Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brd
nagyúr
válasz
deadwing
üzenetére
Számoltam, az eddig átlag diff növekedéssel a legrosszabb esetben 2 hónap. Guild teljesen jól működik, kint van már nyilvánosan egy ideje támadásoknál egy semi-private server címe, azzal teljesen jól működött a támadás alatt is (de korábban is elkérhetted ezt tőlük privátban).
-
ignorant
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
Szerintem hosszu tavon, mindenkeppen arfolyam novekedes lesz.
Azert nem azonnal, mert a minereknek szinte nincs is hatasuk a piacra a lathato/ellenorizheto kereskedelmi mennyiseget nezve. Minerkent en is szivesen latnek 200+-t

Anno, GPU-knal is hasonlo volt a helyzet, vagy talan meg rosszabb a hatalmas ingasok miatt.
-
ignorant
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
Nem feltetlenul kell adapter, nagyon egyszeru egy magyar dugot ra applikalni az amcsi kabelre.
melyik poolnal vagy? slush mar automatikusan allitja.
Low diff, nagyobb net forgalmat eredmenyez. Magas diff pedig magasabb variance-t (rovid korokben kevesebb lesz a jutalmad)
atlagokat nezve nincs nagyon kulonbseg.
BTW: BFL elcseszte SC orderem, mar hetek ota kellene kuldeniuk de meg semmi. support csak annyit mond hogy mindent elrendeznek.
-
törölt tag
válasz
deadwing
üzenetére
NAV 2. számú Repülőtéri Igazgatósága (Budapest)
Telefon: 296-5472
Akihez engem átkapcsoltak: 297-2479Nekem itt jött be a csomag. Kapsz róla határozatot. Azért írom meg, mert ezeken a számokon tudod zaklatni őket. Van még egy budaörsi címük, de linkelek egy átfogó elérhetőséget is.
Hajrá!(#4065) ignorant: azt is csak jövő héten tudod megmondani, hogy hány darab lesz pontosan?
-
válasz
deadwing
üzenetére
Nekem az volt, hogy beérkezett az országba, posta küldött egy levelet csigapostán, hogy vámolni valóm érkezett. Erre elküldtem a megadott email címre a hivatkozási szám és csomagszám megjelöléssel a Paypal oldal másolatát, amin rajta volt a termék megnevezése, ára. Ezután vártam. Megjelent a nyomkövető oldalon, hogy a postára ért a cucc a vámolás után és én itt rontottam el, mert vártam, hogy kihozzák. A posta 2 napon keresztül erre képtelen volt, így bementem személyesen a budapesti levélkicserélőbe (vagy hogy a bánatba hívják) kifizettem a vámot és elhoztam a motyót. Ezt a USPS Priority Mail megnevezéssel küldte, ami ugye elsőbbségi cucc lett volna, de baxtak kihozni. Ha azt látod, hogy a postán van, akkor érdemes ezt a levélkicserélőt hívni, a száma már nincs meg, de lehet a telefonomból elő tudom halászni még. Előfordulhat, hogy hamarabb megkapod, mintha arra vársz, hogy házhoz vigyék. Persze ez budapesti kézbesítés esetén értendő, vidéken gondolom a helyi postahivatal az illetékes.
Szerk.: Régebben volt olyan, hogy a Fiumei útra be lehetett menni a papírokkal, de úgy tudom, hogy január 1. óta ez már nem játszik, mivel Ferihegyen van a postának a vámközpontja, és ott zajlik a vámolás.
-
juliabrilke
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
Számla vagy kinyomtatott Paypal a vásárlásról. Ha minden egyezik, akkor meg kifizeted a vámot, áfát, bfát és viszed is. Ha személyesen bemész, akkor kifizeted és viheted is.
Viszont ha még nem dolgozták fel a csomagot, akkor nem biztos, hogy megtalálják.Sokszor pihen ott 5 napot is akár. Ügyfélfogadásuk meg elég trükkös, nézz utána.

