Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Drughi
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #46597 üzenetére
Költözéskor bele fog nézni a fiókba?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #46597 üzenetére
Színazonos fólia?
-
Sziasztok! Hátha valaki tud segíteni. Prevent gumiápoló sprével gyűlt meg a bajom, a célnak tökéletesen megfelel, azonban a flakon alja a perem mentén megrozsdált és elkezdett szivárogni, mindezt az albérletben a tulaj méregdrága vadiúj előszobaszekrényének a fiókjában tette és szépen látszik a fehér bútorlapon. Mindezt kiköltözés előtt egy hónappal.
El lehetne valahogy tüntetni? Nincs kedvem kifizetni egy 500€-s szekrényt (nem ér annyit, de ennyiért vette) -
szabi325
tag
válasz
Shummo #46593 üzenetére
Ha találsz is olyat ami "GUMI" tisztító az igazából APC, vegyél pl Koch Chemie Green Start és hígítsd 1:2-be dörzsöld meg vele, de amúgy találkoztam már olyannal hogy az a barna elszíneződés le se jött, sztem egy idő után a nap+hő szépen ráégeti a fékport a felületre.
Ha zavar a színe használj olcsó gumiápolót és minden mosás után kend le pl prelix gumiápoló, astonish, turtle wax... -
Shummo
senior tag
Sziasztok. A téli gumim oldalfaláról nem jön le a barna retek. Tudtok ajánlani mezei felhasználónak valamilyen tisztító szert hozzá? Tehát nem gumi ápóló kellene, hanem tisztító.
Köszönöm -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #46576 üzenetére
Kegel, az korrekt és itthon is kapható: [link]
-
d4d
aktív tag
Tisztításhoz BH Surfex HD (1:10) ápoláshoz Carpro Perl-t használtam, utóbbi kb 1:3-as arányban került rá, pontosan nem tudom, mert az 1:1es keverék maradékához öntöttem hozzá vizet érzésre. Nem volt tervezve hogy képeket csinálok, emiatt nincs előtte fotó, de a fedél környezetéből sejthető hogy hogy nézhetett ki. A Perl-t egy finom porlasztású mini flakonból fújtam rá, hagytam a szeles időben a teraszon száradni kb 1 órát, majd visszatettem és áttörölgettem még egy tiszta mikroszálassal, a végeredmény a képeken látható. Már csak arra kell időt találni, hogy az egész motortér így nézzen ki.
-
atirag
őstag
Sziasztok. Próbáltam keresni kerámia bevonatok után ,de nem igazán találtam. Gondolok itt nem otthon felvitt kezelésre. Ki melyik helyen járt ami bevált neki.
-
szabi325
tag
válasz
mephi666 #46577 üzenetére
Amúgy az all metal polish az igazi króm cuccokra jó (a műanyag króm bevonatú lécekre nem) szóval azt ne kend a kasznira rá...
A másik kettő jó lakkra de azokban úgyis csak filler van ami kb 2 esőt fog bírni, kézzel nem tudod elrontani, de akkor lesz csak értelme ha akkor csinálod mielőtt a képeket feltennéd netre vagy jön a vevő...
-
válasz
polonic #46582 üzenetére
kb 1 liter ablakmosóhoz vagy ioncserélt vízhez adsz maximum 5-8 ml Optimum No Rinse Wash & Shine-t (csak nyáron használható ablakmosóban).
Jó bogároldó nem maradhat a fényezésen sokáig, így azt ne töltsél az ablakmosó folyadék helyére.De a lejobb, ha nem hagyod rászáradni a bogármaradványokat a szélvédőre.
-
polonic
félisten
Van olyan ablakmosó, ami tényleg oldja a bogarat? Sok mindent kipróbáltam. Még gyárit is. De mind vacak.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Dluinet #46579 üzenetére
+46578: thx
majd okosítom magam yt-ról is és követem a szerek használati utasítását... rondább már nem lehet a fényezés, így megvan a kellő önbizalom, hogy egyik nap belevágjak
önkiszolgáló mosónál egyik reggel lepucolom, félreállok, megszáritom és kenem ezerrel... gondolom rámegy 1-2 óra, mire végzek
-
válasz
mephi666 #46577 üzenetére
Sajnos ezeket a kézi polírozókat nem ismerem.
Youtube-on nézzél meg néhány videót a használatukról, így akár még sikeres lehet a művelet.
Polírozó szereket érdemes bontóból szerzett törött elemeken kipróbálni, az éles használat elött.
Azt javasoltam volna, hogy az autót mosd le, majd Soft99 King of Gloss waxot vigyél fel rá.
King of Gloss-nak van egy kis karc feltöltő hatása. Sajnos a King of Gloss méregdrága, és ez a plusz befektetés már nem térülne meg. -
mephi666
nagyúr
üdv!
van egy lassan 30 éves F astra-nk eléggé bemattult, enyhén karcos fényezéssel, amit el szeretnénk hamarosan adni... gondoltam ki kellene kicsit kupálni kívülről, hogy jobban eladható legyen... bevásároltam ma a tesco-ban (oké: előbb kellett volna itt kérdeznem, hogy mivel érdemes nekiállni
)
ha jól gondolom, először a durvább karcokat kellene rendezni a jobb oldali karceltávolítóval, majd polír (lehet, hogy az is kiszed mindent, így fölös volt a karceltávolító?) és jöhet a wax? (természetesen az egész folyamat előtt önkiszolgáló autómosóban lemosnám-megszárítanám teljesen)
-
kazsolt
tag
Használ valaki Greenstart bogároldásra?
-
lacos001
senior tag
-
erdey_a
addikt
válasz
lacos001 #46570 üzenetére
vízálló dzsekin működött pedig. öblítő után nem lett vízálló, újra kimosva megint az lett.
azért gondoltam hogy...mert tulajdonképpen az öblítő nem csinál mást, mint bevonja a szálakat, ezért is árt a mikroszálasnak, szóval elvileg ki / le lehetne mosni. de akkor ezek szerint ez nem ilyen egyszerű
-
lacos001
senior tag
Huh....Az összes szárazolós rongyom Gyeon Silk Dryer is bekerült az öblítős mosásba...Okát ne kérdezzétek, elég ha én tudom...
Természetesen a vizet már nem úgy szívja, mint előtte, hogy elájulsz.
Menthető még valamilyen varázslattal vagy egyből rendeljem az újakat? Ez az 50% hatásosság elég gyér így... -
válasz
DeathAdder #46566 üzenetére
-
DeathAdder
veterán
válasz
Dluinet #46565 üzenetére
Az alap
egyébként nem napi használatos, hanem hobbiautóról van szó, és a baj, hogy ahol állna sok a fa, van évszak hogy valami ragacsos szar is hullik belőle, meg aztán egész nyáron tűzne a nap a fekete autóra, elverné a jég... Másnál meg nem szeretném tartani, még családtagnál sem.
-
válasz
DeathAdder #46564 üzenetére
Többet árt, mint használ.
Waxolás 100× többet ér.
Fusso coat mindenhova. -
DeathAdder
veterán
Tudnátok ajánlani valami jó ponyvát, ami leginkább tudja helyettesíteni a garázst?
Igyekszem majd betonon tartani az autót (gondolom ez fontos?), de valami lélegző ponyva kellene, meg ami ellenáll az uv-nek, víznek, és fontos hogy meg tudjam venni MO-ra
Visszaolvastam és ajánlottátok itt a Halfords ponyvát, a gond hogy angliából nem szállítanak ide, ebayen sem
Van értelme egyáltalán a ponyvának, vagy többet árt, mint használ?
-
szabi325
tag
válasz
asasasas #46560 üzenetére
Jól gondolod egy nedves ronggyal érdemes végig törölni. Ahogy előttem írták egy kis fogkefe pont jó. Illetve ha most szépen megtisztítod utána azért könnyebb fenntartani a tisztaságot, én pl évek óta már csak ecsetet használok a tisztításnál (szintén bézs) kefére nincs is szükség.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
asasasas #46560 üzenetére
Ráadásul a bőrtisztító kefe mellé kell valami kis kefe vagy ecset is, mert sok helyre nem fér oda.
Ecset vagy gyerek fogkefe, az elég puha.
Jól gondolom, hogy ha kész egy elem (pl. ajtó), akkor érdemes a bőrápoló használata előtt tiszta vizes kendővel áttörölni, hogy a maradék mosószer is lejöjjön a felületről?
Határozottan. Én legalábbis mindig nedves szivaccsal szedem le a habot, míg a szivacs tiszta (hab mentes) nem lesz.
Mindenki azt hiszi tiszta az autója (világos bőr) míg egy részt meg nem tisztít.
-
asasasas
csendes tag
válasz
szabi325 #46535 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy a Koch chemie bőrtisztítót és ápolót ajánlottad. Megvettem pár más dologgal együtt. Sajnos a fantasztikus időjárás miatt ma csak egy gyors próbára volt lehetőségem. 1:10 arányban hígítva használtam GYEON bőrkefével. Az eredmény meggyőző számomra.
Most tudatosult, hogy mennyire retkes autót vettem és hogy mennyi meló lesz vele.Egy ajtónál is rengeteg a felület, görbület. Ráadásul a bőrtisztító kefe mellé kell valami kis kefe vagy ecset is, mert sok helyre nem fér oda.
Jól gondolom, hogy ha kész egy elem (pl. ajtó), akkor érdemes a bőrápoló használata előtt tiszta vizes kendővel áttörölni, hogy a maradék mosószer is lejöjjön a felületről? -
Brave_86
aktív tag
válasz
Motion_Blur #46555 üzenetére
Igen én is gondolkodok még rajta. Kicsit sokallom az árát.
-
Cyborg
őstag
válasz
gyeniko #46554 üzenetére
Nem mondom, hogy teljesen meg fog szűnni ez a jelenség, de Nekem sokat segít azért. Nálam kemény a víz (vas megye). Persze a szárazolás így sem úszom meg.
... egyébként utána szoktam egy kicsi Wet wax, vagy BSD-t használni. Egész jól leszedi a vízkő maradványokat, plusz utána szépen pereg a víz a kocsiról esőben.
-
Mauzes
addikt
válasz
Motion_Blur #46555 üzenetére
Ilyennel még szerintem senkinek nincs tapasztalata. Szerintem önmagában megérheti, mert biztosan jó cucc (kb Karcher K7 szint lehet), de mondjuk a dupla árat nem biztos, hogy megéri egy PHD170-hez képest.
-
_stick_
őstag
válasz
Brave_86 #46552 üzenetére
Köszi a választ, sok csodaszer van. De karóra plexi lap polírozásából tudom, hogy plexit polírozni nagyon nehéz, hogy "tükrös" legyen. Ráadásul egy óránál könnyű, mert leteszem az asztalra és így neki lehet feszülni. Műszerfalnál csak enyhén lehet nyomni, mert törik.
Gyakorlati tapasztalat van? -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Műszerfal plexijén van egy elég hosszú, kb 10cm-es nem túl mély karc, amit az autó korábbi tulaja megpróbált valahogy eltüntetni, de csak rontott rajta és enyhén bemattította.
Szerintetek mivel tudnám kijavítani, illetve újszerűre polírozni a plexit?
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest