- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
jagada #48390 üzenetére
Azt erősen tuningolni kell egy erősebb kártyához, és persze tudásban is szerényebb, mint az nagytesói. 3DMark06-hoz elég olyan 2.8GHz-re feltornásznod a 4850-hez, de a régebbieknél esélytelen a kihajtás, hiszen azok jóval szerényebb VGA-khoz készültek, használatuk totál értelmetlen a mai monitorvezérlőkhöz. Mindez persze a default tesztekre vonatkozik, gondolom, azokra lettél volna kíváncsi.
Leginkább Vantage-dzsel kéne nyúznod a karidat, mivel DX9-ben az újak amúgy is gyengébb teljesítményt produkálnak, lásd pl. a 3870X2 vs. 4870 tesztet a logoutomon/honlapomon, amelyet hakos1987-tel készítettünk.Real Ghoost: Az 1GB RAM-nak 1680x1050 felbontás felett van jelentősége, addig tök mindegy. Ismerősöm 1600x1200-as monitorról váltott 1680x1050-esre, 20-25%-ot gyorsult az 512MB-os VGA-ja. nV kariknak kell a + RAM ennél lejjebb is a szar RAM-kezelésük miatt.
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok!
Az XFX 4850es hűtőjével van valakinek tapasztalata? Más gyártónál nem látom ezt a megoldást, csak náluk.
Vagy már nem éri meg ezt a típust venni semmiképp sem? Gondolom a helyét a 4770 veszi át, de annál meg elvileg gyorsabb egy egy gigás 4850, nem? -
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Ez a HD4850 miért ilyen brutál olcsó: GIGABYTE GV-R485ZL-512H HD4850 512MB PCIE ?
Talán a hűtése túl gyenge? -
katt777
félisten
válasz
BullKoxa #48368 üzenetére
Nálam simán felment az ATT x86 és x64 Vistára is, és gond nélkül működik, szerintem a biztonsági beállításoknál lehet gubanc. Azelőtt meg RD+-szal ment, ennek használható linkje megtalálható a honlapomon a letöltéseknél.
_Toka_: Jöttem.
Daffni2: Félreértették, én nem lehetőségről beszéltem (adott esetben a bios-modnak semmi köze nem volt a hibához), illetve nem olvastad a kálváriámat az első 4870-emmel. Olvasd el a honlapomon, tanulságos (tesztek/ügyintézés). A lényeg: messze nem minden nagyker korrekt, főleg, ha az alkalmazottak esetleg saját zsebre dolgoznak, és kézen-közön eltűnik a cserekártya (aztán megjelenik pl. PH-n bagóért). Akkor, ha az ember nem hagyja annyiban, muszáj bevállalniuk a gyártói bevizsgálást (vagy a KERMI-t, amit fizethetnek), és nem VGA esetében is sokak különböző hardverei mentek gyári bevizsgálásra (és minden cégnél van olyan). Nem csak én jártam így, szóval az optimizmusod mosolyogtató.
Szerencsés ember vagy!
mokkacsoki: RAM-kezelési problémának tűnik. A lejátszóban használsz 3D gyorsítást?
jagada: Sehányat. Kell hozzá processzor is.
-
_Toka_
senior tag
válasz
zorius #48383 üzenetére
Én személy szerint nem hallottam semmi ilyenről. Sokkal inkább azt tudnám elképzelni, hogy lassan a 4850 eltűnik, hisz mind előállítani, mind megvenni egyre kevésbé éri meg, hisz teljesítményben nem sokkal alatta ott a 4770 arányaiban jóval olcsóbban. A felsőbb szegmensben meg egyre nagyobb lesz a szerepe az 1GB memónak. Nem hiszem, hogy a hűtésnek bármi köze lenne ehhez.
Persze simán tévedhetek is... -
zorius
tag
Üdv!
Gyerekek, ezzel a vaporral mi a franc van? Márciusban jött ki, és már tűnik el mindenhonnan? Ennyire elkapkodják? Először még csak a 4850 512, majd az 1 gigás, most meg a 4870 is lassan elfogy 512-esben.
Azért remélem lesz még, mert olyanra akartam váltani, csak még nem vitték el a gts-emTud vki vmit erről (cikk, ilyesmi?)
-
jagada
addikt
egy 4850 karinak alap beállításokkal nagyságrendileg hány pöttyöket kell tudnia 3dmark03,05,06-ban?
-
Daffni2
addikt
válasz
Májsztró #48376 üzenetére
Ha olyan kártyád van ami szabályozza a ventit, akkor módosíthatod a BIOS-ban.
Én a GIGA 4850 kártyám BIOS-át módosítottam KATT írása alapján amit a 3870-re írt, és
nagyon jól sikerült a venti szabályozással optimális hőmérsékleten tartani "optimális" zaj mellett.
Viszont pld. a GIGA 4850 4870 VGA amin Zalman hűtés van nem lehet szabályozni a ventit.Fix fordulaton forog, a csatlakozó is 2 eres. -
Daffni2
addikt
válasz
katt777 #48346 üzenetére
egy tönkrement és garozhatatlan VGA-ért
Minden tiszteletem mellett
(jómagam sokat tanultam az írásaidból)
az a véleményem,hogy egy BIOS mod miatt tönkrement VGA nem garizhatatlan.
Ugyanis visszaviszed a kártyát,hogy nem működik,ott helyben kipróbálják,és azonnal cserélik.
Sem idejük, sem műszaki felkészültségük nincs megállapítani,hogy miért nem működik.
Az pedig,hogy a gyártónak küldik vissza a kártyát hibamegállapítás céljából csak urban legend.
A gyártóknak sincs kapacitása ilyesmire.
A nagykerek szó nélkül cserélik a boltokból beküldött kuka VGA-t. -
kfron
aktív tag
válasz
_Toka_ #48365 üzenetére
"Sajna, nem tudom most Neked megmondani, mire cserélnék a helyedben... "
Tudjad má'! Légy Férfi!
Egyébként meg, a mai játékok már nem izgatnak annyira
(valahogy egyre jobban hasonlítanak egymásra)...
Igazándiból "dévédézni" (is) kéne a kari, de azért a pár filmért, ami valóban jó, és érdemes megvenni Dvd-n, nem szeretnék dvd lejátszót venni... Ez a 14 kg-s PC meg úgy is itt van.
A monitorom amúgy is szélesvásznú... (A TV meg nem!)
-
BullKoxa
őstag
Köszi Toka hogy próbáltál segíteni,ami fent van ATT az a v1.6.9.1386 Beta.Ja és Rapidsharés oldalrol nem tudok szedni.Nem jó a netem hozzá.
Kérdés!Mekkora táp kell 4870 CF-hez?
-
_Toka_
senior tag
-
kfron
aktív tag
válasz
fagy53 #48367 üzenetére
Megkönnyeztem válaszodat, válaszod nekem olyan,
mint eltévedt hajónak a világítótorony...
Ami még kérdés, hogy a jövőben megjelenő játékok az órajelet, vagy a textúrázók számát dijazzák majd jobban. Mivel nem vagyok egy Vér Pisti, emiatt nem fogom cserélgetni a karit félévente.
Zsigereimben viszont azt érzem, hogy az utóbbi (textúrázók) lesz a mérvadó... (ha mindkettő akkor behalok) -
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Ezt mért írja ki minden bekapcsoláskor az Ati Tray Tools ?Valamim Adinisztrációt és hogy Nem lehet betölteni az alacsony szintű Illesztőprogramot.inditsa újra a programot !.Erre Tomate mondta tegyem fel innen ezt.[link] de ahova belépek ott mit kell leszednem hogy menjen az ATT?Mert én ezt szedtem le de nem jó így sem Ready driver Plust.Előre is köszönöm.
-
fagy53
nagyúr
"Tehát akkor miben jobb egy 4850-es kari, mint egy 4770?" - eleve a sávszél nagyobb, nem is kevéssel.. ! A 2 cluster hiánya pedig 25%-ot jelent a textúrázásnál a 4770-nél. ami a játékoktól függően ennél kisebb százalékban jelentkezik a sebességben, kb 15% átlagosan. Jelenleg a játékok döntő része a magasabb órajelet díjazza és nem a textúrázok számát.
Ezért ha megnézed a számokat, a 4770 nyer a GPU órajelénél 20%-ot, ami kb 10-15% gyorsulást jelent, a sávszélességen meg elveszít kb 25%-ot, ami a gyakorlatban kb 12% lassulást eredményez. Ez idáig nagyjából egál, de a 800SP/640SP azaz a 2 cluster hiánya miatt kb 10% fölényt szerez az összesítésben 4850, ha mindketten a ref órajeleken mennek.
Megnéztünk egy 4830-at és egy 4850-et azonos órajelekkel, így csak a 800SP/640SP volt a különbség és ez 12% 4850 fölényt jelzett a 3DM06 3D pontjainál, a proci is azonos típus, órajel volt. -
jucye
tag
válasz
Májsztró #48362 üzenetére
Bevallom 4850-es biost még nem módosítottam RBE-vel, csak felületesen megnéztem, puszta kíváncsiságból. Szószó a 4870-nél elég széles a skála a beállításokat illetően. Lehet letöltök most egyet a "tehpóveráp"-ról, megnézem mit mutat a venti része.
Mondjuk az is lehet, hogy neked gyárilag eltér a referenciától a bioszod.
-
_Toka_
senior tag
Hátööö...
Szal, én Athlon 4200+-al váltottam. Sokkal gördülékenyebben, jobban ment minden játék a 9600GT-után a 4850-el. A Mark-ok nem mutattak fejlődést. De azokkal csak nagyon ritkán "játszom".
Aztán, mikor platformot váltottam - az Athlon 4200+-t, "csak" 5200-ra cseréltem -, azt nyertem, hogy azokban az esetekben, ahol korábban a CPU miatt akadt valami, az most mindenhol gördülékeny. Azaz a platformváltás még egy hasonló lépcsőfokot jelentett a váltásban, mint anno a 9600GT-4850 váltás... Ma így kiegyensúlyozott a vas.Sajna, nem tudom most Neked megmondani, mire cserélnék a helyedben...
-
kfron
aktív tag
-
_Toka_
senior tag
Rendben!
- A tesztek azt mutatják, hogy 5-10%-kal megközelíti a 4770 a 4850-et. Egy esetben még olyat is láttam, hogy a 4770 adott esetben a 4870-nek is beelőzött. Tomate tesztje volt, sokak kérésére meg is akarja ismételni a mérést, mert elég hihetetlen.
- Amit nem szabad elfelejteni, hogy a 4850 olyan eszetlenül azért nem húzható. Eléggé határon jár alapon is. A 4770-en a GPU már 40 nm-es, azaz várhatóan jobban húzható, mint a 4850. Ill. valószínűleg kevesebbet fogyaszt. Esetleg még húzva is.
- Amíg nem létezett sem 4830, sem 4770, a 4850 a legjobb ár/érték arányú kártya. Ma ez a cím a 4770-é.Kb. ennyi infoval rendelkezem.
A 4850-emről semmiképpen nem váltanék 4770-re. Ellenben, ha ma cserélném a 9600GT-met valamire, bajba lennék... Megértelek!
Remélem, sikerült csak úgy belesusognom a levegőbe, a cseresznyefát alig-alig érintve!
Vagy...?
(#48359) katt777: Feléd csak tréfáltam, nem kell komolyan venni a belerángatni dolgot. Mindamellett úgy éreztem, többek között rám is gondolsz akkor, mikor azt említed, hogy itt néhányaknak feltűnt valami az írással kapcsolatban.
Én még nem is olvastam...
