- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Daffni2 #49158 üzenetére
Akkor valamin átsiklottam. Viszont a 4650-ről közölte, hogy nem ismeri, most meg már ismét 4870-em van, megint nagy hűtős Sapphire. Ha most ez is elfeljt egy idő után boot-olni, akkor megrágok valamit.
Bár ez már alapból hűvösebb és halkabb, mint a régi, úgyhogy reménykedem.
-
vzsryl
nagyúr
-
brd
nagyúr
válasz
Daffni2 #49275 üzenetére
Ezt nem tudom, honnan veszed, egyedül a PS3 esetén igaz valamennyire (de azt még meg kéne tanulniuk programozni a srácoknak). Az XBOX-ban a mai, PC-n elérhető VGA-nál gyengébb van. A Vii-ről nem is beszélve. Milyen említésre méltó konzol van még? (Nem vagyok konzolban annyira járatos, mert... hagyjuk, nem akarok vitatkozni senkivel, nem topictéma.)
Az más kérdés, hogy ma már a legtöbb nagyobb software-készítő csapat konzolra készít elsősorban játékokat, mert azokat nehezebb másolni (meg persze emiatt drágábban is lehet adni), és azt hiszik, hogy emiatt nagyobb az oda eladott játékokon a haszon, ezért azokra jobban vannak optimalizálva. -
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Daffni2 #49213 üzenetére
A programok telepítése és törlésénél volt vagy 5 ATI-s cucc. Abból az elsőre rákattintottam, aminek ATI eltávolító volt a neve. Azt elindítottam "tovább-tovább-tovább" majd jött az hogy ajánlott vagy nem ajánlott. Az ajánlottat kiválasztottam, azután asszem már nem kellett semmire kattintanom, csak a "számítógép újraindítása most"-ra. Amikor újraindult a gép, akkor 1024x768 vagy 800x600 fogadott (nemtom melyik, nem néztem, lényegtelen..), majd benéztem a programok telepítése és törlésbe, ahol már csak és kizárólag egy ATI-s cucc volt, még pedig az ATI eltávolító. Aztán mentem a tcmd/program filesba és töröltem az ATI Technologies mappát, amin belül már csak 1 mappa volt, a 4-5 helyett.
Ezekután elindítottam azt a fájlt, amit az előbb írtam, és szépen feltelepült minden, ami kell, és jött a "gép újraindítása most".
Most a programok telepítése és törlésében 4 ATI cucc van: Softver uninstall utility (eltávolító), catalyst control center (CCC), Catalyst registration és Display driver. Nincs itt semmi gond.A játékok egyelőre jól mennek. COD4-et kétszer is elindítottam már pár percre és minden rendben volt vele. Crysis-t is elindítottam egyszer, ami szintén jól ment (1680x1050, minden high, noAA 30-50 fps). És még a GRID-et próbáltam, ami szintén jól futott.
Holnap majd lesz időm játékokkal gyilkolni a gépet, és majd beszámolok. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Daffni2 #49213 üzenetére
ez érdekes. ismim évek óta CCC-vel frissíti a vga-ját, törlés nélkül
tehát 9,4 fentvan, leszedi a 9,5-öt CCC-vel, és simán expresszben ráinstallálja az előző driverekre.....
voltaképp énis így szoktam. legalábbis a 3870 X2-mnél így csináltam. 4870-nél lehet másképp kell?! -
katt777
félisten
válasz
Daffni2 #49154 üzenetére
Nem, de megnézem. Első pillantásra hasznosnak tűnik, asszem be is linkelem. Köszönöm!
Bár ez egyelőre csak monitorozásnak tűnik. Amúgy van Everest-pluginja is, de hiába kapcsoltam be azt és az Everestben is az "external" elérést, nem igazán működött, így ez nem is került a cikkbe.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Daffni2 #48476 üzenetére
ennek örülök, a scythe mégis csak minőség,
old gray : szerintem vegyél Vapor X et, húzni te is tudsz, és annak úgy tudom nagyon franko a hűtője is, a toxic -nak a hűtése alapból igen gyengusz szerintem, a FET eket nem hűti semmi, csak ül rajtuk egy süni, én a 8800gt hez vettem még S1 est azt raktam fel erre is végül, én azért vettem toxic ot mert mindenhol azt írták hogy azon jobb ramok vannak és jobban lehet húzni, hát egy frászt, 1150 ig bírja a ram, igaz a proci 750 -en megy, de az nem dob rajta sokat,
-
abéla
senior tag
válasz
Daffni2 #48611 üzenetére
Hello!
Azt kell monanom vagy nálad vagy nálam nem kerek valami, mert hogy 3,15ghz-en járatott quad, meg 770-re húzott gpu mellett mejdnem 50%-kal kevesebb értékek jönnek ki, ott valami nem kóser; 1024x768 4AA, cpu:3,15ghz, gpu: 770/1120: hmm
1280x1024 2AA: ablakban
1280x1024 4AA, fullscreen: nanemáá
és érdekességképpen, a tiedhez mérhetö eredményeket csak 640x480 4AA-nál kaptam: igaz kicsit több, ugyanez AA nélkül: zseer, na azért ez elgondolkodtató, ja meg a teszt is inkább stresszkeltésre, mint tesztelésre jó
, megyek meg is nézem 3d vantage értékeket(elvileg dx10 meg minden, bár nem tudom, ezek a szintetikus tesztek...)
üdv: abéla -
JColee
őstag
válasz
Daffni2 #48601 üzenetére
persze hogy lehet, hiszen azt írta: a gpu meg már 4870-es magasságban járkál...
erre írtad te, hogy: Azért még gyúrhatsz egy kicsit. A 4870 alap órajelen:[link], hozzáteszem, ezen a képen éppen a gpu órajele nincs rajta, de teljesen mind1persze a 4850 nem éri utol a 4870et, hiába ugyanannyi a gpu órajele, hiszen a 70esen jóval nagyobb a memória sávszélessége
-
abéla
senior tag
válasz
Daffni2 #48594 üzenetére
Azt azért meg kell hagynod nem rossz kártyát fogtam ki, akár hogy is nézzük; egyébiránt nem kell személyed elleni támadásnak érezni, ha az alsóbb házból jövő (és fele annyiba kerülő) karit és a te (egyébként hasonlóan jó) kártyádat merik egy napon említeni.
A furmark értékeim pedig erősen cpu limitesek, mivel egy 2,4 ghz-en kotyogó q6600-tal segédkeztem benne, de a kedvedért megnézem mennyi jön ki magasabb szinten járatva...(csak bírja hyper tx) Ámbár számtalan Nem szintetikus teszt azért nem hoz ekkora különbsége a kát kártya között, sőt.
-
JColee
őstag
válasz
Daffni2 #48594 üzenetére
okostojás nézd már meg mennyin megy a gpud
egyébként azt is vedd figyelembe, hogy ő 1280*1024ben futtatta a furmarkot, te pedig kisebb felbontáson (1024*768)
20%ot sikerült húznia a kártyáján, az azért nem semmiszabozeee próbálj ki valami másik játékot, hogy fut e rendesen
jó helyre dugtad a kártyád? -
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #48476 üzenetére
Én a scythe külön kapható bordáit használtam
Ahha, akkor ez lehet a megoldás... Figyelgettem a neten, de nem nagyon értettem, mi benne a ráció... Lehet, hogy azért adták ki külön is a bordákat, mert tudták, hogy a hűtőik mellé adottak nem vmi jól ragadnak.
Én a Musashi mellé adottakkal próbálkoztam kevés eséllyel, tisztítás ide, vagy oda...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Daffni2 #47924 üzenetére
Egyet értek.
Nekem a GTA4-ben elég egy 4850 is 1Gb-os kiszerelésben.
1680x1050 high, high, csúszkák középen, meg sem röccent eddig. Ezen a felbontáson 4870-ből is kell az 1gb VRAM ez tuti, hiába sokkal erősebb VGA mint az 50-es, ha feltolja az ember 1680-ra, mindjárt kiírja, hogy 897Mb szükséges. -
butcher eu
senior tag
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Daffni2 #47748 üzenetére
Az 5-6 fps plusz nem sokat számít valóban. De ritkán van hogy ezen múlik a 24fps up biztosítása. Szóval a határeset.
Az Iponban az a baró, hogy másnap ott van mindíg minden.
Én sem bírok várni. Ha eldöntöttem hogy kell, akkor azonnal jó is lenne.
Amúgy az én karim kimondottan tuning kari. Azért is PCS+ os.
De érezni hogy izzad, ha "bántom".
Van hogy plusz 5-6 fokot rátesz a hőre. -
zozoz1
aktív tag
válasz
Daffni2 #47744 üzenetére
Most már esküszöm felfogom rakni a GTA IV-et, már csak kíváncsiságból is. Bár elöbb be kell "szereznem".
Egyet értek a 3DMark miatt nem fogom hazavágni. Játékban viszont volt hogy számított. Crysis-ban az élsimítás jól ment húzott karival. Egyszer a játék elött elfelejtettem meghúzni, és csodálkoztam miért szaggat időnkén be. Hát számított a húzás, ott egyértelmű volt.
Látom te is az Ipon-ban vásárolsz. én is ott vettem a PowerColor 4870-et 1Gigával, és akkor 54e volt. Még a 300alatti euróval.
-
zozoz1
aktív tag
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Daffni2 #47736 üzenetére
Üdv.....
Bevallom a GTA IV nem volt még a repertoárban. Nem tudok nyilatkozni róla. Nem volt alkalmam senkivel letesztelnem az 1Gb kontra 512mb közötti különbséget. Csak tesztekre hagyatkozhatok, amit a neten látok.
Van program (ez lehet játék is) amiben sokat számít, van ahol meg elenyésző.
Te miben láttad az "Igencsak meglátszik az 512Mb -1 Gb RAM. közti különbség."-et?piadex2
Attól függ milyen hőmérsékletet produkál most maxon..... -
Májsztró
addikt
válasz
Daffni2 #47736 üzenetére
Ez megint olyan dolog ,hogy a distance-okat lehúzod 100-ról 45-re , és máris normálisan megy minden. Nekem nincsen gondom vele. 512-es kártyám van , kipróbáltam ,hogy mindent maxra tettem , akkor volt olyan, hogy a villanyoszlop akkor jött be , mikor már elmentem mellette. Épphogy csak bedobta a kép szélébe. Ebben az esetben tényleg zavaró lehet. De 40-45s distance-okkal semmi gondja nincsen a játéknak
-
Bluegene
addikt
válasz
Daffni2 #47372 üzenetére
énnekem egy 10-12K-s 2,5 éves chifim van és katonásan teszi a dolgát
a Chieftek kommersz?
szerintem a legjobb vétel tápokból a középkategóriásak: sztem az 1000W-os táp is tönkremehet, lényeg h legyen benne védelem
abban azért igazad van h 180K-s gépet ne 5K-s tápra bízzuk, hanem 10-15K-s Chifire vagy Corsairre, de túlzásba sem érdemes esni
mondjuk az FSP tápokról jókat hallottam speciel, a legnagyobb gyártó, sztem csak azért olcsóbb mert nagyon nagy a volumen
húgom és bátyám gépében már vagy 7 éve ugyanaz a noname táp eteti a celeronjaikat
rendületlenül h ellenpéldát is modnjak, sztem ritkán adják meg magukat a tápok akkor is túlzott terhelés esetén
-
butcher eu
senior tag
válasz
Daffni2 #47270 üzenetére
már megjelent a win7 RC. ha jól tudom van belőle 1-2 hónapos próba verzió. szerezd be. egyik haverom már 3 hónapja használja a win7 beta-t. és nagyon elégedett vele. csak csupa jót mond róla. és már minden hardverre van driver, és minden progi fut rajta ami az eddigi oprendszereken ment.
játék?:assassin's creed, farcry 2, company of heroes, crisys, crisys warhead, cod4, cod5, stb
sőt van dx10.1-is ezek közt. lehet hogy valamelyikkel tévedtem de rengeteg van belőlük. -
butcher eu
senior tag
válasz
Daffni2 #47268 üzenetére
és mennyi ramod van? mert a 32bites rendszerek nem tudnak kezelni csak 4 gigát.
és ebben benne van a videó memória is. tehát pl az én esetemben a 4 giga ram mellett van 1 giga videómemó, így csak 3 gigát tudnék használni a rendszermemóriából. ergo kell a 64 bit.
persze van 64-es xp, de az csak angol. és mivel néha muter is dolgozik a gépemen, így magyar programot kell hogy használjak, ebből következik az, hogy vistát használok.szerk: ja látom neked is 4 giga ramod van 1 giga videómemóval. És ilyen jó géppel nem használsz dx 10-et? akkor nem felesleges ekkora masina?
-
butcher eu
senior tag
válasz
Daffni2 #47259 üzenetére
valaki még xp-zik? akkor nem használ dx10-et vagy 10.1-et? már a vista 64-sem a legjobb, majd a win7 sokkal gyorsabb mint a vista. a másik meg az, hogy nagyjából 5 éve használ mindenki 64 bites procit, xp32-vel. ez olyan mintha a 6 sebességes autódat, csak 3.-ig váltanád fel.
-
Májsztró
addikt
válasz
Daffni2 #47141 üzenetére
Csak a Furmarkot hagyd a fenébe, rövidtávon jó lehet de képes hazavágni a kártyát és nem is életszerű amit művel.
Furmark@99C
Crysis@89CVagy valami ilyesmit mértem ki, éppen ma néztem. Szóval a Furmark megtalálja a hibát , ha van persze. Valszeg ott omlik össze leghamarább a vga
Olyan ez mint az IntelBurnTest vagy mi fene a neve, csak gpu-ra
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47141 üzenetére
Hát igen, sajnos a sima 3DMark06 nem fut Vista 64 Ultimate-en, legalábbis nálam (bár ma tettem fel egy rakás frissítést a Win-hez, kitudja...
A 3DMark Vantage-et használom tesztelésre, ez még ezt az izmos karit is meg tudja izzasztani simán.
A játék remekül megy most már a kártyával, az biztos, egy rakást gémeltem ma a Dirt-el. Amúgy nem vagyok nagy játékos, de hát a teszt miatt most muszáj ugye...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47138 üzenetére
Köszi.
Amint lesznek bővebb, kicsit hosszabb távú tapasztalataim, leírom. Pár napig biztosan tesztelgetem kicsit nagyobb terhelés alatt a cuccot, szükség esetén módosítgatok a beállításokon, illetve még egy új procihűtőt is beillesztek a rendszerbe, annak már lesz PWM szabályzása és szeretném a VGA-ra irányított rendszer hűtőt is kicsit gyorsabban hajtani... és aztán leírom ide, mit hogyan...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47135 üzenetére
1. Volt valamilyen mindent tudó DOS-os CD-m, amin az összes létező DOS-os alkalmazás rajta van, valami fura neve volt, de nem jut eszembe, így nem is találom....
2. Sajnos nincs elérhető ismerősöm, aki be tudná tenni.
Csökkentett móddal próbálkozom még esetleg...hátha...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47133 üzenetére
Nem hiszem, nem a BIOS-al van a gond, az editorba simán betöltődött, szerkeszteni is tudtam gyönyörűen és menteni is, ennek semmi baja.
A programok valamiért nem futnak rendesen Vista 64-en, ami azért is fura, mert azt írják róluk, hogy mennek...
A Gigabyte VGA @BIOS feltelepült rendesen, de indulásnál kiírja, hogy: "Initialize GBDriver Fail!!!"
A (WinAtiFlash nem telepítős) el sem hajlandó indulni, az AtiFlash pedig élből közli, hogy ez nem az a Windows verzió, amin ő futni szeretne, holott arról is írják, hogy megy ez alatt... Mindenből a legújabb, megfelelő verziót szedtem le és mégis ez van...talány...Van még valamilyen alternatívám a flash-elésre? Van még valami, amivel fel tudom tölteni a BIOS-t a VGA-ra?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47111 üzenetére
Sajnos már nem garis és hűtő csere is volt már előzőleg rajta, kéz alól vettem. Visszatetettem a gyári hűtőt, mert egy vizes blokk volt rajta, amire nem szeretnék áttérni semmiképp.
Most még bütykölök kicsit a gyári hűtővel, aztán amint lesz rá lóvém, cserélem a hűtőt egy normálisra és meglátom, mit lehet elérni vele.
Köszönöm mindenkinek a helpet!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47101 üzenetére
Hát igen, pont ez a gondom.
A BIOS-t már lementettem korábban. Viszont a neten egyetlen egy 2008.10. havi BIOS-t találtam kifejezetten Gigabyte 4870 1GB kareszhez, ráadásul ez pontosan ugyanaz, mint ami jelenleg fent van.
A gyártó honlapján már csak az új típusú (nem X2) 4870-eshez van BIOS, amit nem nagyon értek:
[link] -
ffodi
veterán
válasz
Daffni2 #46891 üzenetére
Nem OC verzio, sima sapphire. Lehet hogy azért megy így mert, még az elején láttam hogy a CCC nem engedi 790 fölé húzni az órajelet, és rátettem egy XOC biost, amivel 990-ig engedi. Szóval lehet hogy a bios miatt van. Egyébként 800/4000-en szoktam játszani 45%-os ventifordulat mellett, az úgy kellemes. Most néztem és a vantagetoplistán az eredményem 875/4800-on született, szóval akkor ennyit bírt
, igaz még a 8.9-es driverrel....azóta még nem teszteltem. Lassan viszont itt az ideje, akkor ha sikerül jól beállítanom a GPU feszt. Még annyit tennék hozzá hogy alapfeszen 900mz-re is azt írja a CCC a tesztnél hogy Passed
, viszont tesztnél befagy, szóval van még lehetőség.
-
Pierre75
senior tag
válasz
Daffni2 #46472 üzenetére
Visszatettem az alap biost, mert az Empire TW-nál teljesítményromlás volt (értsd egy pillanatra megmerevedett a kép csatáknál). Még a Colin DIRT, CoD4-t néztem meg, azokban meg változatlan maradt a dolog.
Igazából elégedett vagyok a teljesítménnyel. Ami zavaró, az pl a CoD4 Amt II utolsó küldetésénél megfigyelhető "füst-probléma", enyhe lagg. Az Empire-nél elég sok bug és grafikai nyavalya van, de azok nagyrésze kártyafüggetlen.
De legalább megtanultam a vga bios frissítés menetét is. -
HSM
félisten
válasz
Daffni2 #46482 üzenetére
Engem is, de meg kellett barátkoznom vele, a jelenlegi 4890-em VRM-je is 90-100 fok furmark terhelés alatt. (Játék alatt viszont max 60-70) Mondjuk a kari hátulja már csak olyan max 60-80, szóval nem vészes....
Ezek a modern kártyák sajnos többségében ilyenek... (A házbafűtős meg lehet hidegebb, de az nekem még rosszabb lenne, ha fűtené a drága lapomat....Szóval inkább süljön meg a VGA, mint a gép többi része....
)
-
-
Pierre75
senior tag
válasz
Daffni2 #46463 üzenetére
Ati 4850 (Gigabyte GV-R485ZL-512H), amihez egy 140 kb-os exe file tartalmazza a frissítést
http://www.gigabyte.com.tw/Support/VGA/BIOS_Model.aspx?ProductID=2899#anchor_os.
Az exe elindítása a könyvtárba egy apró file-t hoz létre, de fogalmam sincs mi a további teendő. Előre is köszi a segítségért!
-
dangerzone
addikt
válasz
Daffni2 #46428 üzenetére
Megpróbálhatod végülis. Én részemről mindig jobban szerettem a könnyebb dolgokat. Meg mindig picit bennem van a para mind alaplap, mind pedig vga biosfrissítésnél.
N-vidi-A: A 4870 újabb, kevesebbet fogyaszt, támogatja a dx 10.1-et (bár ez annyira nem mérvadó) , kisebb, szebb, megbízhatóbb teljesítményt nyújt az 1 mag miatt.
-
HSM
félisten
válasz
Daffni2 #46420 üzenetére
Tudtommal akkor van ilyen, ha ATT-t elindítod, ugye 2D-ben. Na az akkor fixálja a 2D-s üzemmódot, és blokkolja a powerplay-t, hogy rendesen menjen a kártya 3D módban. Az ATT uninstallálása megoldja a gondot, ha ez a baj...
Ahogy nézem, a korábban küldött furmark-od jóval gyorsabban ment...[link] Szóval ott még valszeg jól működöt a cucc.... -
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz
Daffni2 #46420 üzenetére
2d-ben rendesen visszaveszi az órajelet?
Amúgy att nem nehéz. Katt annyit írt róla mint a fene a blogjában. De én 3 beállítást szoktam használni, nekem az elég.
Még 1x nézd jól meg hogy tényleg szar-e 3d-ben, nézd meg 2 progival legalább. Mert lehet csak valami energiagazdálkodási funkció.
Mondjuk küldj rá vmi rendert , vagy vedd a játékot kis ablakra, aztán úgy nézd meg. ;)
Ha tényleg szar vmi, akkor majd még írok.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged