- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
válasz
BigManus #7640 üzenetére
Ami az első hsz.-ben van, az alapján majd beállítom egyenlőre. Még tanulmányozom a progit, a roboscanhez képest sokkal összetettebb, de tetszik.
A furcsa, hogy a tűzfala eddig nem kérdezett rá semmire. A roboscan addig nem engedett ki semmit, amig nem döntöttem.
Ha elindult az oldal jelezd légyszi!
-
Pityu.
nagyúr
válasz
BigManus #7594 üzenetére
Tehát akkor ez nem veszélyes azt mondod?Csak abból kalkuláltam ki hogy írta hogy warning,gondolom ez a tűzfal hatékonyabb mint a windows 7 é,ezt még most használom elősször
A böngészőhöz meg azt írja danger gondolom a cookik miatt a windows 7 tűzfalánál is azt írta volna vajon?az ellen lehet valamit tenni?
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #7538 üzenetére
Köszi, de még nem tökéletes, még találgatok kisebb hibákat, azokat javítgatom.
RpPRO
Mármint mi miért?
Miért lett ismét első vagy miért ért el 2%-al kevesebbet?
Az elsőre: a teszteltek közül a legjobb, megelőző védelem szempontjából.
A másodikra: az ok a 64 bites környezet, nehezebb olyan szoftvert írni, amely minden területen ugyanarra képes, mint 32 bites környezetben, több a hibalehetőség (pld. kernel patch miatt). -
FüligJimmy
csendes tag
válasz
BigManus #7516 üzenetére
Szia!
A tűzfal eléggé furán viselkedik: kikapcsolom, hogy vegye figyelembe a megbízható programokat, kikapcsolom, hogy generáljon szabályokat programokhoz, mégis van, amire figyelmeztet, van amire azonban nem. Az 5-ös ezt nem tette meg, mindenre figyelmeztetett. Bár lehet, hogy én szúrok el valamit a beállításnál.
Egy kicsit még kivárok a 6-ossal, szerintem egy virtuális gépen fogom kipróbálni. -
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #7410 üzenetére
Biztos, hogy értesített, csak Te is lecsúsztál róla, mint oly sokan, mert egyébként kicsi ablak jelenik meg a képernyő jobb alsó sarkában, nem túl hosszú ideig, ha azt nem láttad, akkor más módon nem fogod látni őket, csak ha nekiállsz turkálni a felületén, ezt is rosszul oldották meg a hatosban, az ötös főképernyőjén legalább látható volt a sandboxba vágott programok száma, amire ha ráklikkeltél, megmutatta őket..
Eleve rossz ez az elképzelés, szerintem, hogy az auto-sandbox minden számára ismeretlen alkalmazást bevág a homokozóba és csak annyit tehetsz, hogy nyomsz egy ne izolálja többet lehetőséget (ez már az ötösben is így volt és ott is utálom), pedig simán lehetne egy értesítés arról, hogy itt egy ismeretlen alkalmazás, fájl, stb, amit futtathatsz sandboxban, akarod?
Vagy pedig lenne egy hülye mód, amiben automatikusan dönt és lenne egy szakértő mód, melyben a felhasználó dönthet -
L7wy
őstag
válasz
BigManus #7397 üzenetére
Amikor megjelent, én is azt hittem, hogy jó lesz ez, viszont mostanra rájöttem, hogy eléggé bugos. Sokszor van úgy, hogy a riasztás ablaka eltűnik, a hang azonban lejátszódik, tehát tudom, hogy pl korlátozni akarna egy programot, de nem tudok döntést hozni, mert nincs ablak.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #7025 üzenetére
Szia!
Nem tudom, nem beszélnek róla, a windows-os verzió élvez jelenleg abszolút prioritást.
Jelenleg nincs helyi viselkedés elemző, csak átnevezték a végrehajtás vezérlés részt, az autosandbox még mindig nem virtualizált, nem sokkal a hatos megjelenése után érkezik majd a 6.1-es, amiben ez a két említett is megjelenik.
Elvileg.
Csúsznak ám rendesen. -
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #5603 üzenetére
Ilyet nagyon könnyű reprodukálni: sandboxban kell futtatni, miközben a clt.exe a megbízható fájlok között szerepel, ami jelenleg ott szokott lenni alapból, mivel fehér-listás és digitális aláírással is rendelkezik..többek között én ezért is kapcsolok ki minden automatikus szabályalkotást és csak ritkán használom a sandboxot, általában ki van kapcsolva.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #4015 üzenetére
Az attól függ, mit futtatnál benne: alkalmazásokat nem érdemes Korlátozottnál nagyobbra venni a korlátozást, mert nem fog normálisan futni a sandboxban.
Ismeretlen fájloknál limitált vagy nem megbízható is lehet, de ki kell próbálni...Mivel az auto sandboxon a mostani hibajelentéstől függetlenül is változtatni fognak, ezért nem tudom, hogy a későbbiekben mennyire lesz szükség a kézi korlátozási beállításra...
Plag
Az azért nem fog ennyire gyorsan megtörténni.
Jelenleg az auto sandbox csak a kritikus és fontos rendszerösszetevőket védi, például ezért jelenhetett meg a veximm.exe-nek hála két parancsikon az asztalon.
A sok felhasználói visszajelzés miatt mindenképp változtatni fognak az auto sandboxon is. -
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #3985 üzenetére
Az a sok fájl csak úgy tud futni, ha valamikor engedélyezted a szülő alkalmazások futását és tevékenységét.
Nem tettél úgy véletlenül, hogy a sandboxban futtatott alkalmazások által generált d+ és tűzfal riasztásokra mehet-et és engedélyez-t nyomtál?Takarítsd ki a defense+ és a tűzfal szabályokat, utána, ha futnának, jelezne rájuk a cis.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #3979 üzenetére
Ha jól értelmezem, te a sandboxon kívül futtattál kártevőket?
Vagy arra gondolsz, hogy az automatikus sandboxban kerültek futtatásra és kijött/kijöttek onnan?
Az utóbbit ebben a formában nem hiszem.
Tömegesen futtatok én is az automatikus sandboxban fájlokat és ilyesmivel még nem találkoztam, egész pontosan semmilyen probléma nem volt még.askja
A 3.14-es friss volt, naprakész? A programra értem, nem az adatbázisra!
Van más védelmi program a gépeden?
Úgy is próbáltad, hogy nem importálod be az elmentett konfigot, hanem alapbeállításokkal? -
F34R
nagyúr
válasz
BigManus #3979 üzenetére
nem arra értettem több svchost van a windows-on belül azokkal semmi baj nincs , szedj le procces explorer-t
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx
ami nem odavaló vagy ismeretlen az piros lessz és nem írja ki a hova tartozását gondolok én erre dlite.exe - deamon tools stb
blattida ahogy látom nem válaszoltak a bugra és tök jó a képed Kiszel Tüncike
-
-
válasz
BigManus #3924 üzenetére
Hali!
Igen, én XP alatt futtattam, igaz XP alatt "csak" Avira+CIS tűzfal(D+al persze) van, de nálam is megfertőzte a rendszert és azok a tünetek mint nálad.
A sandbox nálam jelzett, de ennek ellenére megfertőzte, furcsa fájlok vannak pár helyen, aminek biztosan nem kellene ott lenniük, ahogy írtad is.
(Mellesleg Avivra sem ismeri többek közt, el is küldtem a labs-nak)
Érdekes módon azonban a VT-n a Comodo ismeriPlag
Magyar változat van fent a KIS 2011 400 (a,b)-és build ből.Fire.
-
válasz
BigManus #3921 üzenetére
Hali!
Tényleg azt a jelenséget produkálja, amit leírtál, ha több CIS használónál is meg tudja fertőzni a rendszert, akkor el kell küldeni az infót a fejlesztőknek.
Fire.
UI: KIS2011 megfogta
Returnil védelme mellett megfertőztem a rendszert, újraindítást követően nyoma sincs -
-
-
-
-
-
válasz
BigManus #3815 üzenetére
Narxis kolléga fikázza nagyon a COMODO-t, de alaptalan a hülyesége. Inkább olyan fanatikus CIS utálatról van szó nála. Márha egyre gondolunk.
Egyébként, már régóta szemeztem vele és most próbáltam ki 2 hete. Nagyon megtetszett és nagyon bejön. Nem lassít, és erős védelmet ad. Egy biztos, ez nem az a program, ami buta usernek való. De, aszem itt nem is kezdők vannak többségében. Szóval, részemről nagyon bejövős a program. -
-
-
-
-
betyarr
veterán
válasz
BigManus #3089 üzenetére
hoppáhoppá!neked miben nyilvánul meg a "kivégezte" dolog?nálam is van egy kis gebasz,ugyanis a sbie ahelyett hogy elindulna,egy kis sárga négyzetben villog egy felkiáltójel és hibaüzit dob,hogy nem tudta betölteni a drivert vagy mi és kampec.hiába próbáltam a sbie-t reinstallálni,semmi...
lehet a comodo miatt van?
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
BigManus #2905 üzenetére
Hali!
Hogy bele szóljak én is. Nekem úgy is sikerült átírnom ezt a hosts fájlt már több gépen is, hogy egyszerűen csak kivettem a pipát az írásvédettsége elől, majd minden nem oda illőt töröltem a zárósor alatt, újra vissza az írásvédettség és egy restart. Ekkor érvéyesültek a változások és nem kellett csökkentett mód sem.
-
W666W
tag
válasz
BigManus #1766 üzenetére
Sajnálom, hogy pár mondat kimaradt az elözö HSZ böl, de azt hittem hogy ez még belefér egy ilyen topicban, hogy a COMODO beta hogyan is viszonyul egy már kijött full progi melett...Azért is szürke a HSZ mert kicsit off a téma, de ezt azt hiszem jeleztem..Tényleg ÉN kérek elnézést hogy a Két progit otthon a gépen összehasonlítottam pár dologban mint pl memófogyasztás és elrendezés, meg full scan és ezt az avast részéröl itt illusztráltam..Tényleg hülyeség volt ezeket iderakni csak azt akartam illusztrálni, hogy a COMODO V4 beta egyáltalán nem is teljesített olyan rosszul, és még csak béta állapotú.....Elnézést Föleg Töled, mert nem volt egyértelmü a HSZ-em..
-
W666W
tag
válasz
BigManus #1684 üzenetére
Nekem nem jöttek elö a hibaüzenetek a sandboxba betettem a progit és simán elindult...
WIN 7 Home prof x32 oprendszeren próbálom viszont a CMDAGENT.EXE szerintem még mindig rettentö sok memöriát fogyaszt berakok pár képen a memüfogyasztásról...
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Én csak az antivirus részt és a defense plust használom a Tüzfalat azt nem....Szóval a képek....Viruskeresés közben pedig a procihasználat eröteljesen ingadozott 2 százaléktól egészen a 95 % os procihasználatig minden volt...
-
vv5204
senior tag
-
ntomka
nagyúr
válasz
BigManus #1305 üzenetére
Na ez az! 3-4 percet mindenki kibír, én is úgy voltam vele, egye fene. Amíg frissít, kibírom. Na de hogy csutkára megáll tőle a win és csak csökkentett mód segít?
Azért te sem gondolod komolyan, hogy az kibírható.
(#1306) W666W: Úgy látom nem olvastál figyelmesen.
Ezt pipáld a feladatkezelőben, aztán rendezd az oszlopokat leírás szerint, majd keresd meg a Comodo-s sorokat. Legalább kettőt találsz, add össze a memória oszlopot, utána írd, csak 2MB. -
frensys
tag
-
frensys
tag
válasz
BigManus #950 üzenetére
nem akarok én hidd el fröcsögni,csupán igazad van kérdésem volt a témával kapcsolatban amit nagyon köszönök Blattidának és nem őt és a comodot karom bántani,csak annyira biztam egy teljes összetet rendszerben,hogy majd ez milyen jó lesz és erre a másik két virusirtó kiirtotta belőle a virust és működött,ez meg letörli az egész programot vagy fájlt.Na igy veszett el emiatt oylan 50-80 nagyon fontos programok és kérdeztem itt csupán hogy ez normális e.Bocs ha félreérhető voltam.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #895 üzenetére
A utorrent számára az összes port engedélyezve van, illetve kérdés bejövő kapcsolatkor módba teszem a tűzfal portvarázslóját.
Matthewus A láthatatlan portok varázslójában teheted meg a beállítását.
sinick Ha az alapbeállításokon nem változtattál, akkor nem okozhat ilyen problémát. A csomaghitelesítés lassíthatja a netet, de az, elvileg, nálad nincs aktiválva.
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #885 üzenetére
Csináltam már pár tesztet a CIS-vel, de egyszer sem volt látható portom, ha stealth-re volt állítva, de ez elég meglepő lenne, hiszen akkor gyakorlatilag egy használhatatlan szar volna.
Hogy bizonyos értelemben magamat is megcáfoljam, csináltam három tesztet, torrenttel és anélkül, íme az eredmények:
Minden portom láthatatlan.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #883 üzenetére
Általában kikapcsolja, viszont nem mindig, az igaz, viszont azt tanácsolnám, hogy a win sajátját kapcsold ki, mert bezavar és lassít.
Nyitott portok persze, hogy maradnak, hiszen a rendszer és egyéb alkalmazások csak úgy tudnak kommunikálni a neten. Ha megosztasz, nem is lehetsz láthatatlan, mert nem tudsz megosztani, hiszen ahhoz a többieknek is látni kell a géped.
Egyszerre a kettő nem lehetséges.
-
vv5204
senior tag
-
vv5204
senior tag
válasz
BigManus #872 üzenetére
Általában újratelepítésnél szokott előfordulni.
De nem csak a COMODO-nál. Én már számtalan Internet Security-nál jártam így.
Van egy módszer, de némileg időigényes.
Winfos start menü, Futtatás, beírod regedit.
Fent a fókusz maradjon a "számítógép" feliraton.
CTLR+F, azaz keresés. Beírod comodo, F3-at nyomkodva tudsz gyorsan haladni,
és az összes bejegyzést törlöd.
Aztán restart. Így működnie kell! De azért a registry-be figyelj mit törölsz ki!
Nekem be szokott válni.
Ott maradnak a már érvénytelen bejegyzések, emiatt szokott szopózni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Honda topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Projektor topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Google Pixel topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged