Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
válasz gabber01 #21787 üzenetére
Üdv, mivel hajtod a DLD 500+ ládát? Előre is köszi
Más, DLD ST12 tudnál erről valamit mondani, vagy nem nagyon ismered DLD-ket? Vagy valaki valamit róla? Ne tartsa magában
Annyit tudtam meg egyenlőre hogy kisebb a DLD 500-nál, 250W RMS és 500W max van elméletileg, Jót szólhat?||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Joe fiú
senior tag
Alapjáraton nekem is elég az Xion10, csak kicsit vissza van fogva, 22literes zárt ládában van és nem is azt az erősítőteljesítményt kapja amitől kitörne belőle az "állat".
Mondták,hogy rakjam át refi ládába, akkor sokkal nagyobbat szólna, lehet kipróbálom még úgy is.Amúgy igazából nem is a hangerő a gondom,hanem némely zenénél hiányzik a láda reflexessége, vagy nem is tudom,hogy fogalmazzam meg jól.
Példának okáért, volt DLD500-am élveztem piszkosul,hogy az autó szét akar esni, illetve,hogy rengette a ház ablakait,de az már sok volt, kb. egy hónapig volt meg a nyomó csak.
Szóval,csak egy kis szolíd dübörgést szeretnék néha, amit üresjáratban tökéletesen elvégez az AS,csak menetközben érzem kevésnek némely zenénél.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Joe fiú #21803 üzenetére
Elméletem szerint akkor jó a rendszer tonalitása, ha a mélysugárzó hangja észrevehetetlenül beleolvad az egészbe. Ha kikapcsolod, akkor tűnjön fel a hiánya.
Nem nyomhatja el a 70-80 Hz feletti tartományt, azzal megegyező, (menet közben esetleg 2-3 decibellel nagyobb) hangnyomással kell szólnia.
Nem túlzok, ha azt mondom, több tucatnyi mélyláda volt az autóimban, részben tesztelés céljából, részben személyes kíváncsiságból. Mindenféle konstrukciójú (zárt, reflex, bandpass, passzívmembrános, dupla hangszórós), és méretű, néha egyszerre kettő is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenkinek!
Lehetőségem lenne egy Mac CFX 2.16-os szettet venni, a 9853-as mellé. Megéri foglalkozni vele, vagy maradjak a szokásos MX-DSK mellett? -
Joe fiú
senior tag
Úgy érzem,ezt ezzel a ládával sikerült megoldanom, 50hz-en van vágva, szinte észrevehetetlenül segíti ki az első szettet, szóval tökéletes az efféle összhang.
zolikaDB: A Mac az egy felsőbb kategóriás szett mint a Hertz/AS, szóval ha van mivel kiszolgálnod,akkor igen, nylívánvalóan megéri.
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
-
brobert1
tag
üdv ! volna egy olyan kérdésem a nagyra becsültekhez, hogy tudhatnék utánanézni az autókba szerelhető hangszóró méreteknek?
köszönöm -
brobert1
tag
ok köszönöm!
-
Joe fiú
senior tag
válasz zolikaDB #21815 üzenetére
Én a helyedben inkább megvenném a Mac-et, főleg ha mindene megvan és hibátlan, erőből pl. passzolna hozzá egy Steg 105.4, de az elég ritka, én olyan erőt vennék ami 100W RMS körül stabilan tud. Ph-n hirdet Rooland kollega 4csatis Phase erőt, talán az. Az a baj ezzel a szettel, hogy elég dögös darab, szóval kell mögé erősítőteljesítmény, egy ilyen erő meg 30-40k közt van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joe fiú
senior tag
válasz kavics325i #21821 üzenetére
Kicsit szkeptikus vagyok a JBL-ek hangminősége iránt, de ha szerencsém lesz jövő héten egy 75.4-et tesztelhetek.
zolikaDB: A PG is jó lehet akár, vagy én ránéznék a helyedben a Phase RS4-re is.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zolikaDB #21820 üzenetére
Valóban meglepően jó szett, de kezeljük a helyén: einstiegsklasse, vagyis belépő osztály, ami a németeknél a legalsó kategória, abban volt tesztgyőztes.
Szinte pontosan ugyanilyen kinézetű kínai membránt használták régen a Rodkford FNQ hangszórókhoz is. Amikor Sinsheimben egy kis dzsunkacég vitrinjében megláttam, kis híján leültem a meglepetéstől.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csygusz
tag
Azta... ez másik topik
[ Szerkesztve ]
Az ígéret szép szó, ha megtartják.
-
nemes0309
tag
Néztem vidiket DLD 500+ nyomóról.. Valóban olyan állat, mint ahogy azt mondják róla? Esetleg valaki hallott már ilyet működés közben? Ha igen, mivel hajtották?
-
footy
addikt
Nem tudom volt-e mar linkelve, itt egy teszt nehany gyari rendszerrol: Mercedes S500, Volvo C70 , Audi A8
-
-
zolikaDB
veterán
válasz kavics325i #21832 üzenetére
A biztit nem tudom, de aktív Alpine-al volt hajtva.
Nagyon hajlok erre a Mac-re
BBéci: oké, amit írsz, Einstiegsklasse... De nincs keret Focal Utopia-ra, meg nem is az a cél, és ez komolyabb szerkó, mint a fent említettek.[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
Volt szerencsém hallani XC90-ben a Dyno Premium soundot. Szép tisztán szól, a center sugárzó miatt olyan mintha lenne színpad. Mélyek nincsnekem, a magas és a közép tartomány rendben van. Ha jól emlékszem a felszereltségben milliós összeg volt az ára. Ennyit tutira nem ér meg!!! Illetve hallottam a régi C70-est amiben még az igazi Dyno rendszer van, Alpine V12-vel. Na az igen
:)
-
k-feri65
senior tag
válasz gabo01 #21846 üzenetére
össze kéne majd "zörrenni" egyet..
Még csak gumikittes az install...de egész érdekes a hangzás... ha megtalálom a hangszóró helyeket,,vágásokat,,,(gondolkodom a passzív vágáson) akkor lesz végleges a beszerelés...ha lesz olyan valaha???
[ Szerkesztve ]
értem én de le sz@..m
-
Az-X
őstag
válasz gabo01 #21842 üzenetére
Bejáródott? Közepe is tetszik?
Mondtam én ezt már korábban is Szakállnak, de szerinte a 1440 nagyon jó kábel Nekem a Gotham jobban tetszik. A chernovról meg a múltkor elmondtam a véleményem Maradok a Gotham mellett, szerintem ennyi pénzért hibátlan.
Az új magasak hangban érezhetően jobbak? Rajt hagytátok a nyákot?:)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest