- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás9x
őstag
-
borsodika
őstag
válasz
KonzolKartel #18794 üzenetére
A baj az, hogy foglalatcsere után, a lapok 90% nem lesz 100%-osan működőképes. Vagy bekapcsol és nem ad képet, vagy a dual channel nem fog menni.
-
mobileman
senior tag
válasz
KonzolKartel #18792 üzenetére
Akkor szerintem bezárta a bazárt....
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Dr.Adonisz #18790 üzenetére
Én az elmúlt fél évben irányítottam át hozzá ügyfeleket, de minden esetben az jött vissza, hogy a telefont nem veszi fel, sms-re nem válaszol.
-
válasz
Dr.Adonisz #18790 üzenetére
Lesz még pár hónap mire megcsinálja
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Dr.Adonisz #18787 üzenetére
Ott az adatlapján a telefonszáma, próbáld meg felhívni, hátha.
-
envagyok
veterán
válasz
Dr.Adonisz #18787 üzenetére
+1
-
válasz
Dr.Adonisz #18785 üzenetére
Szia! Keresd meg Cink_Elek felhasználót, ő foglalkozik ilyesmivel.
-
Dr.Adonisz
tag
Üdv! Van egy 1151 es lapom amin néhány láb elhajlott.Kérdésem az lenne h van itt valaki aki a lábakat-rosszabb esteben az egész foglalatot cserélné?Persze nem ingyen gondoltam.
-
Hujikolp
őstag
válasz
Hunter2 #18775 üzenetére
Ez pl? [https://hu.farnell.com/search?st=flir%20one%20pro&gs=true] Flir One PRO
Más márka is lehet? -
-
Djtil
csendes tag
Kis off: Kata nyitásnál érdemes Eu közösségi adószámot is igényelni? Van az Eu adószámnak valami hátránya? (Plusz közteher, plusz könyvelés stb.) Jelenleg még nem használnám, de ha kellene azonnal kéznél lenne...
-
Hunter2
addikt
válasz
Tamás9x #18774 üzenetére
Annyi a sztori lényege hogy a magyar árnál 30%-al olcsóbban van fnt flir webshopban akik még 5 e-mailváltás alatt sem bírták kinyögni hogy nettóban EU-s adószámmal meg tudom-e venni , de azóta amazonos találtunk még olcsóbban csak nyilván az is néme áfás ár.
Tehát biztos létezik olyan német cég aki nettóban tudja adni , csak még nem találtam ilyet.
Ezért kérdeztem hátha ti tudtok. -
Hunter2
addikt
Tudtok olyan céget akik jó áron tudnak adni FLIR hőkamerát?
Elsősorban külföldi érdekelne aki nettóban tudja adni EU-s adószámmal. -
Nemo1
tag
Üdv!
Mesterembert keresnék, aki elválalná egy 1151-es alaplapon, a CPU tüske cseréket (é egyet látoka mi letört), vagy a komplet foglalat cseréjét megtudná csinálni.
Illetve van egy AMD 5950X-es procim, aminél a lábak közé befolyt a folyékony fém paszta(a szélén 7 darab lábat érint a probléma), én nem tudom kiszedni, de ami még rosszab hogy két darab tűske le is vált a CPU-ról ezt is szeretném megcsináltatni.Lehetőség szerint Budapesten keresném, de ha kell akkor postázom is.
üdv:
Péter -
Bolla Iván
újonc
Üdvözletem!
Keresek olyan embert aki foglalkozik am4 cpu foglalat javítással, egy láb nem jó ezért nem érintkezik a cpu lábával, a 3. 4. ram foglalat nem működik e miatt, így vettem hibásként komplett gépben és kiderítettem miért nem ad képet két csatornás módban...
Ha tud valaki ilyen embert, légyszíves írjon rám!
Köszönöm!
Üdv,
Iván -
d3lete
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek nincs kéznél 32 ,64gb emmc memoria? Bga153. Életmentő lenne.
Köszönöm! -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Keresem azt az aranykezű úriembert aki tudna nekem segíteni egy LGA1700 foglalat cserében
A delikvens egy ASUS ROG MAXIMUS Z690 FORMULA [link]
Köszönöm előre is
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Cégként veszel magánszemélytől, akkor adásvételi minimum, amiben benne van, hogy az ő tulajdona stb. (találsz ilyen mintákat a neten)
Vettem már cégként dolgokat magánszemélytől, és eddig 1 ember sem volt aki azt mondta, hogy nem írja alá és nem adja meg az adatait a szerződéshez... Akinek nincs mit takargatnia, az alá fogja írni. (Ezek szerint neked is van valamid amit takargatsz.
[viccelek])
-
Djtil
csendes tag
Valaki KATA-s szervízes kérem segítsen, ha tud.
Az említett adózási formában vesz az illető egy hibás laptopot , mondjuk hardverapron.A munkáját letéve, megjavítja a laptopot és szeretné kitenni a műhelybe a polcra, hogy az emberek akik betérnek esetlegesen megvehessék. Hogyan lehetséges az eladás? Elviekben ismerni kell az árú eredetét. Mindenkivel irasson egy adásvételit vagy vételi jegyet? (Mrgjegyzem , ha magánememberként valaki ilyent kérne tőlem, inkább másnak adnám el) -
Tamás9x
őstag
válasz
Reggie0 #18754 üzenetére
5V szép, amíg felpörög midnen fesz tökéletes, terhelés van, sima atx eddig nem nagyon jelentett gondot,
de ezen van egy plusz csatlakozó, ami szintén rámegy a lapra. azon van eepromvcc, 12v, gnd meg még 1-2 beazonosítatlan ág. A nyákra szitázva.
Illetve egy eeprom a tápban. Nem akarom sokáig szemetelni vele a topikot, csak gondoltam hátha valamit benézek, egy powergood visszajelzést esetleg.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #18753 üzenetére
Van rajta terheles? Ha nincs, akkor a 12V agra egy auto izzot kossel be. Vannak olyan tapok amelyek terheles nelkul lekapcsolnak.
Amugy ATX tap, szoval nem lehet nagy csoda, szabvany szerint a zold feketevel kell mennie es kesz.
Amikor felporog es leall akkor a standby 5V megmarad, vagy eltunik? Ha eltunik, akkor vedelem oldott le.
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok.
tudom nem illik ide, de nincs valakinek egy adatlapja NPS-400AB B tápról? Simán zöld-feketével idnulnia kellene gondolom. De csak felpörög, és leáll. így most kérdéses, hogy én toltam-e el valamit a lap felujításakor, vagy alapból szar a táp?
-
Reggie0
félisten
Esetleg Lenovo T480 kapcsolasi rajzban tudtok segiteni?
-
válasz
KonzolKartel #18747 üzenetére
Hali!
Nekem kétségem van e felől. De mondjuk az áll az almás vonalon, hogyha a connector ugyanaz, akkor a periféria vezérlése is megegyezik.
Ilyen volt, hogy csereszabatosak voltak a 13-as 15-ös öreg retinák kijelzői is. -
KonzolKartel
őstag
Sziasztok,
Macbook Air A1932 kijelzője jó lehet az A2337 (M1)-be? Én ugyan annak látom a kettőt
.
-
SAIKON
tag
-
dehogyisnem
tag
Tisztelt Uraim!
Ehhez a toshiba Emmc-hez keresek stencilt, minden mindegy alapon
Univerzális is jó természetesen 0,3 mm lyukkal, 0,5 mm raszterrel.https://datasheetspdf.com/pdf-file/1088002/Toshiba/THGBMBG5D1KBAIL/1 (5. oldal, de csatolom a képet)
Ha valakinél hever ilyesmi kihasználatlanul kérem segítsen.
Bangod és társai nem nyertek.
Tisztelettel és köszönettel:
Horváth Tibor -
Tamás9x
őstag
Elektronikai fedoszilikont hasznal valaki? Keresnek feketet, a kaparhato verziot de nem talalok sehol.
-
YikeSS
tag
Sziasztok!
Tudtok valakit ajánlani, aki PS4Pro-t tud reball-ozni, javítani? (kék led villog csak, állítólag ez forrasztási hiba szokott lenni)
Köszi!
-
Tamás9x
őstag
-
Djtil
csendes tag
válasz
Grave_444 #18725 üzenetére
Én anno a suliban számitástechnikai technikus szakmán tanultam.Informatika-elektronika hardver orientáció. Itt az elektronika alapjai voltak , (forrasztás,alapvető alkatrészek megismerése), mikrokontroller programozás. Alaplapot ,laptopot soha nem láttam ott. Eltel nagyon sok év, majd ugyanebben a cipőben voltam mint te. Igaz volt alapom,de semmit sem tudtam. Én nem hallottam olyan képzésről ami kifejezetten erre irányul. Mármint tanulsz is ott érdemben komolyan valamit. A gyakorlatot szerintem és a tudást magad szerzed. Szerezz egy hibás eszközt és próbáld megjavítani. Fórumokon sok olvasással / youtube megtanulhatod magad is. Nem kevés idővel, de a szakma sem könnyű.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
KillHates #18724 üzenetére
Igazából szívesen megtanulnám, de munka mellett nincs rá fél évem vagy még több és a hétvégéim se áldoznám arra, hogy 3-4 órát utazzak és beüljek 8 órát tanulni.
Szóval azért annak a szakmának elég sok ágazata van, engem kifejezetten az említett rész elsajátítása érdekelne. Kérdés mennyire megvalósítható. Érzékem van az ilyesmihez, eszközöm kevésbé, de az a legkevesebb..
Például Ő elég profinak tűnik, valami hasonló munkákat jó lenne, ha tudnék majd egyzer vállalni. Tehát elektronikai szempontból szeretnék IT-s eszközöket javítani. -
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit off a kérdésem, de szerintem megfelelő helyen érdeklődöm.
Milyen tanfolyamot, képzést érdemes elvégezni az ilyen tudás megszerzéséhez?
Elektronikai műszerész például? A cél alaplapok, laptopok stb teljes körű javítása.
Elméleti és gyakorlati tapasztalatra is szükségem lenne.
Informatikus / rendszergazda munkakört szeretném kiegészíteni. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Olyan megbízható (referenciákkal) rendelkező szakit tudtok ajánlani, aki egy DDR3-as memóriachipet újra tudna golyózni egy nyákon? Előny, ha Baranya, Tolna, de a postának hála ez nem akadály.
Köszönöm előre is! -
Hunter2
addikt
Van valakinek ilyen Asus UX370-be való type-c portja? --> [link]
-
Hujikolp
őstag
Került hozzám egy Lenovo Ideapad 330, [így néz ki az alaplap a leírásban]
EG523 EG524 NM-B453 rev 1
laptop.
Nincs életjel, szétkapva akku nullán. Szemrevételezve sehol egy égés vagy AHA! momentMindent leszedtem róla, majd mérve a következő a helyzet:
GPU tápkörben lévő buszokon +1.35VGS zárlat (memória hidegítőn), +VGA_CORE zárlat a pufferek.CPU tápköri buszon: +CPU_Core zárlat, +VCC_GT zárlat.
A bejövő V20B+ busz jó lett, miután a jumper zárlatokat levettem.Injektált tápot nem adtam rá, mert nincs itthon labortáp és hőkamera sem. Jól ítélem, hogy gazdaságtalan a javítás? CPU+GPU-ra gyanakszok, nem tápkörre.
-
Pikari
veterán
válasz
Pikari #18604 üzenetére
Beszéltem pár emberrel a reflowról 3-4 hónappal ezelőtt. Két darab videókártyát reflowoltam (az egyiken a gput, másikon a ramot). Mindkettő meggyógyult tőle.
Ígértem, hogy beszámolok a kártyák helyzetéről, ha változás áll be.
1. Amelyiken a ramot reflowoltam, továbbra is működik, azóta is az van a gépemben.
2. A másik videókártya, amelyiken a GPU-t reflowoltam, ma ismét meghibásodott (hirtelen megint ugyanazt csinálja, mint a reflow előtt).A hibás kártyát ismét reflowolni fogom, ha lesz hozzá hangulatom.
-
-
válasz
FoxiestFox #18713 üzenetére
Csepel?
-
Sziasztok, srácok.
Van egy MXM videokártyám, amin van egy elpukkant kondi (ettől függetlenül működik), ezt szeretném megjavíttatni.
Hová lenne érdemes Budapesten elvinni?
Just in case a mellette lévő pár elemet is le kellene fújni róla, és újakat tenni fel.
A kártya egy Quadro FX 3800M, a Lenovo féle, ami csak a W701-ben megy. -
TBC
tag
Sziasztok, nem éppen BGA, de ti biztos tudtok segíteni. Érkezett hozzám egy ASUS ROG Strix G531GT laptop törött kijelzővel. A kijelző 120Hz-es, és "nagyon drága", legalábbis a tulajdonosnak. A kijelző ami benne van: Panda LM156LFGL 01 15.6 IPS.
Ha nem követelmény a 120Hz, rakhatok bele normál kijelzőt is? Ha igen, hogyan tudok keresni? Pontosabban mire keressek? 15,6", 40 pin, extra vékony és ennyi, vagy másra is oda kell figyelni?Köszi!
-
Router
őstag
Urak!
Legion Y540-15IRH, tulaj szerint a lenovo frissítőből keyboard fw frissítés után meghalt a billentyűzet. Valóban csak a biosban megy sehol máshol. Dolog szépsége, hogy beesett egy ugyanilyen gép másik hibával, abból kiolvastam a biost és az EC-t is, átírtam és ugyanúgy szar. Ilyet láttatok-e már?
-
Hunter2
addikt
Kicsit off topic lesz:
A boltban megdöglött egy 120cm-es LED-es fénycső belső tápja és így maradt egy 120cm-es LEDsor. Nem tudja valaki hogy hogyan lehet ezt meghajtani illetve hogy hány voltról működnek ezek?
rákötöttem 12V DC-t de semmi hatás. Szakadás vizsgálattal a LED-ek egyenként működnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged