- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
virkir
veterán
válasz
BullKoxa #49712 üzenetére
Mivel már a win7 totyikban is kaptál erre az egyszerű kérdésre választ esetleg ha olvasnál is előbbre jutnál.
-
Satis
tag
válasz
BullKoxa #48765 üzenetére
Hello! Köszi, érdekes volt. Elvileg előfordulhat, hogy ilyen történik, de nehogy már egy GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P anyalap ne működne jól egy AMD Phenom II X4 945 Socket AM3-al. A lap támogatja a procit, ebben többen meg is erősítettek anno a "milyen gépet vegyek?" topicban. A VGA hibát meg többé kevésbé kizártuk a többiekkel. Lövésem sincs mi lehet az alacsony teljesítmény oka.
-
katt777
félisten
válasz
BullKoxa #48368 üzenetére
Nálam simán felment az ATT x86 és x64 Vistára is, és gond nélkül működik, szerintem a biztonsági beállításoknál lehet gubanc. Azelőtt meg RD+-szal ment, ennek használható linkje megtalálható a honlapomon a letöltéseknél.
_Toka_: Jöttem.
Daffni2: Félreértették, én nem lehetőségről beszéltem (adott esetben a bios-modnak semmi köze nem volt a hibához), illetve nem olvastad a kálváriámat az első 4870-emmel. Olvasd el a honlapomon, tanulságos (tesztek/ügyintézés). A lényeg: messze nem minden nagyker korrekt, főleg, ha az alkalmazottak esetleg saját zsebre dolgoznak, és kézen-közön eltűnik a cserekártya (aztán megjelenik pl. PH-n bagóért). Akkor, ha az ember nem hagyja annyiban, muszáj bevállalniuk a gyártói bevizsgálást (vagy a KERMI-t, amit fizethetnek), és nem VGA esetében is sokak különböző hardverei mentek gyári bevizsgálásra (és minden cégnél van olyan). Nem csak én jártam így, szóval az optimizmusod mosolyogtató.
Szerencsés ember vagy!
mokkacsoki: RAM-kezelési problémának tűnik. A lejátszóban használsz 3D gyorsítást?
jagada: Sehányat. Kell hozzá processzor is.
-
_Toka_
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
BullKoxa #48103 üzenetére
Satuval és traktorral, pl.
De komolyan: én Ati Tray Tools-t javaslok, mindenes leírása + letöltések a honlapomon. CCC sajnos korlátozott.
CrazyMax: A HIS jó márka, ált. tuningolhatóságban is jobb az átlagnál. IceQ (turbo) a legjobb, főleg, ha csöndes hűtést akarsz.
ádikácska: RAM-hiba. Alapon is túlmelegedhet, vagy hibás a kari.
- = Zk = -: A 4890 nem DX11-es kártya!!! Hiába nem lesz lassabb, mint a DX10-esek, a 11-effekteket nem fogja tudni, tehát hamarosan úgyis cserélned kell.
-
XoZ
aktív tag
válasz
BullKoxa #48103 üzenetére
Kezdésnek a CCC beépített Auto-Tune szolgáltatása mellett/helyett ezt a programot tudom ajánlani: GPUTool Community Technology Preview 1 (képek a programról: [link]). A program még nagyon béta, de nálam működött 4830-assal és 4850-essel Windows 7 és Vista x64 alatt. A főképernyőn a "Find Max" gombokra kell kattintani, ezzel külön-külön megkeresheted a maximális GPU és RAM órajelet, a végén érdemes mindkettő tuningját egyszerre is ellenőrizni (Test for Stability). A maximális órajel keresés automatán működik, 5 Mhz-enként emeli az órajelet, és közben vizsgálja, hogy volt-e képhiba a 3D teszt ablakban, ha igen, akkor visszalép. Végül érdemes lehet furmarkkal, de különösen játékokkal is tesztelni.
Magyar nyelvű leírás a programról köszönhetően arn fórumtársunknak: [link]. -
Departed
őstag
válasz
BullKoxa #46985 üzenetére
Ez egy kicsit bonyolultabb ennél. Lényegében eddigis így volt, hogy a DX10-es kódot tartalmazó játékok legnagyobb része futott dx9-es vga-n is, csak ugye néhány effekt vagy optimalizálás vagy ilyesmi nem volt használva.
A DX11 viszont jóval kevésbé különbözik majd a DX10.1-től, az előbbi által használt/tartalmazott eljárások nagy része része már a DX10.1-nek is. A DX10-től viszont sokkal jobban különbözik. Tehát egy DX10.1-et támogató kártya (ami pluszban a tesszellálást is támogatja ahogy kell) mint a miénk szinte megegyező sebességgel és képminőséggel fogja futtatni a DX11-kódot tartalmazó játékokat, mint a teljesen natív DX11-es kártyák. A DX10-es Nvidia-kártyák viszont minden valószínűség szerint nagy fps/képminőség veszteségeket könyvelhetnek majd el.
Remélem jól értettem mindannyiunk Ati-mesterének, Abu-nak szavait -
Mappa
addikt
válasz
BullKoxa #46685 üzenetére
értem köszi..énis probáltam pár játékot ...pl a cod4 multiát ma probáltam ki elöszőr ...de annyira **** hogy az nemigaz nagyon daráló le is töröltem mert egy kupac kakanat... cod2 az igazi
...néztem még a crysis warhead-t is ...hát a sima crysis talán jobban ment ....hébe hoba vannak bellasulások...de ez sem fogott már meg mint az első része...pláne hogy nem is úgy folytatodik ahogy az elöző befejezedödőtt
lehet azis delete lesz
-
katt777
félisten
válasz
BullKoxa #44885 üzenetére
Állítólag jó a hűtése.
Ami tuning van benne, azt lényegében bármely ref. 4870 tudja. Amit konkrétan tudok: a hasonló (nem azonos!) hűtésű, de nem toxic Sapphire VGA-mnál az ASUS Glaciator sokkal halkabb, hűvösebb, és tuningolhatóbb, ráadásul már most 2X akkora az élettartama.
-
dangerzone
addikt
válasz
BullKoxa #43114 üzenetére
Ready driver plus kell hozzá. Vagy a legújabb att-t töltsd le. Az már elvileg kompatibilis teljes mértékben a 64-bites vistával.
Silent77: Ugye a feszültséget is megváltoztattad ,ha már megemelted az órajelet?
(Csak mert nekem is ilyen problémám volt, és rájöttem ,hogy 2d-s feszültségen hagytam az értéket, az órajelet viszont a 3d-s re emeltem, és ilyenkor talált bizony hibát az att tesztje. ) -
virkir
veterán
válasz
BullKoxa #42630 üzenetére
Az RBE az a Radeon Bios Editor ezt egyenlőre hanyagold.
Valószínűleg elnézett valamit a válaszadó.
ATT ügyben látogasd meg katt honlapját és ott a segítség lapon nagyon jó leírás van róla.
Nagyon elrontani nem tudsz semmit egy restart alap állapotba tud hozni mindent amíg nem mentett profillal indítod a rendszert. -
virkir
veterán
válasz
BullKoxa #42611 üzenetére
Most ezekkel a feszekkel és órajelekkel megy a kártyám de tegnap már teszteltem 2D-ben 350/300-0,750V-al is és ment gond nélkül.
Ha lesz kedvem nekiállok egyedi 3D feszültségeket keresni, hogy nyárra is hűvös maradjon a kártya. -
_Toka_
senior tag
válasz
BullKoxa #42603 üzenetére
Ja és ha már itt tartunk mért nem tudnak az Ati-sok jobb hűtést tenni a kártyájukra már az elején.
No, látod, ez már majdnem matek.
Vannak dolgok, amiket indirekt módon bizonyítunk. Tehát, ha komolyabb hűtés kellene rá, komolyabbat tennének rá ATi-ék... Pont.(#42604) virkir: Az más kérdés, hogy a beállításokat miért a juzernek kell megejteni és miért nem tudják az ATI-nál jól megcsinálni.
Valami hasonlót mondanék erre a felvetésre is...(#42612) dangerzone: Szívenütött, mi?
-
_Toka_
senior tag
válasz
BullKoxa #42593 üzenetére
Itt finom utalást tennék a korábbi post-omra, ahol is az ATi mérnökeit emlegetem...
Meggyőződésem - tehát nem tudom, de erősen bízom benne, ill. minden tapasztalatom /VGA-s, vagy egyéb műszaki jellegű/ ezt súgja -, hogy nem szívesen cserélnék gar.-ban a kártyád. Ergo a kártya helyes működéséhez 99+%-ban elég a gyári megoldás. Ha 80-85°C, akkor annyi.(#42594) lsc: Mondjuk a vantage miatt fontos, akkor már megéri .
(#42595) dangerzone: Igen! Maximálisan! Jelentem!
-
dangerzone
addikt
válasz
BullKoxa #42593 üzenetére
Semmi baj ezzel a hőmérséklettel.....
Ha már ilyen kártyát veszel, informálódhatnál is róla picikét....
100 fokig jól megy az. Nem kell aggódni emiatt. Csamó embernek refhűtésese van, és meg van vele elégedve, UGYE TOKA?
Ha majd elmegy a kép,mint nálam, akkor cserélj hűtőt. -
arsenlupin
aktív tag
válasz
BullKoxa #33866 üzenetére
1. Letöltöd ezt:[link] telepíted!
2. Program Files/ATI technologies/UninstalAll
3. Reboot, F8 nyomkod, csökkentett mód indít...
4. Driversweeper indít, ATI komponensek keresése, törlése
5. Reboot
6. Új driver feltesz, örül.....Oliverda Szvsz, sem ér meg plusz pénzt a toxic! Azokat a MHz értékeket a ref.kari is hozza, ráadásul halkabb mint a toxic......
-
Puma K
nagyúr
válasz
BullKoxa #30369 üzenetére
Valóban nincs fent a hivatalos ATI oldalon, de én letöltöttem átfuttattam rajta egy pár vírus keresést és miután meggyőződtem hogy minden okés feltettem. A nyelvi kiegészitő miatt szerintem megéri feltenni mert megint van magyar. Nekem csak a gyári Gigabyte ATI CCC driverben volt magyar a többi amit leszedtem a hivatalos oldalról ott nem volt egyikben sem... Az meg azért már legyen alap hogy magyarul van egy termékhez a programja ami az egész világon ismert...
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest