Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
xAzta
újonc
A tegnapi stream-nél említették, hogy zárt béta fog indulni karácsony környékén. Pontosan nem tudni hány ember lesz beválasztva, de sokkal több embert fognak beválasztani mint az Alpha tesztre ami 20 volt.
Választás véletlenszerű lesz, tehát aki még nem regisztrált regisztráljon mihamarabb, ha szeretne esélyt
-
Gyuri27
félisten
Stream [link]
-
Zotya21
senior tag
Sajnos egyikünk se lett meghívva a zárt alfába

pedig 30. án indul
-
Sident96
tag
Sziasztok.

Terveim közt szerepel, hogy a közeljövőben webprogramozóként találjak egy állást, ezért írtam/írok egy weboldalt referenciának, aminek az alapját egy HTML5/Javascript TCG TowerDefense játék adja, amiben kártyák jelképezik a tornyokat. A honlapon ezekkel a kártyákkal lehet kereskedni, venni, eladni és booster packokat venni. A játék már be van fejezve és a Marketplace is, illetve pakli készítés is működik.Mivel számomra nem cél a játék befejezése, ezért csak 1 pályát és 8 kártyát készítettem eddig és nem tervezek többet. Viszont gondoltam, hogy ha akad valaki aki szívesen készítene egy játékot(pályák, tornyok, kártyák) akkor én örömmel átadnám neki a lehetőséget hogy megalkossa ezeket az elemeket saját kreativitása szerint.
Ez a project nem komoly, közvetlen bevételem nem származik belőle és nem tudok viszonzásul adni( annak ellenére sem, hogy ez számomra valószínűleg hasznosabb, mint aki ezeket elkészítené) semmi többet mint egy köszönetnyilvánítást és a készítő nevének és elérhetőségének elhelyezését az oldalon, ami talán hasznos lehet ha valaki grafikai munkákat végez. Ezt inkább annak ajánlom, aki nem vár hasznot belőle, de örömmel foglalatoskodik ilyennel. Abban természetesen segítek, hogy hogyan tudja megalkotni ezeket a képeket(és tornyok/mobok tulajdonságait), hogy kompatibilis legyen a játékkal. A játékban 32*32 pixeles bitmap-eket használok.A honlap jelenleg csak a saját gépemen fut. Ha készen lesz, egy webserverre fel lesz rakva(lehetséges, hogy csak egy ingyenesre). Ha készen lesz megosztom Veletek, ha érdekel.

Remélem nem bánjátok, hogy megosztottam ezt veletek, mivel BattleForge inspirálta az ötletet. Ha mégis reklámnak tekintitek, nyugodtan töröljétek a hozzászólásom, nem sértődöm meg.
Ha pedig valakit érdekel, egy PM/PÜ-ben elérhet. 
-
pachito
őstag
-
Gyuri27
félisten
BF Reborn stream!
[link] -
Gyuri27
félisten
Hello Skylords !
You're now over 2k members on the forum and soon facebook ! Great Thanks ! You guys are just insane ! grin hangulatjel
Just to answer a few questions that I have like 2 millions times per day.
- ETA for the Technical Alpha is on 30 September.
- We have no official release date to give you.
- We're not recruiting, translator or moderators for now.
If you want more information, I invite you to check our forum and the different topics that we have, they're answering a lot of your questions.
FAQ : http://forum.bfreborn.com/index.php?/topic/572-bfreborn-faq/
And once again, be patient ! This isn't an easy work what we're doing, so that's normal if it's taking time. We all know that you're all excited about this, and we are excited too (Team), we're doing our best, and anyway, don't fear, this game will rise again !
See you soon guys on the forum, and in the forge !
InsaneHawk. -
Plata
félisten
Úgy nagyjából mikor lesz szerver?És honnan lehet letölteni a játékot?
Mert a dobozos játékom biztos nem lesz jó hozzá.Pedig kétszer is megvan,mert egyet ajándékba kaptam,egyet meg én vettem.
-
Gyuri27
félisten
Legjobb player szavazás [link].
Mondjuk egyre lehet szavazni.
Dekka/stoxx volt a választásom. Arcátlan volt amit t1 naturéval és az energy spammal művelt.
Nagyon szerettem DD-t. Játszottam vele pár meccset. Egy igazi úr volt. -
Gyuri27
félisten
válasz
Zotya21
üzenetére
Hát aki megcsinálja az kevéssé ákom bákom. Legalábbis tudhat valamit.
Persze ők ezt hobbiból csinálják nem várhatunk semmit. Minden ajándék.
Bizom benne, hogy müködni fog a dolog. Ha nem akkor kapjuk meg azt a megoldást amivel offba futtatni tudjuk.Az ea jó kérdés. Azok full kretének. Szóval miattuk kicsit én is aggódok.
-
Zotya21
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
engem az aggaszt az ilyen ákom bákom emberek által készített szerverrel hogy még anyira sem biztos a jövője mint az EA által kiadott játékoknak
elindítják és majd rájönnek egyszer csak hogy még sem folyik be annyi összeg sem ami a szerverhez kell
és leállítják az egészet
a másik meg ha jól fog menni akkor az EA mérges lesz és elveszi tőlük
de amúgy várom nagyon csak kár hogy minden farm elveszett
-
Gyuri27
félisten
válasz
BlackTiger
üzenetére
Most más lesz. Elejétől free. Stream sokat fog segíteni.
pachito: igen ott az alap szebb.
-
BlackTiger
tag
válasz
pachito
üzenetére
Azért szerintem az Easter Egg übereli. Ő az egyetlen kakukkTOJÁS (hahaha hú hee.. ). Nem is értem annak, hogy nem lett artworkje, csak lefotózták a modellt rossz minőségben xD.
Amúgy tényleg minden gyönyörű volt a Battleforge-ban, az artworkok, lapok, a modellek, pályák.. az egész grafika. Nem is értem még mindig, hogy minden ilyen toplistából kimarad, az emberek nem is emlékeznek rá, meg eleve rengetegen még a létezéséről sem tudnak, pedig kiemelkedő játék volt már e szempontból is, de amúgy meg mindenből. A legjobb!
<3 -
Gyuri27
félisten
[link] nézegetem a kártyákat és végem van.
Ha legalább offba menne és csak a pve. ÁhhhA promó kártyák még mindig gyönyörűek.
-
Gekkito
tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
Bánkódtam én, csak épp az volt az utolsó félévem a fősulin, és volt min keseregnem a Battleforge-on kívül is.
Most meg élesedik a helyzet, feltépődtek a régi sebek 
Nagyon be vagyok már sózva, kíváncsi vagyok milyen újítások/módosítások lesznek.
Amúgy szerintem jó volt valamilyen szinten így is, már mindenki hozzá van szokva, hogy ha király akarsz lenni benne, akkor a zsebedbe kell nyúlni. Már minden Free to Play game így működik. Én pl nem vettem meg a CD-t, mert indulás után 1-2 évvel ismerkedhettem meg a játékkal. Elsőnek letöltöttem, aztán BFP pontokat vettem 2x, utána jöttem rá, hogy amazonon lehet venni CD kulcsot, ami után kapsz 3000 BFP-t, plusz rengeteg jó kártyát ami a tutorial deckben lévőket abszolút felülmúlta. (Onnantól kezdve ezt vettem meg még 1x, aztán sajnos ez elfogyott. Utána meg jöttek a bizniszelések
)Én egyáltalán nem használok Steam-et, PC-n semmivel se játszok (bár ez most változni látszik
) nem tudom ott hogy megy, de a Sony is nagyon megy rá a digitális vásárlásra aminek én nem örülök. Nem attól félek, hogy egyszer csak leszedik a Store-ról a játékot amit már megvettem, és többet nem tudom használni/letölteni, hanem inkább az a problémám, hogy megveszem a játékot 18ezerért digitálisan, és aztán ha megunom mit csinálok vele? Lemezest eladom akár 2 hét múlva 15-ért, vagy 1 év múlva 10-ért, és nem marad rajtam végtelenségig, nem kell paráznom tőle, hogy eltűnik a listából. Pedig biztos sokat megtudnának spórolni, ha nem kéne több százezer példányt legyártani. -
BlackTiger
tag
válasz
Gekkito
üzenetére
Akkor majd nyomod tutorial deck-el.
Kihívásnak jó, ha ráérez az ember akkor meg még szórakoztató is.Amúgy átdolgozzák a BFp szerzésének rendszerét így küldetésekkel, napi belépéssel lehet mindenkinek és biztos vagyok benne, hogy így a szükségesebb lapok elérhetőbbek lesznek mindenki számára, akár jobban is, mint a régiben ha az órabér/túlárazott EA játék arányt tekintjük. Ez most már teljes mértékben ingyenes lesz, a legkisebb porcikájáig.
Az upgradek rendszerét szintén átdolgozzák valószínűleg, hogy ne két-három évnyi "szenvedés" legyen összeszedni egy-két teljes paklit, illetve, hogy annak is kedvező legyen az új rendszer aki csak PvP-zni szeret, ő se legyen rákényszerülve az expert mapok naphosszat való farmolására. Még erről bővebben nem tudok semmit, majd látjuk, hogy működik ha kijött a játék, de ezek az irányelvek.
És tényleg felesleges bánkódni, úgy a szomorkodással lekéstél már lassan egy éve
, itt akkor volt mindenki ideges és akkor vesztettünk el mindent igazából, amikor az EA bezárta a BF-et. Most ennek viszont, ami most van csakis kizárólag örülni lehet, hogy még mindig ekkora lelkes rajongó tábora van és a közösségi erő újjáéleszti a játékot.Gyuri: Szerintem már akkoriban is az EA meg minden nagyobb ilyen mocsok cég belefoglalta licenceibe, hogy tulajdonképpen magát a lemezt megveszed, de a rajta lévő szoftvert csak meghatározatlan ideig bérled. Tehát Te és én is, mint mindenki más itt egy pohár alátétet vettünk.
Ez az új üzletpolitika. Nézd a Steam-et is, ott is teljesen függőhelyzetben vagy, mert már lemezed nincs, csak egy könyvtárból letöltöd néha és használod kb. az is erre hajaz, ha úgy döntenek, hogy valamit ott megszüntetnek nem tudsz vele mit kezdeni. Lassan minden birtokod már virtuálissá válik és a nagy részük meg valójában még csak nem is a tied, hanem ugye csak haszonélvezője vagy. Eljutottunk oda, hogy elkezdett egyre jobban elanyagiaskodni ez a világ, az anyagi/földi javak váltak mérvadóvá, és (én meg úgy látom, hogy) most meg tartunk már afelé, hogy egyre jobban elitesedik. Még mindig egyre erőteljesebben az minősít, az a mérvadó, hogy mennyit és mit birtokolsz, de lassan ez a jog is már csak a legfeslőbbeknek, nagy cégeknek stb. lesz meg és tőlünk egyszerű parasztoktól egy gombnyomásra elvehetnek mindent ha úgy akarják. Nekünk már szinte nem lesz semmink, és az a kevés is csak virtuális. Hova halad ez a világ.. Nah, mindegy, élvezzük amíg lehet, próbáljuk kihozni mindenből a legjobbat. 
-
Gekkito
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Hát igen, csak sajnos azóta már kirepültem a családi fészekből, dolgozok napi 8 órában, aztán ha hazaérek a maszek melómat kell csinálni. Muszáj csinálnom ahhoz hogy jól éljek, és tudjak olyanokra költeni mint pl a BF boosterek, vagy egyéb dolgok amik nem alapszükséglete az életnek, és ne kelljen a hónap végén számolgatnom, hogy vajon fizuig kihúzom e még.
Úgyhogy már nincs naponta 4-5 órám játékra, örülök ha egy héten van annyi. Szóval valszeg már sose fogok annyit kifarmolni, mint amennyim volt. Na, de mind1, örülök inkább annak, hogy majd tudok egy kicsit nosztalgiázni szabadidőmben.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Gekkito
üzenetére
Ezt mond a szemét ae-nek. Mert az jogos volt, hogy lelőtték a szervert, fórtumot, supportot.
De a játék alapvetően a tied (föleg aki fizetett érte, alapjáték, booster). Nyugodtan mehetett volna a dolog offlinébe. Ezt megcsinálhatták volna.
Ne bánkódj. Majd kifarmolod megint. Jobb is ez így. Nem lesz benne az ea. Az már jó. Mivel 0-ról indulunk az újak nem lesznek annyira hátrányban.Az időt nem dobtad ki. Játszottál, szórakoztál. A pénz így csak félig lett kidobva.
-
Plata
félisten
Hát én már szívesen kipróbálnám,de vajon mikortól lesz játszható.
Arra leszek majd kíváncsi hogy eredeti dobozos Battle Forge játék jó lesz-e,vagy majd le kell tölteni. -
Zotya21
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=4kOP8GHejsY

-
pachito
őstag
Mindenki a nulláról fog kezdeni. A hivatalos EA szervereken marad cuccok örökre elvesztek a leállítás napján, ez teljesen privát kezdeményezés, önköltséges privát szerverrel.
De mivel nem lesz lehetőség pénzért pakkot venni ezért gyanítom, hogy nem lesz túl nehéz csak játékkal teljes kollekciót összehozni.
-
Plata
félisten
válasz
pachito
üzenetére
De honnan fogják tudni hogy neked milyen kártyáid voltak?
Én annak idején vettem valódi pénzért kártya csomagokat.Ha jól emlékszem 2000 pontos kódokat vettem.És abból vettem kártyákat.
De sajnos már nem is emlékszem mi volt az accom neve.Hogyan tudok majd játszani az újjal?Gondolom a nulláról kell majd újra kezdenem. -
Gyuri27
félisten
válasz
Sident96
üzenetére
Új kártya nem kell ide szerintem. Mondjuk ha megoldják a többit az sincs kizárva.
Szóval ami bibis balancolják (szerintem ez könnyebben megoldható) aztán game. Mert kártya van bőven, nem nevezném kevésnek. A baj ott van, hogy pvp-re sok nem volt használható.
Az én álláspontom az, hogy inkább egy tökéletesen működő tökéletlen játék. De legyen már végre.
-
Sident96
tag
Sajnos új kártyákat szerintem kizárt, hogy tudnának bele rakni :c
Nem vagyok telhetetlen, örülök a játéknak. De remélem jön egy új TCGRTS ami megváltja a világot ^^ Addig is toljuk ezt
-
pachito
őstag
válasz
Gekkito
üzenetére
Én arra tippelek, hogy még ősz előtt lesz lehetőségünk játszani...videók alapján eléggé jól állnak a dolgokkal, gyakorlatilag minden fontos feature elérhető...nekem egyelőre az is elég volna, ha már a kampány mapokat lehetne tolni, kicsit visszarázódni, upgradeket, goldot gyűjteni...
-
Gekkito
tag
Nagyon várom már!!! Remélem még 2015-ben játszhatunk vele újra.
-
pachito
őstag
Na, most látom, hogy mi folyik itt...
Vazze, bontom a pezsgőt, de nyomban!Blacktiger: Nekem is a Vampire: TMB a másik nagy kedvenc, kicsi a világ...
Kb Orrvérzésig toltam már az évek során 
Azért jó érzés a fórumon is MrXLinket meg DragonofTimeot újra munkában látni

-
BlackTiger
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ebben van valami, szerintem igazad van, de azért remélem most az egyszer nem így lesz.
Amúgy ismeritek ezeket a support-okat, hogy mennyi időt szánnak egy-egy válasz megírására.. csak valamelyik sablont küldik el, néha nem is arra amit kérdeztél, aztán nézel, hogy ez meg kinek szólt.
Sajnos bennem az is felmerült, hogy az EA-s tag aki válaszolt (főleg, hogy online chat és így ott nincs egy-két hetük utána nézni a dolognak) nem tudta, hogy a BattleForge-hoz nem adtak ki sosem szerver fájlokat, hanem itt egyfajta hackelgetés folyik, hogy maguk a rajongók szimuláljanak egyet. Így lehet csak benyomta az általános szöveget ami minden más supportját elvesztő játékra igaz, pl. Battlefield-ek. A későbbiekben ez megint alapul szolgálhatna nekik.. Szóval még én sem tudom mennyire hivatalos ez az álláspont.Bár, itt amúgy nincs arról szó szerintem, hogy a fájlokat boncolgatják, szóval könnyen lehet, hogy még EULA megszegéssel sem, meg copyrightos dolgokkal sem lehet senkit sem vádolni. És Gyuri ez egyben válasz egy eggyel régebbi kommentedre, hogy "az offline módnak is örülnél már", az az igazság, hogy azt ezerszer nehezebb lenne megcsinálni, sőt lehet, hogy ilyenformában lehetetlen is, mert ugye száz százalékosan nem lehet visszafejteni a titkosított/már lefordított forráskódokat, azaz az .exe és .dll, stb. állományokat. Illetve ezzel már súlyos jogi vitákba torkollanának. A legegyszerűbb és amit szerintem ők is csinálnak, hogy írni kb. a nulláról egy külön programot, ami az eredeti BattleForge játék elindítása után kezeli az onnan kimenő adatforgalmat (kéréseket) és legyártja és elküldi a megfelelő bemenő adatforgalmat (utasításokat), szóval egyszóval szimulálnak maguk egy szervert, de a játék fájljaiba nem nyúlnak bele.
Offline mód majd később is csak úgy lehetne, ha kiadják nekünk ezt a szervert és tudjuk majd futtatni a saját gépünkön, amiben nagyban reménykedek, mert ha ez a projekt egy idő után mégis elhalna, akkor is lesz egy-két ember aki nagyon szeretne játszani majd vele, csak ellenkező esetben már megint ott tartanánk ahonnan elindultunk, azaz a nullánál. : D -
Cr4Zy
tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
Idézet a bfreborn fórumáról, melyben az EA-t megkérdezték a játék jogtisztaságáról:
"Contacted EA using Live Chat, just now. Asking about copyrights of BF and starting a private server. Guess their answer
"Hi there and thanks for sharing that information. Since we do not support BattleForge anymore, you guys can create private server. It is going to be your own server so there are no rules and regulations that will be coming from us." "
Az angolul gyengébbek számára ugyanez magyarra fordítva:
"Épp most kapcsolatba léptem az EA szupportjával élő chaten keresztül. A BF szerzői jogairól kérdezősködtem, illetve egy privát szerver elindításáról. Nem találjátok ki a válaszukat:
"Szia, köszönjük hogy megosztottad ezt az információt velünk. Mivel már nem támogatjuk a BattleForge-ot, csinálhattok privát szervert. Ez a ti szerveretek lesz, ahol tőlünk nem lesznek semmiféle szabályok és kikötések." "
Ez így azt jelenti, hogy az EA nem fog beleszólni semmibe, azaz szabad a pálya. Innentől már csak be kell fejezni a játék összefoltozását

-
Gyuri27
félisten
válasz
BlackTiger
üzenetére
Ámen atyám.
Én már egy offline és lan módnak is örültem volna.
Így meg jobb persze.
A mondandód mint mindig igaz és a valóságot tükrözi. Ez egy jó és egyedi játék. Egyedül álló. de csak sikerült eltolni. Talán majd most jó lesz.
Szerverre meg szerény kürülményeim ellenére fizetünk.Remélem lesznek majd jó streamek is.
-
BlackTiger
tag
Ez valami csodálatos!
Elképesztő, tényleg.. örülök, hogy vannak még lelkes emberek, akik felismerték ennek a játéknak a zsenialitását és nem hagyják, hogy örök feledésbe merüljön. Erre vártunk már lassan két éve, és most végre megtörténik.@Gyuri: Majd részletesen is megnézem, és beszámolok a fontosabb dolgokról, de így elsőre annyit már elkaptam, hogy BFP-t lehetetlen lesz pénzért vásárolni, a mod készítői kifejezetten ellenzői ennek a felvetésnek, nem szeretnék, hogy a pénz körül forogjon az egész, és ez így tökéletes.
Anno az EA rettentő mocskos politikájának is része volt abban - véleményem szerint -, hogy a Battleforge nem kapta meg a kellő és megérdemelt elismerést minden réteg részéről és, hogy aztán a játék a romlás iránya felé vette az utat.Itt gyakorlatilag idealizálták, felszabadították a játékot. BFP-t küldetések, tournamentek, napi loginek során, tehát játékkal lehet szerezni, pénzért sehogy sem. Fizetni csakis a szerverek fenntartásáért, üzemeltetésért lesz szükséges, a készítők non-profitnak mondják magukat, a maradék pénz egy egyelőre kiszemelt szervezethez (Save the Children) megy, de később elvileg dönteni lehet erről is, választani több közül.
Forradalom! Az elnyomó nagyvállalatok ellen akik képesek a pénz és a hatalom érdekében értékeket elpusztítani, romba dönteni. Én ezt látom ebben, az egyik kedvenc játék újraélesztésén túlmenően.
Csak aztán nehogy az legyen a sorsa, mint hasonló projekteknek..Példa kedvéért másik kedvenc játékom, a Vampire the Masquerade: Bloodlines (valaha volt egyik legjobb RPG véleményem szerint, ha nem is, az viszont biztos, hogy a legstílusosabb) rebootjára tett kísérletet egy a kiadótól független, lelkes rajongói társaság, ingyenesen, szintén non-profite, már rengeteget haladtak vele amikor is az egész projektet legyalulták úgy ahogy volt, teljesen abba kellet hagyniuk. A játékhoz a jogcímet birtokló CCP
(amelynek nem eredetileg volt a kezében, felvásárolta, majd belekezdett egy nagyszabású, ismét csak csodálatosnak érkező projektbe a World of Darkness MMO-ba, amit végül félbehagytak és ezzel rajongók tucatjait keserítették el, hiszen az alkotás hiánypótló lett volna a téren. A világ amiben játszódik/játszódott volna neve maga az, hogy world of darkness, ehhez még rengeteg más mű, fikció és játék is tartozik, nagyvárosi modern gótikus, rebellis, helyenként cyber-punkos, sincitys (bűnös város, nem a film), undeground stílusával egyedülálló és káprázatos.)
egy-két "cease and desist" kérvénnyel zaklatta őket, felszólította a készítőket a projekt teljes felfüggesztésére. Ami felháborító volt, hogy csak ülnek az IP-n, de nem csinálnak semmit, mert a saját projektüket is félbehagyták, sosem készült el, de ugyanakkor másoknak sem engedik egy percet sem, hogy cselekedjenek. Gusztustalan. Így kerültek ismét csak hatalmas értékek pár mozdulattal a kukába, csak az üzlet és a pénz miatt. Jah és már az eredeti játék is félkészen jött ki, azt is a rajongóknak kellett kipatchelni, ez viszont a régebbi kiadó hibája. Egyszerűen hihetetlen, hogy a korukat meghaladó, átlagnál sokkal intelligensebb játékok, amiket igazi értéknek merek nevezni, versenyre se képesek kelni a tucat szarokkal.. ez valahol a társadalom színvonalát is tükrözi.. mondjuk amit megint a nagy fejesek bomlasztanak, roncsolnak.. véget nem érő spirál szerűen. Nagyon szomorú.(Bocsi, igazából szebben akartam fogalmazni, de most sietnem kell, remélem a lényeg átmegy.
)Jah és éljenek az új próbálkozások, éljen a Battleforge Reborn, nagyon remélem, hogy sikerül. Én már annak is örülnék, ha csak a Forge-ban rakosgathatnám lefelé a lényeket.. nekem már az is annyi örömöt tudna okozni ezek után. Éljen az "emberek" harca az "anyag" ellen, éljen a szabadság!
Vagy ahogy Gyuri is mondta, és ami nagyon tetszett éljen a vágy a szépre és a jóra. -
Gyuri27
félisten
-
rolii92i
tag
-
rolii92i
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Az Ea még nem biztos hogy tud róla

de ez a véleménye a srácnak a jogokról:
We're not going to make any profits of this server. (You wont have to pay to play, or get BFP). Donations will help us paying the dedicated server, and after it goes to a charity called "Save the children".
The objective of the projet isn't to earn money, it's to bring back a game, that we all love, and play, that's it
-
Gyuri27
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére

rolii92i: most akkor hogy lesz a régi acc-t használod?
-
rolii92i
tag
Hali!
Hoztam egy jó hírt,sztem nem mindenki láthatta még
imáink meghallgatásra találtak.
ez is készül a LegacyReforge mellett
https://www.facebook.com/pages/BattleForge-Reborn/1631379693773798
https://www.youtube.com/watch?v=j-UZo2m6SxI -
Gyuri27
félisten
válasz
pachito
üzenetére
A remény hal meg utoljára. Meg a magyar vágya a jóra és a szépre.
Mostanában mennek a kis cégek, eredeti, jó gondolatok. Bízzunk hát benne.
Az, hogy az ea ezt elszarta tudtuk már hamar. Ez egy ilyen cég.
Az viszont konkrétan gusztustalan volt, hogy nem megy a cucc offline. Hiszen sokan így vagy úgy fizettünk érte. Egy-egy küldi vagy hamachi pvp bejó lenne istenem.
Múltkor youn néztem vagy 2 órát. A nagyokat is meg az ittenieket is.
-
Zotya21
senior tag
Update Itt
-
BladeHero
tag
Van három videó is fent YouTube-on:
Szerintem tényleg komolyan gondolja, de, egyedül nehéz lesz megvalósítania. Legalább valaki elkezdte

Jah, a Jugger meg itt is jól néz ki

-
Gyuri27
félisten
válasz
BlackTiger
üzenetére
Remélem egy orosz, ukrán vagy bármilyen feltörekvő társaság megveszi.
Aztán amig ügyködnek a folytatáson megy az első rész.Az rf se halva született ötlet. Sók jó programozó, mini, de feltörekvő cég van. A mechanika, a tematika adott. Azt már nem kell megalkotni.
Én azt nem értem miért nem lehetett a játokot offlinébe áttolni, meg lanozni. Hiszen többübük fizetett érte.Nincs egy hete, hogy stoxx (dekka) meccséből néztem néhányat.

-
Zotya21
senior tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
én igazából már azon is gondolkoztam hogy mivel ennyire sehol nem tart és azt mnodja nyárra kész lesz ami szerintem nevetségesen közeli időpont
vegyük akár a Banished nevű játékot azt egy ember csinálta de 2-3 évbe tellett neki és nagyszerű de 2-3 év és azóta is javítgatja meg utólag csinálja hozzá a modokat stb
és nincs bent multi se
szóval nem csodálkoznék ha azért gyűjtene ez a gyerek pénzt hogy legyen neki és nem azért hogy a játékot csinálja
aztán ha majd lesz elég pénze akkor eltűnik esetleg egy offline modot elhinnék de hogy ő majd szervereket fog üzemeltetni és elkészíti nyárra az szerintem lehetetlen

de elsőre jól hangzott

de ha még is igaz lenne támogatnám valamenynivel én is legalább egy játék árával de így szerintem csak a rászorulóknak gyűjtünk és ő rászorul

-
BlackTiger
tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
Elfelejtettem még hozzátenni, hogy amitől én a legtöbbet várnék, az egy a közösséget egybeszedő, open-source jellegű projekt lenne, ahol mindenki úgy tesz hozzá, ahogy tud és nem egy-egy privát próbálkozás. Viszont ezt sokkal nehezebb elkezdeni gyakorlatban, mint az utóbbit, sajnos komoly szervezést igényel.
Bocsi, a sok szöveg miatt.

-
BlackTiger
tag
Sziasztok!
Jó látni, hogy még ennyitekben él a remény, bevallom bennem is, és néha-néha még mindig vágyakozva gondolok vissza a régi nagy kedvencemre, a Battleforge-ra. Közben meg idegeskedek, hogy amit annak idején csináltam videót (Mindent a kezdetektől - oktató jelleggel) meg a cikkeket amiket egy közösségi oldal létrehozásának céljával fáradságos munkával írtam letöröltem, mikor abbahagytam a játékot, pedig most mennyire jó lenne visszanézni őket.
A lényeg, hogy sokat gondolkoztam azon is, hogy miként lehetne újjáéleszteni a játékot, de általában végül nem jutottam tovább annál, hogy mennyire haragszom az EA-re, azért amiért lezárta. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy miért nem tudtak egy offline módot csinálni hozzá, akár még egyszer teljes áron, főleg ha már nincsenek további terveik vele. Miért jó nekik az, ha az évtized egyik legjobb és legegyedibb stratégiai játéka, ilyen könnyen örök feledésbe merül? Vagy legalább biztosítanának lehetőséget közösségi szerverek létrehozására. Ez még mindig felfoghatatlan számomra, ha egyszer lehetőségem lenne megkérdezni tőlük, annak nagyon örülnék. Értem azt, hogy ez az üzleti modell nem volt az EA számára kedvező, mert négy év után már nem tudtak több pénzt kifacsarni az emberekből. De onnantól fogva nyugodtan szabadon ereszthették volna a játékot, nem kellett volna hagyniuk elmélyedni a süllyesztőben. Pont ugyanannyira nem termel csak profitot, mint az utóbbi, viszont több ezernyi embert tesz boldoggá. Nem hiszem, hogy nagy erőfeszítés lett volna.
Sajnos nem hiszem, hogy készülne egy Battleforge 2, az egészet úgy ahogy van elvettették szerintem, de ez tényleg egy rejtély számomra hogy miért. Ha pedig mégis valaki később előállna valami hasonlóval, akkor a mai trendeket figyelembe véve egy játszhatatlan, erőltetett pénzlehúzás lenne. Elég csak azt megnézni, hogy olyanok a free to play játékok, hogy pl. egy autóversenyben a benzinért kell fizetni, és a végén egy-két menetért is kétszer annyit, mintha az ember megvette volna a legjobb triple-A autós játékot dobozosan. Mindenki pénzt akar, a BF-es játékmechanika és alapelvek, pedig nem hoznak annyit, így szinte biztosan nem lesz hasonló modellel rendelkező Collective Card Game nagy kiadótól, komoly fejlesztőkkel. Indie-ben reménykedhetünk, de a legtöbb indie nem növi ki a mindent ígérő próbálkozások szintjét, és hamar kudarca fullad.
Valaki ajánlotta itt még a Hearthstone-t, de sajnos a HS az egy szerintem csak egy ál- gyűjtögetős kártyajáték, igazából csak egy egyszerű táblajáték, board game, semmi több. Ami CCG-vé tenné, az gyakorlatban nincs benne, és azzá valamit pedig nagyrészt a csere-bere tesz. Itt csak szerencsével és rengeteg játékórával (vagy pénzzel) unlockolható tartalmak vannak.
És ami azt illeti nagyjából ez is volt az egyetlen olyan amivel párhuzamot lehetett volna vonni a Battleforge és a Hearthstone között. Minden más tekintetben (és amint az fentebb kiderül, valójában ebben is) két teljesen különböző játékról van szó, még sajnos érzésre sem ugyanaz, a kártya tette volna azzá, egy csekély mértékben. Kártyás táblajáték(!) révén - legalábbis az én elnevezésem szerint - nagyon kevés a lehetőségeink száma, nincs benne annyi stratégia, mint elsőre tűnhet. Nagyjából kimerülnek a pakli összeállításban és abban, hogy milyen sorrendben játsszuk ki a kezünkben lévő lapokat. A többi szerencse, és akármennyi ismerettel rendelkezve is elbukhatunk meccseket pusztán azon.Mindezt csak azért tartom fontosnak elmondani, mert a Hearthstone a legnépszerűbb játékok közé tartozik jelenleg és ez megmutatja, hogy mik azok a trendek amik a fejlesztők követnek és mik azok amikre a játékosok vevők, ha kártyáról van szó. És ez sajnos messze van a Battleforge-tól. Ez a casual, gyorsan megszerezhető, könnyen elérhető egyéni, számszerű sikerekre alapuló játékélmény. És a pénzügyi modell mellett ez a másik döntő ok, amiért nem valószínűsíthető, hogy hasonló játék szülessen a közeljövőben.
A Battleforge messze más, ott több hónapnyi tanulás után is még mindig nyílnak meg az ember előtt utak, és új módszerek, mindig találni új kihívásokat és van benne akkora szabadság, hogy a játék engedje, hogy túlvállaljuk magunk (4 fős PvE map egyedül, tutorial deckel),és még úgy is teljesítsünk. Komoly tervezést, csapatmunkát, teljes összhangot, másodpercre pontos mikrot és makrot igénylő, különböző szerepeket vállaló (pl. PvE speedrunok) több órás próbálkozások, feszült, meglepetésekkel teli PvP-k, vagy csak lazulás a Forge-ban és az új promo lapunk csodálása, miközben beszélgetünk, tradelgetünk, mindez a Battleforge része volt, és a legtöbb elkötelezettséget, türelmet és egy olyan learning curve-t jelent, amit nem mindenki tud elsajátítani, és gyorsuló világunkban az ilyesmi egyáltalán nem divat. Ezek a címszavak MMORPG-knél is feltűnhetnek, amik ugyanakkor rendíthetetlen népszerűségnek örvendenek, de egy MMORTS, mint a Battleforge sokkal cizelláltabb, átfogóbb gondolkodást igényel, és kevesebb ember vevő rá. Illetve a fő ok talán, hogy RPG-kkel összehasonlítva a világa nem folytonos, hanem egy-egy probléma (pálya) megoldásából áll, így talán kevésbé enged elveszni benne, bár a játékon túli játék része, a meta, azaz a gyűjtögetés szerintem már itt is komoly függőséget okozhatott. Bár, ez már egészen messzire megy, lehetne még folytatni, jól esett egy kis nosztalgia, de a lényeg az, hogy valóban nem látom, hogy sok helyen igény lenne hasonlóra. Talán már kezdi átvenni a helyünk az "új generáció".
Ami a Legacy Forge-ot illeti, régebb óta figyelem, véleményem szerint jól hangzik, de nem fűzök túl sok reményt hozzá. Túlságosan is ambiciózus egy közel 18 éves fiútól, aki a szabadidejében foglalkozik vele, egyedül. Van még most mellette egy modellező, aki a Juggernaut-ot is csinálta, meg még valaki aki majd a zenével fog foglalkozni. A Facebook-on kérte, hogy aki tud ajánlja föl segítségét. Szerintem ehhez egy komolyabb csapat kéne, és így ebben a formában ezt nem találom életképesnek. Úgy tűnik kicsit, hogy túl sokat vállalt magára, ráadásul már arról is beszámol, hogy hogyan képzeli el a micro-payment rendszert (igen, nem teljesen ingyenes), mikor gyakorlatilag még semmi nincs kész, ami játékká tenné. Kicsit az ilyen steam-es, Greenlightos, pre-alpha releasekre, meg a sok elképesztő, de be nem váltott ígéretre emlékeztet. Ha több ember vezetésével készülne, akkor jobbat várnék, mivel akkor lehetőség lenne több ötlet és szempont felmerülésére. De így most úgy érzem, hogy egy emberen múlik az, hogy milyen irányba megy el az egész és, hogy mi és hogyan valósul meg benne, és ez így túl sok esélyt ad a hibára, az ötleteket megvalósulását értve. Könnyen lehet, hogy a végén nem az lesz amit vártunk, vagy akár, hogy el sem készül megfelelően. Egyelőre azért bízom benne és szurkolok neki!
Gondolkoztam azon, hogy milyen lehetőségeink vannak még a játék újraélesztéséhez. Talán, ha ugyanennyi időt és energiát a már meglévő Battleforge feltörésébe fordítanánk, lehet többre jutnánk. (bár lehet, hogy a szerver fájlok hiányában ez nem lehetséges, bele kell nézni a dologba még mélyebben)
Illetve van egy ötletem hasonló elemeket, azt az érzésvilágot viszont lényegében ugyanúgy tartalmazó, de egyszerűbben megvalósítható játékra is, de ezek egyelőre csak ötletek. -
Cr4Zy
tag
Mivel tavaly év közepe óta csinálja és teljesen saját forrásokból, illetve max. egy kevés adományozásból (paypal), plusz még nem töltötte be a 18. évét, ezért sajnos lassan, de halad. És a legfontosabb, hogy ha minden jól megy, akkor nyáron kiadja a játékot.
p.s.: azt olvastam, hogy a pve résznél szeretne offline egyjátékos módot is beletenni, és most éppen azon dolgozik a power well és orb-szisztéma elkészítése mellett, ami egy hatalmas pozitívum (és egyben negatívum is) lehet a battleforgehoz képest, hiszen lehetne játszani internetkapcsolat nélkül is, cserébe viszont sokkal nagyobb teret enged a csalásnak is.

-
ricshard444
veterán
Nagyon szuper lenne, ha sikerülne és minőségi alkotást játszhatnánk, normális támogatással. Hiányzik a BF kétségtelenül, egy olyan nagy űrt hagyott maga után, hogy azt nem lehet jelenleg kitölteni

-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Üdvözletem emberek, régen írtam ide, régen beszéltünk. Tavaly ősz vége felé tudomást szereztem egy készülőben lévő Battleforge-másolatról, melynek neve Legacy Reforge. Teljesen ingyenesre tervezik, mint a Battleforge volt, és vannak róla videók is. Pár napja kiírták a facebook oldalukra, hogy bár még kezdeti stádiumban van, de elkészült a honlapjuk, melyet a http://www.darknessblade.com/ oldalon találhattok meg. A játékról találhattok pár videót (illetve készítésének menetéről, haladásáról angol nyelvű beszámolót) youtube-on is.
A legutóbbi facebook állapotának (melyben leírta hogy kész a honlap alapja, de a letöltés gomb még nem működik) egyik hozzászólásában ezt tette hozzá: "i will release the game after i hit 18 (summer)", azaz magyarra fordítva a játékot azután fogja kiadni, miután betölti a 18. születésnapját, ami nyáron lesz.
Visszatérve a facebook oldalukhoz, ott találhattok képeket, melyek bizonyítják, hogy elég szépen halad a modellezéssel, és a játék megvalósításával a srác. Erre három példát csatolnék most:

Én nagyon várom már, a képek és videók alapján nagyon igényesnek tűnik, és nekem kifejezetten tetszik. Ha bármi kérdés felmerül és tudok is rá válaszolni, szívesen megteszem, de mivel nem veszek részt a projectben nem tudok mindenre választ adni.
U.i.: Minden frissítést először facebook-on tesznek közzé, így ott minden újdonságról első kézből kaphattok információt (természetesen angolul)
-
Gyuri27
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Normális free játék mindig megy.
Ez is ment addig mig nem kezdtek el agyatlankodni.pachito: hátha van valami ügyes kezű mechanikus.

-
Gyuri27
félisten
Semmi hír az offline módról vagy a második részről?
-
Sident96
tag
Szerintetek van lehetőség egy teljesen ingyenes 2D-s F2P TCG Tower Defense játékban?
-
Gekkito
tag
Ááá...engem is nagyon rosszul érintett amikor hallottam hogy vége a BF-nek. Igaz hogy az elmúlt időszakba már nagyon keveset játszottam, de egy héten 1-2x beléptem egy PVP-re vagy egy battlegroundra. Öltem bele pénzt is, és fasza lapjaim, paklijaim voltak. Rossz érzés rágondolni, hogy most mind elveszett és kidobtam a pénzem az ablakon... Legszívesebben írnék az EA-nek hogy bekaphatják...
-
OnSeT
őstag
Lekapcsolták a hivatalos fórumot is. Mivel készülőben lévő offline patchről sincs hír (sem hivatalos, sem felhasználók általi) így nem újítom meg az oldalam tárhelyének előfizetését.
A bfkartyak.x3.hu oldal 2014 január elején lekapcsolásra kerül.
Addig még lehet nosztalgiázni.

RIP BattleForge
BattleForge ~ free http://bfkartyak.x3.hu Videók: http://www.youtube.com/onseet
-
Volgafan
senior tag
-
ricshard444
veterán
Sajnos nagyon úgy tűnik meghalt a játék és soha nem tér már vissza közénk

Viszont a C&C-t valószínű nem lőtték le, csak más fejlesztőnél van, már ha ez valakinek számít...nekem nem. -
BladeHero
tag
Sziasztok!Én is ilyen játékot keresek, mint a bf, de hasonló sincs.Nem értem...Szinte naponta dobálják ki az ezerszer látott mmorpg-ket, de ha van egy egyedi játék akkor azzal nem foglalkoznak, mert nem hoz rögtön első nap dollár milliókat.Pedig, ha fordítanak rá egy kis időt és dobálnak ki kártyákat és frissítik, népszerűbb lett volna a starcraft-nal is és jött volna a bevétel.Manapság nem mernek ilyen játékokkal kockáztatni.
-
Gyuri27
félisten
Valaki hallott off buherkáról?
-
Gyuri27
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Erről beszéltem. EA-nek csak a lehúzás, meg a tucat játék megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sweet.tv - internetes TV
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Hálózati / IP kamera
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

<3

Vazze, bontom a pezsgőt, de nyomban!