- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
VaniliásRönk #12024 üzenetére
Nézd meg a csövek feliratait és eljöve a megvilágosodás
AC venti felapplikálása kötegelővel 1.5 perc (1 perc gondolkodási idő bennevan).
2db 8as egymás ellen dolgozik majd és örvényelteti a levegőt, azért jobb 1x12..
Kemény 1kért lehet kapni, nem nagy tétel szerintem. S1 rev.2 meg 4k körül van.
Ha nem lenne sokszor gond a mérete, nem lenne konkurenciája, nagyon jó hűtő. -
Speed®
titán
válasz
VaniliásRönk #12015 üzenetére
Nyílván nem a ramsünik miatti exkluzivitásra céloztam..
Valami olyasmit várnék, mint ánuszék Aquatankja.forceberg
Igen, gyári szintű teljesítményre képes. Tuninghoz már 12Von is gyengus.
S1 klasszisokkal jobb lesz, de én AC 12025PWM ventit raknék rá inkább. -
nepszter1
addikt
válasz
VaniliásRönk #10374 üzenetére
5 napja vettem a gépet fogalmam sincs mi tévő legyek még jó van ha 5 éves kidboom de 5 napja idegembe nem tudom már mit csináljak
#10376 már irtam az alaplapnál de basznak ott segíteni a biosal kapcsolatban is
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10057 üzenetére
CPU limit van még 4 magos 3,6 nál is
#10112 Nekem XP-n müxik, nálad a problem! -
Tomate
veterán
válasz
VaniliásRönk #10072 üzenetére
Látom amit látok
Elég durva túlhajtásról beszélünk a fent linkelt esetben, de az eredmény szép. 4870CF egy normális driverrel, vga tuninggal és egy ugyan ilyen 4,5 gigára húzott quaddal simán átlépi ezt a 23.000-et. Ugyan az lesz a 4870CF&4870X2 esetében mint a 3870CF&3870X2-vel, hogy néhol a CF jobb lesz mint az egykártyás megoldás?
-
janos666
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10031 üzenetére
Hát ez se annyira igaz. Nem vitték túlzásba a RAM-ok hűtését, csak a kerethez csatlakozik thermalpadon át, a lamellékkal meg a rézmaggal alik van kapcsolata. A többi IC közül meg csak egy vékony sávnyi cucc (gondolom fetek?) kapott még hővezető padot a kerethez. A nyák többi rész a kerethez se ér hozzá, a rézmagos hűtő meg csak a GPU-t éri, a venti meg csak a lamellákon fúj át.
-
janos666
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10018 üzenetére
Mért? Szedted már szét a 4870 gyári hűtőt? Én ma igen, és szép darab ez. Ha nem lennének felülről zárva a lamellák és rárakhatnék egy 9cm-es ventit még voltmodot is lazán vinné 70°-os GPU-val. Rézmag, vaskos hőcső, méretes lamellák...
-
SzlobiG
félisten
válasz
VaniliásRönk #9658 üzenetére
Jó igen az valóban jó volt, nem is adtam oda a 2900XT-hez.
-
FragMaster
addikt
válasz
VaniliásRönk #9658 üzenetére
Járhatott volna most is...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
VaniliásRönk #9631 üzenetére
5V-on nem hangos és 3D-ben 60 fokon tartja a 4850-et, teljesen jó az
-
válasz
VaniliásRönk #9583 üzenetére
50w-tal erősebb mint mi? Mint a sima 350wos FSP vagy mint a 400w-os Chieftec??
kispéé Köszi, neked legyen igazad -
grimetime
tag
válasz
VaniliásRönk #9035 üzenetére
nem szó sincs róla, de láttam 5-6k-val olcsóbban is.... persze elhanyagolható a különbség, meg így is megveszem, szal mind1.
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8957 üzenetére
Tesztek szerint a GTX280 kb. 20%-kal fogyaszt tobbet mint a HD4870 load alatt, R700 2xRV770 GPU-ja pletykak szerint magasabb orajelekkel jelenik meg mint HD4870, szoval ha szerinted a GTX280 ilyen dolgokat okoz, akkor az X2 maga lesz az armageddon
-
TTomax
félisten
válasz
Azért a 4870 idle fogyasztásától sem kell rózsaszirmokat dobálni...mert több mint a GTX280-é...ugye,,,
Az már más tészta hogy simán 160/500-ra kell BIOS.ban belőni és akkor megint más a leányzo fekvése...csak nem értem gyárilag ezt miért nem lehetett megvalósítani??? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
xD, ez a mondat tetszett!:
Ami lemaradt: azt is jó észben tartani, hogy a GTX 280-at tuningolva nem csak a kártya és a táp olvadhat le, hanem a legközelebbi atomerőmű összes működő (és már leállított) blokkja is. -
naot
tag
válasz
VaniliásRönk #8897 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, így már jobban képben vagyok.
-
SpZ
senior tag
válasz
VaniliásRönk #8903 üzenetére
jah
Nem vágod, a vga ventillátora vmi gyári folytást kapott, elvileg vmi biosz frissítésel meglehet oldani csak nem tudom, hogy kell frissíteni. -
naot
tag
válasz
VaniliásRönk #8897 üzenetére
Értem, tehát van olyan gyors a proci, hogy "követni" tudja a videókari sebességét?
(#8898) eisento
Mit takar a "T2D", "T2D-X LR" jelzés? -
naot
tag
válasz
VaniliásRönk #8893 üzenetére
Igen, elszállt az idő a monitorom felett - egy Samsung SyncMaster 710N-ről van szó. De azért nem gondoltam volna, hogy ilyen "ki a fene használ még ilyet?" kategóriába süllyedtem.
Egyébként a CPU limit az kb. hány FPS-nél áll be? Mert egyenlőre nem igazán van keret új gép és még új monitor kombóra. Szóval ha nem olyan vészesen alacsony ez a szám, akkor először mégis számítógépet vennék, mert ha lehet, akkor az még ótvarabb kategóriába esik - Celeron 1,7GHz, ATi 9600, 1GB RAM.
-
leviske
veterán
válasz
VaniliásRönk #7367 üzenetére
Már volt.
Bár, ha jól emlékszem, nem ugyan ez.
Legalább már van a Gainward 70-esről is kép és letisztult a helyzet a Force3D körül is...
Ugy tűnik, hogy Inno-ék nem akarnak annyira mellékszereplők lenni az ATi piacon... a Force3D féle karik elég minőséginek tűnnek. (Nem mintha nem refkártyákat gyártanának és gyártottak volna eddig is.)
-
barnam_
nagyúr
válasz
Lehet hülyeség, de jó látni hogy előszedték Ruby képét, amit még az X1900/50 XT/X-en használtak. Még mindig jobb mint amit a Sapphire rak a kártyáira
[link]
-
CséZé
őstag
válasz
remélem lesz belőle valami GS féleség
nemcsak a referencia
-
Dare2Live
félisten
válasz
Érdekes cikk.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Meg nem volt 10x csak vagy 3x lattam eddig.... Amugy komolyan ez a kartya teljesen a hatalmaba keritett, nem jatszom sokat de tuti venni fogok egyet.. Olyan leszek mint az oreg bacsi aki megvette a windows mert mindenki azt vette de meg gepe sem volt (a win legenda)...
Mod: Gainward nVidiam van....
-
Rozs
csendes tag
válasz
Nagyon kemény, a Gainward ATI kártyát dobott ki!?
-
Jiced
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #6786 üzenetére
Hát nem tudom, lehet benne valami, az anandtech-en 8.5-ös catalyst-al tesztelték, a hardwarecanucks-on meg valami "ATI 4800 Series 5 Beta (release: June 23rd) Public availability: this week."-el.
Ami érdekes, az a 4850 és 70es közti különbségek:
anandtech: idle: 44,8W load: 51,6W
hardwarecanucks: idle: 24W load: 51WEzek szerint ezen még lesz csiszolva (talán a 8.7-es catalyst megoldja).
Így már megnyugodtam. -
válasz
VaniliásRönk #6716 üzenetére
azért kell ennyi, mert rossz esetben az 5-utas szuperskalár unitban csak 2 ALU dolgozik.
az SBAA-nak pont nem segít, hogy nőtt az ALU : ROP arány, viszont a ROP-okban valószínűleg varázsoltak valamit, ettől lehet jobb az AA teljesítmény. meg gondolom némi további datapath optimalizáció is befigyelt.
igazából asszem az a nagy fegyvertény az ATI-nak most, hogy fel bírta számolni az anomáliákat, amik a 3800-as sorozatot kísérték - innentől majdnem mindegy, hogy kicsit gyorsabb vagy kicsit lassabb a 9800GTX-nél vagy akár +-os kiadásnál, érdemesebb ezt venni, mert modernebb és jövőbiztosabb, emellett kevesebbet fogyaszt. csak az a rohadt ref. hűtés ne lenne...
-
Szatesz
őstag
válasz
VaniliásRönk #6761 üzenetére
Hát nem leáldozott hidd el sokan fogjak még venni mert szarert hugyert lehet majd öket venni...De az nvidia mar tulsokat nem keres rajtuk
Ezt az atit viszont ugy fogjak venni mint a cukrot...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6714 üzenetére
Esetleg az SBAA miatt?
Szerk.: Vagy AA-nál más a szűk(ebb) keresztmetszet?
-
DrM
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #6702 üzenetére
Óóóó, én már összeraktam itt fejben hogyan lesz a jó gép
Csellel megoldom hogy legyen egy dolgozós meg egy jáccós install, aztán a dolgozós ne lássa az ATI kártyát és a 9600gt rajzol, a jáccóson meg a g94 számolja a dobozok repkedését a piros meg elkápráztat
-
válasz
VaniliásRönk #6638 üzenetére
is kapcsolatban vannak - szar volt a hűtés is
igen, ebben a tesztben tuning is volt, de nem tudom, milyen szobahőmérsékleten készült.janos666: az OK - de aki nem akart hűtőt cserélni, annak megfőtt...
6691: a 800 SPre / 160 szuperskalár unitra szerintem azért van szükség, hogy a játékok jellemzően gyengén párhuzamosítható shader kódjaihoz legyen elég egység. láthatóan az ATI SP-k sokkal olcsóbbak tranzisztorszámban, úgyhogy why not?
-
rumkola
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6691 üzenetére
Nyilvánvalóan lesz válasz, butaság azt hinni, hogy nem. Vagy jön új hw az nv-től, vagy 20K lesz a 8-as sorozat.
-
Neoteric
addikt
válasz
VaniliásRönk #6638 üzenetére
ha rádobnék egy 4850-re egy gfx chilla-t akkor jelentősen csökkenne a hőmérséklet?
mod: nincs vmi grafikon h stock cooler vs chilla? -
válasz
VaniliásRönk #6598 üzenetére
utálták is ezért őket sokan - sőt, az Inno azzal a szériával lőtte el a piaci kredibilitását annyira, hogy máig sem tudtak teljesen talpra állni
egy légkondis helységben load alatt 90 fokos kártya ebben a gatyarohasztó időben simán elüti a 100 fokot (ahogy azt fentebb is linkelte valaki) - annak meg már kezd egészségkárosító hatása lenni...
-
Tithian
őstag
válasz
VaniliásRönk #6598 üzenetére
Ha jól emlékszem, a GeForce 3-ak megugrották a száz fokot is, de mivel jól működtek, akkor ez be lett tudva annak, hogy újak, és ennyi elfogadható, ha kiválóan teljesítenek. Azóta persze változtak az igényeink.
Az ASUS ezzel az új AITD játékkal érdekesen választott, sajnos az előző részhez hasonlóan ez is méltatlan a nagy elődökhöz. Pedig jó ötlet van benne nem is egy.
Az egy gigás verzió viszont ügyes húzás. Mivel még nincs infó arról, érdemes-e plusz memóriás 4850-et venni (csak sejteni lehet, hogy nem igazán), talán a szokásosnál is többen választják majd a duplamemós verziót. Bár ha kellően olcsó lesz, a hűtés miatt is sikeres lehet... -
katt777
félisten
válasz
VaniliásRönk #6434 üzenetére
Francokat gyorsabb az X2, ha egy játék nem támogatja a több GPU-t.
Jimanszky: Minimum 2.4GHz...
Ha efljebb húzod, stabil lehet, de inkább egy 3850 alá való.
stevve: CoD4 gyorsul több GPU-n, csak vsz. ATI-val szar. Benézni talán tényleg csak a hivatalos tesztek után lesz érdemes.
cizoe: Csodálkoznék, ha igazi teszt lenne, amikor az ATI kínosan vigyáz, nehogy bármi kijöjjön a megjelenés előtt. Ha majd Guru3D-n lesz teszt, annak inkább hiszek. Persze te is azt hiszel, amit akarsz.
(De a távol-keleten mindent hamisítanak.
)
4850 bios-szal meg akkor megint eljátszották uazt, mint a 3-as szériánál. Bios flash, aztán mehet a menet.
luw2win: Hogy mit fog művelni CF-ben, abba inkább bele sem gondolok...
Muréna: Nem tudnak. Ennyi. Kérj takarítást.
Úgysem értik meg, hogy nem lehet valós egy megjelenés előtti teszt sem, ez csak az adott oldal látogatottságának növelését szolgálja a maflábbak megtévesztésével.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
VaniliásRönk #6337 üzenetére
passzívan nem viszi el nyáron az S1 (vagyis elviszi, de ugyanolyan tűzforró, mint a gyári "hűtővel"), 2D-ben 15 fokot ver rá a Chilla ventilátorral és mivel abszolút halk, ezért nincs értelme az S1-nek, pláne, hogy a forróság nem tesz jót a kondiknak pl.
-
No-kia
addikt
válasz
VaniliásRönk #6300 üzenetére
és akkor elmondhatnád magadról hogy meg van a 3850 teljesítményének 2/3-a, 5 ezerrel drágábban mint egy 3850
-
No-kia
addikt
válasz
VaniliásRönk #6296 üzenetére
én is gondolkodtam egy 9600pro cf-en de sajnos nem támogatja
-
vers
tag
válasz
VaniliásRönk #6285 üzenetére
shader tesztben biztos nagyobb lenne a gyorsulás , csak azt még nem terheltem le
ettöl függetlenü a memoria cefetül visszafogja a kártyát -
nsrking
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5799 üzenetére
Engem perpil nem zavarna...
munky: De hamarosan aki majd csak egy - két teszt erejéig veszi meg, az majd úgyis adja vmennyivel olcsóbban, szóval lesz ott 40 k alatt.
-
cizoe
őstag
válasz
VaniliásRönk #5799 üzenetére
Szvsz nincs már hová mélyrepülnie egy 88gt-nek. Eleve olcson adták mikor kijött, a mostani ~35 k-s ára már nem sok haszonkulcsot feltételez. 98gt váltja majd, az pedig nem kezdhet a béka alsó szartúró lába alatt...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
VaniliásRönk #5789 üzenetére
Ezt el is hiszem, brutális az 50-es is (akkor milyen lehet a 70-es??), egy kis problémám van vele hogy azzal a kenyér szelet hűtővel baromi meleg
de most nem NV-ATi vitált probáltam kezdeményezni, csak azt hogy minek kell egy 3,6GHz C2D egy ilyen VGA alá, de a fő hírdető még nem válaszolt
..
-
alien_
őstag
válasz
VaniliásRönk #5682 üzenetére
Egyes elméletek szerint többről van szó, de én csak 125fps -re korlátozott (strafelni legideálisabb érték) Q3-al próbálkoztam Clan Arena-ban, és annál pörgősebb fps élményt elképzelni is nehéz, nem értem, minek 125 fölé menni
Elvileg CS-ben is 1.4-ig lehetett frankón strafe jumpolni, csak picit nehezebb volt, mind Quake-ben -
Vasinger!
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5677 üzenetére
Mert nagyon kicsi lesz a hitboxom.
Nemtom hallotátok e hogy ezeknél az FPS játékoknál a több fps előny. COD2-be, nagyobbat ugrasz, ha nagy az fps-ed. És mondom nem csak source-ra, hanem főleg.MAx részletességre gondoltam és 1280x1024 be
-
Skizz
addikt
válasz
VaniliásRönk #5646 üzenetére
Az bizony nagy hiba lenne, mert akkor már szaré-hugyé lehet csak eladni a GT-ket, attól tartok. -
R.Zoli
őstag
válasz
VaniliásRönk #5569 üzenetére
Tényleg, Rocket most ,hogy dícséri az Ati-t aztán pár hete még ha visszaolvasnánk a nagy szkepticizmus volt csak a szavaiban a 4800 szériára vonatkozólag enyhe fikázós hangnemmel fűszerezve
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5569 üzenetére
Ez teny megallapitas, tesztekbol ez derult ki, valoszinuleg a rossz pasztazas, es a gyarilag alacsony fordulat kettose adja az egyelore nem tul hatekony gyari hutest, ha lesz valami program ami felismeri a kartyat, lehet majd vele allitgatni a fordulatat a ventinek, akkor javulhat a helyzet.
-
T.Peter
őstag
válasz
VaniliásRönk #4989 üzenetére
Ázsiában sem a nők használják többen. Biztos arra gondoltak, hogy majd ajándékba adják a nők, és ha meglátják, biztos ezt veszik meg, mert milyen nőies.
-
cizoe
őstag
válasz
VaniliásRönk #4148 üzenetére
Már csak az a kérdés hogy mivel járok jobban. 3870cf-fel vagy egy 4850essel.
Valószínűleg az elsővel picit jobban.
-
keIdor
titán
válasz
VaniliásRönk #3713 üzenetére
Phenomból egyelőre nem kérek...
majd talán 45nm-en...
-
Szatesz
őstag
válasz
VaniliásRönk #3681 üzenetére
És akkor hogy néz ki megveri öket? valami sejthetöt mondjatok már
-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk #3402 üzenetére
A novekedes a tobbi shader alapu tesztben orajelre normalizalva a 480->800 alapjan alakul:
Perlin noise = 2.37 ; Pixel Shader = 2.34 ; Particle Shaders = 2.2
Az MT fillrate eredmenybol az latszik hogy 32 TMU van az viszont akkor nem vilagos hogy lehet 800 shader akartyaban. Ha 10x16 a felallas akkor 40-nek kene lennie.
-
válasz
VaniliásRönk #3402 üzenetére
mindkét pletyka 1TFlops körüli számítási teljesítményt ígért, a 480SP esetében külön shader clock domainről volt szó, ezért a perlin meg a hasonló tesztek eredményei nem meglepőek.
nem tudom, végül mennyi lesz a core clock (700-720MHz körüli RV670-nel egyenértékűek a vertex számok) - de akár még az is lehet, hogy a triangle setupon is optimalizáltak egy kicsit
def26: az nVidia jellemzően szokott tartalékolni optimalizációkat új launchokhoz
-
válasz
VaniliásRönk #3395 üzenetére
lehet, hogy az illető tesztet a triangle setup fogja vissza, az pedig az alacsonyabb core clock miatt van.
-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk #3386 üzenetére
Mi alapjan?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3386 üzenetére
vertex-ben még mindig erős...
-
laci666
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2509 üzenetére
Az AMd-nek is 0 tapasztalata volt 55nm és mégis egyből sikerült.Igaz rv670 magja csak 666millió tranyot tartalmaz ez meg 1.5 milliárdot ha jól tudom.És az nem mindegy ennek a dögnek még az 55nm is kevés lesz
, 45vagy 40nm az feküdne igazán neki.De az még hol van,még az üveg hegyen is túl akarom mondani még álmodnak csak róla.
-
válasz
VaniliásRönk #1419 üzenetére
A GPU áttervezésére bőven volt idejük, de ezt leszámítva nekem is nagyon hasonló a véleményem - egy nagyon alapos megelőző hadműveletet látunk. Az nVidia minden potenciális ügyfélkörének hangos üzeneteket küld jelenleg - olyan ez, mint egy egész pályás letámadás.
Én amúgy egyedül a cache-t látom neccesnek - nem azért, mert nehéz kitalálni, hanem mert rohadt sok tranzisztort visz, és ezért ki tudja, mit kellene beáldozni...
-
keIdor
titán
válasz
VaniliásRönk #1170 üzenetére
Én Uri Gellerben hiszek
-
Curse
tag
válasz
VaniliásRönk #1086 üzenetére
Látszik valami különbség AC-ben 10.1-el a képben vagy a sebességben?
-
Bontosaurus
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1010 üzenetére
Köszi a cikket!
Anno, mikor a K8 piacra lépett, az Intel mit mondott az integrált memória vezérlőre? Minek az!
Kicsit később, halkan bevalotta ő is belefog egy ilyenbe,mert jó, de kb. 5 év, mire elkészül vele... Nehalem, QPI: év vége. A P4 aggóniájába nem egy cég belebukott volna.
Az ütőképes Larrabee-ig, pedig szintén alhatunk még egy kicsit.Viszont a NV?
Még ma megveszi a VIA-t, vagy holnap már hiába veszi meg, késő lesz!
Kicsi kibúvó, hogy az NV is tagja a Hyper Transport konzorciumnak. Ami komoly előny!
Ha minden kötél szakad, kitehet egy-több HTX portot az alaplapjaira. De ez igazi rémálom lenne, akkor inkább a saját CPU.
Viszont igy is minimum 2011 vége - 2012 közepe lenne, mire megjelenne egy igazi NV CPU. Addig NV*IA lenne.Mint ahogy a Fusion-ig A-TI/MD korszakot élünk.
-
Bundás22
őstag
válasz
Az nVidia érzi a vesztét
miért is? mert soha erősebbek, profitálóbbak nem voltak?attól még mondjuk elég unintelligens tőlük h beszólnak az intelnek most meg leszólják a konkurrenciát
az is igaz h az AMD túl sok projektbe fogott
túlvállalja magát, lehet megadja magát a cég, bár sztem r770 vs gt200 között nem lesz 20-30%-nál nagyobb kül(mindkettő egy teraflops kábé), de az is lehet h kevesebb lesz a különbség
mindegy én csak azért is atit veszek, ha gyengébb lesz annyival lesz olcsóbb nem mind1?
-
rocket
nagyúr
válasz
Melyik reszbol sikerult ezt leszurnod?
En nem latok erre utalo reszt.
Van boven igazsag abban amit mondott, az AMD teljesen padlon van, kiutottek oket es hiaba szamoltak rajuk nem tudtak felallni, egyre kevesebb penzuk lesz R&D koltsegekre, ebbol meg komoly eredmenyeket mar nem lehet elerni csak ha konkurencia hibazik, erre epiteni a jovot meg nem lehet. -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #978 üzenetére
Ráadásul a GX2-be be kellett építeni egy védelmi funkciót, ami abból áll, hogyha valamelyik mag túl melegnek ítéltetett, akkor visszaveszi az órajelet a felhasználó tudta nélkül
-
Bontosaurus
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #978 üzenetére
Több dolgot akartam elmondani egyszerre. Bocsi!
Az 1 -2 U-s, rack-be szerelhetőknél mindez nem számít. Abban a világban villanyszámla fele a hűtéste megy el. Ez része a PH-cikkhez szól. Az NV az 1,4 Mrd(?) tranzisztorszámból pedig ki akar hozni mindent.
Itthon már nem túl rózsás a helyzet.
Mert lehet, hogy 1,52 TFlops az elvi teljesítményt, ami mellett nem fűt annyira bele fogunk tudni rakni előbb, vagy útóbb a gépünkbe, de ki az aki a kipréselhető 18,75%-os tunningot benne hagyja?
A másik effelé mutató tendencia, hogy egyre megfizetthetőbb áron fognak kijönni a 3-4 videokártyát befogadni képes alaplapok.
S, ha megéljük a jól megirt .drv-k is...
Egy plusz kártya pedig olcsóbb, mint a teljes platform csere.A egyre kissebb csíkszélességű termékek pedig csak az idő kérdése. A két GT200 egy nyákon, 45 nm-nél előbb tényleg nem várható.
-
Bontosaurus
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #968 üzenetére
Nyert!
2*250W / kártya mellett, 3 - 4 db kártyához sehol sincs ekkora táp! /Na jó szerver táp igen, de abból gépet lehet venni.../
45 nm-nél is kérdéses a fogyasztás.
A felvetésem a mai trend kitolása:
1. Új csúcskategóriás chip.
2. Kissebb csikszélességen revízió. Némi teljesítménynövekedés.
3. 2 db chip 1 nyákon, a már csökkentett sávszélességel. Elvi duplázás...
4. Új csúcskategóriás chip +50 - 80% teljesítmény a 3. hoz képest -
R.Zoli
őstag
válasz
VaniliásRönk #936 üzenetére
Ezt a Quake 4-et egy darab Larrabee produkálja... Mint mondtam többchipes megoldások valószínűek...A Éarrabee-t desktopra is szánják nem csak GPGPU-s munkaállomásokba...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #867 üzenetére
AZ MS-nek nagyobb gond, hogy a Pistára nem kapott rá a nép. Édesmindegy számukra az nV és az AMD harca amíg a saját házuk táján nem tudnak rendet rakni.
Amúgy meg az nV a következő DX-szel éppen elég bajban van, mert az összes komolyabb technológiát az AMD dolgozza ki, az nV csak az A-Buffert adja a rendszerhez. Ezért dolgozik eszeveszettől azokon a handled kütyükön és a grafikus kijelző technológiáin. -
válasz
VaniliásRönk #867 üzenetére
no igen, de mit tudna tenni az MS?
-
válasz
VaniliásRönk #864 üzenetére
sajnos én is így gondolom. ha igaz lenne, amit mondtak (kimarad egy post processing pass), annak legalábbis az állóképeken jól látható jelei lennének...
-
dokar
addikt
válasz
VaniliásRönk #831 üzenetére
hű de jó lenne
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #829 üzenetére
Nem volt rá idejük a pár millió nvidiaától kapott zöldhasú számolgatása közben.
Egy olyan szemét eszközöket alkalmazó cég ellen mint az nVidia csak hasonló magatartás lehetne sikeres. Ők is megvehetnének pár fejlseztőt kilóra.Teljesen át kellene alakítani az AMD marketingjét.
-
dokar
addikt
válasz
VaniliásRönk #794 üzenetére
sztem ebből arra lehet következtetni, hogy geforce 9000 széria után végre az MS API szabványnak megfelelő DX10 .1-es karit fog kidobni az nvidia. ez annyiból lesz jó, hogy a játékfejlesztők kezéről lekerül az nv féle bilincs, de rossz lesz az amd-nek, mert így nem fog bukni az nvidia nagyot. a user jár a legjobban.
-
janos666
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #757 üzenetére
Nemtudom, de szerintem azt bizonyítja hogy zavaros a verziójelölésük...
Mikor elkezdem lerni az fut végig hogy 70 kell a végére nem 50 és azzal hogy 800 mintha elintézném a generációt is. (a 3 meg úgy elé mert adja magát hogy oda valami szám még...)
És 320Mb-os GTS-ről meg 4870-ről akartam írni, nem lehet kitalálni mi akart lenni? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #569 üzenetére
Jut eszembe, vannak kisebbek is (RV740/710).
-
válasz
VaniliásRönk #549 üzenetére
sőt, egyáltalán nincs értelme VGA-t venni, és akkor a kör nemcsak bezárult, hanem meg is szűnt
-
leviske
veterán
válasz
VaniliásRönk #549 üzenetére
Ilyet én nem írtam.
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #504 üzenetére
Melyik resze tunik ugy, hogy hivo lennek? csak leirtam tenyekre hagyatkozva mai viszonylatban egyatalan nem sok az az 1 milliard tranzisztor, amit eddig pletykaltak 1.5-1.8 milliardot az meg viccnek is rossz volt.
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #291 üzenetére
Ja, valami ilyesmi. De hogyhogy linux alatt nem vettem észre különbséget doom3-nál? (mondjuk akkor már 7600GT-vel néztem), mert ott aztán tényleg nincs directx.
Megint szétoffolunk valamit :>
TomBoy1986: Nehogy érts félre, nem puncs, de sok fórumozót le kéne cserélni TomBoy1986-ra, ha lehetne. Komolyan meghatódtam, ill. majdnem, ritka az ilyen.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #280 üzenetére
Még fel se tettem. Láttam havernál 8800GTS 320-on, nem ájultam el, így maradtam a COD4-nél. Szóval nekem ennyit jelent pl. a Crysis
Armando_19:
Egyetértünk, bár annyival kiegészíteném, hogy az egész NV kártyaparkot akkoriban megfektette a Doom3 - meg minden, ami komolyabb DX9 volt. Bezzeg a 9700Pro-katrocket:
Nem sok olyan tesztet láttam, amiben a Crysis volt csak. Én mondjuk ált. ki is hagyom, inkább olyan érdekel, ami reális eredményt mutat.Amúgy az RV770-hez visszatérve:
Szerintem egy versenyképes termékskálával fog előállni az AMD a HD4xxx szériával, legalábbis az előzetes adataimból nekem ez jött le (Forrás1 , Forrás2 , Forrás3).
Szóval én optimistán tekintem az AMD jövőjét (legfeljebb IBM lesz
)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #51 üzenetére
Nem fáj ez nekem csöppet sem,sőt örülök neki,remélem tényleg beválik nekik.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #45 üzenetére
Ha növelik a TMU-k számát, akkor éppen saját magukra cáfolnak rá, és belátják, hogy kénytelenek az NV-t követni ha versenyben akarnak maradni.
Már az X18xx-as sorozatban is mellékesként kezelték a TMU-kat, mert úgy jósolták, hogy a PS fogja kiváltani. Csakhogy a textúrázást nem lehet megkerülni, mert az alap csontvázra mindig felkerülnek a textúrák és erre pedig az árnyalás.
Még sok időnek kell eltelnie, hogy a VS és a GS elterjedjen, és ez az NV akaratától függetlenül is így lenne, de így, hogy itt az NV, mégtöbb időre van szükség. A számtechben bármilyen generációs váltást nézel, egyik sem zajlott le egyik pillanatról a másikra. A DX9-es VGA-k megjelenésekor is többségben voltak a DX7-es játékok, és a DX10 megjelenése után 1,5 évvel is a DX9-esek vannak többségben.
Naszal a lényeg, hogy ha az RV770 olyan lesz, mint itt írják, akkor elég ütős lesz.
Az NV válasza állítólag még mindig G80 alapú lesz, de ahogy megfigyelhettük, ők a G92-ben szintén növelték a textúracímzők számát, viszont a ROP-okat meg már csökkentették, és náluk már ez a szűk keresztmetszet a mai játékokban.Szóval ahogy én látom, hogy a következő generációban a két gyártó GPU-felépítése közelíteni fog egymáshoz.
Pár év múlva már ugyanolyan gyors lesz mind2.(talán nem írok hülyességet, mert így szükségtelen lesz két gyártó, az NV szépen le is amortizálja a VGA-bizniszt).
-
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #45 üzenetére
Legalább megvan az egyetértés.
Egyébként egész reálisnak tűnnek nekem ezek az adatok, csak 2 dologtól félek: a gyártási költségektől (tehát, hogy milyen áron lehet majd megvenni) és attól az 1050MHz-től. Azt nehéz megemésztenem, szerintem kamu.
-
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #41 üzenetére
Az a +50% TMU Abu85 kifejtette, hogy miért nem igazán lehetséges. (Ha jól sikerült leszűrnöm a lémyeget
) Sokkal jobb lenne 48TMU. Hiszen ha a shader teljesítmény a duplájára nő, akkor azt a +50% TMU-t kevésnek tartom. Az AMD nagyon ragaszkodik a hatalmas ALU:TEX arányhoz, szerintem túlságosan is.
Szerk.: Ajjaj, azt hiszem te az rv740-ről beszélsz...
Nah mindegy...
Szóval én az RV770-nek a 32TMU egységét keveslem. -
fLeSs
nagyúr
válasz
"Ha ez igaz, az RV740 nagyon durva lesz, hülyére fogja verni a G94-et, az RV770 meg...
"
miben, rightmark geometry shaderben?
-
leviske
veterán
válasz
Nem számít, az nV írat majd olyan játékot, hogy inkább semmilyen rendszeren ne fusson, csak azért, hogy az AMD ne előzze be.
MOD: majd az nV lefizeti az ATi driver fejlesztő csapatát, hogy optimalizálják GeForce-okra a Catalystot is.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Update 06.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest