- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Mivel tesztelitek a karit tuningoláskor?
Nálam most 740/1080-on lefutott a furmark 1280x1024-ben hiba nélkül. Az jelent valamit, vagy játékhoz ez nem elég?
Jah, és az ATT-ben ugye lehet egy kis feszt adni neki. Az mennyire biztonságos? mondjuk a 1.158V ? Egyáltalán megemeli, vagy nem ?
-
chungee
addikt
HD4850-semen van 1 ilyen. Rajta 2 db ADDA 9cm-es venti. Az a bajom, hogy játék közben hirtelen felpörögnek és qrva hangosak
Pedig ellenőriztem a kari alig 46 fokos gém közben. A memcsik pedig max 60.
BIOS-ban le vannak véve 60%-osra a CHASSIS lapátok és így egyik 1350-en a másik 2000-en pörög. Nem értem pedig 1szerre vettem őket párba mint az ikrek. De, amikor 2 ilyen szörnyeteg felbug játék közbe 3500-on, akkor el tudjátok képzelni. Szinte majd nem felszáll a PC-m
Viccet félre téve, ez mért van
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
johnny82 #47791 üzenetére
Köszönöm. Riva biztosan menni fog, még nem próbáltam, de azzal annyi a baj, hogy nem megy a Power Play, ha tuningolsz. Tehát mindig maxon van minden. Asztalon is.
Azért jobb az ATT. De hát egyszerűen érthetetlen, hogy mi van vele. Ugyan az a chip van rajta mint a többin, meg ugyan azok a ramok, még sem hajlandó kezelni.
Mindjárt letörlöm a drivert, kitakarítom registry-ből, stb... és újra kezdek mindent.
-
válasz
tzsolesz #47790 üzenetére
Akkor sorry, már azt hittem te állítottad be annyira. Mondom, Rivát próbáld meg, menni fog vele. Ventit tedd fel 80-90%-ra és mehet a tuning. Egy próbát megér, aztán ha sikerül, csinálhatod ATT-vel, ha neked az szimpatikusabb.
Grat amúgy a kártyádhoz, szerintem nagyon jól jártál vele annyi pénzért! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Tomate #47787 üzenetére
DETTÓ ugyanaz.
Ez magyarország egyetlen egy olyan kártyája ami nem támogatja az ATi Tray Tools-t.
Megy vissza a garba a végén.
Nekem kell az ATT.
Kész feladtam. Nem hiszem el. Ccc sincs fönt, hogy megzavarja, nem értem.
lsc: De hiszen ez GDDR3, és amúgy sem 950-en ment, hanem alapon volt a gpu is, meg a memória is.
johnny82 De nekem a CCC 700/1200-ig engedi az OC-ét. Az 1200 még sok is, mert 1100-on már hibázik, de a gpu-nak adni akarok még.
Szerk: azt miből gondoltad, hogy menni fog 950/1500-on???
Az ATT van bezavarodva, nem én gondoltam, hogy menni fog.
-
válasz
tzsolesz #47786 üzenetére
Miért nem próbálod meg a CCC auto tuningjával? Nekem a 9,4-es van fent és elég sokáig tartott, mire belőtte magát (vagy kétszer meg is szakítottam, mert azt hittem gáz van) és korrektül belőtte magát, játék alatt nem hibázott, viszont 2D-ben visszavette az órejeleit ha jól emlékszem. Másik megoldás Riva Tuner. Én eddig mindig azzal tuningoltam, gond nélkül. Jobban tudod tuningolni, mnt CCC-vel, de cserébe asszem nem veszi vissza az órajeleket. Ha maxot akarod megnézni, szerintem Rivával próbálkozz. 720/1100-at pedig mennie kell!
Szerk: azt miből gondoltad, hogy menni fog 950/1500-on???
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tzsolesz #47784 üzenetére
Egyik párosítás sem jó. egyik driverrel sem hajlandó normális működésre egyik ATT sem. Nem értem.
Felismeri az eredeti (defalult) órajeleit a kártyának, de mind a két csúszka maxxon van, de úgy hogy 950/1520 vagy mennyi, tehát értelmetlen. Amikor beállítom, és alkalmazom, akkor azok lesznek az órajelekm amiket akartam (gpu-z szerint), de akkor is felugrik maxxra minden, és újra csak iírja az értelmetlen órajeleket. Ráadásul ahogy néztem, nem megy olyankor a Power Play, amikor ATT-vel húzom.Nem volt ilyen még senkinek?
Jaaah, meg van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
szacsee #47782 üzenetére
Szőrösfánk alatt néztem, 5 perc alatt szépen föl ment 71C-ra, és úgy is maradt. 69-71-ig ingadozott csak. Ez azt jelenti hogy játékok alatt 66-67C-tól nem lehet melegebb, tuning nélkül.
720/1100-on a ram már hibázgat a szőrösfánkban, nem tudom mit produkál játékok alatt, majd megnézem. Annyit tudok, hogy a szőrösfánk túlzásba viszi az izzasztást, egy játék sincs ami ennyire felmelegítené, és kikészítené a kártyát.
Max terhelés alatt a végén már 95%-on tekert a ventije, ami kissé azért zajos, de ellehet viselni. Alapon semmi hangja, és kussban van, hátha akkor majd amikor megmoddolom egy kicsit a BIOS-t, csak én is ki akarom tapasztalni, hogy mit bír a gpu, és mit bír a VRAM.
A célom stabil 720/1100 lenne. Tehát olyan 10%-os OC. Azt hozzáteszem, hogy a GTA4-el szarakodtam eddig, de sehogy sem tudtam visszaállítani eddig a mentésemet, mivel újraraktam a wint.
Az is gond hogy a gép itt van 5KW-os konvektor mellett 1 méterre, és itt 27C van a szobában, mert babára fűtünk. Alapon 36-37C-os 42%-on jár a ventije, amit érdekes módon nem annyira hallani. terhelés megkezdése után kb. 10-15s-al kezd el fölpörögni a venti. 50%-56%, majd 60% fölött kezd kihallatszódni a hangja az FSP, és a Yati Loon-ok moraja közül. Egyébként elég lassan melegszik fel. 5 perc simán kell neki mire eléri a maximális 71C-ot. 720-as gpu-nál 74C a maximum, ami nem olyan rossz. Egyébként egy 12cm-es ventivel tolom felé a levegőt, nem rá, csak felé.34K volt a PCX-en, de ma már nem láttam fönt.
Az ATI Tray Tools nálam nem megy rendesen, havernál ment mindegyik verzió az Asus 4850 Glaciatorral.
Nem jövök rá mi a gond. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #47777 üzenetére
Letöröltem az ATT-t, felismerte a kártyát, mindent engedett állítani, el is mentettem a profilokat, de bizonytalan volt. A végén már egy 3D alkalmazást sem inditott el, mert nem váltotta a 2D/3D-t, amit a beállítás után egy pár teszt erejéig csinált rendesen.
Marad a régi módszerem, belövöm stabilra az órajeleket, kitapasztalom a venti karakterisztikát és zsupsz bevágom a bios-ba! -
Tomate
veterán
Nah akkor visszatértem. Ma reggel még 1x átrágtam a dolgot és még kicsit faragtunk is az árból. Odaadom a 4870-emet a srácnak + 8.000Ft-ot és ad nekem 2db 4770-et. Nem tudom hogy vagytok vele, de a kíváncsiság hajt. 2 lehetőség van. Vagy tényleg piszkosul jól járok ahogy a tesztek is mutatják, vagy nem és szívok vele. Ha az utóbbi következne be eladogatom őket és visszatérek a 4870 vonalra. Igazából a kártyámat meg 42-be számítja be ami nem is olyan rossz. (így 25k/4770-re jövök ki)
Csak ennyit akartam mondani a vietnámi háborúról.
-
tzsolesz
nagyúr
A legújabb ATT sem ismeri fel, ez érdekes.
-
tzsolesz
nagyúr
Sapphire Dual Slot HD4850 1Gb:
Alapon 37-38C-os, 42%-os ventifordulaton, ha lejjebb veszem, akkor is annyi marad, de inkább 38C. Semmi hangja 2D-ben.
Még nézek egy két dolgot. Meg izzasztom egy kicsit.
-
DEV_NULL
őstag
catalyst 9.5 mikor ?
-
tzsolesz
nagyúr
THX ALL.
FSP350W PNF-em van, remélem nem lesz vele gond.
fagy53: Hát igen, még a 2600XT-hez is járt egy rakás holmi, felsorolni sem tudnám, még ha akarnám sem. Ez nagyon puritán, és szegényes. De hát ez már csak ilyen.
Amúgy sem ez a lényeg.
-
Departed
őstag
-
tzsolesz
nagyúr
Megjött a kártya.
A doboz tartalma: VGA, CD, tápcsati, CF-híd, Sapphire kis füzetecske. ENNYI.
Hát, nem erőltették meg magukat, bár ha belegondolok, nem is kell semmilyen átalakító hozzá, mert van rajta D-SUB, DVI, és natív HDMI kimenet is.
A tápcsatlakozó kicsit aggaszt, mert csak egy molex csatlakozó van a végén, míg havernál az Asus-hoz olyat adtak, hogy kettő van rajta, és persze mind a kettőt be is kötöttük. Ebből remélem nem lesz gond.
De majd 5 után minden kiderül, mert most melóhelyen vagyok.
-
Daffni2
addikt
válasz
zozoz1 #47756 üzenetére
Nem is biztos,hogy kell hozzá vízhűtés.
Nézd meg milyen léghűtésem van,Riva tunerrel fesz moddal megcsináltam 900/1200-at. csak nem volt merszem sokat használni,próbának jó volt bohóckodni, viszont ekkora húzásnak nem is volt értelme a GTA-nál sem.
Elöl, ami nem látszik, fúj befelé egy 12-es venti, az oldallapon meg egy 34 cm-es állat lihegi be a levegőt.[link]
[link] -
zozoz1
aktív tag
válasz
Daffni2 #47748 üzenetére
Az 5-6 fps plusz nem sokat számít valóban. De ritkán van hogy ezen múlik a 24fps up biztosítása. Szóval a határeset.
Az Iponban az a baró, hogy másnap ott van mindíg minden.
Én sem bírok várni. Ha eldöntöttem hogy kell, akkor azonnal jó is lenne.
Amúgy az én karim kimondottan tuning kari. Azért is PCS+ os.
De érezni hogy izzad, ha "bántom".
Van hogy plusz 5-6 fokot rátesz a hőre. -
AMD_ok
őstag
Hali mindenkinek!
Adott a konfigom az adatlapomon, a kérdésem az lenne, hogy full HD felbontást elbír a cucc sztetek? Monitorváltás lenne, és egy 24 "-ost néztem ki 1920*1200-as felbontással. Főleg net és játék lenne a funkció, + néha egy-egy film
Köszi a válaszokat
-
Daffni2
addikt
válasz
zozoz1 #47746 üzenetére
Persze van amikor számít a húzás, viszont van egy pont ahol már nincs értelme tovább húzni, és a kártya élettartamának sem tenne jót.
Szóval én is az ésszel húzás mellett vagyok.Az Ipon szerintem a legjobb árakon dolgozik, és naponta valóban frissül az ár.
Persze az is nagyon számít,hogy eddig bármit rendeltem, másnap 14 óra után ott volt.
Nem szeretek napokat várni, ha kell valami.
Meghogy jaj elnézést de ezt most nem tudjuk mégsem beszerezni, jó lesz helyette más is? -
zozoz1
aktív tag
válasz
Daffni2 #47744 üzenetére
Most már esküszöm felfogom rakni a GTA IV-et, már csak kíváncsiságból is. Bár elöbb be kell "szereznem".
Egyet értek a 3DMark miatt nem fogom hazavágni. Játékban viszont volt hogy számított. Crysis-ban az élsimítás jól ment húzott karival. Egyszer a játék elött elfelejtettem meghúzni, és csodálkoztam miért szaggat időnkén be. Hát számított a húzás, ott egyértelmű volt.
Látom te is az Ipon-ban vásárolsz. én is ott vettem a PowerColor 4870-et 1Gigával, és akkor 54e volt. Még a 300alatti euróval.
-
Daffni2
addikt
válasz
tzsolesz #47743 üzenetére
Határ eset.
Ha igazán normális játék menetet szeretnél, akkor gyűjts egy kicsit és vegyél egy 4870 1 Gb rammal.Nagyon kell figyelni a különböző webáruházakat, és lecsapni a kedvező árú kártyára.
Én így vettem 53 ezerért a giga 4870 1 Gb-t2 nap múlva már 65 volt.
Most is annyi.
[link]Mondjuk az én helyzetem speciális, mert csak olyan kártya jöhetett szóba aminek a vége egy slotos, mert a VGA alatt van a TV Tuner kártya,és Thermalright hűtővel lehet csak betenni a VGA-t.
-
Daffni2
addikt
válasz
zozoz1 #47742 üzenetére
Annyira nincs is értelme meghúzni.
Csak azért,hogy 3DMarkban több pontot kapj,játékban 3-5 FPS meg úgysem számít.
Persze egy 4870-es kártyánál,ami bármit bőven a normális játszhatóság feletti FPS-el visz.Megmondom őszintén,ha meghúzom a kártyámat, akkor sem veszek észre különösebben semmit pld. a GTA IV esetében.
-
zozoz1
aktív tag
-
Daffni2
addikt
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Daffni2 #47736 üzenetére
Üdv.....
Bevallom a GTA IV nem volt még a repertoárban. Nem tudok nyilatkozni róla. Nem volt alkalmam senkivel letesztelnem az 1Gb kontra 512mb közötti különbséget. Csak tesztekre hagyatkozhatok, amit a neten látok.
Van program (ez lehet játék is) amiben sokat számít, van ahol meg elenyésző.
Te miben láttad az "Igencsak meglátszik az 512Mb -1 Gb RAM. közti különbség."-et?piadex2
Attól függ milyen hőmérsékletet produkál most maxon..... -
Májsztró
addikt
válasz
Daffni2 #47736 üzenetére
Ez megint olyan dolog ,hogy a distance-okat lehúzod 100-ról 45-re , és máris normálisan megy minden. Nekem nincsen gondom vele. 512-es kártyám van , kipróbáltam ,hogy mindent maxra tettem , akkor volt olyan, hogy a villanyoszlop akkor jött be , mikor már elmentem mellette. Épphogy csak bedobta a kép szélébe. Ebben az esetben tényleg zavaró lehet. De 40-45s distance-okkal semmi gondja nincsen a játéknak
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha a 4850-et maxon (az elképzelhető maxon) járatom, akkor szerintetek kell neki komolyabb hűtés?
Kösz:piadex2
-
Májsztró
addikt
válasz
Departed #47733 üzenetére
Én is csak jót tudok mondani : 4850 + Phenom II 720, jelenleg mást eszembe sem jutna venni
Yeager:
ATT-vel húzd , van atuómata frekvencia keresése. Bár az van az Ati Catalystba isÍgy nem nehéz húzni a kártyát.
Driverben jó a 9.3 meg a 9.4 is. Sztem dobd fel a 9.4-est , azzal nem lehet gond
-
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47728 üzenetére
Nem is próbállak meggyőzni a CF-ről, ugyanis hiába van CF lapom, komolyan meg sem fordulna a fejemben két kártyát belerakni...
Főleg hogy nekem megfelelő a 4850-es teljesítménye, egykártyás rendszer-hívő vagyok én is, főleg hogy eddig ennél csak gyengébb kártyáim voltak az adott időponthoz viszonyítva...ebben alkotott nagyot számomra is tavaly nyáron az Ati-AMD kettős -
zozoz1
aktív tag
válasz
Tomate #47723 üzenetére
Most látom árulsz egy TFT monitort. egy ismerősőmet lehet érdekelné. Priviben írj róla pár sort, és az árát.
A CF-ről még annyit hogy brutál fogyasztás és hőtermelése volt. A server házam belül melegebb volt tőle érezhetően.
Na mind1 nem akarlak semmire sem rá ill. lebeszélni.... -
zozoz1
aktív tag
válasz
Tomate #47713 üzenetére
Nekem is PowerColor 4870 PCS+ om van, csak azzal a különbséggel, hogy 1Gb rammal.
Nem tudom hogy teljesítményben mennyit jelent a dupla ram,(tiéd 512) de nem egetverően sokat az biztos. Én nem tudok olyan játékot amit nem futtatna le jól a karim. Pedig nézd meg mekkora a monitorom. 26"
Viszont CF nekem is volt még 3870 es karival. méghozzá HIS volt mindkettő. Sok szívás volt a CF-el. Ha működött is éppen, akkor is csak jó esetben 20-25%-al lett gyorsabb az ugyan olyan egy karisnál. Ha meg nem használta ki a progi a CF-et akkor meg igen nagyot esett vissza. Nem 25% kot hanem többet. -
Yeager
csendes tag
Hali akkor a Sapphire 4850 512ram VAPOR-X-es vidi karim melyik programmal tuningoljam??mert sem az ATT,sem a rivatuner nem azt a frekiket írja ki mint a GPU-Z???
Így elég nehéz húzni a karit?!
És még egy kérdés:melyik drivert ajánljátok?A legújabbat?vagy réggebit?
Vagy valami modifikáltat pl: DNA Ati driver?
Én a régi X1950pro-nál az omega drivereket hsználtam amik modifkálva,és optimalizálva voltak és nem csalodtam!! -
dz1
tag
válasz
butcher eu #47681 üzenetére
Az én 1Gb-tos viszont stabilan viszi az 1100mhz-es memo órajelet, a gpu viszont csak 803mhz-ig stabil. A gpu 890mhz-es órajelet a te karid alapfeszen viszi?
-
Májsztró
addikt
válasz
Departed #47725 üzenetére
Valóban ,igazad van. De én ezek ellenére sem fektetnék két kártyás rendszerbe. Nem piskóta egy 4770-es sem , de ha esetleg nem úgy megy a kettő ahogy kéne ? Bugos minden ? Egy kártyán meg vígan , fütyörészve mennek a dolgok , stabilan , hiba nélkül.
Nem tudom , engem nem sikerülne meggyőznötök egy CF rendszerről.
-
-
Tidus
addikt
válasz
Tomate #47715 üzenetére
Én nem válltanék, ha kiadod a 10k.-t és C.F.-ben hajtod a géped, 4770-el, nem fogsz észrevenni érdemi javulást, és megemelkedik az energia fogyasztásod! Azt a karit pedig nem hiába nevezték el 4770-nek, akármilyen új kiadás! Én maradnák a plussz-os PowerColornál!
Valamint nem ártana tudni milyen az alaplapod teljesítménye C.F.-ben, mert hány foglalat van rajta az csak egy dolog! -
celf
őstag
válasz
Tomate #47715 üzenetére
ezt pont most talaltam, bar nem kerestem
4770-ek CF-ben
nem ternek ki a hofokokra, meg szabadkoznak a vegen picit, de azert erdemes belekukkantani. -
Tomate
veterán
Nagy dilemmában vagyok. Powercolor 4870 PCS+ plusz 10 pénzt be tudnék váltani 2db Powercolor 512-es 4770-re. Megérné a váltás? Győzzetek meg mert nem tudok dönteni!
Mennyivel enne többet a CF?
-
celf
őstag
koszi
en meg azota is a csokkentett aru 4850-en illetve az uj 4770-eken agyalok egyebkenta draga 4850-esek nem erik meg az arukat. imho
itt van hir az "olcso" 4850-esekrol. lehet az xfx is azert csak £86 -
tgtom
tag
Hali!
vergilx mondta hogy te is hasonló módszerrel próbálod hűteni a karit
Mindenesetre én úgy oldottam meg, hogy kerestem azt a műanyag kötegelőt (pl amivel fülesek kábelét szokták összekötni) és a bordán lévő lukon keresztül rátekertem a venti sarkaira. Majd ha vergil visszaadja a kártyát, tudok róla küldeni képet is. Mindenesetre sok sikert hozzá! -
vergilx
őstag
Nem tudom mennyire látszik...
de TGTOM rád fog írni,ugyanis az övé a kari. -
vergilx
őstag
házias megoldással
amikor veszel vmi kütyüt,és a kábele ilyen kis műyanag izével van átkötve,és össze csavarva a vége.
pl olyannal -
celf
őstag
de most tenyleg. ebbol hamozza mar ki nekem valaki, hogy a 4850 hutese akkor
1: halk vagy hangos-e
2: lehet, hogy forro, de biztonsagos vagy sem.
3: melyik heatsink jobb, az uj 4770 vagy a 4850Az Asuson található egyedi hűtőnek tűnő ventilátor valójában már a második szériás referencia kiszerelés, amit mi igencsak sajnálunk, mert azon kívül, hogy jól mutat, szerintünk hangos, és ha a videokártya alatti bővítőhelyre beépítünk valamit, akkor levegőhiányban szenved. Az első szériás HD 4770-en egy a HD 4870-en láthatóhoz hasonló, kétszlotos, légelvezető csatornával rendelkező hűtőrendszer található. Ez az eddigi tapasztalatok alapján jól hűt, de nem túl halk (lásd fentebb), mégis jelentős előrelépés a HD 4850-en található, használat közben felforrósodó, tojássütésre is alkalmas hűtőbordához képest.
szoval akkor igy ennyivel el van intezve a 4770 hutese?
egy 4770 tesztben kiternek a 4870-en talalhato hutobordara, azt osszehasonlitjak a 4850-el, mig magarol a 4770-rol irnak 2 sort a bekezdes elejen. mindezt ugy, hogy osszesegeben vegul a 3 kartya hutesenek semelyikerol nem kapunk hasznos infot.
gratula.kicsit jobban ossze kellett volna hasonlitani a 4770-et face to face a 4850-el. es nem csak erre az nvidia vs amd unalomra koncentralni.
-
Yeager
csendes tag
Hali akkor a Sapphire 4850 512ram VAPOR-X-es vidi karim melyik programmal tunungoljam??mert sem az ATT,sem a rivatuner nem azt a frekiket írja ki mint a GPU-Z???
Így elég nehéz húzni a karit?!
És még egy kérdés:melyik drivert ajánljátok?A legújabbat?vagy réggebit?
Vagy valami modifikáltat pl: DNA Ati driver?
Én a régi X1950pro-nál az omega drivereket hsználtam amik modifkálva,és optimalizálva voltak és nem csalodtam!!Pls Help!!
Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest