- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Részesedést vásárolhat az USA az Intelben
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
V911
tag
Valamelyik automata csak 20 ezresben ad ki pénzt, így ha kiegyezel ezzel s megmarad pl. 10-15 ezer forintnyi bitcoinod feltétlenül foglalkozz a szakszerű és biztonságos tárolásával mert egyesek szerint fel fog menni a jövőben az értéke az ezerszeresére és ha így lesz akkor utólag bánni fogod, hogy nem tudod hol van, pedig csak kicsit utána olvasni kellett volna..
-
válasz
diagonal #16398 üzenetére
Ekkora összegnél szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha nem akarod hosszú távon tárolni a BTC-t: keress egy mobil tárcát, vagy akár webes is jó, amihez van mobil kliens. Én ezeket kerülöm mint a rossz nyavalyát, mert hosszú távon kockázatosak, de neked teljesen jók, ezek nagy és ismert cégek, nagyon kicsi az esélye, hogy abban a pár órában vagy napban fognak megszűnni amikor te átváltod forintra a BTC-d (utána számodra meg már tökmindegy úgyis). Szóval nem tudom manapság melyik ezek közül a jó, de a legrégebbi talán a https://www.blockchain.com, esetleg nézd meg ezt, vagy majd valaki ajánl jobbat. A használatuk ingyenes.
Generálni fog neked címet, amint megérkezik rá a BTC, elbattyogsz egy ATM-hez, és kb. 3-5%-os kezelési költség mellett eladod. Az ATM forintot fog neked adni kp-ben, jó esetben 10 percen belül, rossz esetben várni kell kicsit., közben ehetsz egy jó hamburgert
Hazai BTC ATM-ek: Coincash, MrCoin
A használatukba nem mennék bele, menj oda, és kövesd a képernyőn látható utasításokat, teljesen egyszerű az egész, ha egy kicsit érdekel a technológia, akkor elsőre még egy érdekes élmény is. Ha mégis elrontasz valamit, akkor mindkét cég biztosít elég normális supportot, nyugodtan hívd fel őket.
-
diagonal
csendes tag
Hát őszintén szólva, konkrétan leírom kb. 500 USD ről van szó, szóval nem milliók meg ilyesmi:-) De mint írtam csak bitcoinban hajlandóak kifizetni. Adózni nem szeretnék, az már tényleg vicces lenne, ha még most azzal is el kellene kezdeni foglalkozni, főleg hogy ha kifizetnének mondjuk Skrillre akkor ez 15 mp és három kattintás lenne és másnap ott lenne a pénz, csakhogy ők amerikaiak, meg 99.9%-a az ügyfeleknek amerikai, meg értsem meg stb., szóval lényeg hogy csak bitcoin, ez van.
Jobb lenne ha egyszerű lenne igazából, még ha kevesebb forint is jön ki belőle. -
V911
tag
válasz
diagonal #16396 üzenetére
sokminden részlettől függ, hogy mi a megfelelő neked.
másképp kell csinálni ha arra törekszel hogy egyszerű legyen s másképp ha azt akarod hogy a lehető legtöbb forintot hozd ki az ügyből de ehhez jobban bele kell ásnod magad. az se mindegy hogy legálisan akarod e csinálni az egészet s adózni akarsz vagy adót akarsz csalni. érdemes előbb ezt megmondani másképp az összes létező variációt felsoroljuk neked s abba belehülyülsz s olyan kötekedővé válsz amilyenek itt mostanra egyesek lettek. -
diagonal
csendes tag
Sziasztok! Van egy gondom, hátha valaki tud itt segíteni. Előrebocsájtom semmit nem tudok a bitcoinról, de próbáltam valamennyire utánaolvasni mivel az a helyzet, van egy online fogadóiroda ami csak bitcoinban hajlandó kifizetni engem. Most hagyjuk hogy miért meg hogy, én sem értem, de ez van, hiába vitatkozok velük. Szóval se bankszámlára, se e-walletre se sehogy máshogy csakis bitcoinban. Nem egy nagy összeg egyébként, de azért mégis jó lenne valahogy hozzájutni.
Ha kifizetést indítanék két dolgot kér csak, írjam be az összeget meg egy "bitcoin address"-t.
Ha jól értem a leírásokat amiket olvasok, nekem akkor telepíteni kell a gépemre egy bitcoin kliens, ha azt elindítom akkor az készít egy ilyen címet? És ha ez megvan és az online bookmaker oldalán beírom az összeget meg ezt a bitcoin címet akkor elvileg oda megjön a pénz bitcoinban? Bocs ha hülyeségeket írok, de nekem elég kínai ez.
Másik kérdésem, ha ez mondjuk így működik és megjön ez a pénz bitcoinban, hogy lesz nekem ebből a kezemben Ft, euro, dollár vagy akármi, szóval kézzelfogható pénz? A bitcoin kliensről is tovább lehet utalni bankszámlára, esetleg e-walletre ( Neteller, Skrill )? -
mepet
addikt
Ha az eladóval jobb árban egyezel meg, mint a váltóé, akkor meg jobban jársz. Nem fog senki a szádba rágni egy személyt, aki neked most azonnal a krakennél olcsóbban ad btc-t. Ha jól értem ezt várod. Abban már segítettünk, hogy hol találsz ilyen eladókat és mire ügyelj az üzletkötéskor. Ha bizalmatlanságból vagy bármi egyéb okból meg sem próbálsz kapcsolatot teremteni eladókkal, akkor teljesen esélytelen a feladat, akkor ne is rugózz ezen szerintem, hogy mennyivel járnál rosszabbul/jobban.
Én láttam olyat mostanában, aki a bányagépeivel együtt a kriptóitól is szabadult, szerintem most nem lehetetlen eladót találni, bár én nem kerestem. -
V911
tag
Ha nyugodtan vásárolhatok, akkor miért gond az ha nyoma marad annak, hogy vásároltam, és legfőképp miért éri meg plusz 100 000 Ft-ot fizetni azért hogy ne maradjon nyoma?
Közben rájöttem. Akkor veszek bitcoint (krakenen olcsón) majd én is elkezdek ijesztgetni mindenkit, hogy ha nem tőlem vesz (drágán) akkor nyoma marad.
-
mepet
addikt
LOL. Ha ilyen félelmeid vannak, akkor nem neked való a személyes biznisz. Az adózásról van külön topic, ott biztosan pontosabban tudják, erre meg nem esküdnék, de tudtommal, ha 1M Ft-ért vásárolsz kp-ban, neked abból vásárlóként nem kell adóznod, tehát nyugodtan vásárolhatnál egy adóellenőrtől is.
-
V911
tag
válasz
Reggie0 #16386 üzenetére
Igazából engem hosszútávon érdekel, hisz nem most akarnék először és utoljára bitcoint venni, csak eddig aprópénzért vettem, gyakorláskép, nem akartam ebből hatalmas összeggel beszállni olyasmibe amiről akkor még alig tudtam valamit.
Arról nem is beszélve, hogy az is megeshet hogy mire elintézem a kraken regisztrációt lemegy 5000 dollárra. Igaz most azt mondják, itt az alja s innen már csak felfele visz az út az 50 000 dolláros csúcsig. Kár hogy decemberben is ezt mondták. -
Reggie0
félisten
Persze. Abba viszont a tranzakcios koltsegeket es a valutavaltast is bele kell szamolni. Ha pedig fiok sincs, akkor az ugyintezesi ido alatti arfolyamvaltozasokat is celszeru. Nem biztos, hogy a legolcsobb lesz a vegen a legolcsobb.
(#16384) mepet: Na igen ez a masik. Meg ha mindent legalisan is csinalsz, akkor is az a legjobb, ha az allam nem tud rola, mert akkor nincs mit felreertelmezni, felreszamolni stb..
-
Reggie0
félisten
-
mepet
addikt
Én is a kp-t favorizálom. Én még csak megbízható ph! fórumtársakkal biznyákoltam. Mások a facebookra esküsznek. Egy tipp: ph-n kétféleképpen tudathatod szándékod szabályosan: aláírásodba írod, vagy privát üzenetben.
Részletesen itt tárgyaltuk ki, igaz az eladást, de hát az ugyanaz, csak fordítva. -
butch3r
senior tag
localbitcoins.com (csak azért emelem ki, hogy ha esetleg szemezel ezzel a megoldással ne esetleg valami fake oldalra kerülj (bár a .net-re nem is ad semmit)
ebben a percben amikor írom ezt a postot egy ember van aki banki utalással ad el btc-t 1 millió ft értékben.
nála az árfolyam: 2.374.529 Ft / btc ez kb 7263€ / btc
kp-ban ugyan ez (csak olyat néztem aki ad is el ennyiért btc-t) 2.071.368Ft ez 6336€ugyan ez bitstampen (vagy krakenen) 6265€
erre jön még rá a sepa utalás költsége, ami bank függő 5-10€ kb (adós topicban van 1 kis lista az eddigi tapasztalatokról de nem vágom, hogy sepa-nal fix e a fee vagy összeg függő e)atm-nél általában valamilyen exchange +2-3%-ot vonnak le, fenti példánál maradva ez kb 6452 € lenne.
összefoglalva ekkora összegnél, valamelyik nagyobb exchange. én biztosan onnan vennék (kivéve ha esetleg 1-2 régebbi motoros ph forumtárs bejelentkezne nálam hogy elad kp-ra, váltó max +1% körüli áron
(cserébe anonimitás) ez nem reklám, nem foglak megkeresni.
a localbitcoinsos árak alapján ha bárki megtaláltja kiktől néztem az árakat, nem én vagyok, nem kívánom őket reklámozni és nem üzleteltem velük soha így még véletlenül sem ajánlás a postom!
-
V911
tag
válasz
butch3r #16371 üzenetére
Nem a sebesség számít mert arról nem volt szó, hogy most azonnal kell, ezt csak itt spekulálták ki egyesek.
Az érdekelne mi a legmegfelelőbb ekkora összegnél. A LocalBitcoins.net azt hallottam még a legkedvezőbb árfolyamnál is túl magas árfolyam, csak a járulékos költségei kedvezőbbek de azok meg nem kompenzálják a drágaságot, max. kis összegnél. -
V911
tag
most ép elég olcsó, 20000-ért volt drága. vagy szerinted lesz olcsóbb?
-
V911
tag
hogyan vennétek bitcoint egymillió Ft értékben?
-
vismaior04
tag
válasz
margithid #16356 üzenetére
Igen komoly mennyiségű adásvétel bonyolódik személyesen. Itthon és a világ más tájain is, az egész kis összegektől a meglehetősen komolyakig.
Az okok és érvek változóak időszaktól, embertől függően ki mikor miért hogyna vásárol, ad el.Nagyon nincs ingyen az online vásárlás, szinte tuti jobban jössz ki személyes vásárlással, 2-7%-ot is nyerhetsz, ráadásul például a tavaly hosszú hónapokig konkrétan a személyes vásárlás volt a leggyorsabb és legnyugisabb megoldás, mert az összes exchange supportja úgy le volt terhelve, hogy hónapokig is eltartott egy azonosítás.
Arról nem is szólva, hogy sokan nem ilyen pár száz, ezer dollárokkal szállnak be, több pénznél meg azért a bankkártyás vásárlás már több mint problémás és megint nő a költség, komplexitás, idő.Illetve az az előfeltétel hogy egy váltónál azonosítanod kell magad már eleve irritál sok embert, akik kifejezetten a (financiális) szabadságvágy miatt vonzódnak a cryptóhoz. Nem azért mert bűnözök vagy mert loptak csaltak hazudtak a pénzükért, hanem mert pont az alapvető meggyőződésükkel ellentétes egy intrúzív KYC azonosítás.
Lehetne ezt még ecsetelni de minek. Maradjunk annyiban, hogy igen, kicsit para a készpénzes adásvétel, főleg első alkalommal, de ha intelligensen csinálod, esetleg vannak már korábbi partnereid, jó dolog az. Sokszor egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb mint a bankból a készpénz felvétel.
-
V911
tag
válasz
margithid #16360 üzenetére
Szerintem ez egy érdekes kérdés, megér egy kivesézést.
Én úgy tudom, hogy azt verték át aki nem tartott be bizonyos biztonsági szabályokat. Pl. beérte egy megerősítéssel. Ezt én se ismerem de állítólag ekkor távozás után vissza tudja vonni.
Vagy pl. a másik oldal: úgy nyomjuk le a gombot, hogy nem győződtünk meg róla, hogy a másik fél fizetőképes. Ingatlan esetén ma gyakori az ajánlattételi biztosíték. Itt elég lenne azt mondani, tegye ki az asztalra a 190 000 Ft-ot, átszámoljuk, ha megvan, nyomjuk a gombot, s kivárjuk a 40 percet. Persze ezt nem lehet megcsinálni akárhol koszos késdobálóban, csak valami elit helyen. De úgy is kellene hozzáállni. Hallottam már olyanról, egy rendkívüli színészi képességekkel rendelkező szélhámosnak adott el bitcoint személyesen. A szélhámos öltönyben nyakkendőben volt elegáns kabátja a karfán, drága táska a földön a szék mellett, tömött elegáns pénztárca. Nem rakatta ki a pénzt az asztalra. Letelt a 40 perc, szélhámos számolta a pénzt (belül a pénztárcában).
- Jaj 10 000 Ft hiányzik, elszaladok az automatához addig itthagyom a kabátom, táskám, a pénztárcám meg leteszem az asztalra.
S eltűnt.
Teltek a 10 percek, egyszercsak megnézte a pénztárcát. Belül sérült volt valami gyártási selejt volt ami kívülről jól nézett ki, de papírokkal volt kitömve. megnézte a kabátot, belülről szakadt üres zsebekkel. Megnézte a táskát, az alja szakadt volt. Üres, kívülről is szakadt csak ki volt fényezve...Azért azt az egyet ne felejtsük el, hogy ha valaki forintért vesz kriptót 100 000 Ft-okért az kb. olyan mint amikor befektetési papírt vesz. Köze nincs az onlineséghez, az csak egy dolog hogy ép egy online formába fektet bele mert abban lát fantáziát. De akár dollárra is válthatná a forintját ha úgy érzi az jó irányba fog változni, amíg pénz és pénz cserél gazdát addig csak pénzváltásról van szó.
Az online kereskedés akkor kerül látószögbe ha nem nem pénzt adsz bitcoinért hanem terméket vagy fordítva.A másik dolog, a bitcoin váltás jelenleg hivatalosan többnyire számítástechnikai tanácsadás. A localbitcoinson is elsősorban azoknak érdemes vennie akinek túl új az egész s ott az eladóval a részletek megbeszélésének a folyamatában chaten beszélgethet, a magyar találatok között többnyire magyarul is. Ez azoknak is előny akik annyira amatőrtől, hogy még angolul se tudnak. Az eladók többsége meg szívélyesen válaszol akár a bugyuta kérdésekre is mert ők ezért pénzt kapnak árrés formájában. Ezért drágább. Szívélyesebben mint itt a többség. Binancen pedig még angolul se tudsz kérdezni élő embertől, nemhogy magyarul. Ráadásul ma magasabb árfolyam mellett nincs a drága külföldi utalás meg a többi s a váltás ott azonnali. Az amatőrtől vásárlás ehhez hasonló csak ott az onlineség végkép megszűnik, ellenben lehet kedvezőbb az ár.
Szóval az egész csak akkor gyanús ha a másik fél meg akarja kerültetni veled a biztonsági szabályokat. Akkor viszont nagyon gyanús. Ez viszont a pénzváltás és a kereskedés minden formájában így van. De gondolj csak bele. A híres eset:
https://index.hu/belfold/2017/12/23/keses_bitcoinbunozot_keres_a_rendorseg/
Nem úgy történt hogy bitonsági őrökkel tele pl. OTP fiókban vagy egyéb hasonló szintű helyen, külön kamerázott helységben veszi ki személyivel a pénzt a vevő, ahol milliós nagyságrendben kellene üzletet lebonyolítani, s együtt várják meg a bitcoin megérkezését s távoznak.
Hanem éjjel 2 kor(!) sötét elhagyatott utcában, mindennemű biztonsági elemek mellőzésével.
Ja hogy így nem látja a NAV az előző esetben meg hivatalos és nem hivatalos tanuk maradnak ahonnan viszont kitörnie is nehéz a szélhámosnak ezért bele se megy a helyzetbe? Neki ugyanis a biztonságot elhanyagoló adócsalásról vagy pénzmosásról álmodozó dilettáns balek kell. Hát igen az adócsalókat nem védi a törvény, mert ha védné akkor le is lepleződnének... Talán ott kezdődik az egész történet a biztonságról, hogy nem pénzmosásra és adócsalásra használjuk a bitcoint hanem adózandó jövedelem szerzésre, és akkor be tudjuk tartani a biztonsági szabályokat akkor is amikor még kevésbé értünk hozzá. -
margithid
veterán
Erről beszélek, de mindenki úgy csinálja ahogy neki jó.
Alapvetően a kriptók online fiztésre, kereskedésre valók, nem személyes megjelenéssel kellene vásárolni,ez kb olyan mintha a keletinél valami zugárustól ennék valutát, nem a hivatalos váltóban.
Nekem kb a regisztráció Binance-ra 10 percet vett igénybe, 1 napon belül visszaigazolták a személyes adataimat.
Rengeteg embert átvertek Bitcoinnal, igaz azoknak lövésük sem volt, hogy mi ez. (2017-es nagy felfutás idején)Engedtessék meg nekem, hogy gyanúsnak minősítsek egy ilyet, főleg úgy, hogy elvileg tiltva van a fórumban az ilyesmi.
És igen, igy van, miért menne bele bárki is a rossz árfolyamba. Nagy váltókkal úgyse tud versenyezni senki.
De szerintem hagyjuk, más véleményen vagyunk, ennyi.Inkább arról értekezzünk, hogy visszavonták az ETF-ek halasztását, felülvizsgálják újból a dolgot.
Kicsit érdekes ez is... -
Nekem természetesen nincs ezzel tapasztalatom. De egy ismerősöm ismerőse állítólag úgy csinálja, hogy a top3 tőzsdék árait kiátlagolja, majd xe.com -on konvertálja forintra, majd lekerekít valamennyit. Ez az alap. Aztán ha a vevő normális, ismert arc, akár a fórumról, akár máshonnét, rugalmas, "házhoz jön", nem problémázik, gyorsan kell, akármi, akkor ez még faragható lefelé jelentős mértékben is akár. Localbitcoinson páran nagyon el vannak szállva, mert hivatás szerűen próbálnak 1 személyes tőzsdét játszani (drágán ad, olcsón vesz), így szerintem ez eléggé torzítja az árakat. Az ismerősöm ismerőse szerint mindig lehet találni jobb alternatívákat, csak persze lehet hogy várni/keresni kell.
Persze kinek mit ér meg az, hogy nem kell külföldről utalást fogadnia, ami X nap alatt érkezik meg, bankszámlára. E helyett viszont a sarki kávézóban instant mehet a hasitasiba. Az ismerősöm ismerősének pl. ez jelentős előny. Nem mindig, de többnyire.
-
V911
tag
Az alap az hogy ebben az esetben felezik a hasznot. A localbitcoinson levő vétel és eladási árfolyam között félúton adva el mindkét fél jól jár. Ez lenne az előny ha itt adná el. Persze valóban egyéni kérdés de másképp meghatározva az árfolyamot valamelyik fél valóban "bukik". De akkor meg nem megy bele. Vagy az az átverés ha valaki belemegy egy neki rossz árfolyamba? De a kockázati tényezőt továbbra se értem, manapság 40 perc egy utalás ideje elviselhető FEE mellett ha jól tudom, ezalatt megisznak egy kávét és megvitatják a kriptovilág rejtelmeit.
-
válasz
margithid #16356 üzenetére
Már miért ne tudná jobb áron adni? Minden csak döntés kérdése, annyiért adja amennyiért akarja. 5% simán benne van, hiszen nincs banki költséged, nincs fee, azonnal a kezedben van a pénz, stb... Az egész egyedi megállapodás és élethelyzet kérdése (mire kell, mennyire kell, mekkora az összeg, milyen a másik fél, stb..).
Az a baj, hogy neked elméleteid vannak, nekem meg tapasztalataim. 0.09 BTC eladása itt a topicban kb. olyan mintha a hwapron eladnál bármit, aminek 160-170eFt az értéke, de az eladó eleve vagy 150-et kér érte, vagy te alkudod le nála. De mondhatja azt is, hogy legyen inkább 190, mert 160-170-ért baromi nehezen én körülményesen veszel máshol.
-
margithid
veterán
De hallottam személyes vételről, de nem egy fórumról vennék igy sem. (más kérdés, hogy BTC-t továbbra se vennék személyesen, mert értelmetlen, nem tudja jobb áron adni mint az online kereskedő, ha igen, akkor meg az gyanús...)
Vannak erre külön oldalak, ahol ezzel foglalkoznak.
Részemről ennyi, bizalmatlan vagyok. -
noorbertt
őstag
válasz
margithid #16347 üzenetére
Elnézését kérem ha az urat megbántottam valamivel
Érdekesség képen, mi volt ebben olyan lehuzas szagú dolog?
Miért lenne hülye valaki ha venne tőlem? Esetleg szerinted egy sötét sikátorban találkoznánk és az illető fejére zsákot húznék és megszurkálnám? Vagy mi?
-nem kell válaszolni, nem kívánok veled társalogni.Ha látja egy moderátor akkor nem akartam hirdetni, elnézést. Majd a bányászott aranyat hirdetem fb csoportban, ahol a rasnya fejem is látszódik
-
válasz
margithid #16349 üzenetére
Talán mert egyszerűbb, és kis összegről van szó? Mindenki jobban jár. Ha én venni akarnék éppen ilyen összegben, és látnék egy "őstag" státuszú ph-s kollégát, ráadásul olyat, aki 3 éve aktív az itteni btc topicban, hát elég nagy esély lenne rá, hogy kihagynám a buliból a bankokat meg a tőzsdéket.
Nem tudom te mióta űzöd az ipart, de itt soha nem volt gond azzal, hogy egymástól adtak-vettek az userek btc-t. Nem egy üzlet köttetett már itt a fórumon. Hirdetni ettől függetlenül nem kellett volna, de a legrosszabbat feltételezni sem, főleg hogy minimális utánanézéssel megtippelhető, hogy nagy valószínűséggel nem akar senkit átverni (hacsak nem ellopták a ph accountját, de kötve hiszem).
-
GBRDVD
tag
Lenne itt egy kis érdekesség: Magyar innováció kapott díjat a szingapúri expón
Már az IT Café is erről cikkezik. Maga a project iszonyatosan bűzlik! Scam, ponzi, lehúzás gyanús!
Bottal se piszkálnám: BlockStock, a magyar, aranyfedezetű kriptopénz
Mit szóltok hozzá? Sajnos teljesen tanácstalan vagyok. Ma egy újabb, nagybetűkkel, és sok felkiáltójellel megtűzdelt spamet kaptam (nem másolnám be), de az égig magasztalta ezt a projektet. Ezeket a linkeket küldözgetik mindenfelé:
Szóval tudja valaki, mi ez a BlockStock?
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
0.09btc budapesti átvétellel érdekel valakit? -
margithid
veterán
Nem túl jó hírek, de erre lehetett számítani:
[link] -
Zsoxx
senior tag
válasz
Kozmonauta #16342 üzenetére
Ha életben lenne, már hírt adott volna magáról az elmúlt 10 év alatt.
-
Kozmonauta
tag
Lehet hogy Satoshi Nakamoto is felfog tünni?
-
kem
addikt
Sziasztok!
Lassan jon a 10. szulinap! Ti terveztek valami osszejovetelt arra fele ahol laktok? A mediavisszhangja biztos nagy lesz, megiscsak tulelt a technologia amit mindenki temet (allandoan) egy evtizedet
-
válasz
margithid #16335 üzenetére
évekig elsőnek lenni a kriptopiacon elég jelentős előny ahhoz, hogy olyan bizalmat kapj, amit a többiek sosem fognak elérni
ma te nem bízol egy 9 éves termékben, ami elég szépen bizonyít nap mint nap, ellenben elhiszed, hogy egy pár hónapja, max 1-2 éve működő tákolmány átveszi a szerepét a jövőben
10 év múlva lesz igazán arany a Bitcoin
üdv, egy hívő
Ámen -
butch3r
senior tag
válasz
margithid #16335 üzenetére
utalási idő LN-el már rég nem olyan óriási, ahogy a költség sem de valóban még nem túl elterjedt az LN de mivel alig fél éve lépett bétába és még mindig beta ezért nem is csoda.
ettől még az on-chain tx-eknél sem látom hogy olyan kiugró lenne a költség...
átlagosan 0.5 usd.
mikro tranzakciókon ez drága? igen az, 300ft-os sört nem éri meg venni 300ft-os tx fee-vel, ellenben más, nagyobb tranzakcióknál egyáltalán nem sok. Főleg a világ másik felére, nagy összegeknél.
-
margithid
veterán
És szerinted más nem fejleszt?
Ha csak az utalás feldolgozási idejét nézem már most sok coin köröket ver BTC-re, nem is beszélve a költségről.
Mint írtam nincs ettől függetlenül tévedhetek, kicsit azt érzem, te ismered a jövőt
Nagyon bízol benne, szerintem az egy téves elképzelés, hogy aki most beszáll a BTC-be, az olyan kb mintha annak idején valaki az internetbe szállt volna be, nem külön a google-ba, amazonba stb.
Túl nagy jelentőséget tulajdonítanak BTC-nek, középtávon ez rendben is van, ez idő alatt én sem számítok trónfosztásra, de 10 év múlva már igen. -
margithid
veterán
válasz
butch3r #16332 üzenetére
Na látod ez tök jó amit írsz!
Alapvetően én nagyon kritikus vagyok, de szeretem a kockázatot is, az alapján látok a blockláncban fantáziát, hogy mennyi ember és nagy cég próbálja máris hasznosítani.
Azt hiszem az amiről beszélünk, akkor derülne ki ha tényleg egy kézbe kerülne a bitcoinok bányászatának, tranzakcióinak lebonyolításának az 50%-a.
Nem tudom, mint mondtam nem látom a jövőt, de a véleményem az, hogy 10 év múlva a bitcoin egy dinoszaurusz lesz a többi bloklánc megoldás mellett. -
butch3r
senior tag
válasz
margithid #16327 üzenetére
Lehet, hogy nem tudja, de aki az 50%-ánál nagyobb részben bányászná az valamiféle fennhatóságot tudna biztosítani felette, én legalábbis igy tudom.
rosszul tudod és azt meg erősen kétlem, hogy variance nem tudja / ne tudná.
a fennhatóságot a full nodeok biztosítják. ennyi.
ha központosított lenne a btc akár csak a fejlesztő személyében (lásd eth) akkor rég nem tartana annyi ideig minden szaros kis upgrade-t impelentálni, feltehetően nem forkolódott volna ki a bch stb.
nyilván ez is 1 vélemény meg a tied is. btc topickban ebben a kérdésben nem valószínű, hogy egyetfog veled bárki is érteni, ahogy egyszer valaki írta itt hvők vannak (jó magam is) többségben.
disclaimer: nem azért írom mert baj az ellenkező vélemény(ed) a topicban, sőt, akkor volt ebből flame amikor nem normális stílusban történt
-
Reggie0
félisten
válasz
margithid #16327 üzenetére
Es a juzerek 50%-a, valtok 50%-a hol van? Mert hiaba vannak ott banyak, a kodbazis modositasarol nem tudnak donteni. Ezaltal akar siman ki lehet forkolni aloluk az egeszet, ha az szukseges vagy kozossegi erdek. A kinai banyak max a blokkgeneralasba es tranzakciok befogadasaba tudnak beleszolni, ideig-oraig.
"A bitcoin akkor lenne igazán független ha a világ 50 országában történne a bányászás, országonként 5% eloszlással."
Szoval osszesen 250%? Jol hangzik -
mepet
addikt
Micsoda teória...
Szóval majd egyszer valamikor valami majd letaszítja a bitcoint a coinmarketcap csúcsáról. És ebben te biztos vagy.
Ennyi erővel én biztos vagyok benne, hogy lesz világvége. Nem tudom, mikor és hogyan, de lesz. Készüljetek, mert tutira lesz!(Mondjuk legalább akkor tuti to the moon menne végre a bitcoin.
)
Szerintem bullshit, sosem lesz flippening. Mitől lenne, kétféle cryptocoin létezik: a digitális arany és a shitcoinok. A szabadság és a börtön. A decentralizált bizalom és az új wannabe Türannoszok. Az arany és a szar. Ki választja az utóbbit?
ETH hívőknek kötelező, bár ugye a buterin equilibrium cross sem jött be: https://rolandkofler.github.io/flipper/
-
margithid
veterán
válasz
butch3r #16326 üzenetére
Lehet, hogy nem tudja, de aki az 50%-ánál nagyobb részben bányászná az valamiféle fennhatóságot tudna biztosítani felette, én legalábbis igy tudom.
Nyilván konkurencia, de érdemes figyelni mit ír a Ripple CEO-ja:
“Elmondok nektek egy másik történetet, amiről nem szólnak a hírek, de érdemes figyelmet szentelni rá. A bitcoint igazából Kína kontrollálja. Kínában 4 bányászcég van, amelyek a bitcoin több mint 50%-át irányítják. Honnan tudjuk, hogy Kína nem fog beavatkozni? Hány ország akar használni egy, a kínaiak által kontrollált pénznemet? Ez nem fog megtörténni.”
Szerintem alapvetően a ripple és a stellarnak több esélye van, hogy előbbi akár a bankokkal összefogva fejlessze és terjessze a Blokkláncot.
De ez mind spekuláció, az is amit én írok és az ellenvélemények is.
A bitcoin akkor lenne igazán független ha a világ 50 országában történne a bányászás, országonként 5% eloszlással.
A bitcoin a függetlenség és a központosítás kikerülése miatt jött létre, de szerintem ez nem sikerült neki... -
butch3r
senior tag
válasz
margithid #16323 üzenetére
rosszul tudod, nem tudja megváltoztatni a blokkláncot.
ajánlom figyelmedbe:
a bitcoin 1 software, lehet fejleszteni, ahogy jelenleg is teszik és kaphat új featureket (az máskérdés hogy nagyon lassan haladnak ezek)
Ennyiből a BTC is csak bloklánc, semmi több, erre izgul a nép, ténylegesen elterjedt fizetőeszköz nem ebből lesz, ezt szerintem mindenki tudja, elismeri.
én ismerem el, nem értek veled egyet, ahogy olvasom 8zabi sem, szóval azért ez erős kijelentés de gondolom hogy értetted
-
margithid
veterán
válasz
Reggie0 #16324 üzenetére
Szerintem is túl van értékelve a market cap.
Waves e szerint például egy "gyenge" coin, pedig szerintem a top 10ben van az altok között!
Az is fontos, hogy mekkora rész van a kezdeti befektetőknél, nagytulajdonosoknál.
Az nem gond szerintem ahol 80% ez az arány, az szerintem pont, hogy nem shitcoin, mivel ennyit nem tudnának elszórni kicsik között, még egy akkora felfutásban sem mint volt 2017 év végén. -
Reggie0
félisten
Dehogy jelent. A market cap annyit mutat, hogy az osszes kibocsajtott coin szorozva az aktualis arfolyammal mekkora. Ez pedig semmit nem jelent, mivel nem veszi figyelembe, hogy mennyi coin van forgalomban, mennyi veszett el, mennyi ami rovid idon belul es mennyi ami hosszu idovel mozgosithato, azaz a valos hasznalati viszonyokat egyaltalan nem tukrozi.
De tegyunk egy gondolatkiserletet; Ha a bitcoinbol tizszer tobb lenne kibocsajtva, mint most, de ez a tobblet nem lenne hasznalatban, akkor a bitcoin tizszer nagyobb szerepe lenne a piacon? A gyakorlatban nem, "market cap" szerint igen. -
margithid
veterán
Na igen, de ezeket nem a bitcoin fogja véghezvinni. A Bitcoin egy bányászható coin, se több se kevesebb.
Ezek a szegmensek amikről írsz még a jövő zenéi, és ne gondold, hogy csak ezekben fog elterjedni a bloklánc.
Ennyiből a BTC is csak bloklánc, semmi több, erre izgul a nép, ténylegesen elterjedt fizetőeszköz nem ebből lesz, ezt szerintem mindenki tudja, elismeri.Én úgy tudom, hogyha 50% felett bányászná valaki a BTC-t akkor simán beletúrhatna, megmásíthatná a blockláncot stb.
Ja, csak a Vechain és a Waves egy müködő, fejlődő coin, szerintem olvass kicsit utánna, az egy dolog, hogy sok más is próbálkozik hasonlóval. Nyilván nincs nálam a varázsgömb, nem tudom mi lesz velük 5 év múlva, de igéretes mindegyik.
Kicsit az az érzésem, elfogult vagy BTC-vel kapcsoaltban.
Nekem msot választanom kellene, hogy BTC-be rakok pénzt, vagy a top 20 altokba egyenlően elosztva, akkor az utóbbit választanám. De erre majd térjünk vissza 5 év múlva -
válasz
margithid #16320 üzenetére
látszik hogy nem érted a BTC lényegét
nincs központi irányítás, a szabályokat a Bitcoin fullnode-ok rákényszerítik a bányászgépekre, ha nem a szabalyok szerint játszanak nem kapnak semmit a bányászmunka után
fullnode-ot te is futtathatsz otthon, kell hozzá egy raspberry pi, meg egy 500 gigás merevlemez
ha kikapcsolják az összes kínai gépet, annyi történik, hogy egy idő után csökken a difficulty majd a maradék bányászgép tökéletesen ellátja ugyanazt a feladatot
-
válasz
margithid #16319 üzenetére
blokklánc értelmes felhasználásai:
pénzügyi szektor
adózás
választások
egészségügyi nyilvántartás
tanulmányi nyilvántartás
munkaügyi nyilvántartás
szerződésekegyéb terület? ahol értelme is van, nem csak eladható, mert blockchain alapú, amire izgul a nép?
mert a waves meg a vechain is azt tudja, mint ezer másik: smart contact, magas tps
-
margithid
veterán
Egyébként központi irányítás most is van, igy kockázata is BTC-nek.
A bányász gépek nagy része Kínában üzemel, a kormány bármikor dönthet a bányák "államosítása" mellett, Kína ugye nem egy demokrácia.
Egyes becslések szerint a bányászat 60% Kínában van, szóval ha akarnák az uralmuk alá hajthatnák a BTC-t.
Vannak vélemények, hogy ha lesz ilyesmi valamikor, nem is a BTC-vel, de más kirpóval, az a nem bányászható coinok felé tereli inkább a fejlesztőket, felhasználókat. -
margithid
veterán
Tehát a nagyobb cégek amelyek megállapodásokat kötnek bloklánc cégekkel az együttmüködésről, ők is csak nyerészkedni akarnak?
Ott van amúgy a lényeg amit mondtál, a kriptók nagy része be fog dőlni, talán nem 99%, de 90% lehet.
De alapvetően a blokláncban nem csak a pénzügyi szektor látja a jövőt, lehet olyan szegmensekben is el fog terjedni amire ma még nem is gondolunk.
A bitcoin fontossága nem a pénzügyi függetlenség számomra, hanem a bloklánc!
Ez a jövő, nem a pénzügyi függetlenség. (persze az is egy nagyon fontos dolog)
Azért nézz rá pár kisebb altra, Waves, Vechain, stb
Ezekben bizony van lehetőség, nem is kicsi.
Szeritnem az nem kérdés, hogy a bitcoin le lesz taszítva a trónról, a kérdés az idő csak. -
V911
tag
Ha szavaznom kéne akkor én a bitcoin egyik forkjára szavazok, az lesz a trónfosztó. A cash kis híján az lett, ha nem bűnözők csinálják és nem járatják le a pumpákkal talán lehetett volna, persze annak ez volt a lételeme. Esetleg az etherium, de az ha képes lenne rá, már megtette volna.
-
Satoshi gondolatai 2009-ből, a Bitcoin születésének évéből
-
válasz
margithid #16315 üzenetére
a Bitcoin célja a pénzügyi függetlenség,
mentesülni mindenféle központi szervezettől, vezér-alaktól-ezt nem tudja biztosítani az XRP a Ripple Inc. mint központi szereplő jelenléte miatt
-sem az Ether lánc, Vitalik személyisége miatt, aki egyetlen mondatával képes lenne befolyásolni emberek ezreit, tízezreit, ezáltal akár hard forkokat végrehajtanionnantól hogy van központi irányítás, semmivel nem vagy jobb, mint a jelenlegi rendszerek, amiket nap mint nap használunk
az emberek nem szeretnek gondolkodni, ezért nem jönnek rá, hogy a kriptópénzek 99%-ának semmi jövője, haszna nincs, ... a nagyok nyerészkedésén kívül
-
margithid
veterán
Biztos lesznek ilyenek is, sőt nagy része ilyen lesz, de azért a top 20-30 altcoin nagy része már most se a saját maggazdagodását teszi előtérbe.
Ha igy lenne, akkor a régebb óta létező kriptók (ripple, ether) az év eleji nagy menetelés után be is fejezték volna a pályafutásukat.
Ez kb olyan mintha azt mondanád, hogy a tőzsdén csak olyan cégek vannak amelyek csak nyerészkednek, semmiféle mögöttes értéket nem termelnek. Csak a hype van. -
margithid
veterán
Azért amíg átveszi addig el fog telni kis idő, akár 5 év is.
Alapvetően a web 3 dönti el merre fog terjeszkedni a blockchain, utána fog tisztulni minden.
Abban szerintem egyetértünk sokan, hogy el fogja venni egy másik kirptó a vezető szerepét BTC-nek, de lehet ez a kriptó még nem is létezik. -
-
butch3r
senior tag
54% volt 100% is és 35% körül is
-
moon73
csendes tag
Az alja szerintem nullánál lesz, csak idő kérdése, mert előbb-utóbb jönni fog egy fejlesztés ami minden tekintetben jobb lesz és kiváltja.
Általában az előző csúcs feléig-harmadáig esik akkor szoktak beszállni sokan a legalább dupla haszonra spekulálva az előző csúcsot megközelítő újabb emelkedésben reménykedve, aztán vagy bejön, vagy nem. -
V911
tag
Na? Ki szerint hol lesz a alja? Az 5800-as mélypontot még nem érte el.
-
rammstein99
csendes tag
Én mondjuk kíváncsi vagyok, hogy mi lesz pár hónap múlva. Hogy mikor szakad meg a zuhanó indőszak... most, hogy a hype elcsendesedett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest