Aktív témák
-
korcsi
veterán
-
Jiced
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #6786 üzenetére
Hát nem tudom, lehet benne valami, az anandtech-en 8.5-ös catalyst-al tesztelték, a hardwarecanucks-on meg valami "ATI 4800 Series 5 Beta (release: June 23rd) Public availability: this week."-el.
Ami érdekes, az a 4850 és 70es közti különbségek:
anandtech: idle: 44,8W load: 51,6W
hardwarecanucks: idle: 24W load: 51WEzek szerint ezen még lesz csiszolva (talán a 8.7-es catalyst megoldja).
Így már megnyugodtam. -
Pasztával simán felragad. Én a Chilla bordáit így költöztettem.
Neoteric: Abszolút nem hangos. Sőt! Szinte hangtalan. Egy dolog, amire figyelned kell, ha PCI-E a TV kártya, hogy amennyiben 1 16x és alatta 2 1x PCI-E foglalatod van, a Chilla azt helyet teljesen elfoglalja és kevés marad a TV kártya és a VGA között. NEkem is így volt.
-
Neoteric
addikt
válasz
jodamester #6784 üzenetére
először s1-et akartam, de a gépbe nekem még elk kell hogy férjen egy tv tuner, aminek a hangját be is kell vhova dugni, ezér még be kell raknom a SB live 5.1et is, és így már szűkös lenne az s1nek a hely, főleg ha teszek rá ventit.
viszont chilla kisebb, teljesítménybe kb ua ott van, viszont majdnem a duplája árban..
chilla a 2 kék alap coolerével milyen hangos amúgy?
-
Mappa
addikt
meg kell várni a jó hűtőkkel szerelt 4850
Muhahaahaaha végre megjött a PH! teszt
-
Szatesz
őstag
Kiváncsi leszek a 4870x2 t majd hogy oldják meg hogy jó legyen....Hütésileg ,és fogyasztásilag.....Mert elég meleg is lessz és elég sokat is fog enni...
-
-
emmm
őstag
válasz
jodamester #6784 üzenetére
Ha visszaolvasol, már írtam:
"...ANY cooler compatible with the HD3870 series will also be compatible with the HD4870 and HD4850. We tried the Thermalright HR-03 GT, Thermaltake DuOrb, Coolink GFXChilla and Arctic Cooling S1 Rev.2 and every one of them fit without any problems at all. Beautiful, isn’t it?"
A válasz: IGAZ.
-
jodamester
tag
válasz
Neoteric #6773 üzenetére
Nekem chilla-m van. Ahogy néztem a teszteredményeket+saját tapasztalat; teljesítményben jobb a hr03. A chilla viszont nem foglal annyi helyet, ezért kisebb pc-kbe ideális, meg olcsóbb is valamivel. Egyébként a chilla tényleg rámegy a 4800-as szériára? Van erről valami teszt is?
-
Jiced
csendes tag
A HD4870 idle fogyasztása kétségbeejtő, 44.6W -al magasabb, mint a GTX280-é, és 21.3W-al több, mint a HD4850CF. Gyakorlatilag ez a legtöbbet fogyasztó az 1 gpu-sok közt (üresjáratban).
-
Donnie
őstag
Nagyon sz@r a gyári hűtő. Mondjuk nem is tudom, hogy mikor volt utoljára olyan kártyám amin kicsomagolás után 1 percnél tovább volt fent az eredeti "cooler". Egyetlen gyári megoldással sem voltam eddig kibékülve
Az a kérdés már csak, hogy milyen cuccal ragasszam fel a HR-03GT-m VRM, memória hűtő moduljait majd az új kártyára. Sajnos a gyári ragasztó sem túl erős ami rajta van, nem hiszem, hogy egy "költöztetést" kibír, nem fog tapadni.
-
PyroS
senior tag
Hello.
Lehet,hogy volt már de azért belinkelem. ATI: 4850 és 3870 kéz a kézben
-
válasz
VaniliásRönk #6716 üzenetére
azért kell ennyi, mert rossz esetben az 5-utas szuperskalár unitban csak 2 ALU dolgozik.
az SBAA-nak pont nem segít, hogy nőtt az ALU : ROP arány, viszont a ROP-okban valószínűleg varázsoltak valamit, ettől lehet jobb az AA teljesítmény. meg gondolom némi további datapath optimalizáció is befigyelt.
igazából asszem az a nagy fegyvertény az ATI-nak most, hogy fel bírta számolni az anomáliákat, amik a 3800-as sorozatot kísérték - innentől majdnem mindegy, hogy kicsit gyorsabb vagy kicsit lassabb a 9800GTX-nél vagy akár +-os kiadásnál, érdemesebb ezt venni, mert modernebb és jövőbiztosabb, emellett kevesebbet fogyaszt. csak az a rohadt ref. hűtés ne lenne...
-
emmm
őstag
Ráadásul:
"This little exercise has made it apparent that provided it has the proper amount of ramsinks and VRM sinks, ANY cooler compatible with the HD3870 series will also be compatible with the HD4870 and HD4850. We tried the Thermalright HR-03 GT, Thermaltake DuOrb, Coolink GFXChilla and Arctic Cooling S1 Rev.2 and every one of them fit without any problems at all. Beautiful, isn’t it?"
Azért ez odab...ós!
-
Atheist
csendes tag
szerintetek a Chilla jobban hütené mint a DuOrb?
-
Csabahun
senior tag
Nagyon igazad van,örülök az új ATI vga-nak kicsit kezdem unni az Nvidia ténykedését.
Mindenesetre nagyon szép eredmények születtek a 4870-től,és ami a legfontosabb ugye nekünk magyaroknak, az ára is fele annyi mint a GTX 280-nak.
Szóval ha most vennék VGA-t akkor ATi 4870 lenne.
Ha igy halad az ATI ,nem tartom kizártnak,hogy leelőzi az Nvidiát.(bár ezt már most megtette ha nem is a leggyorsabb 1 kártyás megoldásával)
De ár/teljesítményben mindenképp.
Én nem adnák +60eft-ot a GTX 280-ra ,holott többet fogyaszt és nem sokkal gyorsabb.Szóval hajrá ATI !!!!
-
Tithian
őstag
Ez igazán tetszetős fejlemény: That being said, while the new Nvidia cards have the acoustical profile of a freight train coming straight at you, this card is dead silent.
A hőmérsékletek érdekesek, máshol olvastam már olyat is, hogy terhelés nélkül 80C körül járnak. Ilyen meleg lenne a 8800GT is? -
Donnie
őstag
Akit érdekel feljebb linkeltem egy jó kis 4870-es tesztet
-
Szatesz
őstag
válasz
VaniliásRönk #6761 üzenetére
Hát nem leáldozott hidd el sokan fogjak még venni mert szarert hugyert lehet majd öket venni...De az nvidia mar tulsokat nem keres rajtuk
Ezt az atit viszont ugy fogjak venni mint a cukrot...
-
Jiced
csendes tag
Egy kis info az NDA-ról, mert úgy látom van itt egy kis kavarás:
"According to an (unsigned) NDA document we have here, "The announcements on the RV770 will lift at 12.01am EST (05.01am BST/06.01am CET) on Wednesday 25 June, 2008.""Azaz hivatalosan ma 12:01 a.m., azaz ÉJFÉL után 1 PERCCEL ((közép európai idő szerint reggel 06:01-kor)) lejárt az NDA, az anadtech cikke is megjelent (pedig ők mindig betartják), ill. az AMD is eleresztette a www.unleashonetera.com -ot, sőt már az ati.com -on van egy szép flash a HD4870-ről.
A HD4800-as széria hivatalosan "meg van jelenve"!
-
waassy
tag
válasz
banderasz77 #6755 üzenetére
Már nagyon vártam az ATI visszatértét. Főleg azért mert mindíg úgy éreztem az NVIDIA-nak nagyobb a "hátszele". Asszem ideje lesz váltani.
-
Szatesz
őstag
válasz
Neoteric #6757 üzenetére
Hát igen de akkor bennevan hogy eltudod rontani mert nem mindenki cserelt már ilyet..ÉS a gari is elvileg ugrik...
És ha a 42 ezres árba beleszámolod akkor 50 be jössz ki vele...ÉS ha ugyan igy lessz a 4870 nél is márpedig igen valoszinu hogy hasonlo hütése van akkor az sem 55 k lessz hanem 62k....Nem mintha ugy nem lenne jo ára..csak igy kicsit szivás..
-
Donnie
őstag
Palit Radeon HD4870 512MB Graphics Card Review
"Let me sum this all up by saying that I hardly ever give an award to a newly released graphics card due to the mostly beta nature of performance and various other issues that always seem to pop up. However, the Palit HD4870 512MB we have tested here today not only bucks past trends but it smashed all of my expectations about how much people have to pay for ass-hauling performance. ATI has taken the approach of putting value before bleeding edge framerates and this card more than any on the market today proves that they got the formula spot on and then some. So, this card accomplishes something that has only happened once before in the history of this site; it wins both the Dam Good Award and the Dam Good Value Award. Bravo AMD, ATI and Palit. Bravo."
Embertelen
-
Szatesz
őstag
Hát igen bár adhatttak volna normalis hutot a 4850 re kitdja milyen szar hütö lessza 4870 en is...És ha veszel egyet és netan tuningolni akarod vehetsz rá egy másik hütöt ami garivesztessel jár és pézbe kerül...Ezt elrontota az ati mint anno az nvidia a 88gt ét
-
banderasz77
addikt
2900PRO-m óta GT-m majd GTS-em van, de nagyon örülök, hogy visszatérhetek régi szerelmemhez az ATI-hoz.
Végre ütős kártyák, jó áron és alakuló driverekkel. -
Pala
veterán
válasz
Szatesz #6748 üzenetére
Hát annyiból valóban nem, akkor ezt benéztem. De a GTX280 drágább, abból már talán kijön.
Nem is beszélve arról, hogy ezek az árak még tovább fognak mérséklődni, ez szinte tuti. Anno a megjelenés után 1 hónappal 40k-ért vettem a 3850-est, de aztán szépen lement az ára 30-ra, most pedig már még olcsóbban is lehet kapni.
Jelenleg a 4850-es van 40 körül, ami sokkal gyorsabb, de pár hét/hónap elteltével szerintem ez is lezuhan még néhány ezrest. Nem mintha így rossz vétel lenne. -
WiZARD
addikt
4850-en ramokat vajon mennyire kell hűteni?
mert gpu-ra van univerzális blokkom, ramokra max bordát tudok ragasztani.
20K körül nincs kedvem fullcover blokkot venni...(4870-re szintén áll a kérdés, bár ott gondolom esélytelen ez a felállás)
-
luw2win
őstag
Kiváncsi lennék ha pl egy E8400 al tesztelnének akk mit nyujt a CF mennyire tudja kihajtani
-
emmm
őstag
Ez a pár kép, megkeresve a hozzá tartozó tesztet...jaj
Nagyon durva, ha már ennyire faszán megy a CF...
Pala: egyetértek, még a végén CF leszek én is
-
Pala
veterán
válasz
Devid_81 #6745 üzenetére
Itt is közel van a 2-szeres teljesítményhez, csak itt felülről.
Az egész olyan hihetetlennek tűnik, végén még eljutunk oda, hogy megéri többkártyás rendszert kiépíteni, mert a plusz kiadott pénzedért arányosan több teljesítményt kapsz.
Egy GTX280 vagy egy 9800GX2 árából kijön 2db 4850-es meg egy jó Crossfire alaplap. -
Devid_81
félisten
Ezt mikor megláttam csak pislogtam
, ilyen még nem volt voodoo karik óta.
Pedig ha jól emléxem azok teljesítménye közel volt a 2x hez 2 kari esetén...
Érdekes és veszteséges játék lesz ez a konkurenciának.
Felőle lecsökkentheti az árakat AMD szintre akkor sem fog érdekelni egy karijuk sem, hiszem nincs saját atom erőművem egy vacak VGA karit táplálni... -
válasz
#57018880 #6742 üzenetére
Én a HOC kategorizálására írtam. Persze, ár alapján megmondhtaó, hogy a gyártó hova szánta az adott kártyát adott időben, csak az nem túl jó, hogy csupán az ár szabja meg és nagyon más nem is.
Az ár viszont mindig adott gyártó termékeire vonatkozik. Jó példa a 4870 és a GTX 200 sorozat ár és teljesítménybeli különbsége Mindegy, csak elkalandoztam ebbe az irányba.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem akarok közhelyes lenni. De tud valaki valamilyen bizalmas info-t a PH!-s tesztről?
Mert nekem az a gyanúm, bár ne legyen igazam megvárják a 8.7 drivert?Az meg túl messze lenne, jövőhónap közepe tája. Vagy még egy, lehet a 4870-est várják meg, vagy az is van már kereskedelmi forgalomban valahol magyarországon?
-
törölt tag
"De ez hülyeség. Amíg egy kártya gond nélkül megbirkózik a mai játékokkal élvezhető beállításokkal, nagyobb felbontásban is, ne taszítsuk már alsó kategóriába."
A kategoriakat tudomasom szerint az ar szabja meg. Legalabbis a gyartok mindenkeppen az ar szerint kategorizaljak termekeiket. -
Pala
veterán
válasz
Neoteric #6738 üzenetére
Picit gyanúsak ezek a számok, de én hiszek az Anandtechnek, már vagy 8-9 éve nézegetem a tesztjeiket és mindig azok alapján vásárolok, eddig még nem csalódtam bennük sose.
Az a helyzet, hogy ami NV részről árban versenyképes az AMD CF megoldásaival, az teljesítményben nem, ami pedig teljesítményben igen, az meg árban nem.stevve: mindenképpen bíztatóak az előjelek. Bioshock és CoD4 alatt egyértelműen tarolnak a 4800-asok, de a többi játék esetében is érezhető a gyorsulás. Főleg Crysisnél, ahol minden tized fps számít.
A fogyasztás is elég barátságos, egy 4850 alig eszik többet, mint egy 3870.
-
Neoteric
addikt
itt a 4850 CF gyorsulás több mint a duplája wazz
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #6736 üzenetére
Szinte tuti, hogy ez még érezhetően gyorsulni fog. Ha abból indulok ki, hogy a 3800-as kártyák is hirtelen gyorsultak fél év után a 8.5-ös, majd a 8.6-os catalyst kiadása után is. Saját masinámon tapasztaltam, de mások is hasonló jelenségekről számoltak be.
mod: ja és úgy tűnik, hogy a 4800-asok már elegendőek Crysishoz very highon, legalábbis dx9 alatt.
-
-
Ha a CF valóban ilyen mértékben fejlődik, akkor lassan az nV-nek komoly válaszra lesz szüksége... alig térek magamhoz.
c.zsolti: Értem, de azt nem értem, miért csak 4, max. 5 kártya tartozhat a felső kategóriába. Lehetnek árnyalatok egy kategórián belül, de így az alsóba gyömöszölnek olyan kártyákat, amelyek teljesítménye ég és föld. Na mindegy, ez ma a kánon, csak furcsának tartom.
-
Pala
veterán
válasz
luw2win #6732 üzenetére
Nem baj, de ez az "új" CF nagyon bíztató. Nézd meg a Bioshock tesztet, ott is a CoD4-ez hasonló dolgok történnek.
És valóban, ezek még a legelső driverek. De ha nem is javulna tovább a teljesítmény a későbbiekben, még akkor is nagyon korrekt.A 3850-esem meg teljesen elértéktelenedik ezek után; mennyiért tudom vajon elpasszolni, 15 ezerért?
A legnagyobbat viszont a 3870X2 tulajok bukják, úgy tűnik. -
luw2win
őstag
-
Pala
veterán
Az AMD most tényleg letett valamit az asztalra.
mod: luw2win: Szó, mi szó, több helyen még valóban nem korrekt a CF teljesítménye, de ahol működik, ott drasztikusan megnő a teljesítmény. A legfőbb dolog azonban az ár!! Egy 4850 CF már 80.000 körül beszerezhető lesz, ennyiért milyen alternatívát kapsz (teljesítményben) NV-től??
-
luw2win
őstag
Szeretem az Anandtech-es teszteket elég korrektek..
Sok helyen látszik a CF-driver által okozott hátránya a CF4870nek néha csak +5 fps növekedést ér el. Bár COD4 nél leestem a székről.. és még nincs kész a driver sem a 4870x2
mi lessz itt mégMég1x megnéztem COD4-et még több mint az single kártya 2x ét éri el
1GPU: 55.7 FPS ||||||||||| 2GPU: 118.4 FPS -
válasz
tzsolesz #6727 üzenetére
Azok lesznek a középkategóriás bástyái, amiket nem rég éllovasoknak szántak. 9800GTX és társai.
Azért az szörnyű, hogy a HOC kijelenti a tesztje végén, hogy a 4850 középkategóriás... Akkor a HD 3850 hol van?: alsóben, mint pl. a 2600XT vagy a 7600GT, ha még lejjebb megyünk? Kicsit leszűkítik manapság a felső kategóriát, közép is alig-alig és minden más meg alsó.De ez hülyeség. Amíg egy kártya gond nélkül megbirkózik a mai játékokkal élvezhető beállításokkal, nagyobb felbontásban is, ne taszítsuk már alsó kategóriába.
-
tzsolesz
nagyúr
Az ATI figyelmet fordít az alsó szegmensre is, ahogyan azt látom lesz még 4450/70-is, meg 4650/70 is. Az NV-nek egyáltalán lesz "versenylova" az alsó kategóriában illetve a középkategóriában?
Mert szerintem egy ideje nincs. Ezt csak megjegyeztem.
-
Pala
veterán
Nem tudom volt-e már linkelve, de itt az első hivatalos 4870 teszt:
A teljesítménye elég ütős, GTX260-at szinte mindig leveri, és a 280-ast is nagyon megszorongatja, holott feleannyiba (se) kerül. És akkor még a Crossfire-ról nem is beszéltünk, ami ilyen árak mellett sokkal inkább életképes, mint GTX200 fronton az SLI.
-
tzsolesz
nagyúr
A PCX-en igazi választék vanmár belőle. Van Asus(44K) , MSI (39K) , Sapphire(42K).
De 4870-es még sajnos itt sincs. -
Tibord
senior tag
kicsit szomorú vagyok most hogy megjelent ez a kari mivel igy a 3870-es kártyám nagyon hamar a béka segge alá kerül.
De most kiderül hogy melyik tesztoldal NVIDIA-s és melyik pártatlan (ATI-st azért nem írok mert az elmult 1-1,5 évben ez nem igazán jellemző.) Két részre lehetett bontani az eddigi teszteket. Vagy az ati lemaradt de ez a lemaradás nem volt akkora hogy egy ATI párti ember ne azt vegye (nem FAN), vagy az NVIDIA kb 50%-al jobb volt
Kiváncsi leszek melyik tesztoldal vállalja magára azt a "nemes" feladatot hogy megpróbálja leírni a 4800-as szériát.
-
TTomax
félisten
Holnap reggel viszem vissza a Gigabyte HD4850.em GPU Caps Viewer terhelés alatt egyszerűen megfőtt,2d-ben is hibázik,nagyon szomorú vagyok....
-
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #6705 üzenetére
Nézd meg a teszteket, 1920nál már érzdödik a memo limit.
Ha GPUmhzhez hozzáadsz 20%ot már egyértelmüen memo a szük sávszél.Modnjuk kevés embernek van 1920as monitora, 1600ban már igazad van, akinek meg 1920*1200ban megy a monitora annak jellemzöen nem probléma kiadni azt a plusz pénzt a 4870ért.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6714 üzenetére
Esetleg az SBAA miatt?
Szerk.: Vagy AA-nál más a szűk(ebb) keresztmetszet?
-
leviske
veterán
Még annyit belekötök, hogy én ezt kicserélném erre, vagy esetleg egy kisképpel utalnék erre a videóra...
Csak mer így túl sok lenne a különböző ATi jel. A Két fölső pedig valószinűleg passzolni fog a HD4800 series felirathoz.
Nah, befejeztem.
Szerintem minden, közeljövőben a HD4800 topikot használó tag nevében írhatom, hogy Köszönjük!
-
leviske
veterán
Nekem spec. tetszik... de majd a tetejére menjen majd HD4800 series felirat (Mint a HD3800 topikban), miután az AMD kiarkta az oldalára... (Bár ezt később bele tudja linkelni egy moderátor úr/hölgy is, ha szépen megkérjük)
(#6710): még nincs, de majd lesz...
Egyébként mikor jár le hivatalosan az NDA?
-
keIdor
titán
Véleményeket várok legyen az negatív vagy pozitív.
Tippeket is szívesen elfogadok, sőt kérnék! Ha valakinek van valami ötlete azt mondja el akár itt, akár privátban!
Valamint szeretnék megkérni egy hozzáértő, ráérő
embert, aki összeállít egy kis UVD 2.0 ismertetőt! Sajnos ma (is) sokat rohangáltam, fáradt vagyok és már nagyon mennék aludni és rocket kolléga is éppen most dolgozik... szóval erre per-pill már nem jutott idő, de keresgéltem is róla infókat, hogy mi változott, de semmit se találtam. A HD4870 és X2 rész majd természetesen bővűlni fog amint jönnek róluk az adatok.
üdv. rocket és Keldor papa
-
DrM
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #6702 üzenetére
Óóóó, én már összeraktam itt fejben hogyan lesz a jó gép
Csellel megoldom hogy legyen egy dolgozós meg egy jáccós install, aztán a dolgozós ne lássa az ATI kártyát és a 9600gt rajzol, a jáccóson meg a g94 számolja a dobozok repkedését a piros meg elkápráztat
-
válasz
VaniliásRönk #6638 üzenetére
is kapcsolatban vannak - szar volt a hűtés is
igen, ebben a tesztben tuning is volt, de nem tudom, milyen szobahőmérsékleten készült.janos666: az OK - de aki nem akart hűtőt cserélni, annak megfőtt...
6691: a 800 SPre / 160 szuperskalár unitra szerintem azért van szükség, hogy a játékok jellemzően gyengén párhuzamosítható shader kódjaihoz legyen elég egység. láthatóan az ATI SP-k sokkal olcsóbbak tranzisztorszámban, úgyhogy why not?
-
leviske
veterán
válasz
Beowulf_78 #6703 üzenetére
Eddig is tisztában voltam vele, hogy a mag órajele számít... ami miatt arra következtettem, hogy talán a memória órajele is közrejátszik, mert a HD4850 és a HD4870 közt magórajelben nincs 30%-os különbség.... teljesítményben viszont valószinűleg ekkora lesz.
(#6692) rumkola: abból a szempontból nem hinném, hogy árcsökkentésen kívül valamivel is tudna válaszolni az nV, mert az ATi ügyesen ködösített. Mindenkiben a 480SP élt, nem pedig a 800.
Megint bekapta a horgot, mint annó a 8800GT vs. HD2950>HD3800 idején.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12T - egytucat
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- RAM topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest