- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
Csabroncka #46947 üzenetére
Az mit jelent, hogy "ridegtartásban van" ?
-
Csabroncka
addikt
Második réteg kora este kerül fel! Nem gyurmáztam végig a gépet, viszont víz/etil-alkohol eleggyel fürdetés után csináltam egy dekontaminálást. A felvitele nagyon egyszerű, szépen eldolgozható, egybedolgozható, nagyjából 5 perc után kezd kötni és keményedni. Én különösen sokat várok tőle, mert ridegtartásban van a gép.
-
Iki77
csendes tag
válasz
Csabroncka #46937 üzenetére
Majd oszd meg velünk,hogy milyen volt.😁
-
Sziasztok! Elfogyott a rainx szélvédő “ápolóm”
Egész jól megtanultam felvinni és hidegben, melegben is ment. Egyszer elfelejtettem visszatörölni, de tanultam belőle.
Nem nagyon találtam sehol. Az összefoglalóban levő ajánlott 2 termék közül melyiket vegyem szerintetek inkább?
Illetve hol tudom őket beszerezni
-
nebulo5
senior tag
válasz
Petyyyyy #46934 üzenetére
Igen, ez a második réteg felvitelének lehetősége az én fantáziámat is piszkálja! Ha vasárnap lesz rá időm, lehet a csomagtér ajtót le is kenem. Az egyébként is eléggé karcos. Most, az első réteg felvitele után már nagyon szupin néz ki, de hátha még tökéletesebb lehetne...
-
nebulo5
senior tag
Kíváncsi leszek a végeredményre. Egy busz, az jó nagy felület. De jóval gyorsabb a felvitele a trutyinak, mint pl. az általam korábban használt Profiline polymer NetShield -nek. Azt szivaccsal kellett felvinni és agyonra kellett simizni a felületet (már - már néha azt hittem - némi iróniával fűszerezve,- hogy dorombol a járgányom, mint macska a simogatástól). De ezt sokkal gyorsabban lehet felkenni, és szinte azonnal lehet a "felesleget" visszatörölni. Nálam a 750 ml-es flakonból kb. 1/5 fogyott el a komplett kenésre. És így, két hét után, néhány esőáztatás és egy mosás után is jóval karcmentesebb és fényesebb a kocsi. Most már, csak a tartósságára leszek kíváncsi.
-
_pda_
tag
válasz
nebulo5 #46926 üzenetére
Holnap reggel lemosom a buszt és megcsinálom az egészet.
10-ig árnyékban lesz a gép, addigra sztem végzek vele, mert nem különösebben koszos.
Felület az van rendesen, a tető külön megér egy misét
Tavasszal lekentem Fussoval az egészet, de az látszik, h a tetőről az UV már rég letolta, most itt az új aspiráns, bizonyíthat
-
nebulo5
senior tag
Olvasva a "témaindító felkérésedet" a következőket tudtam beszerezni a Sonax új termékeivel kapcsolatosan! Még itt az elején szeretném kihangsúlyozni, hogy az idézetek valóban idézetek, nem az én véleményemet tolmácsolják (noha, egyetértek velük, mert a szerzőjük számos alkalommal bizonyította már hozzáértését - szakmai felkészültségét nem csak Sonax termékek területén)
"A Sonax Xtreme Quick Detailert a magyar disztribútor nem forgalmazza, mert egyrészt nem tud tud szembetűnő különbséget felmutatni a BSD-vel szemben, másrészt a Sonax Xtreme Ultra Slick Detailer jobb eredményeket mutat fel ebben a kategóriában. Az utóbbit hozták be a Sonax Xtreme Versiegelunggal együtt. A BSD egy kiválóan működő gyorsviasz, a Quick, az Ultra és a Verisegelung pedig a legújabb SI-Carbon technológián alapul, melyről idáig az derült ki, hogy egy rendkívül rugalmas és kellemes tapintású anyag. Ezen felül az első, mely polírozás nélküli fényezést kitölt, emiatt nem kell fáradni ezzel a művelettel, mint más kerámia bevonatok esetén. Ha ujjlenyomat, rovar, és bármilyen más szennyeződés éri, a flexibilis felület pár percen belül "kilöki" magából. Az Ultra Slick meglévő kemény kerámia bevonatokat is kiegyenlít, javít, így a Quick Detailer a magyar forgalmazó szerint felesleges. Több külföldi fórumban olvasható tapasztalat, mely megegyező a magyar állásponttal. Összefoglalva: a kerámia spray a legértékesebb új termék, vacakolás nélkül mikroszálassal könnyen felvihető. Mélyebb sérülések esetén több rétegben felvíve teljesen kiegyenlíti a felületet és 3-4 hónapon át meg is marad. Az Ultra Slick pedig a BSD-t írja felül a rugalmasságával, kellemes tapintásával. Mivel mindegyik felvitele egyszerű, a kerámia spray bevonat a legjobb választás"
-
Iki77
csendes tag
Ja, én ezt használtam:SONAX CERAMIC QUICK DETAILER.
Mert ugye van ez is:SONAX CERAMIC SPRAY VERSIEGELUNG.
Az utóbbit nem használtam még.!
Ezt a két terméket érdemes lenne boncolgatni!
Jó kis fórum téma lenne!
Üdv.mindenkinek! -
Iki77
csendes tag
Sziasztok!
Pont két hete,hogy,próbálgattam én is a sonax kerámiáját.
Szerintem Petyyyy nagyon ráérzett a dologra,mert bizony várni kell minimum 12 órát a felhordás után,hogy ne érje semmi a bevonatot.De utána nagyon tuti.Nagyon sok márkának kibróbáltam már hasonló termékeit,most nem sorolnám fel őket,de nekem ez jött be eddig talán a legjobban.
Probléma mentesen felvihető ,szinte gyerekjáték és gyönyörű fényt ad.
Nekem már 3 esőn túl van és még mindíg szépen sikamlik a bevonat és tökéletesen dobja a vizet is.
Kell ennél több?
Véleményem szerint bizony előre lépés a bsd-után,a sonaxtól,,ezt most nagyon eltalálták.
De, ez csak az én véleményem,szívesen olvasom mások tapasztalatát is erről!
Sziasztok! -
nebulo5
senior tag
Meglepődve olvasom az általad elért teszt eredményt..Talán külső szemlélőként el is könyvelném egy döntő véleménynek az általad leírtakat. De mivel nap mint nap használom a járgányomat és már több alkalommal is eső is érte a felhordott bevonatot, - illetve próbaképp a hétvégén le is mostam már kíváncsiságból - , így kissé elgondolkodtató: vajon minden megfelelően történt a trutyi felhordásakor? Lehetséges, hogy a termékleírásban is feltüntetett "kötési időt" nem vártad meg?
Ne értsd félre, nem vitát akarnék nyitni a termék minőségéről, csupán az általad leírt teszteredményt olvasva és az általam tapasztaltakat mérlegelve, felmerül bennem, hogy valami nagyon nem stimmelhet.
De várom a további teszteket! Nem mintha részemről azok bármiként is befolyásolnának a termék további használatával kapcsolatosan. Továbbra is elégedetten szoktam vigyorogni a vasamra, mielőtt útnak indulok vele -
_pda_
tag
válasz
Petyyyyy #46920 üzenetére
Megpróbálhatom.
A színmélység a kerámia esetében magért beszél, lehet, h a vízlepergető hatásán javítana.
Érdekes, h ebből a szempontból a BSD jobb volt.
Mondjuk a YT teszteknél sem szoktak sokat makkolni a száradással.
Illetve én még nem láttam utalást erre.
Legközelebb 3-as tesztet csinálok, talán a 7 végén.
Középen Fusso, a két Sonax meg jobb-bal. -
_pda_
tag
nebulo5 posztját olvasva, vettem én is egy Sonax Xtreme kerámia bevonat sprayt.
Feltöltök pár képet egy rövid teszt eredményéről.
Sonax Xtreme kerámia bevonat spray v, Sonax BSD
A fényezés állapota ápolt, 1 éve sk polírozott.
A géptető egyik felt a kerámiával, a másikat a bsd-vel kezeltem.
Jól látszik, hogy a kerámia sokkal mélyebb színt ad a fényezésnek.
Kipróbáltam a tartósságát is, beletöröltem egy nedves mikroszálassal, azonnal lejött a felületről, szóval mechanikai tartóssága nincs.
Minden kontakt mosás után újra fel kell vinni.
Majd jött a vízlepergetős teszt.
A BSD agyonvágja ebben, sokkal jobban dobja a vizet, ezt 2x is megismételtem, mert elsőre nem hittem el.
Viszont kézzel tesztelve a felületeket, a kerámiás sokkal síkosabb.Röviden ennyi
Ps: Kentem belőle egy kicsit műanyagra is, majd meglátjuk mi történik.
-
válasz
Intruder A 6 #46915 üzenetére
Lakkozás megrepedhet, később nehéz vagy lehetetlen polírozni, minél keményebb a lakk, annál nehezebb lesz később a felújítás.
Kerámiabevonat, majd évente újra kerámiázni, vagy fóliázás, amit max két évente cserélsz.
Ha tovább rajtamarad a fólia, akkor nem lehet leszedni szépen.
Fóliázás szerintem többet ér, mert jobban véd az UV-tól, és könnyebb felújítani.
Kerámiára nem lehet feltenni a fóliát, mert nem tapad rá, fóliázás előtt el kell távolítani a kerámia bevonatot. -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Fényszóró polír árak hogy mennek mostanában?
Lakkozni szokták ezeket vagy kerámia?
Meg kellene valami nekem tetőkárpitra, van néhány folt benne, amit el szeretnék tüntetni! -
Peti78
őstag
válasz
blizzrd #46911 üzenetére
Köszönöm a felajánlást, én már nem használom.
Elvittem az autót políroztatni, kapott egy menzerna zárót. [link]
Azóta KC Protector waxot kap minden harmadik mosáskor. Ez így nekem tökéletes. Gyors, hatékony. Szárazolni sem kell, ott állnak a mikroszálasok halomban a csomagtartóban. Végre nagyjából minde szükséges termék megvan a sok-sok próbálkozás eredményeképpen. -
Brave_86
aktív tag
Volt már?
!!!!Polírozókorong akció a készlet erejéig!!!
- 40% a korongjainkra
Kupon kód: RRCPOL -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdés: van egy legalább 5-6 éves fussom, gyakorlatilag alig hiányzik belöle, használat után normálisan vissza lett zárva. Lehet ezt még használni, vagy meg tud romlani, és esetleg kárt tehet a fényezésen?
Mik a vélemények/ tapasztalatok? -
Peti78
őstag
-
K4jusz
tag
Sziasztok!
Évi két normális "átdörgölés" és közte valami egyszerűen applikálható védelem időszakosan a cél (teljesen amatőr szint).
Az alábbi két szert néztem ki (fekete autó):
Turtle Wax HS CERAMIC WAX COATING
Turtle Wax HS CERAMIC WET WAX
( [link] )
A keresőt használtam, érdemi infó sajnos nem derült ki. Youtube-on alapvetően dícsérik, nem drága. Vagy csak a Fusso? -
Peti78
őstag
Sziasztok!
Tegnap kipróbáltam a Nerta bogároldóját 1:20 ban higítva. Szerintem elég neki 1:10 is. AZt tudom mondani, hogy a sok ipari hulladék használatát követően, ezzel sikeres volt az együttműködés. Érintésmentesen lehozott minden bogarat.
Ja, és a K2 felnitisztítóját. Büdös mint a veszedelem, de sintén tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest