Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kereplő
csendes újonc
Régi Skodám felújításának újabb lépése, a kerekek. Megint egy ChrisFix videó alapján álltam neki, azaz a következő lépésekkel:
1. Rozsda eltávolítása fúróba fogott fazékkefével, 80-100-as papírral, illetve csiszolószivaccsal
2. Passziválóval kezelés
3. Lemosás, szárítás
4. Festőfólia és maszkolószalaggal gumi lefedése
5. Trinát alapozóspray és Trinát felnifesték 3-3 menetben (a négy kerékre elég volt 1-1 flakon belőlük)
6. A gumik ápolása és színük felfrissítése SmartPolish Pro Tyre Glaze-zel -
nandow
aktív tag
válasz Formaster #32735 üzenetére
és (#32736) jozsi252
Köszi a választ!
Azért is gondoltam, hogy esetleg előtte lecsapatom sima hideggel, mert jött ez a sivatagi homokos eső (vagy nem is tudom minek nevezzem), és nagyon dzsuvás volt tőle az autó.
Amikor akciós volt a polirtechnél az Alta Foam 2000 habosító és a vele együtt járó Shiny Garage Fruit Snow Foam, vettem én is egy szettet.
Van Valetpro Prewash-om is, először egy mosás alkalmával az Alta Foamot azzal próbáltam ki. Nem igazán voltam elégedett az eredménnyel.
Most legutóbb pénteken pedig a Shiny Garage Fruit Snow Foammal próbáltam ki az Alta Foamot (a sivatagi eső után), és itt még kevésbé voltam elégedett. Nem hozta le a koszt.
Mindkét alkalommal a habot sima lágyított vízzel csapattam le.
Ezt a sivatagi eső által okozott koszt csak samponos mosással tudtam lehozni egy Ehrle mosóban. (Bp-n élek, csak ilyen helyen tudok autót mosni.)A másik meg, hogy elég sokáig tart, mire körbe habosítom az autót. Addigra kb az elején már lecsúszik a hab.
Szóval kicsit csalódott vagyok, azt hittem, hogy ezekkel az eszközökkel, szerekkel majd szépen tudom tisztítani az autót. -
KisBundi
őstag
Valaki próbált már ebay-ről vagy aliexpress-ről polircuccokat? Szivacsok, gyapjúk, paszták stb
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz nandow #32854 üzenetére
Sajnos ezeknek ez a hátránya, mármint a kézi habosítóknak hogy lassú velük a habosítás. Ha magasnyomásúra raknál fel habosítót meglátod hogy sokkal jobb eredményt tudnál elérni minden téren. Nekem a kocsit max fél perc körbehabosítani és elég szép mennyiségű hab lesz rajta, még 5 perc után is marad valamennyi. Szóval nem a szerekkel van a baj, főleg nem a citrus pre wash-al, hanem inkább a tecnika nem az igazi. Nem mondom hogy a kézi habosító olyan rossz megoldás, mert több mint a semmi, de a magasnyomásúra szerelhetővel össze sem lehet hasonlítani.
Hétvégén ugye ráment jó pár órám mire a kocsit előkészítettem a viaszoláshoz, vasárnap megkapta a viaszt is, erre jött ma ez a tetves poros eső!! Undorítóan néz ki az egész. De legalább a viasz fent van, aztán most már könnyebb lesz takarítani.
iPhone 13 Pro Max
-
Kereplő
csendes újonc
válasz KisBundi #32858 üzenetére
A Forensic Detail-es fickó itt véleményez olcsó kínai polírszivacsokat
Ilyesmire gondoltál? -
Formaster
addikt
válasz nandow #32854 üzenetére
Milyen wax/bevonat van alatta? A VP Prewash Fussoval kombinálva nálam szép eredményt hoz 1:8-1:10 higításban, koszolódástól függően. Persze van alatta egy tükör polír is. Persze 4-5 ilyen mosás után kell tartani egy vödröset is, akkorra már van egy vékony film amit nem old le. Persze töményebbel nem is próbálkoztam, nem akartam a fusso kárára dolgozni.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Speeedfire #32864 üzenetére
Olyan mint a cipőtalp, nem sok mindenre jó.
Féltem, hogy a 8€-s gyurma is ilyen lesz, de nem.
[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
válasz Speeedfire #32864 üzenetére
Iszonyat kemény és érezhetően csak siklik a felületen, de nem szed ki semmit vagy nagyon keveset. A wolf gyurma már egészen más volt. Érezhetően jobban ragaszkodott a felülethez és sokkal több mindent szedett ki.
-
KisBundi
őstag
-
KisBundi
őstag
Durvább karcok eltüntetésére mit ajánlotok polír előtt? Mirka abralon 2000/3000? Vagy van olcsóbb alternatíva ami nem heroin árban van?
-
nandow
aktív tag
válasz Formaster #32862 üzenetére
Zaino Z-2 wax van alatta. Polír volt előtte. 1 hónapja került fel, azóta volt kb 4-5 mosás.
Jövő hétvégén megyek haza vidékre, ott csinálok egy vödrös mosást. (Úgy tervezem, hogy ha 1-1,5 havonta hazamegyünk, akkor kap egy vödrös mosást.)
(#32856) jozsi252
Valószínűleg igazad van, csak itt Bp-en így tudom megoldani sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
geleati
tag
-
KisBundi
őstag
-
Peti78
őstag
Üdvözlet!
2001-es Volvo s60 karosszériáját milyen víz/IPA arányban érdemes/szabad tisztítani fusso előtt?Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
Üdvözlet!
2001-es Volvo s60 karosszériáját milyen víz/IPA arányban érdemes/szabad tisztítani fusso előtt?
és a szélvédőt?Ezt próbálta már valaki? Vagy ezzl ne foglalkozzak, hanem legyen wolfos gyurma?
[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Acheron
őstag
A fényszóróim megértek egy alapos polírozásra. Miskolcon keresek kivitelezőtt hozzá, lehetőleg olyat, aki garanciát ad a munkájára. Ha tudtok javasolni ilyet, megköszönöm.
Ahogy olvasom, megoszlanak a vélemények az UV lakk hasznosságáról, én azért tetetnék fel ilyen védelmet.
Ahogy megnéztem a fényszórókat, a jobb oldali mintha belülről is "ködös" lenne. Lehetséges ezeket belülről is kitakarítani? -
lorcsi
veterán
szerintetek ezt az ülést hogyan, mivel lehetne szépre tisztítani?
[link]
az első képet farmer fogta össze
a másodikon a fejtámla hajlakk miatt lett oylan
a harmadikról nincs infóm[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
csvzs
csendes tag
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy végighúzva az ujjamat a festéken az nagyon érdes. Illetve mikor törlöm az autót akkor is bele-bele akad a mikroszálas.
Ha jól sejtem a gyurma lesz az én barátom, de félek, hogy nehogy csak ártsak vele és tele karcoljam az autót. Van valami amire különösen kell figyelnem ? Természetesen előmosás és rendes kézi mosás után csinálnám a műveletet. Gondolkodtam egy Trix-en is, azonban egy alkalom miatt nem vásárolnék egy egész flakont.
Kihagyhatom a Trix-et ?Köszi előre is a válaszokat.
-
Formaster
addikt
Fontos lenne, hogy gyurmázás előtt lejöjjön minden, ami kéniailag eltávolítható, különben nagyon is karcolni fog. Először megelyteném a Trixet, a fél liter nem sok 1 autóra, fel évente érdemes megismételni. Trix öblítés után hagynám megszáradni, majd 20-as ecettel is befújni+öblíteni. Utána lehet gyurmázni, de óvatosan, veletlen sem nyomva, alaposan tocsogósan nedvesítve és a gyurmát folyamatosan frissen tartva, átgyúrva. Apró mozdulatokat tegyél, mert így max pici karcokat hagyhat, de sajnos így is lesznek mikro karcok utána, illetve olyanok is sokkal láthatóbbak lesznek, amik eddig fel voltak töltődve kosszal. Utána feltétlen zárd egy jó waxal és később kevesebb bajod lesz vele.
-
weres78
senior tag
A Fusso tényleg nagyon jó, de ha egy Collonite lesz amivel indítasz az is tökéletes lesz, illetve más Soft99 carnabua wax is. Ezek kicsit kevésbé lesznek tartósak, viszont nehéz elszúrni, gyakorolni pedig tökéletesek!
Autómosó helyett jobb lehet egy parkolóház, ahol nem vagy közvetlen Napon. -
d4d
tag
Új Sonax termékek (vagy legalábbis nekem újak)
Mikroszálas kendő (1300gsm)
Sonax Xtreme Wash & Seal (sampon)
Sonax Xtreme Spray & Seal
Nyári szélvédőmosó koncentrátum 1:100 "Ocean Fresh"
utóbbihoz egy megjegyzés "A vízkő-elleni hatásnak köszönhetően minden keménységű csapvízzel keverhető."a többi itt
Arra az Xtreme samponra kíváncsi lennék, ha valaki találkozott már vele kérem ossza meg a tapasztalatait, filterabc-nél 5 rugó (500ml), nem olcsó.
-
TaylorPro
addikt
Tudtok ajánlani Debrecenben ózonos klímatisztítást? Google kiad párat, de ha van jó tapasztalat az sosem árt. Köszi!
Pixel 9 Wintergreen 256
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest