig meg nem tudom újraindítani ezt a masinát...
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5075 üzenetére
Ja-ja, látom neked is frissít mostanság, pedig nincs is AV része.
Viszont ma egy nagyobb méretű frissítés jött le több Mb. volt ahogyan néztem.
De még nem indítottam újra a frissítés óta, így még nem tudom, hogy a verzió változott-e. -
válasz
sznorbi2 #5074 üzenetére
Ma még nem néztem, még biztos, hogy a régebbi változat van fent(5.3-ból), de nálam is 1-2 napja mindig frissített valamit, de igazából hogy mit az rejtély, mert verziószám nem változott és én is csak a FW részét használom...
Mondjuk jó tudni, hogy nem csak nálam van ez a jelenség... -
sznorbi2
senior tag
Én csak a tűzfalát használom és mégis szinte mindennap frissít valamit.
Mit frissít állandóan?
A legújabb verzió van a gépen. -
Krystal_s
addikt
megnéztem az xp-s gépen és ott meg vmi cavclean.exe error volt.
végül uninstall és feltettem különnagy élmény volt ,de már jó.
most jön a win7... :/ -
blattida
nagyúr
CIS 5.3, 1227-es build, letöltés: 32 bit, [64 bit]
Változások:
FIXED! CIS causes unnecessary DNS queries and update checks
FIXED! AV does not properly validate the revocation status of the SOME certificates
FIXED! AV scanning freezes if rootkit scanning is enabled
FIXED! FW shows too many listening connections
FIXED! AV scanning crashes on some compressed filesA belső programfrissítés működik!
-
blattida
nagyúr
Újabb CCE verzió, hibajavítással és újdonságokkal, letöltés : 32 bit, 64 bit
CCE 1.3.175642.36
Változások:
FIXED! Hidden registry key/value FP under certain circumstances
FIXED! DACS timeout is returned as malware
IMPROVE: Add an option for creating a Windows restore point before scan
IMPROVE: Integrate ProcessHacker 2.10 into KillSwitch -
Krystal_s
addikt
nálam most akarta ,de nem jött össze neki pff
ezt írta kicfpupdat.estonian.lang : Meghatározatlan hiba
semmi kedvem leszedni az egészet és tisztán telepíteni, mert a frissítéssel is jónak kéne lenni .
-
bivalyolo
őstag
na nálam most húzta le a belső updater az 5.3-at
-
Norbi46
aktív tag
Oks köszi srácok!
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Azt vettem észre hogy gép bekapcsolás után nincs a cis az óra mellet a tálcán!
Miért nem indul automatikusan? A beállításokban nem találtam erre vonatkozólag semmit.
Vagy csak elkerülte a figyelmemet? -
blattida
nagyúr
válasz
Herr Fackel #5053 üzenetére
Igen az érvényesít valóban azt jelenti, amit írtam és a cis-en belül sok helyen előfordul, viszont a Karanténozott elemeknél szereplő Érvényesít hibásan szerepel ott, mert most már az Ürítnek kellene ott lennie, csak a fordításban benne maradt a régebbi verzió...
Javítottam ezt is.Frissítés után úgy, ha Helyreállítod a fájlokat, és ha ezek után már nem ismeri föl őket, akkor téves volt...
-
Herr Fackel
csendes tag
válasz
blattida #5052 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Így már világos.Az érvényesítre nyomva nem kérdezett semmit csak törölt mindent, pedig tudtommal a karanténozott dolgok közül nem töröltem semmit.
Akkor, hogy tudok frissítés után leellenőrízni valamit, amit a biztonság kedvéért karanténba raktam, de nem biztos hogy vírus?
F34R
Nem pont erre gondoltam. Meg ezt ismertem, de azért köszi. Az én nulla angol tudásommal elég érdekes lenne indokot írni, max majd fordítok a google-vel aztán meglátjuk megértik-e.
-
blattida
nagyúr
válasz
Herr Fackel #5050 üzenetére
A téves riasztásokra a heurisztikus jelzéseknél kell figyelni (heur.suspicious), valamint a rejtett objektumok esetében (rootkitek).
Az érvényesít azt jelenti, hogy ellenőrzi, hogy az adott fájl létezik e a számítógépen, ha létezik, akkor marad, ha már nem, akkor megkérdezi, hogy törölje a listáról vagy sem.
Nem, frissítések után nem ellenőrzi.
-
F34R
nagyúr
válasz
Herr Fackel #5050 üzenetére
Ha nincs a karanténozott elemek között akkor törölted
False Positive-t meg úgy jelenthetsz hogy megadod az adatbázisban szereplő kártevő nevét (nem a fájl nevét pl Trojaware32.blaba.x )Elmész erre az oldalra
bepipálod a a False-Positve-t beírod oda a fent emítted példa alapján a kártevő nevét, azt feltöltöd , megadod a mail címed és írsz egy indokot a szövegdobozba
-
Herr Fackel
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Végigolvastam az összes hozzászólást, hogy fölöslegesen ne kérdezzek meg valamit mégegyszer, minden működik beállítottam ahogy azt írtátok, köszönöm.
Hogyan tudom kiszűrni a fals pozitivokat? Tudom írtátok fel kő tölteni ide-oda aztán kiadja, hogy mi a helyzet, de pl. ilyenekkel mi a helyzet ami a képen van.
Karanténozott elemeknél véletlenül az érvényesítre nyomtam, ezzel töröltem mindent?
Valamint ha új frissítések után ellenőrzi mégegyszer a karantén tartalmát, hogy nincs-e benne fals pozitiv?Üdv: Gyula
-
SLYM
veterán
a másik gépről leszedtem a comodo-t revo uninstallerrel. újraindítottam a gépet ahogy kell, tehát le volt szedve a comodo. kaptam a leak teszten comodo nélkül, windows tűzfal, plusz anti spyware nélkül 210 pontot. feltettem az új comodot, lett 220 pontom. átállítottam proactive-ra lett 230 pontom. ez meg, hogy lehet? most a comodo nem ér semmi a teszt alapján, vagy a leak teszttel van a hiba? nem gondolom, hogy valamit is el lehet rontani a telepítésnél, vagy az eltávolításnál, így nem értem mi a gond
-
vv5204
senior tag
Ez mi a gumimacira jó?
-
bubogabor
tag
blattida honnan lehet letölteni a cis 5.3 hoz a javitott magyar nyelvi pakkot
-
vv5204
senior tag
Lejárt az idő korlát közbe.
A csuszkákat húzogatva, néhol pont van a magyarázó szövegek végén.
Gondolom nem kell sehova. Például:
- D+ > Szám.bizt.házirend > Mindig sandboxban.
- Tűzfal > Tűzfal viselkedés beállítása > Általános beállítások.A D+-nál a többi helytől eltérőn, a Számítógép biztonsági házirend egyes
számban van. (A tűzfalnál ez, házirendek) -
SLYM
veterán
230 pont ha a tűzfal biztonsági szintjét biztnságos módról egyéni házirend módra állítom. miket is kell az alaphoz képest átállítani ha a biztonság a legfőbb szempont?
egyébként innen szedted le a comodo leak testet. elég régi mondjuk, lehet van már frissebb
-
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #5033 üzenetére
Ez a D+ felhő alapú vizsgálata számomra meglepően nem 1 értelmű.
D+, Nem beazonosított fájloknál elküldtem egy fájlt elemzésre. Azt írta
már elküldve. Azért vártam vele negyed órát ahogy az Online súgóban is
van. Majd a webes CAMAS felületen feltöltöttem a kérdéses fájlt és
nem egyből dobta az eredményt, hanem nekiállt elemezni. Ami azt jelenti,
hogy mégse küldte/vizsgálta meg a felhőben. Ez az egyik dolog.A másik. A CAMAS eredménye gyanús++ lett. Ezek után jobb gombos
módszerrel nyomtam egy ellenőrzést a kártevő fájlon és bizony nem
ismerte fel az AV, pedig a felhő is be van kapcsolva.
Ha a CAMAS gyanúsnak ítéli nem az lenne a CIS dolga, hogy mondjuk
Heur néven riasztást küldjön? -
Inv1sus
addikt
Itthon se akar frissíteni.
Bár nekem ez nem számít, újrarakom és kész.
-
F34R
nagyúr
ja pontosan valahogy úgy , mert hiába van benne az avira volt olyan fájl amit nem tudott eltávolítani , amit Avira simán megtalált. Szóval így on-demand vizsgálatnál megint csak elvérzik , de nem hiszem hogy csak comodo-t használná elég sok exploit-t leírtott (egy AV max 10-t de így hogy több van benne elég sokat megtalált )
-
sznorbi2
senior tag
A mai nap automatikusan frissített a CIS az új 5.3-as verzióra. Gondolom már nektek is megtörtént. Egyébként a sima tűzfalat ismét feltelepítettem friss Windows-ra és DNS nélkül.
Azóta minden rendben a ping értékekkel.
Köszi Fire az eddigi segítségedet, okosabb lettem Comodo ügyben. -
F34R
nagyúr
Passz a következő fő verzióban , ha 5.0 után (szeptember ) az 5.3-as (december )
akkor a következő is kb 4 hónap (de előbb még a CCE-vel is kész kell hogy legyenek ami 2-3 hét , ez tartalmazz a DACS-t nagyjából annyi hogy egy közösség ahol több AV-t használnak valós időben ,(kaspersky ,f-secure, avira stb ) ha a CCE (Comodo Cleaning Essential , gyanús ismeretlen fájlt talál elküldi a community-nek ahol ahol átvizsgálják és visszajelzést tesznek a program felé ami képes így már eltávolítani a kártevőt )
-
Ge_Og
csendes tag
Szia!
Köszi a gyors választ.
A kevesebb gépigény számomra már nagyon jó esély, hogy felkerül a gépre. A tűzfaláról próbáltam vissza olvasni, hogy mit és hol kell állítani de nem igazán tiszta és ahhoz látnom is kellene a programot. Úgy gondolom, hogy a telepítés után hagyom azokon a beállításokon amiken feltelepül és majd meglátom. Annyira vészes nem lehet, hogy ne találjam ki mit kell döntenem, ha majd kérdez.
Azt nem tudod esetleg, hogy ez a DACS mit jelent és mikor kerül bele a CIS-be?
-
Ge_Og
csendes tag
Sziasztok!
Első sorban blattida felé tenném fel a kérdést, de természetesen bárki segíthet, aki tud.
Van egy 4 éves laptopom (Win XP/SP3). Nem valami bika a gép.Mobile AMD Sempron Processor 3100+ 787 MHZ és 1 GB RAM mellé.
Ezen jelenleg ESS-t használok. Nagyon gyorsan betölt a Windows és észrevétlenül fut az ESS is, nem veszek észre lassulást sem a telepített programok használatánál, sem pedig a web böngészéskor.
Hamarosan, másfél hónap múlva, lejár az ESS 2 éves előfizetésem és úgy döntöttem, hogy nem hosszabbítom meg. Valami ingyenes és komplett védelmi csomag érdekelne és ezért döntöttem több lehetséges alternatíva közül (előzetesen) a CIS mellett, hogy majd arra cserélem az ESS-t.
Kérdésem az lenne, hogy mekkora a gépigénye, elég-e neki ez amim van? Nem fogja-e majd a gépet és ugyan olyan gyorsan tölt-e be mint az ESS ?
Bár a CIS tűzfala (nekem) túl sokat is tud és eddig az én szintemen ESS fala bőven elég volt.
Bocsi a kicsit láma kérdésekért de nem akarom leszedni csak azért az ESS-t, hogy kipróbáljam a CIS-t néhány napig és utána tegyem is vissza. Meg szeretném várni amíg leketyeg a liszensz visszalévő ideje.Köszi szépen a válaszokat előre is, mindenkitől.
-
bubogabor
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5008 üzenetére
Igen ma váltottam Cis re de már megoldottam minden jol megy utánanéztem a comodo forumon
-
-
bubogabor
tag
Sziasztok az utorrentet hogyan kell beállitani hogy jo legyen a letöltés és a feltöltésem is és aktiv legyek elöre i köszönöm ha valaki leirná
-
lck
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5001 üzenetére
Maga a kapulan.hu az létező domain. Be is jön mindenféle DNS szerverrel.
Csak gondolom az aldomain-ek nem publikusak, csak a kapulan dns szerverébe vannak speciálisan beletéve, hogy csak a saját felhasználóik érhessék el. Mondjuk ez annyira nem nagy gond. A Comodós DNS szerver így is jobb. Max. ha annyira el akarom érni addig kiveszem a Comodósat. -
Hát Én a Secure DNS nélkül sem tudok kapcsolódni ezekhez az oldalakhoz, amiket megadtál...
Úgy hogy ez nem a Comodo hibája, egyszerűen nem léteznek ilyen oldalak/aldomain-ek
blattida
Az valóban bejön.
Nem mellesleg az oldal alján ott olvasható, hogy Oldalunk fejlesztés alatt áll!valkószínűleg ezért nem lehet elérni azokat a címeket, amiket lck megadott...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest