- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
danilla
őstag
válasz
Salvador20 #42790 üzenetére
Nekem ez a 28 tök optimal, nem fázom, rövid ujjban melegem sincs
és még amikor "alszok" sok ruha sem kell ha itt a barátnőm...
-
danilla
őstag
válasz
katt777 #42785 üzenetére
Nekem télen mindig 28 fok van a szobámba, nyáron sem sokkal több
Nem főlé helyeztem a ventit. Mennyibe kerül egy Fridge, és rá két fasza 12cm-es venti?
Ugye nem akarod nekem azt mondani, hogy nem sokkal jobb a kari hűtése (vrm, stb) az acceleróval + turbo modullal, mint a gyári hűtővel...
(nah megvan a fridge ára, hát ennyit nem tudtam volna kiadni érte, de azt sem nagyon hiszem, hogy ez sokkal jobb lenne az accelerónál)
-
joshua7
veterán
Van még itt Powercolor hd4870 pcs tulaj? Végignéztem a korábbi hsz-okat, érdekelne, h be lehet-e már állítani normálisan a ventijét - 2d-ben kussban legyen, ne pörögjön föl pár mp-re.
-
Macka
veterán
Nálam van egy infrás hőmérő!
-
danilla
őstag
válasz
katt777 #42783 üzenetére
Nemtom megmérni, nincs mivel. De ha eddig nem volt vele gond, a gyári hűtővel ami, nem nagyon fújta el a bordától a meleg levegőt, akkor most csak jobb lehet, hogy most már a 12cm-es venti ( amit lecserélek a jövőhéten egy turbo modulra ) elfújja onnan a meleglevegőt?
OR -
katt777
félisten
válasz
R1200GS #42748 üzenetére
Nekem a Glaciator bejött (főleg a VRM hűtés miatt jobbnak gondolom a Dark Knight-nál, de hozzáteszem, hogy azt nem volt szerencsém próbálni), gyárilag tuningoltat meg nem érdemes venni, mert bármelyik másik tovább húzható annál.
R1200GS: Nem rossz a Powercolor sem, bár jó pár gyárilag hibás piacra került, viszont arra ott a gar.
tomi909: Procit 3GHz-re, és mehet.
danilla: Azért majd mérd is meg a VRM-ek hőmérsékletét.
sgteam: Haaalk???
Nekem már 50%-on nagyon hangosnak tűnik. Szerencsére játék közben nem annyira feltűnő.
...
Skacok, tette már fel valaki a legújabb (1.6.9.1374) ATT-t 64-bites Vistára? Én ma telepítettem, és miután egyszer szólt az aláírás miatt, többet 1x sem, simán működik Ready Driver + nélkül. Meglepődtem, de örültem neki.
-
danilla
őstag
válasz
Salvador20 #42781 üzenetére
Az szerintem tökéletesen jó lesz rá.
Vagy vágj le a zalmanból
-
danilla
őstag
válasz
Salvador20 #42778 üzenetére
-
csiky
tag
na re üdv,
megoldottam a zúgos toxic problémámat. becseréltem egy 1g-s asusra
érdekes h ez menynivel halkabb
-
-
danilla
őstag
válasz
Salvador20 #42776 üzenetére
Most akartam nekiállni lemérni, de most megnéztem a képet, nem kell itt mérni, ez túl magas nem fér be az accelero alá. Az fix.
-
danilla
őstag
válasz
Salvador20 #42773 üzenetére
-
danilla
őstag
válasz
Salvador20 #42771 üzenetére
8db kell a ramokra, de a ramokra adnak. Csak a Vramra és fetekre nem.
-
danilla
őstag
válasz
banderasz77 #42764 üzenetére
Szerintem
nagyon megéri
-
danilla
őstag
Meglett az Accelero S1 rev2.0 hűtőm. A gyári Sapphire dualslot hűtő is viszonylag jól hűtőtt, csak nagyon hangos volt.
GPU/RAM
Gyári: idle 47/52 terhelve kb. 67/69
Accelero: idle 41/45 terhelve kb. 55/58 ( ideiglenesen egy cooler master 12 venti van rajta, 850rpm-en forog, egyáltalán nincs hangja )
Sajna nem adnak az Accelerohóz a vram-ra bordát, de szerencsére tökéletesen elfér alatt a gyári
Reálisak ezek a hőfokok? -
gabi133
aktív tag
Látom volt most pár Off hsz, ezért én is előre is elnézést kérek, de tesztelni szeretnék és ez a hiba lépett fel a Furmark-ban nálam. Volt már uninstall, re-install, de ugyanezt írja ki minden indításnál. Kb 5 napja még működött. Ha valaki tudna benne segíteni, akkor azt megköszönném.
-
tomi909
tag
válasz
Salvador20 #42763 üzenetére
Ok.
Köszi szépen a segítséget.Tomi
-
Gabás
addikt
válasz
Salvador20 #42763 üzenetére
2 bazi nagy ventivel biztosan
-
banderasz77
addikt
Mit szóltok egy MSI HD4850OC nem ref. hűtésű 35k-ba 3 év garral?
-
tomi909
tag
válasz
Salvador20 #42761 üzenetére
mennyibe kerül egy normális hűtő 4850-re ami halk és hűt is rendesen???
Szeretném ha nem "láncfűrész" berregne mellettem.Tomi
-
tomi909
tag
Sziasztok.
Szerintetek a mostani gépem ki tudna hajtani egy HD 4850-es videókarit???
A mostani gép:
E5200
965P-DS3
2x1GB 800MHz DDR2
FSP 400PNF 400W tápEgyébként a referencia 4850-es mennyire hangos???
És mennyire melegszik?
a 400W-os táp elég neki?
Egy Sapphire HD 4830 (kétslotos hűtésü) és egy Sapphire HD 4850 (referencia) között vacilálok.Előre is köszi a választ.
Tomi
-
rudeee
senior tag
válasz
proof88 #42753 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítségeket!
A ccc-vel úgy vagyok hogyha lehet inkább kihagyom, régen sem szerettem most sem hinném hogy a szívemhez nőne. Ha videodriver és ATT combó szépen használható, akkor azt választom. .net 2.0 tudtommal csak a ccc miatt szükséges, de ha nem teszem fel ccc-t akkor meg fölösleges és ne szemetelje tele a gépemet ha úgysem lesz használva.
Amúgy most CP verziós catalyst van fent plusz ATT, de a CP-re gyakorlatilag most sincs szükség. -
proof88
addikt
válasz
rudeee #42750 üzenetére
Mondjuk én alapból nem értem, miért nem lehet felrakni a .net-et. Ha gépet telepítek, alap hogy azokat is felrakom, mert bármikor szükség lehet rá. Ha valamelyik program véletlenül igényli, akkor meg megy az idő azzal, hogy telepíted, vagy inkább nem próbálod ki a progit.
-
-
R1200GS
aktív tag
válasz
katt777 #42743 üzenetére
Lehet mégiscsak Asus-t veszek. Valahogy abban jobban bízom.
EAH4870 DK/HTDI/512 62.000 Ft
EAH4870 DK TOP/HTDI/512 69.000 Ft
EAH4870/G/HTDI/512M 60.000 Ft
EAH4870 DK/HTDI/1GD5 69.000 FtA négy kártya közül melyiket lenne érdemes megvenni?
A gyárilag tuningolt kártya megéri az árát?
Ha minden jól megy, egy 22” wide monitorral fogom majd használni. -
rudeee
senior tag
Megrendeltem a HIS 4850-es kártyát, ő lenne az: [HIS]
Meggyőzött a hűtése meg a HIS azért mégis csak a legjobbak közé tartozik.Lenne pár konkrét kérdésem mostmár véglegesítve.
A CCC mellé a Net Framework 2.0-ra van szükségem?
ATT-al a HIS ventifordulatát lehet-e korrektül szabályozni?
Melyik verziószámú ATT-ot tegyem fel a kártyához?
Köszi! -
fdisk
őstag
Nem igazán kapcsolódik szorosan a topikhoz,de aki megmondja pontosan mi a hiba oka,annak adok egy 5-öst!
[link]
-
katt777
félisten
válasz
R1200GS #42718 üzenetére
Te tudsz valamit a Ft árfolyamról, amit más nem?
Vagy majd akkor veszel, ha már elavul?
Október eleje óta minden drágul, a Ft meg folyamatosan rohad.
Amúgy nekem van negatív tapasztalatom több Sapphire kártyáról is, és tuningban tényleg jobb az ASUS (viszont nem sok értelme tuningolni).
Tesztekre keress rá, van egy rakás. Lányegében 1920-as felbontástól van értelme 1GB-os VGA-nak, de ott is inkább 4870-ből, mert hiába a dupla memória, ha a grafikus teljesítmény meg alacsony a nagy felbontáshoz.Hunnia: GTX260 SP216 De inkább már GTX265, mert az újabb nV feature-öket csak a xx5-ös karik tudják.
Osynho: Nem ugyanolyan, csak hasonló. A sima nem VaporX, mint a toxic, és a hőcsöve is más.
-
wcms2b
csendes tag
Sziasztok!
Adott gép (Asus P5B; Q6600; 3GB 1066; XP, NIS2009; GB-4850OC) több játéknál (Warhead, NIS uc) azt produkálja, hogy néhány perc után szétesik a szín, akadozik. Kilépek-belépek újra jó és tudom folytatni, de megint csak néhány (5-10) percig. Semmi nincs túlhajtva, minden jogtiszta.Próbáltam újabb driverrel, a hiba továbbra is fenn áll.
Egy ennél erősebb (i7) gépben hasonló a tünet. Mi okozhatja?
Találkozott valaki ilyen hibával? -
Sogron
tag
válasz
sgteam #42635 üzenetére
Ha a "Continue refreshing this screen..." elé elhelyezel egy pipát, akkor látnád/látnánk a játék alatti hőmérsékletet, így csak a játék előtti valamint (amikor kikászálódtál a játékból, és visszakerült előtérbe a gpu-z) a játék utáni hőmérsékletet kaptad meg, ergo az idle hőmérsékletet!
-
Sogron
tag
válasz
Hunnia #42722 üzenetére
Hali!
Sok jót nem tudok, úgy néz ki, hogy Samu kijelzőknél fordul csak elő! Egyébként annyi történik, hogy vagy elmászik 60hz alá, vagy 61hz fölé, vagy a felbontás állítódik el túl magasra! Nem valami szakszerű a hozzászólásom, de kb ennyit tudtam meg a problémádról.(Esetleg próbáld meg külső progival ráerőszakolni a kártyára/kijelzőre a 2048x1152@60hz@75khz-es beállítást)
-
Osynho
addikt
válasz
Hunnia #42723 üzenetére
Okés látom közben, bár első ránézésre a linkelt Sapphire hűtője ugyanolyan mint a toxic-é (matricákat leszámítva).
Melyik az ami mondjuk a 4870 1gb szintjét tudja?
GTX260 216SP, de ne cseréld ződre!
(#42724) R1200GS Nekem ez a második Sapphire karim ,és eddig semmi gáz nemvolt velük. Ha tényleg 50ezer Ft az ára, akkor nincs min gondolkodni sztem. Egy jobbfajta 512es 4850es megy kb ennyiért (IceQ4, GS). Amúgy meg ott a 2 év gar. -
Hunnia
tag
válasz
R1200GS #42728 üzenetére
Ez a harmadik 4870-esem és mindegyik produkálta, pedig közben változott az alaplap is most tartok a 3.-nál, a memóriák és a proci is többször és mindegyik konfignál csinálta többek között más szarakodásokkal egyetemben, pedig bios frissitésektől elkezdve, win újratelepitésig, driver cleanerezések, registry cleaner-ezések, több driver kipróbálása, ATT,CCC, stb.-stb. mindent kipróbáltam.
A kártyák teljesitményével semmi gond, sőt, mégis ki van már a t...m!Érdekes módon egy ideig volt bent egy 9600gt 512mb és azzal semmi gond nem volt, azonkivül, hogy teljesitményben nem hozta a 4870-esek szintjét, DE TÖKÉLETESEN működött minden.
Utálom az atit már, asszem veszek egy Nvidia-t.
Melyik az ami mondjuk a 4870 1gb szintjét tudja? -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Nem egészen a témába kapcsolódik a kérdésem de mivel elég jól pörög a topic, ezért gondolom van olyan aki tud segíteni a problémámban.
A gondom ez lenne: [link] -
Cholard
tag
Sziasztok!
Volt némi időm (de főképp kiváncsiságom) és feltoltem egy 64bites vistát az xp-m mellé. Xp-n 8.12-es driver, vistán 9.1-es van fenn. Namármost mindkét rendszer alatt everesttel naplóztatva a hőmérsékleteket a GPU-ra majd 8-10 fokkal kapok kisebb értékeket (ami egyáltalán nem zavar) game alatt. Warheaddal "fűtök", CPU 67% GPU 100%: 1280x1024, 8x élsimítás minden "játékos" módra véve. Jah, és directx10.
Létezhet ekkora eltérés? Minden progi ugyanaz a két oprendszeren, a driverek az egymásnak megfelelők (32bitxp<->64bit vista)
Érdekel, hogy szerintetek valami anomália, vagy a driver+directx miatt valóban optimálisabban használja a gpu-t? -
R1200GS
aktív tag
Osynho, danilla, és más Sapphier tulajok, volt valamilyen negatív tapasztalatotok a Sapphier kártyákkal? Menyire húzhatok?
Tud valaki tesztet SAPPHIRE HD 4870 1G kariról?
-
Hunnia
tag
válasz
Osynho #42717 üzenetére
Amúgy az a nem toxic változat, hanem a sima 1gb-os, az a másik pcx-es, meg lehet azért olcsóbb, mert már nem gyártják.
Tudom, hogy nem az a toxic, mert nekem is van egy ilyenem és bár jól néz ki, nem valami bika a hűtője, lecserélwe a twin turbora sokkal halkabb és legalább 20 fokkal hűvösebb lesz ugyanazon ventifordulatszám mellett.Bocs, de már nem tudtam szerkeszteni az előzőt.
-
Hunnia
tag
Valaki segitsen!
Játékok közben van mikor gyakrabban-van mikor ritkábban egyszercsak fekete képernyő benne egy keretben kiirás: sárga kérdőjel+ "not optimum mod optimum mod 2048x1152 60hz" ,és semmit nem tudok csinálni csak a reset segit. Pedig minden játékban amit játszok ezen a felbontáson játszok és a windows is erre van állitva.
???
-
csavarlazito
tag
Tuningmentes 512Mb-os 4850-hez képest mennyivel gyorsabb egy 1Gb-os 4870 nagy felbontásban, illetve szerintetek mennyit érdemes ráfizetni a cserére?
Gyorsabb annyival, hogy érezhető legyen a váltás, vagy nem érdemes vele foglalkozni? -
Nikkel10
tag
Sziasztok!
9.1 Catalystal milyen tapasztalataitok vannak?Érdemes feltenni? -
Matess
tag
kössz
-
katt777
félisten
Az a leggazdaságosabb.
Gaboman: Én sem váltottam volna a 3870-ről 4850-re.
Persze nem állítom, hogy ugyanolyan gyors, mert nem az, holott 8.5-ös Catalyst-től max minőségben a 3870 már verte a 8800GT-t (azért az utóbbit adtam el).
oszolee: Min. wolfdale magos Intelre válts, anyagiaktól függően E7300, E8400, kevés pénz esetén mg tuningolt E5300 is szóba jöhet, ezek sokkal jobban meghajtják a VGA-t azonos órajelen, mint az E6-osok. AMD-ről meg ne is beszéljünk...
Vagy megléped a váltást, vagy továbbra is CPU-limites leszel. Hiába "hasít" (hát ez piszkosul relatív) a Phenom CPU tesztekben (tuningolva pl. a PhenomII 3.8 GHz-en majdnem olyan gyors, mint a kisebb i7 alap órajelen), játékban nincs sehol.
LamaCube: Ez nekem is nagyon ferdének tűnik. Az nem tesz túl jót a lapnak.
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #42680 üzenetére
Nem.
Különben miért is szaporítod az OFF-ot? Lehet pü-t is küldeni.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged