- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Aktív témák
-
okay
aktív tag
Hali!
Terheltem a kártyámat,nem húzva, Cpu Caps Viewer-el,szörös fánkal 600x MSAA none,3perc után 100C volt az árnyaló és a MemIO is majdnem.5percig ment ,101C volt a csúcs.
Ez igy rendben van?Nem tul sok?
Köszi! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #47992 üzenetére
A 25% szerintem max alapórajeleken jönne ki. De ez egyáltalán nem vészes. Én is megvettem volna a 4830-at, de nekem 1Gb-os kártya kellett. Ha meg már 1Gb-osat vettem, úgy voltam vele legyen a 4850, ara vágytam már fél éve is, csak nem volt rá keret. Most összejött rá 34k, és megtehettem hogy megvegyem.
Amúgy soha nem lett volna ilyen kártyám sem. A saját házi kasszából nem veszek el ilyen dolgokra, mert az nem azért van, hogy én kiélhessem a vágyaimat, hanem azért hogy mindene meglegyen az új családtagnak, a lányomnak.
PS: Pontosan mi az cluster? A ROP-hoz kapcsolódik?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
_Toka_ #47987 üzenetére
Néztem már feljebb is.
Ez a max amit kihoztam belőle, de ez csak 3Dmark06 stabil
3.5Ghz stabilra be tudom lőni nagyjából, de viszonylag sok fesz kell neki, így nem bántom, ez a 3.2Gh nekem bőven elég.fagy53 Hát nagyjából ennyi a különbség. Nem sok. Esetleg SM3.0-ás játékokban a 14% jól jöhet. De hát ez a 3DMark06 elég régi már, A másik meg az, hogy nem is 1280x1024-ben tolom, hanem 1680-ban.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #47986 üzenetére
Nagyon köszönöm, szép munka!
4850...................................4830
13162.................................12168.......8%SM2.0: 5607..........................5349......4.8%
SM3.0: 6703..........................5875.....14%
CPU:: 2897............................2778......4.2%Végülis 10%-on belüli a különbség, de az SM3.0-nál a 14% elgondolkodtató....
-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #47986 üzenetére
Már nézem egy ideje, hogy igazából mi indokolja, hogy nem hajtod feljebb a procidat? Pl. az enyém alapfeszen megy 11x333-mat stock hűtővel. Ami annyira szabvány mindennek, hogy ha a közelében megy, ott is megy... Ha nézted feljebb, de gond volt, sorry! Ha nem, egy próbát megér.
-
_Toka_
senior tag
válasz
tundax #47982 üzenetére
Nagyon szívesen!
lsc a házad esetleges nem megfelelő szellőzését említette. Ennek kapcsán jeleztem neki, hogy valszeg nincs is szellőzés a házadban, hisz nincs fent az oldala. És, mint kiderült nem tévedtem. De morcoskodj csak, ha gondolod!Nyilván nem állt szándékomban megbántani, viszont nem tudhattam, milyen a házad... Akár tévedhettem volna is.
-
Bagira01
veterán
Van itthon 3db hd4850-em szeretném kipróbálni őket 3dmark06-ba 3 gpu-s felállásba, de csak 2-t vesz cf-be. Ez a felállás csak vista-n működik vagy xp-n is megoldható?
-
tundax
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek normális dolog, hogy egy Gigabyte 4850 leszedett oldalablakú házban 90 fokos legyen terheletlen állapotban?(csak az oprendszer megy)
-
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #47965 üzenetére
szevasz mester. rég láttalak
Egyet kell értsek az előző megszólalásoddal. amíg full felbontáson minden játék tökéletesen megy, addíg én sem cserélek konfigot az tuti. vga-ban érdemes követni a lépéseket, mert az hamarabb lesz kevés mint egy prockó. ahogy írtad egy jó E8xxx 4 giga ram és egy ütős vga. az elkövetkező 2 évben csak vga-t kell cserélni. vagy egy lga-775-ös Q sorozatot. és az a legrosszabb esetben is a legkeményebb extreme proci esetén is "csak" 90k de mégsem 250K. és akkor még 2 évig kihúzzuk.
-
katt777
félisten
válasz
fagy53 #47964 üzenetére
Játékokban olyan kevéssé jobb az i7 a wolfiknál, hogy én az egész i7 platformot garantáltam kihagyom.
Kell egy izmos E8xxx (esetleg tuning), az bőven vinni fogja a legújabb játékokat is még pár évig, max. VGA-t kell cserélni, sztem ez a legtakarékosabb megoldás, de ez persze csak az én véleményem (ill. ha netán jönnének 4 magot rendesen használó játékok, még ott vannak a Q9-esek). Ha valaki számításokkal izmozik (CAD, videoszerkesztés és hasonlovak), annak nem rossz az i7, csakhogy lassan jönnek a CPU-tehermentesítő VGA-k + driverek is, szóval amúgy sem 100%, hogy az i7 a legjobb befektetés (az arany garantáltan értékállóbb
). Viszont jön az ÁFA-emelés, szóval aki vásárolni akar valamit, az jobb, ha még július előtt megteszi, és persze minél drágább cuccot vesz, annál többet spórol.
-
fagy53
nagyúr
Alapból, no meg magamból, abból indulok ki, hogy számít a pénz. Tudom azt is, hogy egy 200k körüli konfigban valóban ne a VGA legyen a gyenge láncszem, de közel az idő a váltásra és nem én vagyok az egyetlen aki azt mondja, nem érdemes 20-30k feletti kártyákat megvenni most....
tzsolesz: szerintem legyenek a bios órajelek, legyen XP és jó a 3.2GHz.
Még annyit, hogy nekem csak a display driver van fent, ami a CCC-nél a "Quality"-nak felel meg, ez a default az ATi-nál. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #47961 üzenetére
Nekem a BIOS-ban most 725/1050 van. 740/1100-ig 3Dmark, és játék-stabil, de a furmark 1-2 perc után lehalasztja a gépet ezeken az órajeleken, így lejjebb vettem.
XP nem játszik nálad?
A tuninghoz pedig annyit, hogy a 4830 ahogy néztem a teszteket átlagosan 10-15%-al van elmaradva a 4850-től. Azonos órajelen is elhúz szerintem kb 10%-al egy két játékban, gondolom +160SP csak határoz itt ott valamit, bár nem mindenhol az tuti.
-
fagy53
nagyúr
Ahhoz a felbontáshoz elég a 4830, ezt éppen olyan jól tudod mint én,a tuning meg nem lehet téma, nem a vmod vagy a bios piszkálgatás az ára annak, hogy ne hozza a 4830 a 4850 alapot.
Azért ajánlottam én a 4830-at, mert a hamarosan megjelenő win 7 hozza magával a DX11-es játékokat is, és az olyan konfig ami a srácé nem hiszem, hogy ezt a DX11-es váltást kihagyja. Ezért felesleges pénzt ölni egy olyan dologba ami pár hónapig él úgyis, és mindenképpen veszít az eladásnál. A hullámvölgyben vásárolt 4830-nál kevesebb veszteséggel jön ki a majdani eladásból.
tzsolesz: mennyin megy most a 4850-ed, a biosba mit írtál be? Nekem 730/1000.
Vista-n nézed, mert akkor én win 7-en, nekem ez a vistapótlék. -
lsc
nagyúr
válasz
tzsolesz #47958 üzenetére
Ezt mondjuk a fél év múlva megjelenő játékokhoz is garantálod ? /Mármint hogy elég 512 /. Egyébként azt is láttad gondolom hogy 70-et akart venni, akkor arra mit mondtál volna . Azt sem tudom tuningol-e, a 4850 alapon hozza a 4830 tuningját . A másik, egy i7920-hoz már ne 4670 menjen, hisz az is elviszi az 12xx-et röhögve .
-
tzsolesz
nagyúr
Sokat nem kellett volna visszaolvasni . Szerinted nem láttam?
Mi utal arra, hogy 1280x1024-ben szükséges az 1Gb RAM? Még nálam sem kell mindenhová, max 2-3 játék ami profitál belőle 1680-ban, de hogy ez alatt kell-e...?
(Másik az, hogy általában visszaolvasok addig, amíg kapcsolatot találok egy felmerült kérdésben a hozzászólások között, most is így tettem.)
Egyébként jó dolgokat szoktál ajánlani, és az esetek többségében egyet is értek veled, de most nem tudok.
fagy53: Benne vagyok, proci legyen akkor 10x320-on, a RAm-ok pedig 853Mhz-en. A VGA legyen 700/1000-en.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #47954 üzenetére
Ha ezt nézzük akkor a 12x10-es felbontásra a 4830 512MB 22.5k-ért több mint elég!
Nem hinném, hogy azonos órajelen 10%-nál gyorsabb 12x10-ben a 4850, de 10k-val olcsóbb a 4830 és ez a 4850 árára vonatkoztatva 30%!
Nézhetnénk egyszer egy 3DM06-ot kb azonos órajeleken és a proci is kb azonos legyen, bár csak a 3D pontok érdekelnének. -
tzsolesz
nagyúr
1280-ra egyébként hülyeség 38K-ós kártyát venni, ez a kari amit linkeltél 1680-ban is megállja a helyét. Én a Dual Slot verziót vettem 1Gb-osban, akkorát lestem a hűtésén,, hogy leesett az állam. idle átlag 35C (szobahőmérséklettől függően), load átlag 65-68C (programtól függően). Furmark alatt 71C-os. Egy 12cm-es venti dúrja rá a friss levegőt.
34K volt.
A GTA4 élvezhető sebességgel fut 1680-ban.Mondjuk ennek a lényege egy jól meg rántott Core 2 Duo, de Quad-al meg egyenesen szárnyalna.
1280x1024-re bőven elég GTA4-hez is 512mb-os kari, tudom a 4670-ből kiindulva.
Ha viszont azt nézzük, hogy 2K-val kerül többe sokszor a plusz 512Mb vRAM, akkor meg nincs miről beszélni. -
zip
tag
válasz
Osynho #47950 üzenetére
ezzel azért most bogarat ültettél..., mert azt olvatam (talán pont itt a ProHardveren) hogy a tesztekben az 1GB-os kártya jobban muzsikál, pláne, ha nagyobb mennyiségű textúrát kell betölteni,,, és ha már veszek egy bivaly procit, akkor nemán, hogy a VGA legyen a szűk keresztmetszet,,,
viszont most kellett szembesülnöm azzal is, hogy még egy tápot is vennem kell, úgyhogy az az extra 8 ropi nem jönne rosszul... - te mit tudsz az 1GB előnyeiről? -
zip
tag
válasz
Osynho #47948 üzenetére
igenám, de
1. az íróasztalon spec nagyságú hely van - így a 22"-es monitor nem fér be
2. ahogy látszik az alábbi konfigot használom most. Ezt komplett le kell cserélnem (eddig 217,000HUF -nál tartok és ki tudja még mi jön közbe
3. nekem elég az 1280x1024 max efektekkelvagy nem?
-
Osynho
addikt
Úgy értem.
DVI átalakítót meg elvileg adnak a vga-khoz, tehát rá tudod majd kötni.Viszont felmerül bennem a kérdés, hogy 1280 hoz minek egy 1gb-os 4870?
Milyen proci mellett lesz?
-
zip
tag
Új kérdés
a már említett H4870 es kártyára egy Asus MM19SE LCD monitort akarok csatlakoztatni, viszont ennek még a "hagyományos" VGA csatlakozója van. Van hozzá DVI átalakítóm viszont ha a mostani X800 -on próbálom le,akkor nem ad képet..
nem szeretnék új monitort venni, miután megvettem a majd' 60 ropis kártyát...
mit gondoltok - hogy jöjjek rá, hogy működnek e majd?
-
zip
tag
sziasztok!
gyors kérdés Sapphire RadeonHD 4870 1GB
-ha jól látom két db 6 tűs csatit kér a tápból (mi van ha nekem csak 1 van)
-most nézek másik tápot és amit választanék az azt írja, hogy van rajta 1db 6pines és 1db 6+2 pines (for VGA) - most akkor mi a tököm az a 6+2 pin? egy 6-os és egy 2-es? de használhatom külön azt a 6-ost?javaslatokat előre is köszi
-
jucye
tag
válasz
sellerbuyer #47896 üzenetére
Megrettenve olvastam vissza. Sajnálatos az esemény!
Gondolom az lehet a gond, hogy hamar túlmelegszik a csip a törés miatt.Én is úgy döntöttem, hogy nem szórakozok az "egyedi" hűtéssel, jól van az úgy, ahogy megteremtette az ATi.
Elég a BIOS mod is.
Kipróbálom az új Catalyst-ot hátha dob valamit a Vantage-n.
Asszem egy életre megtanultam a kolléga kárán, hogy csúcs vga-ra hűtést fabrikálni nem túl kifizetődő. A hűtés árán inkább erősebbet kell venni.
-
nepszter1
addikt
atikmdag hibaüzenetet kapom , és elmegy a kép visza jön . 4850em van ! Vista 32 bit
esetleg valami ötlet ? legújab.. driver -
fagy53
nagyúr
válasz
sellerbuyer #47931 üzenetére
Sajnos igaz amit bim mondott.
A hűtés hatásfoka a hőátadó felület nagyságától, felületétől függ, ezért ugyanennyi tömegű agyagból ha vékony, mint a késpenge, ennél sokszorta több lamella képezhető, amelyek felülete többszöröse a jelenleginek. Nem véletlen, hogy a mai hőcsöves hűtők lamella rendszere nem kevésszámú vastagabb, hanem nagyon sok vékony lamellából áll.
Nagy kár a kártyádért, de legközelebb ezt a kis szösszenetet is vedd figyelembe, ha hűteni akarsz valamit. -
RyanGiggs
őstag
Vagy milyen lenne a választás ha egy Arctic Cooling Twin Turbo-t vennék??
Ha kizárom az S1-et mert nem férne el,
akkor melyiket válasszam?
Ezt, vagy a Chillat? -
RyanGiggs
őstag
Üdv!
Tudja valaki hogy a GFX Chilla hány cm-re
lóg ki egy 4850-en?
Azért kérdem mert a házam oldalában lévő venti
kb 3cm-re van a karitól.
Lehet nem férne el??
Egy Accelero S1, az gondolom tuti probléma lenne már!?
Vagy ha veszek egy vékonyabb ház hűtőt (ha van olyan) akkor talán az is elférne?
Vagy kizárt? -
sellerbuyer
őstag
Kevés? Hát a Musashi-hoz adott kis sünicskék kb. harmad ennyi felülettel sem rendelkeznek és teljesen jól lehűtötték a VRM-eket, amikor még ment a kártya.
Biztosan csalóka volt a nézőpont, v. ilyesmi, szerintem megtévesztett a fotó. Ez nem egy kis vékonyka valami, ez egy brutál nagy erősítő hűtőből levágott termetes darab. Ez überbrutál lett volna a VRM-ekre.
Egyébként a fújás is meg lett volna. A Musashi eleve hűti egy 10centis ventivel (plusz lamellákkal) ezt az egész területet is, plusz egy 12cm-es házventi nyomatja pontosan ide (és a házból kifelé) a léget. Szóval nemhogy kevés lett volna, de arra kellett volna ügyelni, nehogy elfelejtsem a VRM-ekről a jégcsapokat legalább hetente letördelni.
Hidd el, az elképzelés marhajó volt....hát a kivitelezés az csapnivaló sajnos.
-
bim
veterán
válasz
sellerbuyer #47929 üzenetére
Megnyugtatlak hogy így ránézésre kevés lett volna a vrm-re az a borda. Brutális hő jön belőle...
vagy valami eszméletlen módon kellett volna fujatnod ventivel hogy érjen is valamit. -
sellerbuyer
őstag
Egyébként ezek mentek volna fel:
[link]Azért ilyen csúnyák, mert épp szidolozás után készült a fotó.
A szélesebből kettő ment volna a memóriákra (azokon a lyukakat nem én csináltam, gyárilag voltak, de nem érintették volna a memeket), a vékonyabb pedig a VRM-eket hűtőtte volna szemtelenül... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
sellerbuyer #47926 üzenetére
Nagyon jó volt veletek, remélem, majd ide fogok tartozni egyszer megint...
Szívből remélem.
Amúgy ne keseredj meg ez miatt, felesleges.
Én helyedben mondjuk már 4890-est vennék 59K-ért is láttam már webshop-ban.
-
sellerbuyer
őstag
Nem a Musashi-val votl gond és nem az öntapadós sünikkel. Sajnos én voltam balfék. Egyedi hűtést akartam a VRM-ekre, egyedi hűtőbordából kivága. Egészen kiváló lett volna, csodás lett a borda is, minden... Csakhogy a csavarok húzásánál elb...szarintottam, bárkivel előfodulhatott volna...aki ilyen figyelmetlen mint én.
Úgyhogy most 4830-at hajtok, majd ha lesz pénzem egy nagyobb VGA-ra, akkor ezt bedobom az asszony gépébe (ami az én pótgépem is lesz egyben), aztán beruházok megint vmi 4870-be, illetve van most nagyon jó lehetőségem a törött VGA-ra, majd meglátjuk, hogy bejön-e, nem akarok semmit elkiabálni.
Ha már írok: gfefe nem volt teljesen korrekt. Előszöris beírta ide azt, amit priviben beszéltünk, holott senkinek semmi köze ahhoz, hogy mi milyen árakról alkudozunk, ez kissé bunkóság volt, de nem érdekes. Másodsorban pedig nem a pénz keveslés volt a lényeg, hanem az, hogy külön a hűtőt nem akartam eladni, csak akkor ha a kártya már elkelt, mivel lehet, hogy vkinek azzal kellene ugye... Ezt úgy gondolom, elég érthetően leírtam neki priviben, de úgy tűnik, nem tudta megemészteni, hogy nem jutott bagóért egy jó cucchoz, így elhatározta, hogy majd jól leéget itt, előttetek....ejnye...
Májsztró: az 5k-s ajánlattal kapcsolatosan: várd ki a végét, lehet, hogy meg fogsz még lepődni!
Nagyon jó volt veletek, remélem, majd ide fogok tartozni egyszer megint...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Daffni2 #47924 üzenetére
Egyet értek.
Nekem a GTA4-ben elég egy 4850 is 1Gb-os kiszerelésben.
1680x1050 high, high, csúszkák középen, meg sem röccent eddig. Ezen a felbontáson 4870-ből is kell az 1gb VRAM ez tuti, hiába sokkal erősebb VGA mint az 50-es, ha feltolja az ember 1680-ra, mindjárt kiírja, hogy 897Mb szükséges. -
patyik75
tag
sziasztok.
a tápom elbirna egy 4870-est?
erre gondoltam. -
fagy53
nagyúr
válasz
dangerzone #47914 üzenetére
-
gfefe
őstag
az előző kérdésem úgy néz ki tárgytalan. "sellerbuyer" tól vettem volna meg a hűtést és kevesli a 4000Ft + postát amit ajánlottam. Sajnos ez így kimarad.
Ha viszont kompatibilis a két kari és vkinek van 4870 es hűtése eladó szóljon
-
lsc
nagyúr
-
gfefe
őstag
Üdv mindenkinek. Érdekelne, hogy a referencia 4850 es karira rá megy e a gyári 4870 es kari hűtése. Vki tudja erre a választ, hogy megegyeznek e a furatok?
thx előre is
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47899 üzenetére
Sajnálom ,hogy kivégezted
de:
Ne adjanak 5K-s ajánlatokat ? Miért inkább megtartod magadnak a működésképtelen kártyád ? Szvsz még 5K-t sem ér meg az a kártya.... -
Tidus
addikt
válasz
sellerbuyer #47900 üzenetére
B@szki, mi a jó fenét csináltál,
!
Egy öntapadós sünivel hogyan lehet igy eltőrni a chip-et! De jól látom kettővel végeztél?
Mert ha a GPU-t töröd el , a rögzítés túlhúzásával, azt mondom hogy jobban figyelhettél volna!
Azért vagyok így kibukva, mert priviben a szádba rágtam hogyan szereld fel a Mushasit!!
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged