Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kola1234
üzenetére
Esetleg nyiss egy boltot, amiben minden van, tekintet nélkül annak korára, keresletére ahelyett, hogy itt minden hsz-ben kétszer leírod szép magyarsággal, mi a véleményed róluk. Nem kell akkor onnan vásárolni. Kész. Minket itt nem nagyon érdekel, hogy mi a magánvéleményed bizonyos boltokról akkor, ha eleve nem tömegterméket akarsz tőlük venni vagy esetleg befáradhatsz kérdezni.
(#9523) robert02@12:
Milyen oprendszeren próbáltad? -
válasz
üzenetére
Hát ez egy ezeréves kommentre volt válasz, talán akkor GTA IV még nem is volt kint.

Egyébként igen, a GTA IV szereti, de van egy fórum szerte ismert mondás erre:
Ahol az 512 MB kevésnek bizonyulna, ott már maga a kártya is, szóval ebben a kategóriában nem ölnék pénzt 1 GB-osba a felár miatt. -
válasz
kovacsroli
üzenetére
Takaríts!
Nálam a Club3D 4670 max. ~55 fokos ha volt játék közben. A 60-at nem igen lépte át életében. -
válasz
torrentwarez
üzenetére
akkor valami generális probléma van... lehet, hogy marad a reinstall.

-
válasz
torrentwarez
üzenetére
Eszközkezelőben töröld a kártyát, majd ha újraindítod, megtalálja újra és telepítheted.
-
Igen, ebben az esetben a HD 4670 a legjobb választás. a GT 240 drágább, annyit nem ér meg szerintem a CUDA.

Esetleg, ha tud várni az ismerősöd, akkor érdemes megvárni a HD 5670-et, ami amellett, hogy kb. 20-30%-kal erősebb a 4670-nél, már újabb technológiát tartalmaz és többek között a tömörített HD hangsávokat (TrueHD, DTS-HD MA) is képes kitolni az erősítő felé. Egyelőre ezek nagyon újak a piacon, de talán pár ezrest esik az áruk tavaszra.
-
nVidia esetében mindenképp érdemes megnézni, hogy képes-e arra, hogy a HDMI-t az spdif-fel összekötve hangot produkáljon, ha régebbi modellt választasz.
Sajnos a 9600, 8600 sorozattal kapcsolatban is rengeteg problémáról lehet hallani a neten. Ilyen, meg olyan tv-vel nem működik együtt, meg nem megy a hang... A 9800 család már tud HDMI-n hangot kiküldeni rendesen, de a legjobban akkor a GT-kel jársz.
A GeForce 210 ugyan átalakítóval csatlakozik HDMI-re, de belső hangcucca van, vagyis mondjuk így, natívan tud hangot HDMI-re küldeni.
A GeForce GT 220 natív HDMI-t és belső, saját hangchip-et tartalmaz, de ez nem éri el a Hd 4670 szintjét játékok alatt.
A GeForce Gt 240 is kapott HDMI csatlakozót és saját hangchip is van rajta, tud hangot kiküldeni. Erősségben pedig le is körözi valamivel a 4670-et.
-
Az nV 9600 GT tökéletes a CUDA miatt és van rajta HDMI, de mivel az nVidia VGA-kon nincs hangkeltő chip, eleve csak az spdif jöhet szóba, amit a kártyára kötsz és úgy megy ki HDMI-n a hang. Nem tudom, miért mondod, hogy az ATI HDMI-je nem támogat 5.1-et, amikor annak ha úgy tetszik saját hangkártyája van. Azon keresztül pedig, ha jól megnézted a táblázatot, a nem támogatott vevőktől eltekintve 7.1 is kimegy, nem hogy 5.1. Ha megnézed az nV oszlopát, láthatod, alig akad, amit támogat...

-
-
Ha a melegedést elsőre kizárjuk, akkor szokott még memóriahiba is ilyen problémákat okozni. jól megterhelni a VGA-t valamilyen tesztprogival próbáltad már?
Ha a processzorod Brisbane magos, akkor azt a hőmérsékletet felejheted is (alapból gyanús 60 fokos VGA mellett
), bár ez inkább most csak adalék infó, nem a probléma része. -
A HD 4670 hivatalosan 10 / 70 W-ot kér, de kb. 60 W a tető, amit én tudok. a HD 4770 ~80 W, a HD 4830 és 4850 egyaránt ~110 W-ot esznek. a HD 4870 ~150-et, a HD 4890 pedig ~190-et.
-
AGP-s 4670:
-
válasz
kisza25
üzenetére
Van baja azért a cuccnak valóban. Elkezdtem tesztelgetni, de feladtam. Nem sikerült komoly eredményt elérnem az idő rövidségén kívül. A kis kétmagosom 100%-on megy és a VGA nem tudja levenni a terhet róla.

Ráadásul nekem sehogy nem akart több szálon működni, mindig csak 1 konvertálást futtatott. Ez nem tudom, mitől függ, de fura, hogy a tesztekben meg ment...

Gyors, jobb, mmint az Avivo konverter, de sajnos ennél több előnyét eddig nem látom.
-
válasz
kisza25
üzenetére
Ez Club3D, alapból 2 fokozata volt, 500/750 és 750/1000, de ezt vettem le a Sapphire szintjére. A 300-at elírtam, az 250, de ez alá már tényleg nem hajlandó menni.
TothMG:
Ha a DXVA-ra gondolsz, akkor nem és nem is fog, mert az 5.1 user error. Vannak, akik annyira balfékek, hogy a DXVA szerint nem tud kódolni, de ez nem a hardvergyártók baja. A DXVA jól megy és a 4670 igencsak jó teljesítményt is nyújt ezen a téren, de a level 5.1 sose fog DXVA támogatással menni.
-
Nah, kipróbáltam az órajelet a lehető legalacsonyabbra vinni, de 168 MHz/300 MHz alatt egyszerűen lefagy, meghal vagy villog...
Na mindegy, azon a fél W-on már nem múlik, jó ez így, működik.
-
-
2D alatt értem. A végső cél az lenne, hogy ha pl.: netezik az ember vagy csak filemt néz (nem HD), akkor a lehető legalacsonyabb fogyasztás legyen elérhető. Erre mondtam én a kérdezőknek azt, hogy a PowerPlay 2D alá is lehet menni, de kérdés, megéri-e. Ahogy a cikkben olvasom a végén, azt találgatták a cikkírók, hogy talán hosszú távon jöhetnek elő problémák... fene se tudja, de azt azért látom, hogy a 4670 165 MHz-e nem rossz 2D-ben. Talán érdemes lehet max. 100-ig levenni, de az amúgy sem túl nagy fogyasztásra az már nem biztos, hogy olyan nagy hatással lenne. Elgondolkodtató... ki is próbálnám, de nem tudok otthon fogyasztást mérni sajnos.
-
Köszi szépen!

Értem, tehát elvben a PowerPlay alá (165 MHz) is érdemes vinni, de az már nem annyira hatásos, mert egy idő után már relatíve keveset csökken a fogyasztás... Erre gondoltam én is. Azt esetleg valaki tudja, hogy alapfeszen meddig lehet levinni az órajeleket?
-
Mennyire lehet levinni alap feszen a HD 4670 órajeleit? Illetve van ennek mérhető gyakorlati hatása a fogyasztásra, ha csak az órajelet veszem le?
Nagyon vitáznak velem, hogy van, de szerintem nem lehet valami sok hatása, ha a PowerPlay idle alá viszem az órejelet... csak bizonyosságot szeretnék szerezni pro vagy kontra végre.

-
A Club3D GDDR3-mal szerelt karimon jó a hűtés. Halk és hatékony. A Sapphire hűtője meg a HD 2600 XT-mre hasonlít, ami szintén nem volt hangos és szintén jól hűtött. Ebből tudok kiindulni.
Biztosan jó az a GDDR4-es, én is ajánlom, a ventije is jó lehet, de ne legyünk teljesen elfogultak, hogy már csak aza jó.

Chaser:
A GDDR3 Sapphire még tv-out-os és 100MHz-en megy a memóriája.
[link]A GDDR4-esen nincs tv-out, viszont 1100MHz-en megy a memóriája.
[link] -
ez az extramini ventilátor olyan vonyításba kezdett, hogy a gép összes egyéb zaja sem tudott versenyre kelni vele

Amúgy grat a találékonyságodhoz, jó megoldás ezek szerint és már azt is tudjuk, milyen kártyát kell azonnal buherálni, ha valaki vesz egyet. Amúgy a Giga kártyák sajnos híresen gagyi hűtéssel készülnek (az alaplapjaik bezzeg frankók
) -
válasz
kriszbon
üzenetére
Nekem mindegy, hogy 20% vagy nem, vagy 30W-tal kevesebbet eszik a gépem a 4670-nel.

De egyébként senki nem állította azt hogy rossz kártya, csak annyiért nem biztos hogy jó vétel, a tudásához mérten!
Mármint? Állítottam valami hasonlót? Amúgy szerintem nem a pillanatnyi fps számot kell nézni. Abban lehet, hogy a 3850 többet hoz 2-3 fpsnyivel, de ott a jobb PowerPlay, jobb UVD, Jobb alap fogyasztás, nem kell külön tápcsati, újabb technológiailag. Ha ezt vesszük nézőpontnak, nagyon is megéri.

-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ha nem is épp a felét eszi, de majdnem:
[link]
a 3850 itt már nem lesz tendencia... túl régi ahhoz. -
igen, monitornál van natív felbontás. Vga az vagy tud valamilyen felbontást vagy nem, de hogy valamelyik "natív" lenne... nem hinném. Amúgy az 1920 már jó ideje nem a VGA-nak akadály, inkább a kisebb monitoroknak.
A kolléga esetében max. natív HDMI-ről lehet szó vagy tévedek? -
válasz
üzenetére
Nekem a CCC jól mutat mindent... szerintem azért csak ki tudják olvasni a saját driverből az értékeket.

Amúgy már írtam, nálam semmi gond nincs a 9.1 driverrel és a CCC-vel sem. 32 bites Vista alatt minden tökéletesen megy... fórumokat olvasgatva máshol is, nincs jele, hogy nagy hiba lenne benne.
-
-
Meg vagyok elégedve...

a CPU Brisbane, nem feltétlenül releváns...
Reggel összedobom a táblázatot...
-
-
-
Különösen Chaser kolléga figyelmébe: RBE segítségével a Club3D-m is csatlakozott a 3 fázisúra beállított PowerPlay kártyákhoz.
Persze nem a konfekció szerint, hanem akkor más saját igényre szabva:
GPU: 250/500/750
MEM: 500/750/1000Túl sok különbséget nem hozott, 36 fokos alapon és 54-55 terhelés alatt. A fogyasztásban jelentkező különbség se lehet eget verő, hiszen alapból is keveset eszik. 1-2 W ide vagy oda...

-
-
válasz
barnam_
üzenetére
Nem rossz ötlet, így legalább lehetne még egy szempont, amit figyelembe lehet venni vásárláskor.
Akár el is lehetne kezdeni gyűjteni az infókat.A hőmérsékleteket valóban kicsit nehezebb összehasonlítani, de alaplapi hőmérséklet fényében talán lehetne valamelyest látni a hűtők hatékonyságát, nem?
Amúgy néztem, hogy van külön érzékelő a memóriáknál is, ami szerint a bordák jól teljesítenek, mert 33 fokosaknak írja őket alapon, GPU meg 35.

Chaser:
nekem pont elég, hogy ennyire veszi vissza. fogyasztásban és hőmérsékletben is alig jelentkezik.
A Sapphire 3850 PowerPlay a memóriához hozzá se nyúlt. Ez legalább azt is leveszi.Mindenki:
Ha lennétek olyan szívesek és beírnátok a 4670-eitek milyen órajelekkel (PowerPlay is érdekelne) rendelkeznek, megköszönnénk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB AIGO B352A Chieftec 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Az én régi Club3D-mnek jó, ha 35 fok volt az alap hőmérséklete. 

Akkor ez custom... frissítettem a listát.