Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amacs
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel a probléma megoldása, csupán csak valami retek lehetett a 2600K érintkezőin, mivel a 2400-ast visszatéve rendben működött a belső két memóriafoglalat is, és a 2600K-t megtörölgetve már azzal sem volt gond.
Az viszont különös számomra, hogy az alaplap így "reagált" a problémára. -
edem1986
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék annyira nem vagyok otthon a mai SLI rendszerek működésében. Azt szeretném tudni hogy nincs e akadálya annak hogy egy 660 TI és egy 560 ti kártya együtt üzemeljen? Ha nincs hogy érdemes rakni gondolom és a logika úgy diktálja hogy az erősebb előre a gyengébb hátra?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv EdEm
-
doki333
csendes tag
válasz meszi16 #29837 üzenetére
Üdv
1.Az a teszt a lap indulásakor, a Biosban ki tudod kapcsolni.A lapodnak van "EZ FAN Settings"-je is.
2.Azt amelyiket a biosod támogatja illetve amelyiket bekapcsolod a biosban.Szerintem a HD Audio lesz a nyerő.
3.Rákötheted csak valószínűleg nem fogja tudni szabályozni hanem egy rpm-en fog menni.
(Valamilyen üzenetet is dobhat-e miatt, azt a biosban tudod tiltani.)[ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám. Vettem a Gigabyte B85M-D3H lapomban lévő i5 mellé egy dedikált videókártyát. Szépen megy is, egy problémám van csak vele, hogy a BIOS-t csak az IGP kimenetével látom. Azaz elindul a gép, belépek BIOS-ba és át kell dugnom a csatit, hogy lássak is valamit. Oprendszer indulás után nincs gond, ott már megy a dedikált kártya kimenete. Van erre valami megoldás? Ha tiltom az IGP-t és elromlik a dedikált, hogyan tudom újra működésre bírni az IGP-t?
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Van olyan problémám,hogy újítottam egy 1150-es lapra 1156-ról.
Nos,a helyzet az hogy egy AsRock Fatal1ty B85 Killer alaplapon az SSD/HDD-t néha látja a BIOS,néha nem,szóval Bootolás után kiír valami Ilyesmit: "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key....."Meg van egy GigaByte GV-N760GTX OC-2GD 2GB videokártya ami valamiért nem ad képet, (persze a VGA az működik,mert ki lett próbálva másik gépen) van olyan beállítás BIOS-ban hogy Primary VGA 3 beállítás van hozzá: OnBoard+PCI Express+PCI
Ha PCI Express-en van akkor 5 pittyegés van és újraindulás után újra leadja a pittyegést,ha OnBoard-ra váltok akkor nincs pittyegés,de se kép,se hang sincs.
Az alaplap BIOSa elvileg az AsRock oldala szerint a legfrissebb van fent (1.10)
Meg van egy 7.1es headset-em ami USB-s,de valamiért azt sem látja ha bedugom,mert a firmware programja azt írja hogy "No Device detected".Valaki erre valami megoldást hogy mi kellene csinálni?
[ Szerkesztve ]
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Itt a User Manual-ban le van írva pontosan,hogy mi módon állítsd be a VGA kimeneteket ill. azoknak a prioritását!
Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Gabesz87
veterán
Srácok, egyre inkább aggaszt a gépem. Mostanában olyat csinál, hogy random, pl. netezés közben megáll, lefagy. Egérmutató megáll, semmire nem reagál, CTRL+ALT+DEL-re sem (és persze semmi hibaüzenet, kék halál). Tavaly kipurcant az SSD-m, egy OCZ Vertex 2, de gondolom az az SSD baja volt. Vettem nyáron a meglévő 2x2 Gb RAM-om mellé + 2x2 Gb-ot (GEIL), de játék közben néha kifagyott, kék halálozott. A régi 4 Gb RAM-al nem. Az új memóriáknak pedig nem volt semmi baja, teszteltem, de hogy egy gyártmány legyen, szereztem Kingston-okat a meglévő Kingston-ok mellé. Ezekkel is ugyanazt csinálta. Úgyhogy eladtam ezt is, és maradt a 4 Gb. Viszont - bár ebben már nem vagyok egészen biztos - úgy emlékszem, hogy így, az alap 4 Gb-al is kék halálozott már játék közben 1-2-szer, de az biztos, hogy 8 Gb-al sokkal többször csinálta!
Úgyhogy mindezek után kezdek arra gyanakodni, hogy talán az alaplap kezd elfáradni.
A lap egy Gigabyte GA-EP43-UD3L, a teljes konfig az adatlapomon olvasható. OS: Win7 Prof. 64 bitMit gondoltok, mi a véleményetek?
-
Ruszki
senior tag
válasz Gabesz87 #29860 üzenetére
Üdv!
Hát,az hogy megáll és semmi kék halál vagy valami más jelenség ez is sok mindenre utalhat.Először is csinálj egy memtestet mindenféleképpen.Alaplapot nézd át nincsenek e púpos kondenzátorok mondjuk a CPU közelében.Másik táppal is megnézném a helyedben.Lehet HDD is és a HDD kábel is hibás.Húz le mindent rakd össze de csak azt a mi fontos és nézd meg úgy mit csinál!Esetleg próbáld ki egy Live Cd-vel(Linux,Hiren's). Esetleg eressz rá egy Orthos-t.Azért a hűtést is nézd meg,hogy rendben van e!?
Hirtelen ennyi jutott szembe!Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Gabesz87
veterán
válasz Ruszki #29861 üzenetére
Úh, köszi a sok tanácsot. Hűtéssel tuti nincs gond, a hőmérsékletek AIDA-val folyamatosan ki vannak jelezve a tálcán. Hűvös minden, HDD-k 26 fok körül, SSD is kb. annyi, alaplap 45-46, CPU 35-40. Amikor a memóriát vettem, akkor memtestet csináltam bőven, millió féleképpen. Egy RAM-al, aztán dualban is. A táp egy Corsair, szóval nem a gagyi no namek-k közül való (persze ez még nem jelenti azt, hogy nem romolhat el). Megpróbálom majd a kondikat, és a kábelezést megnézni. 2 HDD-m van meg egy SSD-m a Win7-el. Kipróbálom esetleg csak a rendszert a HDD-k nélkül. A Hiren és az Orthos amúgy mik?
-
Ruszki
senior tag
válasz Gabesz87 #29862 üzenetére
Látom van tapasztalat!
Orthos az ilyen benchmark program ami teszteli a CPU-t és a RAM-ot ezáltal terheli is őket mondjuk ha a melegedés a baj akkor ezzel kijön!
Gigabyte GA-EP43-UD3L
Ő se egy mai alaplap.[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
ASRock 970 Extreme 3-hoz hol kapok Magyarországon VRM hűtőbordát?
PSN ID: marquuard
-
Weaver
senior tag
Abit I-N73V
•NVIDIA GeForce7050/nForce 610i single chipinfó: [link]
ez melyik intel chipsetnek felel meg ? (pl G31?)
-
Taifa Díaz
őstag
válasz 04ahgy #29866 üzenetére
+1
Egyre több lappal találkozom mindenféle chipsettel - régi és új is van köztük -, ami nem komálja a Geil gyártmányú memóriákat. Elindulnak, működnek meg minden, csak túl sok a megmagyarázhatatlannak tűnő hibajelenség, meg kék halál, amíg ezeket a ramokat el nem távolítom.
Pont nálam viszont FX mellé kiválóak.Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Gabesz87
veterán
válasz 04ahgy #29866 üzenetére
Kösz a tanácsot, de ha nem lett volna érthető az első HSZ-om alapján, azokat már rég eladtam, a probléma jelentkezése után!
Ruszki: ezt az Orthost honnan tudom letölteni? Mert ahogy olvasgattam, van aki keresgélt 64 bites verziót, nem tudom létezik-e, illetve írták egy fórumon, hogy 2 magot támogat, 4-et nem. Ez az ott letölthető verzióra vonatkozik, de nem tudom van-e újabb. Szóval hol találok egy viszonylag új, használható verziót?
-
Ruszki
senior tag
-
korion
senior tag
sziasztok!
hová írjak azzal a gonddal,h szeretnék egy Mac kompatibilis gépet "pc-s" alkatrészből! (erőset szeretnék)
előre is köszönöm!
üdv![ Szerkesztve ]
+3670-365-3097 Inkább sms vagy viber!;)
-
04ahgy
nagyúr
válasz Taifa Díaz #29868 üzenetére
A mostaniak (Evo Corsa, Enhance Corsa, Evo Leggera, Evo Veloce, Value Plus), és az ezek mellett kiadott szériák már korrektek. A megmagyarázhatatlanul fagyós széria az tipikusan ez volt, és a kortársai a különböző, 1,5V-on CL6-os DDR3-as társaik, amikor a többi cég még csak 1,65V CL8 körül tartott.
A DDR2-k és a mostani új DDR3-ak szerencsére már korrektebbek.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Soraszemp
tag
Üdv!
Adott egy konfig,az most lényegtelen!
Megcsináltam mindent tutira!
Majd amikor mai nap levittem a kocsiba és Budapestről elmentem Vecsésre cirka 1-2 óra alatt,ott hagytam,hogy átvegye a "ház" melegét,majd összedugtam és nem indult el!
Mi lehet a gond? -
NightCool85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy socket 775-ös g31 alaplapom,core 2 quad q8400 procival,4gb ddr2 800 ram,hd5570).Az lenne a kérdésem hogy érdemes e lecserélni egy p45 laplap + 8gb ddr3-ra? Viszonylag olcsón hozzá tudnék jutni ismerőstől,azért kérdezem.
Várható e ettől érezhető gyorsulás,vagy nem érdemes cserélni?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz NightCool85 #29875 üzenetére
Sem a ram méret 4--->8 között, sem a ddr2 ---> ddr3 ram között hétköznapi használatban semmit nem fogsz észre venni. Ha komolyan játszanál az más, ott már lenne különbség.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem.
Az alaplap chipset driver-ét muszáj felpakolni?
Úgy látom minden fut rendesen, most költöztem SSD-re és nem akarom hogy esetleg felülírjon valamilyen windowsos drivert és emiatt lassítsa az SSD-t is (azáltal, hogy felpakol vmi AMDs AHCI drivert is a windowsos helyett). -
jfehervari1
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem van egy Asus P5V Delux alaplapom,bekapcsolom a gépet nem jön be a kép 4-5 probálkozás után jön be de van amikor meg egyből be jön mi lehet a gond videó kártyát ki próbáltam más gépben ott jó volt?
-
prmcsk
addikt
válasz Soraszemp #29876 üzenetére
Meg se makkan a gép ?
Biztos, hogy rendesen rajta van mondjuk a power gomb csatlakozása is a lapon ? Nincs szakadás, vagy kontakt hibád. Nem "bővült" meg a gépbe menő táp csatid ? Bedugod, azt hiszed, hogy érintkezik, majd szét rántasz mindent, pedig nem is kellene. Csak azért írok ilyeneket, mert jártam már így.
#29881) jfehervari1. Power gomb és vezetékei hiba lehetséges. Ha rossz, hiába kattan nyomásra a gomb, nem mindig kontaktál. Persze lehet táp, de akár laphiba is...
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Soraszemp
tag
válasz prmcsk #29882 üzenetére
Mikor elvittem itthonról előtte való napokban csináltam meg win7 telepítés,játékok,programok és készen húztam ki a tápkábelt,hogy amikor elviszem unokaöcsémhez akkor bedugjuk és megy,elindul....
Bent nem lett széthúzva semmi se...kivéve ma,de akkor vissza is dugtam mindent ugyanúgy!
Esetleg a hideg,meleg váltakozáskor lecsapódó víz nem tehetett valamiféle kisülést? -
ScrapUnit
aktív tag
Sziasztok!
Birtokomba került egy Abit Fatality AN8-as lap 3000-es cpu-val. Tesztelni szeretném, 512 ram van benne, ami hibátlan, viszont bekapcs után nincs kép és a digit kijelzőn 9.0 áll.
3 táppal néztem, BIOS reset/elem kivétel megvolt, de nem jutottam előbbre.
Valami ötlet?
::::::Xiaomi Mi11i SnapDragon Powered::::::pü-t hamarabb észreveszem! Ha nem veszem fel a telefont, írj pü-t! {30/912-7553}
-
teglus
csendes tag
Sziasztok!
Elég érdekes jelenséggel találkozok mostanában a gépemmel kapcsolatban. Amikor bekapcsolom, nem indul el, nincs a szokásos csippanó hang induláskor, csupán a ventik mennek, USB-ről sem hajlandó bootolni. Arra viszont rájöttem, hogyha ki-be teszem, meg nyomkodom az alaplapi gombelemet, akkor egy idő után elindul. Próbálkoztam már elemcserével is, de az sem segített. Most is szépen működik a gép, csakhát elég nehez indul. Kb fél éve járt le a garija. Amúgy Asrock H67-GE Sandy Bridges alaplap.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Ja és sosem volt túlhajtva.Köszi előre is a válaszokat!
-
jfehervari1
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem van egy Asus P5W Delux alaplapom mikor butol le kell nyomni az F2 billengyüt mert addig nem butol be ezt hogy tudom megszüntetni.köszi a választ. -
jfehervari1
tag
Bocs nem F2 hanem F1 kell lenyomni.
-
Soraszemp
tag
válasz jfehervari1 #29888 üzenetére
a BIOSban a BOOT fülön és a Boot Settings Configurationben van egy olyan,hogy Wait for ‘F1’ If Error [Enabled] <--- ezt állítsad át Disabledre!
Remélem tudtam segíteni! -
Soraszemp
tag
válasz jfehervari1 #29890 üzenetére
Ki is próbáltad?!
-
VegyesTamás
senior tag
sziasztok! Az mitől lehet, hogy egy új 1 TB-os winyó csatlakoztatása után lassan indul agép, mintha az auto detect résznél kicsit megakadna. Nem lehet ezt valahogy kiiktatni? Majdnem egy percet vesztegel a bios betöltőnél.
bocsi a dupláért az azonnali kérdések órájában
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
prmcsk
addikt
válasz ScrapUnit #29885 üzenetére
Itt megtalálod a post code táblázatban. Igaz ez SLI, de szerintem ebben a kérdésben ugyanaz.
9.0 = Complete uGuru initial process AWARD BIOS take over booting job
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
nightshadow
veterán
Sziasztok. Van egy régi XP-s gépem, amiben egy Fujitsu Siemens D1561 alaplap van. Windows 7-et akarom majd rátelepíteni, viszont ehhez az alaplaphoz csak Vistás drivert találtam. Ez elég lenne a Win 7-hez, vagy a driver hiánya azt jelenti, hogy nem Win7 kompatibilis az alaplap?
-
Sasos
senior tag
válasz nightshadow #29894 üzenetére
Ha jól láttam I865G chipsetes az alaplap. Szerintem simán felismeri a 7 telepítéskor, de az I865G based Graphics-hoz van az intel oldalán 7-alá való driver például. Hogy ai i865G hangját fel tudod-e majd tenni az kérdés. De egy próbát megér, hátha alapból telepíti a 7.
-
Sasos
senior tag
Sziasztok!
Röviden:
Adott egy szerver SAS/SATA vezérlővel SAS1 (3Gb/s), SAS/SATA backplane-el. Eddig két SATA RE4-es vinyó dolgozott a masinában RAID1 ben, hiba nélkül. Gondoltam szerzek bele SAS 10-15k RPM-es vinyót és átkerül rá az oprendszer. Eddig a negyedik fajta vinyó kerül a masinába, de hiba jelenség ugyanaz! Hot-swap fiók betol, kártya felismeri a SAS vinyót szépen. Látom a managerben a gyáriszámát, firmware verziót, mindent a vinyórol. Abban a pillanatban ahogy létrehozok egy logikai meghajtót, amibe becsatlakoztatom a SAS lemezt, a kártya, inicializálás után átállítja a logikai meghajtót online-ról offline-ra, és egy olyan hibakódot dob, amiből nem derül ki semmi. Természetesen a fizikai SAS meghajtót is failed státuszba teszi. A mostani vinyó a harmadik amivel próbálkozok és ez egy 0 perces darab. A kártyán a firmware a legutolsó, a mostani vinyó SAS 6Gb/s-es, de kompatibilisnek kellene lennie, amúgy próbáltam már 3Gb/s-es SAS vinyóval is. Próbáltam két SAS vinyóval RAID1-et, 1 SAS vinyóval RAID0-át (simple disk esetén ez kell a leírás szerint), az eredmény mindig ugyanaz. Ha további részlet kellene a megoldáshoz akkor szóljatok, így se lett rövid a bejegyzés.Előre is köszönök minden ötletet, segítséget!
-
Sasos
senior tag
válasz nightshadow #29897 üzenetére
Igen, ha jól láttam a hangot is a I865G rendezi integrált hangkártya formájában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor