Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- DPD tapasztalatok
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
szekra
addikt
válasz muszurkefal #18058 üzenetére
Ha akár jóval olcsóbban adod el, mint a piaci ár, a NAV rögtön jön szépen vizsgálódni, személyes bejárás keretein belül (valós példa a környezetemben). Nem nagyon szeretik ha a vagyonszerzési illetékkel játszol. Gondolom ha krumpliért adod el akkor is...
[ Szerkesztve ]
-
tom120514
őstag
válasz muszurkefal #18008 üzenetére
Azt hogy bekerül újra a hírekbe és többek között az idei őrült korlátlan pénznyomtatás miatt elindul felfelé.
Never go full retard.
-
Elbandi
aktív tag
válasz muszurkefal #18008 üzenetére
semmit. nincs osszefugges a ketto kozott.
-
parkr
őstag
válasz muszurkefal #17233 üzenetére
ha meg van a seed, még nincs veszve
-
butch3r
senior tag
válasz muszurkefal #17231 üzenetére
megadnod az atm kezelőnek vagy neked mi kell?
neked 1 wallet kell aminek te vagy a birtokosa amiről tudsz küldeni, megadott címre. a megadott címet az atm mondja meg neked amikor tranzaktálsz -
htc07
addikt
válasz muszurkefal #17023 üzenetére
Szerintem itt az okos szerződés fogalmával vannak gondok.
Ez nem egy hagyományos értelemben vett szerződés, csak egy program, ami ha megfelelő körülmények (inputok) vannak, akkor lesz egy adott output.
Ezért a legjobb példa szerintem erre a sportfogadás: írsz egy "szerződést" a fogadóirodával, hogy ha X-Y meccs eredménye 3-8 lesz, akkor ő fizet neked N*26 forintot, egyéb esetben te fizetsz neki N forintot. A programba beleírjátok egy mindkettőtök által hitelesnek titulált sporteredmény oldal API-jának a megfelelő részét (ahonnan a program le tudja kérni a meccs eredményét - ez lesz az inputja). Innentől kezdve egy két soros if-else ágon dől el, hogy ki utal kinek.
Tehát végülis olyan szempontból szerződés, hogy a blokkláncon megmásíthatatlanul megtörténik a tranzakció valamelyik irányba, viszont a lakásod nem a blokkláncon lévő virtuális valuta, hanem valódi, fizikai eszköz.
És igen, ha lenne olyan blokklánc, amin fizikai tárgyak tulajdonjogát lehetne megszerezni/átruházni, az is megoldható lenne, hogy legyen witness/tanú (pl. a segwiot rendszerhez hasonlóan közjegyzői hitelesítést is kéthet plusz inputként a szerződés, ami szintén hamisíthatatlan kriptográfiai aláírás), amennyiben az állam elismerne / létrehozna egy ilyen rendszert. De kétlem hogy itthon ez 20 éven belül megtörténjen.
de javítsatok ki ha hülyeséget beszélek.
tldr: ez nem olyan szerződés.
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
válasz muszurkefal #17019 üzenetére
nem kell itt állami elismerés, ha teljesül a feltétel, akkor teljesül a tranzakció.
meggátolni meg csak az az állam tudja, amelyiknek van 51%-a.nyilván egy lakásbérleti szerződést nehezebben vált ki, mint egy sportfogadást, de ez még gyerekcipós technológia.
[ Szerkesztve ]
-
afartew
kezdő
válasz muszurkefal #17017 üzenetére
na, végre otthon érzem magam. Én 1984-ben kezdtem el programozni. Akkor a programozásban volt ugyanez a helyzet. Számítógép terem az iskolában nem volt, s olyan tanár se aki tudta hogy mi az a számítógép. Ilyen gépre telet csak: , amin ha megtelt a képernyő akkor megtelt a memóriája is, mert 1 kilobájt volt a RAM memóriája. (durván 0.000001 giga, ha jól számolom) RAM, de csak az volt a floppy lemez is ismeretlen volt hátég a hdd vagy pendrájv vagy ssd... A problémákat magunknak állítottuk elő, mert se internet nem volt se gyakorlati felhasználás, max egyetemeken tudós köröknek.
Szóval örülök, hogy sikerült megint beletenyerelnem olyasmibe amiről senki nem tud semmit. Ugyanakkor elgondolkoztam azon amit mondtál. hogy ebbe a technológiába kellene beleinvesztálni. "Hallottam" az etheriumról ezt azt, az okosszerződésekről, de nem igazán értem a gyakorlatban. ha jól értem akkor olyan pénzről van szó, amit megkapok, de csak akkor lesz az enyém, ha a szerződés (ami a része a pénznek, teljesül). és a hamisítása ép az általad említett okok miatt lehetetten, sok ezer gépen van meg a másolata a kontinenseken és a hozzájuk tartozó szigeteken...
Azt nem értem, hogy ez hogy valósul meg a gyakorlatban.Mondok egy számomra gyakorlati példát, s kérlek mond meg, hogy jól tapogatódzom e.
Tegyük fel, hogy küldeni akarok valakinek egy csomagot, postán, nyomkövetési számmal. Ő aktivál egy okosszerződést miszerint felteszi a blokkráncra azt, hogy akkor lesz az enyim a megadott mennyiségű kriptovaluta, ha ezen az általam neki elküldött [link]-ken megjelenik a "Sikeresen kézbesítve" szöveg? És ha nem jelenne meg a megadott határidőig akkor visszaszáll rá az összeg? És így ő nyugodtan leokézza ezt a szerződést, mert tudja ha nem kapná meg a terméket akkor a megadott határidő után újra rendelkezni fog az összeggel? És én is nyugodtan elküldhetem a terméket, mert tudom ő nem fog rendelkezni az összeg felett, nem tudja visszavonni, s amit a szöveg a linken megjelenik az enyém a kriptovaluta, az én kódom lesz rá érvényes, ami kódot ő nem lát? Ha meg elkallódna a csomag s nem jelenne meg a megadott szöveg a linken, akkor a postán követelhetem a csomag értékét hisz akkor a link miatt ők elismerik, hogy a csomag elkallódott? És nincs ilyen hogy előre utalt. de nem kapott? Ilyesmi gyakorlati felhasználásról is szó lehet, vagy mellé lőttem ennek az értelmezésével? -
afartew
kezdő
válasz muszurkefal #17014 üzenetére
engem ez érdekelne jobban is. tudsz ajánlani olyan linkeket ahol ez a téma? mely kriptovaluták jok ilyen olyan célra? esetleg nem is kriptovaluták, hanem más? szerintem amúgy nem top 3-4-ről beszélhetünk, hanem top 10-20 ról a 2000-ből, de ha nem csak a nyerészkedésről van szó, akkor olyanok is felmerülhetnek amik nagyon alul vannak, de nem nagyon vannak benne még a top 30-ban sem.
amúgy ezt tanítják valahol szervezetten? érdekelne, még ötlete is van, mire használhatnám a technológiát, de mélyebben meg kéne ehhez ismernem. kapok mindenféle leveleket programozási képzés, elhangzott a kripto akadémia szó is, de nem azt szeretném, hogy valahol lehúznak több százezerrel, (haszontalan tanfolyamra gondolok, akármilyen coinba nem szállnék be szép szavakért) de csak valami átverés van piramis vagy mlm, ponzi, vagy ahogy népszeriuen nevezik, scam. -
Blood Mage
senior tag
válasz muszurkefal #17012 üzenetére
2000+ coin van, mindegyik mögött mögött meg lehet magyarázni a technológiát, hogy miért jó. Szerintem hiába a korszakalkotó ötlet, ha nem marketingelik ész nélkü, akkor nem fog sehova jutni. Még "csak 2000 coin" van és már most a bőség zavara van, mi lesz 5000+nál? se mi se a cégek nem tudják követni ezeket és aki erőszakosabban megy a cégekhez annak a technológiáját fogják használni. Szerintem...
Ettől független, mi lenne az a Top 3-4 amiben te látod a technológiát?
-
kem
addikt
-
Blood Mage
senior tag
válasz muszurkefal #17008 üzenetére
ettől félek én is még egyszer utoljára szeretnék vásárolni, de alacsonyabb árfolyamon. 3600k alatt ingyé" volt minden
-
Blood Mage
senior tag
válasz muszurkefal #16983 üzenetére
Igen a KP autómatával ki tudom venni ez jó dolog, viszont nincs szükségem a pénzre, csupán a BAT coinom beduplázódott, eladnám most EUR-ra majd pár hónap múlva vissza forgatnám amikor leesett az árfolyam. A pénz addig kint maradhat a külföldi exchnagen. Szóval alapvetően ezzel van a problémám, hogy nem forgathatom a pénzt csak 40% fejében/alkalom...
(#16982) afartew
Igen a kettős adózást is olvasgattam, ahogy nézem, ehez külföldön kell élni, vagy külföldön kell dolgozni. -
csaba951
veterán
válasz muszurkefal #16717 üzenetére
És ehhez hol találsz majd most befektetőket? Éppen csak elkezdődött a medve piac a részvénypiacon. A visszaesés miatt egyre több cég zár majd be. Egyre több munkanélküli lesz. Akinek van állása az meg nem számíthat fizetésemelésre. Csökkennek majd az emberek megtakarításai. Ki az az őrült aki ilyenkor olyanba fektet be aminek már most 82%-al esett az értéke ATH-hoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz muszurkefal #16717 üzenetére
Én is várom 1000-re.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
parkr
őstag
válasz muszurkefal #16654 üzenetére
ezar alá csak nem megy, aztán: [link]
-
Reggie0
félisten
válasz muszurkefal #16654 üzenetére
Mert szokasa, 2015 ota december korul zuhan nagyot. Persze nem pont ugyan akkor, mert ugy kiszamithato lenne, azzal meg nehezebb penzt keresni.
Szerintem meg fog esni, mivel egyre tobb a laikus lakotelepi fotelbefekteto, igy a panicsell hossza is elnyulik.
-
Dexar007
veterán
válasz muszurkefal #15872 üzenetére
Szolj DoWzsa Jonas-nak hogy ne szakadjon be folyamatosan..mert igy nehez lesz.
Give me your cum,bull!
-
Möhe
addikt
válasz muszurkefal #15872 üzenetére
Melyik év júliusa?
-
Yany
addikt
válasz muszurkefal #15473 üzenetére
Ez inkább a cryptotrade topicba való, de én ezeket használom: Bittrex, Poloniex, Kraken. Bitfinexet most egy darabig kerülném, amíg pont nem kerül az USDT ügy végére, illetve CoinBase-en is regisztráltam, de még sosem használtam a kereskedő felületét (GDAX). Bitpanda és Binance, amit mások még szoktak ajánlani.
Mindegyiknek van előnye és hátránya a másikhoz képest. Kraken pl. olcsón használható, de alig van alt és nemrég még iszonyat lassú volt a rendszerük, de már egészen helyrehozták. A Polonak én szeretem a felületét, a Bittrexen meg van egy csomó faszányos altcoin, ami más általam kedvelten nincs. ZCL pl.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz muszurkefal #15473 üzenetére
EUR SEPA utalással Kraken vagy Coinbase
Készpénzzel vagy magyar utalással Localbitcoins vagy Coincash.euMajd küldd át Binance-ra, ha altokkal kereskednél. A befektetett összegtől függően (és attól, hogy mekkora részét szánod altcoinokra) érdemes lehet LTC-ben vagy ETH-ban átküldeni az épp aktuális tranzakciós díjaknak megfelelően (btc-nél most 4 USD körül van).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra