- Fórumok
- Videokártyák
- ATi Radeon HD 4850 / 4870 -- Archívum 1.
- (téma lezárva)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
46900 - 46801
50068 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
-
lsc
nagyúr
-
cyryus
csendes tag
-
lsc
nagyúr
-
cyryus
csendes tag
Sziasztok!
4870-es vásárlása előtt állok, és két márka jön szóba: Sapphire, vagy Gigabyte...(mindkettő 512-es alap)
Melyiket válasszam? vagy teljesen mindegy , egy kategória?? -
ffodi
veterán
Nem OC verzio, sima sapphire. Lehet hogy azért megy így mert, még az elején láttam hogy a CCC nem engedi 790 fölé húzni az órajelet, és rátettem egy XOC biost, amivel 990-ig engedi. Szóval lehet hogy a bios miatt van. Egyébként 800/4000-en szoktam játszani 45%-os ventifordulat mellett, az úgy kellemes. Most néztem és a vantagetoplistán az eredményem 875/4800-on született, szóval akkor ennyit bírt
, igaz még a 8.9-es driverrel....azóta még nem teszteltem. Lassan viszont itt az ideje, akkor ha sikerül jól beállítanom a GPU feszt. Még annyit tennék hozzá hogy alapfeszen 900mz-re is azt írja a CCC a tesztnél hogy Passed
, viszont tesztnél befagy, szóval van még lehetőség. 
-
vuk777
aktív tag
-
Daffni2
addikt
-
Mappa
addikt
hi
egy olyan gondom van,feltettem ezt a legujabb catalyst+driver...minden okés ..játszás ..stb..amig lenem vettem a fülest....furcsa hangja volt a vga-nak .....néztem a hőmérsékleteket..és ilyen 100-105 °C ...na most Fan speed látom 990RPM....ami nagyon érdekes....mivel hozzá sem nyultam...de az elöző drivernél ..szépen felment 2000-2200 ig is és akkor megsem közelitette a 80 °C ..nemhogy a 105-öt
...ezzel mit lehet csinálni ??? vagy tegyem vissza régi drivert
?Szerk.:ja már megvan...catalystban ..engedélyezve volt a kézi ..és 20 % volt betéve ...most már hasit
-
Daffni2
addikt
-
Anubis_9
addikt
Hello!
Azt szeretném kérni, hogy akinek Artic Cooling Accelero TWIN TURBO hűtője van 4850-esen, vagy 4870-esen, legyen szíves leírni nekem, hány fokos a GPU terhelés nélkül és jól meghajtva, terheléssel!
Köszi!

-
Giot
addikt
-
ffodi
veterán
Sziasztok!
Már egy ideje birtokomban van egy Sapphire 4870 512mb vga. Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. A tuningot is elég jól bírja, 875/4600-on le szokott futni a vantage. Aki kicsit is szeret tuningolni, mindig a legtöbbet akarja kihajtani az adott alkatrészeiből. Olvastam már több 4870 vmodról, de mindegyik hardveres, és mivel a biosmod, ebben az esetben nem működik, eddig nem szántam rá magam. Ez volt mind a mai napig, amíg egy külföldi fórumon találtam egy érdekes írást. A lényege az hogy az új Rivatunerrel lehet állítani a feszt a vga-n(minden olyan vga-n működik, amin Voltera feszszabályzó IC van). A lényege annyi, hogy meg kell keresni azt a regisztert ami a feszt állítja. Nos én kibróbáltam, és a gyári 1.2625 helyett beállítottam idle 1,1625V és load 1,3750V-ra. A GPU-Z is jól írta ki a feszeket, szóval gondolom valóban alkalmazta. Nos ez eddig mind szép és jó, de a helyzet az hogy semmivel sem tudtam jobban húzni a vga-t, a gpu pedig értelemszerűen jobban melegedett. Lehetséges hogy valami más is határt szab a tuningnak??
A külföldi fórumon jobb tuningolhatóságról számoltak be a mod után. Majd még próbálkozom.....
Az írások elolvashatók itt és itt. A startup beállításhoz a tudnivalók az 5. oldal környékén találhatók. Bocs ha már volt róla szó........jó tuningolást mindenkinek..
-
vuk777
aktív tag
sapphire 4870 1G HIBA:
Egy nap este még minden rendben műxik este játék ,reggel elmentem otthonról gép bekapcsolva hagytam képernyőkímélő ment.
Hazaértem leültem a gép elé arra lettem figyelmes hogy mikor váltani akartam a 2 oprendszer közötthiba úgy jelentkezett hogy újraindítás után nem indult a gép.CSippanás és semmi.Reset gomb megnyom...semmi...Bekapcsoló gmbal kikapcs ,táp áramtalanit majd bekapcs indult de mihelyt betöltötte volna az oprendeszert a
Monitor kikapcs KÉPKÁRTYA ventije felpörög
és újraindul a gép!
Nem tudtam mire vélni a dolgot!
így hát vártam hűljön le a gép és majd hidegintítás kor elindul...!
Így is lett de kis idő után ugyan az:Monitor kikapcs KÉPKÁRTYA ventije felpörög
és újraindul a gép!
gondoltam a Képkértya a hibás ezért beraktam 1 régi 4mb PCI képkártyát UGYAN AZ mondom magamban akkor alaplap!
Hsszas próbálkozás után sikerült elindítani a régi képkártyával de sajnos nemigazán lehetett látni a monitoron a dolgokat Azért még adtam egy esélyt a rendszernek és visszatettem a Sapphire képkártyát és csodák csodályára elindult a gép.
Ekkor gondoltam az oprendeszer a hibás ezért 1ik 500GB HDD üres volt VISTA DVD-t elővettem és feltelepítettem. nem is volt semmi gond települt de kis idő uán kb 1-5 perc ugyan az Monitor kikapcs KÉPKÁRTYA ventije felpörög
és újraindul a gép ekkor még a képkártya drivere sem volt fent később felraktam és ugyanaz a jelenség fogadott Monitor kikapcs KÉPKÁRTYA ventije felpörög...!
Mondom melege lehet ezért ventilátort raktam az északi hídra és oldalra a rendszerre 12cm-est
Ekkor ugy.az
Most a régi Oprendszer 1ikéről(vista) írok önöknek.
Hosszas próbálkozások után sikerült beindítani a rendszert hogy hogyan azt nem tudom de működik és remegő kézzel írok mert bármikor kikapcsolhat! De 3D alkalmazások során állandóan ugyan az a jelenség tapasztalható:Monitor kikapcs KÉPKÁRTYA ventije felpörög
és újraindul a gép!
netezés közben éppen nem.De előfordult úgy is...!
Még az is jelentkezeett hogy a hiba óta lassabban bootol be a gép!
Gondoltam a lehet a processzor a rossz ezért az Intel burn tesztet lefuttattam 20X és semmi gond nem volt Prim95 el szintén semmi gondot nem tapasztaltam a processzor részéről!
A monitor tuti jó mert ki lett próbálva másik gépen!

-
Bandeee
tag
-
Egzee
őstag
-
Májsztró
addikt
-
Egzee
őstag
-
M@trixfan
addikt
-
_Toka_
senior tag
-
brd
nagyúr
A hő nem melléktermékként keletkezik (fizikai szemmel nézve). Az információ nem energiahordozó, a kártya pedig információátalakítást végez. A bemenetén is információt kap, és ő is azt ad ki a kimenetén. Az összes tevékenysége abból áll, hogy a felvett áramot a bemenetén kapott információk alapján irányítgatja a kártyán belül ide-oda, majd a kimenetén ezen irányítgatás információit bizonyos időnként kiküldi. Az irányítgatás közben, az áramkörök tulajdonságaiból fakadóan hő keletkezik, és emiatt a felvett áram majdnem összes energiája arra megy el, hogy ezt a hőt létrehozza (a majdnem azért van ott, mert távozik még pl. elektromágneses hullám is, de ezeket most hagyjuk, elhanyagolható). Tehát szinte az összes felvett energia (áram) hő formájában távozik el a kártyáról. Ha ezt sikerül megérteni, akkor azt is, hogy ez (mármint a hőtermelés) miért független attól, hogy hogyan hűtöd a kártyát (persze nem teljesen független, mert az áramvezető-képesség függ a hőmérséklettől, de a kártyák működési hőmérséklettartományában ez nem okoz lényeges változást).
Egyébként nem én írtam, hogy szobahőmérsékletet kellene vizsgálni, ez a vitaindító hozzászólásban olvasható:
Akkor a mikrót is eladhatod, meg radiátort is szereld le nyugodtan mert fázni sose fogsz az fix ha tényleg passzívban használod.
Na ez nem igaz, és én erre reagáltam a fentiekkel.
Szerk.: na közben már írták. Ilyen a meló közbeni fórumozás...
-
ates84
tag
Sziasztok!
Akinek a Sapphire 4850 Vapor-X kártyával és a következő alaplapokkal van némi tapasztalata, kérem privizzen vagy ilyesmi!

- Gigabyte GA-MA790X-UD4
- MSI KA780G
- Asus M3A78 ProElőre is köszi.
Nekem a felsorolt Giga lappal és az említett kártyával gondok adódtak. Ezért kérdezem. -
_Toka_
senior tag
Erre gondolsz? Szerintem viccelt, ahogy a smiley is mutatja, sőt, ez esetben kikezdhető akár ez is, de ezennel jelzem, én is csak tréfáltam, valszeg a HTPC-n csak nem maradna megfelelően meleg az étel...

Tudod, értem, hogy maximálisan igazatok van, de egy felületes fórumozó erre járva könnyen arra következtethet a szoba viszonylatában vizsgált hozzávetőleges hőmennyiségek azonosságának hangoztatásából, hogy tulképp mindegy, milyen hűtő is van a kártyájukon. Persze mindenki felületessége csak a saját felelőssége...
Én kiszálltam.
-
Qru
MODERÁTOR
-
ollie
MODERÁTOR
Ez így van, melegebb lesz a gpu, de összességében a termelt hőmennyiségben nem lehet különbség. A különbség az, hogy aktív esetben a termelt hőmennyiség nagyobb része távozik a házból, mint passzív esetben, de valójában ez sem egetverő különbség, hiszen nagyon kis térfogatról beszélünk (számítógépház), ezért vannak olyan "nagy" különbségek a gpu hőmérsékletekben. Viszont a szobát mindkét esetben ugyanolyan mértékben melegíti fel, ill. elhanyagolható lesz a különbség.
De, ha már az a kérdés, hogy melyik változat melegíti fel jobban a szobát, akkor az aktív teszi, hiszen - még ha elhanyagolható mértékben is - több hőt szállít ki a házból._Toka_: termelt hőmennyiségről volt szó, nem pedig arról, hogy hány fokos lesz a gpu. A lényeg, hogy semmivel sem lesz melegebb a szobában attól, hogy passzív hűtést használsz (erre reagáltam eredetileg).
-
Qru
MODERÁTOR

M@trixfan: Jaja, de azért nem mindegy az élettartam szempontjából hány fokon megy a vga. Kondik is hamarabb száradnak ki, ha izzik a vga, ami lehet még szerintük "normális üzemhőfok". Bár az én GTX-em is 84 fokig melegszik alapórajelen, szóval az se leeányálom, pedig a GTX hűtésre nem szoktak panaszkodni (VRM meg 80-90fok körül mocorog). Igaz ezt 40%-os ventifordulattal hozza ahol alig van hangja.
-
Bandeee
tag
Musashival nagyon kellemes hőfokok vannak!! Mag 44, VRM 58 alapon, load meg 48 és 68 volt tegnap DoD:S -ba!!

-
_Toka_
senior tag
Ha már feltétlenül ilyen tudományosan akarjuk megközelteni a kérdést, akkor még pontosabban kell fogalmaznunk, és azt kell mondanunk, hogy az általad leírt dolog maximálisan igaz, de ez esetben a kártya ezirányú tökéletlensége okán legfeljebb egységnyi idő alatt leadott hőmennyiséget van értelme vizsgálni, közel sem szoba hőmérsékletére gyakorolt hatást, mert amennyiben az itt csak melléktermékként keletkező hő megfelelő elvezetéséről nem gondoskodunk, akkor ezen áldásos tevékenységét - értsd: felvett áram hővé alakítását - a fő tevékenységként értelmezhető 3D-s megjelenítés mellett csak igen korlátozott ideig tudja csak a kártya művelni. Aztán megszűnik áramot felvenni és mellékesen azt hővé alakítani...

-
Corsa1
tag
-
brd
nagyúr
Tévedés. A kártya és környezete valóban melegebb lesz, mert a termelt hő "összeadódik", de a termelt hőmennyiség (amivel a szobát melegíti
) nem változik. Ezek a kártyák (ill. a számítógép is igazából, bár ott a HDD/ODD is kopik, ill. a ventilátorok is mozgatják a levegőt) tulajdonképpen egy hatékony fűtőtestnek felelnek meg. Szinte az összes felvett áramot hő formájában adja le. A termelt hőmennyiség ezért kizárólag a felvett áramtól függ, attól nem, hogy azt hogyan osztod el a térben. 
-
_Toka_
senior tag
-
Corsa1
tag
hi all!
még egy ötletem van: az nem lehet hogy az alaplapom baszakodik?konkrétan az a PCI-E foglalat amibe belerakom a VGA-t.még mindig csinálja a fentebb leírt problémát a VGA-m.
-
Egzee
őstag
-
M@trixfan
addikt
Kit érdekel hány fokos ha üzemi hőmérsékleten van?
Ráadásul egy rendes htpc házban rengeteg hely van. Vesz az ember valami normálisabb Silvestone házat pár Noctua ventivel és kész. Valószínű nem adta volna ki a Gigabyte ha annyira szar lenne. Szerintem elég batár hűtővel meg lehetne erőszakolni az E8500-at is passzívban, max 1-2 házhűtő venti kellene. 70 fok alatt tökéletes az egész, csend legyen a többi nem érdekel ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bim
veterán
-
sgteam
aktív tag
Kártya gariztatásra van egy jó trükköm!! Frissíted a vga biosat és mikor félig kész kikapcsolod a gépet na onnantól kezdve a kártya nem fog adni se képet se hangot. Vissza viszed a boltba és azt mondod haza jöttem bekapcsoltam a gépet és se kép se hang. Nálam azonnal bevált és rögtön adták a másik karit.

-
fury71
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
Eléggé úgytűnik, hogy a vga lesz a ludas. Kvázi egy másik konfigban is kipróbáltad (lap csere, új win, millió különféle driver). Tápod is elég korrekt ezt is kilőném első körben mint lehetséges probléma forrást. Ha garis a kártya akkor vidd vissza sztem.
mod:
_Toka_: Ugye?! Nagyon kemény teszt.

-
fury71
aktív tag
Hali!
Van egy problémám és lehet a VGA a ludas. Nekem is HD 4850 Dual Slotos a kártyám.
Kb. 2 hónapja kezdődött, hogy amikor elindítok egy játékot kikapcsol a monitor, úgy hogy még a led is elalszik és a bekapcs gombot többször megnyomva jön vissza a kép.
Persze játszani nem lehet.Ez még hagyján, de mikor az energigazdálkodási sémáknál beállított képernyőkikapcsolás lelövi a monitort és vissza szeretném hozni a képernyőt szintén ezt csinálja.
Valamint a sima újraindításnál is ha bejön a boot képernyő majd tölt a win akkor is kikapcsol a monitor. Olyan mintha bizonyos felbontásoknál vagy képernyőfrissítéseknél egyszerűen nem kap semmi jelet a monitor. Hideg indításnál nem csinálja csak az újraindításoknál.Azóta 5x telepítettem újra a wint (XP, Vista, Win7). Catalyst 8.2-től 9.3-ig minden drivert próbáltam, most a gyári Sapphire van fent, semmi változás. VGA BIOS frissítés semmi változás. Alaplapot cseréltem (amúgy is akartam) semmi. Memtest, HDD teszt megvolt. Másik monitorral még nem próbáltam.
A gép: Gigabyte GA-MA790X-DS4 (F6-os BIOS verzióra frissítve), X2 6400, 2x2GB Kingmax DDR2 800MHz, Sapphire HD4850 512MB Dual Slot, Samsung 500GB, Casetek CK-1020 ház, Chieftec GPS-450A táp.
-
lsc
nagyúr
Azért arra a tápnak nevezett valamire nem igazán bíznám azt a gépet, akár fesz ingadozás is okozhatja a hibát . Az 500 W bőven elég lenne, a névvel van a gond, messze nem adja le azt a teljesítményt . 10 körül lehet kapni fsp 400 pnf vagy giga superb 460-as tápot, az már elég, addig nem nagyon használnám azzal a .../inkább nem írom/ . Egy másik táppal ki kellene próbálni, ennek ellenére nem kizárt a kártya hibája sem . A 4870-re, trabanttal is lehetett menni 130-at, egyszer .
-
_Toka_
senior tag
-
Corsa1
tag
-
lsc
nagyúr
-
Corsa1
tag
most pl,mikor elsötétült és ujra megjelent a kép,atomlassu lett minden.és irja hogy inditsam ujra gépet hogy visszaálljon a dolog.
-
Corsa1
tag
-
_Toka_
senior tag
A VPU Recovery akkor lép életbe, ha - egyrészt be van állítva a CCC-ben, vagy ATT-ben, másrészt - a GPU-val elveszti a driver a kapcsolatot. Ekkor a driver kvázi újraindítja a kártyát, aztán értesít, ha sikerült.
Nos, ennek az okát kellene kideríteni. Ha 2D-ben is előjön, el tudnám képzelni, hogy a hűtő nem fekszik fel jól a GPU-n. De igazából csak annyi látszik, hogy gond van...(#46856) Corsa1: Igen, legtisztább az lenne, ha másik gépben is megnéznéd. Ennek egy lehetséges megoldása, ha visszaviszed oda, ahol vetted. Ha ez sarki bolt/pár utca, akkor talán a legszerencsésebb megoldás.
-
Corsa1
tag
azt nem vágom.catalyst contro center van.vagy mire gyanakszol?
-
dangerzone
addikt
-
Corsa1
tag
hi all!
help: Sapphire 4850 Dual Slotom van.1napja kaptam,zsir ujonnan boltbol.
azt csinálja,hogy bizonyos időközönként (pár perc) elsötétül a képernyő, kiirja hogy nincs jel,aztán visszajön, és irja hogy VPU Recover hiba stb.na most is csinálta,miközben irtam ezt az üzit: VPU Recover has reset your graphics accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands.
na ez mi lehet?? 9.4es catalyst van fent.thx és üdv
-
_Toka_
senior tag
Hát, most javaslatodra láttam ... hááát, nagyon pihent!

(#46849) ollie: Ezt nem kérdezted komolyan...
Ilyen értelemben akár hűtés nélkül is mehetne, hisz a GPU sapkája is hűl. Idővel. El kell onnan vinni a hőt, amilyen gyorsan csak lehet, aztán onnan is, stb. Ez lenne a hűtés lényege. Azért jobb az aktív, mert viszonylag hamar széttolja a levegőben. -
Qru
MODERÁTOR
-
ollie
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
_Toka_
senior tag
-
M@trixfan
addikt
Ebből 2 Crossfire-be és kész a játékos htpc. Erősen gondolkozom rajta, htpc-nél nem érdekel mennyire melegszik csak csendes legyen.
-
dangerzone
addikt
A gigabyte passzív hűtését hívják multicore-nak. Bár eléggé félrevezető a neve.

-
ollie
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
Egzee
őstag
Nekem csak álmom egy olyan multi core-os 1gigás 4850, rakj rá ventit és eldobod az agyad olyan lesz a hűtése!
Most, hogy másodszor voltam ott, faterral, egyből küldték be... De előtte persze megjavult a kari!!! Itthon 2 gépünk van, 1 ref 4850 (detto mint a hibás csak giga és nem sapp) és egy 8600gt... a sapp csíkoz szemetel mind a 2 alaplapban mind a 2 pci-e slotban mind a 2 kimenetén, a másik kettőt meg úgy variálhatom ahogy nekem tetszik... Ott meg jó.. Ilyen az én formám...
-
virkir
veterán
Igen az ablakban futó tesztprogramokat nem érzékeli, mint ahogy nekem a módosított bios sem.
Ahol kell ott viszont megy rendesen. -
nuke7
veterán
ez is jo

szerencsére nekem nem volt sok gariztatási problémám, az egyetlen (3x alkalom)
hogy a széria-hibás p35c-ds3r letörölte magárol a biost
3honapig jártam egy bizonyos boltba vele, kaptam 1 csere-lapot is, meg 2x ki is cserélték, aztán 3x inkább vettem egy 2k-val drágább asus-t, az jol ment
de csak az elsö alkalommal huzták igy el a dolgot, akkor jártam utána ennek, miután megemlítettem, minden ment rendesen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jonner
tag
Meg tudnátok mondani melyik a leghalkabb 1GB, itthon kapható 4870 kártya?
-
Pepe78
őstag
Van egy jól bevált módszerem a gariztatásnál.
Ha akadékoskodnak akkor kérem a bolt vezetőjét.
Ha az is lowadék akkor megmondom, hogy nem baj ha leszarnak, csak adja ÍRÁSBA, hogy szerintük a cucc hibátlanul működik és a megkeresésed ellenére nem tudnak segíteni mert nincs hiba.
Ettől vakaróznak mindig!Írásban kell kérni hogy nem cserélnek nem javítanak mert szerintük jóóó....
Nekem mindig bejön.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nuke7
veterán
fogyaszto védelem. ha félévesnél fiatalabb a kari, és nincs fizikai hibája - szakszeruen és hivatása szerint volt használva - akkor kötelesek rögtön cserélni.
he egyévesnél fiatalabb akkor nekik kell bebizonyítani, hogy te rontottad el, nem pedig neked hogy nem a te hibád - ha nem tudják bizonyítani cserélniük kell.
asszem röviden ennyi.
és ehhez nem kell semmilyen gar.levél, elég az adás-vételt igazoló papír (számla) -
nuke7
veterán
-
brd
nagyúr
-
F e Z o
veterán
-
pempellini
senior tag
-
pempellini
senior tag
-
virkir
veterán
-
Tommmmka
senior tag
Hi all!
Gigabyte 4850 1gb multi core-ra ha ráheggesztenék egy ventit mennyit javítana a tuningolhatóságán?
-
pempellini
senior tag
-
AmperMan
csendes tag
-
Egzee
őstag
-
Májsztró
addikt
Hát jah , meg kell edződni , mert aztán elszemtelenednek. Videót megmutatod neki , és lazán megmondod ,hogy te bizony nem viszed sehová a kártyát. Vigyék el gariztatni. Ha nem hajlandó akkor kérd a bolt vezetőjét. Ha az is segglyuk akkor az EU-s szabványokra kell hivatkozni. Ha az sem megy akkor gyújtsd rájuk a boltot. De ennyire csak nem surmó népség.

-
Egzee
őstag
külsőre hibamentes... szemetel... ennyi. holnap viszem vissza, direkt felvettem a videót telómmal, most ott lesz fater is, ő hátha megnyerőbb
istenem... senki ne menjen a lordba komolyabb, romolható cuccot venni (alaplap vidkari memória) mert a szervizük egy okádék... Mondom neki, hogy a psztát majd megnézném... Kihoz egy 70ft-os fost, mondom: -Jó, nem ezüst paszta...
-Próbálunk jó fajtát rátenni!
-Jó fajta? Legolcsóbb, leggányabb paszta.
-Hát én nem tudom...Mikor le kellett tölteni a vidkari drivert akkor felment a Sapphire honlapjára és megkérdezte, hogy ez mégis melyik típus? Mondom neki nem mind1? Mind1ik cata ugyan az, maximum csak xp 32bit és 4800series legyen. (de lehet, hogy még az se kell hogy bejelöljük a 4800seriest)
-NEM! Nem ugyan az a 4850 és a 4870 drivere és nem ugyan az az 1gb-osé mint az 512-esé... Nah ekkor már kicsit röhögtem... A legjobb, mikor megmagyarázta, hogy a Sapphire azért a legolcsóbb, mert ilyen szar hűtése van...
Mondom:
-Nem is azért mert a No.1 forgalmazója az ATi chippeknek mi?Lenne még tovább is a történet, egyetlen kártyámat 1 órán keresztül ellenőrizte...
-
Májsztró
addikt
-
Egzee
őstag
-
virkir
veterán
-
virkir
veterán
Hardver->Automata túlhajtás
Automata 2D/3D túlh bekapcs- bepipál majd hozzáadod a profilokat.
Gondolom az indítási profil az be van állítva. -
pempellini
senior tag
Mit kell bekapcsolni att-ban hogy váltsa a 2d -és 3d profilokat?
megvannak a profilok de nem vált .4850-es kariról van szó. -
finest
addikt
Mi a különbség a 9.4-es ATI wdm és hdmi driver között, kell telepíteni mindkettőt?
-
Májsztró
addikt
-
Egzee
őstag
-
hmiki28
tag
-
Májsztró
addikt
-
hmiki28
tag
-
Májsztró
addikt
-
hmiki28
tag
-
sgteam
aktív tag
-
Májsztró
addikt
-
hmiki28
tag
hello
segitségeteket kérném!
pár napja vettem meg a sapphire 4870-emet.az lenne a kérdésem hogy a memory io hőmérséklete a rivatuner szerint 62C!!!!! 2d-ben. 20% ventilátor mellett.
játék allatt 90C körül.65% venti mellett.szerintem ez nagyon sok.baja lehet igy?? köszi!! -
kill_bill1
tag
-
Májsztró
addikt
-
Egzee
őstag
Nah szeva Májsztró! Végre megnyugtattam magam (ismét, szinte mint mindíg), hogy nem Én vagyok a hülye! Azért nem mért ez a szerencsétlen 3DMark06 több pontot, mert a 2. kártyám nem működik, szemetel széttöri a képet stb... Nem toom emléxel-e, de 1-2 hete még kékhalálozás miatt irogattam a totyikokba, hogy mitől van, akkor kiderítettem ugyan ezt, el is vittem a LORD DREAMLAND-be (inkompetens balfékek) ahol a srác megállapította, hogy kutya baja, újrapasztázta, kipucolta. Szép is volt az élet megint 1 hétig, tegnap kékhalál... Megörültem, drivert cseréltem... Kékhalál... Ma benthagytam a PCI-E slot 2-be és ott indítottam el a gépet... Szintén szemetelt, majd áttettem apám teljesen azonos alaplapjába, ahol szemetelt... A gigabyte 4850-em tökéletes az enyémbe, apám 8600gt-je tökéletes... Ezért nem ment a Crossfire... -.-
-
Májsztró
addikt
a táp bőven elég. És ha minden igaz , akkor kaptál átalakítót a vga-hoz. Azt is rádugod, aztán kész.
-
Taifa Díaz
őstag
-
tlac
nagyúr
-
AmperMan
csendes tag
-
bim
veterán
Aktív témák
-
46900 - 46801
50068 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futás, futópályák
- Lenovo Legion és LOQ notebook topik
- 1983. május 2.
- Le Mans Ultimate
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DEKO DKHG03 Hőlégfúvó
- Asus STRIX RTX 3090 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, igaz még a 8.9-es driverrel....azóta még nem teszteltem. Lassan viszont itt az ideje, akkor ha sikerül jól beállítanom a GPU feszt. Még annyit tennék hozzá hogy alapfeszen 900mz-re is azt írja a CCC a tesztnél hogy Passed
, viszont tesztnél befagy, szóval van még lehetőség. 

...ezzel mit lehet csinálni ??? vagy tegyem vissza régi drivert
?

Persze kizárni sem lehet...
Ráadásul egy rendes htpc házban rengeteg hely van. Vesz az ember valami normálisabb Silvestone házat pár Noctua ventivel és kész. Valószínű nem adta volna ki a Gigabyte ha annyira szar lenne. Szerintem elég batár hűtővel meg lehetne erőszakolni az E8500-at is passzívban, max 1-2 házhűtő venti kellene. 70 fok alatt tökéletes az egész, csend legyen a többi nem érdekel