Amúgy semmi komoly! -
katt777
félisten
Szerintem nincs kizárva, ha elfogadsz egy hsz-t. Gar. idejére vettem egy 4650-et, amelyről a honlapomon találsz tesztet. A lényeg, fizikai paraméterei alapján, illetve szintetikus tesztek szerint messze lassabb a 3870-nél (és persze a 4870-nél is), viszont játékokban, és főleg DX10-ben lazán hozza a 3870 teljesítményét (Crysist full high-ban röccenés nélkül vitte 1680-ban). Tehát elképzelhető, hogy a 4770 adott esetben behozhatja a 4850-et (elég egy olyan 2 magos AMD proci, amely a kisebb VGA-t kihajtja, a nagyobbat meg nem), de nem feltétlenül és mindenben biztos.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #48355 üzenetére
Hol akartalak én belerángatni?
Nem idéztelek, még csak nem is hivatkoztam rád.
Nyilván, mint írtam, felesleges komolyan venni a plágiumot is, hiszen vajmi kevés jelentősége van közösségi cikkek esetében, csak szebb lett volna a hivatkozást megadni, mint az a duma, hogy "én nem olvasok semmit", mert minden plagizátor ezzel kezdi.
Amúgy persze, hogy bárki el tudja sajátítani, nem erről van szó (lásd előbb).
No ne OFF-oljunk, én elmondtam a véleményemet, tőled meg bocs, ha bármiből is úgy vetted ki, hogy bele akarnálak rángatni.sellerbuyer: Fejezzük be, és további jó munkát neked.
-
katt777
félisten
válasz
sellerbuyer #48356 üzenetére
Csak idézek az említett hsz-ból, ha már az olvasásról van szó: "a kedvedért megnéztem a tiédet". Te vagy az, akit csak saját maga érdekel...
Mellesleg szakmám szerint felismerem a plágiumokat (akárhogy változtatgatják őket), szóval engem ne győzködj.
-
_Toka_
senior tag
Meg fogsz lepődni! Ott ... akkor ... anno is csak elvi síkon mondtam, amit...
(#48354) katt777: Ne próbálj belerángatni! Én egy szóval nem utaltam plágiumra...
Simán el tudom képzelni, hogy bárki el tudja sajátítani a GPU-Z, RBE, akármiflash értelmes használatát...Szeretnék kimaradni az egyéniségek harcából!
-
katt777
félisten
válasz
sellerbuyer #48348 üzenetére
Sem az én írásomat, sem a tiédet nem minősíti az, hogy te bereklámozod a máshonnan összeszedett írásodat (persze, hogy nem olvastál semmi mást
) azok között, akik az enyémeket (vagy másokét) nem ismerik, erre aztán (lelkes, keresni lusta újoncok
) javasolják a címlapra.
(Mellesleg az összes szakmai írásom címlapos volt, ráadásul kiemelve, de nem ez érdekel, hanem hogy itt fennhéjázva osztod az észt másokat lehurrogva, miközben még csak a spanyol viasz összetevőit keresed.
) Egyébiránt nem érdekelnek plagizált írások (azokon nincs is mit építeni, hiszen csak annyit mondhatnék, hogy olvasd el az enyémet, de akkor meg, ugye, nagyképű lennék
,ráadásul már rég olvastad), de a kedvedért megnéztem a tiédet.
A véleményem nem változott. Megj.: Te alázod magad a viselkedéseddel, én csak próbáltalak figyelmeztetni. Sajnálom, hogy miközben nagy ember szerettél volna lenni egy lenyúlással és némi átírással, páran ezt észrevették, és emiatt megsértődtél. Legközelebb próbálj eredetit alkotni (persze nem fog menni, mert akkor eleve azt tetted volna). Személyes (és kifejezetten szubjektív) blogból idéztél, aminek semmi köze a szakmai írásokhoz, ez nagy elmére vall.
Mindenesetre kevés vagy te az én EGO-mhoz!
És ha mindezt véresen komolyan veszed, tényleg szánlak.
-
jucye
tag
válasz
sellerbuyer #48345 üzenetére
Ezt bizony eltaláltad. Nem neked írtam, hanem a többi fórumtársnak. Tudod hogy van a mondás: "Több szem többet lát..."
A te cikkeddel más oldalról láthatjuk a bios moddolás "szépségeit". Ezeken az írásokon kívül azért még van pár itt a PH!-n...Ha már kérdezed (de szerintem mindenki sejti a választ) azt a pár órát bizony olvasással kell eltölteni. (Mondjuk én toltam pár fekvőtámaszt is a moddolás előtt, jól esett...
)
Amit írtam nem a "düh" szítása miatt tettem, csupán azért írtam, hogy a fórumtársaknak nagyobb rálátása legyen a lehetőségek tárházára, amit a PH! nyújt számunkra.
Písz.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
_Toka_ #48347 üzenetére
1. Nem akartam hírt verni, segíteni akartam, semmi többet. Az vérlázító, hogy egyeseknek ez csupán azért nem tetszik, mert nem tudják elnyomni az egojukat (nem rólad beszélek természetesen).
Én az írásra időt, energiát szántam, mert láttam, hogy szükség van rá. Sokkal kellemesebb dolgokkal is tölthettem volna a szabadidőmet.2. Mikor hurrogtam le én két embert? Aki belém köt, azt nyílván, de a többit nem nagyon értem...
-
_Toka_
senior tag
Többnyire gyorsabb.
(#48351) sellerbuyer: A hírverés alatt semmi pejoratív dolgot nem értettem. Nyilván itt bejelentetted, jól tetted, erre értettem!
Hidd el, ők is csak segítő szándékkal írták, amit. Mondjuk, elsősorban a közösségnek akartak segíteni - ahogy Te is -, nem Neked. Kívülről - azaz a szemszögemből - egyáltalán nem tűnt úgy, hogy Beléd kötnek... -
sellerbuyer
őstag
válasz
katt777 #48346 üzenetére
Idézet a TE blogodból (2007):
Mivel többen rám szóltak, hogy ne zúzzak le gyorsan játékokat, komolyabb megtekintés nélkül, röviden részletezném az okokat és a szempontokat, amelyek a játékok tesztelésében befolyásolnak.
Sajnos még mindig itt tartasz, nem fejlődtél semmit. Úgy látom, rossz szokásod, hogy mindenről és mindenkiről (személyeskedve és lenézően!) úgy nyilatkozol, hogy nem is ismered... Még mindig nem vetemedtél oda, hogy elolvasd az írást, vagy legalább ránézz, mert ha legalább ránéztél volna, megláttad volna, hogy már a megjelenés utáni első percekben címlapra javasolták... Nyílván ő is valami mod mániás, aki meg akarja vezetni a népet!
Ahhoz, hogy írjak valamit, nem szükséges (sőt kifejezetten árt!), hogyha más írását elolvasom. Ha az írásomat építő jellegűen(neked nehéz feladat!) kritizálod, azt elfogadom, de ez a puffogásod inkább nevetséges és szánalmas. Ennyit erről, részemről lezártam, te nyugodtan duhoghatsz tovább és lealázhatsz, ahogy kedved tartja "nagyúr".Többiek (akiket érdekel):
A másik írás, ahogy elnézem inkább szakmai jellegű és igényességű, elemzi a dolgokat és kevésbé a teljesen kezdőknek, laikusoknak segít. Úgy gondolom, a kettő szépen kiegészíti, erősíti egymást, nincs kizárva, hogy össze kéne őket linkelni, hogyha lehetséges....majd megkérdezem. -
_Toka_
senior tag
válasz
sellerbuyer #48343 üzenetére
Biztos jó írás! Ha szeretném matatni a BIOS-t feltétlenül elolvasnám!
De, ha elfogadsz egy tanácsot, a hírverés illendőbb lett volna úgy, hogy nem hurrogsz le nagy hirtelen két embert...
-
katt777
félisten
válasz
sellerbuyer #48344 üzenetére
Kicsit jobban tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, mint te, a többieket meg hadd figyelmeztessem már arra, hogy mivel néznek szembe, ha hagyják magukat megvezetni bios-mod mániásoktól.
Speciális eseteken kívül a bios mod szükségtelen, amitől persze még bárki szórakozhat vele, csak esetleg majd roppant hálásak lesznek neked egy tönkrement és garozhatatlan VGA-ért.
Az 1. hsz-t azért javasoltam, mert ott van minden (a bios mod is mindenestül), és ha te is olvastad volna (de hát nem ereszkedsz odáig), akkor magadnak is megspórolhattad volna a munkát, persze akkor nincs mivel szerepelned.
A továbbiakban pedig ismerkedj meg a "Szerkesztés" gombbal, mert még azt hiszi valaki, hogy hsz-gyűjtögetéssel lépegetsz előre a hsz-ranglétrán.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
katt777 #48342 üzenetére
sellerbuyer: És ha netán valami baja lesz a VGA-nak, rögtön ráfogják, hogy a bios mod miatt ment tönkre, még ha nem is, szóval ez elég buta ötlet.
Mi buta ötlet? Mi potya? Te miről beszélsz? Erre inkább nem is reagálok... Ha megfelel neked az 1. hsz., akkor olvasgassad, ha megfelel az ATT, akkor csak futtasd nyugodtan, a többiek meg hadd döntsék már el maguk, hogy mit szeretnének... Szerintem előbb olvasd el, aztán alkoss véleményt, ne előre.
-
sellerbuyer
őstag
Jelentem, elkészült az írás BIOS editálás témakörben, a Logout blogomban olvasható, ott lehet hozzászólni is.
-
katt777
félisten
válasz
Májsztró #48313 üzenetére
Gyenge procival megoldható. A 4770-et kihajtja, a 4870-et nem, és voilá!
Anno az én 3870-em is sok 4850-nél gyorsabb volt, ami messze nem jelenti azt, hogy az lenne a gyorsabb VGA. (A tesztet nem néztem, de elméletben ez a megoldás.)
darky@: ATT csak neked csoda.
Kb. 14.000-en már elolvasták a leírásomat róla a honlapomon v. logoutomon, bios és egyéb macerákkal együtt. Mellesleg még beállítások is vannak, pl. teljes ATT-beállítás órajel-profilok nélkül, azaz csak az órajeleket kell már belőnöd bármilyen ATI VGA-hoz.
sellerbuyer: És ha netán valami baja lesz a VGA-nak, rögtön ráfogják, hogy a bios mod miatt ment tönkre, még ha nem is, szóval ez elég buta ötlet. Az ATT alig foglal rendszer-erőforrást. A leírásod tök potya, az 1. hsz-ban már rég ott a mindenes link.
Ari18: Neked is, és mindenki másnak: javallott minden topic 1. hsz-ét elolvasni infók után. Sokkal gyorsabb.
jucye: Á, egy művelt emberfő!
-
fagy53
nagyúr
Miért probléma az, ha két VGA ugyanolyan sávszéleségű, de az egyik 128 bit a másik 256 bit memóriavezérléssel rendelkezik? A 128 bites előállítási költsége alacsonyabb és a memóriája kisebb feszültséggel üzemel, ergo a fogyasztása kisebb. Mégegyszer, a sávszél egyforma, márpedig a GPU kiszolgálásához, ahhoz, hogy erő legyen ez az adat a lényeges!
-
jucye
tag
válasz
Májsztró #48337 üzenetére
katt777 kolléga is írt már hasznos cikket a 4870-es bios "matatásról" (szerintem alkalmazhatod 4850-re is). Nekem is moddolva van a biosom. Kevesebbet fogyaszt, visszaveszi a feszkót nemcsak a frekiket és így nem is hangos, mivel a ventit is normalizálni lehet.
Pár óra alatt megmahinálható a bios, csak egy stabil rendszer kell, hogy flesselés közben nem száljon el a gép. No meg egy alaplapi vagy pci-s vga sem árt ha van kéznél (ha esetleg elszállna a bios flesselés közben)
Ha esetleg érdekel valakit szívesen felteszem a moddolt bioszomat, amiből ki lehet nézni az értékeket.
-
Zayl01
tag
Én azt szeretném kérdezni hogy mit éri meg jobban venni vagyis elég érdekes de
Sapphire ATI Radeon HD 4850, 512MB/256bit
MSI R4850-2D1G-OC, ATI Radeon HD 4850, 1024MB/256bit
mert ezek egy arban vannak, az én véleményem h persze az Msi-t szerintetek? -
_Toka_
senior tag
-
sellerbuyer
őstag
válasz
->Raizen<- #48326 üzenetére
Most írom róla a Logout blogomba a viszonylag részletes leírást, ami alapján remélem, hogy mindenki meg fogja tudni csinálni. Elvileg délután, estefelé befejezem.
-
_Toka_
senior tag
RBE-vel. /Radeon BIOS Editor/
GPU-Z-vel lemented a jelenlegi BIOS-t, RBE-vel megmatatod, majd lehetőleg a kártya gyártójától beszerezhető íróprogival visszaírod a kártyára a matatott BIOS-t.
De ... ezzel elvileg ugrik a garancia. Probléma esetén a kártya állapotától függően visszaírható az eredeti - ezért nyilván érdemes elrakni... -, adott esetben viszont nem... -
->Raizen<-
veterán
válasz
sellerbuyer #48323 üzenetére
Na és azt hogy kellene? Milyen progival.
-
Vasinger!
nagyúr
A 8800 GTS erősebb mint a 4850? Nekem húzott VGA-val és 4.0 GHz-es procival van 13k-m 3Dmark 06-ban, de a haveromnak a 8800GTS-vel alap VGA-n és 3.1-es procival lett 13k.
Akkor hogy is van ez? -
Ari18
őstag
Sziasztok!
Át szeretném írni a 4870-em biosában az alap órajeleket: 750MHz -->800MHz és 900MHz-->1000MHz
850/1100-at is bírta, de mivel veszek egy másik kártyát mellé ami gyárilag OC-s, ezért azt szeretném, hogy azonos órajelen menjenek.
Milyen programmal tudnám átírni? és ha esetleg gariztatni kellene akkor, vissza tudnám állítani a gyári beállításokra.?
előre is köszönöm -
sellerbuyer
őstag
válasz
->Raizen<- #48321 üzenetére
És ha most feljegyzed a helyes venti beállításokat és editálod a VGA BIOS-át, beleírva ezeket az értékeket, akkor az Ati Tools-t sem kell futtatnod. Így nem lassítja a géped feleslegesen.
-
->Raizen<-
veterán
Csalamade vegyél egy ilyen hátlapi rendszerhűtőt asszem kolink a márkája:[link]
És tedd a vga kari alá de ne túl közel legyen hely közöttük ez megoldja a forróságot nameg ati tray toolsba állitsd be hogy pl 50 foktól menjen 50%-on a venti 60 foktól meg 70-80%-on és induljon el a windowsal együtt a progi mert akkor egyből lehűti a vga-t -
Májsztró
addikt
[link] , itt van. Próbáltam rávenni ,hogy okosan oldjuk meg , de nem ment.
-
Májsztró
addikt
Ez a beszéd
Egyébként Tomate-nál látott tesztekben nem tudom ,hogy jött ki ,hogy a 4770 gyorsabb alapon mint a 4870 alapon
No mind. Nem kérdőjelezem meg a méréseit, mert sokat dolgozott vele és az a lényeg
De sztem a 4870-nek oda kéne ,hogy verjen a 4770-nek. Akármilyen jóra is sikerült
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok ismét én!Ezt mért írja ki minden bekapcsoláskor az Ati Tray Tools ?Valami Adminisztrációt és hogy Nem lehet betölteni az alacsony szintű Illesztőprogramot.inditsa újra a programot !.
-
Tomate
veterán
válasz
Pancsermeste #48303 üzenetére
Ennek értelme nincs, mert +5% és 4870 a kártya..,
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
varandj #48283 üzenetére
Én se láttam még GDDR5-ös 4850-et, de ez itt érdekes!
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest