Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- DPD tapasztalatok
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
" amiből jópármillió örökre el is veszett mert nem tulajdonítottak még akkor az emberek a privát kulcsok biztonságban tárolásának akkora jelentőséget mint ma."
Ilyen én is ismerek, ma kb milli9omos, vagy miliárdos lenne, ha akkro elrakta volna, "kitudja mi lesz alapon".
" Ha meg egy kritikus szint alá esik, elképzelhető egy teljesen kapituláció is, ahogy az lenni szokott az ilyen lufi eszközöknél."
amúgy érdekesség, de pl hiába esik nagyot a btc és eth mostanában
A Sol és a Cardano még a korábbi májusi mélypontjukat sem érik el, max megközelítik. Most vhogy értéktartóbbak... úgy látszik olyan tartományban vannak, ahonnan nem igazán esnek már tovább... jelenlegi környezetben sem. (Legalábbis egyelőre így látom, ezt vettem észre).A fenti kommentelő elmélete alapján pedig az összes altnak már földbe kéne állnia... mert akkora az esés... hát még sem sőt.
" Ha meg egy kritikus szint alá esik, elképzelhető egy teljesen kapituláció is, ahogy az lenni szokott az ilyen lufi eszközöknél."
Szerintem pedig van. Egyre inkább beépül a köztudatba, és az intézményeknél, bankoknál, és egyéb pénzforgalmi, vagyonkezelési egységeknél... Ezért nem tűnik úgy, hogy visszamehet arra a szintre ahol 10 éve ahol senki még nem is hallott róla... mert azóta elég sok minden változott...
pl a játék ipar is annak idején 2 műszakis játéktere volt, akik unatkoztak, kb onnan indult a dolog, és egy iparággá fejlődött.
[ Szerkesztve ]
-
Zöld Róka
kezdő
Miért ne lehetne olyan alacsonyan az ára? Ha elfogy a bizalom mögüle, bármeddig eshet. A kriptovaluta mögött semmiféle reálgazdasági tevékenység nincs.
Jelenleg a hívő tagozatnak arra sincs magyarázata hogy most miért esett ennyit....
De nyilván Warren Buffet is csak azért mondogatja hogy bullshit az egész mert irigy azokra akik kerestek vele.. neki meg nincs csak 100 milliárd dolláros vagyona...
[ Szerkesztve ]
-
Zöld Róka
kezdő
Kifejtettem hogy szerintem miért fog hanyatlani az árfolyama. Az emelkedő kamatok a kockázatkerülés irányába viszik a tőkét, a befektetőket. A mindenféle pénznyomtatási programok leállítása is. Ezek miatt esett ennyire az utóbbi időkben, nem azért mert "megtámadták", ahogy ezt itt valaki írta.
S igen, kulcskérdés lesz hogy az esése hol áll meg, mert ha 90 % felett fog a csúcsáról esni, akkor szerintem nem lesz alja az esésnek és tényleg jöhetnek a pár száz dolláros árak is akár. Csak onnan lehet már nem lesz visszaút.
-
-
Brett001
aktív tag
Szerintem is valami ilyesmire gondolt.
Ma is teli a net satoshi gyűjtős, kattingatós oldalakkal. Általában PTC-k vagyis Paid to Click egy "offer" falon lévő reklámokra kattintasz és kattintásokként kapsz 1-2 satoshit. De lehet közvéleménykutatós kérdőíveket is kitölteni, azért több satoshi jár. A gond csak az, hogy ezzel havonta max. 1-2 $-nyi BTC-t lehet keresni és elég unalmas. Ha tudsz magad alá gyűjteni referráltakat azok után is kapsz pénzt, akkor már több összeget is kereshetsz. Aztán van az ilyen oldalakon ún. faucet is, amin ált. 15-30-60 percenként pörgethetsz egyet, szintén néhány satoshit lehet velük nyerni. Ha megütöd a főnyereményt az kb. 100-200$-nyi satoshit jelent. (kb 1:10000-hez eséllyel)
Illetve van az, hogy ezeknek az oldalaknak van reklám bannerja. Ha annak a bannernek az oldalon megadott Java vagy HTML kódját beszerkeszted a saját honlapodba, akkor látogatásonként kapsz 1 satoshit. Ha olyan oldalad van amit mondjuk 10.000 egyedi látogató keres fel havonta, az 10.000 (az per pillanat ~3$) satoshit jelent neked. Na ez az amikor más kattingatja össze neked a BTC-t Szóval a kolléga valami ilyesmire gondolhatott. Szóval ezekkel is lehet BTC-t keresni, csak időmilliomosnak kell lenni hozzá, hogy akár egy kis zsebpénznyi összeg összejöjjön belőlük."Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
-
maajsz
senior tag
Nyilván szubjektív ki hogy validálja ezt a számítási kapacitást ill annak fogyasztását, ezt lehet érdemesebb egyelőre a jővőre hagyni. A BTC mellett szóljon, hogy az legalább nem vágott tönkre egy piaci szegmest a fogyasztók számára, illetve az maga alá tartozó nagyobb farmok is valószínűleg hatékonyabban tudnak környezetbarátabb energiaforrásra ráállni, mint az egyes kisebb gpu minerek (értem ez alatt, hogy a rengeteg 1-pár kártyás miner nem fog megújuló forrásokba fektetni, míg egy egy nagyobb farmnak inkább van rá pénze).
Hogy tisztázzam, engem jelenleg közvetlen csak a gpu mining zavar, ahhoz a BTC-nek maximum annyi köze van, hogy az árfolyama nagyban meghatározza a többiét (legalább is úgy általában a kripto piac "trendjét"), ettől persze nem okolom érte.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Azért írtam, hogy a nehézséget le kell nullázni.
De még mindíg nem értem, hogy hat a bányászat az árfolyamra. Ha kétszer nagyobb teljesítménnyel bányásznak, akkor is csak 6,25 BTC-t kapnak blokkonként és a teljesítmény változási tranzienst leszámítva, ugyanúgy tíz percenként lesz meg egy blokk, akkor mi változik?A lényeg, hogy nem tudsz többet bányászni. 6,25BTC/10perc.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
A kripto bányászat nem így működik. Átlagosan tíz percenként minden blokkért adott mennyiségű jutalom jár, mindegy, hogy egy P4-el vagy GW-okat elfűtő farmokkal csinálod. A hálózat úgy állítja be a nehézséget, hogy 10 percenként legyen blokk találat. Tehát nem tudsz többet bányászni, mert ennyit ad a hálózat.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
-
Reggie0
félisten
En mar akkor kereskedtem, amikor stoploss nem is volt meg implementalva a valtokon. Persze az is jo valamire, meg az is jo, ha olyan helyen vagy, ahol a negativ csucsokat ki tudod hasznalni. Altalaban egy helyen kereskedni nem is elegendo, mert az izgalmasabb uj altcoinokat nem a mainstream helyeken fogod megtalalni.
Hat igen, ha hallgattam volna, akkor meg mindig nem tudnad, hogy ebbol is lehet penzt csinalni.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Már hogy a búsba ne lehetne a papírtárcára jelszót tenni. Generálásnál lehet megadni szép jelszavas védelmet. Ha beolvasod a privátkulcsot, akkor kérni fog hozzá jelszót is. Én még 2013-2015 között így tároltam a bitcoinjaimat és ha valaki megszerezte volna a papírtárcám, akkor sem ért vele semmit a jelszó hiányában. Ma már persze Ledger Nano S és X, amiket használok, de annó ez tökéletes volt. Sőt a mai multitárcákat is lehet jelszóval védeni simán, egy BIP39 generátor toollal.
-
KMT
addikt
Köszi! Úgy tűnik, hogy tényleg. Megnézném, de nem olyan gyors a KYC processz, ami a beutaláshoz kell...
#19516 jézusom:
Az electrum csak BTC-t tud. Lehet, hogy nem a legideálisabb ez a tárca? Utánanézek az exodus-nak... Nekem mindegy melyik, csak ismerjem a privát kulcsom. És ne nyúlják le.
Azt mondod, hogy binance-en btc-ltc váltás, ltc kiutalás, majd tárcában visszaváltás kisebb díjat eredményez? -
zerodot
aktív tag
Kitöltöd a kérdőívet. Az email címed megvan nekik, szóval nemsokára jön a mail, hogy hurrá nyertél, jelentkezz be a binance-re és vedd át a jutalmat. Kattints ide. Örülsz, kattintasz, nem figyelsz, hogy a binance.com helyett a binançe.com-ra vitt a link, az oldal maga pedig tök ugyanúgy néz ki. "Bejelentkezel". Már meg is szerezték a binance jelszavadat.
Persze ja, remélhetőleg használsz 2FA-t, és tőzsdére is mindig bookmarkból mész, és mindig 100% odafigyelsz... legalábbis elméletben Sokszor elég lehet valami apróság, és máris kiadtál valami adatot, amit nem kellett volna. -
petyus980
csendes tag
This institutional cuck who seeks to invest $500 million into bitcoin thinks $BTC is now too expensive and everybody should sell so he may buy lower. His carefully drafted words may make the unaware think Guggenheim is taking profits. But they haven't yet bought.
"Bitcoin's parabolic rise is unsustainable in the near term. Vulnerable to a setback. The target technical upside of $35,000 has been exceeded. Time to take some money off the table."
Scott Minerd -
Dißnäëß
nagyúr
különben nyilvánosságra hoznák a tárca címeiket mint a nagyobb váltók is teszik, és hamarosan magánszemélyeknek is kötelező lesz, azt rebesgetik a hírek.
Amikor ilyet olvasok, mindig elszomorodom. Annyira egy szarrágó tetű világban élünk, nem ? Az ókorban is megvoltak a rabszolgák, a középkorban is a jobbágyok, meg most itt mi, ahol a fejünk felett a saját megválasztott politikusaink által hozott törvények mentén lopják szét a szemünket.
Nem azért verődött az ember közösségbe, hogy fokozza a kényelmét, évezredek alatt biztosítsa a Maslow piramis minél több szintjét, kezdve a legalsónál, a fizikai biztonsággal, hogy a tigris ne egyen meg, aztán menve fentebb, kaja, kényelem, satöbbi ? És még mindig akar egy felsőbb réteg uralkodni mindenek felett, tudni, kinek mije van, mennyije van.
Néha olyan érzésem van a neten, hogy kéz alól vett számítógépen kéne tolni, Tails Live Linux-al, Tor-on meg mindenféle P2P hálózatokon, és totál off-the-grid létezni, fuck az egész nyugati civilizációba. Bocs.
Most kellene betárazni olyan crypto-ból, ami garantálja a BTC féle integritást (minimum), hasonló a modell, de nem logol, vagy ezek évülnek X perc vagy óra után. Egyszerűen fizikai és logikai képtelenség legyen törni, és egyént azonosítani benne. Ez a "mutasd a tárcád" fogja kinyírni a BTC-t szvsz. Mi értelme így..
Melózik a droid a munkahelyén, lesz egy bruttó bére, annak a fele elmegy minden fiszfasz címen a nagy közösbe, onnantól kurvára békén kéne hagyni. Nem ám még ÁFA (mivaaaan???) meg a többi adójárulék.. és nem 10%-al járultam hozzá a közöshöz, hanem 50-el, backi...
Kretén egy világ. CAPITAL-izmus. Sokkal nem jobb, mint az elődei, max a Playstation-t nyomkodjuk a villanyvasút helyett.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Ferdzsoo
addikt
Arra nem gondolsz ha egy pozíciót zársz hiába short akkor pont annyival dobod meg az árat visszafele?
LOL. Microstrategy-s infód is tévedés. Michael Saylor saját maga mondta hogy kereskedő botokat írtak a vételre és váltókon vették a Coint, leginkább coinbase-en heteken keresztül!
Én is írhatnám hogy atyaég, de nem fogom."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Nyápic7
lelkes újonc
-
South Velen
addikt
ez a 40k rohadt erős szintnek tűnik az biztos, + mostmár panic sell van..
hát ennek annyi, ilyenkor mutatkozik meg, mennyire semmirekellő spekulációs szar ez az egész, egy kerek szám, ami pont a 2017-es csúcs duplája, tönkrevágja
várjuk a 80.000-et 3 év múlva
[ Szerkesztve ]
-
Árpi001
senior tag
2017 ben a megmondóemberek inkább parszáz, illetve max ezer dollárra lötték be a" kipukadást"
Ami nem jött be. De a nagy számok törvénye alapján, biztos volt olyan aki 5000 et mondott.
Minél magasabb az árfolyama, annál kisebb az esélye hogy pár ezer lesz csak az értéke a medve aljában. Nézd meg honnan indult 17 elején,és hogy a nagy menet után vissza eset e oda...
Én sem gondolom hogy újra le megy pár ezer környékére. Bár a Bitcoin tud újat mutatni mindig.A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
brd
nagyúr
Elhiszem, nekem ne mondd. Amikor hallottam róla, akkor sem rögtön láttam a lehetőséget (ill. nem értékeltem ekkorára) és akkor is bányásztam inkább, így későn vásároltam, ez azóta is felba*sz, ha eszembe jut, viszont ez jelentősen átformálta gondolkodásom a pénzről és azóta sokkal hatékonyabban keresem az élet más területein.
sparks: Na igen, jó kis szerencsejáték volt ez akkoriban. 40 BTC? Megkérdezhetem, most hogy érzed magad, amikor látod, hogy 40 BTC mennyit ér ma?
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Arra viszont kíváncsi lennék, szívesen olvasnék sztorikat a korai beszállóktól, hogy ők, hogy élték meg ezt a 10 évet.
Nem valószínű, hogy (sok) ilyen sztorit fogsz olvasni. Ha (utólag) visszanézve butaságot csinált valaki, azt nem szívesen vallja be, másfelől pedig, ha valaki jól kezelte a dolgot, azt szerintem nem fogja leírni egy nyilvános fórumban, mert 10/100+ millió HUF értékű összegekről lehet szó (és még ehhez is elég lehet az előző, pusztán 4 év megfelelő kezelése bárkinek, nem kellett kifejezetten jó anyagi helyzet hozzá - '16-ban ugye 300-700$ körül volt az árfolyam, ha csak akkor valaki beruházott mondjuk félmilliót és azóta nem nyúlt hozzá, min. 10m HUF értékű BTC-je van ma).
-
zerodot
aktív tag
De ha ugyanannyi darabszámú coin lesz az orderbookokban, mint jelenleg, magasabb áron ez több USD-t fog jelenteni, vagyis több pénz kell a megmozgatáshoz is.
Az eladási oldalt nem lehet több coinnal kitömni, mint amennyi összesen létezik, egy szint után már csak a magasabb árral tud "töményebb" lenni. -
zerodot
aktív tag
A bitcon lényegében egy techdemó. A megbízható elektronikus p2p értékátvitelt akarja bemutatni, a skálázhatósággal nem foglalkozik. Pár fejlesztő összedobta, majd szabadjára engedte. Tkp. nincs mit "elvárni" tőle
Lett aztán ezernyi klónja, azok között van, amelyik sokkal alkalmasabb pl. nagymennyiségű tranzakció feldolgozására.
De az emberek az elsősége miatt a bitcoint tartják a legtöbbre, abban bíznak a leginkább, hát eszerint is árazódott be a tőzsdén. Magas az értéke, de nehézkes/nem gyors/nem annyira olcsó a mozgatása, úgyhogy mostanra inkább "digitális arany" lett belőle, mint digitális készpénz.
Egyébként szerintem nem (vagy nem csak) a kicsi áteresztőképessége a fő gond mindennapi fizetéshez való használatához, hanem a fiathoz képest folyamatosan változó árfolyama is. -
Ferdzsoo
addikt
A BTC nem mindennapi fizetőeszköz szerepbetöltésre lett kitalálva ez egy tévhit, és nem is lesz belőle sosem az. Csak sokan ezt akarták és ez egy zsákutca. Az erőssége pont abban van hogy megváltoztathatatlan a kód. És ez így van jól.
Inkább a jövőbe tekints mint sem a múltban kutakodj, kik miért hogy gazdagodtak meg belőle.
Ennek a szotrinak még mindig nagyon az elején vagyunk.
Akinek jól megy a gazdasági angol mindenképpen ajánlom a lent említett két embert kiegészíteném még Jeff Booth-al.
A könyv nagyon jó alapot ad ezekhez amit említettem.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Nekem az a bajom hogy ETH-val, hogy fundamentálisan rengeteg ellentmondáson alapszik. Nem a szoftverben, hanem mint okoszerződésekben úgy egyáltalán. Term. ettől még lehet majd többezer dolláros árfolyama, de míg a BTC-nek igen, addig az ETH-nak nem látom értelmét hogy milyen társadalmi szerepet tud betölteni a jövőben.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
brd
nagyúr
Szabad tudni, ezt mire alapozod? A kettő USD-ben kifejezett értéke eddig arányaiban nagyjából ugyanakkor változott (jelentősen). Jelenleg ahhoz, hogy az ETH elérje az 1000$-t, ~2.27x-es változás kellene, BTC-nél ez ~33800$-os árfolyamot jelentene.
-
Ferdzsoo
addikt
A lényeg hogy amikor a felhajtás lesz, akkor hozzá lehet férni. És nem kell exchange regisztrációkkal szarakodni, és ez egy szabályozott tőzsdei környezet. Tiszta adózási körülmények stb.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest