- Fórumok
- Videokártyák
- ATi Radeon HD 4850 / 4870 -- Archívum 1.
- (téma lezárva)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Ez egy teljesen normális pontszám 4850-nek.
De a lényeg,hogy amire használod ott hogy teljesít? -
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Sziasztok,
azt a micsoda pörgés volt itt ma,
alig győztem visszaolvasni.szerk: vagyis már tegnap

-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Akkor remélem csak driver gond volt, bár lehetett gyanakodni mikor írtad,:hogy ezzel a driverrel egyből 1680x1050-es felbontásom lett.
Az új driverrel ezek szerint gond nélkül felismerte a monitorod helyes felbontását.Jó jel.
Próbálgasd csak a játékokkal aztán ne felejts el referálni.

-
Daffni2
addikt
Lehet,hogy működik a dolog így is de én nem próbáltam, sok problémáról olvastam már ez ügyben, vannak rendszerek ahol összeakadhatnak dolgok, inkább úgy csinálom ahogyan a hivatalos ajánlásban szerepel.
Nyilván nem véletlenül. -
Daffni2
addikt
Ugyanúgy a programok eltávolítása menüböl indítottad a törlést?
Mert onnan kellene, hiába törlöd kézzel a mappát a registyben benne marad a szemét.
Egyébként nem ördögtől való dolog az ATI driverek frissítése, csak úgy kell csinálni ahogy az ATI javasolja.
Nekem is NV kártyáim voltak mindig, hivatalosan az NV is azt ajánlja, hogy távolítsuk el a régi drivert először.
Bár én is csak elindítottam a driver exe-t.
Az ATI kártyák úgylátszik érzékenyebbek erre.Most hogy megy a játék?
-
Daffni2
addikt
Ha azzal indítottad el, akkor újrainditás után nem szabadna a "programok eltávolítása" ablakban megmaradnia.
Az ATI is írja,hogy mindent el kell távolítani onnan.
Utánna lehet az új drivert telepíteni.
Az ATI oldaláról a full Calalyst csomagot töltsd le azt telepítsd. Ez a CCC-vel együtt települ. -
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
felraktam ATT-t úgy, hogy ment CCC
Na ezek viszont nem szeretik egymást.
A GPU-Z-t állítsd be úgy,hogy pipáld ki a Log to file pontot, "kicsinyitd le"és indits egy játékot.
Utánna nézd meg a log fájlt.
Aztán, mentsd le a GPU-Z-vel a BIOS-t, nyisd meg RBE-vel és az órajelek ablakról dobj ide egy képet. -
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
MOST drágább kártyát venni, mert ősszel jön az új 5000-es széria.. most akkor mit tegyek?
Basszus, de ha nekem MOST kell?

Neked most kell, vagy ráér?

-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Tessék 1280x1024:[link]
Nem értem mit személyeskedsz,nem szóltam le a kártyáját nagyon f@sza a 20%
csak arra reagáltam,hogy hiába azonos az órajel, egy 4870-nel azért nem lehet majdnem azonos sebességűnek jellemezni.
Azért még gyúrhatsz egy kicsit.Ja,hogy ehhez elfelejtettem odarakni egy ilyesmit

-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Mert a Te kártyád FPS-e a Furmark szerint min:39 átlag:47 max:66 2x élsimítással
az enyém 4x élsimítással min:76 átlag:115 max:544
ez azért korántsem majdnem azonos sebesség, hanem több mint 50%-kal gyorsabb, alapórajelen.
Közben most olvastam újra,hogy Te a GPU frekire értetted, én meg a memre
GPU:750 Mem:900 az alap.
Húzva 785/1030 amit biztonságosnak itéltem, és játéknál ezt használom.
Volt moddal ment 900/1200 felett is, de feleslegesnek tartottam kínozni, csak kíváncsiságból próbáltam. -
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Milyen VGA-n "tapasztaltad a ezt VRM hőmérsékletet?
-
Daffni2
addikt
bár lehet hogy a scythe ilyen franko ragasztót használ, de ezt még nem hallottam senkitől se.
Most hallhatod tőlem

Nem annyira egyszerűen, mint a videón látható, mert olyan rövid,gyenge nyomás nem elég,de rendesen megpucolva a felületeket és erősen rányomva, rajtamaradnak.
Én a scythe külön kapható bordáit használtam,mert a Thermalrighthoz adottak nem olyan stabilak.
-
Daffni2
addikt
Ha olyan kártyád van ami szabályozza a ventit, akkor módosíthatod a BIOS-ban.
Én a GIGA 4850 kártyám BIOS-át módosítottam KATT írása alapján amit a 3870-re írt, és
nagyon jól sikerült a venti szabályozással optimális hőmérsékleten tartani "optimális" zaj mellett.
Viszont pld. a GIGA 4850 4870 VGA amin Zalman hűtés van nem lehet szabályozni a ventit.Fix fordulaton forog, a csatlakozó is 2 eres. -
Daffni2
addikt
egy tönkrement és garozhatatlan VGA-ért
Minden tiszteletem mellett
(jómagam sokat tanultam az írásaidból)
az a véleményem,hogy egy BIOS mod miatt tönkrement VGA nem garizhatatlan.
Ugyanis visszaviszed a kártyát,hogy nem működik,ott helyben kipróbálják,és azonnal cserélik.
Sem idejük, sem műszaki felkészültségük nincs megállapítani,hogy miért nem működik.
Az pedig,hogy a gyártónak küldik vissza a kártyát hibamegállapítás céljából csak urban legend.
A gyártóknak sincs kapacitása ilyesmire.
A nagykerek szó nélkül cserélik a boltokból beküldött kuka VGA-t. -
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
3 perc elég.
Ha ok akkor 3DMark kétszer egymás után, de ha full verziód van abban be lehet állítani hányszor futtassa le.
Ha rendben végigmegy, nem látsz sziporkákat, csikozódást kockázódást akkor a játékokkal sem lesz gond.
A Furmark tönkre vágott már jó néhány VGA-t.Ráadásul teljesen életszerűtlen módon terheli a kártyát.
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Nem is biztos,hogy kell hozzá vízhűtés.
Nézd meg milyen léghűtésem van,Riva tunerrel fesz moddal megcsináltam 900/1200-at. csak nem volt merszem sokat használni,próbának jó volt bohóckodni, viszont ekkora húzásnak nem is volt értelme a GTA-nál sem.
Elöl, ami nem látszik, fúj befelé egy 12-es venti, az oldallapon meg egy 34 cm-es állat lihegi be a levegőt.[link]
[link] -
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Persze van amikor számít a húzás, viszont van egy pont ahol már nincs értelme tovább húzni, és a kártya élettartamának sem tenne jót.
Szóval én is az ésszel húzás mellett vagyok.Az Ipon szerintem a legjobb árakon dolgozik, és naponta valóban frissül az ár.
Persze az is nagyon számít,hogy eddig bármit rendeltem, másnap 14 óra után ott volt.
Nem szeretek napokat várni, ha kell valami.
Meghogy jaj elnézést de ezt most nem tudjuk mégsem beszerezni, jó lesz helyette más is? -
Daffni2
addikt
Határ eset.
Ha igazán normális játék menetet szeretnél, akkor gyűjts egy kicsit és vegyél egy 4870 1 Gb rammal.Nagyon kell figyelni a különböző webáruházakat, és lecsapni a kedvező árú kártyára.
Én így vettem 53 ezerért a giga 4870 1 Gb-t2 nap múlva már 65 volt.
Most is annyi.
[link]Mondjuk az én helyzetem speciális, mert csak olyan kártya jöhetett szóba aminek a vége egy slotos, mert a VGA alatt van a TV Tuner kártya,és Thermalright hűtővel lehet csak betenni a VGA-t.
-
Daffni2
addikt
Annyira nincs is értelme meghúzni.
Csak azért,hogy 3DMarkban több pontot kapj,játékban 3-5 FPS meg úgysem számít.
Persze egy 4870-es kártyánál,ami bármit bőven a normális játszhatóság feletti FPS-el visz.Megmondom őszintén,ha meghúzom a kártyámat, akkor sem veszek észre különösebben semmit pld. a GTA IV esetében.
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Szerintem jó csere volt egy 400 Wattos Codegen után.
Ez igaz.
Viszont sját véleményem,hogy a táp a legkritikusabb alkatrésze a gépnek,igen komoly gondot tud okozni,anyagilag is.

Ezért egy gép amiben a főbb alkatrészek 180 ezer forintot tesznek ki /VGA,CPU,RAM alaplap/ nem sajnálok 25 ezret a tápra.
Nagyobb kárt tud okozni sokkal mint amibe került.
Tapasztaltam!Májsztró:Minek vegyek annyiért amikor a 10K-s táp is ugyan azt tudja ?
Ezt tényleg komolyan is gondoltad?

Na ennyi OFF elég is lesz.

-
Daffni2
addikt
Egy rövid OFF,még de szúrja a bögyöm,hogy mindenki arról beszél/jogosan/,hogy a tápon nem szabad spórolni.
Minőségi megbízható táp kell.
Akkor azért ne nagyon beszéljünk Giga,tápról FSP-ről.
Ezek max egy normálisabb minőségü alap tápok.Nehogy már, egy sz@ros VGA-ra nem sajnál valaki 40-60k-t egy minőségi tápért meg sajnálna 25-40 ezret?
Nekem okozott már komoly kárt kommersz táp forintba mérhetően,a többiről nem is beszélve.
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
mert a 32bites rendszerek nem tudnak kezelni csak 4 gigát.
Ez igaz, de valahogy el leszek vele a WIN 7 megjelenéséig.

nem használsz dx 10-et?
Melyik az a játék ami dx 10 is?
-
Daffni2
addikt
valaki még xp-zik?
Bizony,bizony.
FosPistára biztosan nem cserélném az XP-t.
Majd a 7-re.Nem használok 64 bites programokat.
dx 10-est sem
-
Daffni2
addikt
az igazi arcát vantage-ban mutatja meg.
Már akinek Vistája van.
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Arra gondolok,hogy nem jól van a helyén a kártya.
Vedd ki szépen nézd meg a csatlakozó aljzatot nem került e bele valami.
Én már jártam úgy,hogy egy befőttes gumit nyomtam bele a kártyával.
/lila gőzöm sincs,hogy kerülhetett oda/Majd szépen tedd vissza a kártyát.
Milyen VGA volt előtte?
Leszedted a driverét rendesen? -
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Csak a Furmarkot hagyd a fenébe, rövidtávon jó lehet de képes hazavágni a kártyát és nem is életszerű amit művel.
3DMark többszörös futtatása megfelelőbb a tesztre, ha azok hiba nélkül lefutnak, a játékoknál sem lesz probléma.Persze a játék futtatása a legmegfelelőbb, ha jól megy akkor tök mindegy mi a 3DMark eredménye.
-
Daffni2
addikt
Gratula

Tegyél közzé azért egy két GPU-Z értéket, 3DMark futás alatt.
Ne felejtsd el azt sem,hogy melyik BIOST tetted fel,mit modoltál benne,stb már csak azért mert másnak is jól jöhet a tapasztalatod. -
Daffni2
addikt
Van még valamilyen alternatívám a flash-elésre? Van még valami, amivel fel tudom tölteni a BIOS-t a VGA-ra?
1.Floppyról DOS flessel.
2.Másik gépbe tedd a kártyát és ugy cserélj BIOST.Nincs ismerősöd aki hajlandó lenne berakni a gépébe a kártyát? -
Daffni2
addikt
A Giga programja felteléepült rendesen?
Azzal mennie kéne.
Vagy pedig,mivel mondtad,hogy használtan vetted a kártyát, az előző tulaja jól elbarmolta a BIOS-t.

-
Daffni2
addikt
Szerintem,ha a memoria tipusának megfelelő BIOS-t rátolod annak jónak kell lenni.
Ha mégsem,akkor gariztasd mert nem stimmel valami a kártyával.De úgy, amennyiben elindul "rendesen" csinálj egy BIOS Flash-t de közben kapcsold ki a gépet.
Igy simán cserélni fogják.
Még mielőtt hűtő cserét fabrikálnál, mert utána nehezebb a dolog. -
Daffni2
addikt
Van több is, melyik memoria van a kártyádon?
-
Daffni2
addikt
Melyik BIOS van a kártyádon?
A GPU-Z vel mentsd el a BIOST,majd nyisd meg szerkesztővel és az első sorokban látni fogod milyen gyártmányú memória van a kártyán.
A Gigabyte honlapján keresd meg a kártyádhoz tartozó BIOST szintén onnan töltsd le a FLASH programot hozzá.Kérdezz ha nem világos valami.

-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
3D-ben annyi lesz amit beállítottál.
A GPU-Z-t nyisd meg ott látni fogod,hogy 500/amennyit a memóriának állítottál.
Most huzogasd a GPU-Z ablakát ide-oda,pár pillanat múlva megjelenik rövid időre a GPU-nak beállított érték..Jól működik az, igy kell működnie a Powerplay funkciónak.
-
Daffni2
addikt
Simán bírja a táp,persze normális tápra kell érteni nem gagyikra amikre a feliraton szereplő értékek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.
Az ATI a 4870 VGA-ra 400 W teljesítményű tápegységet ad meg ajánlás képpen.
Nyilván jókora tartalékkal.
Az oldalukon meg lehet nézni az általuk minősített, elfogadott tápokat. -
Daffni2
addikt
-
Daffni2
addikt
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Villanyszerelés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Futás, futópályák
- Íme Zach Cregger új Resident Evil filmjének előzetese
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
alig győztem visszaolvasni.