-
ignorant
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
Np.
Semmi xtra, rakotod, feltelepited drivert (ha win-en nyomod akkor az alap driver felkialtojeles lesz) indit bfgminer, beallit pool es worker (lehet beallitani backup poolokat) aztan mehet.
Orajelekkel en nem jatszottam, nem is tervezem.
En teljesen rugalmas vagyok idopont kerdesben szoval eldonthetitek ti.
-
ignorant
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
cgminert hagyd szerintem, BFGminerrel mukodnek normalisan. driver-t pedig innen
Mikor lenne jo nektek a tali?
-
KicsiDawe
csendes tag
válasz
deadwing
üzenetére
Értem, tehát már késő igazából belekezdeni ebbe.
Másrészt ahogy én számolgattam a jalapeno is elvinné a kétharmadát a pénznek áramban, bár lehet, hogy elszámoltam.
Jó lett volna egy kis plusz pénzhez jutni, de az internet továbbra is bizonyítja, hogy átlagember nem tud rajta megfogni semmit...
-
ignorant
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
+1, engem hamar megtanitott az elet, hogy egy reszet erdemes megtartani.

Most meg meg jobb a helyzet amugy, mert mar sok bolt is van ahonnan erdemes venni dolgokat, igy nem is kell exchange-el bajlodni ha kell valamit venni.
En azt varom meg nagyon, hogy hoteleket, repuloutakat lehessen fizetni vele.
-
Stanlee
őstag
válasz
deadwing
üzenetére
A legmegbízhatóbbak alatt azt értettem, hogy az EU-ban van a cég bejegyezve, számlát ad (több tagországban bejegyzett adószáma van), 45 napos visszalépési lehetőség van, USD-ben is fizethetsz, nem csak BTC-ben, volt nyílt nap amire bárki elmehetett, felvállalták az arcukat, és egy elég régi referenciákkal rendelkező, ASIC fejlesztéssel foglalkozó cég áll mellettük partnerként.
Persze van negatívuma is a dolognak: nem szállítottak még semmit (egy FPGA mineren kívül), csak tervek vannak a chip kapacitására vonatkozóan, sok a ha, de a többihez képest még ez is jobb, mint a semmi.
Ha oroszul beszélnék, akkor még a bitfury által fejlesztett chipekre adnám le a voksot, ha minden igaz, az első tesztpéldányokat ma kapják meg a gyártól.
Amúgy az avalonnal én nem vagyok megelégedve, mivel még a batch 2-ből is van le nem szállított gépük, de azért chipre benn áll náluk 8 m USD értékű BTC. Azért az a pénzmennyiség már masszívan hajthatja az embert arra, hogy elszaladjon a zsetonnal.
-
törölt tag
válasz
deadwing
üzenetére
Azt jelenti, hogy itt szerintem mindenkinek megingott a bizalma a BFL felé és ez a cég inkább szimpatikusabb, mint "ami maradt" a választékból. Már csak azzal is rokonszenvesebb, hogy svéd és tagállam, nem kell vámot fizetni, illetve könnyebb kijutni hozzájuk, ha gebasz lenne...
Hogy megbízhatóak-e? Majd szeptemberben eldől. -
Penge_4
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
Szóval akkor hogy jól értem-e. Regisztrálok, küldök be valamennyi BTC-t az MtGox-os fiókomba, majd eladom instant 108 dollárért (tegnap még ennyi volt). Ekkor áll bent x dollárom az MtGox-os számlán.
Kiadok egy megbízást, hogy ha befut valami madár, aki elad mondjuk 80 dollárért BTC-t, akkor vásárolok tőle.
Ha befut egy ilyen, akkor automatikusan megveszi a rendszer a megbízásom alapján a BTC-t olcsón.Ezután pedig a BTC-met (amin csináltam ~30 dollárnyi profitot) visszakérem a saját tárcámba. Mindezt anélkül, hogy bármilyen hitelkártyát társítanék hozzá, vagy Dwolla számlát, vagy bescannelt személyigazolványképet, mivel csak BTC-ben kereskedek (azaz azt fizetek be és azt is kérek vissza).
És nincs semmi trükk benne, mint a normál Forexeknél: (hétvégi fenntartási díj, napi díj, határidős lezárás, stb., ami miatt csökken/elbukhatom a pénzem, minél tovább áll benne).
És tőkeáttétel nélkül is enged kereskedni.
-
-
Penge_4
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
Hogy tudják ár alatt szórni?

Úgy értem, tőzsdén belüli kereskedésnél, ami meglátszik az árfolyamon. Nem úgy működik, mint a normál Forex, hogy van egy vételi meg egy eladási (short) árfolyam, a kettő közötti különbözet meg az üzemeltető haszna (akár veszítesz, akár nyersz a kötésen)?
-
Stanlee
őstag
válasz
deadwing
üzenetére
Lehet, hogy kezdik a hardware gyártók beváltani a BTC-t, mert kell az USD a chipek kifizetésére. Nekem ha lenne BTC-m bányászásból, akkor csak annyit váltanék mai rossz árfolyamon, ami az áram költségeit fedezi. Aztán meg tartanám addig, amíg tudom és jó árfolyamon adnám el.
-
ignorant
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
Greed + felelem.
Amugy, ezt meg nagy hibanak tartom BTC teren. Az egy dolog, hogy decentralizalt meg nem tud belenyulni senki kenye kedvere, de a tradinget igen is szabalyozni kellene.
A tradicionalis valutak mogott olyan fekek vannak trading teren ami tobbe kevesbe megakadalyozzak az extrem volatilitast. Nem azt mondom hogy BTC-nel 1:1-ben mindent kellene implementalni de par dolog amit hianyolok:
- bid/ask leadasa bizonyos -+ %-on belul last pricehoz kepest (pl -+10%)
- Kereskedes szuneteljen szombat - vasarnap, vagy legalabb vasarnap (mivel banking se megy hetvegen, igy nem hiaba van minimalis volume)
- mBTC switch
- Normalis exchange ami nem lagol ha 10-nel tobb ember kereskedik
-
-
ignorant
senior tag
-
csaba951
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
>I will post when the other products start shipping. If I don't mention
>them--they aren't shipping.Ennek örültél annyira?
>I think we fixed the bug that made your orders disappear
>when they went to production.Vagy esetleg ennek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként PR szempontból öngól ilyet leírni! Ugyebár a pénz előre be van fizetve. Itt meg nyíltan beismerik, hogy a teljesítéskor elveszhetett a megrendelésed. Aztán meg csak nézel, vársz, hogy végre sorra kerüljél. Közben meg már rég nincs meg a megrendelésed se várólistán, se a teljesítettek között. Köszi! -
brd
nagyúr
válasz
deadwing
üzenetére
No' és mit tudnak tenni? Nem írnak az eladásnál konkrét szállítási időpontot, a BFL pl. a megrendelésnél/leírásnál konkrétan azt írja, hogy izé..., előfordulhat több hónapos csúszás is. Ahol esetleg írnak (de nem hiszem, hogy sok ilyen lenne), ott nyilván gyorsan fel lehet lépni ellenük.
-
törölt tag
válasz
deadwing
üzenetére
Nem akadhat össze. Ha 100 gép lóg, akkor 100 session jön létre. Egyszerűen vacakol a szerverük szerintem. Túl vannak terhelve rendesen. Persze, ha nem mindenki 1-es diff-et használna, akkor jobb lenne, de így ...
Ha nagyobb diff-et állítok be, akkor érdekes módon nincs náluk stratum. Viszont a számolással sincs gond. Ki érti ezt
-
AAntii
őstag
válasz
deadwing
üzenetére
Ez már eddig is nyilvánvaló volt. A hw adott, most lehet keresni vele, aztán miután nagyobb teljesítményre lesz szükség kipostázzák az akkor már nem is olyan nagy teljesítményű dobozokat. Gondolom egy szerverteremben olyan steril körülmények megteremtése nem nagy kihívás, hogy a megrendelő ha végre megkapja majd a cuccát nem fogja tudni megmondani, hogy zsír új cuccot kapott, vagy fél évig pörgött egy szerverteremben. Az elkészült dobozok 1-2-10%-át csepegtetik az embereknek, a többi meg dolgozik, mint az állat, csak nekik. Amíg nem jelenik meg a piacon olyan gyártó, aki egyből postázza a cuccokat, addig ebben nem is nagyon lesz változás. Figyeljétek majd meg, hogy amint lesz azonnal rendelhető készlet valamelyik gyártónál, hirtelen a többinél is lesz dögivel.
-
ignorant
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
Accelero-bol mar talalkoztam selejtes egyeddel. a huto deformaltsaga miatt nem tudta atadni hatekonyan a hot a chip.
Mivel a masik jol mukodik, en atraknam a hutot a "bajos" kartyara elso korben. Ezzel le ki tudod zarni a huto hibat.
Gondolom, probaltad levenni es ujra rarakni a rosszat?
Mekkora, milyen idos a tapod?
-
törölt tag
válasz
deadwing
üzenetére
Én nem kártyánként, mivel egy gépben több is van, hanem gépenként külön worker-t csináltam. Így monitorozni is tudom melyikkel mennyit számolnak el.
Valaki nem tud olyan szerverközpontot, ahol olcsóbban megúsznám a villanyszámlát esetleg, ha bepakolok 3 gépet? Egy IP elég volna.
-
válasz
deadwing
üzenetére
Ha szar a pool, akkor el tudok olyat képzelni, hogy a cgminerben is lehet valami bug, ami disconnected pool esetén megtépi kicsit a CPU-t. De az biztos, hogy normál üzemi körülmények között (stabil poolnál) ilyen jelenség nincs. Be is b***na ha még drága cpu-t is kéne vennie a vájároknak

-
válasz
deadwing
üzenetére
Rengetegen bányásznak a létező legolcsóbb CPU-kkal (köztük én is), és nem tapasztalunk ilyesmit. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez is egy tény, és hogy ne általánosíts
Amúgy lehet (biztos) van rá valami megoldás, de sajnos passzolom, tényleg nem láttam még ilyet. -
válasz
deadwing
üzenetére
Én ilyet még CPU miatt nem láttam. A legolcsóbb, legkevesebbet fogyasztó AMD-kkel nyomom (Sempron 140). Mondjuk windows alatt soha nem próbáltam. Új blokknál valóban látok discardot, de annak tudom az okát (az előző sharet küldené be a kliens, ami már lejárt ugye), ez CPU független, 6 magos Xeon-on éppúgy látom mint a Sempron 140-en. Disconnect viszont nincs.
-
aAron_
őstag
válasz
deadwing
üzenetére
igen, most úgy számolom, hogy kb 3 hónapig lenne értelmes járatni egy 7950-et is csak, utána már nagyon kevés profitot termelne, vagy semmit sem, és ebben még nincsenek benne akkor az ASIC gépek se. egyébként ahogy fentebb is írtam én nem csak erre venném a vga-t, így azért elgondolkodtató.
igen, tudom, hogy 20k profithoz képest elég sok munkát igényel, de engem érdekel ez a téma, így szívesen foglalkoznék vele
-
-
csaba951
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
>Szal a load balance nem jó ide...
Már miért ne? Megpróbálja mindkét bányászt egyforma kihasználtság mellett üzemeltetni. Egyébként könnyű belátni, hogy rövid távon (pár óra/nap) a pps bányász fog többet keresni. Legalább 1 hónap folyamatos üzemelés után viszont utoléri/lenyomja a pplns.

btcguild-on életbe léptették amit az 51%-os tervükben már leírtak. A Slush meghackelése után sajnos a többség lelépet, és pont a btcguild-ra mentek. Most viszont sokan tovább léptek az 50btc-re.
-
csaba951
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
1) A második minernél is meg kell adni a szervert!
2) Gondolom azt akarod, hogy egyenletesen bányászon neki is, igaz? Tehát a termelés 50%-a neked, 50%-a neki. Na, akkor ne failover módban használd a cgminer-t, hanem load balance módban. Ehhez megcsinálod azt amit az 1)-ben írtam, és a cgminer-hez hozzáadod a --load-balance kapcsolót.
-d kapcsolók szerintem nem is kellenek.
Gondolom, hogy pps-t és pplns-t már beállítottad a btcguild oldalon.
-
csaba951
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
Ez a kérdés most azokra a paraméterekre vonatkozik, amiket küldtem neked? Abban nem volt semmi a hálózati forgalom gyakoriságnak befolyásolásával kapcsolatban.
Ha a Mining menüpontban lévő Shares difficulty beállításra gondolsz, akkor az csak tényleg hálózati forgalom gyakoriságát befolyásolja. Alapesetben teljesen jó az 1-es érték. Majd az asic gépek elterjedésével kell nagyobb értékeket beállítani. Ezek már olyan gyorsan dolgoznak, hogy túlságosan gyakran kommunikálnának a stratum szerverrel, ezzel megbénítva azt (természetesen csak ha egyszerre több száz/ezer ilyen bányászt kell kiszolgálnia).
Ha egy (bármilyen) sima vga rendszerrel emeled meg ezt az értéket, akkor egy blokkot sokkal tovább tart majd feldolgoznia a rendszernek. Mivel ez egy lassú rendszer, elvileg megnövekszik a reject-ek aránya, mert más már beküldte a feldolgozta a blokkot. Minél nagyobb értékre állítod be a Shares difficulty-t, annál inkább elő fog jönni ez a probléma. Na, ezért nem érdemes piszkálni.
-
Spirit
őstag
válasz
deadwing
üzenetére
Ne néhány órás hosszt nézz. A adott pool találati esélye nem egyenletesen oszlik el. Így előfordulhat, hogy egyik nap mondjuk 100 blokkot találtok, másikon 50-et, harmadikon 150-et. Ezt osztják el minden blokktalálatnál számítási teljesítmény arányában. Ha egész hónapban egy poolnál vagy, akkor átlagban kijön az, amit a kalkulátorok mutatnak. PPS-nél minden share-nél kapsz valamennyit, így "jobban néz ki", viszont a magasabb fee miatt nem feltétlenül éri meg jobban.
(és nézd a még nem megerősített blokkokért járó összeget is, amit majd éjszaka fognak jóváírni)
-
csaba951
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
Nem rossz a PPLNS, legfeljebb nem felel meg a bányászási szokásaidnak! Ez inkább azoknak való, akik 24/7-ben ugyanazon a szerveren bányásznak. Akik szörföznek a pool-ok között, mást mást (BTC, LTC stb.) bányászva, azoknak persze teljes ráfizetés!

deadwing
Esetleg egy shutdown, hogy legalább ne fogyassza az áramot?
-
csaba951
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
Maradhat nyugodtan 1-en. Max. 2, ha nagyon akarsz kísérletezni. Csökkenti a hálózati forgalmazás gyakoriságát.

A képen látni lehet, hogy 4-4,5 Gh/s-ig tudta csak "kihajtani". Azt hittem, hogy a helytelen min. diff. beállítás miatt van. Közben elolvasva a fórumot kiderült, hogy a két chip közül az egyik nem működik, így egyetlen (erősen OC-olt) chippel működik a doboz. Akinek megy rendesen mind a kettő, annak stabilan megvan az 5 Gh/s. Na, majd meglátjuk, hogy ez mikor dobja fel a talpát! -
dragon1993
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
Szerintem is az de nagyon furcsa.
Régóta szórakozok vele ,de csak most jutottam el odáig ,hogy ide írjak.13.1-el alapból el sem indult a GUIMiner elindul bezáródik nem is látom az ablakot.
13.3 és 13.4-el pedig ilyen hibát dob mint amit fent írta.
Minden driver instálnál használtam Amd cleaningot.
Emiatt most nem szívesen tenném újra a gépem
Este fele próbálkozok még....
-
válasz
deadwing
üzenetére
Mondjuk akkor sem verte, amikor kiküldték a tesztpéldányt annak az arcnak, csak akkor szólt, amikor elkészült a videó. Nem akarom én védeni őket, mert tudom azoknak ez már nagyon fáj, akik 2012. júliusa óta várnak a kész termékre. Nekem annyival jobb a helyzetem, hogy én még "csak" január 16. óta várok rá... Ez a 3 hónap se kevés, de még türelmes vagyok és bízom benne, hogy 1-2 hónap és itt a masina.
Nem tudom milyen gyártó kapacitással rendelkeznek, remélem nem 6 darabot raknak össze naponta, mert akkor nekem nem 1-2 hónap, hanem 1-2 év(tized) lesz a várakozásom
Én azért maradok optimista és imádkozom, hogy a küldési rendszerükben valami csoda folytán előre kerüljek
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Egyedi PC építés Neked, stílusra és teljesítményre szabva
- Apple iPhone 13 Pro 128GB Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Silverblue 6.9 120 Hz Dynamic AMOLED, 200 MP kamera, S Pen,
- Samsung Galaxy Z Fold7 Blue Shadow-12/512 GB Használt, karcmentes Garancia 2028. 09. 03-ig
- Samsung Galaxy Z Fold7 Silver Shadow-karcmentes 100% akku / 34 ciklus Garancia 2028.09. 27-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 4.2GHz turbo 16GB 512GB 1 év garancia
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DXRACER Prince L gamer szék
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

De ettől most tekintsünk el.
Persze biztos van, akinek kb. ennyit számít egy több százezres bányászmasina is.

De jogos.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)