Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
Pikari
üzenetére
Beszéltem pár emberrel a reflowról 3-4 hónappal ezelőtt. Két darab videókártyát reflowoltam (az egyiken a gput, másikon a ramot). Mindkettő meggyógyult tőle.
Ígértem, hogy beszámolok a kártyák helyzetéről, ha változás áll be.
1. Amelyiken a ramot reflowoltam, továbbra is működik, azóta is az van a gépemben.
2. A másik videókártya, amelyiken a GPU-t reflowoltam, ma ismét meghibásodott (hirtelen megint ugyanazt csinálja, mint a reflow előtt).A hibás kártyát ismét reflowolni fogom, ha lesz hozzá hangulatom.
-
Djtil
csendes tag
válasz
Pikari
üzenetére
Tud a dedikált gpu hasznos is lenni. Amíg működik.Hosszabb cpu és pch élettartam, mivel kevésbé melegszik,ha az izzasztó feladatot egy külön egység végzi. Volt, hogy letiltottam hardveresen gpu-t , a pch-n gyárilag nem volt hűtőborda, de lyuk az volt neki hagyva , épp emiatt.Raknom kellett rá hűtőt mert megfőzte volna magát. Az ok a gpu letiltásra szintén a reflow kihagyása miatt került sor.
-
Djtil
csendes tag
válasz
Pikari
üzenetére
A probléma akkor kezdődik , mikor egy reflowon átesett videókártyát próbálnak jó állapotú használtként értékesíteni. Nekem nem kellene egy ilyen kártya az biztos.Mivel az 1-2 év inkább 1nap-tól ki tudja meddig. Anno vettem egy laptopot amd gpu-val amit reflowoltak (később tudtam meg), feladták csomagküldéssel és amíg kézhez vettem, már megadta magát.Nagyon boldog voltam.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Pikari
üzenetére
Nem veled van gondom, félre ne érts
A reflow az egy mankó, amíg megjön a cseredarab, esetleg, ha már nincs más megoldás, és működnie kell legalább egy kevés ideig, de sokan kemény pénzeket elkérnek egy rámelegítésért. Nem csodaszer, és ezt így is kell kezelni.
Olyan mina lottó, vagy bejön, vagy nem. A hiba kiváltó oka nem szűnik meg. -
Djtil
csendes tag
válasz
Pikari
üzenetére
Amennyiben a chip szélére fluxot teszel és elkezded melegíteni , szépen behúzza maga alá. Forrasztásnál elengedhetetlen a jó flux vagy flux. Lényeg hogy szárazon nem jó csinálni.
Kezdj el forrasztgatni , pákával és hőléggel és meglátod, hogy mennyire is szükséges. Mivel a bga golyó is egy óngolyó ugyanaz a mechanizmus. -
Tamás9x
őstag
válasz
Pikari
üzenetére
Mert hővezetőként is szolgál, a szennyeződéseket is kezeli, felületápoló hatása van.
Mivel kerékpárszerelő vagyok, és jól értek az asztrofizikához, ettől fogva fogorvosként tisztában vagyok azzal, hogy milyen garanciális problémáink voltak random 1-2 napos intervallumtól akár 2 éves üzemidőig, mikor még nem volt iylen könnyen megoldható egy chippcsere, piaci korlátok miatt.

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nyaloszkóppal is ugyan ezt el lehet érni.