- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigabyga
aktív tag
Van valakinek elfekvőben (itthon nincs/nem találtam) egy ilyen NCP81236A kis kocka alapú bizgótyája?
Köszönöm előre is!
-
Router
őstag
Szerbusztok!
Lenovo G40-30 NM-A311 [link]
Nem nyitja ki a második FET-et. Áthidalva hibátlanul indul. Méricskétlen, nézegettem napokon keresztül de nem jövök rá, mi a baja, BQ IC kicserélve stb. Mi van ha simán átkötöm a fetet? Milyen funkció veszhet el? A tulaj szeretné a gépét már nagyon vissza de több időt nem szánnék rá.
-
Tamás9x
őstag
Ha már így szóbajött, GL702V-vel valami tapasztalat hosszútávon? Járt már valakinél iylen ?
Signat84: Bármikor
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
KillHates #18388 üzenetére
Az komoly..elszomorító, h ennyire kezdenek szarok lenni.. Most nálam is itt csücsül 1-2 komolyabb gamer gép, változatos hibával.. Múltkor volt nálam egy szépség, ROG Strix Scar 3 i9-el (Pesti nagy cég alkotott
)..meg épp most lőttem egy Acer predator helios 300-at 5V-os tápkör nyünnyedt le.
-
Gigabyga
aktív tag
IT8587E-be itt nincs tartalom, BIOS meg full új tartalmat kapott. Nálam ez kiesett, amit lehetett már elsütöttem. Ami fura, h rendszer töltésénél a procinál elég hangos cicergő, recsegő hang van majd OFF... egy új/jó proci kellene csak egy tesztre. Már azt is kipróbáltam, hogy ESD zacsiba be, jól megráztam hátha...
-
válasz
Gigabyga #18382 üzenetére
Ugyanilyen hibával küzdök én is egy 7000es és kettő 530as Lenovo-val. Azt hittem, hogy ez valami Lenovo betegség, de minap futottam rá egy ugyanilyen Dell-re is. Szerintem a Windows frissítése rontott el valamit a KBC tartalmában. Boot loop-ba szorul a gép tőle. Linux-al még nem próbáltam.
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy páciens: ASUS GL553VD
Működés közben kikapcsolt, próbálták újraindítani de windows bootnál kikapcsol.
BIOS-ban barangolva órákig elmegy.
Processzor VRM tápkörben találtam egy SIC631 IC-t [link] ami a 29-es Vdrv lábán kijött a működtető füst. Kicseréltem, visszapótoltam a vezető fóliát, ugyan azt csinálja. Javított lábra megjön az 5V, tekercseket, Vin lábakat átmértem, minden jónak tűnik.
Programoztam rá egy új BIOS-t, lehúztam mindent az alaplapról, új memória, de semmi.
Van egy másik, ugyan ilyen alaplapom, ugyan ezzel a hibajelenséggel. Azt az ügyfél felküldte a gyári szervizbe, ott állítólag dVGA IC cseréltek rajta majd azzal visszaadták, hogy javíthatatlan. Annál a lapnál, leválaszottam a dVGa-t a tápkörről hátha, kicseréltem az összes SIC631-es ic hátha, de nem javult.
Processzora tippelek, de ezeken mindig elvérzek....
Valaki találkozott ezzel a hibával, vagy van tippje?! -
Tamás9x
őstag
Help
Volna egy régebbi Andonstar AD208
Gépem, amit szeretnék kicsit komolyabbra cserélni ami alatt lehetne dolgozni is normálisan. és egy VGA vagy HDMI kimenet is van rajta, hol kezdődnek a használhatóbb kamerák? 100K környéke még reális keret, vagy merre induljak el ?Signat84: Mire valók a barátok? küldök neked egy pár képet és videót a sajátomról, hogy érezd a törődést
-
imi535
csendes tag
Szerintem északi hid! Tuti
-
chipkonzol
csendes tag
válasz
KonzolKartel #18373 üzenetére
CQ61 310SA op8 nem indul, 3V, 5V ok, bios újraírva, akku led villog másodpercenként.
Van valakinek ötlete? -
chipkonzol
csendes tag
Köszönöm reggel kipróbálom
-
KonzolKartel
őstag
válasz
chipkonzol #18372 üzenetére
Jónak kell lennie
-
chipkonzol
csendes tag
Sziasztok,
CQ61 DA00P8MB6D0 rev D bios tudnátok nekem adni?
Köszönöm előre is.
-
Jokerx84
csendes tag
válasz
KonzolKartel #18370 üzenetére
Köszönöm a segítséget, az eladó szerint (ebay seeic) tökéletes a gpu, szerinte driver hiba, mert más nem lehet
-
Formaster
addikt
válasz
KillHates #18342 üzenetére
Közben megjött a monitorhoz a controller, úgy fest nem akar működni. Lecseréltem, de csak színeket váltogat, gyakorlatilag semmire nem reagál, még a kikapcsoló gombra sem.
-
Formaster
addikt
Urak, rendeltem egy IC-t, ami szemmel láthatóan nem új, de fel van golyózva. Szerintetek ilyenkor ólommentessel csinálták, vagy újra kéne golyózni? Sajnos csak univerzális stencilem van, amivel szívás lenne + azt sem tudom mekkora golyó kellene rá.
-
Jokerx84
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo Y50-70-ben történt egy GTX960M csere ( a gyári megfőtt), azóta letiltja a windows, kód 43-as hibával!
Találkozott már valaki ilyen jellegű hibával? -
mobileman
senior tag
válasz
KonzolKartel #18361 üzenetére
Jah, tényleg, ha szén, akkor valóban nem opció...
-
mobileman
senior tag
válasz
KonzolKartel #18359 üzenetére
Akkor cseréld, de mondok jobbat- golyózd újra, az eredmény ugyanaz lesz, mint a másik chippel...Ja, és garanciát helyedben nem adnék rá...Mert én se adok, ha körömszakadtáig ragaszkodnak a GPU- hoz...
-
KonzolKartel
őstag
válasz
mobileman #18358 üzenetére
Amit leírtál az teljesen jogos, bár szerintem aki egy ideje ezzel foglalkozik teljesen tisztában van az általad leírtakkal. Nem, hogy 2011-es IC-t nem lehet venni, 2021-est sem. Azzal nem lenne gond, amúgy hogy 2011-ben gyártották. A probléma az, hogy nyilván ezek is innen onnan lekapkodott ic-k(ahogy Te is mondtad), amikről sz*rt sem tudunk. Simán lehet, h csak azért "működnek", mert miközben felrakod kap egy reflowt.
Jelen esetben az ügyfél ragaszkodik az AMD gpuhoz. Természetesen én sem értek vele egyet, de Ő ezt szeretné. Kész, ez van. Kicserélem, boldogság, amikor meg beszarik hát beszart. Akkor addig tartott a boldogság.
-
mobileman
senior tag
válasz
KonzolKartel #18357 üzenetére
9 évet igen, de ha újra belekerül egy 2011- es chip, akkor szerinted mennyit fog bírni ? Már nem gyártják a chipet, az okos kínaiak meg innen- onnan bontogatják, és címkézik át, mintha új lenne...Fan kontroller? Van a MacsFan, szart se ér, nem a pörgés határozza meg az élettartamát...Nyújtani lehet, mint a tésztát, de megjósolhatatlan az élettartam. Nyugodtan mondhatjuk, tönkremegy elöbb- utóbb!
Én már csak a korrektség jegyében úgy vállalom, illetve mentem meg ezeket a maceket, hogy az ügyfél lemond az AMD gpu- ról, cserébe örök lesz a gép, mint a nyomorúság... -
Tamás9x
őstag
válasz
KonzolKartel #18355 üzenetére
De nem fogja, mert megfő a picsába
Újra, csak chip csere lesz, de hűtés módosítás nem...
-
mobileman
senior tag
válasz
KonzolKartel #18353 üzenetére
1 évre kell annak a gép ereje? Hát nem sok esze van
-
KonzolKartel
őstag
Valakinek eladó 216-0810005 GPU-ja A1286-ra kéne. A tulaj már hólyagosra melegítette. Kikötöttem, de nincs alvó mód, meg kellene neki a 6750 es "ereje" :D.
-
Formaster
addikt
válasz
KonzolKartel #18351 üzenetére
Igen, egy Taichi-n van fent. Akkor marad az ebayes, annyira nem sürgős végülis, csak egy mosfetre már vártam 3 hetet
-
d3lete
aktív tag
Halihó!
Van valakinek eladó működő D9WCW Micron GDDR6 memoriája? -
Hujikolp
őstag
válasz
axlrose32 #18344 üzenetére
Szia!
Mi az, amit csináltál és az eredmény? Milyen tudásod van?
A kontroller adatlapja amúgy sokat tud segíteni, ott leírja a hőprofil beállításának lépéseit is.
Ha az érzékelőt a chip tetejére teszed, akkor 260 fok alatt legyél. Olvadáspont felett pedig 60-90 mp. Melegítés kb 1 fok per Kelvinnel. -
zsero
aktív tag
Sziasztok, iPhone-t Baseband IC javításra hova ajánlott vinni Budapesten? Ha jól tudom ez BGA és csak kevesen csinálják.
-
Hunter2
addikt
Nem teljsen rework témakör de azért megkérdem.
Vásárolt ,ár valaki ettől a román cégtől?: https://www.lgx.ro/ -
yohnsee
tag
Sziasztok,
Bios és egyéb firmware-k letöltéséhez régebben regisztráltam fizetős oldalakra. Érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata fizetős oldalakkal, most beajánlotta magát a drbios, 64USD lenne egy évre. -
axlrose32
őstag
Sziasztok!
Valaki használ közületek ACHI Pro SC-t?
Ha igen, megosztana velem egy használható hőprofilt?
Valami nekem nagyon kínai... -
Formaster
addikt
Sziasztok, nem tudom mennyire optimális hely a kérdésemnek, de a jó öreg monitoromat kis híján hazavágtam. Történt ugyanis, hogy le akartam kapcsolni az elosztót amibe dugva van, de véletlen vissza is kapcsoltam. Azóta, ha elmentem rajta a beállításokat, áramtalanításig megtartja, de ha valami miatt elmegy a betáplálás, akkor elfelejt mindent, gyakorlatilag factory módba kapcsol és mindent nulláz. Lefotóztam a boardot, de nem tudom melyik eeprom vagy esetleg emmc tárolhatja a beállításokat. Szerintetek?
-
yohnsee
tag
Vagy kamu, vagy nagyon unatkozott az illető.
Mindenesetre jópofa.
[kép] -
Router
őstag
Valaki meg tudna dobni egy KB9022Q-val? Nem baj ha használt csak menjen.
-
Tamás9x
őstag
Pascal bios mod működik már vajon, gtx 1080m nem max-q- nál kellene frekiket állítanom és a fogyasztást is korlátozni, hogy ne főzze meg magát. TDP tweaker után nem engedi felírni az nvflash.
elméletileg az összegző is jó, hacsak nem számoltam el valamit.
-
roger.smith
csendes tag
üdv.tudtok nekem ajánlani valakit aki inverter / kapcsoló üzemű tápokat javit?
illetve lehetőleg belföldi forrást amtech 559 / 213 flux-ra?
köszi -
válasz
KonzolKartel #18326 üzenetére
pü.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
FoxiestFox #18325 üzenetére
Az egyengetésből valószínűleg törés lenne. Inkább hidalni érdemes. Dobj egy PM-et, ha nem menne.
-
Sziasztok!
Elnézést ha off.
Tudtok Budapesten valakit, aki egy Voodoo2 grafkártyán lévő framebuffer chipet le tudná kapni, kiegyengetni a görbült, és forrasztás által elengedett lábait (2db az egyik sarkán, rámelegítve pákával, de sikertelenül, én vagyok a bűnös) és vissza tudná olvasztani a pcb-re?Tekintve hogy 20-25 ropi körül vannak már ezek a vackok, ha ennél olcsóbban meg lehet úszni, teszem azt 10 alatt, azt ráköltöm simán.
-
netzoli
tag
válasz
lightbulber #18320 üzenetére
Nincs véletlenül valakinek egy Asus K55VJ biosa?
-
lightbulber
csendes tag
Urak! Dell N5110 olyat prudukál,hogy a gyári töltőre azt írja,hogy nem tudja azonosítani,de beindul az aksit nem tölti, amire szintén azt írja ,hogy azonosíthatatlan. ez tesztelve több töltőbel és több aksival (aksi nélkül) is. Bios szivathat szerintetek?
-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
válasz
Reggie0 #18313 üzenetére
Ha már a méter szóba jött, erről mi a véleményetek? A szkóp része mennyire használható, vagy a MM része? Kicsit olyannak tűnik, mint a 4 évszak gumi
-
Formaster
addikt
válasz
Reggie0 #18313 üzenetére
Köszi
rendeltem már egy bontott T-Cont bagóért. Ezzel még kísérletezek attól függetlenül, azért is, mert jó lenne tudni, hogy nem a táp csapta ki. Minap éjszaka hideg volt kb 15 fok, rá volt nyitva az ablak és reggel ilyen 13.5V/25.8V-okat mértem a 12/24V oldalakon. Ekkora differencia még beleférhet?
-
Reggie0
félisten
válasz
Formaster #18312 üzenetére
Kisutni ugy lehet, hogy rovidre zarod a pufferkondikat. A fetet pedig ugy, hogy a gate-t a source-ra zarod.
Mondjuk, ha csak egy multimetered van, akkor ne probald otthon megjavitani, celszeru minimum egy RLC merovel es szkoppal rendelkezni ehhez.
A multimeter egy adott ellenallass alatt sipol. Ha nagy a tekercs induktivitasa, akkor jellemzoen nagyobb a belso ellenallasa is a nagyobb menetszam miatt. Tehat termeszetes, hogy vannak olyan tekercsek amire sipolni fog es van olyan amire nem. Plusz meg attol is fugg, hogy mi a kapcsolas mogotte. Tehat az, hogy sipol, meg semmit sem jelent. Ha <1mOhm-al mutat rovidzarlatot, akkor valoszinu, hogy problemaja van, de meg ez sem jelent semmit(azert letezik induktivitas 1mOhm belso ellenallas alatt is), illetve a merovezetek ellenallasa is benne van, es ebben a tartomanyban mar nem tul jok ezek a kis kezi multimeterek. En erre peldaul Tektronix DMM6500-at hasznalok, nem veletlen.
Szerintem vidd el olyan szervizbe, ahol van felszereles, mert igy nagyobb az eselye, hogy agyonvagod, minthogy megjavitanad a vegen.
-
válasz
Formaster #18310 üzenetére
A tekercs az induktivitásától függően mindig zárlatot fog mutatni a műszeren. Általában pár Ohmosak és azt "kisípolja" a multiméter. A kondenzátorra jellemző, hogy nagyon nem szabad zárlatosnak lennie!
A fet-nél meg az lehet, hogy kapcsolva maradt mert túl hamar mértél a működés után (hányszor szívatott meg az elején ilyesni) , vagy a gate-jén van valami kondi ami még adja neki a szuflát és "behúzva maradt a relé"A tuti az lenne, ha levennéd, kisütnéd és úgy mérnéd meg.
Én még mindig maradnék az első verziódnál; joint hibás lesz a TV procija. -
Formaster
addikt
KillHates,Reggie0, köszönöm a felvilágosítást
közben átnéztem a panelt és lehet, hogy rossz úton járok. Egy oled tv-ről van szó ami nem kapcsolt be, majd a t-con-t a vezérlővel összekötő szalagkábeleket lehúzva tesztelgettem, ezalatt az idő alatt heatshield nélkül rotyogott az IC. Utána összeraktam bekapcsolt, de kb fél óra múlva el is ment a kép, hang maradt, gondoltam bga. Jelenleg bekapcsol, nem is kapcsol ki, de kép nincs.
De azóta a T-con boardon találtam egy coilt és egy mosfetet ami zárlatos, viszont a coilra úgy tudom nem jellemző a zárlat. Önmagában okozhatja vajon a mosfet a problémát, vagy kezdjem el egyesével tesztelgetni az ellenállásokat is? (Illetve rendelnék egy ilyen mosfetet, de nem tudom milyen specifikációkkal keressem) Nem reveláns a kérdés ebben a topikban, de talán valaki tud mondani valamit egy lelkes amatőrnek.
-
válasz
Formaster #18307 üzenetére
Azért forszírozták a chip cserét, mert ha valaki reballozza neked és nem működik utána az adott eszköz, akkor nem szeret senki sem rossz szájízzel elkérni pénzt. Ez valami olyan dolog, mintha elmész a gumishoz, hogy lapos a kereked fújja fel, de a gumis erősködik, hogy ki kellene cserélni azt a kereket mert megint le fog ereszteni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Formaster #18307 üzenetére
A ragasztas sem csak jot tesz, hanem a sarkokon levo golyok repedeset gyorsitja. Amugy valos tapasztalat, hogy a mag golyoi rovidebb elettartamuak flipchip bga eseten, de ez attol is fugg hogyan van ragasztva a chip. Ezert mondom, hogy a sok GPU javitasbol meg nem lehet messzemeno kovetkezteteseket levonni, nem minden BGA egyforma.
Kutatas: [link]
-
Formaster
addikt
válasz
Reggie0 #18305 üzenetére
Anno jópár tucat xboxot reballoztattam megbízható helyen, ezek a silány hűtés ellenére is bírták 2-3 évig legalább, de van amelyik a mai napig megy. Tehettél volna rá 0km-es GPU-t is, akkor sem bírta volna tovább ilyen hűtéssel, meg olyan userekkel, akik 3-4 óra game session után azonnal kikapcsolták a boxot. (+ akkoriban rajta voltak a témán és fellelhetők voltak röntgenes képek is)
Szívesen hallgatom és őszintén érdekel, hogy miért valószínűbb, hogy a szilícium ragasztott forrasztása lesz kontakt hibás, mintsem a jóval nagyobb lapka, ami egy még nagyobb nyákon fekszik, amiknek közel sem azonos a hőelvezetésük, vagyis egymás ellen dolgoznak. Nyilván a maghőmérséklet jóval magasabb, de a deformáció szinte kizárható.
-
Tamás9x
őstag
incs véletlenül valakinek a polcon egy 25,5*40*5,2mm-es 480-500mah-es lipo cellája?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest