Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
tom120514
üzenetére
Egyéb jövedelem - másképp jelenleg nem lehet (illetve lehet, cégesen, KATA, stb., de az engem akkor nem érintett), mivel nincs semmi konkrét adózási rend a bitcoinnal és bármilyen egyéb kripto devizával kapcsolatban. Így én is ennek alapján adóztam. 30% körüli a bukó, most pontosan nem tudom megmondani, de kb. ilyesmi. Csináltam nyilvántartást az eladásokról egy szép excel táblázatba. Persze, hogy egy ellenőrzésnél ez mennyire lenne elég, azt szerintem kb. senki nem tudná megmondani. A másik topicban volt erről elég sokat szó.
#18292 fireman123 Igen, ez egy hasznos leírás, 27,6% jön ki magánszemélynél számításaim szerint (és ez esetben a teljes eladás után kell adózni, tehát mindegy, hogy mennyiért vettem, ha forintosítom, akkor a teljes összeg 27,4%-a megy adóba - fájó, de most ez a leglegálisabb).
-
tom120514
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Köszi, ismerem, én is úgy tudom ez a legjobb, ezért vagyok kíváncsi hogy igazán hogyan ment.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
lordjancso
üzenetére
Nekem is!
-
cof
veterán
válasz
lordjancso
üzenetére
Szia!
Jöhet.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel (max 2 fő) kb 50 dollárnyi cryptopénz, akkor tudok küldeni privátban linket.
Nem kell venni érte semmit, nincs átverés, teljesen ingyenes, sima promóciós cucc. -
brd
nagyúr
Elhiszem, nekem ne mondd.
Amikor hallottam róla, akkor sem rögtön láttam a lehetőséget (ill. nem értékeltem ekkorára) és akkor is bányásztam inkább, így későn vásároltam, ez azóta is felba*sz, ha eszembe jut, viszont ez jelentősen átformálta gondolkodásom a pénzről és azóta sokkal hatékonyabban keresem az élet más területein.sparks: Na igen, jó kis szerencsejáték volt ez akkoriban.
40 BTC? Megkérdezhetem, most hogy érzed magad, amikor látod, hogy 40 BTC mennyit ér ma? -
Néhány hónapig működött, de az pont az a kor volt, amikor a rengeteg kiküldött gép miatt a diff akkorákat ugrott, hogy az első napokban volt napi 1 BTC, aztán szépen apadt lefelé, de a gép árát így is visszatermelte és még egy kis pluszt hozott (BTC-ben, természetesen akkori árfolyamon - emlékeim szerint 40 BTC volt a gép), szóval amikor azt elértem vele, akkor öröm volt, hogy végre pluszt termel, de akkor már csak napi tized, majd század BTC volt a bevétel. De necces volt és majdnem ott voltam, hogy elég lett volna simán BTC-t venni és HODL. De abban mi a móka?

#18288 CoF Részemről mindenképp happy end, de remélem az end az még nagyon odébb van
-
Én '13-ban bányásztam egy Saturn géppel (akkor naponta 1 BTC-t kotort ki a gép) azóta is HODL és marad is HODL (persze diverzifikáltam, nem csak BTC), nyugdíjalap és ennyi (persze a tőkét már jócskán visszavettem, leadóztam). Játékpénznek tekintem, dolgozom ugyanúgy (igaz saját vállalkozásomban, főnököm sosem volt, szeretem a munkám) szóval van ilyen. Persze, ha 100-500k USD/BTC környékére felmegyünk, akkor a nyugdíjalap lehet, hogy aktívvá válik, de ez a jövő zenéje, sok-sok éve tartom, kibírom még pár évig
-
brd
nagyúr
Arra viszont kíváncsi lennék, szívesen olvasnék sztorikat a korai beszállóktól, hogy ők, hogy élték meg ezt a 10 évet.
Nem valószínű, hogy (sok) ilyen sztorit fogsz olvasni. Ha (utólag) visszanézve butaságot csinált valaki, azt nem szívesen vallja be, másfelől pedig, ha valaki jól kezelte a dolgot, azt szerintem nem fogja leírni egy nyilvános fórumban, mert 10/100+ millió HUF értékű összegekről lehet szó (és még ehhez is elég lehet az előző, pusztán 4 év megfelelő kezelése bárkinek, nem kellett kifejezetten jó anyagi helyzet hozzá - '16-ban ugye 300-700$ körül volt az árfolyam, ha csak akkor valaki beruházott mondjuk félmilliót és azóta nem nyúlt hozzá, min. 10m HUF értékű BTC-je van ma).
-
brd
nagyúr
válasz
Because
üzenetére
már rég nem foglalkoztam a témával így nem tudom, hogy állnak a kvantumszámítógépek
Amikor foglalkoztál sem túlzottan nézhettél utána.
Néhány egyszerű szabályt betartva a BTC egészen jól védett még akkor is, ha támadnák ilyen módon (pl. egyszer szabad használni egy címet). Ill. maguk a qszámítógépek is, messze nem tartanak ott, hogy erre egyáltalán lehetőség legyen; az olyan 1000+ qubit körül jönne el, most tartanak 53-nál (54 lett volna, csak az egyik hibás volt, ez volt a Google gépe 2019-ben, azóta nem olvastam előrelépésről), tehát egyelőre hiányzik 2 nagyságrend. De ha esetleg el is érik az 1000+-t, semmi sem akadályozza meg a fejlesztőket, hogy erősebb/más fajta titkosításra áttérjen a BTC. -
zerodot
aktív tag
De ha ugyanannyi darabszámú coin lesz az orderbookokban, mint jelenleg, magasabb áron ez több USD-t fog jelenteni, vagyis több pénz kell a megmozgatáshoz is.
Az eladási oldalt nem lehet több coinnal kitömni, mint amennyi összesen létezik, egy szint után már csak a magasabb árral tud "töményebb" lenni. -
cof
veterán
válasz
zerodot
üzenetére
Egyébként szerintem nem (vagy nem csak) a kicsi áteresztőképessége a fő gond mindennapi fizetéshez való használatához, hanem a fiathoz képest folyamatosan változó árfolyama is.
Most igen, mert viszonylag kevés van belőle, hiába tudjuk, hogy 21 millió lesz a vége, csak 2-3 millió BTC forog a tőzsdéken, az meg semmi. Vagy többnek kellene belőle lennie, vagy pedig jóval vastagabb eladói és vevői oldal kellene, hogy ne legyen hirtelen ekkora kilengés az árakban.
-
Ferdzsoo
addikt
A történések pontosan ennek az ellentétét mutatják.
Egyre több helyen használhatod, több bank is nyújt már BTC-s szolgáltatásokat, számos országban teljeskörű szabályozás van már rá. A BTC-t pedig nem lehet betiltani. Ez kb. olyan mintha azt mondanád hogy tiltsák be az internetet. Egyes országokban megtehetik hogy illegális legyen a birtoklása, és akkor lesznek/vannak más országok amik ezt kihasználják és náluk fog landolni ez a tőke. Sokkal ésszerűbb/és ez is történik, hogy megadóztatják mint mindent mást ebben az életben. -
zerodot
aktív tag
A bitcon lényegében egy techdemó. A megbízható elektronikus p2p értékátvitelt akarja bemutatni, a skálázhatósággal nem foglalkozik. Pár fejlesztő összedobta, majd szabadjára engedte. Tkp. nincs mit "elvárni" tőle
Lett aztán ezernyi klónja, azok között van, amelyik sokkal alkalmasabb pl. nagymennyiségű tranzakció feldolgozására.
De az emberek az elsősége miatt a bitcoint tartják a legtöbbre, abban bíznak a leginkább, hát eszerint is árazódott be a tőzsdén. Magas az értéke, de nehézkes/nem gyors/nem annyira olcsó a mozgatása, úgyhogy mostanra inkább "digitális arany" lett belőle, mint digitális készpénz.
Egyébként szerintem nem (vagy nem csak) a kicsi áteresztőképessége a fő gond mindennapi fizetéshez való használatához, hanem a fiathoz képest folyamatosan változó árfolyama is. -
cof
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A BTC Whitepaper így kezdődik:
Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System
Tehát ez egy elektronikus pénzrendszer. Azt valóban nem írja le Satoshi, hogy a mindennapi fizetőeszköz szerepbetöltésére lett kitaálva, én sem írtam ilyet. De egy elektronikus fizetőeszköztől elvárná az ember, hogy jól és gyorsan működjön. Na most amíg nem használták sokan, szinte 0 fee-vel fizették a kávét az emberek, ma már ez nemigen lehetséges, mert minél többen akarnak tranzakciókat indítani annál jobban föé kell ígérni a másiknak, hogy előrébb kerülj a mempoolban. Voltak már gigászi fee árak a BTC életében, nem rég az ETH-nál is, szóva ez a skálázhatósági probléma minden POW láncot érinti. Ezért is lesz majd az ETH jobb (bár már techinkailag most is jobb) mint a BTC. Elég megnézni, hogy mennyi okoszerződés, stabilcoin fut a láncukon. És egy stabilcoin mögött elvileg ugye ott kell lenni 1:1 arányban FIAT fedezetnek.
-
Ferdzsoo
addikt
A BTC nem mindennapi fizetőeszköz szerepbetöltésre lett kitalálva ez egy tévhit, és nem is lesz belőle sosem az. Csak sokan ezt akarták és ez egy zsákutca. Az erőssége pont abban van hogy megváltoztathatatlan a kód. És ez így van jól.
Inkább a jövőbe tekints mint sem a múltban kutakodj, kik miért hogy gazdagodtak meg belőle.
Ennek a szotrinak még mindig nagyon az elején vagyunk.
Akinek jól megy a gazdasági angol mindenképpen ajánlom a lent említett két embert kiegészíteném még Jeff Booth-al.
A könyv nagyon jó alapot ad ezekhez amit említettem. -
cof
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Hát nem tudom, hogy a BTC-nek milyen társadalmi szerepe lesz majd a jövőben.
Mert a 10 év alatt nem nagyon változott a kód, ott a 2 legnagyobb probléma a kb. 10 percenkénti blokk, és a 2 MB? blokk méret. Nagyon hamar rá lehet jönni, hogy amire megalkották globális fizetőeszköz ebben a formában alkamatlan nagyobb tömeg kiszolgálására.
Mivel rájöttek már erre többen, most ráhúzták a 'digitális arany' kifejezést, mert most ez a trendi, így a hibáit/hiányosságait amiket fentebb írtam nem kell megmagyarázni. Egyébként nem lehet tudni, hogy ez már egy 10 éve fúvódó lufi, vagy valami tényleg lesz majd belőle.
Az tény, hogy jó páran meggazdagodtak belőle, valaki nagyon, valaki kevésbé, valaki mindenét elvesztette, netán meg is halt miatta.
Arra viszont kíváncsi lennék, szívesen olvasnék sztorikat a korai beszállóktól, hogy ők, hogy élték meg ezt a 10 évet. Mert ahogy nézem az első pár 100 oldalt itt a topikban, vannak bőven mai napig aktív fórum tagok.
-
Because
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
a Bitcoinnak mi a mai szerepe a nyerészkedésen és azonnali fiatra váltáson kívül?
már rég nem foglalkoztam a témával így nem tudom, hogy állnak a kvantumszámítógépek, de valószínűleg ez a játék addig megy még valaki azt nem mondja elindít egy ilyen blockchaines algót az egyiken...
-
Ferdzsoo
addikt
Nekem az a bajom hogy ETH-val, hogy fundamentálisan rengeteg ellentmondáson alapszik. Nem a szoftverben, hanem mint okoszerződésekben úgy egyáltalán. Term. ettől még lehet majd többezer dolláros árfolyama, de míg a BTC-nek igen, addig az ETH-nak nem látom értelmét hogy milyen társadalmi szerepet tud betölteni a jövőben.
-
cof
veterán
Pusztán csak spekuláció. Jelenleg igen, 2x-es a szorzó, ha együtt mozognak, de az ETH volt már 1K a BTC még nem vot 30K. Fogalmunk sincs, hogy mi fog történni 20K BTC ár fölött.
Mondjuk azt nem írta, hogy hol vette az ETH-t mert nem mindegy, hogy most 400-on vagy még valahol 200 netán márciusban 100$ környékén.
-
brd
nagyúr
Hát, ha magadtól nem érzed, akkor hallgass pl. a nagy öregre (Buffet) és figyelj a "piac"-ra: amikor mások (sokan) vészmadárkodnak, pánikolnak, az a megfelelő alkalom! Persze nyilván csak akkor, ha a vásárolni kívánt entitás nem megszűnőben van éppen (vagy ez nyilvánvaló(!) tényekből várható a közeljövőben - tehát a topic témájánál maradva: nem arra gondolok, hogy egy gazdasági elemző megírja, hogy (szerinte) a BTC halott, hanem mondjuk ha megáll a software/protokoll fejlesztése, a töredékére esik a bányászok száma, ilyesmi). (Ennek a tanácsnak a párja, hogy akkor kezdj el gondolkodni az eladáson, amikor mindenki nagyon happy.) Nem kell messze menni a BTC-hez, akár ezt a topicot is elég lehetett figyelni az utóbbi pár évben.

-
csaba951
veterán
John McAfee, Software Pioneer Who Fled the Law, Is Arrested in Spain
Röviden: 1-5 év börtön ha elítélik adócsalásért és kisebb bűncselekményekért. Utána vagy megy vagy nem megy Belízbe (bróker Marcsi!
) ahol a szomszédja halálával kapcsolatban (2012) szeretnének vele elbeszélgetni a hatóságok.bitcoin.com
Én személy szerint még mindig nem bízok meg semmiben, aminek Roger Ver-hez köze van. Pl. 2-3 éve a vevőket tudatosan megtévesztve Bitcoin-ként BCH-t árult, nem BTC-t. A mostani oldalt elnézve úgy tűnik, hogy ez már rendeződött.Szerintem itt a wallet-hez nem kapod meg a privát kulcsot. Ha bezár az oldal/lelép Ver, akkor így jártál. Nem tudsz többé a walleted-en lévő BTC-hez hozzájutni.
Electrum
Helyedben ezt tölteném le asztali gépre (nem mobilra). Ez helyben legyártja neked a wallettel a privát kulcsot is. Wallet generálás közben elrakod a kapott kódszavakat. Ha ez megvan, akkor később akár más programmal is hozzá tudsz férni a BTC-dhez.Mrcoin.eu relatív egyszerű és jó BTC vételhez/eladáshoz.
-
Tomasz94
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget 😁 lehet bevállalom 😏 még valami, csinaltam egy pénztárcát a bitcoin.com alkalmazásban, az teljesen megfelelő wallet lesz a coinnak?
-
mepet
addikt
-
htc07
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Sosem értettem ezt a "majd ha lemegy"-et, hova megy le, mikor érdemes vásárolni, a jelenlegi körülmények között? Nálad mi az inger?
Én is akkor vásárolok majd egyébként, ha lemegy (5 dollárra)
-
MikeWazowski
veterán
-
Tomasz94
csendes tag
Sziasztok! Elhataroztam hogy vásárlok 100e forint értékben bitcoint viszont kicsit meghátráltam mikor olvastam a nav is közbe szólhat ha nyereségem lesz belőle, és adoznom is kell belőle. Tudnátok nekem segíteni ebben? Mrcoin.eu oldalt néztem ahol vásárolnék átutalással.
-
milszab
senior tag
Szerintetek eth ugrik akkorát Hogy érdemes azt tartani, vagy át kéne rakni mindet btc-be...!?
-
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
nem az a kérdés, hanem hogy mikor kell eladni?
kb 2 éve nem tradelek, mert rohadtul nem értek hozzá és csak bukni sikerült természetesen (saját korlátaimat belátva játékpénz méretben kockáztattam
) , de most azt érzem, hogy csak lesz még egyszer 10k körül - ki kellene szállni 
-
Ferdzsoo
addikt
Nah mi a helyzet tényleg tu dá mún van már?
-
MikeWazowski
veterán
Szárnyal a bitcoin.
-
milupa
újonc
Majdnem megvolt a 14000. Szerintetek át fogja tudni törni?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
podcast
üzenetére
Pénzre (fiat), vagy másik kriptóra. Utóbbi esetben nem is kell találkozni, de ha szimpik vagytok egymásnak, megihattok egy forró csokit.
Ha ezen feltételek adottak, egy bitcoin tárcára (címre), én régóta a bitpay-t használom (régen copay volt a neve). De papír alapút is generálhatsz itt.
Ha kinyomtatod a publikus felét (bal oldal), azt az eladó felismeri telóval (QR kód) és küldhet rá.Utána elmentek még mindig forró csokizni, mert nem 1 perc lesz, mire átér.
-
podcast
tag
technikailag mire van szükségem, hogy bitcoint tudjak venni magánszemélytől?
(itthon, személyesen) -
Dißnäëß
nagyúr
A ph hülyül, vagy gyepa történt ?
-
zerodot
aktív tag
válasz
milupa
üzenetére
Az a kérdés mire akarod használni?
A Coinbase egyszerűbb, inkább a ritkább adásvételre, hodlinghoz bevásárlásra lehet jó, mert a váltási díja elég magas, kriptót kiutalni viszont ingyen lehet (legalábbis régebben így volt). Van olcsó SEPA utalás (EUR), és Revolutról is lehet ki és beutalni (emiatt használják sokan, mert a revolut amúgy tiltja a kriptováltókat, 1-2 kivétel van csak).
Binancen rengeteg altcoin elérhető, jóval alacsonyabb a váltási díj, van margin trading, futures, leveraged tokens, szóval aktív kereskedéshez ez a jobb. Emellett mindenféle kamatozó Earn meg Lending cuccaik is vannak, követni is alig lehet már. Újabban Visa kártyát is lehet igényelni, cashbackkel meg minden.
Coinbaset sokan fiat kapunak használták/használják, mellé pedig kereskedésre a binanceot, de asszem most már binanceon is van sepa lehetőség. -
milupa
újonc
Ti melyiket ajánlanátok inkább, Coinbase vagy Binance?
-
Paypalnál jöhet a bitcoin
Hát, ez most lehet odakúr rendesen, el is indultunk fölfelé. Lehet lesz egy szép kis lufink megint
-
bocs, törölhető
-
MikeWazowski
veterán
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Coinbase elküldte már egyáltalán?
Kaptál tőlük tranzakció azonosítót ami alapján megnézheted akár a Blockchain explorerben is? -
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Valaki segítsen, mert infarktusom van

Szóval coinbase-en volt egy kevés bitcoin-om. Azt átraktam a sima coinbase bitcoin wallet-be. Ez két nap múlva meg is történt. Utána onnan egy a gépemre telepített electrum tárcába akartam átutalni. Rámentem az appon belül, hogy fogadás kiiírt egy címet, azt bemásoltam a coinbase-re és utaltam. Elvileg 3 napot írt, mire megtörténik. most, 3 nap után néztem az electrum tárcát és 0 BTC-t ír... most akkor hova lett a coinom?
Eleve, létezik, hogy három nap mire kiutalják? -
zerodot
aktív tag
válasz
Tesztelo.hu
üzenetére
Nem tiltották a Revolut kártyát, én is azzal töltöm (virtuálissal). De különbség, hogy a cryptocom kártyát akarod topuppolni (ez működik) vagy a különálló fiat walletet töltenéd, esetleg kriptót vennél egyenesen. Ez a két utóbbi nem működik, de ez sem a cdc miatt, hanem a Revolut tiltja. Viszont SEPA utalással a fiat walletbe is lehet pénzt küldeni, Revolutról is, ingyen.
-
htc07
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Valószínűleg igen, de látatlanban nem tudom megmondani neked.
-
htc07
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Gondolom ez ilyen "heló haver lopják a pénzed" figyelmeztetés arra az esetre, ha mégsem te szeretnéd átutalni a pénzed, hanem valaki más. (időzárral kombinálva)
-
MikeWazowski
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Azóta meg kapom a levelet, hogy van még 1 nap a kiutalásig és addig még vissza tudom mondani... baromi idegesítő, lehet, hogy valamit rosszul csinálok? Minek figyelmeztet pár óránként? Valaki nem csinált ilyet, nem tud segíteni?
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Coinbase-en a vaultba volt coin-om, azt szeretném kiutalni wallet-be. Ehhez először a coinbase vault-ból kellett kiutalnom rendes coinbase wallet-be, hogy elérhető legyen. Erről a tranzakcióról kaptam is egy jóváhagyási emailt, amit el is fogadtam, de azt írja, hogy vár a jóváhagyásra. Akkor most ezt a coinbase-nek is jóvá kell hagynia? Ha igen, meddig ülnek rajta?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
kriptocash
üzenetére
Van olyan opciód ahol a BTC egy szabályozott termékké van gyúrva (PL Xetra ETN) és itt nem BTC-t veszel és eladsz, Hanem egy szabályozott tőzsdei terméket, ETN-t.
Természetesen a hátrányod is megvan, miszerint nincs valós BTC-d, csak az árfolyam ingadozásra tudsz spekulálni, stb. egyéb hátrányok mellett...
Cserébe úgy adózik mint a részvények.
Itt egy jó összefoglaló. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kriptocash
üzenetére
Tehát maradnak az "alternatív" megoldások
(amik során beleszarsz az adóba és élvezed a mókát - kellő intelligencia mellett persze, jól megügyeskedve).
-
kriptocash
újonc
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Bitcoinra és egyéb kriptokra az sem megoldás, mert a törvény nem csak abban idióta és talán egyedileg őrült a világon, hogy ugyan az a jövedelem máshogy adózik, ha másik országban nyit az ember számlát, de azt is megmondja a törvény milyen típusú ügyletek esetén kell csak a nyereség után adózni és nem a forgalom után. Kriptok esetén mindegy, hogy hol nyitsz számlát, minden esetben a forgalom 23,89%-a az adó.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
kriptocash
üzenetére
Pontosan. Emiatt kell EU-s brókernél számlát nyitni (nyilván drágább) akik az MNB listája alapján is oda tartoznak.
-
kriptocash
újonc
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ennek köze nincs a szabályozáshoz. A Magyar adótörvény idióta és szándékosan megkülönböztet bizonyos tőkenyereségeket egymástól. Nem csak a Bitcoin adózik forgalom alapján. Nyitsz egy hagyományos bróker számlát mondjuk Argentínában, mert neked az szimpatikus. Itt is a forgalom alapján fogsz adózni, mert kizárólag az EU-s, Amerikai és még egy-két országban lévő brókercégnél keletkezett nyereség esetén kell csak a tényleges nyereségre és nem a forgalomra adózni.
Igazad volt, nem 24 ezer az adó. 100 ezer veszteség, majd 100 ezer nyereség, tehát 0 Forint profit esetén az adó: 100.000 x 0,90 x 0,87 x 0,305 = 23.882 Forint. A 24 ezret kerekítettem. Azért ennyi, mert egyéb jövedelemként adózik, forgalom alapján és az egyéb jövedelemnél 10% költségátalányt megenged a törvény, az adóalap a SZOCHÓ fizetési kötelezettség miatt 87%, és az adókulcs pedig 30,5% (15% SZJA + 15,5% SZOCHÓ). Így a forgalom (nem nyereség) után számított adókulcs kb. 23,89%. Ez nem csak Bitcoin-ra érvényes, de a legtöbb nem EU-ban lévő brókerszámlára is.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
kriptocash
üzenetére
Ígyvan, emiatt totális hülyeség bárhol kereskedni ami nem szabályozott piaci környezet.
100.000 után nem 24 hanem 35k az adó.
Megj.: OTP Sepa utalása teljesen agyatlan ennyi plusz adat bekéréssel.
Külföldi bankoknál SEPA 3 mezőből áll: swift, iban meg közlemény.
OTP sepa utalás ha jól tudom 2600Ft.- -
kriptocash
újonc
válasz
butch3r
üzenetére
Igen, gondolkodtam rajta én is, viszont 300 ezer felett van amelyik még ujjlenyomatot is kér én pedig 500ezer vagy a felett vásárolnék.
Számlaszám formátuma: IBAN
Számlaszám: Az IBAN amit kitakartál, ha jól látom CH-val kezdődik.
BIC vagy SWIFT: Kéne hozzá látni a kitakart IBAN-t.
Név, cím: BCB Payments Ltd
Átutalás közleménye: Reference CodeNem az én dolgom, de az utalás jó drága lesz.
Azt tudjátok, hogy a kripto kereskedésnél nem a nettó nyereség után adózunk, hanem a forgalom után egyéb jövedelemként? Pl. egy ügyleten van 100.000 veszteség, a következőn 100.000 nyereség. Így jövedelem nem keletkezett, mégis kb. 24 ezer adót kell fizetni.
-
Ferdzsoo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- E-book olvasók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Jövedelem
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- MSI Gaming X RX 480 8GB GDDR5 256bit videokártya
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Iphone 11 Pro 64GB 100% (1év Garancia)
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

....nagyjából ez lehet a legális
Amikor hallottam róla, akkor sem rögtön láttam a lehetőséget (ill. nem értékeltem ekkorára) és akkor is bányásztam inkább, így későn vásároltam, ez azóta is felba*sz, ha eszembe jut, viszont ez jelentősen átformálta gondolkodásom a pénzről és azóta sokkal hatékonyabban keresem az élet más területein.

Ám akinek ez újdonság...