- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Aktív témák
-
Májsztró
addikt
válasz
Zalaymate #47392 üzenetére
Üdv ! Milyen fajta kártyád van ?
Nekem a CCC auto-tune 690/1123-mat ír rá. De ha jól emlékszem ATT-vel feljebb is ment a kártya. A magnak 720 körül van a vége , de ott teljesen fagyott nem tudom ,hogy miért
Más kártyánál előbb hibázik , magasabb órajelen , de akkor sem faagy ki vele minden. Itt meg egyszerre , mintha elvágták volna
-
Matthewsz
aktív tag
4850em van vapor-x. meddig ajánlott a tuning? vagy csak hőmérsékletfüggő?
-
Zalaymate
senior tag
válasz
vergilx #47391 üzenetére
Everest-nek nem hiszek!
Én nem csak pillanatnyilag vagyok rá kíváncsi, hanem azt szeretném, ha mindig láthatnám!
Na megnéztem egy auto tuningot és 690/1188 -ra lőtte be, szerintem ez nagyon szép, én teljesen meg vagyok elégedve.
MOst teszek fel játékokat és azzal is nézem, hogy mi bír...
-
vergilx
őstag
nah srácok!
az alaplapom nem komázza a 4850 et,havernál hibátlan.
1 óra crysis 1 óra gta 1 óra fallout 3 semmi,bootnál sincs hiba nála... -
Zalaymate
senior tag
Jihíííííjjjjjjjjjjjjjjjj
Megjött a kártyám!!!
Hogy, vagyis milyen programmal tudnám én kiíratni a kártya hőfokát??? Hogy folyamatosan monitorozva legyen!
-
Departed
őstag
Új WDM driver:
[link]
Tudtok valamit róla, hogy mi is ez, satöbbi?
Mert ugye nem 9.5-ös, tehát valami RC-re gyorsba írt verzió vajon? -
-
Tommmmka
senior tag
Én is egy codegen 400w-os tápot cseréltem le a konfigomnál látható arctic coolingra.
Bár mellékesen megjegyzem, hogy a kis codegen egy core 2 quad q9300@3,4ghz és egy 4870-et is elbírt csak csicsergett közben
-
sellerbuyer
őstag
Szia,
Amit én használok:
Media Encoder (elképesztően sok formátumot ismer)
Edius Procoder (az Edius editor proggyval együtt települ), de használhatod magát ez Edius-t is, ez a legjobb minőségű és nekem elhiheted, hogy ez használja ki legjobban az egész géped és a GPU teljesítményét (én fullHD-t editálok és kódolok vele), az Adobe Premiere-nek csak a promoja nagy, egyébként egy kalap ....-t sem ér! Nálam a CS4 pl. totál meg van halva a fullHD edittől, a CS3 még ketyegett vhogy, de az Edius nyomába sem érnek teljesítményben. Csak azok ajnározzák ezt, akik nem használtak még mást a Premiere-en kívül.
-
sellerbuyer
őstag
Ha valaki használja a TV kimenetet a 4870-én (lehetőleg Gigabyte), 9.4-es WDM-es(!) driverrel és Control Centerrel, az keressen már meg priviben plíz, mert van egy komoly problémám.
Sehogy nem akarja felismerni a csatlakoztatott TV-t (valójában projektor) a kártya, egyszerűen bármit állítok, alapvetően nem ismeri fel azt, hogy csatlakoztatva van rá egy TV. Az előző, Nvidia kártyámmal tökéletesen ment ugyanez a proji, ugyanezzel a kábellel...
WDM-es, ccc-es angol driver van fent, simán mennie kellene. Az igaz, hogy előtte egy nem WDM-es volt fent, de használtam Catalyst Uninstall-t (1.0), ami elvileg legyilkolta a registry bejegyzéseket is. Úgyhogy jelenleg tanácstalan vagyok.
9.4-ből Control Panel-es verziót nem találtam sajnos, ami Vista 64bit-en menne (csak XP x86-ot leltem)...ha valaki tud ilyet, azt is szívesen venném, köszönöm!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
bmwsan #47356 üzenetére
A VGA-nak meg van adva a BIOS-ában, hogy bizonyos terhelés/feszültségek mellett milyen frekit állítson. Alapból azt adják meg neki, hogy ha nincs komolyabb terhelés, akkor még az alap órajeltől is alacsonyabbra állítsa a GPU frekit.
Ezt a BIOS-ban tudod átírni, én pont ezzel foglalatoskodtam az elmúlt 1-2 hétben és most már tökéletes. A BIOS szerkesztésével tudod finoman beszabályozni a megfelelő venti teljesítményeket is és még jónéhány dolgot.
A VGA BIOS szerkesztéséről, a tapasztalataimról (pontosan a Te és én problémámnak a fényében) tervezek egy Logout Blog-ot írni, ha sikerülne időt szakítanom rá, akkor még most hétvégén. Gondolom, majd megjelenik a nick-em alatt, meg biztosan be is írom a topic-ba, majd figyeld esetleg és akkor megoldódik ez a problémád simán.
Addigis használhatod az AtiTrayTool-t, amivel pontosan ugyanezeket a beállításokat (is) meg tudod tenni, viszont ehhez futnia kell a háttérben, amivel lassítod az egész gépet (multitask tulajdonságok), én ezért nem szeretem. Ráadásul ha van ilyen lehetőség, hogy közvetlenül BIOS szinten szabályozzuk a dolgot, akkor ez a legjobb megoldás természetesen.
-
Trub
tag
Sziasztok!
Melyik a legjobb videokódoló program ami kihasználja a gpu erejét? Eddig kevés van és nem nagyon találok atira.
-
Bluegene
addikt
válasz
Daffni2 #47372 üzenetére
énnekem egy 10-12K-s 2,5 éves chifim van és katonásan teszi a dolgát
a Chieftek kommersz?
szerintem a legjobb vétel tápokból a középkategóriásak: sztem az 1000W-os táp is tönkremehet, lényeg h legyen benne védelem
abban azért igazad van h 180K-s gépet ne 5K-s tápra bízzuk, hanem 10-15K-s Chifire vagy Corsairre, de túlzásba sem érdemes esni
mondjuk az FSP tápokról jókat hallottam speciel, a legnagyobb gyártó, sztem csak azért olcsóbb mert nagyon nagy a volumen
húgom és bátyám gépében már vagy 7 éve ugyanaz a noname táp eteti a celeronjaikat
rendületlenül h ellenpéldát is modnjak, sztem ritkán adják meg magukat a tápok akkor is túlzott terhelés esetén
-
Daffni2
addikt
válasz
Badi82 #47370 üzenetére
Szerintem jó csere volt egy 400 Wattos Codegen után.
Ez igaz.
Viszont sját véleményem,hogy a táp a legkritikusabb alkatrésze a gépnek,igen komoly gondot tud okozni,anyagilag is.
Ezért egy gép amiben a főbb alkatrészek 180 ezer forintot tesznek ki /VGA,CPU,RAM alaplap/ nem sajnálok 25 ezret a tápra.
Nagyobb kárt tud okozni sokkal mint amibe került.
Tapasztaltam!Májsztró:Minek vegyek annyiért amikor a 10K-s táp is ugyan azt tudja ?
Ezt tényleg komolyan is gondoltad?
Na ennyi OFF elég is lesz.
-
gezatata
aktív tag
sziasztok
HDMI -HDMIkapcsolaton keresztül ugyan úgy lehet nettezni, filmezni, játszani mint a VGA és DIV-es kábeleken keresztül vagy csak filmezéshez jó/ajánlot
játékhoz melyik ajánlott inkább
-
Daffni2
addikt
válasz
Májsztró #47361 üzenetére
Egy rövid OFF,még de szúrja a bögyöm,hogy mindenki arról beszél/jogosan/,hogy a tápon nem szabad spórolni.
Minőségi megbízható táp kell.
Akkor azért ne nagyon beszéljünk Giga,tápról FSP-ről.
Ezek max egy normálisabb minőségü alap tápok.Nehogy már, egy sz@ros VGA-ra nem sajnál valaki 40-60k-t egy minőségi tápért meg sajnálna 25-40 ezret?
Nekem okozott már komoly kárt kommersz táp forintba mérhetően,a többiről nem is beszélve.
-
bmwsan
senior tag
Hello
azt miért lehet hogy a VGA-m játék közben vissza veszi az óra jelét 815-ről 500 -ra?
Néztem hőmérsékletet de sztem azzal nincs gond (amióta nála van 4870 azóta 70 foknál nem is volt melegebb)... -
Egzee
őstag
Nah azért lehet jó LC-Power tápot is kapni, csak az annyiba kerül mint a nevesebb gyártóké...
-
Corsa1
tag
amugy tudod mi van lsc: amiota legyalultam minden drivert (ati) és csak a gyári cd-n levőt raktam fel,nem csinálja.most megprobálom felrakni 9.2est, aztán 9.3 és 9.4et sorban hátha igy ok.de ez érdekes.
-
Corsa1
tag
ez a 2 legjobb kecskeméten...
-
vergilx
őstag
nah gép full alapórajel...10 perc crysis után megadta magát...
-
vergilx
őstag
nah a karit holnap teszteli haverom...
kiderül minden... -
Corsa1
tag
hm,hallgatok rátok,mert én nem értek annyira hozzá.de még egy felvetés. most letöröltem megint minden ati cuccot a gépről.mindefélét.ujraindit gép,gainward telepitő cd berak,és onnan magának feltette a drivert.most (6perc kb) nem csinálta még ezt a szart.kérdésem: lehet e hogy attol volt,hogy kapásbol a 9.4es catalystot raktam fel?
-
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47324 üzenetére
Úgy bizony, Te is vethetsz pillantást az én adatlapomra, AMD cpu/crossfire chipset/vga...és 9700Pro óta nem bántam meg hogy Ati kártyákat veszek
Többek között az Nvidia élsimítást nem igazán pártoló viselkedése zavar. Számomra egyik legfontosabb a recétlenség. De mondom, többek között
Nemrég még a második legerősebb egy gpu-s kártyájuk volt, ugyanazzal a gpu-val mint a legerősebb -
Májsztró
addikt
Ezt a hsz áradatod
vergilx: tehát a lappal lesz valami ?
Departed: AMD a nyerő
( adatlapom
) Egyébként volt nvidia kártyám , semmi gondom nem volt velük. De nem bántam meg ,hogy Ati vonalon maradtam vga-k szempontjából. Meg ha azt nézem ,hogy a 3dik legerősebb egy gpu-s kártya atiba
Nem is olyan rossz.
X Factor: Ez látod igaz. Én is használtan vettem , de nem a gari miatt , hanem mert így olcsóbb volt. És ugyan azt tudja mint a bolti. Egyébként ezeket a kártyákat feleslegesnek érzem húzni. Minek ? Ami megy az úgyis megy. Ami nem az meg valszeg tuninggal sem fog gyorsabban menni
Egyébként kártyát továbbra sem azért vennék , mert valaki azt mondja ,hogy a gyári 500/1000 -ről fel lehet húzni 1100/2900-ra. Semmi értelmét nem látom. Azért kerül ennyibe mert alapon is tudja futtatni a játékokat.Sztem
Corsa1: Üdv ! Tudom ajánlani a Gigabyte SuperB 460W-os tápot. Abból is ami FSP belsős. Még nem igazándiból hallottam rá panaszt. Én is ilyen tápot szeretnék majd venni. Bőven elégnek kell ,hogy legyen a konfigodhoz. u.i.: nem mindig a teljesítmény a mérvadó, minőséginek is kell ,hogy legyen a táp
4.-re csak sikerült
-
Corsa1
tag
ha esetleg táp probléma miatt van ez a jelenség,akkor egy energon eps 750W-os táp megoldás lehet? 10k körül tudnék szerezni egyet. nem vagyok otthon táp témában ezért kérdezem. de kurva idegesitő hogy mostmár 2percenként elfeketedik a monitor aztán VPU Recovery hibaüzenet jön...majd kb 5. után ujra kell inditani gépet,mert mintha eltűnne a gépről a driver...
-
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47307 üzenetére
Hát egyenlőre csak a szépségében gyönyörködtem, meg a sima futásban...tesztet is néztem, gyorsabban fut a CoJ DX10 mód a mi kártyáinkon, mint a háromszorannyiba kerülő GTX285-ön
Mondjuk az is beszédes, hogy míg az alapjáték setupjában ott van hogy húde összedolgoztunk az Nvidiával hogy húde jól fusson a kártyáikon, a DX10-es játék (az eredetit nem tudom) indulásakor meg ott figyel az AMD és az Ati logó egy-egy példánya...erőteljesen billen a mérleg nyelve, kiváncsi leszek mit tud alkotni az Nvidia, hogy megpróbálja visszafordítani -
Egzee
őstag
Yeah! 200. vagyok a Furmark Toplistán!
vergilx: Ne bánd! Annál kotványabb gémet ritkán ad ki neves programozógárda! 1920x1200-ban több FPS-ed van mint 1600x1200-ban!
-
Májsztró
addikt
-
finest
addikt
válasz
vergilx #47303 üzenetére
Nekem a 680i a lap megjelenése óta megvolt és egy hónapja cseréltem le, minden BIOS járt fenn. AZ E8400-at semmi esetre sem vitte játékok alatt stabilan 450-es FSB-vel, hiába írja az NV, h támogatja a procit a P33-as BIOS, mese habbal. 3D-és alkalmazásokban nem lehet stabilizálni, szenvedhetsz vele felőlem, meg gariztathatod az alkatrészeket, de jobban jársz, ha a lapot cseréled ki. Tökéletesen ismerem a problémád, hidd el!
A táp dologról meg annyit, h FSP 700W volt és van is a gépemben, az új lappal minden tökéletes. Gyakorlatilag ez volt az egyetlen alkatrész, amit nem cseréltem le. A 3D-és bugzás kb. a P30-as BIOS-szal jött be, addig egy 7900GTO-val simán ment, utána akár NV 8800GT, 9800GT, akár ATi 4870 volt benne mindig előjött. Annó kicseréltettem a 680i-t az EVGA-val, de nem segített, a csere lap is produkálta ezt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu #47298 üzenetére
Nálam a Pista kimarad már de a win7-re nekem is fáj a fogam.
Mod:
vergilx: Sajnos az nV chipsetek nem annyira jók mostanság mint anno. Szóval leeht nem a kártya hibája. Kikéne próbálnod egy másik gépben is a vga-t, ott is csinálja-e. Vagy vidd vissza, max visszadaják, hogy nem a vga a ludas.
-
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47258 üzenetére
Kezdesz közel járni az igazsághoz, azt nem vágtam egyáltalán, hogy miért mondtad, hogy 70%-ban a 4770 gyorsabb a 4850-nél...
Ez most hirtelen lecsökkent egyetlen tesztre, ahol az általam és sokak által használt 1680*1050-es felbontásban ugyancsak a 4850-es a gyorsabb...Tehát gyakorlatilag mindig.
Ezért nem vágtam, hogy miért írtál ilyet. Ami az ár/érték arányt illeti, ott már a 4770-es a jobb, pont ezért váltottak 40nm-re az Ati-s srácok, hogy tolhassák olcsóbban az arcunkba
De mivel nekünk már megvannak a 4850-eseink, ezért nem kérdés, hogy semmi panaszunk nem lehet, jó kis kártyák
Tegnap toltam egy kis Call of Juarez-t DX10-ben, elképesztően gyönyörű volt, és úgy futott, hogy öröm volt nézni...Szóval nincs itt gond, erősek és hosszútávon is megfelelők a 4850-esek -
vergilx
őstag
hétvégén szerintem teszteljük a karit haver gépében.
de addig is várok okosságokat -
finest
addikt
válasz
vergilx #47293 üzenetére
Nekem is ilyen alaplapom volt, sajnos ez a 3D-és bug jellemző a 680i-re, az EVGA fóruma tele van vele. Nálam az oldotta meg, h lecseréltem Giga EP45-UD3P-re, az E8xxx-sorozathoz amúgy is gatya ez a lap, hiába állítja az EVGA, h nem.
A két csík induláskor nálam is megvolt XP alatt, sőt ilyet is csinált a gép leállás után: [link], [link] Egészen biztos, h valamilyen módon az alaplap közrejátszott, mert bármit cseréltem, midig előjött.
-
Pala
veterán
válasz
butcher eu #47286 üzenetére
Ezzel viszont azt hiszem egyet kell értenem.
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest