Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53901) pengusz77 válasza kacsa7 (#53899) üzenetére


pengusz77
senior tag

Bezzeg ha Sal lenne kétszerennyiért, már elment volna :D

(#53902) kacsa7 válasza pengusz77 (#53901) üzenetére


kacsa7
őstag

Igazából vicces, hogy se a PG, sem az AS nem megy el, pedig már jóval ár alatt árulom... Hangminőségben és teljesítményben pedig sokkal jobbak, mint a 3/4-e, ami nap mint nap pár ezerrel olcsóbban gazdát cserél.

(#53903) MunezXBK válasza pengusz77 (#53901) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

FB-on pont most láttam Auna-SAL párost és tolonganak érte az emberek. :W

(#53904) tboy93 válasza kacsa7 (#53902) üzenetére


tboy93
nagyúr

Kis turelem, egy probara lehet en is vevo leszek, csak meg vizsgazom, nincs idom hifizgetni :D

(#53905) zambi


zambi
csendes tag

Most került hozzám egy Opel Astra F Sedan!Egy kb 10 éves Clarion DX418R 4X45W fejegység van benne.Elöl Hertz EC 160 Energy komponens szett, hátul Hertz EC 130 Energy 100W komponens szettet szereltek bele anno.Az egyik tönkrement.Ha már így történt, akkor szeretnék költeni rá, hogy jobban szóljon.Mélyládát nem szeretnék hátra,mivel a csomagtartó teljesen ki van használva mindíg.Hátra vettem 2 Hertz ECX 165.5 kétutas 210W.Kíváncsiságból bekötöttem, gyakorlatilag az első szett szebben szól/több a mély,mint a két hátsó, amik rendesen torzítanak.Ha jól gondolom, akkor a fejegység nudli ezekhez a Hertz 165.5-s hangszórókhoz, és ezért torzítanak?Borzalmas.A kérdésem az lenne,hogy hogy egy új fejegység meg tudná hajtani rendesen a hátsó hangszórókat,vagy szükséges venni egy erősítőt is a rendszerhez, hogy szépen szóljon?Milyen fejegységet, és erősítőt ajánlanátok?

(#53906) rbalint88 válasza zambi (#53905) üzenetére


rbalint88
addikt

Ne kolts ra, inkabb sporolj egy komolyabb autora, amibe erdemes hifit epiteni. Tobbi radio se lesz egy nirvana erosites szempontjabol. Erosito bekotve legalabb 50 ezer rakoltes, az meg az auto ertekenek 10-20%-a, abszolut irracionalis dolog lenne, mert melle meg kellene zajszigeteles meg kutyafule. Elso szett eleg kellene legyen, a komolyabb melyekhez meg ugyis sub kell.

(#53907) zambi


zambi
csendes tag

Viszont van itthon egy Magnat Rave220 2x150Watt/4 Ohm 1X300Watt/4 Ohm Ez nem lenne elég a két hátsó Hertz ECX 165.5 hangszóróhoz?Egyébként az autótól nem mostanában fogok megválni.

(#53908) mortalwombaR válasza Lusu (#53892) üzenetére


mortalwombaR
csendes tag

A HiVoxnak van fasza Spdif-USB atalakitoja, itthon en is azt hasznalom, hasznaltan egy tizesert szokott menni a 'sima' verzio, de van olyan is, ami tudja a 96kHz-et is. Avx-en nezz korul.
Azert az optikai atvitel szerintem rosszabb, mert az olcso optikai kabelek nem annyira jok, es az olcso keszulekekben az optikai kapuk is hyengek. Raadasul a jelutban ketto van beloluk, szoval kb ugyanott vagy az atalakitasok szamat tekintve.

[ Szerkesztve ]

(#53909) pengusz77 válasza zambi (#53907) üzenetére


pengusz77
senior tag

Az első szett erősítőről szól? Ha nem, akkor azt kösd be erősítővel, a hátsót meg kösd ki. Ha van erősítőd, mindenképpen próbáld ki. Kábelt kb. 10e-ből ki lehet hozni.

(#53910) Lusu válasza mortalwombaR (#53908) üzenetére


Lusu
aktív tag

Sajnos nem ástam bele magam a témába, épp ezért nem tudom hol és mi az ami rontja a jelet.

Nem tudom mennyire vagy benne, és ha úgy gondolod itt már OFF akkor privátban is beszélhetünk róla vagy ajánlanál linkeket ahol olvasni lehet a témában. Nevezetesen arról, hogy a kibocsátó eszköztől hogyan alakul a digitális jelfeldolgozás. Például az érdekelne, hol szűnik meg a hibajavítás? Mert onnantól minden a komponensek minőségén múlik, ami meg nem lenne olcsó :)
Az optikai kapukban milyen jelátalakításra gondolsz? Feltételezem nem D/A A/D :)

(#53911) footy válasza LógaGéza (#53896) üzenetére


footy
addikt

En bedobnek valami 7colos tabletet meg egy ilyen DSPs erositot.

(#53912) Joe fiú válasza rbalint88 (#53906) üzenetére


Joe fiú
senior tag

És erre van valami jogszabály, hogy az autó értékénél nem lehet több a benne levő hifi értéke? :F Na azért ezt ne, az előző autómban csak a két erősítő kitette az autó értékét, mégsem büntetett meg a rendőr érte. Mindenki annyit költ hifire, amennyit nem szégyell, nincs semmi összefüggés az autó értékével.

zambiA kérdésre egyébként a válasz. Ha bekapcsolod az eq-t, bass boost, ilyen ficsőrőket, azok amúgy is leterhelik a nem túl acélos végfogfokot a fejegységben. Erősítővel megtámogatva megszűnik ez a probléma. Ettől függetlenül kár volt hátra venned hangszórót, előre tettél volna egy relatíve normálisat , az ajtót kiszigetelted volna és nem lett volna hiányérzeted.

[ Szerkesztve ]

(#53913) TheProb válasza TheProb (#53879) üzenetére


TheProb
veterán

Erre valaki?

Egyébként úgy érzem, hogy ha spotify-t akarok hallgatni a kocsiban akkor csak az AUX marad...
Ez esetben ha mind2 végén apa jack-es kábelt akarok venni akkor milyen a jó, minőségi kábel, mire figyeljek? Aranyozott csatis legyen v mi? Gondolom a bucsus, dzsunka kábellel élvezhetetlen lenne a minőség, így is félek az AUX-tól. Igaz stock hangszóróim vannak..

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#53914) pengusz77 válasza Joe fiú (#53912) üzenetére


pengusz77
senior tag

Nem is beszélve arról, hogy SQ kupán is van F Astra :)

(#53915) simi811118 válasza rbalint88 (#53906) üzenetére


simi811118
aktív tag

Egymás autójának - anyagi helyzetének, hovatartozásának, vallás, politika....stb stb, becsmérlése, lenézése ide nem való. Ezeket hagyjuk kint, foglalkoznak vele elegen, itt már ezt sztem ne tegyük.

[ Szerkesztve ]

(#53916) simi811118 válasza zambi (#53905) üzenetére


simi811118
aktív tag

Nos, ha abból kell főzni, amink van, akkor kösd be az erősítődet, és a két hátsó hangszóróra kötve LPF szűrővel használd "mélysugárzókét" - idézőjelben azért írtam, mert annyi mély nem lesz, mintha normális sub lenne bent. Esetleg kiegészítésnek, az első hangszórókhoz elegendő lehet így.

Ha kicsit tovább megyünk, akkor az erősítődet cseréld egy le négycsatornásra, ezzel hajtva minden hangszórót, valamint 2-3 lap bitulappal segítsd rá a hangszórókra, a teltebb, és szebb hang érdekében. (ajtószigetelés)

(#53917) rbalint88 válasza simi811118 (#53915) üzenetére


rbalint88
addikt

Csak azert batorkodtam ezt mondani, mert jelen esetben a kerdezonek nem opcio a csomagtartoba sub, igy gondolom az erosito is elegge ki lenne teve ott serulesnek. Az sq kupat ne keverjuk ide, pont olyan, mint minden versenysport, a legkevesebbet a kiindulo alap kasztni szamit (penzben). De ha van egy hetkoznapi, hasznalos, sot cuccolos autod, akkor azert lassuk be, hogy nem racionalis dolog elverni ra tobb szazezer forintot, amikor max 500ezret er, de lehet hogy csak a felet. Ha a raszant penzbol atul egy komolyabb autoba, mondjuk 1.gen A4, akkor siman lehet, hogy a gyari hifi (audi soundsystem melynyomoval vagy bose) eleg lesz neki, plusz zajszigetelesre se kell annyit kolteni, mert eleve jobb ebbol a szempontbol. Is.
Semmi zsebben turkalas nem volt, mindenki arra szorja el a penzet, amire akarja, csak arra hivtam fel a figyelmet, nem racionalis dolog az, amit tervez.
Amugy a becsmerles, lenezes tavol all tolem, en se nagyon verhetem magam a 700ezres kocsimmal. Volt 4x ennyibe kerulo is, akkor se volt se nagyobb, se kissebb arcom es nem valtoztatta meg a velemenyemet, mert nem a sajatomhoz viszonyitok.

[ Szerkesztve ]

(#53918) PartyNewl


PartyNewl
tag

16.5 Mikro dimension el comp6, és a Hertz DSK helyett tudtok ajánlani valamit hasonló àrkategóriában (30ezer) ami legalább ilyen jó vagy jobb? Van most a piacon ilyen? Ezek már viszonylag régi darabok de bevàlt cuccok tudom.

(#53919) Joe fiú válasza TheProb (#53913) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Túlmisztifikálod. Gyári hangszórók, alap fejegységgel, aux csatlakozáson. Annyi helyen romlik a minőség, hogy nem az lesz a döntő, hogy te most aranyozott kábellel kötöd össze,avagy sem.
Nem értem ezt az egész mizériát egyébként. A legalapabb fejek is tudnak már usb-n wav, flac lejátszást.

Egyébként én még mindig azt mondom, hogy menet közben mindegy. Elég csendes az autóm, de ha autópályán megyek az ég világon semmit nem veszek észre egy losless és egy 320-as mp3 között felső középkategóriás rendszeren.

(#53920) Upo válasza simi811118 (#53916) üzenetére


Upo
addikt

Nekem is van valahol egy ilyen lila csodám, nem is biztos hogy kell LPF szűrő, lehet elég neki a beépített is. Csak egy kapcsoló, állítani nem lehet, de érdemes kipróbálni. [link]

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#53921) Joe fiú válasza rbalint88 (#53917) üzenetére


Joe fiú
senior tag

A kétszázezer forint értékű autómmal nyugodt szívvel kimerek állni bármelyik x milliós autóval szemben, fogadni mernék, hogy mind minőségben mind hangnyomásban leszólnám akármelyik gyári rendszert, de ezt tényleg fejezzük itt be.

Azt azért még hozzátenném, hogy egyik ismerősöm jampizott a vadonatúj import Jaguárjával lehúzott ablak, miegymás, aztán átült hozzám és szégyenében szólni sem mert.

Off vége részemről.

PartyNewl: Gladen Alpha 165, illetve a Rainbownak van elég jó cucca ebben a szegmensben.

[ Szerkesztve ]

(#53922) G.Zs. válasza PartyNewl (#53918) üzenetére


G.Zs.
senior tag

A ket hangszoro kozott kategoriabeli kulonbseg van a mikro javara. Konkretan az altalam ismert legolcsobb hangszoro az EL Comp6 amit egy normalis minosegu rendszerbe is szivesen ajanlanek. A DSK ehhez kepest csak egy szuksegmegoldas, ha fejjel akarsz hajtani valamit.
30 korul nem hiszem, hogy kapsz jobbat a mikronal. Miert akarsz mast venni?

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#53923) footy válasza PartyNewl (#53918) üzenetére


footy
addikt

Allitolag az SX-6C nagyon jo a Hollywood-tol de en meg nem hallottam. (Ennek van 3 ohmos valtozata is)

(#53924) PartyNewl válasza G.Zs. (#53922) üzenetére


PartyNewl
tag

Jól írod szükségmegoldás a Dsk, mert a Mikro-t nem tudom rövid időn belül beszerezni (martincartól) máshol nem találom itthon, náluk meg nincs raktáron. (2hét mulva iràny a Balaton addigra beakarom tenni)
Amire még gondoltam az a Kicx ALQ és GFQ 6.2 talàn, de már lassan nem érdekel semmi elhozom ami van raktáron, egy kib.szott e-mailre kellett várnom egy fèl hetet hogy van e vagy nincs raktáron...
A fentebb említett hozzászólásban javasolt tipusokat nem ismerem és szintèn nehéz lehez beszerezni őket rövid időn belül.

(#53925) Endi7


Endi7
csendes tag

Tanácsot kérnék az alábbi projekttel kapcsolatban:

Nissan X-trail eredeti hangszórókkal és 2DIN-es kínai androidos fejegységgel (www.carjoying.com). A fejegységet meg kívánom tartani, habár zenei teljesítménye ismeretlen, nem tudom mit képes erősítővel produkálni? Elvileg érzékenység 90dbi alatti és 4x45W - de tudjuk hogy bármit rá lehet írni. :Y

A négy ajtóban 16,5cm-es gyári hanszórók vannak és elől az A oszlopnál a műszerfalban 1 pár gyári csipogó. Hely van bőven elől hátul a 67 mm-es beépítési mélység nem gond. Az ajtókat szigetelni kell, nagyon konganak. Sub ládát nem akarok bele, nem a hangerő, hanem a minőség javítása a cél (térhatás, tisztaság, hangzás). Zenei műfaj, amit hallgatok vegyes, akusztikustól az elektronikusig minden, pop, rock, R&B.

A keret kb 100- 120Ft, amiből 20-30e használt 4 csatornás minőségi erősítőre megy a maradékot:

- jó minőségű táp kábel szettre
- jó minőségű RCA-ra 2 x 2.5-3 m
- jó minőségű hangszóró kábelre (10m)
- és ajtó szigetelésre költeném

A maradék kb 40-45 ezerből milyen hangszórókat válasszak a rendszerhez? Előre szettet, hátra koaxiálist gondoltam vagy csak 165-ös közép mélyet.

Várom a javaslatokat, a legjobb tanácsot adót meghívom egy sörre :C

[ Szerkesztve ]

(#53926) Endi7


Endi7
csendes tag

Infinity Kappa Four 4 csatis erősítő használtan mennyit érhet?

(#53927) TheProb válasza Joe fiú (#53919) üzenetére


TheProb
veterán

Van benne igazság. Tudja ez is (ezelőtt is írtam is, hogy milyen pioneer) a flac/mp3 és társait USB-ről.Itt a lényeg, hogy spotify-t akarok hallgatni, ezért gondoltam, hogy ha rádugom a telefont kábellel remote app módban akkor átlövi a spec androidos app a spotify hangját a fejre. De látom, hogy marad az AUX.

Mindegy akkor vmikor becsattogok a MM-ba aztán nézek vmi jack kábelt hozzá.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#53928) G.Zs. válasza PartyNewl (#53924) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Kicx-eket sajnos nem hallottam, de vannak a forumon akiknek van tapasztalata veluk.
Sajna lehet, hogy a mikrot mar nem forgalmazza senki otthon. Gladen es Rainbow palettajarol nezelodnek, azok elvileg jo par helyen kaphatok illetve a mostanaban olvasott tesztek alapjan az Eton hangszoroit is kiprobalnam. 30-korul viszont nem fogod mar megkapni az EL Comp6 minoseget szvsz. :(

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#53929) G.Zs. válasza PartyNewl (#53924) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Ez szerintem jo vetel.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#53930) MunezXBK válasza PartyNewl (#53924) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

DSK-ról váltottam GFQ-ra, mi a kérdés?

(#53931) simi811118 válasza PartyNewl (#53924) üzenetére


simi811118
aktív tag

Ideiglenes szettnek keresel akkor valamit? Apró, jófogás, stb, AS mx is van fent vhol, talán Facebook on......

[ Szerkesztve ]

(#53932) PartyNewl válasza MunezXBK (#53930) üzenetére


PartyNewl
tag

Akkor haggyam is a Dsk igaz? 😅

(#53933) PartyNewl válasza simi811118 (#53931) üzenetére


PartyNewl
tag

Nem nem ideiglenesnek keresek. Ha beteszem az màr ott is marad.

(#53934) MunezXBK válasza PartyNewl (#53932) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Szvsz ja. :D

(#53935) PartyNewl válasza MunezXBK (#53934) üzenetére


PartyNewl
tag

Most látom itt van még a Kicx icq 6.2 ez is jónak tűnik viszont olcsóbb.

(#53936) Pékmester


Pékmester
tag

A pio szerviz szerint a mvh-av270 bt fejegysegem kivaloan teljesit. A lenyeg egy konyvtarba ne rakjak 50 fajlnal tobbet, mert azt nem tudja kezelni.
Agyrem! Tapasztalt vki mas is ilyet?

(#53937) Ulius80


Ulius80
tag

Sziasztok!
A polaritás gondom megszünt,megcseréltem hátul (94es ford escort),meglepően jó a mélyem,nem számítottam ekkorára.
Viszont a bal hátsó egy kicsit recseg,még bejáratós,hétfőn szereltem be.
A kérdésem az lenne,hogy a bejáratás után ez megszűnik,vagy hibás lehet?
Köszönöm!

"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"

(#53938) Akos1994


Akos1994
aktív tag

Ma beraktam a második erősítőmet is a mélyládának és hát valami nem jött össze.. Ami változás történt: 25mm2-ös kicx tápkábel mostantól egy Dietz tápelosztóval két 10mm2-es dietz tápkábelre van osztva illetve mostantól a nyomó van damme rca helyett connection FT2 500-vel van összekötve (a van damme megy most a magasnak). Egyébként minden maradt ugyanaz, ugyanazt az erősítőt kapta a sub amit eddig is, ugyanabban a gain állásban, ugyanott van megvágva.. stb. de most fejen a sub levelt 10-esre tekertem és még annyi sincs talán, mint előtte 3 vagy 4-es levelen. Alig szól egyszerűen. Értetlenül állok előtte, gondolom azért a connection rca nem a legalja mindennek, a táp pedig tényleg réznek tűnik.. A szett a másik erősítőn ugyanúgy szól, bár gondolom ha valami áramfelvételi gikszer lenne akkor annak azért annyira sokat nem oszt-nem szoroz.. :F

Ulius80: Ha tényleg recseg az nem jó jel, a bejáratás előtt/után csak annyi különbség lehet max, hogy a hangkép változik valamennyit, de szerintem a recsegés semmiképpen sem "normális".

[ Szerkesztve ]

(#53939) LógaGéza válasza footy (#53911) üzenetére


LógaGéza
addikt

Őszintén? Ez nagyon jó, piszkosul tetszik a megvalósítása, gyári rendszert feltuningolni első osztályú :C
Viszont max Line Out van rajta, és az is két pár :(
Nagyon úgy érzem, hogy ezt párszázas ajánlat alatt nem oldom meg :(

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#53940) Dealer20


Dealer20
tag

Sziasztok,

Mik most az ajánlott fejegységek 1dinben kb 60-65 ezerig ?
Illetve 2 dinesben ? Kenwood DDX4016BT erről tapasztalat ?? Ára valahol 83 e ft környékén kezdődik.

(#53941) Ulius80 válasza Akos1994 (#53938) üzenetére


Ulius80
tag

Köszi!
Még várok vele,ha nem "javúl" viszem vissza.
Mégegyszer köszi!!

"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"

(#53942) Joe fiú válasza Ulius80 (#53937) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Nem normális, súrlódik a tekercsed, ez nem javul meg magától.Próbáld ki, kikapcsolt állapotban,középpontosan kicsit megnyomkodod, ha úgyis van karcoló hangja, akkor a tekercsnek annyi. Cserés.

Akos1994: Nekem akkor volt ilyen, mikor a két rca ellenfázisban szólt, ergo kioltották egymást. Próbáld meg egy-egy rca-ról az erősítőre kötni.

(#53943) userxy válasza PartyNewl (#53935) üzenetére


userxy
őstag

Nekem Kicx icq 6.2 van. Szerintem szépen szól. Meg akik hallották azok szerint is.

De ennél többet nem tudok róla mondani mert a gyárit cseréltem erre.

(#53944) PartyNewl válasza userxy (#53943) üzenetére


PartyNewl
tag

Akkor eddig úgy néz ki Kicx lesz a választás icq, alq, gfq, csak még nemtudom melyik...

(#53945) LógaGéza


LógaGéza
addikt

Egyik fórumtárs felhívta a figyelmem arra, hogy egyes JVC fejegységekre USB-n Androidos telót kötve az át tudja venni kvázi az eszköz DAC-jának a szerepét (5.0 és felette). Ez a konkrét típus a KD-X220, és Android Music Playback-ként van feltüntetve a specifikációban. Ahogy látom, ez csak a X-széria kiváltsága sajnos, azok meg nem éppen azt a kategóriát képviselik, amire itt van szükségünk.
Nem tud véletlen még valaki hasonló fejegységről?

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#53946) Lite válasza Dealer20 (#53940) üzenetére


Lite
őstag

Mi a cél? Csak a zene? Ahhoz van sok, nagyon jó 1 din-es fej és két 2 din-es fej.
Ha nem csak a zene... Az más.

(#53947) simi811118 válasza PartyNewl (#53944) üzenetére


simi811118
aktív tag

Mivel fogod hajtani?

[ Szerkesztve ]

(#53948) Lite válasza Ulius80 (#53937) üzenetére


Lite
őstag

Csoda lett volna, ha egy Escort csomagtartójában 2 nagyovál nem tud mélyet csinálni... Na jó, nem egy szub, de hallgatható.
Viszont a recsegés nem okés. Nézd meg a recsegő hangszóró kábeleit, nincs-e valahol szakadás, törés, elszakadt szál látszik-e a vezetéken (ergo leszűkül a tényleges vezető-keresztmetszet és ez okozhat torz jelet). Ha ilyen gond nincs, akkor bizony a hangszóró lesz a rossz...

(#53949) simi811118 válasza Ulius80 (#53937) üzenetére


simi811118
aktív tag

Koaxhangszórók átka, hogy belepereg minden kosz a légrésbe, és amiatt súrolhat (nekem is volt ilyen problem)
Óvatosan meg lehet próbálni kisebb levegőnyomással kifújni belőle (ahol a nagy membrán és a magassugárzó tartója találkozik) - mondom, óvatosan :)

(#53950) pengusz77 válasza LógaGéza (#53945) üzenetére


pengusz77
senior tag

Ha gondolod meghallgathatod az X220-amat :)

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.