- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Új autó illatban a K2 deocar ( [link] ) nem jött be.
Olyasmit keresek, mint a wunderbaum new car. Tipp valakinek?
-
GabN73
addikt
Hmm, a mostanában divatossá vált Cleango és hasonló cégek milyen szereket alkalmaznak?
Kaptam ajándékba egy külső-belsőt, mondjuk ősszel úgy is polírozás lesz... -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Lenne két kérdésem, kérlek, segítsetek.
Ilyen kis fisz-fasz sérüléseket (valamelyikhez elég a polír, valamelyik mélyebb annál) hol tudnak olcsón eltüntetni Budapesten?
Másik kérdésem: az ajtók gumitömítéseit mivel ápoljam?
-
csiga8
senior tag
-
mondomén
őstag
Olvastam, hogy a rainx is fátyolos ha nem jól van felrakva, csak nem tudom ugyan ilyen fátyolosságról írtak-e, mint ami nálam van.
Először cserélek lapátot, aztán megyek tovább, ha nem javul. Köszi nektek!
-
Brave_86
aktív tag
válasz
mondomén #46885 üzenetére
Én használok RainX-et, de nem tapasztaltam ilyesmit.
Clin helyett a Frosch ablaktisztító jobban ajánlott.
Pontosan nem tudom mivel másabb (a denaturált szesszel szemben), de az isopropyl alkohol ami még ajánlott.
Én ezekkel próbálkoznék újra első körben. Kívül -belül áttörölve. Kívülről még esetleg autókozmetikai gyurmával. -
mondomén
őstag
Sziasztok!
Esőben, minden törlés után fura vízréteg marad a szélvédőn pár másodpercig. Jellemzően a következő törlésig...Kilátni, de nagyon zavaró. Olyan mintha sütés után ráborítottam volna egy zsírpapírt az egészre és rajta maradt a trutyi, fátyolos. Első autó, így nincs tapasztalatom, de tuti nem jó. Megtakarítottam cif-el, clin-el, mosogatószerrel, denaturált szesszel (lapátot is), de semmi. Lehet Rainx-et használt az előző tulaj, ráismertek?
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Autó kárpittisztításához keresek gépet. Van 3 autónk, évente egyszer kéne takarítani őket.
Helyben - közelben - 20-30K egy kárpittisztításos belső takarítás, ezért megpróbálnám magam.
Az épp akciós Lidl-s gépet elkapkodták, mire meló után odaértem, már nem volt.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Lenne két kérdésem, kérlek, segítsetek.
Ilyen kis fisz-fasz sérüléseket (valamelyikhez elég a polír, valamelyik mélyebb annál) hol tudnak olcsón eltüntetni Budapesten?
Másik kérdésem: az ajtók gumitömítéseit mivel ápoljam?
-
Mappa
addikt
Sziasztok!
4 hónapos vadonatúj Dezent felnin lett a képeken látszódó sérülés, egyszer sikerült egy füves patkát megsimogatnom vele pár hete (szerintem akkor keletkezhetett mert nagyon vigyázok a padkákkal, de ezt mégis benéztem bár szentül megvoltam győződve csak a gumit sikerült.) Megrepedt a festés rajta ami egyébként jó vastag és elég rugalmas sérülés. Ezt lehet esetleg ragasztani? Valami tömítő, univerzális erős ragasztóval stb.? Ilyesmikkel? [link] [link]
-
nebulo5
senior tag
Egy, viszonylag új Sonax termékről szeretnék beszámolni! Múlt héten jutottam hozzá és most, a hosszú hétvégén ki is próbáltam! Korábban már több alkalommal írtam a szintén Sonax által készült [NetShield polymer] ről, amit már évek óta használok. De most végre sikerült hozzájutnom egy SI-Carbon technológián alapuló "kerámia" felületet adó spray-hez, amiről már korábban olvashattam néhány külföldi fórumon.
Azt kell mondjam, hogy az eredménytől egyszerűen leesett az állam! Jóval egyszerűbb és gyorsabb felvinni a lakkozott felületre, mint a NetShield-et és úgy tűnik igaz, amit írnak róla: jóval több karcot kitölt és ragyogó felületet kaptam! Egy 21,5 éves autóm van, ami ugyan végig a családban volt, de nem igazán fordítottak rá figyelmet, hol és mivel mossák le. Kefés autómosóba lett hordva és oda is eléggé ritkán. Hatodik éve van nálam és azóta van gondozva rendszeresen. Tehát, bőven van rajta (nem csak) hajszálkarc! De most ez a "trutyi" egyszerűen csodát tett vele! Erről a spray-ről van szó: [link] és noha kicsit reklámszagúra sikeredett a post-om, de higyjétek el, valóban jószívvel merem ajánlani! Hogy valóban 4 hónapig ad-e védelmet, azt még most kezdtem el tesztelni. -
nebulo5
senior tag
válasz
tamas_0123 #46875 üzenetére
Festés után érdemes a lakkozással várni, akár 2 - 3 napot is. Lakkozás után szintén várni kell, hogy a lakk teljesen megkössön. Szerintem, szintén 3 - 4 napig érdemes várni. Ezután már neki lehet esni vizes smirglivel. Ha "lelkiismeretesen le szedted a "narancsbőrt", akár azonnal is neki lehet kezdeni a polírozásnak, miután szárazra törölted. Bizonyára, fényezésben-polírozásban jártas szakik tudnak mondani megfelelő polír pasztát, de akár használhatsz olyat is, amivel én is meglepően jó felületet értem el: [extreme polir & wax] Fúrógépbe fogható öntapadós korongra suba (báránybőr) szerű tárcsát tettem fel és remekül sikerült vele a fényezés! (kézzel polírozva szerintem sokáig tart, de "türelem fényezést terem"
)
-
tamas_0123
újonc
válasz
nebulo5 #46873 üzenetére
Köszön szépen, akkor még van remény.
Mennyi idő után láthatok neki? Valahol olvastam, hogy pár hétig nem szabad lemosni sem. A lakk dobozára pedig az volt írva, hogy 2 óra után szerelhető, fazék idő pedig 10 óra.
Illetve milyen polirt vegyek, ami még árban a legolcsóbb, de még alkalmas a feladatra..? -
erh75
tag
Húztak egy kb 10 cm-es csíkot valószínűleg egy táskával a fehér autónk oldalára. Normál mosással nem jött le. IPA-val és egy mikorszálassal megpróbálhatom letörölni ? kell hígítani vagy mehet tömören is ?
-
nebulo5
senior tag
válasz
tamas_0123 #46872 üzenetére
Amennyiben a K2 lakk alatti festékréteg megfelelő felületű (nem "narancsbőrös), akkor a lakkréteget 2500-as vizes csiszolóval remekül ki lehet javítani és a teljesen simára csiszolt felület polírozással tükörfényessé tehető. A lakkréteg azért lesz "érdes", mert nem optimális sebességgel fújod a lakkot. Ha gyors vagy, akár porszerű hatást érhetsz el. Ha lassú, akkor képződik a "narancsbőr" felület. Nagyobb - egybefüggő felületek (motorháztető, utastér teteje...) festéséhez spray-el már alapos gyakorlatra van szükség és az "át ködölésről" még nem is beszéltünk... Szóval, gyakorolni kell!
-
tamas_0123
újonc
Sziasztok,
a hétvégén kisebb sikerrel megpróbálkoztam a robogóm fényezésével, aeroszolos metál festékkel és 2K lakkal. Sajnos a lakkozás nem sikerült jól, egyes részeken szép fényes és sima a felület, máshol pedig mattabb és tapintásra is érdes... 3 rétegben fújtam, gondolom ott hibáztam, h az egyes rétegeknél túl keveset fújtam rá...
Mivel tudom ezt korrigálni? Későbbi polírral vagy a pár napos lakkot csiszoljam le és fújjam át újra? Vagy kezdjem újra teljesen az alapozótól?
-
phaseOne
tag
Sziasztok!
Ultra fine polír folyadékra lenne szükségem (pl UF920 vagy G10) de csupán kb 3-4 köbcentire, hogy egy érzékelő chip-et megtisztítsak, ezért nem szeretném megvenni az 1kg-os kiszerelést. Lenne esetleg Bp-en valaki aki megosztana velem egy keveset?
Köszönöm! -
Sir Sparrow
tag
Üvegen nem merülne fel ez a kérdés, azt annyira nem félteném, de a fényezett csomagtérajtón igen. Tartok, tőle, hogy ha nem jó szerrel és ronggyal/vattával/papírtörlővel csinálom megkarcolom a matricamaradékba ragadt porszemekkel.
-
erdey_a
addikt
válasz
Sir Sparrow #46868 üzenetére
én eddig csak üvegen dolgoztam, de ott sima vattakorongra fújtam a szert, aztán pici sikamika és le is jött a ragacs
-
Sir Sparrow
tag
válasz
erdey_a #46851 üzenetére
Köszi a tippet!
Tanács kellene, hogy pontosan hogy csináljam. Meddig hagyjam hatni az olajat? Itassak át egy rongyot az olajjal és tegyem a felületre x percig vagy közvetlenül a felületre kenjem? Mivel töröljem le a ragacsmaradványt (vattakorong, papírtörlő, mikroszálas rongy...)? Nem szeretném megsérteni a felületet.
Többiektől is kérdezném aki csinált már fém karosszériaelemről matricamaradék eltávolítást.
Köszi!
-
F_Zolee
nagyúr
Csak egy kis véleményezés. Vettem teknősös műszerfalápolót ha már akciós volt. Nem voltam ilyeneknek híve, mert nem használtam még. Rosszabbra számítottam, gondoltam ha mikroszálasra fújom és úgy kenem szét az jó. De kb meg se látszott.
Közvetlen ráfújva se tocsog a műanyag és elkenve sem olyan, mintha zsíros bödönbe lenne az ember.
-
patomi
őstag
Sziasztok. Külső műanyagok ápolására tudtok ár/értékben jobbat mint a wolf blackout? Jó ideje használom, de nem érzem valami tartósnak. Bár nagyon szépen vissza adja a műanyagok színét.
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Belső kárpit, ülés tisztításához keresek elfogadható szert, ami hosszan tartó jó illatú is. Ha az illatosító külön van, akkor úgy érdekel.
-
Gaborkik
tag
válasz
papg79 #46863 üzenetére
Szia,
Nekem elég mélynek tűnik, lehet kellene kihúzni rajta, de ilyen keskenyben a tappancsok nem hiszem hogy működnek, forrasztóshoz meg gondolom nincs hozzáférésed.
Valószínűleg a gitt is meg fog állni benne.
Javítás lépéseit lásd itt (tőlük a festő készletet is meg tudod rendelni):
Carcolor Autófestés Otthon 1.-5. -
papg79
tag
Sziasztok,
Van egy 2003-as Sharanom, a min sikerült egy elég csúnya horpadást csinálnom [kép] .
Hogyan tudnám ezt eltüntetni? Ha lecsiszolom, és behúzom üvegszálas gittel, az jó? Megköszönném, ha valaki megírná lépésről-lépésre, hogyan lehetne ezt eltüntetni. Köszönöm szépen előre is a segítséget. -
dirtyred
csendes tag
Mi a véleményetek az 1 vödrös mosásról, mint ahogy a videóban látható? Egy vödörben öblítesz, a sampont pedig ráfújod a kesztyűre/mosókendőre egy szóróflakonnal. Valaki próbálta már? Ha igen, mennyi oldat kell egy autó lemosásához? Elegendő kb 1 liter, ahogy a videóban is látható?
Vennék egy Kwazar Mercury Super 360 PRO+ szóróflakont vagy egy DiMartino Schaumspruher Alta Foam 2000 (ez utóbbit csak akkor, ha alkalmas egy habfújó a sampont karosszériára vagy kesztyűre fújni).
-
dirtyred
csendes tag
válasz
Atis45 #46858 üzenetére
Szivaccsal semmi képpen, mert szerkezetéből adódóan magába zárja a koszt, amit felvesz, nem tudod rendesen kiöblíteni, utána pedig visszarakod a bódéra és szépen végigkarcolod.
Én most éppen ilyen ADBL kesztyűt rendelek, a belseje szivacs, ez magában tartja a vizet, de kívül finom szálai vannak, ezért könnyű öblíteni.
Akit ilyen és hasonló perverz tartalmak érdekelnek, azoknak itt egy szép mosókendő/mosószivacs teszt, mikroszkóp alatt: [link]
Szivacsot soha, zsenilia nem a legjobb, de használható, a gyapjú kényes. A legjobb a hosszú szálas finom szintetikus anyag, mint amilyen kesztyűt linkeltem. -
dirtyred
csendes tag
válasz
Drughi #46854 üzenetére
Szép kis rablás, hogy 150 Ft-ért 100 Ft-ot kapsz... bár ha sokáig lehet 100 Ft-ért mosni, akkor mindegy. Főleg ha nem is pofáznak. Ha meg pofáznak, akkor én is tudok, hogy bezzeg a pénzem az kell...
Pár napja szemben a Kállói úti MOL kúton kipróbáltam, hogy csakis szűrt vízzel öblítsek, és szárítás nélkül is sokkal jobb lett az eredmény, mint eddig, de a sampont sem sajnáltam. 1500 Ft-ért haboztam, samponoztam, öblítettem alaposan... bár az autó előtte árnyékban állt és kora esti órában mentem, így nem volt forró a bódé.
Ha már te is ide nyíregyi vagy, nem tudsz egész véletlenül egy normális kozmetikát, ahol nem szivaccsal karcolják körbe a kocsit? Egy belső tisztítást inkább kozmetikára bíznék, és ha ott van, esetleg a külsőt is rájuk bíznám néha. Dwash, Csernyik, Bujtosi és Csalóközi mind szivacsozik.
-
Drughi
addikt
válasz
dirtyred #46842 üzenetére
Én is nyíregyi vagyok és ebbe a 2 mosóba járok a legtöbbet.
Egyikbe se engedik hivatalosan a saját szert. A sóstó petrolnál nem nagyon szólnak érte, de volt már rá saját példám. Arra figyelj, hogy 150 ft-ért kapsz 100ft-os zsetont...
A kállói úton az elmúlt 2 évben sokat romlott a minőség, de még mindig az a legjobb a városba. Nemsokára megnyílik a Tiszavasvári úton az Oplus benzinkútnál egy ugyanilyen mosó. Hátha jobb lesz a minőség, vagy kevesebb a sor.
Szoktam én is olyat látni, aki már ott van mikor beállok a sorba és még ott van, mikor eljövök, pedig én is szárítom, porszívózom, meg kap BSD-t -
dirtyred
csendes tag
válasz
Shodan #46848 üzenetére
Nagyjából én is így képzeltem el. Alkalmazkodni fogok a helyzethez és megpróbálok naplemente körül menni. Olyankor már kevesen vannak, a tömeg általában munkából hazafele szokott kialakulni délután 4-6 óra között. Esetleg átgurulok a szemközti MOL kúton levő mosóba, ott még sor sem szokott lenni.
Arra is gondoltam, hogy veszek szivargyujtós merülő vízforralót és a helyszínen a szűrt hidegvizet felmelegítem. Ha valaki kötekszik, főzhetek neki nyugtató teát is
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, egy érdekes szélvédő jelenségre lettem figyelmes. Olvastam már itt is sokszor, hogy a szélvédő belső oldalán nagyon makacs foltok, maszat, stb tud lenni, amit nehéz leszedni. Ennek oka lehet, hogy a nyári melegben rápárologhat a műanyag vagy a műszerfal ápoló.
Na most nekem egy új Passat-om van és az első 3 évben ez a jelenség (szerencsére) teljesen elmaradt, soha nem volt rajta ilyen párolgás vagy maszat szerű dolog. Pedig csak ritkán tisztítottam (pont azért, mert nem volt rá szükség). Viszont 3 év után kavicsfelverődés miatt cserés lett a szélvédő. És lássatok csodát, ezen 2 hónap alatt pontosan olyan maszat réteg alakult ki, mint amiről itt is képeket szoktak feltenni. Pedig semmit nem csinálok másképp, mint előtte.
Szóval biztos vagyok benne, hogy üveg és üveg, szélvédő és szélvédő között is nagy különbség van ilyen szempontból.
-
erdey_a
addikt
válasz
Sir Sparrow #46850 üzenetére
matricára nálam wd40 vagy fertőtlenítő-alkohol a varázsszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest