Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr4Zy
tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
Idézet a bfreborn fórumáról, melyben az EA-t megkérdezték a játék jogtisztaságáról:
"Contacted EA using Live Chat, just now. Asking about copyrights of BF and starting a private server. Guess their answer
"Hi there and thanks for sharing that information. Since we do not support BattleForge anymore, you guys can create private server. It is going to be your own server so there are no rules and regulations that will be coming from us." "
Az angolul gyengébbek számára ugyanez magyarra fordítva:
"Épp most kapcsolatba léptem az EA szupportjával élő chaten keresztül. A BF szerzői jogairól kérdezősködtem, illetve egy privát szerver elindításáról. Nem találjátok ki a válaszukat:
"Szia, köszönjük hogy megosztottad ezt az információt velünk. Mivel már nem támogatjuk a BattleForge-ot, csinálhattok privát szervert. Ez a ti szerveretek lesz, ahol tőlünk nem lesznek semmiféle szabályok és kikötések." "
Ez így azt jelenti, hogy az EA nem fog beleszólni semmibe, azaz szabad a pálya. Innentől már csak be kell fejezni a játék összefoltozását

-
Cr4Zy
tag
Mivel tavaly év közepe óta csinálja és teljesen saját forrásokból, illetve max. egy kevés adományozásból (paypal), plusz még nem töltötte be a 18. évét, ezért sajnos lassan, de halad. És a legfontosabb, hogy ha minden jól megy, akkor nyáron kiadja a játékot.
p.s.: azt olvastam, hogy a pve résznél szeretne offline egyjátékos módot is beletenni, és most éppen azon dolgozik a power well és orb-szisztéma elkészítése mellett, ami egy hatalmas pozitívum (és egyben negatívum is) lehet a battleforgehoz képest, hiszen lehetne játszani internetkapcsolat nélkül is, cserébe viszont sokkal nagyobb teret enged a csalásnak is.

-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Üdvözletem emberek, régen írtam ide, régen beszéltünk. Tavaly ősz vége felé tudomást szereztem egy készülőben lévő Battleforge-másolatról, melynek neve Legacy Reforge. Teljesen ingyenesre tervezik, mint a Battleforge volt, és vannak róla videók is. Pár napja kiírták a facebook oldalukra, hogy bár még kezdeti stádiumban van, de elkészült a honlapjuk, melyet a http://www.darknessblade.com/ oldalon találhattok meg. A játékról találhattok pár videót (illetve készítésének menetéről, haladásáról angol nyelvű beszámolót) youtube-on is.
A legutóbbi facebook állapotának (melyben leírta hogy kész a honlap alapja, de a letöltés gomb még nem működik) egyik hozzászólásában ezt tette hozzá: "i will release the game after i hit 18 (summer)", azaz magyarra fordítva a játékot azután fogja kiadni, miután betölti a 18. születésnapját, ami nyáron lesz.
Visszatérve a facebook oldalukhoz, ott találhattok képeket, melyek bizonyítják, hogy elég szépen halad a modellezéssel, és a játék megvalósításával a srác. Erre három példát csatolnék most:

Én nagyon várom már, a képek és videók alapján nagyon igényesnek tűnik, és nekem kifejezetten tetszik. Ha bármi kérdés felmerül és tudok is rá válaszolni, szívesen megteszem, de mivel nem veszek részt a projectben nem tudok mindenre választ adni.
U.i.: Minden frissítést először facebook-on tesznek közzé, így ott minden újdonságról első kézből kaphattok információt (természetesen angolul)
-
Cr4Zy
tag
válasz
Iginotus
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor március végéig lehetett beváltani. Kicsit lekéstél ezzel. Illetve ha korábban aktiváltad és azt írta ki h invalid code vagy h already in use, akkor is megadta a tokeneket (mert csak tokeneket és elementeket adott), csak egy bug miatt írta ki ezt a szöveget, amit nem javítottak ki.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Feleslegesnek tartom, hogy ezen vitatkozzatok, hiszen már alapjáraton is ez a kettő a legerősebb t3 a játékban pvp szempontjából. Emellett a fejlesztők 1v1-re próbálnak optimalizálni, így a 2v2-őt és 3v3-at háttérbe szorítva. Ezáltal vannak és még lesznek is olyan változtatások, amik az előbbiben előnyösebbek, míg az utóbbiban hátrányosabbak lesznek (ilyen volt pl. a jugger képességének nerfje: 1v1-ben így mostmár sokkal gyengébb, míg 2v2-ben az olcsóbb és gyakrabb használhatóság miatt meg merem kockáztatni, okos használattal erősebb, mint annak idején az insta-stampede-el volt (ami azért ne felejtsük el, hogy 370 power volt minimum, és hogy igazán hatásos legyen, nem csak 1 helyre kellett pakolni a bannert, hiszen túl kiszámítható volt).
Egyébként még a mai napig sem értem, hogy a jugger megölésére miért XL egységeket küldenek az emberek, hiszen az már maga XL-counter...
P.s.: nem véletlen, hogy a top rangokon lévő játékosok lost pakliba nem raknak xl egységet: egy curse well mostmár sokkal biztosabban (igaz, egyúttal lassabban is) hozza meg az előnyt a játékosnak. És az összes nagyobb lapnak (L-XL) elébe mennek egy timeless one-al, hogy valamennyi "ingyen" sebzést vigyenek be neki, így mire odaér hozzájuk, már sokkal kevesebb a hp-ja, szóval könnyebb ellene védekezni.
-
Cr4Zy
tag
Ha jól gondolom, akkor most Circadia pvp-guide-járól beszélsz (google: "circadia's pvp guide", első találat). Ha épülés közben orbot bontasz, akkor nem 100-at buksz, hanem 25-öt (igazából 75-öt, de az orb visszahúzása már nem 150, hanem 100 power). Ilyen apróságok pl. a heal működése: ha egy íjász csapatból akár 1 kis egységet érint, akkor is az egészet healeli, viszont az oink pl. csak akkor hat az ilyen több egységből álló unitokra, ha a meglévő egységek felét eltalálod vele.
Ismerem ezt, viszont amikor olvastam ezt, elkerülhette a figyelmemet, hogy a dazed egységek csak fele annyit sebeznek.Egyébként meg olyan infók, hogy egyik előre készített pálya sem teljesen szimmetrikus (mindig a magasabb rangú kezd a rosszabb helyről), így például hogy melyik falról mit lehet támadni különbözik oldalanként. Ez alatt azt értem, hogy pl. a Simai nevű mapon a középső 4 wellből mind a 4-et el lehet érni falakról, de oly módon, hogy a bal oldali falról 3-at, a jobb oldaliról 1-et. Vagy Uro-n a 3 well után ha szaladsz középre, akkor a jobb oldalról indulónak ki kell kerülnie egy árkot, míg a másik el tud menni mellette irányváltoztatás nélkül.
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
Hát ez sok mindentől függ, s ezek elsősorban ilyenek, hogy milyen paklival játszol, melyik mapon vagy, milyen paklival játszik az ellenfeled, de még a játékstílusodtól is függ. Általánosságban viszont azt tudom mondani, hogy 1 well szinte kötelező t2 előtt, mert ha az ellenfél instant t2-zik, akkor általában egy ilyen helyzetben nincs elég power nála egy sikeres támadás kivitelezéséhez. Én viszont azt javaslom, hogy 2 wellt vegyél fel a t2 előtt, mert ez fog annyi powert jelenteni számodra, hogy ezután folyamatosan fenn tudd tartani a védelmedet akár több helyen is, vagy támadásokat tudj kivitelezni. 2 wellnél többet felvenni ha nem hatalmas a pálya már rizikós (úgy h az ellenfél 2 wellig követett), mert ekkor az ellenfelednek már elég wellje (és így power-utánpótlása) van ahhoz, hogy egy sikeres támadást megcsináljon.
Egyébként ha az angol tudás megvan, akkor ajánlani tudom mindenkinek Karrotman (ign: xNTxFarrock) oktató videóit a "jótubon" link a linkekhez. Egy-két hangyányi hibától eltekintve (pl. mapokon nem 100%-os az ismerete a falakról és hogy azokról mit lehet elérni) nagyon jók. Én pl. nemrég tudtam meg tőle (jóban vagyok vele), hogy amíg dazed egy egység (fél hp-val lehozott, s amíg nem jön fel full hp-ra) a sebzése is csak fele akkora, mint mikor well mellett hozza le az ember.
-
Cr4Zy
tag
Sry a duplapost miatt, de most olvastam a másik fórumon. Holnap még van időtök lejátszani a 3v3 versenyből a meccseket, de ha nem lesztek online, akkor freewin-t kap az ellenfeletek.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Shooter "véletlenül" hozzá lett adva a csapatotokhoz csereként, csak hogy szükség esetén meglegyetek, illetve mert Csirke kérte. Emellett meg Gergő keresett téged tegnap többször is, csak egyszer hirtelen eltűntél. Így aztán csak ketten voltak online. Emellett meg drakonz neked küldött üzenetet (beszéltem vele, s Gergőnek azért nem küldött már, mert korábban említettem neki, hogy ő csak ritkán jár fel a rablás óta), szóval neked kellett volna már napokkal ezelőtt tájékoztatnod a csapatodat, hogy az ellenfélnek mikor jó...
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
Nem volt elég az a 9 ingame mail, amit az elmúlt 1 teljes év változásairól írtam?!

Az új lapokat pedig Onset oldalán megtalálod (ezen belül is itt: direkt link az amii - azaz az utóbbi bő 2 évben kijött - lapokhoz).
Csirke: Igen, a curse well leszedi a welleket, bármilyen bp-vel vannak azok védve (én speciel hasonló esetekben a shield building animációját szeretem, amikor már a well le van ütve alóla, de a pajzs megint újrajön)

U.i.: a 3v3 versennyel kapcsolatban: freewint még nem adtak senkinek, ha meg tudtok beszélni egy időpontot drakonzékkal, akkor még szerintem lejátszhatjátok.
-
-
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
Most nincs időm megnézni a meccseteket, később szakítok rá időt. De most jutott eszembe, hogy ti sem játszottátok még le a 3v3 versenyben a meccseteket.
Drakonznak és a csapatának holnap délután 6-7 óra körül lenne jó. Remélem ti is online tudtok lenni akkor (ő Gyuribának meg Gergőmesternek küldött pm-et tudtommal, de egyikőjüket sem láttam manapság online). Hajrá! -
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
Hát én egy flameworkz elleni meccset osztok meg (végre sikerült rankeden is elvernem), bár a játék maga nem olyan, amit egy top2-nek illene játszani (elég szar volt ehhez képest). Itt a link
-
Cr4Zy
tag
Szívesen, máskor is adok tippeket, sőt, 4-személyes pályákon ha speedrunt toltok, akkor szívesen csatlakoznék! Úgyis már kevesebb, mint 11 milla kell a max. ranghoz, az meg 4 első helyből meg 1 másodikból meg is van, ami közel sem lehetetlen (nyár elején, amikor rengeteget kockultam és játszottam speedrunt, 20-30 millát is összeszedtem csak 4-személyes mapokból, Pritstift és thedawn pedig 40 milla fölött szereztek egy hónap alatt).
A versenyben a csapatbővítést azért vétózták meg (mint utólag kiderült), mert az utolsó pillanatban szóltatok nekik, s az ellenfél csapatnak nem tetszett, hogy top 20-as játékost akartatok adni a csapathoz... De akkor ezt vedd elintézettnek, még ma hozzáadom shootert.
-
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
Még nem láttam egyik replayt sem az ellenfeletektől, viszont ahogy őket ismerem, drakonz pure fire, maranv stonekin frost kezdővel és matmicback shadow kezdővel játszik (1v1-ben lostozik, de itt lehet h pure shadow-val van a csapat kedvéért). A nature kezdőt elvetném náluk, mert a legjobb nat t1-es a csapatukban drakonz, s a másik 2-nek meg fogalma sincs a fire kezdőről... De többet megtudsz, ha a versenykiírásnál leírt replayeket tartalmazó oldalról letöltöd és megnézed.
Shootert még hozzáadhatjuk a csapatotokhoz, ha gondoljátok, mások (köztük a mi csapatunk) is adtak hozzá cserét a versenyhez.A videóhoz csak 3 dolgot tudok hozzáfűzni:
- eljöttek 2v2-re egy normális L-counter nélkül (frost és fire kezdővel, pedig ezekbe tartozik a 2 legerősebb t1-es L-counter: a lightblade meg a firesworn is), meg is érdemlik h kikaptak
- lol,még mindig vigil?
az elmúlt időszakban a nerfje miatt szinte senki nem használta, ezért ez a meglepetés erejével ért fel, s végül ez meg is hozta a gyümölcsét, ügyes húzás volt!
- még mindig nem vagyok kibékülve az instant t2-vel, de azt meg kell hagyni, hogy ebben profik vagytok. Kevesen tudják megcsinálni azt, hogy az instant t2-ből előnyt kovácsoljanak. -
Cr4Zy
tag
Csirke, Gyuriba, Gergomester, illetve Onset, a 3v3 versenyben a vesztes ág első fordulóját ezen a héten kell lejátszani. Hát sok szerencsét kívánok nektek a drakonz-maranv-matmicback trió ellen!
Én a csapatommal (mellettem flameworkz, streetkings és csereként iboogey) a 3. fordulóba jutottam, de a meccseink olyan szánalmasak voltak megint, mint az első fordulóban... Most a mi ellenfelünk lesz a hirooo-cdkillroy-radicalx trió, szóval fel kell kötnünk a gatyánkat ellenük... Viszont, ahogy észrevettem, ha túl tudjuk élni ellenük a t1-t2-őt, akkor még arra is van esélyünk, hogy elverjük őket. Csak ehhez tényleg az kell, hogy valahogyan vészeljük át a kritikus első 10-15 percet...
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Bocs, hajnal 5-kor már alig láttam ki a lyukon, örülök h megírtam...
Egyébként meg azonos powercost mellett a zárójelben felsoroltakon kívül szerintem nincs olyan t2-es egység, ami egy az egyben bármiféle buff vagy képesség nélkül egy t3-ast beütne (feltéve,hogy tudják egymást ütni, szóval ne számoljuk ide a timeshifter spiritet - nincs dmg-e -, a mauler vs. range egységeket - a mauler képessége miatt a range nem tud ütni - és a légi vs földi csatákat - elég egyértelmű, hogy a madarak a melee egységeket szétkapják 0 hp veszteséggel).U.i.: 1 az 1-ben való küzdelemről beszélek itt megint, és nem azonos powernyi és csapatonként azonos nemű egységekről (pl. szerintem 2 skyelf templar megüt egy corsairt - nem teszteltem -, pedig még olcsóbbak is), illetve csapat csapat egymás ellen küldése azért fölösleges, mert úgyis az fog nyerni, amelyikkel jobban fókuszolnak.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ezt a kérdést hadd válaszoljam meg én: cc és frenzy nélkül a lancert a nightcrawler nem fogja meg, ezt pedig részletezem is.
- Frenzy nélkül egy az egyben a bandit lancer nyer, egyszerűen annyival jobbak a statjai (hiszen t3-as, míg az nc csak t2-es)
- Szóval 2 lehetőség maradt: buff (healt ideértve) és a frenzy
- Frenzy és buff esetén is, a bandit lancer fogja használni a képességét (ez is ingyenes), amellyel belassítja a nightcrawlert (mivel a zöld affos bandit lancerről beszélünk) és egyszerűen odébbáll.
- cc használata pedig ugyebár már powerveszteség, hiszen a 2 egység ára u.az, s frenzy esetén az nc is meghal, buff esetén meg már eleve kidobtunk az nc költségénél többet (legolcsóbb buff is 70 power - kivéve a ravage, de shad-nat pakliról beszélünk s ez elől is el tud futni).
- Nightcrawlerrel (újra említem, egy az egyben) egyetlen powerhatékony megoldás létezik a bandit lancer megfogására, s ez a frost bite használata. De megint csak egy probléma van: most nem lost pakliról beszélünk...U.i.: tesztelés során viszont megmutattam Gyurinak, hogy a lancer könnyen fogható cultist masterrel, csak tudni kell, hogy mekkora a root/oink hatósugara és cd-je. A cultist masternek egy hatalmas hibája van: a full charge hamar el tud fogyni, utána meg kb. teljesen meg van lőve az ember védekezés terén...
U.i.2.: Onset, amikor a t3-at húzta a t2-vel való támadás több célpontra egy jó ötlet volt, s valszeg be is jött volna, de az igazság az, hogy a pálya méreteitől és a nagyon hatásos timeless one + silverwind védekezéstől jobban tartok a kelleténél, ezért nem mertem meghúzni ezt a lépést. Jah egyébként meg Hirooo u.ezt mondta tegnap délután

-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Mondd meg, hogy mikor leszel online, és felmegyek én is! Megmutatom neked, hogy a bandit lancer nem ér sokat a cultist masterhez képest és azt is, hogy a brannoc elsősorban az XL-counterelés miatt van bent a paklimban, s nem a támadás miatt. A lancer nagy gyengéje az, hogy az M egységek (legtöbb t2-es lap, és t3-ról pl. a giant slayer és a silverwind) könnyedén szétszedik, illetve a pure nature ellen annyira meg lennék lőve egy fire t3-as paklival, hogy az hihetetlen.
Egy tesztelés során meg tudjuk azt csinálni, hogy t1-t2 harc nélkül t3-ra megyünk, vagy esetleg t2-őn imitálunk egy harcot, amiből ugyanúgy jövünk ki (pl. lehívunk 300 powernyi egységet és leöljük őket, majd még 1x megcsináljuk ezt, így már void terén is imitálva van egy igazi játék). A cultist master úgymond az "ultimate defense".
Egyébként meg rájöttem mi vetett véget a meccsnek: kifogytam a charge-okból: root, oink, lifeweaving, heal, cultist master, brannoc. Ezek egyikéből sem volt már charge-om, mert mindet elhasználtam. Ő is kifogyott, nem véletlenül kezdett el pakolni mountikat. Ott buktam el, hogy kicsit figyelmetlen voltam a mountiknál (úgy raktam le az aurát, hogy a root cd-n volt és nem volt powerem belehívni semmit), illetve egyszerűen pár kisebb dologgal, mint pl. nem az egyetlen shadow orbját támadtam, vagy pedig hogy neki volt olyan t2-es "basenuker" egysége, mint a mounti, nekem viszont nincs.
U.i.: Gyuri: meg fogsz lepődni, de t3-ak közül azonos powerrel nagyon kevésnek vagy egyáltalán esélye arra, hogy az én t3-amat lelassítsa, s ha nem fogyok ki a charge-ból, megverni meg talán csak a jugger + stampede + disenchant kombóval lehet. És ha belegondolsz, akkor a támadásaim itt is sikeresek voltak, mert mindenhol bontottam valamit (kivéve talán 2 esetben), viszont matmicback-nek ez nem sikerült ilyen jól.
-
Cr4Zy
tag
SoFynn streamel, most épp Matos vs. Hirooo (másik acc-ban). Link
-
Cr4Zy
tag
Tudom a pályák 90%-ának a speedruntechnikáját, és a nagy részéről repem is van, bár szinte egyik sem működik már a nerfek miatt... De a technikák azért még maradtak a régiek. Ha kíváncsi vagy, csak írj pm-et, bármit megválaszolok amit tudok.
P.s.: Siege of Hope speedrun: a visszaszámlálást tekintve pontosan 2 mp-nél kell lőni a buffolt (unholy hero - nemtom h unholy power kell-e, de én szoktam azt is) necrofury-val az aranyládika alá és megvan a top1 time.ű
P.s.2.: a repet még mindjárt megnézem és kikérem a játékban is pár nagyobb arc véleményét, de Gyuri, teszteltem minden féle t3-at már (igen, a frostot és a fire-t is, de ezek egyikével se lehet normálisan védekezni). A nature t3 a másik, ami még nagyon jó és sokáig használtam is, de a cultist máster sokkal jobban működik a nature spellekkel, mint a fathom lord a shadow buffokkal. Nekem a cultist master védekezésre van bent, s mincs még egy olyan lap, ami akár hasonló erőt képviselne t3-on védekezésben hasonló powerköltséggel és nem 2 kötött orb kell hozzá.
-
Cr4Zy
tag
Most volt egy 1-1-em matmicback ellen. 20 percig domináltam a meccset, aztán hirtelen kikaptam. Még nekem is többször meg kell néznem ezt újra, mert a meccs és még egy újranézés után sem tudom, hogyan bukhattam el...
Részben szoros volt, de végig azt éreztem, hogy én vagyok előnyben hozzá képest. Nah mind1, kikaptam, megesett már, és még meg is fog... De itt lenne a replay, hátha valakinek kedve támad meglesni. -
Cr4Zy
tag
Este a tesztelésre itt leszek én is. Amúgy meg csak kötekedésből: rosszul írtad az ajándékosztás idejét, UTC 18:00, azaz itt este 7 órát jelent!

A meccseink még sehogyan sem állnak, mert bár mi minden nap fent vagyunk együtt egy darabig (már amikor nem alszom be), de az ellenfél csapatból LinEQ (az egyik alapemberük) tegnap ott bizonygatta nekem, hogy ő aztán tuti nem vesz részt semmiféle tornán most, és csak nézett, mint borjú az új kapura amikor írtam neki, hogy lesse meg a fórumot... Szóval a meccsünk valszeg 0-0 -val a mi továbbjutásunkat fogja eredményezni.
Unrankedben meg játszottam a Kuhpelz reloaded csapat ellen (Hirooo, Radicalx, Benforcer - ahol Benforcer acc-jában cdkillroy vesz részt), és hát őszintén megmondva, szerintem a mi csapatunknak sincs semmi esélye ellenük...
-
Cr4Zy
tag
Húúú bakker, most néztem csak meg a linkelt Hirooo elleni meccset, s az még oké, hogy elcseszek egy totál nyert játékot, de hogy ekkora előnyöm lett volna, azt még a meccs kellős közepén sem hittem...
Az ígért replay, pedig a helyzeti előny kihasználásáról, illetve arról, hogyan kell közeliwelleknél fire-rel thugs nélkül shadow t1 ellen védekezni itt lenne.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Roninsaiid
üzenetére
Ezzel csak 1 gond van: még mindig nem tudom az IGN-ed... XD
Amúgy meg csak az elmúlt napokban jöttem rá, hogy jelenleg én vagyok a legnagyobb base elo-vel rendelkező magyar játékos, szóval most örülök.

Egyébként éjjel ütköztem egyet rankeden egy Hirooo nevezetű gyerek ellen. Folyamatosan azt mondogatta, hogy ennyire nem lehetek szerencsés, mert ahogy összeszámolta a meccs után 5x vagy 6x volt (szerinte) szerencsém. Szerintem csak 2-3x, de már az is rengeteg ilyen rangon. A meccs elég érdekes, és szerintem én voltam a kedvezőbb helyzetben végig, kivéve onnantól, hogy elkezdtem felhúzni a t3-at. Nem gondoltam, hogy miután ilyen előnyöm volt nem tudom kivédekezni a támadásait...
Itt lehet letölteni a replayt róla.Ezután Frozenripper ellen volt egy nagyon érdekes meccsem (2 wellemet is lebontotta), de a pályakontroll miatt az addigi nehézségek ellenére is amint t2-re mentem egyszerűen legyalultam. Ez a meccs arra jó példa, hogyan kell fire t1-el shadow t1-et közeli wellek mellett megfogni. Ezt is linkelni fogom később ma.
-
Cr4Zy
tag
-
Cr4Zy
tag
Elnézést a duplapostért, de kifutottam a szerkesztésre adott időből.
Nah, az érvelésem olyan erős volt, hogy máris megváltoztatta a létszámkeretet, 12 csapat nevezhet és 11 már nevezve van. Az egy, amelyik csupa magyarokból áll:
- CLG HUN
-- gergomester - gergomester
-- hamarosan jön - Gyuriba
-- csirke33 - xxxcsirkexxx
csere:
-- OnSeeet - OnSetés még egy van, amelyikben magyar szerepel (személy szerint én):
- Eastereggsuckahs
-- FlamEWorkZ - FlamEWorkZ
-- StreetKings - StreetKings
-- TBPeti - TBPeti -
Cr4Zy
tag
Köszi, a Te neved is javítottam. Egyébként meg inkább legyen ki a csapat, minthogy egy ember is hiányozzon belőle, így vagyok vele. És amúgy is, egy 3. fórumacc nélkül nem fogadták volna el a regisztrációt!
Aztán a szervező (RedXell) bambasága miatt nem írt még be titeket a résztvevők közé, de azt mondta pm-ben, hogy még alszik rá egyet (mert fáradt), de lehet újra megnöveli a résztvevő csapatok létszámát, most 10-ről 12-re, amivel ti is bent vagytok. Ennek érdekében pár számadatot is leírtam, mégpedig h csak 4-el nőne a meccsek száma és egy csapatnak mindkét esetben maximum 8 meccset kell lejátszania (1. fordulóban nyer, 2.-ban kikap, aztán a vesztes ágon az elejéről masíroznak a döntőig). Ez pedig csak egy kicsi adminisztráció kérdése, a verseny hosszát nem zavarná.
(#22391) LoLHunCsirke: thx, beírtam ezt is
A verseny díjazásában változás lépett fel:
1st Team. 3x Promo Swampdrake, 3x Promo Fallen Skyelf, 3x Promo Construct
2nd Team. 3x Promo Harvester, 3x Promo Lyrish Knight
3rd Team. 3x Promo Juggernaut 3x 1000 BFP
4th Team. 3x 13.000 BFP
5th Team. 3x 4000 BFP
-
Cr4Zy
tag
Ezt most mindkettőtöknek címzem, Gyurik!
Szerintem nagyon jól tudjátok, hogy én shadow-nature játékos vagyok, de nagyon közel áll a szívemhez a pure nat és a nat kezdős stonekin pakli is. Ebből adódóan eléggé tisztában vagyok azzal, amiről vitatkoztatok az elmúlt napok folyamán.
Őszinte véleményem az, hogy a darkelf képsssége egy enyhe nerfet kaphatna, mert a jelenlegi dupla (egységenkénti 24 / 2 sec) sebzés 10 mp-ig nagyon sok. Ehelyett 20-at kéne sebeznie 10 mp-ig, vagy u.így 24-et, de csak 8 mp-ig. Nekem ez utóbbi szimpatikusabbnak tűnik, de ezeknél nagyobb nerf csak halálra ítélné a shadow-t. A lényeg az, hogy 20 mp-re leosztva a sebzése ne maradjon ugyanannyi, mint a képesség benyomása nélkül (hiszen ezt a teljes sebzést feleannyi idő alatt leadja jelen állapotában).A nature-ről pedig mint eddig is, most is az a véleményem, hogy az a leginkább kompetitív az összes szín közül, de ahhoz, hogy ezt bárki ki tudja használni, nagyon jól kell tudni kezelnie a pakliját. A SoM-ep páros pedig olyan hatalmas powerelőnyhöz juttathat, ami (a csirke által csatolt képen is láthatóan) olyan powerköltségű lap használatát is megengedi, mint a Mo t3-on. A nature-nek két nagy, és egyben hatalmas hátránya van (melyek viszont profi játékkal kiküszöbölhető, viszont a legkisebb hiba is végzetes lehet):
1.: a tornyokkal nem tud mit kezdeni amíg a SoM nem működik
2.: az olcsó és kevés egységből álló, több távoli pontot célzó harrassment (= zavarás, piszkálás) ellen nincs olyan "ultimate" védelme, mely elég olcsó és hatékony lenne, mint a többi színnek (pl. enforcer-gladiatrix, darkelf-nightcrawler, war eagle-stormsinger). -
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Én nemtom mióta most játszottam párat, hát a játék maradt ugyanolyan. Miklóska tájékoztatott hogy pont egy szerverleállás után jöttem online, mivel megkérdezte mi volt az oka. Az oka ennek pedig a 3v3, pontosabban az erre való előkészületek beiktatása volt. Elvileg havonta jön egy nagyobb update, s mivel október közepe felé volt a legutóbbi, valószínűleg nemsokára bevezetik a 3v3-at és ezzel együtt a legutóbbi watchlisten szereplő kártyákat is lenerfelik valamelyest.
-
-
Cr4Zy
tag
válasz
pachito
üzenetére
Mai középárfolyamon 219,87 Ft = 1$. Ez az árfolyammozgásoktól függően 4200-4500 Ft-ot jelent a 20k-ért, ami szerintem egy reális ár. Hát, sok szerencsét az eladáshoz neked és a másik srácnak is, remélem sikerül. Nem tudom mennyire kelendő még mostanság a bfp, mert egyrészt nem igazán voltam mostanság online, másrészt meg elég kevesen vannak már a játékban...
A replayeket amik fel lettek téve amint lesz rá időm meglesem (az egyetem és a munka együtt elég sok időmet elveszi) és írok róluk véleményt. De addigis csak annyit, hogy ha jól emlékszem, a twilight transformation nem éppen egy gazdaságos megoldás (bár már nem emlékszem pontosan hogyan gazdálkodik a voiddal, ha az átváltozás árának 90%-át azonnal visszaadja, akkor talán még használható is, hiszen ekkor nincs lekötött power az egységekben, de ha ez nem így van, akkor kétlem, hogy olyan jó megoldás lenne)...
-
Cr4Zy
tag
A treespirit afftól függően megfogható shadow-val könnyedén torony nélkül is. Ez alatt azt értem, hogy amit többen a jobb treespiritnek tartanak, azaz a zöld könnyedén fogható egy, de max. 2 skeleton warrior + nox-spam segítségével úgy, hogy a shadow támad! Védekezés esetén a wellt is használva nagyon könnyű megfogni bármelyik színnel.
A Timeless One-hoz írtam két ötletet, ti mit szóltok hozzá:
- Ability méretét csökkenteni (20 méterről 15 méterre)
vagy, amit én jobbnak vélek:
- Ability árát 20/20/15/10-re (u0/u1/u2/u3 -on) és a fagyasztás idejét 20 másodpercről 15-re csökkenteni.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
A sunreaver -t szerintem elég egyszerű megfogni azonos powerből:
- pure nat: parasite swarm (+ cc, ha neki is van valamiféle cc-je)
- pure shadow: kék knight of chaos
- pure frost: timeless one + silverwind lancers
- pure fire: giant slayer + neked ugyanúgy van sun reavered.
- lost: silverwind + cc + szükség esetén bp
- twilight: neked is lehet sunreavered + cc, mint neki, szóval csak u.annyi skill kell, mint az ellenfelednek
- stonekin: aggressor, és akkor már esélye sincs
- shadow-nature: cultist master + cc, vagy drones és szükség esetén heal, vagy egy harmadik opció: root + ashbone
- fire-frost: timeless one + silverwind, vagy u.úgy van sunreaver-ed és akkor a bp-ről még nem is beszéltem
- bandit: nah, ez a legnehezebb, mert itt u.annyi powerből kb. semmit sem lehet megfogni, hiszen semmi komolyabb védekezésre alkalmas dolga nincs, de egy bő százzal több powerből meg úgy bonthatod az ellenfeledet, hogy nyoma sem marad (a sandstormra gondolok). De egy giant slayer egy lifeweavinggel, vagy két cultist master szerintem meg kell, hogy tudja oldani a problémátSzerintem a giant slayer, a cultist master, és a timeless one sokkal csúnyább dolgokra képes egy profi kezében, mint a sunreaver (persze hozzá kell tennem, 1v1-ben, ahol ez a 40 powerköltség nagyon is sokat számít, mert 2v2-ben egy unholy-zott sunreaver ha elér bármit is, az nem fog ott életben maradni, vagy ha mégis, akkor rendesen kell fizetni rá a bp-k tömkelegét). De 2v2-ben már annyi t3-as nuker jön be, hogy ott a sunreaver csak 1 a sok közül.
-
Cr4Zy
tag
Bár nem olvastam még el, hiszen az elmúlt napokban nem voltam online, és időm sem volt ezzel foglalkozni, de mondjuk úgy, hogy ezek közül minddel egyet értek! Sőt, külön örülök a Backlash és a (pár ember számára talán meglepő) Timeless One nerfnek, mert jelenleg a Juggernaut + disenchant + ability és Ashbone Pyro + unholy power + lifeweaving és még max. 1-2 meglepő, de hatásos kombó kivételével csak e 2 t3-as lap segítségével lehet könnyedén megfogni / lerombolni az én t3-amat (mit nekem OP lost t3, ha nincs timeless one, akkor azonos powerből már most is szarrá verem)!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cr4Zy
tag
Élőben kikaptam asszem 5x egymás után Hirooo ellen (fő acc-jában, losttal jött, s ezek közül az egyik teljesen döntetlen volt, ha nem én álltam jobban - bár ezt 3 percnyi t1-harc után, ahol egy 50 powernyivel kevesebb ment nekem a levesbe hozzá képest, nem sokat számít -, csak jött a random lost connection), de eztán jött a fordulat! Elvertem!

Az alapján, ahogyan most játszottunk, Flameworkz-nél mindenképpen gyengébb.Arról, hogy elverem, itt van a replay. Egy olyan megegyezésünk volt az elején, hogy 1 well után t2-re megyünk és addig nem támadjuk egymást. Ezután viszont azzal, hogy wellelőnybe kerültem és még a támadását is késleltetni tudtam, már a kezemben éreztem a meccset. Onnantól már csak örömáték volt számomra az egész.
Nah, de akit érdekli, az nézze meg. -
Cr4Zy
tag
válasz
Zotya21
üzenetére
Egyetértek, Killroy is csak ezért jutott át rajtam

Egyébként meg itt tudod megnézni az elődöntőket, az utolsó két felvétel a két elődöntő 6 meccse.Ahol Benforcert látod, azért van az, mert cDKiLLrOy-nak a saját acc-ján valszeg most nincs shadow t1-e, s kölcsönkérte a barátja acc-jának adatait.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Számomra ez nem éppen meglepő. RadicalX az egyik legjobb pure natos játékos! Konkrétan mikor elkezdtem érdeklődni hogyan kéne játszani pure nattal, akkor szinte kivétel nélkül mindenki elzavart, hogy keressem meg RadicalX-et, mert ő tud a nature-rel játszani, saját maguk viszont annál kevésbé...
-
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
Oké, tisztázzuk a dolgot. A bejelentkezési szerverrel van valamiféle probléma, ami kb. ma reggel 8:15 óta ledobálta az összes, addig bent lévő embert és azóta nem lehet belépni. Már TBO és botAIM (mindketten EA Phenomic-os, battleforge-al foglalkozó játékfejlesztők) is megmondták, hogy (magyarra fordítva botAIM válasza):
"A bejelentkezési folyamat most fő problémákkal néz szembe. Még nem tudjuk megmondani mikor lesz újra működőképes, de biztosítalak titeket arról, hogy mi és az összes többi csapat, akikre ez hatással van, keményen dolgozunk ezen, hogy újra működésre bírjuk."
Illetve a patch kérdésre pedig TBO válasza:
"Mi nem patchelünk szombatonként!"
Eddig újabb hír nem jött tőlük, reggel 10 óta, szóval szerintem még saját maguknak sincs fogalmuk arról, hogy mikor fog újra állni a szerver...
A 3. fordulóban vagyok, a következő ellenfelem pedig cDKiLLrOy lesz, már ha a szerver menni fog, és én is itthon leszek.
-
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
Őt én is elvertem ma. A versenyben pedig a 3. fordulóba bejutottam, holnap folyt. köv. Jah, és bocs h nem mentem fel ts-re, de egyrészt már most előre fáj a fejem, pedig csak most megyek sörözni, másrészt meg már indulok is...
-
Cr4Zy
tag
Replayforge tournament #2 ma délután 5 órától (fél óra múlva)! Livestream közvetítés Mahlzeitcomp (német) és Windhunter (angol) kommentálásával. Német kommentárral ITT, angol kommentárral pedig még nem tudom hol, de .amint meglesz a link, azonnal leírom itt.
Nagyon nagy sajnálatomra a torna egyik nagy esélyese, és egyben az első fordulós ellenfelem, FLaMeWoRKz pont dolgozik most.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Vekerur
üzenetére
dolgoznak a 3v3 bevezetésén, de azt is megmondták, hogy ne várjuk a következő patch-ben, mert még sokat kell rajta dolgozniuk. Szóval szerintem kb. 2 hónap múlva majd bevezetik a 3v3-at, aztán még egy darabig fog menni a szerver, de kétlem, hogy bármilyen érdemi változtatást bevezetnének már ezután...
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
A taktika arra a pályára egyszerű: 3 olyan, aki eteti az 1. pozícióban lévőt, méghozzá 1 frost, 1 shadow és 1 nature t1-el (senki sem vesz wellt, és orbot is csak az, akit etetnek). A vagonhoz nem is kell felmenni, mert kb. 4:07-4:08-nál ütik be..
A frost játékos egy const. huttal kezd, hogy olcsóbbak legyenek az épületek, a shadow játékos pedig embalmert és soul splicer pakol le, hogy annak, aki felfut folyamatosan visszapörgesse a voidját. Az akit etettek felvesz 2 nature és 1 shadow orbot. Amint lent van az amii monument, először enlightenment és colossus, amivel elindul. Aztán felveszi az amii monumentből a 4. (shadow) orbot. A pályán lévő 3 stone warrior meg kell ölni ahhoz, hogy a végén Jorne sebezhető legyen. Az elsőt a colossussal való futás közben a tűzből egy noxious clouddal kell megölni (egy spell és meghal, semi más nem kell), a másodiknál egy nether warppal átugrani a falat, thunderstorm + soulshatterrel megölni, s mindeközben green peace-szel védeni a saját colossust. Közben a bázison folyamatosan feedelik azt, aki fut, a shadow emellett visszapörgeti a voidját és a nature lepakol pár shamant (5-6 -ot). A futó lerak egy portal nexust és egy mutating frenzyt, s a frenzynek benyoma a képességét 11-13x. A colossus közben tovább menetel, a tornyok között, ahol a 3. stone warrior felé tart, újabb green peace-t kell lerakni, hogy ne támadják, s a 3. stone warriort megint noxious clouddal öli meg, de annyi különbséggel, hogy itt leáll a jobb oldali shaman és a stone warrior közé (hogy a shaman üsse, de a colossus megüsse 2x a stone warriort, ami ettől meg is hal). Megint továbbmegyünk a tűzön, ami után kijőve újabb green peace-t kell használni, majd ide lerakni a portal nexus kijáratát és átmenni rajta a mutating frenzyvel. Innentől már csak 2 unholy power, 1 unholy hero, illetve t4-t3-as heal, amiközben a mutatinggal a tüzet megintcsak figyelmen kívül hagyva, a főnökhöz kell lépni. A frost játékos ekkor lerak Jorne-ra egy frost bite-ot és innentől Jorne 1 ütéstől meghal."Csak" ennyi a taktika azon a pályán
Egyébként nem véletlen, hogy Irysunna benne van az első pár helyezett csapatban ott, hiszen ő volt az, aki minden egyes alkalommal e futó játékos szerepét töltötte be. És bevallom őszintén, olyan nehéz ez a szerep, hogy így, gyakorlás nélkül szerintem tíz-tizenötödjére (Pritstift, thedawn és MaranV társaságában) sem tudnék top 1. időt menni (mert én játszom az ilyesféle pályákon általában a rohanó szerepét). -
Cr4Zy
tag
A játék gyakorlatilag halott... Ezt bizonyítandó, hogy hajnalban a szerveren alig vannak online ( 06:24:30: overlord.battleforge.com:7399 - Server Population: 289/4000 )...
Emellett még ha véletlenül is kapna az ember ellenfelet (10-20 percenként azért megesik), akkor random lost connectionnel kidobja azt (aki érdekel, a replay az 5 perces meccsről itt van, s nem kell félni, nyugodtan végig lehet játszani, nem fog a játék összeomlani tőle)...
U.i.: Visszaolvasva ezeket, amiket most írtam, hát sírhatnékom támadt. Egy ilyen jó, és stílusában teljesen egyedülálló játékot ilyen rövid idő alatt (3 év) ennyire elhagyták az emberek...
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
A ready-bughoz hozzá sem nyúltak, de nem is patch volt, hanem csak a szerver áttelepítése új hardverekre. A csoportokban a laggok, várakozások, ready-zés pedig 2x, ha nem 3x olyan gyorssá vált, mint volt előtte. Szóval igenis látszik az új hardvernek a hatása, még ha Te ebben is csak a hibát keresed.
Sajnos a programkóddal van valami baj, túl sok mindent ellenőriz, vagy túl sok egymásba ágyazott ciklus van, mely miatt megint csak lassabban fut le a program, stb. Egy kódoptimalizálással meg lehetne oldani a problémát, csak ahhoz azok a programozók is kellenének, akik megírták a játékot, mert egy bár más programozók is ismerik ugyanazt a kódnyelvet, rengeteg időbe (és így pénzbe) telne újra átnézni és újra optimalizálni az egészet (1 programozó egyhavi fizetése is magasabb, mint a most beszerelt szervergépek újonnan való megvásárlása, amire meg aztán végképp nincs keret).
-
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
1.: az a 2v2 bajnokság újra lett szervezve, 5 csapat maradt bent, én új társsal.
2.: HOLNAP ÚJ SZERVERGÉPEK! VÉGREEEE

Ehhez a link itt található.
De lényegében ezt mondja el:Holnap (2012.09.20. 7:00 UTC - ez ha jól gondolom, akkor 9:00 itteni idő szerint) átmozgatjuk a szervereket új hardverekre.
Emiatt a szerver 6 órán keresztül állni fog.
Ennek eredményeképp jobb lesz a teljesítmény, stabilabb lesz a kapcsolat és a szerverfrissítések egyszerűbbek lesznek.Nézzünk egy képet a technikai adatokról összehasonlításképpen:
Jelenlegi állomány: 2x Intel Xeon E5335 (4 magos, hyperthreading nélküli) => 8 mag, 16 GB RAM
A szerver mozgatása utáni állomány: 2x Intel Xeon E5645 (6 magos, van hyperthreading) => 24 mag, 48 GB RAMEz azt jelenti, hogy sokkal jobb pvp-tapasztalatokra kell számítani!
P.s.: HyperThreading jelentése
-
Cr4Zy
tag
válasz
cikasz
üzenetére
Bár nekem ez nem jutott eszembe, örülök, hogy sikerült elindítani.
Én meg arra jöttem rá, hogy talán nem kéne úgy rankedeznem, hogy fontos telefont várok... Tegnap úgy buktam 2 meccset s ezzel megint ~1750 Élőt, hogy nyert helyzetből fel kellett adnom (egy legend meg egy ruler ellen)... De igazából mindegy is, a lényeg az, hogy a körülöttem lévők és én is tudom, mire vagyok képes a paklimmal... Előtte lévő meccseken ugyazezt a legendet (Deveken) szarrá vertem, s azelőttin egy patriarch is bukott miattam. 2 nappal előtte meg frozenrippert vertem el 3/3-szor, összesen kb. 20 perc alatt.
A t1-es verseny, amiben vagyok, pedig sehova sem halad a sok olyan játékos miatt, akik itthagyták a játékot és nem tudjuk elérni őket...
-
Cr4Zy
tag
válasz
cikasz
üzenetére
Hát akkor bocsi, Te vagy az első ilyen fajta problémával... Eddig mindenkinek megoldotta ez a művelet a hibáját. Az egész csak annyi, hogy letöltöd a fájlt és elindítod a patchert, mely azután automatikusan megkeresi a battleforge mappát és megváltoztatja a bootstrappert (ez a battleforge indítóképernyőjének neve) egy ponton, ezzel stabilabbá téve a játékot. De anélkül, hogy a saját szemeimmel látnám hibaüzenetet, illetve a gép állapotát (mi van rajta, mi okozhatja ezt, stb.) sajnos nem tudok többet segíteni...
-
Cr4Zy
tag
válasz
cikasz
üzenetére
A januári patchben volt valami, amit manuálisan kellett megtenni, ehhez a linket a hivatalos fórumról itt találod
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Ingame igen, a menüben nem, szokása szerint...
Amúgy meg így kell szépen rangot tartani...
Előbb el kell verni Apudit 2x (patriarch), meg Coinchot is 2x (hero), és még Frozenrippert is egyszer (patriarch), hogy utána nyugodtan veszthessen az ember Frozenrippertől, mert ráfalazott és egy battlemastertől, mert akkor meg egyszerűen elszórakoztam a meccset! Most kb. 600 mínuszban vagyok tegnaphoz képest... Pedig elég keményen dolgoztam... 2 meccs alatt ~1650 élőt buktam. Ami annyit jelent, hogy közben meg 1000 élőt simán hoztam, s ha ilyen figyelmetlenségek és szórakozás nem történnek, akkor simán tartom az emperor rangot (frozenripper ellen 13 perces meccsem volt, mindenki más ellen 3-5 perces, amikor nyertem, amikor meg buktam a battlemastertől, azért 30 percig kihúztam, de már az is csodaszámba ment, hogy 10 perc után még bírtam tartani, annyira elhülyéskedtem)... -
Cr4Zy
tag
válasz
gergomester
üzenetére
Nem azt írtam, hogy semmi esélyetek nem volt, hiszen nyertetek a végén, hanem azt, hogy nem volt sok, mert az ellenfél bontott, s végig nyomás alatt tartott titeket, amíg Panicpeople is játszott.
-
Cr4Zy
tag
válasz
gergomester
üzenetére
Hát Panicpeople kb. 6-7 perc környékétől nem csinált semmit, s addig amíg ő is játszott, nem tűnt úgy, hogy túl sok esélyetek lenne a nyerésre... Bizonyíték arra, hogy nem csinált semmit: a végére 2000 powerje volt...
-
Cr4Zy
tag
válasz
gergomester
üzenetére
Mind a négy meccs nagyon szép volt részetekről, pár kisebb hibától eltekintve, melyeket inkább nem is hozom fel (nah jó, azért Gergő, jobban is figyelhetted volna a tornyokat, hiszen Cynofear kőművesnek állt be a meccsetek idejére)!

Recyruelről azt azért szeretném elmondani, hogy a meccsek alapján, amit láttam, még Te is jobb vagy nála nature t1-el!

Bubbaloo meg egyszerűen balf@sz a fire-rel, mégis erőlteti mostanság...De tényleg szép meccsek voltak.
Nekem meg végre sikerült visszaszereznem az emperor rangot. De így is csak a 8. vagyok... Nah mind1, majd csak jobb leszek. -
Cr4Zy
tag
válasz
gergomester
üzenetére
Az szép, 340 másodperc. Az 5 és fél perces command latency!

Én meg végre újra az emperor rang küszöbén álltam, már a számban éreztem az ízét (36 élő hiányzott már csak), erre egy Bane ellen játszok, simán nyerésre állok és hirtelen kiírja: "Your client lost connection to the server." Ekkor csak ez a kép jutott az eszembe:

és majdnem felordítottam, mert ez már szinte fizikálisan fájt... kereken 1050 élőt buktam el!!!

U.i.: Következő meccsen mennyit nyerek cserébe?! 4-et... Nah mindegy, majd szombat estétől normális netem lesz, aznap nem lehet majd megállítani attól, hogy elérjem az emperor rangot, sőt! a közepét célzom már meg!
-
Cr4Zy
tag
válasz
gergomester
üzenetére
Ha minden igaz, akkor pont ahogy a tegnapi is volt, ez is a lagg miatti leállás(hiszen tegnap ha javult is valamit a szerver, akkor az nagyon kevés volt). Kicsit később majd meg tudom mondani, hogy most milyen a szerver ahhoz képest amilyen volt, de egyelőre csak ennyi infót tudtam összeszedni. De TBO (az egyik játékfejlesztő admin) még azt is leírta, hogy ez a hotfix csao a laggokat szünteti meg, a kereskedésben lévő problémáknak más oka van, azt még nem sikerült megoldaniuk. Szóval a direct trade MÉG MINDIG HIBÁS!
-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
"A dryad miatt pedig a frost is esélytelen ellene t1-en megfelelő mikrózás mellett! "
Legyen tiszta, amit mondani akartam ezzel: a dryad a Lost Souls edition-nel jött be a játékba, addig esélytelen volt a frost ellen a nature. A dryad rush elég hatékony a frost ellen, ez tény, de nem verhetetlen. Természetesen csak dryad-ekkel és rootal lehetetlen megverni a frostot, ha nem mozdul ki a wellje mellől, ki kell csalogatni onnan, vagy pedig egyszerűen máshova kell támadni, ahol már nem lesz elég powerje megvédeni azt a helyet... Emellett a swiftclaw megintcsak fontos része a frost elleni harcnak, hiszen a lightblade a hatalmas hp-ja és a tauntja miatt nagyon hasznos tud lenni.
P.s.: Ahogy csirke is írta, a treespirit támadás helyett védekezésre használandó.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Abban igazad van, hogy frosttal könnyű megfogni a treespiritet a barrierek miatt, de azt megnézném hogyan fogod meg nature-rel! Én magam a pure nature-rel a legend szintet tudtam tartani (tree nélkül), de be kell valljam, azok voltak a legnehezebb meccsek, ahol treeket használtak ellenem, mert még ha az első csatában meg is vertem a másikat, utána nem tudtam átmenni a treeken, s még t2-őn is nagy ellenállást jelentettek.
A t1-hez meg szeretném hozzátenni, hogy véleményem szerint a nature a legerősebb t1. A hátrányai: kevés egységes csatában egy kisebb hiba ha becsúszik, az már vesztett csatát jelent, illetve a pusztítóereje egy célpontra nagyon alacsony az egységek árához képest powerben. Csak gondolj bele: a fire és a shadow hogyan tudja kivédeni a nature rusht? Szinte csak toronnyal. A dryad miatt pedig a frost is esélytelen ellene t1-en megfelelő mikrózás mellett! Viszont ha elkezdesz pakolgatni és az ellenfeled inkább instant t2-zik, s 1-2 egységgel elindul támadni olyan hely(ek)re, ahol nem éppen ez a sereged van, ott csak sok power-ráfordításból tudsz védekezni, ami a sereged könnyebb szétszedését is jelenti.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
A pure nature-nek is meg vannak a maga előnyei! Nagyon erős t1 (viszont cserébe 1 pici hiba és ahogy szokás mondani, veszett fejsze nyele, szóval nagy bukta). A t2-je is nagyon erős a SoM-mal, csak tudni kell, hol kell védekezni. A t3-ról meg ne is beszéljek, hiszen kb. ez az egyetlen szín, amelynek annyi powere van ott, hogy Mo-t is használhat!
A parasite swarm szerinted miért van? Csak hogy ott díszelegjen a pakliban?! Azzal az egy egységgel a fél pure fire csapatot megvered! Még a dancert is érdemes átvenni néhány esetben, vagy akár az enforcert is, ha ezzel a mellette lévő dancert megölöd! De akkor csak térjünk rá a fire gyengeségeire: egy deep one-nal szét tudod szedni, ha csak egy kicsit is hagy téged powerhez jutni (nem kell h előnyöd legyen, csak annyi, h neked 1-el kevesebb well, viszont SoM lent).Jah és még egy dolog: miért a pure nature-t használod, ha ennyire utálod? Akkor inkább használnál shadow-nature-t, vagy valami hasonlót, hiszen abban gyakorlatilag minden megvan, ami a pure nature-ben is, kivéve a DO-t, spikerootot és a SoM-ot (parasite swarm shadow változata: nightguard). Viszont cserébe van lifeweavinged, olcsó egységeid (nightcrawler, darkelf), nasty-d, és még madár elleni egységed is van az amii phantom személyében!
-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Most épp a 3v3-on dolgoznak, hagyjad már őket!

Bár ez is komoly, tényleg ezen dolgoznak, de már tegnap délután jeleztem a laggokat a hivatalos fórumon, amit egy másik játékos meg is erősített ott, illetve ingame legalább 10 ember... Még mindjárt sírok ott egy kicsit és akkor talán oda fognak majd figyelni!
-
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
Megint csak benne van az, hogy a shadow-nature-rel elfogult vagyok, ezért azt mondom h szép meccs volt, de hozzá kell tennem, hogy kb. csak annyit láttam az egészből h t1-en sikerült beverned a közeli welljét, de nekem nagyon úgy tűnt, hogy túlságosan isvigyáztál az egységeidre - ez talán azért lehetett, mert a nature-höz vagy szokva (gondolom e meccs előtt is azzal játszottál, mert velem olyankor szokott hasonló előfordulni). A t2-őből és a t3-ból meg csak annyit láttam, hogy eruption és giant slayer/sun reaver helyett a cultist mastereidet juggerrel akarta counterelni, ami mondjuk úgy, hogy nem épp a legjobb választás...
A t2-őből meg tényleg nem láttam semmit, mert az a kis csetepaté a pálya közepén számomra csak egy kis agresszív tárgyalásnak tűnt, mely így hangzott volna:
- vigyázz, jövök!
- ha jössz, akkor én robbantok!
- mivel nem volt jó a bummod, és mert 3 egységed is itt van már kapsz egy lávát! hmm, meg is haltál?! akkor megyek tovább!
- sajnálom haver, betévedtél az én területemre, itt már esélyed sincs!
És így hazaküldted. Aztán a maradék egységeddel elindultál felé és ezzel gyakorlatilag lezárva a t2-őt instantba húztad is a t3-at (nem mintha én nem szoktam volna hasonlóakat művelni, de egyre jobban odafigyelek erre is és megpróbálok inkább t2-őn nyerni, előnyt felhalmozni. Ha elég előnye van az embernek ezt lehetetlen megfogni, viszont ha csak egy halvány különbség van kettőtök közöttm illetve az ellenfél időben reagál és megindul t2-vel, búcsút mondhatsz a meccsnek - sajnos első kézből tapasztaltam ezt). -
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
Itt találod a hivatalos fórumon a linket a program letöltéséhez.
Amit tudni kell róla:
1.: Letöltöd, kitömöríted
2.: Elindítod
3.: Kiválasztod a kívánt replayt a "Browse" gomb segítségével
4.: A jelenlegi patch-el megegyező verziószámot írsz be a jobb oldali alsó rublikába (DEC névvel, s ez a verziószám MOST: 249)
5.: Rákattintasz a patch gombra.
6.: A patcheléssel megegyező időpontban lett megváltoztatva a fájl, szóval ingame a replay-listán azzal a dátummal fog szerepelni, amikor patchelted.Jah, és van egy dolog, amiről tudnod kell: ha olyan kártyákat használnak a replayben, melyek a lejátszott dolog óta meg lettek változtatva (nerfelve, vagy buffolva, esetleg balanszolva lettek) és/vagy olyan pálya replay-éről van szó, amelyben a kódba be van építve, hogy neked kell vezetned az egységet (pl. Introduction), ez sem fog segíteni (illetve az előbb említett replay addig fog működni, amíg a megváltoztatott kártya használatba nem kerül). Szóval pl. egy visszapörgetéssel működő replay sem működik mostmár augusztus 13-a előttről.
P.s.: Ki a fene ez a 2 ellenfél? Mármint arra célzok, hogy ennyi alapján csak azt tudtam megállapítani, hogy 2 noname senki skill nélkül... Ha frost t1-el találja magát ezen a pályán szembe a páros, akkor elég evidens, hogy csak az egyik vesz wellt, hiszen máskülönben túl könnyedén lesznek lerusholva... Főleg az ilyen, azonos színű t1-el rendelkezőknél kéne erre figyelni...
Misixd3: Azóta, hogy egyszer megnéztem a replayt és elmondtam a véleményemet róla ingame, még nem tudtam rávenni magamat arra, hogy újra megnézzem, részletesebben, de abban egyetértek az előttem szólókkal, hogy először is a kártyáid és az ellenfelek kártyáinak a tulajdonságait, illetve az alapokat kéne megtanulni (hiszen jó alapozás nélkül egy ház is összedől, a sok információ, melyeket nem értesz viszont teljes káoszt okozna). Ha pedig komolyabban csak azt akarod, hogy a Te játékodat elemezzük, akkor pls legközelebb 1v1 meccset csatolj, ne 2v2-őt, mert a 2v2-ben olyan hibákat vétnek az emberek, amilyeneket 1v1-ben soha nem csinálnának, mert éppen a csapattársnak akarnak segíteni, vagy ezt meg is teszik (és ebbe a kategóriába magamat is bőven beleértem, mert egy top 20-as játékos számára sem mindegy, hogy hány helyre kell figyelni).
-
Cr4Zy
tag
Hát megosztom, de ha csak valamilyen fordító programot nem használsz, akkor elég nehéz lesz megérteni szerintem (még akkor is, ha a szöveg nem egy bonyolult, csak elég hosszú):
Circadia PvP-guide (Circadia PvP-útmutatója), ez egy alap fokú dolog, ami képek és szöveg segítségével bemutatja a pvp-t, bevezet a rejtelmeibe, s pár érdekes információt is közöl. A formátuma .pdf, szóval Adobe Reader vagy valami hasonló pdf-olvasó kell hozzá a gépeden (letöltendő fájl).
A másik pedig egy manapság is aktív játékos ( ndclub ) által készített, illetve pár, a hivatalos fórumon aktív játékos segítségével létrehozott THE BATTLEFORGE PVP GUIDE (A Battleforge PvP útmutató), mely ugyanezeket az alap dolgokat és sokkal mélyebb dolgokat is leír, de csak szöveggel (.txt alapú, böngészőben megnyitható, egyszerű formátumú dolog).
A meccsedet pedig fél órán belül megnézem és leírom róla a véleményem.
Csirke: Szerintem rosszul emlékszel, de nem mernék megesküdni rá... Egyébként meg jó neked, én még szept. 9-10-éig várhatok azzal, hogy normális netem legyen (amíg az egyetem újra el nem kezdődik s visszaköltözök Bp-re), szóval én addig csak bukom az élőmet mikor pvp-zni megyek

-
Cr4Zy
tag
válasz
alpihun
üzenetére
Köszi szépen.
A sorsolás itt is van, mindenki mindenki ellen, körmérkőzés lesz. 10 fővel. Minden meccsemet linkelni fogom, de valahogy van egy olyan érzésem, hogy ebben a mezőnyben még én is kispályásnak számítok... Összesen 4-en vannak olyanok, akik rangban alattam vannak teljes aktivitással, és akkor még hozzá kell tennem, hogy én is elértem az Emperor rangot (1 pöttyös platina pajzs)... Aztán ha a laggok (itthon vagyok még szeptember elejéig, így elég használhatatlan a netem - bár, TakeoShoan ellen elég voltam így is) miatt még a gyengébbek ellen is bukok, akkor már esélytelen leszek bármire is... Pedig a verseny elején még a nyerésen is gondolkoztam, de a legfőbb indokom az volt, hogy végre egy kis könnyű bfp... Így azt hiszem meg kell dolgoznom az összes bfp-ért, amit szerzek a versenyen (hiszen az első fordulóban is a magasabb kiemeltek közül én kaptam a legerősebb ellenfelet, egy Patriarch-ot - 3 pöttyös platina kör)
-
Cr4Zy
tag
válasz
gergomester
üzenetére
Egész szép meccs, grat (igaz, elfogult vagyok a shadow-nature miatt)! Egy valamelyest hasonló meccsem nekem is volt, valamikor május-június környékén. Annyi volt a különbség, hogy én akkor éppen snapjaws-t használtam, nem phase towert, illetve én is elkövettem azt a hibát, hogy mikor már shadow mage-ekkel jött az ellenfél (név szerint már nem tudom ki volt, de nem a te ellenfeled, az biztos), akkor én is felvettem, majd elbuktam egy wellt. Majd én középen vettem fel a t2-őt, de a lényege ugyan ez volt: nem tudott mit kezdeni a shadow-nature kombóval elég ismeret hiányában. A korai t3 pedig nálam is befigyelt, s a brannoc ellen pedig t2-őn semmi esélye nincs a pakli hatalmas support-lehetőségei miatt.
Nekem meg egy egész szép kis torna alakult ki, melyben a 2. körbe ezek a nevek jutottak (a verseny lényege, hogy csak t1-es lapokat lehet használni, nyugodtan lehet menni t2-re, t3-ra, de akkor is csak a t1-es lapok maradnak használhatónak, így különböző dolgok alakulhatnak ki, mint pl. frost mage-nox páros, dryad-nox, sunderer-dryad-frost mage trió stb.):
drakonz
MaranV
Streetkings
xGipsyx (ez a személy Keksmonster, csak eladta a fő acc-ját és újat kezdett)
Theownerofal
Windhunter
Hirooo
xNTxFarRock
TBPeti
VietnamezeeMost még 2 lehetőség van a verseny folytatására: még 1 forduló az egyenes kieséses szakaszban és utána mindenki játszik az összes ellenfelével, vagy már most az utóbbi verzió jön be. Ez valószínüleg még ma kiderül.
-
Cr4Zy
tag
Egy jó hír: szerver-restart ha minden igaz pár (5-6) perc múlva, s ezzel a korábban általam lefordított watchlist-változások és a kisebb fejlesztések-javítások bevezetésre kerülnek. A link a hivatalos fórumra, ahol ezt leírják, itt van, míg a link a patchben lévő változásoaihoz (magyarul) itt található
P.s.: mobilról vagyok, szóval a kisebb, későbbi változtatásokat/finomításokat a balanszolásban nem tudom mondani (mert gondolom lesznek ilyesmik is)...
P.s.2.: ha nem most lesz, akkor hajnali 2-kor csinálják mindezt, csak a 12:00 pm nem éppen egyértelmű úgy, hogy az előbb olvastam TBO (egyik játékfejlesztő) írását miszerint csak német munkaidőben dolgoznak, azon kívül csak a sürgőseket csinálják.
-
Cr4Zy
tag
válasz
babatag
üzenetére
Hát környezetkímélőnek nem nevezném, hiszen amit nem tapos el, azt megeszi, de legalább zöld virágos rét alakul ki utána. Bár ez kicsit furcsán nézne ki, ha az utakon a virágos rét előtörne a fehér kutyuli mögött!

A bloodhornnal az a baj, hogy előszeretettel fut neki az épületeknek, amik mögötte összedőlnek, így elég sokat kéne fizetni (a kártalanítás miatt), ha a belvárosba akarsz utazni!
P.s.: egyébként egy t1-es 1v1 bajnokságba neveztem, laggolások mellett is az első fordulón túljutottam. Ellenfelem TakeoShoan (egy patriarch) volt.
Van egy olyan érzésem, hogy a második fordulóban már nem lesz ilyen egyszerű dolgom, hiszen Keksmonster benevezett, s Necrospaz átadta neki a helyét. Hirooo és Elendil mellett még drakonz, MaranV, Vietnamezee, Windhunter, Streetkings és Yabroo is a nevezők között van, hogy csak a platina rangúakat említsem

-
Cr4Zy
tag
válasz
pachito
üzenetére
Szerver-restart volt most, de a szerver már áll. Egy kisebb (7,8 + 4,7 MB-os) patch is jött, hogy javítsák a játékélményt, de a nagyobb patch a watchlist-változásokkal nagy valószínűséggel csak később, a hónap végén jön be (egyúttal a (#21974) pachito által linkelt hírekben említett hardware-cserével - igen, a játék szerverét futtató szervergépet egy újabbra fogják cserélni).

-
Cr4Zy
tag
válasz
LordofFire
üzenetére
Nyaralás van folyamatban, majd szerda után leszek
-
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
Hát, a véleményem a meccsről az, hogy már akkor eldőlt, amikor instant t2-őztél, hiszen az a fél perces késése az elején (a lassú egységek és a pálya sajátossága miatt - itt arra gondolok, hogy akié a közép, az irányíthatja a játék iramát, menetét). ezután pedig az EP-DO-lámulás volt a középpontban, ami azért vált be olyan jól, mert a késés mellett instant felvett +1 wellt és még a t2-őt is (amit egyébként szerintem azért csinált, mert lebecsült egy kicsit - hiszen nem a full rangoddal játszottál ellene)... Ha nem veszi fel pluszba azt a wellt, vagy esetleg az orbot, akkor szerintem ki tudott volna védekezni mindent a lightblade segítségével...
A parasite swarm-os rész pedig már örömjáték, szórakozás volt
De azért ezek ellenére is azt kell mondjam, freemkát nem olyan egyszerű elverni (még akkor is, ha sokkal gyengébben játszik, mint hónapokkal korábban), gratulálok. -
Cr4Zy
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Egy ideje mostmár ott van a nagy EA etűpáros a beérkező levelek felsorolásánál, ha a cég küld levelet, ha nincs ott, akkor csak scam...
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Nem akartam a frissítési listába beleírni a saját véleményemet (még ha elkezdésekor az 5 perces időkereten belül is voltam), ezért jön a duplapost
A juggert is nerfelték valamelyest, szóval nem kell aggódni annyira. Mostmár nem játszhatják el a pure fire-ösök, hogy instant rombolnak orbokat/welleket azzal, hogy leraknak egy-egy bannert melléjük és az egyiknél a jugger megjelenése után instant stampede funkcióval rombolnak (így esélyt sem adnak a megállítására az olyanoknak, akiknek nincs frost orbjuk ÉS nem elég gyorsak a glacierrel - hiszen a stampede-et az eközben rárakott cc alatt is végrehajtja). Így pedig lesz esélyed megfogni a juggert a grigori desintegráló képességével! Tessék használni azt!

Abban mondjuk nem értek egyet, hogy kevesebb grigori-soulshatter-nasty kombó lesz, mivel ezeket eddig szinte csak 2v2-ben azokra a helyekre alkalmazták, ahol legalább 3 well és egy orb állt (hiszen 2-őt beleütve az orbba és nastyzve a jelenlegi formájában soulshatter nélkül is levisz egy olyan bázist, ahol 2 well és egy orb van). Ezzel szerintem pont azt érik el, hogy soulshattert is fognak hozzá használni, vagy szimplán áttérnek a még mindig működő silverwind-soulshatter-nasty kombóhoz.
A furnace of flesh/soul splicer nerffel azt érik el, hogy pár pálya sokkal lassabban lesz megoldható, illetve a battleground idők is valamelyest lecsökkennek - de ezen utóbbiak max. 1-2 perccel.
A lost spirit ship nerfjét pedig nemcsakhogy megértem, de szerintem pont sikerült eltalálniuk azt a pontot vele, amivel még használható lesz pár pályán, de nem ez lesz a legjellemzőbb.
Mivel az elmúlt időszakban már rebesgettek ilyen irányú (furnace, splicer, ship) nerfeket, ezért hozzá kell tennem, hogy már egy ideje tudjuk miket fogunk alkalmazni a pályákon ezek helyett. Csak egy példának vegyük a bg-t: 1 ember épületekkel és spellekkel supportol (1 wheel attack-ra kapcsolva - elég power esetén akár a másik 2 típust is bekapcsolják -, 2 shrine of war, 1 incredible mo pályától függően 2-es vagy 3-as funkcióra állítva, amik mellett a cluster explosion mindkét típusával besegít). A másik 3 emberből 1 enlightenment + batariel + 2 fajta cluster explosionnel harcol, míg a maradék kettő 1-2 Overlorddal/Grimvine-nal, pár LSS-el és infect + frenetic assault segítségével gyakorlatilag átgyalogol a pályán. Ez már tesztelt és működő taktika lvl 10-es bg-k terén is. Persze az LSS sebzése kisebb lesz, és a powerköltsége is nő, de mivel elsősorban nem ezekre épül a sebzés kiosztása t4-en, ezért ez nem igazán érdekes. a lényeg az, hogy még mindig ugyanannyi rakétát fog kilőni, így több célpontot lőve még ezen frissítések után is a legjobb splash dmg-et kiosztó t4-es légi egységről van szó (a többi csak a célpontja körülötti pici körben sebez, míg a lost spirit ship hatalmas területen hajtja végre ugyanezt).
P.s.: Uhh, ez megint egy kicsit hosszúra sikeredett, de ha már 2 ember végigolvassa, akkor úgy érzem megérte megírnom
-
Cr4Zy
tag
válasz
pachito
üzenetére
LEFORDÍTVA (általam) a FRISSÍTÉSI LISTA:
Üdv Églovagok!
Itt lenne az előnézete a patchnek (frissítésnek), amin éppen dolgozunk.
Lehetséges, hogy valamelyest még megváltozik a kiadásig, de úgy éreztük, hogy megosztjuk veletek.Általános
+ Egy "késésjelző" (latency-time marker; a kártya letétele és a megjelenése közti időt jelzi) lett hozzáadva a játékhoz, mely közvetlenül a minimap mellett található
+ Három szín van, melyek a pinget jelzik
. . . - Zöld: Kicsi késés, a játék a legjobb formájában tapasztalható
. . . - Sárga: Közepes késés, lehetséges játszani, bár az utasítások kiadása és végrehajtása között lehet, hogy pár pillanat eltelik
. . . - Piros: Nagy késés, még így is lehet játszani, de az utasítások kiadása és végrehajtása között lehet, hogy több másodperc is eltelik
+ Csak azok a játékok kerülnek be a PvE toplistába, ahol a "Speedrun" funkció be lett nyomvaKártyák
+ Juggernaut: Egy 15 másodperces kezdési cooldown (lehűlési) idő lett a stampede késességen (azaz nem lehet lerakás után 15 mp-ig használni a képességét). Emellett e képesség sebzése lecsökkent ezen értékekről (U0/U1/U2/U3): 7750/8100/9000/9900 ezekre: 3875/4050/4500/4950. A képesség ára lecsökkent 100-ról 60 powerre és az általános cooldown (használhatósági) ideje is lecsökkent 30-ról 15 másodpercre.
+ Lost Spirit Ship: A sebzés csökkent 115-ről (140 maximum sebzésről) 80-ra (100 maximum sebzésre). Powerköltség 220-ról 240-re elemkedett.
+ Ice Tornado: Powerköltség 300-ról 200-ra csökkent.
+ Lost Grigori: Életpontja lecsökkent ezekről (U0/U1/U2/U3): 3590/3760/4100/4450 ezekre: 2800/2910/3200/3500. A sebzés megnőtt 2500-ról 3000-re.
+ Furnace of Flesh, Soul Splicer: Ezen kártyák nem kapják meg a bónuszt az Embalmer's Shrine-tól ezentúl.
+ Mumbo Jumbo: Powerköltség lecsökkent 70-ről 40-re.Bugfixek
+ Kártyák
. . . - Razorshard: a játékbeli viselkedése a leírtak alapján fog működni (ezzel a Stop/Attack/Stand Ground parancsokra utalnak)
. . . - Shadow Insect: fejlesztés után a leírása hiányzott, ez pótolva lett
+ Egyéb
. . . - A hiba ki lett javítva, hogy a 12 karakternél hosszabb nevűeknek nem lehetett "whisper-üzenetet" küldeni -
Cr4Zy
tag
válasz
babatag
üzenetére
Én 70-120 bfp-re tippelek (szóval lehagyott egy 0-át a végéről), csak sajnos nem vagyok tisztában a mostani árakkal, ezért nem tudok pontosabbat írni, de még az is lehet, hogy a kék árán akarta kitenni s onnan lehagyott egy nullát, ez esetben akár még 30-60 bfp is lehetséges...
-
Cr4Zy
tag
válasz
LordofFire
üzenetére
Elementeket elsősorban expert mapoknál éri megvenni, standardon szerintem nem igazán. Battleground-on tudsz szerezni aránylag gyorsan tokeneket. Ezek természetesen adnak honor és battletokeneket is, de mivel csak standard, vagy esetleg advanced szinten csinálod a mapokat, ezért ajánlom inkább ezt.
Bár jó, hogy én válaszolok, aki csak egyszer vett tokenduplázót és konvertálót, és akkor is más dolgom akadt hirtelen a hétre, szóval nem tudtam kihasználni... -
Cr4Zy
tag
válasz
Vekerur
üzenetére
Nekem a Darkness, a Life és az Aether csoportok jobban bejöttek (most épp life-water kombinációt játszok, korábban a dark-aether kombi volt ami nagyon tetszett), de azt hozzá kell tenni, hogy az említett Time frakciót még nem próbáltam (még úgy is, hogy a legutóbbi ilyen ellenfelem 8 körig nem rakott le egységeket, aztán meg 1-körös KO-val kikaptam, s csak néztem h mi volt ez)

-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Gergő semmit nem mondott a pve-ranggal kapcsolatban. Csak azt említette, hogy akik nem etetnek, azoknak olyan pontos és jó mikrózást kell végrehajtani néhány pályán, hogy csak nézel és úgy sem tudod követni! És akkor csak hogy a top játékosok játéktudásáról essen szó (magamat is ide számolom, hiszen a 9 db 4-személyesből legalább 6-on 1. helyen állok, melyekből 4 vagy 5 pályacsúcs lett, és mikor játszom, akkor azt hiszem 1 pálya kivételével SOHA nem etetek), csak páran tudunk olyan jól mikrózni t4-en. Még thedawn és MaranV (csak hogy 2 olyan játékost mondjak, akik 1v1-ben is legalább legend rangig jutottak és pve-ben is vannak 1-személyes pályák, ahol elsők) is elismerik, hogy ők nem tudnak úgy mikrózni, mint pl. Pritstift vagy én. Csak hogy erre egy példát mondjak: Bad Harvest pálya, előző pályarekord: 10:33, nem MaranV, hanem Aciddream játszott és thedawn támadt. Akkor megkértek, hogy én támadjak, eredmény: első próbálkozásra az eredmény: 8:30!
Az értelme pedig nem a rangok miatt van elsősorban, hanem a pályarekordok miatt, mert így könnyebb bizonyítani, s nem lehet csak úgy a levegőbe beszélni!
(#21923) Juliano: Hallottam már róla, de ha már körökre osztott hasonló kártyajátékot akarok játszani, akkor egy böngészős játék nekem nagyon bejött: Elements the game. 12 element (kártyatípus) van, mindegyikben 15 kártya, illetve mindegyiknek egy-egy upgrade-elt (fejlesztett) változata. Bővebb infót erről annak adok, akit érdekel pm-ben.
-
Cr4Zy
tag
válasz
LordofFire
üzenetére
Hmmm, én még közel sem tudom megmondani, hogy szombaton mikor fogok ráérni játszani... Emellett ahhoz, hogy játszani tudjunk, meg kell találniuk a hibát...
Legalább azt közölték velünk, hogy a szerver bedöglött és dolgoznak rajta!
http://forums.battleforge.com/forum/showpost.php?p=971683&postcount=13 -
Cr4Zy
tag
válasz
LordofFire
üzenetére
Én is szívesen segítek, írj rám nyugodtan bármikor, ha online találsz. Kis szinten igen, sajnos még ezek és ehhez hasonlók előfordulnak, de magasabb szinten már nem igazán. Ha sikerül megértened a játékot és gyorsan felismered a lényegét, akkor elég hamar át tudsz lépni ezen a szinten. Emellett ha még el is magyarázunk mindent, akkor rá fogsz jönni, hogy az expert pályák nagy részét is könnyedén meg lehet csinálni akár Play4Free paklival is!

-
Cr4Zy
tag
Péntek (azaz mostmár tegnap) reggel volt egy teljes EA szintű szerverleállás. 3,5-4 óra után visszakapcsolták a szervereket. Nem említették, hogy bármit is csináltak volna az újraindításon kívül, szóval nem reménykedem igazán, de az ideiglenes és fölöslegessé vált fájlokat talán kitisztították a szerverről (miközben a legvalószínűbb, hogy az éves gép-karbantartás - azaz szó szerinti kipucolás, portalanítás - miatt állították le a szerverparkot).
-
Cr4Zy
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Sajnos én most nem tudok ezügyben nyilatkozni, mert amióta hazajöttem a családomhoz és barátaimhoz sokkal kevesebbet játszom, illetve ha be is kapcsolom a game-et, akkor nem sokszor nem tudom eldönteni, hogy a lagg a gyengélkedő szerver, vagy a halovány internet-kapcsolat miatt van...
-
Cr4Zy
tag
Úgy tűnik elszóltam magam... Hazajöttem Nyíregyházára, s egyet játszottam: az itthoni "hihetetlen jó" internet miatt szétlaggoltam a s*ggem és buktam egy Fury-tól... 1071 élő mínusz...

Most emiatt megint legalább 2 órát kell játszanom, hogy visszavegyem a nehezen megszerzett rangot... -
Cr4Zy
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Igen, ezzel a paklival.
(#21862) Zotya21: Én megmondtam, hogy nem lehetetlen a fury fölé jutni!

(#21863) LoLHunCsirke: A buffolt cuccok ellen jön a cc + cultist master + szükség esetén motivate a crawlerekre (így azért már elég durva sebzést ki lehet osztani). Bár ha dupla-buffolt ashbone jön (unholy + lifeweaving), akkor azt úgy igazándiból nincs sok esélyem megfogni ugyanannyi powerből, szóval sokszor inkább csak késleltetem és egy brannoccal, vagy 2-4 ashbonnal megyek én is bontani. Ekkor ha védekezik, akkor nem marad powerje tovább buffolni az ashbonet és simán lekapom 1-2 cultist masterrel. Ha meg mégis azt az utat választja, hogy inkább buffolja, akkor utána esélye sem marad védekezni ellenem.
Jah és még azt hozzátenném, hogy ilyen kifejlett t3-at, ahol az ellenfél és én is azon vagyunk elég powerrel, hogy az egységek mellé buff is jöjjön, elsősorban az Uro mapon szoktam játszani, s ott az esetek 90%-ában enyém a közép (így azt ütik a buffolt cuccokkal), míg én a kezdőjére megyek. Ezzel azt érem el, míg ő csak egy orbot bont, addig én 2 wellt és egy orbot. Azaz gyakorlatilag kikényszerítem azt, hogy védekeznie kelljen (mivel ha bont, akkor én is és ezzel ő jár rosszabbul).
Hmmm, sunfighterről nem tudtam, hogy teszteli mostanság a lost wanderert, az alapból nem része a paklijának. Az unholy + lifeweavingezett reavere miatt nem régen, amikor teszteltem a snapjaws-t (kifejezetten szerettem, mert a fire-splash-ek ellen nagyon ütős volt t2-őn is), majdnem kikaptam, de a végén pont a snapjaws miatt elvertem. Viszont a skeleton segítségével több meccset tudok eldönteni, mint az előbb említett lappal, így visszaraktam a skeletont és elkezdtem komolyra fordítani a játékot (pár nap után visszarázódtam a kártya használatába és már 30-as győzelmi sorozatnál járok).
-
Cr4Zy
tag
Egy szép kis shadow-nature mirror meccset láthattok ebben a replayben. Az ellenfelem mrwN volt, és szinte a végéig fej-fej mellett haladtunk, de még a pontokat tekintve is. Így aztán egy teljesen kiegyenlített csata után végül én kerültem ki győztesen, de voltak pillanatok, amikor tényleg csak egy hajszál választott el attól, hogy az eredmény más legyen (pl. ha 2 másodperccel hamarabb gyűlik össze a powere egy burrower nastyzésére, akkor bukok egy well, és hasonló dolgok).
P.s.: Azért érdekes a meccs, mert bár szinte azonos a paklink (összesen 3 lap nem egyezik meg) teljesen más stílust képviselünk: ő sokkal agresszívabban, támadóbban lép fel, míg én először védekezni szoktam addig, amíg elég előnyt nem szerzek egy szinte biztosan sikeres támadáshoz. Az ő taktikája az olyan agresszív paklik ellen, mint a pure fire, vagy a pure shadow jobban beválik, de mikor van frost és/vagy nature orbja az ellenfélnek, akkor az én taktikám a kifizetődőbb.
-
Cr4Zy
tag
válasz
csillag1404
üzenetére
Ha tényleg levonta a pénzt, akkor írd meg nekik szépen, hogy mész a bíróságra perelni, s a bankszámlád alapján bizonyítani is tudod, hogy a pénzt levonták. Ezek után tudtommal kifizetik a jogos jussodat, ha nem többet az esetleges problémák miatt.
-
Cr4Zy
tag
válasz
gergomester
üzenetére
Előző hónapban is másodikáig, vagy harmadikáig kellett várni ha jól emlékszem.
-
Cr4Zy
tag
válasz
barkoo
üzenetére
Grat hozzá. Még akkor is, ha a 12 személyes pályákhoz szerintem csak mázlival lehet összeszedni elég embert.
Nekem pvp-ben végre összejött a 4. pötty a platina kör alatt, illetve pve-ben a 4-személyes pályák közül csak 3 van, amelyikben nem vagyok első (top 5 azért megvan mindben). Az egyszemélyesekhez lusta vagyok, a kétszemélyesek nagy részére meg még nem tudom a stratégiát... Ahogy számoltam, így pár nap múlva 2 pöttyöm lesz a csizma alatt.
-
Cr4Zy
tag
válasz
LoLHunCsirke
üzenetére
Még mindig azt mondom, hogy ezen a pályán egy olyan páros ellen, akik ismerik a treespiritet, nem érsz szinte semmit velük...
Egyébként én is megmutatnék 2 pvp meccset, melyekben megmutatkozik a snapjaws ereje és egy-két gyengesége is. Az egyik csak pár perces, a másik majdnem végig ment. Bár még most is nagyon hiányolom a skeleton warriorst, mely helyére betettem e kártyát, hiszen sokszor t1-en nagyon hasznosnak bizonyult az számomra...
-
Cr4Zy
tag
válasz
lacilako
üzenetére
A játékban már találkoztunk. Bár ez a fórum mostanság kicsit haldoklik, néha azért vannak hozzászólások. Az első hsz-ben lévő linkek egy részét ajánlom figyelmedbe, mert vannak köztük nagyon hasznosak is. Egyébként ajánlom, hogy először pár PvE pályán játssz, majd miután ott valamelyest megismerkedtél a játékkal és a kártyákkal térj át a PvP-re.
Egyébként a játék gyors leírása: egy olyan RTS (real time strategy, azaz valós idejű stratégia), amelyben a makromenedzsmentet (pl. nyersanyag-gyűjtögetés, épületfejlesztés) megpróbálták minimalizáni a tervezők, s így a mikromenedzsmenten (egységek mozgatásának mikéntje) van a hangsúly.
(#21829) ricshard444: Bocsi, ebben már így látatlanban és fáradtan nem tudok segíteni...
-
Cr4Zy
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Adom a linket máris a .exe kiterjesztésű patchhez, amit el kell indítanod. Hivatalos fórumról adom e linket, szóval véletlenül sem vírus vagy bármi hasonló...
Itt is lenne a patch-hez az útmutató és maga a patch letöltőlinkje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)