Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Skylords Reborn (BattleForge) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:29:17

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23046) BlackTiger


BlackTiger
tag

Ez valami csodálatos! :) Elképesztő, tényleg.. örülök, hogy vannak még lelkes emberek, akik felismerték ennek a játéknak a zsenialitását és nem hagyják, hogy örök feledésbe merüljön. Erre vártunk már lassan két éve, és most végre megtörténik.

@Gyuri: Majd részletesen is megnézem, és beszámolok a fontosabb dolgokról, de így elsőre annyit már elkaptam, hogy BFP-t lehetetlen lesz pénzért vásárolni, a mod készítői kifejezetten ellenzői ennek a felvetésnek, nem szeretnék, hogy a pénz körül forogjon az egész, és ez így tökéletes.
Anno az EA rettentő mocskos politikájának is része volt abban - véleményem szerint -, hogy a Battleforge nem kapta meg a kellő és megérdemelt elismerést minden réteg részéről és, hogy aztán a játék a romlás iránya felé vette az utat.

Itt gyakorlatilag idealizálták, felszabadították a játékot. BFP-t küldetések, tournamentek, napi loginek során, tehát játékkal lehet szerezni, pénzért sehogy sem. Fizetni csakis a szerverek fenntartásáért, üzemeltetésért lesz szükséges, a készítők non-profitnak mondják magukat, a maradék pénz egy egyelőre kiszemelt szervezethez (Save the Children) megy, de később elvileg dönteni lehet erről is, választani több közül.

Forradalom! Az elnyomó nagyvállalatok ellen akik képesek a pénz és a hatalom érdekében értékeket elpusztítani, romba dönteni. Én ezt látom ebben, az egyik kedvenc játék újraélesztésén túlmenően.
Csak aztán nehogy az legyen a sorsa, mint hasonló projekteknek..

Példa kedvéért másik kedvenc játékom, a Vampire the Masquerade: Bloodlines (valaha volt egyik legjobb RPG véleményem szerint, ha nem is, az viszont biztos, hogy a legstílusosabb) rebootjára tett kísérletet egy a kiadótól független, lelkes rajongói társaság, ingyenesen, szintén non-profite, már rengeteget haladtak vele amikor is az egész projektet legyalulták úgy ahogy volt, teljesen abba kellet hagyniuk. A játékhoz a jogcímet birtokló CCP
(amelynek nem eredetileg volt a kezében, felvásárolta, majd belekezdett egy nagyszabású, ismét csak csodálatosnak érkező projektbe a World of Darkness MMO-ba, amit végül félbehagytak és ezzel rajongók tucatjait keserítették el, hiszen az alkotás hiánypótló lett volna a téren. A világ amiben játszódik/játszódott volna neve maga az, hogy world of darkness, ehhez még rengeteg más mű, fikció és játék is tartozik, nagyvárosi modern gótikus, rebellis, helyenként cyber-punkos, sincitys (bűnös város, nem a film), undeground stílusával egyedülálló és káprázatos.)
egy-két "cease and desist" kérvénnyel zaklatta őket, felszólította a készítőket a projekt teljes felfüggesztésére. Ami felháborító volt, hogy csak ülnek az IP-n, de nem csinálnak semmit, mert a saját projektüket is félbehagyták, sosem készült el, de ugyanakkor másoknak sem engedik egy percet sem, hogy cselekedjenek. Gusztustalan. Így kerültek ismét csak hatalmas értékek pár mozdulattal a kukába, csak az üzlet és a pénz miatt. Jah és már az eredeti játék is félkészen jött ki, azt is a rajongóknak kellett kipatchelni, ez viszont a régebbi kiadó hibája. Egyszerűen hihetetlen, hogy a korukat meghaladó, átlagnál sokkal intelligensebb játékok, amiket igazi értéknek merek nevezni, versenyre se képesek kelni a tucat szarokkal.. ez valahol a társadalom színvonalát is tükrözi.. mondjuk amit megint a nagy fejesek bomlasztanak, roncsolnak.. véget nem érő spirál szerűen. Nagyon szomorú.

(Bocsi, igazából szebben akartam fogalmazni, de most sietnem kell, remélem a lényeg átmegy. :DD)

Jah és éljenek az új próbálkozások, éljen a Battleforge Reborn, nagyon remélem, hogy sikerül. Én már annak is örülnék, ha csak a Forge-ban rakosgathatnám lefelé a lényeket.. nekem már az is annyi örömöt tudna okozni ezek után. Éljen az "emberek" harca az "anyag" ellen, éljen a szabadság! :DD Vagy ahogy Gyuri is mondta, és ami nagyon tetszett éljen a vágy a szépre és a jóra.

Tigris

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Skylords Reborn (BattleForge) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.