- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
"minden küldés után (is) menteni kell a privát kulcsokat, mert ha egy címről nem mindent küldenél el, akkor a maradék is egy új címre küldődik!"
Pont emiatt egyszerűbb és biztonságosabb a seed-et elmenteni. És ugye offline (vagy offline is) kellene tárolni a mentést, a privát kulcsok hosszú karaktersorait pedig nem nagyon reális folyamatosan kézzel papírra másolgatni, aztán meg szükség esetén vissza. A 12 vagy 24 angol szavas seed pont ezt a probélmát hivatott elkerülni/megoldani. Kézzel is könnyű hibamentesen leírni, ill. csak egyszer kell backupolni, wallet létrehozáskor.
-
brd
nagyúr
válasz
zenwalk #18497 üzenetére
Elvileg elég a phrase is, de én inkább a privát kulcsokat menteném, az mégiscsak az igazi adat, amire szükséged lesz később (nem biztos, hogy érint most, de ne feledd, minden küldés után (is) menteni kell a privát kulcsokat, mert ha egy címről nem mindent küldenél el, akkor a maradék is egy új címre küldődik!)
No' ezzel elkéstem. -
zerodot
aktív tag
válasz
zenwalk #18497 üzenetére
Elég a 12 szavas seed, a privát kulcsok abból generálódnak.
Ha az egyéb infókat is el szeretnéd tárolni (labelek, address bookba felvett címek stb.) akkor a wallet fájlt is el kell menteni az itt leírtak szerint: [link]
A legbiztosabb, ha előbb kicsi összegekkel kipróbálod ezt a tárcalétrehozás, címgenerálás, backup, deposit, tárcatörlés majd visszaállítás a seedből ciklust, hogy biztos legyél benne, jól csinálod, mielőtt nagyobb pénzeket küldenél magadnak a már törölt walletbe.
Unconfirmed, ami még nem kerül blokkba, vagy kevesebb mint 3 (esetleg 6; walletje válogatja) blokkal ezelőtt került be a blokkláncba. Ha csak nem túl alacsony fee-vel küldted, akkor csak idő kérdése, és confirmed lesz.
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Pontosan miket kell mentenem, hogy bármikor hozzá tudjak férni a tárcámhoz? Electrumban készítettem a walletet, elég ha a 12 phrase word-ot lementem,vagy kellenek a private keyek is? Nem fogom használni egy ideig, úgyhogy le is törölném az electrumot, csak nem tudom mi fog majd kelleni, hogy később is hozzáférjek.
Illetve ha egy tranzakció unconfirmed állapotban van, az pontosan mit jelent? -
Dißnäëß
nagyúr
Tudom senki sem idôjós, de kb. várható a mostani menetel után némi konszolidáció vajon ? (És utána megint elindul, szvsz, de majd látjuk).
-
tom120514
őstag
-
Rivaul
addikt
válasz
tom120514 #18486 üzenetére
Értem, persze. Nem vártam túl sokat. Pl pár szó mint ahogy a következő válaszadó tette. Nem szokott ilyenekbe belemenni, olvasott is utána már amennyi található róla, csak annyira erős győzködésnek lett kitéve hogy próbál a józan eszére hallgatni és cáfolatot keresni. De természetesen így is köszönöm a válaszokat. Kettő válaszból kettő nemleges, ez is megfelelő következtetésre.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Agyrák666 #18482 üzenetére
Viszonylag egyszerű a matek. Egyre kevesebb új BTC kerül a piacra, az érdeklődés pedig egyre nő. Nem véletlen a 4 éves ciklus, hogy a felezés évében és az utána következőben eddig mindig bika piac következett. Aztán jönnek persze a macik, kell a korrekció.
Nyilván bármi lehet. De 2021-re a felfelé iránynak sokkal nagyobb a valószínűsége.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Egy barátom kérte hogy kérdezzem meg. Kapott ajánlatot vegyen Blockstock/Blockben valutát és érdekli megéri-e. Én azt sem tudom miről beszél így bár mit írtok azt instant továbbítom neki. Előre is köszöni/nöm.
-
tom120514
őstag
válasz
MikeWazowski #18474 üzenetére
Senki nem tudja rövid távon és szerintem nincs is rendszer az árban, általában a weak hands kiszórása azért elő szokott fordulni egy felfutás után. Szerintem a TA bohóckodás, lövése sincs a sok egy dolláros alapon játszó töknek, vagy betalál, vagy nem, a lottónál jobb esélye van mondjuk
Ha elhiszed hogy ez a kripto és a BTC valami izgalmas, új megközelítése a pénznek, ami most kezd mainstream lenni csak, nincs okod rá hogy ne hidd el a 100k árat is akár.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
petyus980 #18473 üzenetére
Én nem mondtam hogy meg tudom mondani, de véleményem lehet. És ez a véleményem.
Különben sem vagyok befektetési tanácsadó. Magánszemélyként van véleményem.
Meg tudnám mondani nem egy fórumra írogatnám, főleg nem ingyen.@MikeWazowski - nagyon óvatosnak kell lenni, nagy hullámvasutak lesznek itt akinek gyenge keze van azt be fogja darálni a BTC.
-
petyus980
csendes tag
válasz
Ferdzsoo #18465 üzenetére
A padlás tele van már ezekkel a jóslatokkal. Az az igazság, hogy senki sem tudja megmondani mennyit fog érni X idő múlva. Ami biztos, az az, hogy hosszútávon folyamatosan emelkedik az értéke.
Ami engem jobban érdekel, hogy a mostani kilövés meddig tart? Meddig érdemes még több tőkét invesztálni? Mutatók alapján elvileg 28K USD-nél megállhat. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski #18471 üzenetére
Én többet mondanék.
100-200 között... -
MikeWazowski
veterán
Jövőre tényleg 60.000 dollárig mehet a BTC?
-
milszab
senior tag
Baszki hogy miért nem váltottam át az eth-t bitcoinra mikor 3000 volt... De hát ki gondolta volna hogy ha lefele együtt jöttek fölfele nem úgy fognak...
NA de azért az is erősödik még ha nem is olyan mértékben
-
Ferdzsoo
addikt
Ő pedig nem egy Moonboy kriptós youtuber.
A Bloombergen. -
Sztm a 20K nagyon erős szint volt. Érzésem szerint rohadt gyorsan el fog menni 30 K körülig. Ahogy írtátok tele lesz vele minden és olyan is vesz aki eddig azt sem tudta mi ez.
Megérzés... -
brd
nagyúr
válasz
petyus980 #18454 üzenetére
Most speciel én is bontottam egyet, mert azon a ~700$-on, amit még utána ment, mielőtt megállt, kerestem majd' 20%-ot, pedig a pozíciónyitáskor nem is ültem a gép előtt.
Ezt volt akaratlanul is az első éles tesztje a robotomnak, 20698$-on sikerült zárnia, majdnem pont ott, ahol én is akartam volna, ha látom.
-
GuMipOkE
senior tag
Addig nagyon komoly okkal esne, és valószínűleg csak igen sokára heverné ki.
-
petyus980
csendes tag
Twitteren kb mindenki pezsgőt bontott...
-
Ferdzsoo
addikt
Várom már a szalagcímeket!
-
petyus980
csendes tag
20K USD áttörve!
-
zerodot
aktív tag
Ez most valami malware telepítésére próbál rávenni a cikk szerint. Az mondjuk bármit csinálhat. Volt már ilyen, hogy a Live appot cserélte le sajátra, csinált egy fake firmware update-et, aztán bekérte a seedet. Sokan nem tudják vagy elfelejtik, hogy azt csak a device-on szabad megadni. Beírták a fake appba, aztán az küldte is a megalkotójának.
-
butch3r
senior tag
válasz
tom120514 #18449 üzenetére
majd az elmentett bankkártya adatokkal még vásárolnak
amúgy volt régebben ilyen scam is, ebayen árultak ledgereket már előredefiniált (ráírták papírra is, szal simán jó ledger volt csak sokan bedőltek és nem generáltak új seed-et...) seed-el. miután rápakolta a user a cryptot, vitték is...
-
zerodot
aktív tag
válasz
Árpi001 #18442 üzenetére
Ott a link a screenshotodon. Egyértelműen látszik, hogy az nem a ledger.com. A domain név az első ferde vonalig ( / ) tart, nem az első kötőjelig. A böngésző is jelzi, az url maradék részét halványabb betűkkel mutatja.
-
Árpi001
senior tag
-
zerodot
aktív tag
válasz
Árpi001 #18437 üzenetére
Ez egy scam! Egyáltalán nem a ledger.com-ra irányít, ne is kattints, töröld!
https://www.onlinethreatalerts.com/article/2020/12/6/ledger-kyc-scam-hardware-wallet-deactivated/
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok.
Kaptam vasárnap egy szerintem kamu emailt.:05 - ZA29X
Ledger Alerts <noreply@ledger.com-a66-encryption-m6-email.hp37-s8-smtp.cloud>dec. 13., V 21:30 (2 nappal ezelőtt)címzett: én
Your Wallet has been deactivated.
We‘re sorry to inform you but due to the new KYC (Know Your Client) directive, you‘re required to verify your identity:És egy link ami elméletileg a ledger.comra irányit...
-
zerodot
aktív tag
válasz
varmi2 #18431 üzenetére
A PoS az a staking. A masternode rendszer kicsit más, az általában valami extra funkciókat biztosít, és létezik PoW és PoS coinoknál is, mint plusz layer.
Persze a coinok előállítása szempontjából nézve a masternode-ok is egyfajta PoS rendszer, mivel itt is fedezetet kell lekötni, és friss coinokat kapsz jutalomként. -
zerodot
aktív tag
Van már sok ilyen kártya. Van amelyiknél kézzel adod el a kriptót és a fiatot töltöd rá (persze az appon/platformon belül), van amelyik kriptóból vált automatikusan, fizetésnél. De egyenesen lehet velük fizetni, nem kell bevonni már se paypalt se klasszikus bankszámlát.
Bitwala, Crypto.com, Binance, Swipe, Plutus, Monolith...
Mindegyiknek kicsit más az előnye/hátránya.
Első háromhoz tudok adni reflinket privátban.
-
tom120514
őstag
válasz
HoppMaster #18432 üzenetére
Tényleg hagyjuk ezt itt, BTC privát bányászata régen nem éri meg, amiről én beszélek az itt téma [link]
-
HoppMaster
aktív tag
-
tom120514
őstag
válasz
HoppMaster #18422 üzenetére
Mint eddig sem, most sem tudja senki, megéri-e. A meglevő rigek egy ideje ismét jó bő pluszban mennek. Az elmúlt három és fél évben volt valamennyi amikor mínuszban vagy nagyon nullához közel. Nem mondom hogy most építenék riget de elég sok új arc van mindenfelé aki érdeklődik a bányászat iránt, rég nem volt ilyen.
-
kkari
csendes tag
Köszönöm, ez hasznos infó
-
tom120514
őstag
válasz
HoppMaster #18419 üzenetére
De. Ráadásul a bányászott kripto az igazi kripto. Mondjuk ez itt offtopic
-
kkari
csendes tag
Sziasztok!
Ha arra adnám a fejem, hogy bányászok, akkor az ott keresett crypto-t hogyan tudom egy credit kártyára áttenni, hogy tudjak vele vásárolni? Tippek esetleg vannak, hogy melyik a legjobb ilyen használatra? Vannak speckó kártyák erre? Persze nem árt a kis kezelési költség sem...
Kereskedni nem szeretnék vele, mert nem értek még eléggé hozzá, de ami késik nem biztos, hogy múlik...Köszönöm a segítségeket.
-
Formaster
addikt
válasz
fireman123 #18415 üzenetére
Köszi
-
Formaster
addikt
Binance-al kísérletezek, de keresnék valami olyan platformot, ahol kissé bővebb Sell paragrafusokat lehetne megadni. Pl, Sell oldalon, legyen egy limit alsó és felső opció, azaz, ha az ár lemegy X-re, akkor eladási pozíciót nyitok, vagy ha felmegy Y-ra, akkor szintén.
-
-
brd
nagyúr
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy készpénzes vásárlás esetében CoinCash ATM-nél a különböző "fizetési limitek" miért vannak, mit jelentenek? Bitcoin vásárlás és eladás ATM-ből, papírtárca segítségével
-
GuMipOkE
senior tag
No, csak meglett az ATH.
-
brd
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #18400 üzenetére
Az nekem túl lassú, ill. szeretem látni a részleteket.
Én nem látom annyira ezt a hasonlóságot. Júl 26-28 között túlszaladt az emelkedés, utána volt egy kis ténfergés, lassú emelkedéssel, ennek "kellett" egy korrekció, ami sep. 02-én megerősítést is nyert (kialakult egy jelentősebb, de alacsonyabb) csúcs. Aztán az esések közötti pár órás oldalazás karakterisztikája is olyan volt, hogy inkább esésnek nézett ki a folytatás (mondjuk akkor hétköznap volt, olyankor gyorsabban történnek a dolgok, ezért mondtam, hogy most hétfő-keddig várnék), a mostani oldalazás pedig inkább megnyugvásnak tűnik, nem csapkod benne ide-oda az ár. Én BTC-nél a mozgóátlagoknak nem tulajdonítok sok jelentőséget (nem is nézem őket), szerintem ez annál kisebb piac.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!