Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24368) Formaster válasza focvis (#24364) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Az einhellről nem tudok nyilatkozni, szerintem nagyon belépő kategória, gyenge nyomatékkal. Azt kell eldöntened, hogy Rotary (forgós) vagy Dual Action (random mozgású) gépet vennél. Utóbbival kisebb az esélye a lakk lekapásának, égetésnek és hologrammosodásnak, de jóval hosszabb ideig tart a munka. Az, hogy új vagy használt profi gép kb mindegy feltéve, hogy nincs teljesen lelakva.

Forgósnál talán annyi előnyöd van, hogy több korongmérettel próbálkozhatsz, míg a rupesnál például ahány korongméret, annyi gép. Elviekben van lehetőség a "backing plate" cseréjére, de ez sokkal bonyolultabb ettől, mert a mozgás kisodródása ettől még nem csökken. Például a 21-es rupes 150-es tányért forgat 21mm-es kimozgással, míg a 15-ös rupes 125mm tányérral szerelt és 15mm-t mozog ki.

Összeségében a 15-ös rupes jó, mert beférsz a kisebb helyekre, a nagyobb elemekkel persze lassabban végzel, viszont még így is lehet olyan rész, ahol ezzel sem nem férsz el. A rotary-t könnyebben be tudnád itt szúrni, viszont gyakorlottabb kezeket igényel. Neked kell döntened, azt ajánlom keress profi youtube csatornákat, ahol összehasonlítják a gépeket, akkor szemmel látod miről beszélek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.