Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
laci666 #6485 üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy a GTX200-asokhoz hamarosan kijön egy csomó játékpatch és a GTX260 kb. egy árban indul a 70-essel (GTX260 ~400$, 4870 ~360$), szerintem annyira hatalmas bajban nem lesz az nV.
Már a laptop piacot a GT200 miatt ugy ahogy van felejtheti el.
Arról nem is beszélve, högy a közép/alsó kategóriája gyakorlatilag véttelen a R700-as sorozat ellen.
(#6499) Muréna: ne idegeld magad.. ugy is linkelgetni fogják holnapig.
Holnap meg aztán dömping várható...
Én speciel csak a bit-tech-es tesztre és a PH! tesztre vagyok kíváncsi.
-
Muréna
őstag
csak én érzek rokonszenvet a válaszodban?
attól még h fórum nem kéne ugyanazt a tesztet belinkelni 1 nap 20-szor, és még sorolhatnám..
hiába korrektül van megcsinálva a teszt, ha a valós eredményeket közel sem tükrözi..
egyedül az expreview-es teszteknél látom a valóságalapot.. -
sNORh
addikt
kicsit már mennek lefele az árak..
X3870 PCIe 512Mb256b GDDR4 IceQ3 34k -
cizoe
őstag
"felesleges teletömni a userek fejét valótlan adatokkal/eredményekkel.."
Mi vagyok én admin? Ez egy fórum, ha csak realt akarsz olvasni ragadj meg a ph főoldalnál. Odaírtam hogy megkérdőjelezhető a hitelessége. Az jelen esetben nem számít hogy szerintem úgyahogy korrekt a teszt. Akinek meg annyira nem képes hogy magában eldöntse hisz-e vgay sem az infóknak az meg feküdjön be az ágyba és húzza fejére a paplant, ne fórumozzon.
"Mert a 90%-a fake azért..."
Ok. Szerinted az, OK. ennyi. Mit kell ezt ragozni. Pont az ilyen felesleges gerjesztések b*sszák el megint a topikot.
ON: Kíváncsi leszek a második kiadású 4850-ek hűtésére. Remélem vmit csiszolnak rajta. Várok én még ezzel a vásárlással. Jönnek itt még fincsi kiadások. -
Szatesz
őstag
Persze hogy jobb vétel csak az eröviszonyokat tisztázzuk.. az ár viszonyok mindenkinek világosak
Szerintem azzal nincsen gond ha valaki linkel valamit csak visszakene nezni mert elötte 20 hsz el ugyan az van belinkelve....Erre kéne odafigyelni hogy ne ugyan azt linkelgesse mindenki 10 hsz enkent.... -
Jiced
csendes tag
Na ez kétségbeejtő (HD4870):
When we use FurMark high load test, GPU temperature immediately soared, nearly 100 ℃, used to describe the terror is not over. The fan also will improve the speed, noise Jiangan obvious, particularly when the speed reached more than 50 percent when (about 5000 RPM), the noise has been an unacceptable level. (google translate)Mivel a fan sacc/kb megegyezik a 2900XT-ével, itt hallható, hogy milyen 50%-on.
Mind fogyasztás/zaj tekintetében egy kicsit többet (vagy inkább kevesebbet) vártam ettől a kártyától.
-
cizoe
őstag
-
fudi2002
veterán
Hmm hmm, az új 4870...
-
Hali!
1 x2 3Ghz környékén elég lesz 4850nek? A 3850emet sztem kihajtja, de ezt? Vagy venni kell 1 x4et alá? Ha x4 kell akkor abból melyiket (Ghz)? Nem nagyon szeretném még lecserélni a kis BEt
-
Ezekkel az ártalálgatásokkal már tele van mindenem. Mindenki tud google-t nézni, nem kell árakat linkelgetni, meg tesztekből is csak azokat kellene, aminek valóságalapja is van... épp ezek miatt lett szétoffolva a topik jó része.
Beszéljünk tényekről is, ne csak kitalációkról. -
Tithian
őstag
Ezek alapján a GTX260 is $300 körül lesz versenyképes, ami könnyen kivitelezhető, hiszen még nem is kapható. Érdekes lesz a felső kategóriás kártyákat 55-60K körül látni a boltokban.
A tuningolt, és jobb hűtős 4850-ek ötlete tetszik, pár héten belül nagyon jó választék alakulhat ki.#6469: a GTX280 amúgy sem a jó ár/teljesítmény arányra vágyóknak készült, nem létfontoságú olcsóbbá tenni.
-
Tommer
tag
Igen, én is így látom! Nem nagyon tud mit csinálni, mint árat kéne csökkentenie!
Milyen fasza lenne, ha erre az lenne nvidia válasza, hogy OK, akkor adjuk a 280GTX -et ~85.000.- ért, a 260GTX -et meg pl: ~65.000 -ért
! (Persze brutto és HUF)
Talán, esetleg ekkor lehetne érdekes!
Na jó! Abba hagyom az álmodozást! -
Haart
addikt
Én is így gondolkodom, eddig nem nagyon volt atim de lehet eljött az idő mikor váltani kell, persze ha a pénztárcád állapotát is figyelembe akarod venni. A 4870 fela annyiba kerül mint a gtx 280, ami azt jelenti hogy 55k körül lehet venni, és nemsokkal marad el teljesítményben. Az atisok nagyon eltaláltak valamit.
-
cizoe
őstag
válasz
Maksifül #6461 üzenetére
Nem hinném hogy a melegedés lenne a baja. Felbontásváltás? Akkor biztos nem a meleg a baja. Igazából lehet hogy vmi más szoftveres, vagy driveres hiba okozhatja ezt.
Tommer: Szerinted mit tud csinálni? Kihoz egy gtx260+-t is? Na ja persze, hogyne.
9800gtx+ al is csak annyit ért el hogy jön a 4850-OC
-
Tommer
tag
Hát ha ez tényleg ennyi, akkor nvidia -nak jó nagy a pofája, hogy 120.000-130.000.- Ft kér el egy 280GTX -ért! Érdekes!
Hát nekem eddig csak nVidia kártyám volt, de ha ez így van, ahogy írták, nem leszek akkora marha hogy 130.000.- ért 280 GTX -et vegyek! Mit fog ehhez szólni nVidia barátunk? Ezt szó nélkül akarja hagyni? Érdekes lesz ez a hét! -
Maksifül
senior tag
válasz
Beowulf_78 #6454 üzenetére
XP 32 bit
Letöltöttem a legújabb Catalystot, a 8.6-ost, meg a hotfixet is.
Agyam eldobom, hogy megvesz az ember egy kártyát, és nem tudja rendeltetésszerűen használni a gyári hűtővel.
Ha ez nem változik, már viszem is vissza...Legutóbb akkor kapcsolt le, amikor vissza akartam lépni ALT+TAB után egy játékba. /1280x1024-ből 1600x1200ba váltott volna a monitor, ha váltott volna/
-
cizoe
őstag
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Maksifül #6452 üzenetére
Driver gond lesz a képernyő lekapcsolása szvsz....az ilyen jellegű hardver hibának kicsi az esélye.
8.6-os Catalyst-ot tetted fel? Az is elképzelhető hogy túlmelegszik.Ha nem a legfrissebb driver-t tetted fel próbáld meg a 8.6-tal. Mikor kapcsol le egyébként, 2D vagy 3D-ben? Mert ha 2D-ben akkor lehetetlen hogy túlmelegedjen. Vista-t vagy XP-t használsz?
-
cizoe
őstag
válasz
Maksifül #6452 üzenetére
Nekem anno rossz driver vagy driverhiba is csinált ilyesmit. Ki kéne próbálni másik gépben. Szerintem nem a kártya rossz.
Hírek a reggeli mellé:
9800gtx+ - Az ati válaszol - Gyorsított 4850-esek jönnek?
Az Nvidia csal a 3dMark Vantage-ben - 177.39-es driver egy cheat?
-
Maksifül
senior tag
Az normális, hogy egy kb 82-85 fokon üzemelő gyárihűtős 4850-es egyre-másra beadja az unalmast, és a CRT monitor egyszerűen kikapcsol, mintha nem lenne jel? És csak a restart segít...
-
ADAM1337
nagyúr
achi-ék nem fűtenek 2 4850 alá mostanában ?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ATI HD4850es karit.Nem tudom h mennyire illene a mostani konfigomhoz,ezért leírom:
alaplap:Gigabyte GA-P35-DS3l
proci: Core2Duo E6320.
Állítólag gyenge lenne egy ilyen karihoz a procim és fel kéne húzni minimum 2,4GHz-re.Az a kérdésem,hogy valóban gyenge és ha igen,mennyire lehetne biztonságosan annyira felhúzni a procit,hogy megfeleljem a karihoz?
Nagyon köszi előre is!
Üdv! -
TTomax
félisten
válasz
rollins #6442 üzenetére
Tudom,hogy a jatékok nem terhelnek ennyire.De a VF900 a vmodolt 3850-em is kordában tudta tartani ilyen terhelés mellett.Ide sajnos kevés,így alapon pici tuninggal még okay,de a vmodot elfelejthetem.Abba bele sem merek gondolni,hogy mi lehet ha rajtahagyom a gyári coolert.Ebből szerintem elég sok garanciális csere lesz még....
-
-
TTomax
félisten
Megterheltem a VGA-t a a GPU Caps féle szőrös fánkkal,4perc után 91foknál szépen le is kapcsolta magát
....szóval aki ilyen kártyát vesz és tuningolni akar az felejtse el a VF900-at.Ja igen jut eszembe 670/1100-on történt ez a malőr....
Szóval S1 ,GFX Chilla ajánlott.... -
TTomax
félisten
válasz
rollins #6439 üzenetére
Pont azok a kékek vannak nekem is rajta,nem esik az le,csak takarítsd le előtte rendesen,meg jól rá kell nyomni.A meleg megteszi a dolgát.A VRM-re meg rátettem ami a 3850-en volt,mert ott elvágtam a gyári hűtőt,a VRM hűtést meg visszacsavaroztam.Ennek a gyari hutöjét már igy nem kellett elvágni.Még szerintem a VF700-szerű hűtöd is jobb lesz mint a stock cooler.
-
TTomax
félisten
Én is most izzitottam be,és rá is jöttem rögtön,hogy cserélhetek processzot.Valahogy mintha sokkal szebb lenne a képe mint a HD3850-nek.A ref hutés egy kalap @@@,lecseréltem egy VF900CU-ra ami a 74fokos idle hőmérsékletet 41re szelídítette.(A 3850-et 33fokosra tudta).Most kezdek le vele játszani és majd vallok mennyire tetszik
Ja amugy megdöbbentem hogy a gigabyte oldalán nincs is hozzá driver.....
-
Padisah
tag
válasz
Somydemy #6424 üzenetére
Végiglapoztam a tesztet, csak a 2 karit figyelve, ott van az az átlagos 10 % különbség.
Nem értem ezeknek a teszteknek az alapján, hogy lehet egyenlő a két kártya.
1280x1024 felett domborodik ki a különbség.
Van 2-3 olyan teszt, ahol a kisebb kari győz, nem értem, hogyan, minden más tsztben egyértelműen a GTS nyer.
Nekem innetől kezdve ez a teszt csak erős fenntartásokkal fogadható el. -
cizoe
őstag
Aki vásárlás küszöbén áll, hazai webshop árak:
4850 Sapphire 512m - 41.330 HUF.-
4850 Asus 512m - 44.908 HUF,-
mod: Eddig sok sok ilyesmi volt, de inkább kivettem a linket, akinek kell megtalálja.
-
válasz
Somydemy #6424 üzenetére
Azért az meredek lenne, ha a 3870 X2 csak a 8800GT mögött állna...Itt valami tévedés lesz.
ulveczkii: Jah, persze akkor a 3870 lesz a mérvadó és kb. max 20-25%-ot várhatunk növekedésben, ha jól sejtem. Már ha tényleg működhet együtt a kettő.
SiDan: az ilyen linkek miatt páran már pihenőágon vannak, nem kellene...
-
SiDan
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez itt komoly? Mer ennyiért eléggé megéri.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
ulveczkii #6425 üzenetére
Ez mondjuk nem meglepő, ha jól gondolom eléggé más a GPU-k felépítése.
#6427 SiDan: Ha jól emlékszem mire kézhez kapod eléri az ár a 40k-t, szóval nem érdemes velük foglalkozni. Egyébként ilyen hsz-ek asszem már takarítva lettek ma, szóval ne erőltesd a témát.
#6428 stevve: Látod melyik játékról van szó azon az oldalon?
-
ulveczkii
tag
link
Nem fog menni a CF a 38xx és a 48xx-as széria között
Akkor most mi az igazság? -
SzlobiG
félisten
Holnap akkor már lesznek 4870-es reviewek?
-
Somydemy
senior tag
a lényeg, a vga-k jelenlegi sorrendje.
_------------------
[link] -
schwartz
addikt
Pont ez az, hogy szellosebben is allnak. De nezd meg pl. a CPU hutoket. Ahol nagy(obb) tavu a bordazat, ott altalaban kisebb fordulatszamu venti parosul. (Ninja Vs. Ninja CU) es a hatasfok sem javul szamottevoen ha noveled a fordulatszamot. De attol meg poroghet, ebben igazad van.
-
eisento
addikt
-
Dare2Live
félisten
Minnél több At tud felvenni xVn annál nagyobb fordulatszámra képes. DE nem az a lényeg, hogy hány A/Vs hanem, hogy mennyin kell forgatni, hogy 90C alatt tartsa a magot (90C olyan tuti jó érték messze van a 105-115Cs+os problémás zónától)
Ott a 8800GT/4850 példája. Sokat kell forgatni a ventit: K* hangosak. Ha rendes bordát raktak volna rá, nem slingle slotos venti lenne nem kellene. 4870en rendes borda van, dual slotos? ...
Ettől még persze elkurh*ják a venti vezérlést de azt nem nagy dolog helyre rakni. Ai meg hang mániás az úgyis vesz rá 4.000ftért egy S1et.... Akár 8800GT akár 4850....
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #6336 üzenetére
Van, csak nem mind ragad rendesen, de többet is adnak a kelleténél (ragasztó beszerzése nem árt, de a gyári réz rambordát is át lehet alakítani). Az meg nem zavar, hogy passzívan nem olyan jó, mert nem hangos, és jól hűt, valamit kisebb helyen elfér, mint a gyári 3870 hűtés.
cizoe: E8400 43GHz-en, az már durva!
leviske: Sok drága játékot tudok, amelynél a 3D06 beépített játéka jobb.
wmarci: Előszeretettel feledkeztek meg arról, hogy nem kell egy brutál proci VGA kihajtáshoz, ha elég nagy felbontást, és elég magas grafikai szűrőket használunk. A 3870CF-öm pl. ki volt hajtva 3.2GHz-es AMD 6000+-szal, pedig csak 1680x1050-be tettem föl 8XAA 16XAF High Precision mellett. VGA tuninggal viszont a 3.3GHz már nem volt elég a kihajtáshoz. Akinek tehát van egy 1900 feletti felbontású monitorja, az sztem hátradőlhet, ha van egy E8xxx procija, a CF miatt sem kell aggódnia.
Dare2Live: Azért a hűtőbordák állása és távolsága is számít. Most megmondom tutira, hogy a 4870 hűtője hangos lesz.
-
eisento
addikt
shit kint van a bad company igaz még pc-re nincs de jó lenne addigra beizzítani a 4870-et mire kijön pc-re is ^.^
-
Jiced
csendes tag
válasz
Dare2Live #6392 üzenetére
Azért vontam párhuzamot az A szám és a hang között, mert szerintem minél nagyobb a fordulatszám, annál több áramot vesz fel, ezáltal annál hangosabb. Ergo ha nem lenne szükség akkora fordulatra, akkor kisebb blower került volna rá. A gtx280 műanyag nélküli hűtőbordáiról nem találtam képet. Ja megvan, köszi.
Vajon az asus progi tudja kezelni más gyártók kártyáit is? Végülis csak idő kérdése, amíg frissítik pl. a rivatunert, de azért nem szeretnék addig egy porszívót hallgatni.
-
Thrawn
félisten
Komolyan mondom szétültetek most már egy pár embert, elképesztő, hogy naponta többször megy át hülyéskedésbe a topik
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12T - egytucat
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- RAM topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest