- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
JColee
őstag
válasz
Daffni2 #48594 üzenetére
okostojás nézd már meg mennyin megy a gpud
egyébként azt is vedd figyelembe, hogy ő 1280*1024ben futtatta a furmarkot, te pedig kisebb felbontáson (1024*768)
20%ot sikerült húznia a kártyáján, az azért nem semmiszabozeee próbálj ki valami másik játékot, hogy fut e rendesen
jó helyre dugtad a kártyád? -
Daffni2
addikt
Mert a Te kártyád FPS-e a Furmark szerint min:39 átlag:47 max:66 2x élsimítással
az enyém 4x élsimítással min:76 átlag:115 max:544
ez azért korántsem majdnem azonos sebesség, hanem több mint 50%-kal gyorsabb, alapórajelen.
Közben most olvastam újra,hogy Te a GPU frekire értetted, én meg a memre
GPU:750 Mem:900 az alap.
Húzva 785/1030 amit biztonságosnak itéltem, és játéknál ezt használom.
Volt moddal ment 900/1200 felett is, de feleslegesnek tartottam kínozni, csak kíváncsiságból próbáltam. -
szabozeee
aktív tag
válasz
Ace Ventura #48580 üzenetére
most tettem fel új vistát...... nem láttam csodát
nem lehet hogy kevés a 2 gb memórai a rendszerbe?
-
szabozeee
aktív tag
Hi!
Kellene egy kis segítség...
Volt egy 8800 gtx-em, de besz*rt, hálisten még garos volt...
Kaptam helyette egy Asus HD4870 1 gb-os kártyát... ez a kártya állítólag jobb mint a 8800gtx
nemtudom nektek mi erről a véleményetek...DE!!!
Cod 4-ezni szoktam a 8800 gtx-el volt fix 250 fps
ezzel a HD 4870-essel 35-40 fps......Legfrisseb driver van fent........ mi lehet a gond??? vagy ennyivel lassabb a 8800gtx-nél ????
vistám van, 2gb ram, c2d 3000 mhz..... mi kell neki még?????
HELP!!!!!
-
abéla
senior tag
Sajna nem... de újabb teszt
, so Gainward 4850 gs: 750/1120, 1280x1024 2AA: furmark, a vicc az, hogy így egész 1 C° -kal lett több, a gpu meg már 4870-es magasságban járkál...
; na megyek játszani
-
dunc
nagyúr
Hello nem tudjátok mi a pics@nak áll át mindig 59 hz re a monitor,beállitom 60 ra de amikor legkölebb nézem 59 hz....
-
abéla
senior tag
Megtértem Feleim
, egy GW 4850 gs személyében és hogy elejét vegyem a forrofejűségének zalman ramsüniket raktam a vramokra (pipe alattiakat megfarigcsálva
), fetekre meg régebbi nagyobb alu ramsünik mentek, remélem ezek nem esnek le, mivel akkor pont beleszállnak az általam pluszba felrakott 9 centis AC fan, bordáról lelógó részébe (de legalább meghallom
). CCC-ben néztem csak eddig, ott auto-tune-ra felment 740/1125-ig (tán ez elég is
), volt vlmi 55 C°-os(CCC load), most visszavéve 700/1100-ra, idle: 38 C°
, load: 60-61C°(Furmark1280x1024_2AA), hehe, nem rossz. Igaz ramhőfokot nem látok, de gondolom a sünik megteszik hatásukat.
Mindent összevetve: nagyon jó kis kártya ez, csak foglalkozni kell vele (remélem később sem változik meg róla a véleményem)
üdv: abéla -
fagy53
nagyúr
-
pempellini
senior tag
Srácok adott itt valaki már 1.2-volt-ot 4850 es karinak bios moddal?
érdekelne ténylegesen megkapta az 1.2v-ot?
és hogy jelentett-e ez lényeges + mhz-et? -
Joe215
aktív tag
Köszi mindenkinek a segítséget, akkor irány az apróhírdetések.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Joe215 #48551 üzenetére
Semmi baj, úgy igaz ahogy Toka írja. A legnagyobb baj a procid, ha kevésnek találod a játékokban a sebességet, vagy sokszor leesik és akadozik, akkor ne a GPU-t emeld mert az a 2D-s órajelen is többet tud mint amit a Te konfigod megenged neki.
Az a 1024x768 az honnan van? A 3DM06 default felbontása 1280x1024!
Milyen felbontást használsz egyébként a játékoknál?Jótanács, mielőtt procit vennél nézz körül a lapod topikjában, mert nem biztos, hogy a Wolfdale-t támogatja, az E2xxx sorozatot valószínű igen. Ez azért gond mert az Abit megszünt és a BIOS frissítés gondolom már nem működik.
-
Joe215
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom, Sapphire 4870 -es kártya 512Mb rammal.
[link]
ATI CCC szerint a hőfoka állt 70-80 közöt mozog a GPU sebességét pedig 500 Mhz -re írja a mem az a normál érték 900 Mhz.
A ventilátor sebb. automatikus, ha 40% -ra állítom kézi vezérléssel akkor leviszi 50 -re terhelés alatt is.
Mi lehet a gond?
Használtan vettem itt a PH -n.
Még nem szedtem szét pasztázzam át?
Ja a gpu sebességét akkor sem emeli meg, ha azt megemelem az owerdrivval, a memet 1100 Mhz -ig engedi.
Csináltam pár tesztet 3Dmark06 -tal a konfig aláírásomba. 8... pont 1024x768 az szerintem kevés. -
XoZ
aktív tag
válasz
aginor #48548 üzenetére
A tesztek szerint különösen nagyobb felbontás esetén eléggé visszafogná:
- 4850 CF P35, P45, X38 és X48 chipsettel
- 4850 CF P45 vs. X48
- 4670 x16 vs. x4
- PCI-E 1.1 vs. 2.0 -
aginor
veterán
Sziasztok!
Szerintetek a 4x PCI-e csatlakozó mennyire fogja vissza egy CF rendszer teljesítményét?
-
pempellini
senior tag
Ez milyen srácok His iceq4 4850-es kari ,újrapasztáztam tettem a vrm-ek re zalman sünit és ez lett a vége illetve 743-nál már hibázott.
[link] -
Daffni2
addikt
válasz
sellerbuyer #48531 üzenetére
Milyen VGA-n "tapasztaltad a ezt VRM hőmérsékletet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #48542 üzenetére
VRM az nagyon sarkalatos pont 4850-nél (sajnos ennek hőfoka nem monitorozható 4850 esetén), nagyon melegszik. Sapphire Ed.-ön van rajta külön alu borda ezért jó kiindulási alap ilyen téren viszont a 4+1 helyett csak 2 fázisos (tuningnál ez nagy hátrányt okozhat). Hűtése közepes, nem a legjobb de nem is vacak. Bár ez kb mindegy mert cseréled. Kondik nem mind szilárdelektrolitosak de a lényegesek (VRM közelében, ugye ott nagyobb terhelést kapnak, hőtanilag is) azok.
-
Lefty
addikt
de te nem érted amit írtam. leírom megint, de szerintem kár. írta az illető, hogy 22"-on nyomja, erre mondtam valamit, hogy mondjuk 1600x1200, és már akkor is BŐVEN elég a 3.6ghz, aztán írta h 1920x1080 van. tehát akkor még vehetne is visszább a 3.6-ból, mert ilyen felbontáson egy alapjáraton 3ghz-en járó cpu-nak nem szükséges 3.6ghz-en mennie. erre írsz ilyet h én ilyet mondtam h "alacsonyabbhoz viszább kell venni", ez így miből jött le neked azt mondd. azt mondtam, hogyha fullhd-ba tolja akkor valszeg elég a 3.6, mivel az már gondoltam biztos nem egy 1280-as felbontás, aztán mondtam csak úgy egy lehetséges felbontást 22-n. a lényeg h bőven elég a 3.6 de visszább is vehet nyugodtan 22" esetében. de mindegy hagyjuk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #48540 üzenetére
Ezt csak azért mondod, mert nem volt még full ref 4850-ed.
Bár ha amúgy is cseréled a hűtést akkor kvázi mindegy milyen a kiinduló darab hűtése. VRM meg a kondik rendben legyenek... szóval értem miért fázol a Sapphire edit.-től.
mod: S1 mellé kerestem 8800Gt-t anno. Azért vettem Inno-t mert (olcsó
) volt a VRM-en külön borda. Ha S1-et pakolsz a 4850-re azzal neked is problémád lehet... Ram sünivel megpakolod akkor már jobb lesz a helyzet.
VF1000 volt a 4850-emen én is felbordáztam a VRM-eket. Bár nem tudom full paszívban mennyire bírja majd a VRM rész a nyúzást nálad (ha raksz ha nem bordát rájuk, légmozgás nélkül)...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #48536 üzenetére
Nem, nem annyira rossz, sokáig nyomattam én is ilyen karival (8800GTS OC) és elvoltam vele végülis 1680x1050-en is a legtöbb játékban. Aztán jött az ámulás, mikor lecseréltem 4850-re. A tuningolt G92-t (760/2200) szépen elverte az alapórajeles Sapphire 4850-em.
-
twine
veterán
Olvass és tanulj... bár ez már leginkább broadcast, biztosan hasznodra válik...
üdv -
sellerbuyer
őstag
Fel tudom sztetek ezeket a süniket rakni a VRM-re? Ha igen akkor pontosan hova kell rakni? Emlékszem még régebben valaki linkelt is képeket, hogy ő is ugyan erre a kártyára vett süniket és tökéletesen passzoltak csak valami más márka terméke volt...
Itt egy kis segítség:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #48532 üzenetére
Gyengébb a 9800GTX+, az nem más mint egy húzott G92-es 8800GTS. 4770 is erősebb a 4850 meg méginkább. Viszont rámegy az S1.
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS HD4850 Glaciator-om van és az elmúlt héten sorozatos fagyások áldozata lettem!
Hosszú tesztelés után mostmár biztos, hogy a VGA a ludas, valószínűleg a VRM.
3 perc FurMark után a VRM köszöni szépen és 100 fokosan bedobja a törülközőt!
Kinéztem ezt: ZALMAN ZM-RHS1
Fel tudom sztetek ezeket a süniket rakni a VRM-re? Ha igen akkor pontosan hova kell rakni?
Emlékszem még régebben valaki linkelt is képeket, hogy ő is ugyan erre a kártyára vett süniket és tökéletesen passzoltak csak valami más márka terméke volt...
Köszi előre is a helpet!
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Ronin- #48530 üzenetére
Szia.
Köszi az infót.
Azért cseréelm le, mert nem ment rá se az S1, se az S2 hűtőm.Nagyon rövid a nyák.Tán még a Chilla is hosszabb, de azt már nem akarok rá venni.Mindenképpen passziv vga hűtésben gondolkodom.
Most lehetőségem lenne elcserélni egy fél éves XFX 9800 GTX+-ra.Szerintetek megérné? -
sellerbuyer
őstag
A gyári hűtés+biosmod überallesz. Nem kell variálni.
Az biztos, hogy hűtési hatékonyság szempontjából überel mindent a gyári hűtő BIOS moddal, én is ezt tapasztaltam. 52-56 fokos VRM hőfokot, 40-52 fokos GPU-t csúcsterhelésen nem igazán lehet más módon produkálni pl. 4870-en.
Az más kérdés, hogy alaposan le kell kötözni a gépet, fel ne szálljon, meg kell egy pár speciális füldugó.
-
Ronin-
senior tag
válasz
Ace Ventura #48526 üzenetére
az órajeleket visszaveszi , a gpu -t 700-ig a memóriát 1200-ig lehet vele húzni.
Amúgy én is ilyen karit vettem majdnem (4770) szóval a kérdésem az lenne,hogy miért cseréled 4850-re ?
Amúgy a sapphire hűtője elég komoly szerintem.. bár picit hangos, de marha jól hűt a többihez képest. google -n meg rákeresel a kártya tesztjeire és meglátod,hogy teljesítményben mennyire tér el a ref -től. elvileg itt ph-n is van róla teszt. -
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura #48528 üzenetére
Az elején bizony.
Hülye egy dolog, hogy az egyiknél itt, a másiknál meg ott. Ez van.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura #48526 üzenetére
Hát ide jutottunk, felértékelődik az ős!
" és a feszültségszabályzók is hiányoznak." - ilyenre ne cseréld le, mert ez nem működik! -
Ace Ventura
addikt
Lecserélném a 4770-et egy 4850-re.
Sapphire verzió lenne kilátásban.Mennyire tér el a referenciától?Láttam, hogy rövidebb a nyák, és a feszültségszabályzók is hiányoznak.Mennyire befolyásolja ez a kari teljesítményét e referenciától?ATi owerdrive mennyire engedi fel az órajelet?Működik itt az, hogy visszaveszi az órajelet 2D-ben?
Több kérdésem nincsen -
Lefty
addikt
én egy szóval sem írtam, hogy a hd függ a képmérettől, csak azt, hogy 24" az "igazi" hd méret vagy, hogy mondjam. 24-ig is vannak hd monitorok, de a felett már szinte mind az. valahogy így értettem. ezt a nem egyről beszélünket meg nem értem, mért nem beszélünk egyről? igen full hd-hez BŐVEN elég a 3.6ghz, mivel gondoltam full hd, akkor az minimum 1600x12000 lesz. "alacsonyabbhoz vehet vissza a prociból" ezt nem tudom miből alakítottad ki.
-
lsc
nagyúr
24" a full hd. lényeg, hogy a 3.6ghz bőven elég, hogyha 22"-on nyomod, ami mondjuk 1600x1200, még talán vehetsz is visszább a cpu-ból. Ezt írtad, tehát full hd-hoz bőven elég a 3,6, de alacsonyabbhoz vehet vissza a prociból . Tehát NEM egyről beszélünk . Azt meg az előzőben is írtam hogy a full hd felbontásnak semmi köze a képátlóhoz, a felbontás a lényeg, ha 14 collon megcsinálják akkor az is az /csak példa volt a 14"/.
-
-
jucye
tag
válasz
sellerbuyer #48471 üzenetére
Én is így jártam az AC TwinTurbo-val. Annak a ramSÜN!ijei is hullottak mint a legyek. Rendeletem hozzá ragacsot erre azzal még sz*rabb lett. Nekem úgy tűnt, mintha a ramok nem lennének teljesen sík felületűek (olyan volt mintha be lenne esve a közepük), és a SÜN!i csak a széleire tapadt.
Ezen kiakadtam "oszt" eladtam a csába. A gyári hűtés+biosmod überallesz. Nem kell variálni.
-
Bluegene
addikt
válasz
Zayl01 #48512 üzenetére
akkor 1 gigásat mindenképp!!!
itt van néhány árajánlatmondjuk az msi hűtésétől félnék h picit hangosabb lesz(kihallatszik)
-
Matthewsz
aktív tag
sztetek elég a 3.6ghz a 4850 512MB VAPOR-X-emhez? proci: e8400
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest