- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
leviske
veterán
-
T.Peter
őstag
-
cizoe
őstag
-
R.Zoli
őstag
-
janos666
nagyúr
Egy élethűre kidolgozott utcán előugrik valami HL2es-kutya szerű robot aztán elfut ruby az autók közt és fedezékbe ugrik. Egy rövid kisfelbontású videó.
Amúgy engem se nyűgöz úgy le a medusa mint amit ez a cinema 2.0 selytet, csak az ellen hadakozom nehogy már valaki azt higyje 1-2 évnél hamarabb máshol is lát majd ilyet játékban.
Sőtt, medusához annyi szerencsém volt hogy a mostani kártyámon is tűrhetően fut AA nélkül (de legalább nem is kell rá AA a bruteforce highpoly stílus miatt). Annyi róla a véleményem hozta azt amit az ilyen VGA generációkhoz csatolt techdemók hoztak, megmutatja pár év múlva hogy néznek majd ki a játékok. És ez a bajom a cinemával, hogy sokan erről azt hiszik már jövőre lesz ilyen játék, de nem... -
R.Zoli
őstag
Egyébként szerintem a skopiós techdemo azért üt annyira mert egyértelműen a global illumination+tesselator kettősre épül... Az a skorpió egy low poli modell amiből a tesselator ilyen élethűt kreál...Az üveg pedig egyértelműen global illumination, szépen beállítva a maximáklis tükröződések számát gyönyörű effekteket lehet kapni és a sebesség sem lesz rossz mint látszik is...
Egyébként megjegyezném ,hogy egy 4870 több mint 2-szer akkor teljesítményű mint egy 3870...És a 3870-en is volt már szép global illumination-t használó demo ami NV kártyán ment 2 frame/sec-et...
-
T.Peter
őstag
válasz
janos666 #5975 üzenetére
A 30 fps azért elég jó, persze nem tudjuk a gép adatait. Nem azt mondtam, hogy nem fog döcögni. A cinema 2.0 interaktív filmekre van kitalálva. Itt egy cikk róla, ez elmond mindent, amit tudunk róla. A játék még fel sem vetődött, hogy lehet vele, én csak írtam, hogy már az sincs messze. Amúgy ne azt nézd, hogy mennyivel megy, hanem magát a tényt, hogy hol tartunk az Ati miatt. Az nv mit tud felmutatni? A medusa demot? Azt inkább hanyagoljuk, ehhez képest sehol sincs. A renderelési dolgokról (ami az nv-t illeti, mert az intel és az amd lépését nagyon díjazom) meg Abu tudna mesélni, ő ért hozzá.
#5983 Nygma: Feljebb van a link a hozzászólásomban, az a demo, de az inkább a filmeseknek szól. Játékdemot nem adtak ki. -
R.Zoli
őstag
válasz
janos666 #5975 üzenetére
Persze, mert Nv optimalizált lesz minden játék akkor is ,ahol nincs tesselator, global illumination stb... Nézd hülyeség erről vitatkozni... A medusa féle techdemo is mutatja ,hogy a 4870 X2 képességeit tekintve köszönőviszonyba sem lesz lesz a GTX 280-nal... Valszeg ha tudna ennyit az NV kártyája ők is ilyen techdemot csinálnak... De mivel nem tudja ezért maradt a medusa féle... És miután a GTX 280 nem tud ilyet így a játékok sem fognak...
-
janos666
nagyúr
válasz
T.Peter #5968 üzenetére
Jó, mibe akarsz fogdni hogy a következő VGA generáció is kintlesz és azokon (pl. 5870x2-n) is épp csak döcögve fog elfutni egy ilyen cinema 2.0 szintű grafikával futó játék? (ami fut is, nem úgy mint a crysis, és játék is, nem játszható techdemo)?
Nade mindegy, hagyjuk... -
VinoRosso
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #5906 üzenetére
nem tudom...rakj fel egy friss crysist 1.21es patchel hátha az segít. Nálam van 16xq is. Ilyen nem láttam még hogy nem lenne.
-
T.Peter
őstag
válasz
janos666 #5959 üzenetére
Én ezt nem így fogom fel. Vedd úgy, hogy egy ilyen szintű grafika egy 100k-130k-s kártyán, vagy kártyákon (ha nem x2, hanem cf) fut (persze teljes mértékben ki van használva), és úgy, hogy ez egy interaktív film lehet. Ebből meg az következik, hogy játékot is írhatnak ilyen grafikával. Szóval abba gondolj bele, hogy egy ilyen szintű grafika, 130k-ból simán kihozható úgy, hogy fut 30 fps-sel. Ez a nagy szó. (azt már nem írom ide, hogy mi lenne, ha eddig is ilyen emberek hajtották volna az ipart, mert nem így van sajnos, szóval fölösleges beszélni róla)
-
válasz
Alvin_ti4200 #5896 üzenetére
akkor ez eff. 3600MHz-en lenne kb. 48-50fps. akkor crysis-ben cca. 30%-kal lesz jobb a 4870 - not bad
bozont: AA nélkül cca. elég lehet az 50-es is.
cizoe, analyst day: váratlanul jól sikerültek az első spinek a chipekből, ezért tudták előrébbhozni (akárcsak az RV670-nél).
-
nygma
addikt
ATi 4870 milyen áron fog kijönni?
-
janos666
nagyúr
De pont ez a baj, ilyen grafikához 4870x2 kell, ami azért elég drága lesz még, és mikor láttál már fele olyan szép játékot mint az aktuális techdemók? Szóval a min. 2 év reális mire ilyet láthatsz játékban, de az még FarCry számba megy majd. Én annak is örülnék ha az nv féle medusa techdemó grafikáját megkapnánk még 2009-ben.
-
cizoe
őstag
Realtime, nem kérdés. Ezek a mai gpu-k számolásban nagyonsokszorosát tudják a legvadabb asztali procinak is. Szoval egyértelmű. Úgy van kódolva hogy megegye. Logikusmód lehetne ilyen játékot is csinálni, csak atikának nyomulnia kéne egykét helyen ezzel a Cinema2.0val...
Más:
A táblázat 2007. végén készült, ezek szerint picikét hamarabb kijött az rv770 mint kellett volna? http://techreport.com/r.x/amd2007analystday/38.png
-
janos666
nagyúr
WOW-ozni? Ennyiért csak prezentációt vetítgető gépbe raknak VGA-t, amiről tudják hogy sose fogják bekapcsolni.
Elvileg 4/3-ába kéne csak kerülnie itthon a 70-esnek, vagyis kb. 60˙000-be. (olcsóbb helyen, mint pl. phbazérok akár ~55k is lehetséges kéne hogy legyen...)
Így kb. egyharmadával drágább és kb. egyharmadával gyorsabb, megéri ha megelégszik vele az ember és nem fály 4850CF-re a foga. -
R.Zoli
őstag
válasz
T.Peter #5949 üzenetére
Youtube-on megy a sok okos ember (biztos NV fan) beszólogatásai ,hogy ilyen grafikához még sok évet kell várni... Nos én kétlem ,hogy ne lenne valós realtime rendering... Ha nem lenne az már NV marketing gépezete ízekre boncolta volna... Azért ha belegondolunk itt most 2,4 TFLOPS-os 2 kis "játékkártyáról" van szó ami közel 8-10-szerese teljesítményben mint egy Cell... Namost egy kimondottan ezekre a kártyákra optimákolt kódban ahol tényleg kihasználják a kártya minden tudását szerintem elég lehet ez ,hogy valóban real-time legyen a video...
-
leviske
veterán
Itt azért volt drágább, mert a nyakukon maradt egy csomó HD29-es és 88GTS/GTX... nálunk nem fogyank olyan ütemben a drágább kártyák, mint az eu többi országában.
Most jelen pillanatban egy kártya sincs ATi oldalon, ami fenntartaná az árakat... max az X2, az meg annyival drágább, amennyivel többet tud itt-ott.
-
bozont
veterán
Szerintetek 1920as felbontáshoz elég lesz egy darabig a 4850 vagy érdemes megvárni a 70et? Én nem vagyok egy nagy AA mániás (ekkora felbontásnál meg mindek
), azt nem nagyon használok, esetleg AF ha bírja.
mod.: Pontosabban arra várni amíg a 70es ára 50k alá megy.
-
sakal83
addikt
Valaki váltott már 4850 re 8800gt/gts-ről?
Véleményeket tapasztalatokat szívesen fogadok a cserével kapcsolatban.
Megérhet +13-14k-t a teljesítmény különbség?
-
KDavid17
aktív tag
[link]
Remélem ez se volt még -
leviske
veterán
-
cizoe
őstag
ez iszonyat hard RV770 CINEMA 2.0 scorpion realtime demo
-
luw2win
őstag
válasz
BloodyEddie #5919 üzenetére
Én ugy tuttam h alapból 1GB-os lesz
vagy nem? -
BloodyEddie
őstag
Rendben, sry.
A konkurencia visszavág, remélem még nem volt.
(#5924) luw2win: úgy tudom, mindkét verziót kiadja az Amd, aztán a gyártók abból kérnek amelyikből akarnak. Bár a Radeonok memóriakezelése úgyis jobb, abból szvsz nem létszükséglet az 1gb, kivétel magas felbontások.
-
Thrawn
félisten
válasz
BloodyEddie #5919 üzenetére
Ekkora képet legközelebb linkelj.
-
KDavid17
aktív tag
[link]
Ugye még nem volt ? -
Warpig
aktív tag
Hi Mindenkinek!
Nagyon várom már a kártyát! Úgy volt, hogy 8800GT-m lesz, de halogatom egy ideje és úgy látom jól tettem. Viszont az lenne a kérdésem, hogy egy 450W-os Chieftec elég lesz neki? E4300 procim van, gondolom alapórajelen kevéske, de 2.8Ghzre húzva ki tudja majd hajtani? Tényleg best buy lesz, és egy időre át is rendezi a Vga piacot, de ebből mi csak jól jöhetünk ki szerencsére!
-
törölt tag
Amugy most a 4870-ekrol is ilyen "info-visszatartas" idoszak van? Vagy csak meg nem kaptak tesztalanyt a cikkirok? ...abbol gondolom ,hogy meg egy darab hasznalhato irast nem talaltam a vga-rol.
-
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #5906 üzenetére
A jatekbol probaltad?
-
eisento
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #5903 üzenetére
én sztem megvárok vmi 1gb-os változatot meg vmi ice-q hűtést vagy isten se tudja
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
eisento #5899 üzenetére
ha tényleg ennyi lesz, akkor a +25%-os teljesítménytöbblet ellenére sem éri majd meg véleményem szerint. meg kell várni majd az első árcsökkentést, a 4850 a maga 40 ezres árával sokkal inkább mondható vérbeli középkategóriásnak, mint a 4870 a közel 70 ezer forintjával felsőnek
-
janos666
nagyúr
válasz
eisento #5884 üzenetére
Nah, és hogy fog nálam kinézni a 4870-es?
A tápból kijön egy 6 eres köteg, amire sorba van kötve 2 db 6-pines PCI-E tápcsati. Namost akkor én majd szépen fogom és sorban rádugom a sorosan kötött csatlakozókat ugyanarra a kártyára?
Ennek kb annyi értelme van hogy semennyi, de gondolom amíg ezt nem teszem meg sípol majd induláskor és baszogat a catalyst.Bár ezért jó hogy megtartom a 8800GTS-t is, így mindkét kártyára rádugok 1-1 natív tápdugaszt, a 4870-es 2. konektorába meg átalakítóról zúzom be és így nem forr fel az agyvizem miért kéne sorbakötönöm 2x ugyanazt a kábelt ugyanarra a kártyára.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged