Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Segitségeteket kérném a következőkhöz:Adott ez a lap : Intel D915GAG
[link]A kérdésem pedig az lenne hogy a ház előlapi csatlakozóit, hogy kell rádugdosni, az alaplapi sárga csatikra?
elöre is köszi a segitséget !!
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Adott egy Asrock B85 Pro4 lap és benne egy Intel Core i5 4460 proci.
Tegnap rá akartam szerelni az alpenföhn brocken hűtést és kicsit elakadtam, mert a telepítési segédletben csak LGA775, LGA1366-ra megadva az instrukció.
Az LGA1366 szerint sikerült összeszerelni, de nem vagyok benne biztos. Így kérnék egy megerősítést, hogy ez így jó e vagy sem.
Képek:
Hátul, elől, rögzítve1, rögzítve2, tartozékok a hűtőhöz. -
Adebayor
aktív tag
válasz maxika2004 #46151 üzenetére
a lap kézikönyvén mindent le szoktak irni hogy mit hova kell. Én mindig az alapján csináltam. Asusnál leirják rendesen legalább is.
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
dominating
tag
Üdv Uraim!
Lenne egy kérdésem: hétvégén történt, hogy játszottam a gépen és elment a kép. Azt hittem,hogy a moncsi romlott el, de nem, mert a tv-n sem volt kép. Kivettem a vga-mat (asus 670top) elvittem az 1ik barátomhoz beleraktuk a gépébe és működött (kb 10 percet használtuk). Hazavittem beleraktam 1 másik vga slotba és működött a gép. Eltelt 2,3 óra hossza és megint elszállt a kép. Ha a vgat kiszedem és cpu vga-jával működik a gép. Na most az lenne a kérdésem, hogy a VGA ki tudja nyirni a pci slotot vagy nem? Mert ha veszek 1 új gépet és a vga vágja haza a slotot akkor az új gépnél is fennáll ez a veszély. Alaplapom msi z77mpower.
Segítséget előre is köszönöm.5800x3d + 6900xt
-
Adebayor
aktív tag
válasz maxika2004 #46154 üzenetére
hát átnéztem a lapod kézikönyvét... kezdelek megérteni.. Asusnál valahogy egyszerübben írták le nekem
még én is megoldottam, pedig nem vagyok nagy gépösszerakóKonfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Lenry
félisten
válasz maxika2004 #46154 üzenetére
azért nem segít a kézikönyv, mert az alaplapon HDAudio csatlakozó van, a gépházad dugói viszont még az AC97 rendszer alapján lettek feliratozva.
nem probléma, a lenti kép alapján be tudod kötni
a képeden a bal alsó tüskétől indul a számozás (mutatja is a fehér háromszög), felette a kettes, mellette a hármas, afölött a négyes, így tovább, a nyolcas helyén nincs tüske
neked nincs return vezetéked (L-RET és R-RET) de nem baj
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy egy LGA775 tokozású DDR2 gépbe mi lenne az a használt proci, amit használtan be tudnék gyorsan szerezni?
Alaplapom: [Asus P5Q]
Mostani procim: [2 magos Core2 E8500 3,16GHz]
Ram: 4GBAzt is megmondom természetesen, hogy miért.
Unokatesóm ezzel szeretne játszani: [Anno 2205]
És úgy néz ki, hogy megkapja karira.
Igen ám, csakhogy én tudom, hogy a gépünk, mint látjátok, sovány hozzá.
Szóval egy videókártyát még tudna talán izzítani a rokonság, szintén karira.
Csakhát ugye a DDR2 alaplap és proci...Szóval milyen combosabb procit keressek az aprón, ha lehet egyáltalán 775 tokba?
Vagy, ez a játék eleve esélytelen, ha DDR2-n marad? -
Smktrooper
senior tag
-
Smktrooper
senior tag
http://logout.hu/cikk/lga_775_tuning_olcso_bb_771-es_4_magos_xeon_cpu_a/bevezetes.html
8000 magyar pénz középáron 12000 felett nem nagyon van...
(http://hardverapro.hu/apro/intel_xeon_e5430_4_x_266ghz_12mb_1333fsb__nutolva) hirdetés egy példa.
ezzel lehet kimaxolni a lapot.Q9450 kb 20000 magyar forint
Nekem ilyet lép ami van:
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
mckay
aktív tag
válasz Smktrooper #46160 üzenetére
köszi!
szóval nem reménytelen!
és a P45 csipszetem elégséges hozzá?egyébként nem teljesen értem, amit írtál
mutatsz egy példát egy 8 ezres Intel Xeon E5430 (Q9450) [vételre]
aztán azt írod, hogy a "Q9450 kb 20000 magyar forint"
most akkor amit hírdetnek, az Q9450 vagy mégsem? -
dominating
tag
válasz Smktrooper #46159 üzenetére
de ha a táp lenne rossz akkor a VGA-n nem világítana zölden a tápellátás kontroll lámpa nem? A másik, hogy ha a táp a rossz akkor miért működik integrált vga-val a gép?
5800x3d + 6900xt
-
Lenry
félisten
válasz maxika2004 #46162 üzenetére
az egyik GND (föld) a hangszóróé, a másik a mikrofoné. ha vissza tudod követni, hogy melyik honnan jön, akkor én inkább a hangszórót kötném be, gyanítom az lesz sűrűbben használva.
igen, a MIC BIAS és a MIC POWER ugyanaz, kötheted oda
(#46163) dominating mert a integrált GPU jellemzően kevesebb áramot eszik, mint egy diszkrét kártya, előbbinek még tud elég áramot adni a tápegységed, utóbbinak meg már lehet, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Smktrooper
senior tag
olvasd végig a cikket ha van időd, ott leírnak mindent, hogy mit kell csinálni az alaplappal, azért olcsóbb a xeon. ha nem akarsz vele ugymond ennyit foglalkozni akkor 20K ami alapból megy bele. Csak összehasonlitás képp raktam be.
Szóval ha bele teszel egy kis munkát akkor 12 ezret lehet vele fogni, amit a VGA-ra lehet költeni.Amit ott nekem látsz 3Dmarkba 650Ti 20K + Xeon 8K = 28.000Ft volt.
Reboot
-
Smktrooper
senior tag
válasz dominating #46163 üzenetére
Ez nem feltétlen igaz. Tud úgy is gond lenni, hogy csak "VGA full load" alatt dobja el magát a táp valamelyik kondija. PL az említett pár óra jele lehet ennek is, de ha már itt tartunk illik átnézni a vga-t is hogy van e rajta pupos kondi.
Reboot
-
jacint78
addikt
válasz dominating #46155 üzenetére
Esélyes, hogy a VGA döglődik, próbálgasd megint az első slotban, ha nem indul, tedd be egy másikba és nézd meg, hogy milyen müdban megy a PCI-expressz.
type your text here..
-
dominating
tag
De másik VGA-val sem indul el az én alaplapom. Az én VGA-m meg működik másik alaplapban.
5800x3d + 6900xt
-
jacint78
addikt
válasz dominating #46169 üzenetére
De másik VGA-val sem indul el az én alaplapom.
Közölhetted volna ezt eddig is... Ellenőrizd a processzor és a foglalat lábait, ugyanis a processzorban van a PCI-expressz vezérlő.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
RedCactus
senior tag
válasz Smktrooper #46172 üzenetére
Sajnos úgy látszik neked van igazad! Nem szívesen ismerem be, de tévedtem.
-
kriszbon
őstag
Az én E5440-em (@Q9550) 3GHz-en járatva meg ennyit hozott mikor még megvolt, egy húzott HD 7850-el.
A mostani procim azonos kártyával 4,3GHz-en kevesebbet hoz, mint a Xeon hozott.
A te P45 chipsetes lapodban meg jó 3,4-3,6GHz is meglehet vele(vagy több) ha nem idegenkedsz a tuningtól.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
demmer123
őstag
Melyik 1151 Alaplapot érdemes megvenni?
Asrock z170 Extreme 4
Asus
Giga
Msi ?Eddig Asrock z97 Extreme 4-es lapom volt tökéletesen megfelelt tuninghoz meg egyebekhez.
Az új z170 Extreme 4 is jó lesz vagy van már jobbak ennél?
-
Smktrooper
senior tag
válasz kriszbon #46174 üzenetére
Hát igen. Nekem Fallout 4 mediumon FXAA nélkül 40-60FPS 1920*1200 GPU limitbe ütköztem a 650Ti 1GB 6GB SYSMEM-mel. (Highon is 25-30FPS)
Viszont azt észre vettem, hogy ha a FRAPS-ot bekapcsolom , hogy rögzitsek bizonyitásként ott meglepődök amikor 10FPS-sel kevesebbet rögzit mint amit kidolgozik a rendszer(RAW video 1 perc 3000 MB ) gondolom oda kéne már vagy 16GB memo hogy legyen hol dolgoznia.
Gondolom megsirattad az új eredményeket látva. ?!
Mindenestre nálam dúl a love vele, ugymond vissza léptem én is inkább ide még a DDR3 at is hajlandó voltam feláldozni az erősebb prociért...
Anno ezek az 1000dolcsis modellek voltak...most 8000Huf 25 dollárjával kész nyeremény médium szintre.
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
Smktrooper
senior tag
válasz Smktrooper #46176 üzenetére
+ ha egy jó E0-ásat fog ki az ember akkor meglehet az 4500 is 7/24 be...(9x500)
Nekem az instabil max 600FSB volt 6x val...de sztem ott már a ramok dobták be a törölközöt (ddr2 1200 lett a ddr2 667-ből )
Reboot
-
kriszbon
őstag
válasz Smktrooper #46177 üzenetére
Az a helyzet, hogy annyira azért nem katasztrófa az új proci, de nekem csalódás hogy 4,3-on kell járatni hogy közel annyit hozzon mint a Xeon 3-on.
Persze van ahol jobb mint az volt, mert Youtube videók alatt pl. nem terhelődik úgy.
Az a gond hogy 4,3 fölött meg sok fesz kellene neki hogy többet menjen.
Sajnos a G41 chipsetes alaplapban nem igazán lehetett húzni a Xeon procit, a röhej az, hogy mikor már megvolt az új 1150-es lap meg a proci, hozzájutottam egy P35-ös 775-ös laphoz bagóért, ami szintén kezelte a DDR3 ramokat is a DDR2 mellett, és abban már repesztett volna.
a G41-ben is a mostani ramjaim voltak, csak nem volt XMP hanem 1600MHz-en mentek.
Így mivel beleöltem egy csomó pénzt, vissza már nem akartam lépni, hanem megpróbálok előre menni.
Csak azt nem tudom mikor tudok összevakarni újabb 45k-t (+mostani procim ára) hogy tudjak venni egy i5 K-s procit, mert az alá nem hiszem hogy érdemes lenne menni (bár, ki tudja ezt így megmondani).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
jacint78
addikt
válasz kriszbon #46178 üzenetére
A xeon 4 magos volt bakker mit csodálkozol? Mellesleg egy szálon ripitósra veri a xeonodat..
hozzájutottam egy P35-ös 775-ös laphoz bagóért, ami szintén kezelte a DDR3 ramokat is a DDR2 mellett, és abban már repesztett volna.
Tökéletesen értelmetlen lett volna, mivel az FSB igencsak fogja a 775-öt, semmi értelme ma már 775-re pénzt költeni.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
hape60
aktív tag
N68-GS3 UCC Asrock alaplapban szerettem volna BIOS-t frissíteni, de a ASROCK oldaláról letöltött Bios fájlokat nem fogadja el az alaplap. Floppy lemezre írtam ki, azt mondja az Instant flash, hogy nem talál bios-t a lemezen... Tömörített fájl, kicsomagolva írtam fel; N68GS3U1.40 a kicsomagolt fájl neve, miért nem fogadja el?
-
PitLee
őstag
válasz hape60 #46180 üzenetére
Van az F2 verzió és a F6-os , de nem látom hogy írná a kitömörítést, már rég csináltam ilyet, de próbáld .zip-ként, flopy vagy usb Fat32-re formázva.
Az Asrock oldalán látod a biosokat ,az 1,4-et 3 féle képen lehet telepíteni, te a felsőt említetted így azt töltsd le csak az jó az instant flash-ez.(persze választhatsz más eljárást is melynek a telepítési leírása a ott van a sorban a jelre kattintva)[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz jacint78 #46179 üzenetére
Na azért abban a P35-ös lapban egy közel 500MHz-es FSB-t 4 magos Xeon procival nem neveznék értelmetlennek(amennyiben bírja a proci).
Van abban erő olyankor már rendesen, és egyáltalán nem nevezném nagy pénzköltésnek azt a pár ezret lapra, ha a proci és ram +Vga már adott volt.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz jacint78 #46183 üzenetére
Az lehet, de nem is annyira egyszerű a tuningjuk sem, sokkal kényesebbek.
Ahogy észrevettem, elég nagy parasztvakítás is van ezekben az újabb procikban, mert szerintem nagyon jelentős gyorsulást azonos órajelen nem tudsz kimutatni a régebbihez képest, csak ha a tesztprogram úgy van elkészítve hogy látványos legyen, kihasználva a proci bizonyos képességeit, tehát rágyúrnak ezekre.
A 2 magos prockó most is csak kétmagos maradt, csak esetleg a gyártástechnológia miatt magasabb órajelen tudod üzemeltetni(ha tudod, és nem lockolt).
Persze ez csak az én meglátásom, és nem szeretnék vitázni ezen, de részemről hiába új technológia, elég nagy csalódás egy mai 2 magos.
A négymagos normálisan húzható procik+lapok áráról amikkel látványos az előrelépés, jobb ha nem is beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
lood55
tag
Sziasztok!
Valószínűleg igen nagy hülyeséget követtem el, de nem tudok kilábalni a bajból. A mai napon raktuk össze egyik ismerősöm új PC-jét. Mindent sikerült összerakni windows fel stb.
Alaplap: Gigabyte b85md3h
Proci: i5 4440
Memóriák: Hyperx fury 1866Mhz 2x4gb
VGA:gigabyte gtx960 g1 gaming 4gb
SSD: Hyperx fury 120gbMivel monitor csak később lesz hozzá, így egy kölcsönmonitorral néztük meg, hogy működik e a gép (ennek csak VGA csatija van, ezért az alaplapba dugtuk, mert a gtx960-on csak dvi meg hdmi van). A lényeg, hogy működött de valamiért nem látta a videokártyát. Erre akkor jöttem rá mikor a gyári telepítő kiírta h nem talál eszközt. Erre megnéztem everest-tel is és tényleg nem látszott. Gondoltam azért nem mert a proci integráltját használja. Gondoltam letiltom biosba. Na innentől kezdve a monitor csak fekete volt a restart után. Gondoltam mivel elrontottam a bios beállítást, így egy bios clear-ral visszaállítom gyárira és jó lesz. Megnéztem hogy melyik jumpert kell összeérinteni (áramtalanítás után), ami default-ba teszi a biost-t. Ezt követően jó lett a monitor de "Bootmgr is missing, ctrl alt delete to restart" feliratot dobott. Innentől kezdve kb. nem volt előrelépés. Próbáltam lehúzni az SSD-t, volt amikor fel sikerült hozni a BIOS beállításokat, sőt egyszer be is bootolt (felállt a windows, persze a VGA-t továbbra sem látta), de az azt követő restart után megint a fenti hibaüzenet jött. Többször is előfordult, hogy mindenféle hibaüzenet nélkül a monitor ki-be kapcsolgatott, mint amikor folyamatosan újraindul a gép. Most teljesen tanácstalan vagyok.
Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném! -
Smktrooper
senior tag
válasz kriszbon #46184 üzenetére
Gagyinak nem lehet nevezni annyi szent. Az eredeti hozzászóláshoz amiből kiindultunk, ha nem akar az ember még komolyabb összeget PC építésre fordítani és van egy P35/P45 chippes alaplapja akkor abba a 8-10k-s befektetéssel egy ideig még el lehet lenni.
#Jácint78
Nézegetem az utasítás készleteket, de hétköznapi használatra nem tudom mi az ami hiányozna és miért?Reboot
-
hape60
aktív tag
válasz PitLee #46181 üzenetére
A gépen 1,1-es bios van; nincs is ilyen menüpont, mint a F2 gombra feljövő... Külön Bios utility oldal nincs, az advanced menüpontban van Bios frissítési lehetőség. Ha azt elindítom, a második (F6) gombnál a második képen látható menü jön fel, de az nem ismeri fel a floppyn levő fájlt.
A három lehetőséget láttam, azért az első (instant flash) -t akartam indítani, mert az a legegyszerűbb. A windows alól indítottban nem bízok, a DOS-os meg komplikáltabb.. ott írják a kicsomagolást, de szerintem is az az ésszerűbb, nem a zip-elt forma. Megpróbálhatom zippelve, de nem hiszem, hogy úgy felismerné. -
RedCactus
senior tag
válasz hape60 #46188 üzenetére
Miért nem Windows alól csinálod? Semmi bajod nem lesz, viszont tök egyszerű. Ezen az oldalon letöltöd felülről a harmadik 1.40-es verziót. Ez alapján kitömöríted és elindítod az exe file-t. (Néhány file lesz a mappában és fontos, hogy egy mappában legyenek.)
[ Szerkesztve ]
-
lood55
tag
válasz RedCactus #46186 üzenetére
Szia, köszönöm a gyors választ!
A windowst újratettük, működik, nincs boot-probléma. Sajnos a videokártyaprobléma továbbra is fennáll, a saját cd-jén levő szoftver (353.06 Nvidia illesztőprogram) kiírja telepítéskor, hogy nem talál kompatibilis grafikus hardvert. A vga tápot kap, világít rajt a windforce felirat, pörögnek a ventik. A gép még nem volt Net-re kötve.
-
demmer123
őstag
Erre valaki?
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy az miért van, hogy adott egy ASUS P8Z77-V LX lap mely hibátlan, minden ok, WIN 8.1 van a gépen, de ha leállításra megyek nem áll le a gép, illetve alvó állapotba ha rakom akkor nem nem jön vissza, csak a kikapcsolás és újraindítás segít, akkor hibátlanul elindul újra, majd ismét ha leállít akkor ventik tovább forognak de leállni nem akar ...
Megköszönnék minden ötletet tanácsot, mit nézzek meg, min tudok állítaniKöszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
Jofi81
őstag
Egy érdekes, vagyis inkább bosszantó problémám van. Frissítettem az alaplap BIOS-át, és innentől kezdve nem látja a videokártyát. Csak az alaplapi VGA ad képet, az eszközkezelőben sincs ott a másik. Próbálkoztam CMOS resettel, kivettem, majd visszaraktam a kártyát. A BIOS-ban a PCI-E van elsődlegesre állítva. Van valakinek ötlete, mit kellene tennem, hogy működésre bírjam?
-
jacint78
addikt
válasz maxxenergie #46195 üzenetére
Vagy a windows őrült meg, vagy nem igaz, hogy ez az álítás"mely hibátlan, minden ok". Ugyanis van ilyen hiba, később lehet komolyabb probléma is. Ha nem a legújabb BIOS van rajta, akkor próbálkozhatsz frissítéssel.
Jofi81
Tedd vissza a régebbi bios-t.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest