Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kjani18
őstag
válasz maxxenergie #13195 üzenetére
Szerintem vegyél másik ramot EZ szerint
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
cashback
őstag
válasz maxxenergie #13195 üzenetére
Esetleg szerezz kölcsönbe pár másfajta ramot és azzal próbáld meg...
Ha megvan akkor érdemes bios-t firrsíteni.
Gyártó szerint:
P5E WS PRO formal released BIOS 1101
1. Fix to spend much time to stay at 0x55 when ECC dimms are populatedSzerintem ez lehet nálad jelenleg a gubanc.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Kityeszto
tag
válasz maxxenergie #21931 üzenetére
igen az lesz a probléma frissisd fel 2302 biosra sajnos szerezned kell bele régi procit amivel még elindul nincs más út processzor nélkül semmi nem megy még a bios se nemhogy kép legyen :p
[ Szerkesztve ]
Egyszer egy számítógép megvert sakkban - de aztán alulmaradt kick-boxban
-
bluyoo
nagyúr
válasz maxxenergie #21931 üzenetére
Sajnos a Sabertooth P67 REV 3 még nem rendelkezik Hardver alapú BIOS Flashback funkcióval.
Szóval a régebbi CPU-val tudod megoldani.
A BIOST alapra állítottad? Szóval volt Clear Cmos (BIOS reset)?
A MemOK! gombot is kezelném biztos ami biztos. És ellenőrizném a lap LGA foglalat lábait is.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz maxxenergie #21935 üzenetére
Attól még ő tönkretehette.
Ha gondolod linkeld neki a Nem indul és mi a baja a gépemnek topic-ot.Bazinga!
-
didyman
őstag
válasz maxxenergie #22721 üzenetére
Akkor kell legyen kék halál is. Ha nincs meg, akkor csökkentett módban elindítod és egy BlueScreenviewval meg tudod nézni, mitől esett össze.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
kenta
tag
válasz maxxenergie #22725 üzenetére
A legfrissebb biost most már hagyd rajta!
Órajelek rendben vannak? Nincs elállítva a biosban?Eladó cuccok: http://t7.hu/15yk Megbízhatóság: http://t7.hu/15yl
-
kenta
tag
válasz maxxenergie #22744 üzenetére
Esetleg próbáld másik procival!
Jobb ötletem nincs..Eladó cuccok: http://t7.hu/15yk Megbízhatóság: http://t7.hu/15yl
-
kenta
tag
válasz maxxenergie #22747 üzenetére
Már írtam hogy nem kell többet biost frissíteni, ez minden procit támogat...
Eladó cuccok: http://t7.hu/15yk Megbízhatóság: http://t7.hu/15yl
-
didyman
őstag
válasz maxxenergie #22725 üzenetére
Honnan tudod, hogy nincs? Nem feltétlenül látni a monitoron, ha az üzemmódváltása csak kicsit is hosszabb. Nézd csak meg a programmal, amit linkeltem. Ha nem talál bejegyzést, akkor is lehet kék halál, egyes hibák a jellegük miatt nem tudnak bejegyződni (unmountable boot volume például). A rendszerindító menüből ki lehet kapcsolni az újraindulást hiba esetén, az is segít.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
BJanee
tag
válasz maxxenergie #23982 üzenetére
Visszamész a hardverapro-ra, beírod a gyorskeresőbe összes apróhírdetésnél, hogy pl. "Bios írás" és a találatokban kiválasztassz egy számodra szimpatikus és hozzád legközelebb levő embert, aki ezzel foglalkozik, sztem 1-2 ezresért újraírják a chipet. Persze, megbeszélés kérdése, gondolom..
[ Szerkesztve ]
rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
BJanee
tag
Vagy esetleg keresel egy ugyanolyan hibás lapot, aminek a bios chipje jó. Nem tudom, melyik megoldás lenne pénztárcakímélőbb.
rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Esetleg próbáld meg ezt!
Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz maxxenergie #23998 üzenetére
Kattints rá!De innen le is tudod tölteni a User Manual-t és akkor abba benne van a 49. oldalon.
Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz maxxenergie #24000 üzenetére
Elméletileg az alaplap gyári Driver CD-je kellene a művelethez!Reméljük az meg van!
-
Ruszki
senior tag
válasz maxxenergie #24002 üzenetére
Hát az pech sajnos!Szerintem ha csinálsz egy boot-olható USB-t és rajta van a BIOS frissítés akkor talán jó lesz de nem olyan biztos.De legrosszabb esetben tényleg marad a BIOS írása!
Vagy próbálj beszerezni egy gyári support CD-t!
Hát sajnos neten nem nagyon találni komplett CD-t!Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz maxxenergie #24002 üzenetére
Elvileg elég egy sima cd-t is beraknod, amin rajta van a bios fájlt, és megtalálja.
Legextrémebb esetben ha kitudod szedni a bios chippet a gépből, akkor egy másik alaplappal rá tudod égetni a biost. Nem muszáj ugyanolyan alaplapnak lennie, csak a bios tokozása legyen azonos. De ezt tapasztalatlanul nem ajánlom. -
Ruszki
senior tag
válasz maxxenergie #24005 üzenetére
Sok sikert!De lehet cinkoxid kollégának igaza van és elég neki a BIOS fájl ha rajta van!
-
cinkoxid
senior tag
válasz maxxenergie #24007 üzenetére
A lényeg, hogy legyen rajta egy bios fájlt, és több nem kell.
Bár mintha régen olvastam volna ,hogy nyomva kell tartani indításnál valamilyen gombot, de nem biztos ,hogy pont ennél.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz maxxenergie #24510 üzenetére
2 félét sorol fel...még nem böngésztem át a lapot amire elküld..de lehet h a c2 verziód van....a Rev K.0-ásra írja h jó a bios...
Semmi érdemleges..csak egy GY.I.K lapra küld..de ott nincs felsorolva ez a hibajelenség...
Esetleg a 0311re érdemes egy próbát tenni mint BIOS frissítés...
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz maxxenergie #24512 üzenetére
ajajajja..fogom)
Tehát..nincs hozzá proci..másik..? anélkül szerintem nemigazán lehet rajta segíteni.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
madmaxxx
senior tag
válasz maxxenergie #24510 üzenetére
Biztos, hogy működik az alaplap?
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
madmaxxx
senior tag
válasz maxxenergie #24515 üzenetére
Ilyenről még nem hallottam, hogy ugyanazzal a verzióval (0311) az egyik támogatott processzor megy, a másik pedig nem. Bár a BIOS listában nem található meg, csak a 0312.
[ Szerkesztve ]
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
madmaxxx
senior tag
válasz maxxenergie #24518 üzenetére
Lehetséges, hogy csak elírás, de itt 0312 szerepel.
-
madmaxxx
senior tag
válasz maxxenergie #24521 üzenetére
POST kártyával megnézted őket, hogy milyen hibakódot írnak ki esetleg?
-
BJanee
tag
válasz maxxenergie #24526 üzenetére
Láttad a lapot működés közben? Mármint nem úgy, hogy csak a ventillátorok forognak, hanem post képernyőt láttál? Ha igen, akkor bios reset megvolt már, mielőtt másik cpu-val próbálkoztál?
Nézz át minden csatlakozást, csatlakoztatva van-e rendesen
A hardvereid ha tudod, próbáld ki másik gépben (proci, videókártya, táp, ram...)
Nézd át a lapot, nincs-e rajta sérülés (pl. procilábak épek, púpos kondi van-e)
Egyenlőre ezeket nézd megrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
BJanee
tag
válasz maxxenergie #24530 üzenetére
A cmos elem mellett közvetlenül van egy 3 lábú csatlakozó, aminek 2 lábán van egy kis kék jumper. A tápból kihúzod a tápkábelt, kiveszed az elemet, a kis kék jumpert átrakod a 2-3 állásba egy olyan 15-20 másodpercre, aztán visszarakod az 1-2 állásba (ahogy eredetileg volt), elem vissza, tápkábel vissza a tápba, majd próba.
Egyébként valóban 2 féle van abból az i3 540-ből, egy c2 és egy k0 revízió. A c2 revízióhoz jó a 0311-es bios, viszont a másikhoz a 0902-est írja. Lehet, hogy neked az utóbbi van?
Mindenesetre ha van rá lehetőséged, kölcsönbe kérd el azt a 650-est, amivel ment, azzal frissítsd a biost a legutolsóra (1101), majd utána működnie kell.rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
BJanee
tag
válasz maxxenergie #24534 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy valamelyik lapnál van kép, valamelyiknél nincs. Az újabbaknál (Sandy, Ivy Bridge) van kép úgy, hogy régebbi a bios, de a procihoz újabb kellene, csak kiírja, hogy cpu code bad, de enged a biosba és lehet frissíteni.
Am. a bios resettel a bios verziója nem változik, hanem a beállítások állnak vissza a gyárira. Tehát esetedben ugyanaz a 0311-es marad rajta....
Sok sikert, remélem, sikerül megoldanirövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
Hgovi
aktív tag
-
hugi0
őstag
válasz maxxenergie #27650 üzenetére
Alaplapon a juper be van rakva ? - en is igy jartam.
http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-p55-ud3l(us3l)-(tpm)_v2.3_e.pdf
21. oldal 1-7-es tetel 12-es csatlakozo.
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Hgovi
aktív tag
válasz maxxenergie #27669 üzenetére
Szivesen.
Azt hiszem az advanced menüben van,de megfogod találni.
Ó már látom rendben van.
Van ilyen sajnos,de örülök,hogy megoldódott.[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
Wiz Khalifa
veterán
-
04ahgy
nagyúr
válasz maxxenergie #33636 üzenetére
Külön-külön sem jók semelyik slotban? MemOK nem segít? Hanyas BIOS van a lapon?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
jim bcs
nagyúr
válasz maxxenergie #35192 üzenetére
(#35192) maxxenergie
Én nem csodálkoznék a helyedben!
1. nekem a kingmax akkor se kéne ha hozzámvágnák
2. a 4x1GB kiosztás a legrosszabb, egy H77-es lapba nem való ebben a formában
3. add el vegyél 2x4GB-ot KIT-ben(#35193) zoli58
1. rossz topikban vagy, ez kellene neked
2. Milyen proci mellé kell?
3. 99%-ra mondom hogy elég lesz egy 120-as is.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz maxxenergie #35199 üzenetére
nem ez fogja meghatározni mennyiért adod majd el , már a kicsik se nézik az élményindexet, feltolsz valami komolyabb game-t és nézze meg mit tud az lesz a mérvadó úgyis
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
maxxenergie
senior tag
válasz maxxenergie #35528 üzenetére
Előzőhöz még annyi kiegészítés, hogy 2*4 GB vengance 1866 MHZ-es ramom van, meg 7970-es Sapphire karim ezekkel is jó lenne összhangban lenne a lap.
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
Hgovi
aktív tag
-
Hgovi
aktív tag
-
jacint78
addikt
válasz maxxenergie #46195 üzenetére
Vagy a windows őrült meg, vagy nem igaz, hogy ez az álítás"mely hibátlan, minden ok". Ugyanis van ilyen hiba, később lehet komolyabb probléma is. Ha nem a legújabb BIOS van rajta, akkor próbálkozhatsz frissítéssel.
Jofi81
Tedd vissza a régebbi bios-t.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
maxxenergie
senior tag
válasz maxxenergie #46221 üzenetére
Ja és ha kikapcsolás tápon után újra bekapcsolom akkor egyből automatikusan indul a gép, és ezt írja ki :
-
maxxenergie
senior tag
válasz maxxenergie #46222 üzenetére
Sziasztok!
Megoldottam csak azért írom le, hogy akinek hasonló lesz vegye ki az elemet a lapból 10-20Mp-re majd vissza, nekem ez oldotta meg azóta leáll a gép rendesen mi volt passzolom
-
petya1985
tag
válasz maxxenergie #46225 üzenetére
próbáltam int.-val is,de semmi,a monitor be sem kapcsol...
már vettem ki az elemet is az sem segített,de a bios resetet még nem próbáltam...köszi a segítséget!
ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
petya1985
tag
válasz maxxenergie #46225 üzenetére
nah,hello!
megpróbáltam a BIOS resetet,de semmi...
az int. vga-val is próbáltam ,de semmi,a monitorom nem kapcsol be...
tettem már be másik tápot,a sajátomat,azzal sem jó...ami érdekes,hogy se az egér,se billentyűzet nem kap áramot,még csak fel sem villan bekapcsoláskor...:S
az a gáz az egészben,hogy nem a saját gépem ez,hanem vettem és postán jött le,minden faszául be volt csomagolva(gépházban volt minden)... láttam a képeket amit feltett a rendszerről és az alkatrészekről,midnen megegyezik és nála ment... ideért és nem megy...
a gép bekapcsol ,csak képet nem ad,és nem villan fel ugye az egér/bill. ...lehet összefüggésbe?
valakinek valami tippje???
ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
válasz maxxenergie #49840 üzenetére
Basszus jól benéztem. Most vettem észre, hogy alaplapos topicba tévedtem.
-
jacint78
addikt
válasz maxxenergie #49838 üzenetére
A régi BIOS-t nem frissííti! Épp ez a lényege, hogy félresikerült frissítés után ne dobja el magát. Amúgy ott más probléma van, ne a bios-t frissítgesd ha az eredeti sem tud elindulni rendesen. Valószínűleg haldoklik a lapon a beágyazott vezérlő, ezzel te otthon nem fogsz tudni mit kezdeni szerintem.
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz maxxenergie #49844 üzenetére
Épp ez a hektikus működés utal a beágyazott vezérlő hibájára. A régi BIOS-t akkor veszi elő, ha úgy érzi, hogy a master BIOS-al valami nincs rendben. Ez oké lenne, de nem álandó, hanem összevissza variál és folyamatosan újra is indul. A hardveres hiba 100%. A híd gyanús melegedése jelezheti a hibáját, de gyakran előfordul, hogy ami az átlag pógárnak nagyon forró, az valójában normális hőmérséklet. Az én rocskámban a híd 57°C ami így nem tűnik olyan vészesnek és nem is az, de ez már meg is égethet, 50°C-ra rányúlni már nagyon kellemetlen például!
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz maxxenergie #49846 üzenetére
A pasztázásnak akkor van értelme, ha a borda hideg és alatta meleg a cucc, tehát nem vezeti el a hőt a borda, de jelen esetben nem ez ál fenn.
type your text here..
-
MrDerekas
addikt
válasz maxxenergie #55045 üzenetére
A támogatási listából pont azért hiányzik, mert csak azok szerepelnek benne, amit támogat. Megoldás csak az lehet, ha van kiadott újabb bios ami támogatja a kérdéses procit. Vagy keresel moddolt biost, mindenféle tech fórumokon. (Ha átnézted a támogatási listát, akkor komolyan nem értem, min vagy kiakadva... Az őrölt kávét sem a mosógépben főzöd le
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz maxxenergie #55053 üzenetére
Mikro kód szintjén minden proci típus más, gondolom nem azonos az utasításkészletük sem. Ezért aztán a hasonlóság rohadtul kevés a helyes működéshez. Elég sok moddolt bios kereng a neten. Hátha Azért egy vírustotál nem árt a letöltött mod használata előtt.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.